Találatok a következő kifejezésre: Tüdőszűrésre hány kortól (2 db)

Tüdőszűrésre hány éves kortól lehet menni, korhoz van kötve, és hogyan lehet oda bejelentkezni?

Szeretnék elmenni a tüd?sz?résre, de nem tudom, hogy mit hogyan kell csinálni???

Legjobb válasz: Emlékeim szerint,mi már mentünk a középiskolában is.Érdeklödd meg,hogy lakhelyeden hol van tüdöszürö állomás.Nállunk(Szegeden)nem kell elöre bejelenkezni.De a háziorvosod biztos tud ebben segiteni.Merre induljál.

Emlékeim szerint, mi már mentünk a középiskolában is.Érdeklödd meg, hogy lakhelyeden hol van tüdöszürö állomás.Nállunk(Szegeden)nem kell elöre bejelenkezni.De a háziorvosod biztos tud ebben segiteni.Merre induljál.
Ha jól emlékszem, akkor 8. osztályos korban kötelezõ. Egyébként kb. 2 hete voltam (munkaalkalmassági miatt), és annyi volt kiírva, hogy 30 éves kor alatt orvosi beutaló kell. De fogod magad, elmész a háziorvosodhoz, kérsz tõle egy beutalót (fog adni ingyen, minden szó nélkül), és elmész az sztk-ba, ahol miután kivártad a sort kb 20 mp alatt elintézik. Majd elmész a leletért 1-2 nap múlva.

Hány éves kortól kötelező a tüdőszűrés?

Úgy hallottam, hogy ha egy bizonyos kor felett nem megyünk évente tüd?sz?résre, az büntetést von maga után. Mi ez a korhatár, és mennyi a büntetés?

Legjobb válasz: 14 éves korom óta minden évben elmentem, nálunk évente vn tüdõszûrés. Tavaly találtak egy foltot, ami utólag kiderült, egy elmeszesedett rész a szegycsonton. A vizsgálat alatt kb. fél percig átvilágítottak röntgensugárral, ami érintette a mellemtõl kezdve mindenemet. így gondoltam idén nem megyek el a vizsgálatra, egyrészt mert olyan dózis ért, hogy az idei (csak) kihagyással csökkentem a szervezetemre káros sugárzás mértékét, másrészt amúgy is gyereket tervezünk, így ha pont terhes lennék amúgy sem mehetnék, tehát nem károsítok meg ezzel senkit. Ne támadj rögtön a hangvételeddel, nem tudhatod mi áll a háttérben.

A kérdező hozzászólása: 14 éves korom óta minden évben elmentem, nálunk évente vn tüdõszûrés. Tavaly találtak egy foltot, ami utólag kiderült, egy elmeszesedett rész a szegycsonton. A vizsgálat alatt kb. fél percig átvilágítottak röntgensugárral, ami érintette a mellemtõl kezdve mindenemet. így gondoltam idén nem megyek el a vizsgálatra, egyrészt mert olyan dózis ért, hogy az idei (csak) kihagyással csökkentem a szervezetemre káros sugárzás mértékét, másrészt amúgy is gyereket tervezünk, így ha pont terhes lennék amúgy sem mehetnék, tehát nem károsítok meg ezzel senkit. Ne támadj rögtön a hangvételeddel, nem tudhatod mi áll a háttérben.
Büntetés?! Ilyet még nem hallottam. Mondjuk az elég nagy büntetés ha valami baja van az illetõnek és késõn veszik észre mert nem jár szûrésre. Régen 14 éves kortól szûrtek, ma nem tom hogy van.
Tisztázzunk valamit: nem akarsz elmenni tüdõszûrésre??? Most már csak 2 évente hívnak be (pénzügyi okokból, nem azért, mintha ez elég lenne) - és te ezt is el akarod sumákolni? Egyébként ma már talán nem jár érte büntetés - de régen sem hajtották be, még az átkosban sem. Ha nagyon kevesen mennek, legfeljebb ismét elterjed majd a tüdõbaj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!