Találatok a következő kifejezésre: Túlhordás esetén fektetnek be (4 db)

Problémamentes terhesség esetén mennyi túlhordás után fektetnek be valakit?

40+2 napos vagyok. Ma megyek orvoshoz! Kivancsi vagyok hol mennyit várnak. Úgy vettem ki a szavaiból a múltkori vizsgálat során hogy ? nem akar heteket még várni. 1 ujjnyira voltam nyitva 1 hete.

Legjobb válasz: 1-2 hét simán belefér mindenhol, ha nincs baj. Nekem 40+5 hetesen indították meg a szülést, mert 2 ujjnyira kitágultam 1 hét alatt. Az utolsó héten már napi 1 liter málnalevél teát ittam, nem tudom, hogy az használt-e. Délben kerültem szülõszobára és fél 5-re meglett a babám, úgyhogy elég jól haladtunk. :) Könnyû és gyors szülést kívánok!!!

1-2 hét simán belefér mindenhol, ha nincs baj. Nekem 40+5 hetesen indították meg a szülést, mert 2 ujjnyira kitágultam 1 hét alatt. Az utolsó héten már napi 1 liter málnalevél teát ittam, nem tudom, hogy az használt-e. Délben kerültem szülõszobára és fél 5-re meglett a babám, úgyhogy elég jól haladtunk. :) Könnyû és gyors szülést kívánok!!!
Nálunk, aki túlhordta a babáját, elég volt az egy ujjnyi, és indították.Egyébként max 2hetet várnak, ha minden rendben.
Ahol én szültem, ott következõ héten (szerdára voltam kiírva, és szóltak, hogy hétfõn be kell feküdnöm) már befektetnek, csinálnak oxitocinpróbát, stb. Szerencsére vasárnap kibújt a manó, így nem kellett, de ha megyek, és nem reagál a próbára, akkor várnak, itt is maximum két hetet, miközben bent vagy és figyelnek.
Úgy tudom, a protokoll szerint 10 napot várnak. Nálam is így lett volna, de szerencsére a 9. napon elindult magától a szülés.
Ezt a szülészet osztályvezetõ fõorvosa határozza meg. 1-2 hetet várnak max. Székesfehérváron úgy tudom, hogy 1 hetet várnak. De ha az hétvége, akkor megindítják elõbb. Én hétfõre voltam kiírva, mondták, hogy legkésõbb pénteken megindítják. Csütörtökön szerencsére meglett magától. És szóba sem került, hogy befektetnek. Igaz, én nem is akartam volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A második babát várom. A kisfiamat egy héttel a kiírt idõpont elõtt szültem meg 1, 5 óra alatt. Az orvosom azt mondta ha kettõ ujjnyira nyitva vagyok már megindítják a fertõzésveszély miatt. Vele is úgy csipte el a magzatburkot.
A kérdező hozzászólása: A betöltött 41. héten megindítják! 2 módszerrel: 1. kúp 2. magzatburok elcsípés+ oxitocin. Van valakinek tapasztalata a kúppal? Mennyi idõ után hat?
Szia én teljesen zárt voltam mikor felrakták a kúpot 3 ujjnyira kitágultam úgy hogy este felrakták az éjszakát végig alhattam volna ha tudtam volna csak nagyon izgultam reggel 7kor vizsgáltak utána a doki még vissza küldött a szobámba mert engem befektettek a hamarabb a kórházba 40+4 hetesen de nem volt semmi gond a terhességemmel.Délután egy másik doki vissza küldött szülõszobára mert már jöttek a fájások 17:00 burok repesztés+oxitocin, de nem tágultam és ezért megcsászároztak!0:55re lett meg a kislányom.De nekem a fájásaim se voltak olyan nagyon erõsek és azért nem tágultam tovább.

Túlhordás esetén miért fektetnek be?

Holnap töltöm a 40. hetet.

Legjobb válasz: Nekem pont 40 hetesen kellett befeküdnöm! Naponta nst és 2 naponta magzatviz vizsgálat van. Nekem szerencsére másnap megindult a szülés. Amugy ha nem indul meg nem várnak 2 hetet!!!Én csütörtökön feküdtem be és hétfön lett volna a próbainditás, ha igy sem lett volna semmi következö csütörtökön inditottak volna.

Nekem pont 40 hetesen kellett befeküdnöm! Naponta nst és 2 naponta magzatviz vizsgálat van. Nekem szerencsére másnap megindult a szülés. Amugy ha nem indul meg nem várnak 2 hetet!!!Én csütörtökön feküdtem be és hétfön lett volna a próbainditás, ha igy sem lett volna semmi következö csütörtökön inditottak volna.
Második válaszoló vagyok: Gratulálok annak, aki lepontozott, a saját tapasztalatomat írtam le. Engem 40 hetesen és három naposan befektettek, semmiféle magzatvíz-vizsgálatot nem végeztek, hanem egyszerûen megindították a szülést. Amikor megkérdeztem, miért nem mehet minden a maga természetes rendjén, megkaptam a dokitól, hogy ha nagyon szenvedni akarok egy túlkoros baba hüvelyi világra hozatalával, akkor az az én felelõsségem. Meg az is, ha komplikációk lesznek, hiszen ellenszegültem az orvosnak. Mit tehettem volna? Ennyit a magzatvízrõl...
Na, ezt én sem értem. Nekem is azt mondta anno, hogy majd be kell feküdnöm és naponta csinálnak 2 nst-t. Ezért?- kérdeztem. Annyira beparáztam, hogy este jól összebújtunk a férjemmel és 2 nap múlva meg is lett a baba. Próbáljátok ki ti is! Sok sikert!
Mert ekkor már nagy eséllyel megindítják a szülést, nem nagyon szoktak várni egy hétnél tovább túlhordás esetén. Ekkor nagyobb az esélye a komplikációknak is, ha az orvos úgy ítéli meg, akár meg is császározhatnak, pont azért, mert a baba elég nagy már ilyenkor, és nehéz lenne hüvelyi úton világra hozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Az elsõ válaszolónak azt üzenem, hogy rajta vagyunk.:)
Azért fektetnek be, hogy folyamatosan tudják ellenõrizni a magzatvíz tisztaságát.Hogyha a pici belekakál akkor azonnal megindítjéák a szülést, hogyha tiszta marad akkor csak a 42. héten indítják meg.Így lehet elkerülni azt, hogy a koszos magzatvíztõl vmi fertõzést kapjon el a baba és örök életére vmi fogyatékosságot kapjon.
Én is 40hetesen feküdtem be.41.héten elkezdtek inditani nem azért mert nagy volt a baba/3500gr 52cm/hanem veszélyei lehetnek a tulhordásnak.Nekem nem sikerült az inditás 42.héten muszály volt császározni, de hál istennek semmi probléma nem volt gyönyörû egészséges kisfiam született.
Nekem is 40 hetesen kellet befeküdnöm.Naponta 2 szer nst, Minden másnap kaptam infúziót amiben volt oxitocin, elvileg fájásokat csinál az meg tágít.nem így lett voltak fájásaim a gép szerint, de nem tágultam.tágítottak kézzel, semmi.néztek ultrahangon is közben.9.-ik nap belázasodtam császár lett. már 9 hete amúgy egy gyönyörû kisfiam lett

Székesfehérváron túlhordás esetén mikor fektetnek be?

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét gyerkõcömet túlhordtam, szintén székesfehérvári vagyok, nálam az egyiknél 5napot, a másiknál 6napot hagytak rá. Vagyis 5 és 6ik napon indították meg! KITARTÁS!!!! Könnyû szülést kívánok neked! 31+3hkm

Szia! Én mindkét gyerkõcömet túlhordtam, szintén székesfehérvári vagyok, nálam az egyiknél 5napot, a másiknál 6napot hagytak rá. Vagyis 5 és 6ik napon indították meg! KITARTÁS!!!! Könnyû szülést kívánok neked! 31+3hkm
1 hetet engednek ráhúzni. Legalábbis nekem így volt (6 hónapja szültem) és jó pár barátnõmnek imserõsnek is ezt modnták hogy pl. ha 22re nincs baba akkor nst mindennap és 29 befektetés.


Túlhordás esetén mikor fektetnek be a kórházba?

Legjobb válasz: Kórháztól függ és attól is, hogy a lakóhelyed kórházában vagy vidéken szülsz. Ha vidéken szülsz, általában befektetnek a kiírt napon, ha a saját városotokban, elõfordulhat, hogy akár 1-2 hétig is otthonról kell bejárnod 1-2 naponta a vizsgálatokra.

Kórháztól függ és attól is, hogy a lakóhelyed kórházában vagy vidéken szülsz. Ha vidéken szülsz, általában befektetnek a kiírt napon, ha a saját városotokban, elõfordulhat, hogy akár 1-2 hétig is otthonról kell bejárnod 1-2 naponta a vizsgálatokra.
Nagyjából így van, bár volt olyan ismerõsóm, aki a Jahn-ban szült, és befektették a kiírás napján, pedig semmi baja nem volt. A hugom a MÁV kórházba viszont 2 naponta járt fel, 10 nappal hordta túl. Kedden szült, és csütörtökön kellett volna befeküdnie, ha addig semmi. Én Dunaújvárosban szültem, itt befektetnek a kiírás napján. Szerencsére két nappal hamarabb kibújt az én babám, és megkímélt ettõl. Bár egy kis pihenes rámfért volna...
Én megkérdeztem a dokit, nekem azt mondta, hogy a kiírt idõpont után minden nap járni kell nst-re, kb.8 napot várnak, s utánna ha kinyiltam valamennyire, akkor bemegyek, burkot repeszt, s lesz valami.
Szia! Nekem a kiírt nap után minden nap járnom kellett ctg-re. A 4. napon fektettek be, beszûkült ctg-vel, másnap este megvolt a fiam.
Én túlhordtam 6 nappal, de még a 10 perces vajúdási fájásokkal is hazaküldött az orvos. Azt mondta, majd 3-5 percesekkel menjek vissza, addig "pihenjek" otthon. Persze közel lakom a kórházhoz.
Nekem 6 napot engedélyezett túlhordani az orvosom. Az ötödik nap befektetett, a hatodikon megindította, addig két naponta jártam POSE-ra.
Január 25-ra voltam kiírva, végül február 1-jén befektettek, február 2-án megvolt a baba. A fájások maguktól jöttek, de burokrepesztés volt, meg oxitocin.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!