Találatok a következő kifejezésre: Túl vagyok 40. héten (7 db)

A 40. hét végén járok. Normális ilyenkor a "farkaséhség"? Már egy hete gyötör. Elég nehéz, mert cukros diétán vagyok, a legszigorúbb 150 g-oson. Szerintem egyszer-egyszer túl is lépem, mert nagyon éhes vagyok. Lehet ebből még gond?

Legjobb válasz: Szia! Hát, nagy-nagy kitartást neked! Megértem, milyen nehéz, mert az utóbbi napokban én is hiába eszek, állandóan éhes vagyok, feneketlen a bendõm. De én sajnos még csak 36 hetes vagyok. Engem nem izgatna a dolog, csak még hátra van néhány védõnõi látogatás, azzal együtt pedig a sopánkodás a súlyom miatt. Semmi kevem hallgatni. Nem hiszem, hogy bármi bajotok lenne, Te már tényleg a célegyenesben vagy. Szerintem a szervezeted gyûjti az energiát a nagy munkához:)) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!

Szia! Hát, nagy-nagy kitartást neked! Megértem, milyen nehéz, mert az utóbbi napokban én is hiába eszek, állandóan éhes vagyok, feneketlen a bendõm. De én sajnos még csak 36 hetes vagyok. Engem nem izgatna a dolog, csak még hátra van néhány védõnõi látogatás, azzal együtt pedig a sopánkodás a súlyom miatt. Semmi kevem hallgatni. Nem hiszem, hogy bármi bajotok lenne, Te már tényleg a célegyenesben vagy. Szerintem a szervezeted gyûjti az energiát a nagy munkához:) ) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked is minden jót kívánok!

Túl vagyok a 40. héten. Hétfőn indítják, ha nem jön addig magától a kicsim. Mik a tapasztalataitok az indított szüléssel? Valószínübb, hogy a vége császár? Egyébként 2. baba és fiú, a kisasszony 3 nappal hamarabb jött.

Legjobb válasz: 42.héten inditották.7órát vajúdtam,5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim,szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ,nálam csak õ volt,h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked,h magától induljon és minden rendben legyen.

42.héten inditották.7órát vajúdtam, 5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim, szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ, nálam csak õ volt, h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked, h magától induljon és minden rendben legyen.
Az én orvosom azt mondta, ha teljesen zárt méhszájról indítják a szülést, akkor valószínûbb, hogy császár lesz a vége. Én is túlhordtam, megvártuk, amíg kinyíltam 1 ujjnyira, utána indította volna (de végül magától beindult). Ha az elsõ babád természetesen született, valószínû, hogy ez a baba is sima ügy lesz, csak õ késik egy picit. Hétfõ még messze van, addig simán beindulhat magától. Drukk.
Szia, engem is indítottak, magzatvíz szivárgás miatt, viszont nulla fájásom volt, még csak jósló fájásaim sem voltak. Szóval az elsõ babámat így 12 óra alatt, természetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Próbáltam én szugerálni a kiírt dátumot, de a kisfiam már most "tojik" rám! :D Mi lesz késöbb?! Türelmetlen vagyok már... Ma az NST-n csak egy kis fájást produkált. ASK ma nem volt, szombaton folyt. köv. ASK-val. Már mindenki felhívott, aki tudja, hogy babát várok...
Szia! Nekem oxitocinnal indította a doki reggel negyed 7kor. Fél 11-kor kezdõdtek a fájások, egybõl 2 percesek. Nagyon erõs fájások voltak, kaptam epidurált délben, kicsit könnyebb lett. Aztán fél 3kor kezdtem tolni, haladtunk is, de elakadt a babám, akárhogy nyomtam, nem jött tovább. Az ügyeletes doki jött be segíteni az én orvosomnak úgy, hogy õ könyékkel nyomta a hasamból lefelé a picit. Durva volt, mintha kibeleztek volna. :( De szerencsére megúsztam a végét mûtét nélkül, 3ra meglett a kisfiam. Nagy baba volt, 3750 gramm, és 55 cm. Ennek már 2, 5 éve, de minden pillanatára tisztán emlékszem! :) Kitartás, és remélem minden rendben lesz nálad is.
Nem csak oxival lehet indítani zárt méhszáj esetén. Az enyém is zárt egy hüvely tablettát kaptam és csak azután az oxit, hogy picit beindult! Az voltam aki tanácsolta, hogy szugeráld a picúrt :)
NA mi újság van veled? Nálam még mindig semmi, 40+3 ma Szentendrén sétálgatunk és ebédeltünk, most értem haza de semmi jel.. Te hogy vagy? 11 körül voltam ctg-én nem nagyon akart felkelni csak a végére mozgott egy picit..
A kérdező hozzászólása: 14-én bementünk 5 percesekkel a kórházba, de abbamaradt. Befektettek. Kedden reggel 6-ra kaptam idõpontot indításra, de nem volt rá szükség. Éjfélkor 2 percesekkel indult és 8:15-re született a kisfiam 41 hétre 59 centivel és 4020 grammal. :) Köszönöm mindenkinek! :)
Gratulálok, sok boldogságot!
Szuper:) Gratulálok a babádhoz:) Ugye hogy kifért?:)
Gratulálok!
GRATULÁLOK!Jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: kifért :D Köszönöm! :)
GRATULÁLOK, sok boldogságot! Megkérdezhetem, hogy a mostani (második) szülésed gyorsabb és könnyebb volt, mint az elsõ?
A kérdező hozzászólása: :) Gyorsabb volt (20 óra volt az 1. szülésem, az 5 percesektõl számolva, most egybõl 2 percesekkel indult és 8 és fél óra volt az egész), de sokkal fájdalmasabbnak éreztem, vagy csak a tûrõképességem csökkent, nem t.om... Most 2 órát bírtam elviselni a 2 perces fájásokat és kértem EDA-t. Ezután egy álom volt, még pihenni is tudtam. Az elsõt végig szenvedtem otthon, nem volt fájdalomcsillapítás, most úgy érzem nem bírtam volna nélküle. Így jó volt. Jöhet a következõ! :)
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza. Jól rászóltam! Kívánságom teljesül; 12.27-én érkezik a 3. babám, aki szintén kisfiú. :D Köszönöm mindenkinek mégegyszer a kedves szavakat, a bíztatást és a jókívánságokat! 3 hónap és találkozunk ugyanitt... :D
Szia. Az elsõ kommentedhez fûzve: az én kisfiam 4240grammal született 40+5 hétre természetes úton, kifért :) :) :) :) Csak hogy a kérdésre is válaszoljak a kislányommal indítottak, az is 12 órás vajúdás volt - mint a fiammal - az indításkor a belsõ méhszáj még nálam is teljesen zárva volt. A 12óra végén, mikor sikerült a szülésznõmnek "kitágítani" teljesen (bizony, kézzel, szörnyû volt, míg meg nem kaptam az EDA-t, utána nem éreztem) a leányzó nem volt hajlandó kijönni, nagyon fenn volt a feje, de aztán kicsalogatták :) Szerencsére nem lett császár belõle de tény, hogy az indított szüléseknél nagyobb az esély a sürgõsségi császárra. De nálad nem lesz!!!!!! Szugerálj :) :) :) :) :) Könnyû szülést kívánok neked!!!!!!
Attól függ, hogyan indítják. Nekem burokrepesztéssel indították a másodikat, oxi nem kellett. Háromnegyed 8-kor volt a burokrepesztés, fél 9-kor érkezett meg az elsõ fájás és háromnegyed tíz elõtt már a karomban tarthattam a kislányomat. :) Szóval nálam nagyon hamar lement.
Nekem 42. hét elsõ napján akarták indítani, de azt mondta a doki, hogy õ ennyi idõs terhességnél még nem látott ilyen merev, zárt méhszájat, a fõorvossal együtt, aki ráadásul azt mondta, hogy totál téraránytalanság áll fenn, azonnal megcsászároztak.
remelem szerencsesebb leszel, mint mi. Nekem ketszer inditottak, 11 nappal hordtam tul a lanyomat. A szules szornyu volt, reszleteket inkabb nem irok.
Én ugyanúgy voltam mint te. Szerdára voltam kiírva, hétfõn lett volna szülés indítás, szombaton spontán beindult a szülés. Még bármikor beindulhat!:)
Hát én annyit tudok mondani, indították és császár lett a vége.17 óra vajúdás után a kezelõorvos is felfogta amit a fõorvos mondott:súlyos téraránytalanság, nem valószínû hogy kifér a baba.Nem fért, slusszpoénnak meg a köldökzsinór 2x a nyakán.
Nos, nem ijesztgetésbõl, mert tudod, minden szülés más, de 4 friss babás ismerõsömnek indították a szülést.Abból 3 lett császár.1 természetes, ráadásul nagyon könnyen.
A kérdező hozzászólása: húha! szorítsatok értünk! azért bízom a legjobbakban. lassan 3 hete 3, 5 kilóra becsülték. A kicsi lányom ennyivel született. Remélem ki fog férni! Nagyon félek a mûtéttõl... Lehet ezért nem akar kibújni?
Szia! Tényleg ne add még fel, hogy magától beindul! Amikor betöltöttem a 40. hetet pénteken, következõ hét szerdán be kellett volna feküdnöm a kórházba. Már teljesen feladtam, hogy magától fog beindulni a szülés. Erre 40+3-ra magától megszületett a kislányom 5 hete :) ! Könnyû szülést
Akkor egy kis biztatás:az elsõ fiam 40+5 hétre született, indítani kellett, 4 óra alatt lett meg, teljesen természetes módon.A 2. fiam 37+3 hétre született, ott is burkot repesztettek(már eléggé kinyíltam, a baba feje beékelõdött, de nem volt fájásom), õ 3 óra alatt lett meg, szintén mindenféle fajta beavatkozás mentsen.Ma kezdtem a 38. hetet, már megint nyitva vagyok, keményedéseim is vannak, lehet, hogy ezt is indítani kell majd.Szóval nálam semmi hátránya nem volt.Könnyû szülést.
Engem is indítottak az ikreimmel, akkor szûk 2 ujjnyira voltam kitágulva. 9 óra volt kitolással együtt, természetes úton születtek. Oxi végig be volt kötve.
Nekem a 42.héten indítottak 3 napon keresztül, de csak annyi történt hogy a 3.napon elkezdett szivárogni a magzatvíz, 4.napra elfolyt teljesen de fájásaim nem voltak.Akkor csináltak uh.-ot és ott vették észre hogy nagyon magasan van a kislányom3 rosszul tartja a fejét, ja és nem tágultam teljesen merev volt a méhszáj.Ezért császár mellett döntöttek.Valahol még örültem is neki mert az én kislányomnak is a nyakán volt a köldökzsinór.
Nekem a 3. babámnál repesztették meg a burkot, bõ két ujjnyira nyitva volt már a méhszáj. Kb 2 óra múlva a kezemben volt a kis 4 kilósom :) Szerintem nem lesz gond, fõleg, hogy nem elsõ baba, és talán nyílik is a méhszáj addig, hogy lehessen burkot repeszteni. De addig még simán meg is szülhetsz, szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok! Holnap 11-re megyek NST-re és ASK-ra a kórházba. Tegnap is volt magzatvízvizsgálat is, ami nem kicsit fájt, mert a belsõ méhszájam még zárva volt. Remélem holnap már jobb lesz és hétfõig már nem húzzuk... Próbálok optimista lenni! :) Legalább a méhszájam lenne már nyitva!
Barátnõmnek indították, mert az orvosa épp ügyeletes volt 1, 5 óra alatt mindennel készen voltak. Nekem elfolyt a magzatvizem és 18 óra után toltak a mûtõbe. Nincs két egyforma szülés.
Szia! Mindkét babám indított volt, mindkettõ spontán 4 óra alatt megszületett, a második szülés álom volt, 3.nyomásra megszületett a kislányom. Könnyû szülést!
Nekem 40 hetesen és 3 naposan indítottak totálisan zárt méhszáj mellett, nulla fájással. Burokrepesztéssel kezdett a doki, utána bekötötték az oxitocint. Burokrepesztéstõl számítva 5 óra múlva már babáztam, tehát nem gondolom, hogy hosszú szülés volt ... Az igazsághoz tartozik, hogy EDA-t kaptam, az pedig gyorsítja a tágulást és az egész folyamatot.
A 9. válaszoló vagyok.Húúúúúú, jól belehúztál, GRATULÁLOK!Nekem a válasz megírása után pár nappal(2012.szept. 28.-án) megszületett a pici lányom(3. baba, 2 fiú után)2 óra alatt, beavatkozás mentesen(se oxy, se gátmetszés, bár ez ezelõtt sem volt).Az EDA-val sem éltem-ilyen rövid idõ alatt értelme se lett volna-bár nem lett volna akadálya.Könnyû, gyors szülést, írj majd!2 fiú+(1 hét híján)1 éves csajszi anyukája

Túl vagyok a 40. héten tegnap du 1 óta vannag görcseim, elég erősek is, reggel 6-tól 7 percenként jöttek és majdnem egy percig tartottak. Mennyi időm lehet még?

Tegnap már teljesen nyitva voltam, mikor megvizsgált az orvos. A fájások most egy kicsit megint elmaradnak,de nagyon feszül a pocim.

Legjobb válasz: Szerintem vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal vagy ha van, a szülésznõddel, mert lehet, hogy még ma anyuka leszel!:) Nekem a 6percesek után öt órával a kezemben volt a kislányom, pedig csak egy ujjnyira voltam nyitva, úgyhogy piszok gyorsan történhetnek a dolgok, fõleg, ha teljesen nyitva vagy. De akkor miért vagy még otthon? Csak ügyesen! :))

Szerintem vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal vagy ha van, a szülésznõddel, mert lehet, hogy még ma anyuka leszel!:) Nekem a 6percesek után öt órával a kezemben volt a kislányom, pedig csak egy ujjnyira voltam nyitva, úgyhogy piszok gyorsan történhetnek a dolgok, fõleg, ha teljesen nyitva vagy. De akkor miért vagy még otthon? Csak ügyesen! :) )
Biztosan meg fogol szülni a mai nap folyamán!Sok sikert és könnyü szülést!


40 héten túli kismamák: sokan vagyunk? Hogy bírjátok? Miben reménykedtek? Ma hidegfront lesz.

Legjobb válasz: Bár nekem már megszületett (7 hetes), de én is túlhordtam õt, és én is egyfolytában a frontokban reménykedtem. Viszont nálam a frontok nem jelentettek semmit, picurim nagyon jól érezte odabent magát. :) Viszont a kórházban, mikor front volt, akkor csak azt vettem észre, hogy egyre több a baba. Úgyhogy még bármi történhet! Nehéz már az utolsó napokban, fõleg ha túlhordod. Az ember türelmetlen nagyon, de most már tényleg csak pár nap (vagy akár óra) és kezedben tarthatod a kicsikédet! Könnyû szülést kívánok!

Bár nekem már megszületett (7 hetes), de én is túlhordtam õt, és én is egyfolytában a frontokban reménykedtem. Viszont nálam a frontok nem jelentettek semmit, picurim nagyon jól érezte odabent magát. :) Viszont a kórházban, mikor front volt, akkor csak azt vettem észre, hogy egyre több a baba. Úgyhogy még bármi történhet! Nehéz már az utolsó napokban, fõleg ha túlhordod. Az ember türelmetlen nagyon, de most már tényleg csak pár nap (vagy akár óra) és kezedben tarthatod a kicsikédet! Könnyû szülést kívánok!
Én is már megszültem (4 hete), de én is túlhordtam 1 héttel. Hiába volt front, hiába volt telehold... Végül aznap született meg, mikor megbeszéltük a dokival, hogy másnap beindítja a szülést. Hazaértem, örültem, hogy de jó, holnap szülünk, erre jöttek a fájások, és még aznap megszültem :) Az én babám a beindítás tervétõl ijedt meg :)
Én holnapután leszek 40. hetes, de ma azt mondta a doki, hogy még messze a szülés. Teljesen zárt a méhszáj és jól érzi bent magát a Picúr. Nem tudom mi lesz, pedig már én is szülnék. Neked vannak fájásaid, vagy valamit érzel? Én remélem beindul indítás nélkül és simán meg tudom majd szülni, nem kell császár. De a frontok eddig nálam se hatottak. :(
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt amnioszkópiám, azóta görcsölgetek meg vérezgetek, de semmi komoly. Amúgy eddig nagyon jól voltam, de most már kezdek nyûgösödni, mert fáj, ha felülök, járkálok, stb. A méhszájam tegnap nekem is zárt volt, kíváncsi vagyok, holnap mi lesz...
Utolsó vagyok. Na, van már valami?

Túl vagyok a 40. héten, túlhordás miatt korházba akarnak fektetni szombaton. Milyen praktikákkal tudnék segíteni magamon?

Ihatok ilyenkor tonicot? Azt mondják az a terhesség alatt vetélést okoz, esetleg szex? Gumival vagy anélkül?

Legjobb válasz: szex szex szex...:Dés málnalevéltea...nyitva vagy már vmennyire?mert én is túlhordtam és nyitva voltam de az istennek se akart beindulni....ezért burokrepsztés volt...

szex szex szex...:Dés málnalevéltea...nyitva vagy már vmennyire?mert én is túlhordtam és nyitva voltam de az istennek se akart beindulni....ezért burokrepsztés volt...
Szia, Egy kiadós gyerekcsinálós huncut után, ha nem indul meg a szülés... Amúgy gumi nélkül, mert a sperma megindíthatja a szülést. Könnyû szülést.
A házi praktikák csak akkor segítenek, ha már amúgy is közeledik az idõ. De elõrébb hozhatják valamivel. Elõször is, beszélj a babáddal. Majd próbáld ki ezeket: fahéjas dolgok, pl. készíts kekszet. (vérbõséget okoz). Szex, gumi nélkül. Fizikai munka, értek ezalatt egy kis takarítást pl, vagy lépcsõzést. Forró fürdõ. Egy kevés (!) alkohol. Hajrá :)
Szia! 3 nappal hordtam túl a fiamat, és nekünk is a szex segített-gumi nélkül! Nyugodj meg, tudja a baba, mikor kell kijönnie :)
A szexet hatásosnak mondják, de olvastam olyat, hogy még az sem, pedig már naponta többször is csinálták... Nehéz praktikázni, mert valószínûleg, ha meg akar indulni, akkor segíthet bármelyik, amúgy marad a remény! beszéld meg a babával, simogasd õt, hátha... Problémamentes és könnyû szülést kívánok!
Nekem nem indult be a szextõl sem, oxitocin terhelést is kaptam a kórházban meg tágított a doki, sokat sétáltam.Mégis császár lett a vége mert nem tágultam és közben fertõzött lett a magzatvíz.40+9 napon

Mit mutat ez a szám? C:2222 Már túl vagyok a 40-dik héten, reggel óta egyfolytában keménykedik a pocim.

Nem tudom mennyire kell , hogy fájjanak a fájások,mert a keménykedés közben érzek valamit,de nem túl vészes.Gondolom az igaziakat fel fogom ismerni.

Legjobb válasz: azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!

azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!
Én mára vagyok kiírva.Tegnap 1 órán át 20 percenként, majd 2 órán át 12 percenként keményedtem, de nekem sem fájt.Ma 4-szer egymás után 5 percenként keményedtem fájdalom nélkül, de sajnos abbamaradt.Azt mondják tudni fogjuk ha menni kell.Ebben nem is kételkedem.Amúgy nem mindenkinek fáj a kezdet.Tesóm úgy ment be a kórházba, hogy ez még biztos nem az.3 órán belül megvolt a lánya, mikortól elindult otthonról.Remélem mi is így szülünk!:)

40-dik héten vagyok túl a papíromon ez szerepel:C2100, fájásaim nem nagyon vannak viszont sokat keménykedik a pocim, mennyi időm lehet még?

Sajnos mivel 15-ére voltam kiírva,így minden nap 35km-ert kell utaznom vizsgálatra(amit éppen helyben is megtudnának csinálni,eddig is itt csinálták)így aztán jó lenne tudni számíthatok- e valami jóra!Homeós bogyókat is szedek,kipróbáltuk a sexet,a lépcs?zést,de semmi!Van valakinek esetleg ötlete?Ja és a pocim is eléggé lent van,a babó kevesebbet mocorog.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: nincs nyitva mindegyik méhszájad és a méhnyak is csak 1 cm-vel rövidebb mint eddig, de már készül a szülésre a 41 héten általában megindítják, ha nem megy magától és a méhlepény is öregszik. Addig nem kell aggódni, jól érzi magát, de kérdezd meg mi a fenének kell 35 km-t utazni és miért nem csinálják ott a vizsgálatot ahol eddig. de szerintem egy hét és megindul magától ha így lent van a hasad.

nincs nyitva mindegyik méhszájad és a méhnyak is csak 1 cm-vel rövidebb mint eddig, de már készül a szülésre a 41 héten általában megindítják, ha nem megy magától és a méhlepény is öregszik. Addig nem kell aggódni, jól érzi magát, de kérdezd meg mi a fenének kell 35 km-t utazni és miért nem csinálják ott a vizsgálatot ahol eddig. de szerintem egy hét és megindul magától ha így lent van a hasad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utazásra annyit mondott az orvos, hogy azt nem õk találták ki, de marhára kiváncsi lennék arra ki volt ez az okos.Egyébként Móri vagyok és Fehérvárra kell bejárnom.Szerencsére a párom éjszakás így be tud vinni, de ha busszal kellenne járnom nem tudom mit csinálnék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!