Találatok a következő kifejezésre: Tüzel a és a (105 db)

Általában mikor, és milyen sűrűn tüzelnek a Labrador lányok?

Van egy 4 éves Ladradorunk, eddig sosem figyeltük de mostmár szeretnénk neki kiskutyákat. Február-március táján tüzelnek? Jövő tavaszi, nyár eleji kiskutyákat szeretnénk ha lehetséges. Labradorosok, a ti kutyusotokkal hogy van ez?

Legjobb válasz: Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.

Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.
A 6-os válaszban leírtam a sztorimat, szerintem tanulságos.
Igen, törvényben van szabályozva a dolog. Nem mellesleg ha van egy jóakaród, akkor simán felnyomhat a NAV-nál mert ugye adóznod kellene a kutyák árából, de mivel számlát sem fogsz adni, így adózni sem tudsz. Viszont nagyon rászállt a NAV a kutyaárusokra.
Egyéntõl függõ a dolog. De általában évente 2-3 alkalommal.

Hogy látom ha tüzel a hörcsögöm és egyátalán mikor tüzelnek és meddig tüzel? 14 hónapos aranyhöcsög

Legjobb válasz: Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.

Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.
A kérdező hozzászólása: Köszi

A lány höröcsög mikor tüzel? És a fiú?

Legjobb válasz: Az változó minden hörcsögnél h mikor tüzel, de ált. 4 napig tart ez az idõ... De a fiú hörcsögök nem tüzelnek, csak a nõstények, mint szinte minden állatnál... remélem vmennyit azért tudtam segíteni...:)

Az változó minden hörcsögnél h mikor tüzel, de ált. 4 napig tart ez az idõ... De a fiú hörcsögök nem tüzelnek, csak a nõstények, mint szinte minden állatnál... remélem vmennyit azért tudtam segíteni...:)
Legegyszerûbb, ha ivartalanítod. Ivarérett lett a kutyád, tehát már reagál a tüzelõ szukákra.
Ha egyszer beindul az ösztön, akkor az idõvel csak erõsödni fog. Akkor is, ha visszatartod a tüzelõ szukától, ha pedig befedezteted, még rosszabb lesz. Ennek a dolognak csak ivartalanítással lehet véget vetni, és azt is miharabb meg kéne ejteni, mert minél késõbb, annál jobban erõsödni fog benne a feléledt ösztön.
ha fedezni fog akkor még rosszabb lesz, mert ráérez az ízére, na és utánna már sokkal nehezebb lesz (tapasztalat) Ám, még ezt úgysem tudod elkerülni, ha nem viszed sétálni, mert a levegõbõl, széllel is megérzik a tüzelõ szuka szagát (állitólag 5 km-es vonzáskörben o.O )...
Nem csak az ismerõs szukára fog kattanni, hanem az összesre a környéken (nagy körre gondolj!). + ha "szerencséd" van lakótelepen vagy annak a közelében lakni akkor számíthatsz arra is, hogy szinte folyamatosan lesz tüzelõ szuka a közelben tehát egész évben pórázon kell sétáltatni (ha nem szeretnéd, hogy pl: kocsi alatt végezze, vagy a szuka gazdája leverje/rúgdossa a kutyájáról)...
Vannak kutyák akik kevésbé, és vannak akik hevesebben reagálnak a tüzelõ szukákra. Ha a tiéd 1 éves és így reagál már, akkor õ a hevesebbek közül való. Készülj fel a napokig éhezésre, vonyításra ha tüzelõ szukát érzett. Ezen a fedezés sem segít. Gondold meg a dolgot. Nem tudom milyen eredményei vannak a kutyának, majd a tenyészszemlén kiderül, de ha nem kiemelkedõ, akkor meggondolnám, hogy tenyésztésbe vonjam.
Ha a közelben van tüzelõ szuka, akkor így fog viselkedni, sõt, lehet, hogy szökõs lesz, ha ki tud jutni. Akár ismerõs az a szuka, akár nem...
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 hónapja is találkoztunk egy tüzelõ szukával, de akkor nem volt semmi gond. Viszont most sajnos közelebb engedtem. Most itthon vagyok vele, és elég nyugodt. Ha holnap elmegyek dolgozni megint végig ugatja az egész napot, vagy talán ennyi volt?!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam még ivartalanításra. Fajtatiszta, és szeretném, ha lennének kölkei. Viszont most már mindig így lesz, ha egy ismerõs kutya tüzel? Ha csak picit találkoznak akkor , akkor is egész nap ugatni fog?
Nekem Westiem van. Ugyan ez volt. Közel engedtem a tüzelõ szukához 1 napig egyfolytába vonyított az ajtó elött de este elaludt és elfelejtette, másnap már nem volt semmi baj vele. De ahányszor találkozik egy tüzelõ szukával megint 1 napig megy a vonyítás azokon a napokon nem is eszik nagyon keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most úgy néz ki, kezd javulni a helyzet, és megmarad már itthon is egyedül, és nem nyüszög, meg ugat. Megvárom a következõ alkalmat, és majd akkor elgondolkodom az ivartalanításon. Ezt nagyon elkerülném!

A macskám most 2 napja tüzel (elsőnek) és azt sze retném megtudni hogy valahogy észre e lehet venni ha már megtörtént a dolog a a másik fiú macskával?

Legjobb válasz: Nem lenne ilyen probléma ha ivartalanítva lenne! Ha két napja tüzel akkor te nem tudod észrevenni ha már befedezte a kandúr.Reméljük nem sikerült nekik semmit összehozni! 1esnek:9 hónaposan még kölyök a cicád és máris vemhes..Gratulálok igazán a macska érdekeit tartod szem elõtt.

Nem lenne ilyen probléma ha ivartalanítva lenne! Ha két napja tüzel akkor te nem tudod észrevenni ha már befedezte a kandúr.Reméljük nem sikerült nekik semmit összehozni! 1esnek:9 hónaposan még kölyök a cicád és máris vemhes..Gratulálok igazán a macska érdekeit tartod szem elõtt.
Köszönöm a felvilágosítást :) Talán értek ahhoz ami a hobbim..Kérlek nem mond, hogy 8 hónaposan készen áll arra, hogy kölykei legyenek!A kislányok is 14 évesen elkezdenek menstruálni mégse szülnek.. Ivartalanításra nincs pénz, de etetni 5 kölyköt arra van?Rengetek ivartalanítási akció van!
Tüzelés után rögtön vidd ivartalaníttatni, így elkerülöd a bajt. Nagyon sok kiscica van már, nincs szükség többre. Az kölykök oltásai amúgy is megfizethetelenek, kölykönként 10.000 ft.
Igen észre! Nagyon ellustul és többet kér enni (sokat nyávog)! Ezt csinálja az én kismacskám is( 9 hónapos) Mivel most már nem csak neki kell jóllaknia, hanem a pocakban lévõknek is! Nagyon gyorsan fejlõdnek a hasába, szóval ha ezt tapasztalod akkor ne nagyon szorongasd inkább sokat simogasd!
Igen. mivel 8 hónaposan már érett a macska, eddig ahány macskám volt, mindig 8-9 hónaposan már vemhes volt! És ha utána jársz akkor minden macskánál így van! De mivel nekem arra nincs pénzem hogy ivartalanítsam, így vemhes lett! (De azért etetni tudom)
Ha nem akarsz kiscicát, akkor MINNÉL hamarabb ivartalaníttasd (tegnapelõtti határidõvel), amíg nem kezdenek el nagyon kifejlõdni a kiscicák. Csak akkor engedjétek fialni, ha tuti el tudjátok ajándékozni, vagy meg akarjátok tartani a cicákat! De annak nincs értelme, hogy megszülessenek, és utánnna el kelljen altatni õket stb.
Ennél szarabb kamu dumát még nem hallottam, hogy azért nem ivartalaníttatom, mert nincs pénzem. Az ivartalanítás 10.000 ft. A megszületõ cicák oltásai pedig 10.000 ft-nál kezdõdnek egy kölyöknél.
A kérdező hozzászólása: az én macskám 11 hónapos kereken :D de az elsõ szülést meg tartjuk aztán el visszük ivartalanítani..

Vajon megint tüzel? A 8 hónapos cicám egy hónapja kb 2 hétig tüzelt, aztán abba hagyta! Ma újra kezd szerintem! Dörgölőzik, ha simogatom a fenekét akkor bepucsit és sír mindig!

Meddig tüzel? Mikor vigyem orvoshoz? Mit tehetek hogy jobban elviselje a tüzelést, amíg nem viszem ivartalanítani? Valami gyógyszer?

Legjobb válasz: Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.

Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.
Sajnos tényleg az ivartalanítás a (végleges) megoldás. Nekünk a doki azt mondta, hogy jobb, ha nem tüzel az ivartalanításkor, de azért akkor is meg lehet csinálni. Szerintem hívd fel az orvost, és megmondja mikor viheted! Hidd el, utána Nektek is és s cicusnak is jobb lesz!
ez természetes ha nem akarod akkor ivartalanítsd

A kutyám kiskutyákat vár épp, és a másik kutyám meg állandóan ugrál rá(ugye fiú). Most ez azért van mert tüzel vagy mert szülni fog?

És ilyenkor "összeragadhatnak"megint???Remélem nem!

Legjobb válasz: A kutyák átlagosan fél évente tüzelnek, tehát kétszer egy évben, úgyhogy ez szerintem kizárt. A vemhességi idõ pedig 2 hónap. Én a helyedben ennyi alapvetõ tudás nélkül, reménykednék, hogy nem fog elleni a kutyám...

A kutyák átlagosan fél évente tüzelnek, tehát kétszer egy évben, úgyhogy ez szerintem kizárt. A vemhességi idõ pedig 2 hónap. Én a helyedben ennyi alapvetõ tudás nélkül, reménykednék, hogy nem fog elleni a kutyám...
1 hónapos vemhesen a kutya hasa még nem nagy, csak az utolsó 2 hétben nõ meg. Ha nagy a hasa akkor én inkább álvemhesség, méhgyulladás, vagy valamilyen daganat miatt aggódnék. (Márcsak azért is, mert a kan ugrál rá. Ilyenkor egy vemhes szika már régen rendbetette volna a kant.) Olva van egyáltalán, felkészítve a vemhességre?
Tudod ezért találták ki az ivartalanítást. Különösképp, ha egy kant és egy szukát tartasz. Ha nincsnek elkülönítve. Még most sem, amikor állításod szerint a szuka nemsokára ellik. El kéne gondolkodnod ezen is, hol fog elleni a szuka?
Megint egy hülye unintelligens kutyaszaporító... Remek.
Persze, véletlenül és ez kis vigasztal? Majd a kiskutyákat akik felelõtlen gazdánál vagy menhelyen fognak kikötni? Ezért kell kant meg szukát együtt tartani mi???
Hát ha tisztában vagy vele akkor miért fog már másodjára elleni a kutyád??????
A kérdező hozzászólása: Ma már nem ugrált rá a kutyám:) ez csak jött ugy tegnap szerintem ja és nagyon szeretem a kutyáim, nem is tudnád mennyire!De csak annyit kérdeztem hogy talán a másik kutya jelezni akarja h. szülni fog vagy csak a hév volt.ennyi am köszi azoknak akik normális válaszokat adtak!!!
tul hasznos választ nem tudok adni de egyet értek a kérdezõvel aki gondja van azzal h szegény kutyu vemhes és nem segiteni hane piszkálodni akar az inkább tartsa meg magának a gondolatait
El kell vinni orvoshoz a kutyát, aki megmondja, hogy vemhes-e, ha igen, akkor tudja azonnal ivartalanítani, ha siettek vele(az ivartalanítás símán megvan annyiból, amibõl a kölyköket végig oltatod, tehát ugyanott vagy anyagilag, de a fõ problémát megoldottad). Mindenképp ez lenne a legjobb Neked is a kutyának is. Ha plusz infó kell az ivartalaítás miértjére: http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
A kutyákat nem elég szeretni ! Felelõs állattartás , látom ezt sem tudod mit jelent. Persze minden olyan okos ember mint te meg a hozzád hasonló emberek , azt mondják hogy mit izélünk mikor jó helyre kerülnek ! Igen ?? Akkor miért van ennyi kutya a menhelyen? 8 kölyökbõl örülj neki ha 2 végleges otthonra fog találni , és nem fogják láncra kötni , kidobni ha majd megunják. Erre senki nem gondol . Azoknak a szerencsétleneknek azért kell majd évekig szenvedniük , mert nektek ezer volt a dolgotok . Undorító !! Hát ennyire szereted a kutyáid.
És elmondanád miért nem szeretnéd õket ivartalaníttatni??? Egyáltalán miért kellett neked 2 különbözõ nemû kutya ha ennyire nem tudsz rájuk vigyázni?
Hát ja ennyi hónaposan szülni fog, de az legalább tudja, hogy vemhes a kutyája, te meg idejössz megkérdezni. Az nem indok, hogy gonkaitok vannak. Ha nincs rá elég idõtök akkor ne vegyetek kutyát, ha meg csak most vannak gondjaitok, akkor ez nem mentség, mert ezt vállalni kell. Egyébként emg egyszer ivartalanítani sokkal olcsóbb és kevésbé megterhelõ mint állandóan szülni! Miért nem szülsz te minden évben kétszer?
A kérdező hozzászólása: Nem akarjuk ivartalanítani egyiket sem.Te hány éves vagy hogyitt rágalmazod?Olvasok itt más olyan kérdést itt pl h. hány hónapos kutyám terhes na erre pl lehet véleményt irni nem az enyémre, meg vanna itt olyan kérdések amik pfff volt egy kérdésem erre vártam a választ.ennyi
Na hát mostmár végképp meggyõztél hogy egy komplett idióta vagy! IVARTALANÍTÁSról még nem hallottál??? Ezer dolgunk volt... Öcsém:S
A kérdező hozzászólása: talán mert nem figyeltünk rájuk, mert ezer dolgunk volt, de én nagyon szeretem a kutyákat.igy is sok gondunk volt az utobbi idõben:( és a külykök jó helyre fognak kerülni nyugi.
A kérdező hozzászólása: már egyszer szült és jó gazdikhoz kerültek a kölykök mert ismertük és elleni tudjuk hol fog az legyen a mi gondunk.de miért kell itt piszkálni?tisztában vagyok én is vele h. szuka meg kan nem jó együtt ha nem akarunk kölyköket.és hagyjatok az ilyen válaszokkal!!!!:(
A kérdező hozzászólása: hé azért irtam ki a kérdést, mert nem tudom ezért nem kell itt izélni.Véletlenül történt meg a dolog és nem kell itt szidni!!
A kérdező hozzászólása: hát de már nagy végülis meg le is van ereszkedve vagy hogy mondjam és hát szerintem lassan szülni fog, de sebaj
A kérdező hozzászólása: ma megszült a kutyám:) 4 ari kölyök lett:D köszi az utolsó válaszadónak, végre igy valaki egyetért velem:)

Tuzel a kutyusom! Tanácstalan vagyok, mivel úgy tudtam, hogy korulbelul 9 napig vérzik egy kutyus, de az enyém már 3hete. Nemtudom, hogy ez normális e? fáradékony szegény és sokat alszik. Lehet, hogy csak az elso tuzelése miatt, de már kezdek aggódni

Legjobb válasz: nem normális, vidd dokihoz. (kb 7 napintenzív vérzés,utána 7 nap rózsaszínes, és 7 nap vérzés nélkül ez a tüzelés. ettõl lehetnek kisebb eltérések,de nem 3 hét vérzés. hamár az elsõnél elkapott egy jó kis méhgyulladást.... ivartalaníttasd minél hamarabb!

nem normális, vidd dokihoz. (kb 7 napintenzív vérzés, utána 7 nap rózsaszínes, és 7 nap vérzés nélkül ez a tüzelés. ettõl lehetnek kisebb eltérések, de nem 3 hét vérzés. hamár az elsõnél elkapott egy jó kis méhgyulladást.... ivartalaníttasd minél hamarabb!
Ha igazán jó gazdi szeretnél lenni, akkor minél hamarabb ivartalaníttasd!!! Amúgy milyen fajta?
Hát ezt nehéz megfogalmazni, mert az összes kutyunk családi. Anyuéknál van egy tacskó, meg egy labi mix kislány. A nagyimnál pedig van egy törpe uszkár és 3 yorki.
Szia! Nálunk is így kezdõdött, anibiotikum-kúra lett a vége, de a következõ tüzelésnél ismét beteg lett, így, bár szerettünk volna kiskutyákat, végül az ivartalanítás mellett döntöttünk.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen ivartalanítani fogom!!! Amugy meg egy gyonyoru labrador csajszi:) imádnivaló!!! csak remélem nem lesz semmi komoly baja:( és neked milyen kutyusod van?
A kérdező hozzászólása: ezt nemtudtam! pedig igyekszem jó gazdi lenni, de nehéz oket megfejteni! mégegyszer koszonom!
a tüzelés utáni méhgyulladás tünete, hogy nem múlik a vérzés
A kérdező hozzászólása: Amugy honnan gondolod, hogy méhgyulladás??? azon kívul, hogy mostanában sokat alszik, nincsenek más tunetei. Ugyan olyan falánk mintrégen, az ivást sem viszi túlzásba, hányni nem hányt....nem voltak gyanus tunetei a vérzésen kívul??? de mindenképpen elviszem az orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Koszi! már én is úgy gondoltam nem normális!!!!!! holnap viszem is dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltunk a dokinál, azt mondta, hogy minden rendben van. Csak mivel ez az elso neki, azért viseli ilyen nehezen. Hát remélem így van:( várok még egy picit, aztán ha meg mindig vérzik viszem vissza...de azt hiszem ugy is az ivartalanítás lesz a vége a dolognak.
Nem marad ilyen, tüzelés miatt van.
Tüzeléskor ingerlékenyebbek a lányok. Talán nekik is fáj a hasuk. Inkább ne vidd társaságba, nem csak ezért, de bármikor odacsalhatja a szaga a kanokat.
Tüzelnek, akkor bolondok, folyton ugatnak, csaholnak, nyugtalanok. Ilyekor ne vidd más kutyák közé.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!remélem igazatok lessz!

Normalis hogy 16 napja tuzel a kutyam, es meg semmi jele hogy felvenne a kant?

Ez a 16-ik napja ha jol szamolom,de lehet 1-2 nappal tobb is,es meg semmi jelet nem mutatja hogy felvenne a kant.Ugy tudom 9-13 nap szoktak fogamzokepesek lenni,de el is huzodhat.Valoszinu nalunk huzodik,de ennyire?ez normalis?

Legjobb válasz: progeszteron szintje mennyi?

progeszteron szintje mennyi?
Valamit rosszul csináltatok, ebbõl már nem lesz kiskutya. Hálistennek, mivel egy tenyésztõ nem itt kérdezgetne.
A kérdező hozzászólása: Nem is volt cel a kiskutya.Pont amiatt szamolgattam, hogy tudjam mikortol kulonitsem el oket egymastol, mikortol latom hogy felvenne a kant.Ez lesz az elso tuzeles, ezutan ivartalanittatva lesz, ezert nagyon fontos hogy tudjam mikor lesz fogamzokepes, mert kanom is van.Viszont most megijjedtem hogy ez nem igen normalis hogy igy huzodik, es nehogy baja legyen.vagy nem lehet?meg attol feltem nehogy ne mutassa jelet es tudtomon kivul megtortenjen a baj.
teljesen mindegy mi történik ha utána ivartalanítva lesz hisz azt akkor is lehet ha vemhes, persze jobb lenne ha nem jönne össze a dolog
Eddig nem lettek elkülönítve a kutyák? Hát akkor viszont már valószínû megtörtént a baj, csak nem vetted észre.
jah ha eddig nem különíteted el akkor lehet hogy már meg is történt és azért látod hogy nem veszi fel a kant..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!