Találatok a következő kifejezésre: Tüzel a és (105 db)

Általában mikor, és milyen sűrűn tüzelnek a Labrador lányok?

Van egy 4 éves Ladradorunk, eddig sosem figyeltük de mostmár szeretnénk neki kiskutyákat. Február-március táján tüzelnek? Jövő tavaszi, nyár eleji kiskutyákat szeretnénk ha lehetséges. Labradorosok, a ti kutyusotokkal hogy van ez?

Legjobb válasz: Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.

Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.
A 6-os válaszban leírtam a sztorimat, szerintem tanulságos.
Igen, törvényben van szabályozva a dolog. Nem mellesleg ha van egy jóakaród, akkor simán felnyomhat a NAV-nál mert ugye adóznod kellene a kutyák árából, de mivel számlát sem fogsz adni, így adózni sem tudsz. Viszont nagyon rászállt a NAV a kutyaárusokra.
Egyéntõl függõ a dolog. De általában évente 2-3 alkalommal.

Hogy látom ha tüzel a hörcsögöm és egyátalán mikor tüzelnek és meddig tüzel? 14 hónapos aranyhöcsög

Legjobb válasz: Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.

Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Legegyszerûbb, ha ivartalanítod. Ivarérett lett a kutyád, tehát már reagál a tüzelõ szukákra.
Ha egyszer beindul az ösztön, akkor az idõvel csak erõsödni fog. Akkor is, ha visszatartod a tüzelõ szukától, ha pedig befedezteted, még rosszabb lesz. Ennek a dolognak csak ivartalanítással lehet véget vetni, és azt is miharabb meg kéne ejteni, mert minél késõbb, annál jobban erõsödni fog benne a feléledt ösztön.
ha fedezni fog akkor még rosszabb lesz, mert ráérez az ízére, na és utánna már sokkal nehezebb lesz (tapasztalat) Ám, még ezt úgysem tudod elkerülni, ha nem viszed sétálni, mert a levegõbõl, széllel is megérzik a tüzelõ szuka szagát (állitólag 5 km-es vonzáskörben o.O )...
Nem csak az ismerõs szukára fog kattanni, hanem az összesre a környéken (nagy körre gondolj!). + ha "szerencséd" van lakótelepen vagy annak a közelében lakni akkor számíthatsz arra is, hogy szinte folyamatosan lesz tüzelõ szuka a közelben tehát egész évben pórázon kell sétáltatni (ha nem szeretnéd, hogy pl: kocsi alatt végezze, vagy a szuka gazdája leverje/rúgdossa a kutyájáról)...
Vannak kutyák akik kevésbé, és vannak akik hevesebben reagálnak a tüzelõ szukákra. Ha a tiéd 1 éves és így reagál már, akkor õ a hevesebbek közül való. Készülj fel a napokig éhezésre, vonyításra ha tüzelõ szukát érzett. Ezen a fedezés sem segít. Gondold meg a dolgot. Nem tudom milyen eredményei vannak a kutyának, majd a tenyészszemlén kiderül, de ha nem kiemelkedõ, akkor meggondolnám, hogy tenyésztésbe vonjam.
Ha a közelben van tüzelõ szuka, akkor így fog viselkedni, sõt, lehet, hogy szökõs lesz, ha ki tud jutni. Akár ismerõs az a szuka, akár nem...
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 hónapja is találkoztunk egy tüzelõ szukával, de akkor nem volt semmi gond. Viszont most sajnos közelebb engedtem. Most itthon vagyok vele, és elég nyugodt. Ha holnap elmegyek dolgozni megint végig ugatja az egész napot, vagy talán ennyi volt?!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam még ivartalanításra. Fajtatiszta, és szeretném, ha lennének kölkei. Viszont most már mindig így lesz, ha egy ismerõs kutya tüzel? Ha csak picit találkoznak akkor , akkor is egész nap ugatni fog?
Nekem Westiem van. Ugyan ez volt. Közel engedtem a tüzelõ szukához 1 napig egyfolytába vonyított az ajtó elött de este elaludt és elfelejtette, másnap már nem volt semmi baj vele. De ahányszor találkozik egy tüzelõ szukával megint 1 napig megy a vonyítás azokon a napokon nem is eszik nagyon keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most úgy néz ki, kezd javulni a helyzet, és megmarad már itthon is egyedül, és nem nyüszög, meg ugat. Megvárom a következõ alkalmat, és majd akkor elgondolkodom az ivartalanításon. Ezt nagyon elkerülném!

A macskám most 2 napja tüzel (elsőnek) és azt sze retném megtudni hogy valahogy észre e lehet venni ha már megtörtént a dolog a a másik fiú macskával?

Legjobb válasz: Nem lenne ilyen probléma ha ivartalanítva lenne! Ha két napja tüzel akkor te nem tudod észrevenni ha már befedezte a kandúr.Reméljük nem sikerült nekik semmit összehozni! 1esnek:9 hónaposan még kölyök a cicád és máris vemhes..Gratulálok igazán a macska érdekeit tartod szem elõtt.

Nem lenne ilyen probléma ha ivartalanítva lenne! Ha két napja tüzel akkor te nem tudod észrevenni ha már befedezte a kandúr.Reméljük nem sikerült nekik semmit összehozni! 1esnek:9 hónaposan még kölyök a cicád és máris vemhes..Gratulálok igazán a macska érdekeit tartod szem elõtt.
Köszönöm a felvilágosítást :) Talán értek ahhoz ami a hobbim..Kérlek nem mond, hogy 8 hónaposan készen áll arra, hogy kölykei legyenek!A kislányok is 14 évesen elkezdenek menstruálni mégse szülnek.. Ivartalanításra nincs pénz, de etetni 5 kölyköt arra van?Rengetek ivartalanítási akció van!
Tüzelés után rögtön vidd ivartalaníttatni, így elkerülöd a bajt. Nagyon sok kiscica van már, nincs szükség többre. Az kölykök oltásai amúgy is megfizethetelenek, kölykönként 10.000 ft.
Igen észre! Nagyon ellustul és többet kér enni (sokat nyávog)! Ezt csinálja az én kismacskám is( 9 hónapos) Mivel most már nem csak neki kell jóllaknia, hanem a pocakban lévõknek is! Nagyon gyorsan fejlõdnek a hasába, szóval ha ezt tapasztalod akkor ne nagyon szorongasd inkább sokat simogasd!
Igen. mivel 8 hónaposan már érett a macska, eddig ahány macskám volt, mindig 8-9 hónaposan már vemhes volt! És ha utána jársz akkor minden macskánál így van! De mivel nekem arra nincs pénzem hogy ivartalanítsam, így vemhes lett! (De azért etetni tudom)
Ha nem akarsz kiscicát, akkor MINNÉL hamarabb ivartalaníttasd (tegnapelõtti határidõvel), amíg nem kezdenek el nagyon kifejlõdni a kiscicák. Csak akkor engedjétek fialni, ha tuti el tudjátok ajándékozni, vagy meg akarjátok tartani a cicákat! De annak nincs értelme, hogy megszülessenek, és utánnna el kelljen altatni õket stb.
Ennél szarabb kamu dumát még nem hallottam, hogy azért nem ivartalaníttatom, mert nincs pénzem. Az ivartalanítás 10.000 ft. A megszületõ cicák oltásai pedig 10.000 ft-nál kezdõdnek egy kölyöknél.
A kérdező hozzászólása: az én macskám 11 hónapos kereken :D de az elsõ szülést meg tartjuk aztán el visszük ivartalanítani..

Vajon megint tüzel? A 8 hónapos cicám egy hónapja kb 2 hétig tüzelt, aztán abba hagyta! Ma újra kezd szerintem! Dörgölőzik, ha simogatom a fenekét akkor bepucsit és sír mindig!

Meddig tüzel? Mikor vigyem orvoshoz? Mit tehetek hogy jobban elviselje a tüzelést, amíg nem viszem ivartalanítani? Valami gyógyszer?

Legjobb válasz: Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.

Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.
Sajnos tényleg az ivartalanítás a (végleges) megoldás. Nekünk a doki azt mondta, hogy jobb, ha nem tüzel az ivartalanításkor, de azért akkor is meg lehet csinálni. Szerintem hívd fel az orvost, és megmondja mikor viheted! Hidd el, utána Nektek is és s cicusnak is jobb lesz!
ez természetes ha nem akarod akkor ivartalanítsd

Tuzel a kutyusom! Tanácstalan vagyok, mivel úgy tudtam, hogy korulbelul 9 napig vérzik egy kutyus, de az enyém már 3hete. Nemtudom, hogy ez normális e? fáradékony szegény és sokat alszik. Lehet, hogy csak az elso tuzelése miatt, de már kezdek aggódni

Legjobb válasz: nem normális, vidd dokihoz. (kb 7 napintenzív vérzés,utána 7 nap rózsaszínes, és 7 nap vérzés nélkül ez a tüzelés. ettõl lehetnek kisebb eltérések,de nem 3 hét vérzés. hamár az elsõnél elkapott egy jó kis méhgyulladást.... ivartalaníttasd minél hamarabb!

nem normális, vidd dokihoz. (kb 7 napintenzív vérzés, utána 7 nap rózsaszínes, és 7 nap vérzés nélkül ez a tüzelés. ettõl lehetnek kisebb eltérések, de nem 3 hét vérzés. hamár az elsõnél elkapott egy jó kis méhgyulladást.... ivartalaníttasd minél hamarabb!
Ha igazán jó gazdi szeretnél lenni, akkor minél hamarabb ivartalaníttasd!!! Amúgy milyen fajta?
Hát ezt nehéz megfogalmazni, mert az összes kutyunk családi. Anyuéknál van egy tacskó, meg egy labi mix kislány. A nagyimnál pedig van egy törpe uszkár és 3 yorki.
Szia! Nálunk is így kezdõdött, anibiotikum-kúra lett a vége, de a következõ tüzelésnél ismét beteg lett, így, bár szerettünk volna kiskutyákat, végül az ivartalanítás mellett döntöttünk.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen ivartalanítani fogom!!! Amugy meg egy gyonyoru labrador csajszi:) imádnivaló!!! csak remélem nem lesz semmi komoly baja:( és neked milyen kutyusod van?
A kérdező hozzászólása: ezt nemtudtam! pedig igyekszem jó gazdi lenni, de nehéz oket megfejteni! mégegyszer koszonom!
a tüzelés utáni méhgyulladás tünete, hogy nem múlik a vérzés
A kérdező hozzászólása: Amugy honnan gondolod, hogy méhgyulladás??? azon kívul, hogy mostanában sokat alszik, nincsenek más tunetei. Ugyan olyan falánk mintrégen, az ivást sem viszi túlzásba, hányni nem hányt....nem voltak gyanus tunetei a vérzésen kívul??? de mindenképpen elviszem az orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Koszi! már én is úgy gondoltam nem normális!!!!!! holnap viszem is dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltunk a dokinál, azt mondta, hogy minden rendben van. Csak mivel ez az elso neki, azért viseli ilyen nehezen. Hát remélem így van:( várok még egy picit, aztán ha meg mindig vérzik viszem vissza...de azt hiszem ugy is az ivartalanítás lesz a vége a dolognak.
Nem marad ilyen, tüzelés miatt van.
Tüzeléskor ingerlékenyebbek a lányok. Talán nekik is fáj a hasuk. Inkább ne vidd társaságba, nem csak ezért, de bármikor odacsalhatja a szaga a kanokat.
Tüzelnek, akkor bolondok, folyton ugatnak, csaholnak, nyugtalanok. Ilyekor ne vidd más kutyák közé.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!remélem igazatok lessz!

Normalis hogy 16 napja tuzel a kutyam, es meg semmi jele hogy felvenne a kant?

Ez a 16-ik napja ha jol szamolom,de lehet 1-2 nappal tobb is,es meg semmi jelet nem mutatja hogy felvenne a kant.Ugy tudom 9-13 nap szoktak fogamzokepesek lenni,de el is huzodhat.Valoszinu nalunk huzodik,de ennyire?ez normalis?

Legjobb válasz: progeszteron szintje mennyi?

progeszteron szintje mennyi?
Valamit rosszul csináltatok, ebbõl már nem lesz kiskutya. Hálistennek, mivel egy tenyésztõ nem itt kérdezgetne.
A kérdező hozzászólása: Nem is volt cel a kiskutya.Pont amiatt szamolgattam, hogy tudjam mikortol kulonitsem el oket egymastol, mikortol latom hogy felvenne a kant.Ez lesz az elso tuzeles, ezutan ivartalanittatva lesz, ezert nagyon fontos hogy tudjam mikor lesz fogamzokepes, mert kanom is van.Viszont most megijjedtem hogy ez nem igen normalis hogy igy huzodik, es nehogy baja legyen.vagy nem lehet?meg attol feltem nehogy ne mutassa jelet es tudtomon kivul megtortenjen a baj.
teljesen mindegy mi történik ha utána ivartalanítva lesz hisz azt akkor is lehet ha vemhes, persze jobb lenne ha nem jönne össze a dolog
Eddig nem lettek elkülönítve a kutyák? Hát akkor viszont már valószínû megtörtént a baj, csak nem vetted észre.
jah ha eddig nem különíteted el akkor lehet hogy már meg is történt és azért látod hogy nem veszi fel a kant..

Tűzel a kutyusom! Mit kell ilyenkor csinálni vele és mit nem szabad?

Nagyon izgulok érte... tudom ez normális de féltem más kutyáktól

Legjobb válasz: Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni,mert úgye ez három hetes folyamat.

Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni, mert úgye ez három hetes folyamat.
Te, viszont el ne enged vagy hamarosan több kutyád is lesz. Persze ha csak nem ezt izgulsz? Ha jól tudom nekik is van utólagos fogamzás gátló, de egy állat Dr többet tud neked errõl mondani.
Ha rendszeresen sétáltatód próbáld meg kerülni a többi kutyát. Nem csak miatta. Én egyszer megjártam, mert össze veszett egy kannal és a dulakodás közben engem, harapót meg valamelyik. A tetanusz és társait, jobb kihagyni.
Próbáld távol tartani a többi kutyától, hacsak nem akarsz kiskutyákat. A tüzelõbugyi, ha lakásban tartod, jó dolog, nálunk bevált, nem hagy maga után az Axi kellemetlen nyomokat. Ha az udvaron van a kutyád, figyelj oda, mert a szerelem kutyáéknál is határtalan és el se hinnéd, mire képesek, csak hogy pározhassanak. Elég egy pici rés a kerítésen, bármi, amire nem is gondolnál.
Nagyon találékonyak a kanok, ha egy tüzelõ szukáról van szó...! Nálunk a 3 méteres kerítésen ugrott-mászott át egy németjuhász méretû kan, hogy becserkészhesse az én kutyimat... :( sajnos sikerült is neki, aztán ivartalanítás lett a vége, ugyanid mi nem akarunk szaporítani(van épp elég kutya a menhelyeken anélkül is). Lehet kapni kutyás boltokban olyan spray- t, amivel be kell fújni a hátsó felét a kutyusnak. Elég erõs szaga van(embereknek nem gáz, nem érzel büdöset, csak a kutyák kifinomultabb nózijuknak nem tetszik) ez elnyomja a tüzelés hívogató szagát a kanok elõl. Esetleg próbáld meg ezt, én csak séta közben használtam, nehogy baj legyen. Amúgy sztem legjobb, ha erre a pár hétre beengeded a lakásba és a kritikus idõszakban (második héttõl) MINDIG felügyelet alatt áll a kutyus. Persze csak ha nem akartok kicsiket. A legeslegjobb megoldás sztem az ivartalanítás lenne. A kutynak is és a gazdiknak is. Ja, van náluk is esemény utáni, de azt hiszem ez injekció és utána újra tüzel, amikor ismét végig kell csinálni azt a pár hetet és ha akkor történik meg a baj, újra vemhes lehet. És persze hatalmas adag hormont tartalmaz. Remélem segítettem:-)
Precíz válasz az uccsó.Csak a tüzelõbugyit tudom ajánlani, az higiénikus/ha lakásban van/.Bea
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek vele! Ez az elsõ tüzelése a drágaságomnak :) Jelenleg még nem szeretném ha kölykei születnének, arra még bõven ráér. Lakásban lakunk, de a bugyikát nem igazán tûri. Mondjuk elég ügyesen tisztogatja magát. Gondolom ez igynormális. Még 1x köszi
Nincs köze se a tüzeléshez, se a vedléshez. Beteg a kutya, vidd állatorvoshoz!
Lehet. De a biztonság kedvéért vidd orvoshoz! Fõ az elõvigyázatosság!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!