Találatok a következő kifejezésre: Túlzásba lehet az (17 db)

Minden nap megtornáztathatom a combomat, fenekemet és a hasamat? Túlzásba lehet vinni az edzést?

napi 35-40 percet edzek.felülést,guggolást,láb emelést...stb. csinálok semmilyen súlyzós gyakorlatot nem csinálok.de olyan izomlázam van már két napja,hogy alig tudok leguggolni.zsírégetés és alakformálás a célom.

Legjobb válasz: Mindenképp olvasd végig ezt a cikket: http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 Igen, túlzásba lehet vinni az edzést. Erõs izommunka során az izomszövet károsodik és ha nem adsz neki elég pihenést és fehérjét akkor izomtömeg vesztés fog fellépni = egyre kevesebb izmod lesz ha nem táplálkozol rendesen és nem pihened ki magad. Ha jól emlékszem a cikk erre is felhívja a figyelmed és arra is hogy nem létezik olyan hogy helyi zsírégetés, azaz a zsír nem onnan távozik ahol az izmod dolgozik. Olvasd át a cikket. Nagyon hasznos, mindent elmond.

Mindenképp olvasd végig ezt a cikket: http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 Igen, túlzásba lehet vinni az edzést. Erõs izommunka során az izomszövet károsodik és ha nem adsz neki elég pihenést és fehérjét akkor izomtömeg vesztés fog fellépni = egyre kevesebb izmod lesz ha nem táplálkozol rendesen és nem pihened ki magad. Ha jól emlékszem a cikk erre is felhívja a figyelmed és arra is hogy nem létezik olyan hogy helyi zsírégetés, azaz a zsír nem onnan távozik ahol az izmod dolgozik. Olvasd át a cikket. Nagyon hasznos, mindent elmond.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszodat!

Túlzásba lehet esni az ivással? 15 hetes vagyok.

Ne ijedjetek meg, nem alkoholra gondolok:) Az van, hogy napi 3-4 liter vizet megiszom, mert folyton úgy érzem, mintha ki lennék száradva. WC-re is félóránként járok emiatt. Túlzásba lehet esni, fogjam vissza magam?:S

Legjobb válasz: Igyál amennyi jól esik,nem túlzás. Ha el kezd dagadni a lábad, akkor beszélj a dokival, de minden bizonnyal alaposan tisztul a veséd és nem lesz ilyen gond.

Igyál amennyi jól esik, nem túlzás. Ha el kezd dagadni a lábad, akkor beszélj a dokival, de minden bizonnyal alaposan tisztul a veséd és nem lesz ilyen gond.
annyi idõs terhesen mint te, én is rengeteget ittam és a wc-t is kb30 percenként láttogattam..ebben a melegben jobb is ha iszol, most meg már alig birok inni... 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat:)
3-4 liter?Az nekem fél napra elég.Szinte csak vizet iszok, de fél litert küldök le egyszerre.Ezt úgy félóránként megismétlem általában.Szóval ne félj, túlzásba nem lehet vinni.Ismerõsök csak röhögni szoktak rajtam, hogy mennyit iszok, de mindig úgy érzem ki vagyok száradva.A terhesség elõtt is sokat ittam, de nem ennyit.Túlhordom már a picit, de nem vizesedtem egyátalán.Plussz a bõrnek is jót tesz.Igyál amennyi jól esik!:)
Igyad amennyi jól esik, nekem ennyi idõsen állandóan ki volt cserepesedve a szám-dehidratált voltam és a legrosszabb az volt, hogy nem is bírtam inni.Amúgy a lábdagadásról csak annyit, hogy egy tévhit, hogy olyankor nem szabad sokat inni, mert úgy sokkal jobban visszatartja a szervezeted a vizet is.Tapasztalat és a dokim s mondta.Szval igyál és jó lesz a vesemûködésed is, remélhetõleg elkerülöd a vizesedést is.38hetes kismama
Maximum elhízol. (azért finom, mert zsíros)
A lenmag nagyon egészséges. Egyed csak. Amíg nem megy a többi kaja/étkezés rovására addig oké. Mármint h ebédre csak lenmagot eszel ilyesmi.


Melyek azok a dolgok amikkel vigyázni kell, terhesség elején, alatt ami árt a babának esetleg ha túlzásba viszi az illető akkor vetélés lehet a vége vagy még szomorúbb dolog?

Legjobb válasz: Nincs ilyen különösebb föleg az elején. pl a drog, alkohol, cigi késöbb okoz gondot szülétés után, Ami evetélést okozhat az baleset vagy belsö ok amit nem ember irányit pl genetikai probléma vagy nem megelelö hormonális háttér. Ezek viszont nem azon mulnak mit csinaál a kismama.

Nincs ilyen különösebb föleg az elején. pl a drog, alkohol, cigi késöbb okoz gondot szülétés után, Ami evetélést okozhat az baleset vagy belsö ok amit nem ember irányit pl genetikai probléma vagy nem megelelö hormonális háttér. Ezek viszont nem azon mulnak mit csinaál a kismama.
Élj úgy, mint a terhesség elõtt. Csak ne emelgess nehezet, ne erõltesd meg nagyon magadat.
Alkohol, cigi, drog egyértelmû. Orvos által nem jóváhagyott gyógyszer szedése. Baleset, fizikai bántalmazás, esés. Láz, vírus, toxoplazmózis, preeklamzia, diabetes kockázati tényezõk. Nyers hús, nyers hal, nyers tojás fogyasztása veszélyforrás fertõzések miatt. Sok idegeskedés, stressz, zaklatott életkörülmények, állandó hajtás, nehéz terhek emelgetése, cipelése. Éhezés, minimális folyadék fogyasztása, egészségtelen ételek, túl sok zsír, túl sok (nagy molekulájú) fehérje, mint a gomba fogyasztása mind negatív hatással van a baby fejlõdésére. Rendszeres orvosi ellenõrzés hiánya kockázati tényezõ. Erõltetett futás, lovaglás, extrém sportok, hasizom gyakorlatok mind tiltólistásak, elõbbi három baleset miatt, utóbbi, nos logikus, hogy miért. Orvos szûlõk gyermeke, egy éves koscsaj anyukája
*kiscsaj :)

Fogorvos úgy elzsibbasztotta az arcom, hogy 3 óra után sem érzem rendesen, be van dagadva és bekékült. Ez mennyire normális dolog? Nem lehet hogy túlzásba vitte az érzéstelenítőt? El fog ez múlni mostanában?

Legjobb válasz: A bekékülés szerintem nem egészen normális, de valszeg belefér, ha egy kisebb eret átszúrt. De mivel nem vagyok fogorvos, azt mondom, hogy ha zavar, kérdezz meg egy fogdokit errõl. A három óra zsibbadás biztosan normális, mert nekem négy órányi szokott lenni és azt mondta a doki, hogy annyi kb. a hatóidõ.

A bekékülés szerintem nem egészen normális, de valszeg belefér, ha egy kisebb eret átszúrt. De mivel nem vagyok fogorvos, azt mondom, hogy ha zavar, kérdezz meg egy fogdokit errõl. A három óra zsibbadás biztosan normális, mert nekem négy órányi szokott lenni és azt mondta a doki, hogy annyi kb. a hatóidõ.
Most már lassan elmúlhatott a zsibbadásod. A kékülés meg valóban attól van, hogy beletrafált egy vénába. Én is jártam úgy. Ne aggódj, nem sokáig lesz kék. Hamarosan zöld lesz, aztán sárga :)

Túlzásba lehet vinni az edzést?

Eddig másnaponta tornáztam egy órát, de most itthon leszek és úgyis unatkozom. Ha most naponta tornáznék egy, esetleg két órát, az sok lenne? Gyorsíthatom vele a karcsúsodást, vagy csak ártok ezzel?

Legjobb válasz: Idõ kell a regenerálódásra, túledzed magad, ami még rosszabb, mintha nem csinálnál semmit.

Idõ kell a regenerálódásra, túledzed magad, ami még rosszabb, mintha nem csinálnál semmit.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? :S
én minden nap edzek 40-50 percet. semmi bajom jól érzem magam.
Edzettség kérdése az egész. Ha eléggé edzett vagy nem gond, hiszen sok profi sportoló naponta kétszer is edz, viszont ha edzetlen vagy rengeteget tudsz ártani magadnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Hát, nem mondanám, hogy edzett vagyok, a profi sportolótól meg fényévnyire járok. :)

6 hetes terhes vagyok. A doki azt mondta szedjek magne B6- ot, mert kicsit görcsölgetek és nagyon erős hányingerem van. Napi 3x1-et mondott. Nem sok ez egy kicsit? Vagy ezt nem lehet túlzásba vinni?

Legjobb válasz: szia! nem sok a magneB6, sokan szednek 3*2-t. A magnéziumot ugyan túl lehet adagolni, de ezzel a mennyiséggel nem fogod, pláne, ha görcsölgetsz is, az inkább arra utal, hogy kevés van a szervezetedben.

szia! nem sok a magneB6, sokan szednek 3*2-t. A magnéziumot ugyan túl lehet adagolni, de ezzel a mennyiséggel nem fogod, pláne, ha görcsölgetsz is, az inkább arra utal, hogy kevés van a szervezetedben.
Ha a "sima" MagneB6-ot veszed abból lehet 3x1 szedni. De vigyázz mert a Béres magneB6-ból naponta csak 1et lehet! Én azt is elszoktam osztani kétfelé, reggel 1 fél és este 1 fél.
Szia. Én magnesii citrici-t szedtem, az jobb, és olcsóbb is mint a magne b6, mert receptre kapható, és abból volt idõ, hogy 4x2 szemet kellett szednem, ugyhogy nem sok a 3x1. A magnéziumot nem lehet túl adagolni, mert a felesleg távozik pisilésnél. Max hasmenést okozhat, de nekem az sem volt. Szedd nyugodtan. Minden jótûû4 28 hetes kismama.

Milyen jellegű károsodást okozhat a számítógép, ha valaki, mondjuk én 6 éves kortól kezdve gépezek 1 és 5 óra közönként idő eltöltésként és néha túlzásba is viszem. És hogyan lehet ezt az ártalmat megszüntetni?

Legjobb válasz: A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas,valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát,ugy lehet ,hogy kevesebbet szgépezel.:D

A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas, valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát, ugy lehet , hogy kevesebbet szgépezel.:D
1. függõséget okozhat, ha túlzásba viszed, de ha próbálod kordában tartani, akkor nem lehet nagy baj, ami ebbõl a szempontból fontos, hogy a baráti kapcsolataidat személyesen is tartsd fenn, és legyen más elfoglaltságod is, most hideg van, jobb bent lenni, de jobb idõben legyél szabad levegõn is (én pl. 4 éves koromban ültem elõször számítógép elé, se egér se grafikus képernyõ, nagyon gyorsan megtanultam használni, eltelt x év, most 24 éves vagyok, és végzõs informatikus fõiskolán, és nõ vagyok) 2. a szemre már nem a monitor sugarai a károsak (mint a régieknél, a lapmonitorokban ezt kiküszöbölték), hanem az, hogy elfárad a szemed tõle, ahogy attól is, ha éjszakába nyúlóan könyvet olvasol (11-12 éves koromban lett szemüvegem, mert nagyon sokat olvastam éjszakába nyúlóan is, nem pihentettem eleget) 3. a gerincnek a sok ülés valóban nem használ, mozogj idõnként, én nem bírok egy helyben ülni huzamosabb ideig, úgyhogy nekem ezzel nincs gondom Próbáld betartani azt, hogy óránként tartasz 10 perc szünetet, és éjjel már ne nagyon számítógépezz, legyen elég idõd pihenni, a barátaiddal másképp is tarts kapcsolatot, ha van rá mód. Ha egyébként nagyon érdekel, és jó vagy benne, akár a szakmád, munkaeszközöd is lehet ez késõbb, szóval sose tudhatod, bajnak nem baj, csak tudj mértéket tartani, és ésszel használd.
Harmadik hozzászóló vagyok ismét. Még annyit hozzátennék, hogy ha a munkád/tanulás/egyéb miatt kell éjszakánként használni a gépet, akkor azt tanácsolom, hogy legyen valami háttérvilágítás, vagy egy íróasztali lámpa, ami nem közvetlen a szemedbe világít. Jobb így a szemnek, hogy nem közvetlen csak a monitor világít a szemedbe, hanem van egy kis háttérfény hogy a környezetedbõl is érzékeld a formákat.

Medvehagyma mánia? Pár hete már mindent azzal készítek mert imádom, egyszerűen imádom, ez a túlzásba vitt használata ez nem lehet egészségtelen?

Legjobb válasz: ma 20:30-as: attól, hogy TE nem szereted, másnak még izlik. Szerintem - és még sokan mások szerint is -, kimondottan kellemes ize van, sokkal finomabb, mint pl. a hagyma/fokhagyma. Mellesleg igen egészséges, vértisztító hatása van, a vese müködését segiti és enyhébb veseproblémákat is megszüntet. Ezen kivül nálunk már gyerekkoromban is "divat" volt (most vagyok 56), söt a nagyszüleimnél is, és nem voltunk szegények, hanem jó középosztály, meg romák sem. Szeretnélek megkérni, a medvehagyma-kérdésekböl inkább maradj ki, arra jogod van, hogy ne szeresd, de ne akard mások étvágyát elrontani, mert ARRA nincs jogod.

ma 20:30-as: attól, hogy TE nem szereted, másnak még izlik. Szerintem - és még sokan mások szerint is -, kimondottan kellemes ize van, sokkal finomabb, mint pl. a hagyma/fokhagyma. Mellesleg igen egészséges, vértisztító hatása van, a vese müködését segiti és enyhébb veseproblémákat is megszüntet. Ezen kivül nálunk már gyerekkoromban is "divat" volt (most vagyok 56), söt a nagyszüleimnél is, és nem voltunk szegények, hanem jó középosztály, meg romák sem. Szeretnélek megkérni, a medvehagyma-kérdésekböl inkább maradj ki, arra jogod van, hogy ne szeresd, de ne akard mások étvágyát elrontani, mert ARRA nincs jogod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!