Találatok a következő kifejezésre: Túl vagyok 40 (21 db)

Ennnek az órának akkor most 2, 5 dolcsi darabja vagy 40? Mert nem túl értelmezhetÕ?

http://www.dhgate.com/10pcs-geneva-crystal-diamond-jelly-sil..

Legjobb válasz: 40. És minél többet veszel, annál olcsóbb... 1 - 2 US $40.12 2 Days 3 US $39.10 2 Days 4 - 6 US $34.21 2 Days 7 US $29.33 2 Days 8 - 10 US $27.80 2 Days

40. És minél többet veszel, annál olcsóbb... 1 - 2 US $40.12 2 Days 3 US $39.10 2 Days 4 - 6 US $34.21 2 Days 7 US $29.33 2 Days 8 - 10 US $27.80 2 Days
10 darab van `1 pakkba es az 40 dolcsi.
A kérdező hozzászólása: én nem hiszem, h kínai óráknak nagy tételben 40 dollár lenne darabja.... 9100 lenne 1 db kínai óra?Én arra tippeltem , h 10db van 1 tételben!És az ára 2, 8-4, 1 dollárig van!Azaz mivel ha 1db 10 es tételt veszek akkor 4, 01 dollár darabja így 40, 1 dollár a 10es pakk...és szerintem 1-2 pakk 40, 1
Akkor tényleg nem egyértelmû...

Túl vagyok a 40. héten tegnap du 1 óta vannag görcseim, elég erősek is, reggel 6-tól 7 percenként jöttek és majdnem egy percig tartottak. Mennyi időm lehet még?

Tegnap már teljesen nyitva voltam, mikor megvizsgált az orvos. A fájások most egy kicsit megint elmaradnak,de nagyon feszül a pocim.

Legjobb válasz: Szerintem vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal vagy ha van, a szülésznõddel, mert lehet, hogy még ma anyuka leszel!:) Nekem a 6percesek után öt órával a kezemben volt a kislányom, pedig csak egy ujjnyira voltam nyitva, úgyhogy piszok gyorsan történhetnek a dolgok, fõleg, ha teljesen nyitva vagy. De akkor miért vagy még otthon? Csak ügyesen! :))

Szerintem vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal vagy ha van, a szülésznõddel, mert lehet, hogy még ma anyuka leszel!:) Nekem a 6percesek után öt órával a kezemben volt a kislányom, pedig csak egy ujjnyira voltam nyitva, úgyhogy piszok gyorsan történhetnek a dolgok, fõleg, ha teljesen nyitva vagy. De akkor miért vagy még otthon? Csak ügyesen! :) )
Biztosan meg fogol szülni a mai nap folyamán!Sok sikert és könnyü szülést!

Gyors válaszokat kérek! 40 perc volt a kiszállítási ideje a pizzásnak, és 1 órán túl vagyunk már, kifizessem vagy ezt már vegyem át ingyen?

Legjobb válasz: Én megjegyezném neki, hogy 20 percet késett.ha mást nem, lehet kapsz valami ajándék üdítõt, vagy valamit

Én megjegyezném neki, hogy 20 percet késett.ha mást nem, lehet kapsz valami ajándék üdítõt, vagy valamit
annyira gonoszak vagytok... lehet hogy baleset érte, s már nem is él, ti meg az ajándékot várjátok
hívd fel a pizzériát ...
20:06-os: tudod feltalálták a TELEFONT! nem véletlenül kérik el a számod, hanem hogy hívjanak ha gebasz van. én mindenképpen megjegyezném...
Mekkora egy tuskó vagy.. mi van, ha dugóba került, ha valahol feltarják, vagy bármi gebasz van?! Cseppnyi empátia sincs bennetek?
kérd számon!ajándék tuti jár!!!!!!
nana, hogy ingyen! Honna hozta?!?!?! Egy masik varosbol???? Ne fizess semmit.
ne fizesd ki
Ha kiért a kajáddal vedd át a pizzát, ne fizesd ki, üvöltsd le a fejét, aztán verd meg egy baseball ütõvel, amiért késni merészelt. Sõt ha nem akar ajándékot adni, akkor vegyél el még egy pizzát a kocsijából. A végn ne felejtsd el kiherélni, hogy egy életre megemlegesse!
Szerintem ingyen akarta átvenni a pizzát, és a futár agyonverte. Most kaparja el épp a tujafa tövébe. :)
te mirõl beszélsz? 600 Ft egy pizza (legalábbis ennél a cégnél) a legdrágább 60cm-s is 2000Ft. ha arra van pénzem, hogy pizzát rendelgessek, akkor 100ft feleslegem is van, nem? áhh... végülis csak hóban, fagyban, esõben, ha nem mûködik a lift, ha isten háta mögött van, akkor is kiviszik... lassan a delikvensek már az ajtóig sem jönnek ki...
dolgoztam már 400 Ft-os órabérért és kocsival kellett járnom, nekem nem jattolt senki....a kiszállítás ára meg vele van kalkulálva a pizza árába vagy úgy gondolod, hogy 2500-3000 Ft egy pizza elõállítási költsége??
400 Ft-os órabérét dolgoznak. Szerinted??? (km szerint fizetik a benzint, a saját autó amortizálódik közben ugye?) a jattból élnek meg nyomorult futárok! mert ugye a házhozszállítás mindenhol ingyen van... de ez a tipikus magyar hozzáállás.
21:15 jatt??? a fizetéséért dolgozzon ne a jattért
Két dolog történhetett. Most vagy a fejét tömi az ingyen pizzával, vagy nekiállt pizzát sütni. :)
mifelénk nem 600...nem is ennék 600 Ftos pizzát, az kicsit túl olcsó----mondjuk nem is rendelek, mert nem engedhetem meg magamnak és 600 Ft-ból full extrás pizzát csinálok itthon ;) a tipikus magyar hozzáállás ez az idióta jattolás...mindenkinek, ha szar a kiszolgálás, ha késik a futár, a postásnak, a nõvérnek, az orvosnak....le kéne errõl szokni....
na megetted már azt a pizzát?? szólj ide mi történt.:D
Szzerintem a pizzááássfiúú berúgta az ajtót és mindenkinek levágta a fejééét :D
Na odaért már a pizzásfiú?
Nálunk 2, 5 óra után kell ingyen odaadni !!!
A pizzásfiú helyében akkor már inkább egy éhezõ hajléktalannak adnám.
Most már én is kíváncsi vagyok... Amúgy, mikor elõször rendeltünk pizzát ide, a költözés másnapján, gyorsan kiértek így adtam 15% jattot. Azóta bármikor rendelek, itt vannak 30 percen belül... Ergo én adok 10-12% jattot, õk meg elõrevesznek a sorban. Mellesleg van olyan pizzéria, ahol a motort és a benzint a cég adja, de a futár 0 Ft fizetést kap, csak a jattból él...
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ. (: Kiértek, és azt mondta a Futár.. hogy legközelebb ha rendelünk kapunk ingyen desszertet. (: Így végülis szerintem elég korrekt volt.. (:
Szerintem is igazad van, hogy nem tetszett a dolog. Ha rendelek kaját azért rendelek, mert éhes vagyok, és nincs kedvem csinálni és úgy gondolom, hogy 40 perc múlva ehetek. Viszont, ha már tudom, hogy másfél órát vagy többet kell várjak, akkor fõzök/sütök valamit.
Azóta már családot is alapított :D
na mi történt? megjött a futár? és kért pénzt?
kiért a pizza? mit csináltál?
Múltkor mi is rendeltünk pizzát azt mondták fél óra. Valóban fél óra múlva ott kanyarodott be a pizzás autó a srác viszont csak 1 óra múlva jött. Átvettük a pizzát és persze, hogy kifizettük. Bezzeg külföldön ha késik a kaja kapsz hozzá ajándék sütit vagy üdítõt....
Ha a Big Mammától rendeltél, õket ne várd, "átalakítás miatt" zárva vannak.
A kérdező hozzászólása: Nem Big Mammától rendeltünk...( pedig onnan akartunk. (: ) Valami másiktól. (:
Hogy hogy ingyen átvenni?Semmit sem adnak ingyen, fizesd csak ki szépen, ha már átveszed, vagy küld el a pizzával együtt!
Mi a Don Pepébõl rendeltünk végül (a Big Mammás vagyok), õk kb. 20 perc alatt kihozták.
Ha akarsz enni akkor fizesd ki.. Itt semmi sincs ingyen, ez nem egy film, ez a valóság!! Mellesleg, ha én volnék a futár és bumliznék keresztül a csúcsforgalmon a xar pizzáddal te meg még reklamálnál, hogy nem fizetsz, hát bele is tömném a képedbe a kartonpapírral együtt!! Ha taxisnak nem fizetsz minimum egy gyomros, és akkor még jól jártál..
Mellelseg a legtöbb pizzéria azt csinálja, ha problemázik az ügyfél, vagy nem fizet, akkor fekete listára rak.. Legközelebb amikor meg rendelni akarsz, közlik veled hogy oda nem tudják kivinni, aztán szevasz...
Hát... én legutóbb ilyen helyzetbe kerültem, debreceni vagyok, felhívtam a pizzériát, akik értesítették a futárt, hogy ne kérjen tõlem pénzt. Végül annyit késett, hogy a pizzát egy alapos mikrózás után tálaltuk csak fel, de ingyen jó volt! :) Pizzériája válogatja, van, ahol elküldenek, nekem mázlim volt. ha odaszólsz, abból baj nem lehet és az nem bunkóság, mert te vagy a vevõ, õk a szolgáltatás, és ezt a szolgáltatást biza elcseszték.
Nem is értem, hogy miért nem hívod fel a pizzériát?! De várj csak egész nyugodtan, ha elfelejtettek akkor akár hónapokig is várhatsz és irogathatod ide fél óránként, hogy mennyinél jársz.
20:54 vagyok, természetesen a telefont nem úgy kell kezdeni, hogy "ti rohadt állatok, hol a kajám?" hanem udvariasan közöld, hogy sajnos nem kaptad meg a rendelést az ígért idõn belül, tudnak-e tájékoztatni, hogy mi történt. A válasz rajtuk áll.
Szerintem hülyeség telefonálni. Úgyis csak egy dolgot tud mondani a diszpécser. Sok a fuvar, dugó van, elakadt, ilyesmi. Attól nem ér oda hamarabb a kaja, hogy baszogatod õket. Sõt... Ha lassúak, nem kell tõlük rendelni. De van mondjuk, ahonnan így is megéri. A theo papa nem ritkán közel 2 óra alatt hozza ki a cuccot. De ott megéri várni pl. rá.
Fizesd ki, de jegyezd meg, hogy nem ennyi a kiszállítási idõ, esetleg kérdez meg miért tartott eddig, lehet, hogy nem is tehet róla.
Na okostojások... Párom pizzafutár, így egy kicsit tudom mirõl van szó. Nem a pizzafutár késik vele, hanem a pizzéria! Ugyanis annyi cím van... Kb akkor tud vele elindulni, amikorra oda kellene vele érni! Ingyen pedig nem fogja odaadni, mert azt az õ bérébõl vonnák le, mivel nap végén le kell számolni a pizzá árával. Ha nem fizeted ki, a pizzéria tiltólistára tesz, a pizzádat pedig majd megeszi valamelyik alkalmazott! Errõl ennyit! Nem mellesleg a 20 Ft jattokért rohanjanak? Vicc.
Mi úgy szoktuk, ha nem ér ki idõben a kaja, kicsit várunk, rájuk telefonálunk, mikor megérkezik a pizza, ha kideg, visszaküldjük. Megéri rájuk szólni telón, õk a futár után tudnak szólni hogy hol van már.
A kérdező hozzászólása: Csepeli vagyok, és itt nehezen kerülsz dúgóba. :D A Kertvárosba lakok... 100 Kis utca van amin ide eljutsz...de te biztos jobban tudod. (: 40 perc volt oda irva.. 80 perce várunk rá. (:

Túl vagyok a 40. héten, túlhordás miatt korházba akarnak fektetni szombaton. Milyen praktikákkal tudnék segíteni magamon?

Ihatok ilyenkor tonicot? Azt mondják az a terhesség alatt vetélést okoz, esetleg szex? Gumival vagy anélkül?

Legjobb válasz: szex szex szex...:Dés málnalevéltea...nyitva vagy már vmennyire?mert én is túlhordtam és nyitva voltam de az istennek se akart beindulni....ezért burokrepsztés volt...

szex szex szex...:Dés málnalevéltea...nyitva vagy már vmennyire?mert én is túlhordtam és nyitva voltam de az istennek se akart beindulni....ezért burokrepsztés volt...
Szia, Egy kiadós gyerekcsinálós huncut után, ha nem indul meg a szülés... Amúgy gumi nélkül, mert a sperma megindíthatja a szülést. Könnyû szülést.
A házi praktikák csak akkor segítenek, ha már amúgy is közeledik az idõ. De elõrébb hozhatják valamivel. Elõször is, beszélj a babáddal. Majd próbáld ki ezeket: fahéjas dolgok, pl. készíts kekszet. (vérbõséget okoz). Szex, gumi nélkül. Fizikai munka, értek ezalatt egy kis takarítást pl, vagy lépcsõzést. Forró fürdõ. Egy kevés (!) alkohol. Hajrá :)
Szia! 3 nappal hordtam túl a fiamat, és nekünk is a szex segített-gumi nélkül! Nyugodj meg, tudja a baba, mikor kell kijönnie :)
A szexet hatásosnak mondják, de olvastam olyat, hogy még az sem, pedig már naponta többször is csinálták... Nehéz praktikázni, mert valószínûleg, ha meg akar indulni, akkor segíthet bármelyik, amúgy marad a remény! beszéld meg a babával, simogasd õt, hátha... Problémamentes és könnyû szülést kívánok!
Nekem nem indult be a szextõl sem, oxitocin terhelést is kaptam a kórházban meg tágított a doki, sokat sétáltam.Mégis császár lett a vége mert nem tágultam és közben fertõzött lett a magzatvíz.40+9 napon

Mit mutat ez a szám? C:2222 Már túl vagyok a 40-dik héten, reggel óta egyfolytában keménykedik a pocim.

Nem tudom mennyire kell , hogy fájjanak a fájások,mert a keménykedés közben érzek valamit,de nem túl vészes.Gondolom az igaziakat fel fogom ismerni.

Legjobb válasz: azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!

azt jelenti 2222 hogy nagyon közel a szülés. 2- a méhnyak 2 cm-re rövidült készül a szülésre. 2- a külsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a középsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. 2- a belsõ méhszáj 2 cm-re nyitva. Innen arra kell figyelned, hogy szivárog- e a magzatvíz , jönnek- e a fájások, meg a legfontosabb, mivel nyitva vagy ne kapj fertõzést, így ilyenkor a szex sem ajánlott. Ha következõ vizsgálatig nem történik semmi, megindíthatják a szülést infúziókkal, az majd elinditja a fájásokat és a tágulást is.Sok boldogságot!!
Én mára vagyok kiírva.Tegnap 1 órán át 20 percenként, majd 2 órán át 12 percenként keményedtem, de nekem sem fájt.Ma 4-szer egymás után 5 percenként keményedtem fájdalom nélkül, de sajnos abbamaradt.Azt mondják tudni fogjuk ha menni kell.Ebben nem is kételkedem.Amúgy nem mindenkinek fáj a kezdet.Tesóm úgy ment be a kórházba, hogy ez még biztos nem az.3 órán belül megvolt a lánya, mikortól elindult otthonról.Remélem mi is így szülünk!:)

Túl vagyok a 40. héten. Hétfőn indítják, ha nem jön addig magától a kicsim. Mik a tapasztalataitok az indított szüléssel? Valószínübb, hogy a vége császár? Egyébként 2. baba és fiú, a kisasszony 3 nappal hamarabb jött.

Legjobb válasz: 42.héten inditották.7órát vajúdtam,5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim,szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ,nálam csak õ volt,h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked,h magától induljon és minden rendben legyen.

42.héten inditották.7órát vajúdtam, 5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim, szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ, nálam csak õ volt, h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked, h magától induljon és minden rendben legyen.
Az én orvosom azt mondta, ha teljesen zárt méhszájról indítják a szülést, akkor valószínûbb, hogy császár lesz a vége. Én is túlhordtam, megvártuk, amíg kinyíltam 1 ujjnyira, utána indította volna (de végül magától beindult). Ha az elsõ babád természetesen született, valószínû, hogy ez a baba is sima ügy lesz, csak õ késik egy picit. Hétfõ még messze van, addig simán beindulhat magától. Drukk.
Szia, engem is indítottak, magzatvíz szivárgás miatt, viszont nulla fájásom volt, még csak jósló fájásaim sem voltak. Szóval az elsõ babámat így 12 óra alatt, természetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Próbáltam én szugerálni a kiírt dátumot, de a kisfiam már most "tojik" rám! :D Mi lesz késöbb?! Türelmetlen vagyok már... Ma az NST-n csak egy kis fájást produkált. ASK ma nem volt, szombaton folyt. köv. ASK-val. Már mindenki felhívott, aki tudja, hogy babát várok...
Szia! Nekem oxitocinnal indította a doki reggel negyed 7kor. Fél 11-kor kezdõdtek a fájások, egybõl 2 percesek. Nagyon erõs fájások voltak, kaptam epidurált délben, kicsit könnyebb lett. Aztán fél 3kor kezdtem tolni, haladtunk is, de elakadt a babám, akárhogy nyomtam, nem jött tovább. Az ügyeletes doki jött be segíteni az én orvosomnak úgy, hogy õ könyékkel nyomta a hasamból lefelé a picit. Durva volt, mintha kibeleztek volna. :( De szerencsére megúsztam a végét mûtét nélkül, 3ra meglett a kisfiam. Nagy baba volt, 3750 gramm, és 55 cm. Ennek már 2, 5 éve, de minden pillanatára tisztán emlékszem! :) Kitartás, és remélem minden rendben lesz nálad is.
Nem csak oxival lehet indítani zárt méhszáj esetén. Az enyém is zárt egy hüvely tablettát kaptam és csak azután az oxit, hogy picit beindult! Az voltam aki tanácsolta, hogy szugeráld a picúrt :)
NA mi újság van veled? Nálam még mindig semmi, 40+3 ma Szentendrén sétálgatunk és ebédeltünk, most értem haza de semmi jel.. Te hogy vagy? 11 körül voltam ctg-én nem nagyon akart felkelni csak a végére mozgott egy picit..
A kérdező hozzászólása: 14-én bementünk 5 percesekkel a kórházba, de abbamaradt. Befektettek. Kedden reggel 6-ra kaptam idõpontot indításra, de nem volt rá szükség. Éjfélkor 2 percesekkel indult és 8:15-re született a kisfiam 41 hétre 59 centivel és 4020 grammal. :) Köszönöm mindenkinek! :)
Gratulálok, sok boldogságot!
Szuper:) Gratulálok a babádhoz:) Ugye hogy kifért?:)
Gratulálok!
GRATULÁLOK!Jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: kifért :D Köszönöm! :)
GRATULÁLOK, sok boldogságot! Megkérdezhetem, hogy a mostani (második) szülésed gyorsabb és könnyebb volt, mint az elsõ?
A kérdező hozzászólása: :) Gyorsabb volt (20 óra volt az 1. szülésem, az 5 percesektõl számolva, most egybõl 2 percesekkel indult és 8 és fél óra volt az egész), de sokkal fájdalmasabbnak éreztem, vagy csak a tûrõképességem csökkent, nem t.om... Most 2 órát bírtam elviselni a 2 perces fájásokat és kértem EDA-t. Ezután egy álom volt, még pihenni is tudtam. Az elsõt végig szenvedtem otthon, nem volt fájdalomcsillapítás, most úgy érzem nem bírtam volna nélküle. Így jó volt. Jöhet a következõ! :)
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza. Jól rászóltam! Kívánságom teljesül; 12.27-én érkezik a 3. babám, aki szintén kisfiú. :D Köszönöm mindenkinek mégegyszer a kedves szavakat, a bíztatást és a jókívánságokat! 3 hónap és találkozunk ugyanitt... :D
Szia. Az elsõ kommentedhez fûzve: az én kisfiam 4240grammal született 40+5 hétre természetes úton, kifért :) :) :) :) Csak hogy a kérdésre is válaszoljak a kislányommal indítottak, az is 12 órás vajúdás volt - mint a fiammal - az indításkor a belsõ méhszáj még nálam is teljesen zárva volt. A 12óra végén, mikor sikerült a szülésznõmnek "kitágítani" teljesen (bizony, kézzel, szörnyû volt, míg meg nem kaptam az EDA-t, utána nem éreztem) a leányzó nem volt hajlandó kijönni, nagyon fenn volt a feje, de aztán kicsalogatták :) Szerencsére nem lett császár belõle de tény, hogy az indított szüléseknél nagyobb az esély a sürgõsségi császárra. De nálad nem lesz!!!!!! Szugerálj :) :) :) :) :) Könnyû szülést kívánok neked!!!!!!
Attól függ, hogyan indítják. Nekem burokrepesztéssel indították a másodikat, oxi nem kellett. Háromnegyed 8-kor volt a burokrepesztés, fél 9-kor érkezett meg az elsõ fájás és háromnegyed tíz elõtt már a karomban tarthattam a kislányomat. :) Szóval nálam nagyon hamar lement.
Nekem 42. hét elsõ napján akarták indítani, de azt mondta a doki, hogy õ ennyi idõs terhességnél még nem látott ilyen merev, zárt méhszájat, a fõorvossal együtt, aki ráadásul azt mondta, hogy totál téraránytalanság áll fenn, azonnal megcsászároztak.
remelem szerencsesebb leszel, mint mi. Nekem ketszer inditottak, 11 nappal hordtam tul a lanyomat. A szules szornyu volt, reszleteket inkabb nem irok.
Én ugyanúgy voltam mint te. Szerdára voltam kiírva, hétfõn lett volna szülés indítás, szombaton spontán beindult a szülés. Még bármikor beindulhat!:)
Hát én annyit tudok mondani, indították és császár lett a vége.17 óra vajúdás után a kezelõorvos is felfogta amit a fõorvos mondott:súlyos téraránytalanság, nem valószínû hogy kifér a baba.Nem fért, slusszpoénnak meg a köldökzsinór 2x a nyakán.
Nos, nem ijesztgetésbõl, mert tudod, minden szülés más, de 4 friss babás ismerõsömnek indították a szülést.Abból 3 lett császár.1 természetes, ráadásul nagyon könnyen.
A kérdező hozzászólása: húha! szorítsatok értünk! azért bízom a legjobbakban. lassan 3 hete 3, 5 kilóra becsülték. A kicsi lányom ennyivel született. Remélem ki fog férni! Nagyon félek a mûtéttõl... Lehet ezért nem akar kibújni?
Szia! Tényleg ne add még fel, hogy magától beindul! Amikor betöltöttem a 40. hetet pénteken, következõ hét szerdán be kellett volna feküdnöm a kórházba. Már teljesen feladtam, hogy magától fog beindulni a szülés. Erre 40+3-ra magától megszületett a kislányom 5 hete :) ! Könnyû szülést
Akkor egy kis biztatás:az elsõ fiam 40+5 hétre született, indítani kellett, 4 óra alatt lett meg, teljesen természetes módon.A 2. fiam 37+3 hétre született, ott is burkot repesztettek(már eléggé kinyíltam, a baba feje beékelõdött, de nem volt fájásom), õ 3 óra alatt lett meg, szintén mindenféle fajta beavatkozás mentsen.Ma kezdtem a 38. hetet, már megint nyitva vagyok, keményedéseim is vannak, lehet, hogy ezt is indítani kell majd.Szóval nálam semmi hátránya nem volt.Könnyû szülést.
Engem is indítottak az ikreimmel, akkor szûk 2 ujjnyira voltam kitágulva. 9 óra volt kitolással együtt, természetes úton születtek. Oxi végig be volt kötve.
Nekem a 42.héten indítottak 3 napon keresztül, de csak annyi történt hogy a 3.napon elkezdett szivárogni a magzatvíz, 4.napra elfolyt teljesen de fájásaim nem voltak.Akkor csináltak uh.-ot és ott vették észre hogy nagyon magasan van a kislányom3 rosszul tartja a fejét, ja és nem tágultam teljesen merev volt a méhszáj.Ezért császár mellett döntöttek.Valahol még örültem is neki mert az én kislányomnak is a nyakán volt a köldökzsinór.
Nekem a 3. babámnál repesztették meg a burkot, bõ két ujjnyira nyitva volt már a méhszáj. Kb 2 óra múlva a kezemben volt a kis 4 kilósom :) Szerintem nem lesz gond, fõleg, hogy nem elsõ baba, és talán nyílik is a méhszáj addig, hogy lehessen burkot repeszteni. De addig még simán meg is szülhetsz, szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok! Holnap 11-re megyek NST-re és ASK-ra a kórházba. Tegnap is volt magzatvízvizsgálat is, ami nem kicsit fájt, mert a belsõ méhszájam még zárva volt. Remélem holnap már jobb lesz és hétfõig már nem húzzuk... Próbálok optimista lenni! :) Legalább a méhszájam lenne már nyitva!
Barátnõmnek indították, mert az orvosa épp ügyeletes volt 1, 5 óra alatt mindennel készen voltak. Nekem elfolyt a magzatvizem és 18 óra után toltak a mûtõbe. Nincs két egyforma szülés.
Szia! Mindkét babám indított volt, mindkettõ spontán 4 óra alatt megszületett, a második szülés álom volt, 3.nyomásra megszületett a kislányom. Könnyû szülést!
Nekem 40 hetesen és 3 naposan indítottak totálisan zárt méhszáj mellett, nulla fájással. Burokrepesztéssel kezdett a doki, utána bekötötték az oxitocint. Burokrepesztéstõl számítva 5 óra múlva már babáztam, tehát nem gondolom, hogy hosszú szülés volt ... Az igazsághoz tartozik, hogy EDA-t kaptam, az pedig gyorsítja a tágulást és az egész folyamatot.
A 9. válaszoló vagyok.Húúúúúú, jól belehúztál, GRATULÁLOK!Nekem a válasz megírása után pár nappal(2012.szept. 28.-án) megszületett a pici lányom(3. baba, 2 fiú után)2 óra alatt, beavatkozás mentesen(se oxy, se gátmetszés, bár ez ezelõtt sem volt).Az EDA-val sem éltem-ilyen rövid idõ alatt értelme se lett volna-bár nem lett volna akadálya.Könnyû, gyors szülést, írj majd!2 fiú+(1 hét híján)1 éves csajszi anyukája

40-en tul vagyok babát szeretnék? Lent bövebben.

Sziasztok:)én még nem irtam ide csak olvaso vagyok,de csak ámulok hogy milyen tapasztalt,okos inteligens emberek vannak itt:))a helyesirási hibákért elöre is bocsi mert angol a gép és bajban vagyok a betukkel.Szoval segitségetekre és véleményetekre lenne szukségem:)))ha van köztetek korombéli annak is örulnék.

Legjobb válasz: Legjobb baratnöm 41 evesen esett spontan teherbe,nagyon örült neki,föleg hogy a ket nagyobb mar betöltöte a 14. eletevet:) Viszont azt mondta hogy soha többet egy gyerek ennyi idös korban,nem erzi magat erösnek. FFöleg hogy 8 honapja ejjelente kellnie kell a kicsihez rendszeresen. Persze megoldja ö,van aki fittebb,egyszerüen azt tudom mondani,szerintem nincs akadalya hogy babat vallalj,de akkor gyerünk,kerem szepen belehuzni

a tegnapi 13:21-es vagyok és õszintén örülök, hogy sikerült:) A többiekrõl van valami hír?
A kérdező hozzászólása: Tudod mi a keverék neve :) ))))) Lédy Klimax!!! :) )))) jóóó mi!!! majd szétvisítottam magam:) )))...Te mióta is iszod eszed ezeket? és megkérdezhetem hányéves vagy?
Egyébként hol laksz?Város, vagy kistelepülés?Miben tudok még segiteni?Ági
Ági voltam.
Szia!Ezt a keveréket nem ismerem, én mindent külön vettem és ugy kavartam össze.Elfelejtettem mondani hogy fémmel nem érintkezhetnek a gyogynövények.Én üveget, és müanyag szüröt, kanalat használok.A zafir barátcserjét.és a méhpempö kapszulát gyógynövény szaküzletben szoktam venni.A cserje 60 db-os 2800Ft, a méhpempö 1300ft körül van.Barátcserjét a patikába is lehet kapni Premens néven forgalmazzák.30 db-os és az ára 2500 ft körül van .
A kérdező hozzászólása: Ági vettem teát, de olyat kaptam ami filteres és keverve van:0, 15g palástfû, 0, 15grétipalástfû virágos hajtás, 0, 15gorbáncfû virágos hajtás, 0, 15g cickafark, 0, 15gkeserû édeskömény termés, 0, 12g zyálya, , 0, 12g citromfû, 0, 30g galagonya.ezek vannak benne, nem gond hogy más is van belekeverve? E vitamint 100g-sat kaptam.ez a barátcserje és a méhpempõ hol kapni és mennyibe kerül?
A nyár folyamán volt olyan honapom hogy kimaradt egy ciklus, és nagyon fájt a hasam, a terhességi teszt negativ volt.Elmentem orvoshoz és az UH vizsgálatnál kiderült hogy akkor volt peteérésem.Ez kb.a 45 napon volt.Kérdésedre válaszolva minden lehetséges.Probáld inni a teákat hidd el ártani nem fogsz magadnak.Lehetséges hogy menet közben felépül ujra méhnyálkahártya és lesz peteérésed is.Ezek a gyogynövények amit már megbeszéltünk pont ebböl a célbol vannak.Látod ez történt velem is az emlitett closty szedése után, pedig elég siralmas helyzetbe kerültem.Ági
A kérdező hozzászólása: Ági:) ) mensi nélkul semmit nem mutat a teszt?
Szerintem most kezd el a teázást amit már leirtam és majd utána ha megjön a mensesed akkor érdemes.Ne várj én is elkezdtem mindent az orvosi vizsgálat után, és lett is eredmény.Ági
A kérdező hozzászólása: Bizony igy van ahogy irod, de nem szomorkodni vagyunk itt:) )) okos véleményeket cserélni, ami talán mindenkinek segitségére lehet. Tehát kérdésem: ha nincs mensim az ovutesztet érdemes használni?
Kedves kérdezö!Akkor nagyon sokban hasonlit az életutunk. Ezért javaslom minden fiatalnak aki most itélkezik felettünk hogy senki nem tudja hogy mi vár még rá az életben.Mi sem igy terveztük. 11.03- as!Köszönöm a drukkot!Ági
11.23-as vagyok.Õszinte részvétem a férjed miatt, és sok boldogságot a pároddal.Akkor hajrá tessék megcsinálni azt a kis bébikét.Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: Helló Ági:) ))én Bp.11-ker.lakom és te?
Kedves 13.40-es! Köszönöm a segitséget, a könyv megvan, csak nem merem elkezdeni mert ha helytelenül végzem a mozdulatsort lehet hogy többet ártok.Nem mindegy hogy mit mozditunk meg ha nem jol csináljuk.Öszintén örülük hogy neked sikerült.Ági
Ezt a teát kaptam az orvosomtol, az Ö találmánya, semmit nem ért.Ági.
Na hát gratulálok, ez szuper tisztára belelkesül az ember az ilyen hírektõl.A lehetõ legjobbakat.
Igen! Sikerült!!! Én vagyok a 16.15ös hozzászóló. Azóta 15 hetes kismama vagyok és nagyon boldog. Kb. 3 héttel a 40dik szülinapom után várjuk a babánkat.
Sziasztok! Látom nagyon régi téma már ez a topic, , talán valaki még jár erre. Sikerült a baba valamelyikõtöknek?Remélem igen:) ) Én 44éves vagyok és babát szeretnék!
Szia Elöször is sok sikert. Szóval én 25 vagyok ebben az évben a bátyám 26 az öcsém 6 éves szeptemberben megy elsöbe az anyukám 46. Nem tervezett volt a baba 1995-ben a nõdokija azt mondta meddõ nem lehet többet gyereke akkor még akartak azt mondta a doki hogy triregor hatása meg más antideprenszáns gyógyszeré. Szóval nem egész 10 év után terhes lett spontán a doki csak nézett mint borjú az újkapúra igaz a kora végett nagyon sok vizsgálatot végig járt de hál istennek egészséges az öcsikém. Amugy 2004 február 3-4-5 a délpesti korházban õ volt a 3. legfiatalabb a 40 évével volt 52 éves kismama is szóval szerintem ha babát szeretnétek hajrááááá!!!!!!
Sziasztok! Bár én nem tartozom a ti korosztályotokba, de remélem elfogadtok tõlem egy ötletet: próbáljatok ki egy természetgyógyászt felkeresni. Természetesen csak akkor ha hisztek benne. Én sokáig nem hittem a gyógyteákban, de sajnos a páromnál diagnosztizáltak egy gyógyíthatatlan betegséget 12 éve. Már beteg bolt amikor megismerkedtünk. 3 éve kiújult a betegsége és az orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. Ekkor elvittem egy természetgyógyászhoz aki teákat állított össze neki. Nem mondom hogy rögtön, de 1-2 hét alatt sokat javult az állapota. Egy ismerõsöm baba-ügyben kereste fel a természetgyógyászt és neki segített. DE: abban teljesen igaza van az elõttem szólónak hogy nem mindenkinek jó ugyanaz a tea! Az az idõs hölgy akit mi felkerestünk un. ingázással nézte meg hogy kinek melyik tea jó. Sok sikert kívánok nektek, és remélem teljesülni fog az álmotok! Csak néhány szó a fiataloknak: lehet hogy valaki 25-30 évesen úgy dönt hogy babát vállal. Hány olyan esetet hallani, hogy akár 8-10 év is eltelik amíg sikerül teherbeesnie? És máris ott tartunk hogy az illetõ 40 éves...Nem kell senkit sem megszólni amiért 40 évesen szeretne babát! Drukkolok mindenkinek!!!
Kedves kérdezõ! 42 éves vagyok, van egy 20 éves lányom, õt egyedül neveltem. most végre párkapcsolatban élek, õ sokkal fiatalabb nálam. 1, 5 éve szeretnénk babát, voltunk orvosnál, és páromnál van a baj. most egy 3 hónapos kúra után ebben a hónapban inszemre megyünk. csak bízom benne, hogy sikerül elsõre. nagyon szeretnénk már. Remélem neked is hamar összejön.
A kérdező hozzászólása: sziasztok:) ))én is csatlakozom az elöttem szolohoz várom a történteket és ötleteket, jo lenne ha leirnád szivesen olvasnám.
Kedves 16.15-ös! Nem én vagyok a kérdés kiiroja de gondolom öt se bántom meg azzal ha kérlek hogy oszd meg velünk a tapasztalataidat.Biztos hogy hasznos lesz, tudunk tanulni belöle, és az utánunk "csak" olvasgatok is.Ági
üdv.a klubban.Az intenziv vérzésre azt mondják jo, mert elég vastag a méhnyálkahártya.Ági
Sziasztok! Csatlakoznék. Én is 39 múltam és nagyon szeretnék babát. Már van egy 13 éves fiam. Szerintem semmirõl nem vagyunk lekésve. Az egyetlen probéblémának sz állandó görcsölést gondolom. Nyár óta próbálkozunk. Kérdezõvel ellentétben nekem az a gondom, hogy minden hónapban brutális mensim van. 2-3 napig ömlik belõlem a vér. Sajnos ez nekem örök életemben így volt. Legalább remélhetem, hogy érik petém. A csodabogyók közül én a barátcserjét szedtem 4 hónapig. Elég rosszak a tapasztalataim. Ahelyett, hogy enyhítette volna a panaszaimat, fokozta azokat. Teázni még nem próbéltam, mert lusta vagyok elkészíteni. A dokim szerint magzatvédõ vitamint feltétlenül kell szedni ebben a korban, már a tervezés ideje alatt is. Nekem a Femibiont ajánltta. Még sok tapasztalatom van, ha valaki kiváncsi rá szívesen megosztom. Hajrá mindenkinek! Lesz nekünk is babánk, nem csak a 20 éveseknek! O:) ))
Dobok egy privit!Ági
A kérdező hozzászólása: 11-23-as Köszi nagyon beletaláltál.Az én párom is fiatalon hagyott itt, rákban halt meg:((( én is ezt a házasságomat egy istenadta esélynek tartom, sok évem ment rá hogy képes legyek ujjra magamra találni.Egyedul nevelni a gyereket stb.nehéz volt, de most boldogok vagyunk és felelösségteljes emberek, ha a joisten megsegit ugy is látja hogy johelyre jonne a baba. "bocsi a helyesirásért de mint irtam nem magyar a laptop és nagyon nem találom a betuket:) )))
Nem neked irtam a kommentet, hanem aki leirt az elöbbiekben és utána bocsánatot kért/ez is ritka, kalapot emelek neki/.Én a 40 -es sorstársad vagyok.Ági.mostantol fogva aláirom
Voltál már orvosnál?Kértél segitséget?
A kérdező hozzászólása: lányok lehet hogy buta kérdés, de ebben az esetben érdemes ovutesztet vennem?
Szia!Nem vagy egyedül aki 40-en tul babát szeretne.Nekem már van egy 29 és egy 23éves lányom.Évek ota egy uj párkapcsolatban vagyok és csak egy baba hiányzik hogy teljes legyen az életünk.Én voltan orvosnál segitséget kértem de felháborito a hozzáállásuk.Orditanak hogy "mit akar 40 fellett"Teljesen egészséges vagyok.Már nem kérem a segitségüket rábizom magam a természetre, ha jönni akar ugy is jön.Uh vizsgálaton voltam, voltak domináns tüszöim csak pont ebben az idöben nagyon sok volt az idegesség más miatt.
A kérdező hozzászólása: Olvastam a cickafark teárol és a többiröl, hááát én lelegelhetném a világ összes gyogyteát termö földjét is:) )semmi.
A kérdező hozzászólása: Szülni szültem már, 23-éves a lányom, a férjemnek is van 20-21 évesek és szeretnénk egy közöset.2éve házasodtunk és attol kezdve nem bántuk volna ha teherbe esem de különösen nem görcsöltünk rajta.De most már fogy az idö:(((
Nekem csak 1 tapasztalatom van, én lombikos vagyok, ott láttam sokfélét már. Egyszer volt a kórházban szobatársam egy 40 feletti csaj, babát akart, elõtte sose akart, most találta meg, akinek szülne. Már nem volt peteérése sajnos és nem is tudtak vele mit kezdeni, stimulálással se lett neki, 1 év alatt 1 db peteérése volt, de akkor is kiderült, hogy üres a petezsák. Szóval sajos én nem tudlak bíztatni...
A kérdező hozzászólása: Én nem a babátol félek ennyiidösen, én attol hogy nem jön össze:(
2. vagyok. A terhesség és a szülés is könnyû volt. Egyáltalán nem vizesedtem, nem voltam fáradtabb se az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: Háát belehuzni...én belehuznék de mindig van valami, másfél éve nem szedek semmit 1héten 2x3szor vagyunk eggyutt ez is rendben van, most épp 3honapja nem mensizek voltam dokinál mindent rendben talált, adott gyogyszert amitöl meg jon, de az is olyan volt hogy csak amolyan barnás valami.viszont be vagyok ijedve mert amiota nincs mensim höhullámaim vannak de nagyon sokszor, képzelhetitek nem baba lessz hanem változokor:((tudtok valami okosat erröl?
kolléganõm és egyben barátnõm 40 évesen esett teherbe, nem tervezték. de most 2 hónapos már a Bogi és nagyon boldogok. elõzõ házasságából 2 nagy gyereke van már, és a lányával szinte egyidõben esett teherbe :) 3 hét különbséggel szültek :) azt mondta, nehezen viselte a terhességet, megterhelõ volt neki, de nem bánta. a terhesség végén sajnos nagyon vizes lett, és nagyon magas lett a vérnyomása. De ez nem feltétlen a kortól van. természetes úton szült, 1 óra alatt és nem is repedt, nem is vágták. :D már jó a terhesség elején elment betegszabira.
37 voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok a 4. babámmal ( a nagyok már tinik). Elõször kétségbe estem, de aztán úgy döntöttünk, a miénk, minket választott. Nem bántam meg egyáltalán!!! Most 16 hónapos. Még egyetlen éjszakát nem aludt végig, mégis bírom, itt vagyok. Szerintem nem a koron múlik, hogy ki mennyire bírja a megpróbáltatásokat, hanem a hozzáálláson. Ha próbálsz lazán csinálni mindent, biztosan nem lesz annyira megerõltetõ.
A kérdező hozzászólása: elöttem szolonak:) )ebben igazad van, amikor felkerestem az orvost nézett rám mint hülyegyerekre és a hozzáállás...nem is tudom nincs rá szo.épp ugy kezeltek mint egy buta tinit felháborito ennyi idösen megélni.Ebben a korban az ember már tulzottan is felelösségteljes, tudom hogy mit vállalok.Sokkal érettebbnek érzem magam a gyerekvállalásra mint 20-on évesen.
A kérdező hozzászólása: Igen voltam, a válasz:minden rendben.épp hogy nem azt monták mi a fenét akarok:((
Teljesen egyett értek veled.Én egy nagyon magabiztos céltudatos nö vagyok, de azt a megaláztatást amit kaptam már a rendelökben, nehezen tudom helyre tenni.Inkább szenvedek csendesen baba nélkül/egyenlöre, /mint hogy kitegyem magam ujabb atrocitásnak.De nem adom fel, mert tudom hogy csak idö kérdése és megfog történni a csoda.
Van két ismerõsöm, az egyik 40 évesen szülte a nagyobbik lányát, 43 évesen a kisebbiket. Mindkettõ gyönyörû és makkegészségesek. A másik ismerõsöm elvált, elõzõ házasságból van egy nagyfia, aztán újra férjhez ment, egy nála cirka 15 évvel fiatalabb férfihoz, nem védekeztek, mert úgy voltak vele, hogy ilyen idõs korban nincs mitõl tartani. Nem terveztek babát. Már a két éves kislányukkal sétálgatnak a városban... Úgyhogy fel a fejjel, a reményt ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Semmi baj:) )csak annyi nönek sikerül, miért ne jönne össze nekem is:(( amiket leirtál azzal én is tisztában vagyok, ennyi idösen tapasztalatokat vár az ember másoktol.
Kedves11.03-as! Ne legyen elöitéleted azzal hogy valaki 40 éves kora után is szülni akar.Hidd el semmi garancia nincs arra hogyha fiatalon szülsz még lesz idöd felnevelni a gyermeked.A férjem sem kapott idöt, fiatalon meghalt, és egy 14 éves kislánnyal hagyott itt.Én sem akartam már szülni de az élet megadott ujra egy tökéletes férfit akinek még nincs gyermeke, még nem élhette át ezt a csodát és önzö érdekböl nem akarom ezt elvenni töle.Egyébként anyának lenni a legszebb dolog, ezért érdemes volt megszületni.Van akinek az az élete hogy villogjon a cimlapokon van akinek hogy anya legyen és feleség.Én az utobbiba tartozom és nem hagyom hogy ezt elvegyék tölem csak azért mert más a trend, mások az értékek.
Nem akartalak megbántani bocsánatot kérek.De azért van némi igazság abban amit leírtan.Persze a negatív dolgokat nem szívesen hallja az ember, de én nem tudom azt írni hogy persze vágj bele úgy is összejön, sajnos az élet nem ilyen egyszerû.40 felett nagyon nehéz sok minden a teherbe esés meg különösen persze itt is van kivétel.Még egyszer elnézést ha megbántottalak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked hogy megosztottad velem.
A rendszertelen mensesre a teakeveréket a wellnesscafé oldalán találtam. A szakértök között Kotroczo Aniko dula javaslata volt, érdemes ott is körül nézned, nagyon sok jo info van.A tea keverék: 2 egység palástfü 2 " cickafarkfü 1 " citromfü 1 " ánizs vagy édeskömény 1 " orbáncfü összekevered és 1 teáskanálnyi mennyiséget 2, 5dl vizzel leforrázod.Én ezt ittam akkor is amikor megjött a mensesem.Ez mellé szedtem a már emlitett zafir barátcserjét2x1-et.méhpempö kapszulát 1 szemet és e vitamint 200mg-at 1 szemet.majd megláttom hogy ez a honapom milyen lesz.A mellem viszont feszül már kb.1 honapja nem tudom hogy miért.Bár a lányok irják a saját tapasztalataikban hogy a barátcserje néha hozhat ilyen tünetet is átmenetileg.Ettöl nem ijedek meg mert lehet hogy igy jelentkezik a hatása hogy elinditott valamit.Bizom benne hogy valaki tapasztaltnak lesz még hozzászolása a leirtakhoz.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy 40-évesen igy kell leirni egy nöt.
A kérdező hozzászólása: ne légy ilyen negativ, nem másoktol akarok elvenni lehetöséget.
Te már lassan klimaxolni fogsz, már menzeszed sincs a hõhullámok sem jelentenek jót.Arról nem is beszélve hogy egy gyereket fel is kell nevelni nem csak megszülni.Kifutottál az idõbõl, ne akard megerõszakolni a természetet mert többel kötöd be.
A kérdező hozzászólása: Légyszi ird le nekem pontosan hogy miböl mennyit ittál illv. szedtél:tea, barátcserje stb.
A kérdező hozzászólása: Én is magam probálkozom, mindennel.Most hogy nincs mensim 3-rom honapja érdemes ovutesztet használnom?Azért jöttem erre az oldalra mert itt annyi okosságot olvas az ember:) )és sokszor a jooopap is holtig tanul:) ))
Legjobb baratnöm 41 evesen esett spontan teherbe, nagyon örült neki, föleg hogy a ket nagyobb mar betöltöte a 14. eletevet:) Viszont azt mondta hogy soha többet egy gyerek ennyi idös korban, nem erzi magat erösnek. FFöleg hogy 8 honapja ejjelente kellnie kell a kicsihez rendszeresen. Persze megoldja ö, van aki fittebb, egyszerüen azt tudom mondani, szerintem nincs akadalya hogy babat vallalj, de akkor gyerünk, kerem szepen belehuzni

T-home Speedtouch routerba ha 40 méteres internet kábelt dugok be, eljut e még a jel az asztali gépig, vagy túl hosszú a kábel? Egyáltalán befolyásol valamit a kábel hossza?

Legjobb válasz: 40 méteres kábel még nem problémás, eljut a jel a gépig. kb 100 méter az utp kábel átviteli távolsága.

40 méteres kábel még nem problémás, eljut a jel a gépig. kb 100 méter az utp kábel átviteli távolsága.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit tegyek ha szüleim kitagadtak? Nem gyerekként majdnem 40 évesen. Tul tegyem magam rajta valahogy vagy folytassam a küzdelmet értük ami ment már sok sok évig sikertelenül.

Sajnos komoly lelki próblémát jelent nekem,hogy szüleim kijelentették hogy telefonon se keressem ?ket.Nevel?anyám egész életét arra tette fel hogy apám megutáljon,mindig szapult és uszította ellenem,és csak akkor ölelt át apám ha anyám nem látta,így n?ttem fel soha nem kaptam szeretett de tiszteltem ?ket.19 évesen elköltöztem és csak alkalmanként mentem látógatóba.Mikor férjhez mentem,a férjem is elutasították hogy nem akarják megismerni és a családját sem,majd a megszületett kislányomra is azt mondták eszembe se jusson hogy akár egy napot is velük lehetne.Mindent lenyeltem,persze sokat sírtam magamba,és mindig hallgatam a negatív megjegyzéseket.Igy egyre ritkábban mentem hozzájuk,majd 4 éve még messzebbre költöztem 2.-szor is férjhez mentem.Szintén nem voltak hajlandók eljönni az esküvömre,és ugyancsak kijelentették se az uj férjemre se családjára nem kiváncsiak.Ez a férjemnek is rosszul esett,így abba maradtunk hogy ha családostól nem mehetek akkor nem megyek hozzájuk,mert nem akarok magam menni ,mert begörcsöl a fejem és gyomrom mindig rosszul voltam a látogatás után.Most majdnem 40 éves vagyok,és szülinapomon felhívott apám hogy boldog szülinapot,de soha többet ne telefonáljak.Meg se tudtam szólalni letette a telefont.Lassan eltelt egy hónap és csak örlödök,férjem és családja azt mondja hogy fogjam fel hogy bármit teszek,sose fogok kelleni,csak ürügyet kerestek hogy megszabaduljanak t?lem.Foglalkozzak velük a mostani családommal,mert ?k szeretnek.Még annyi van hogy apámnak még 2 édes gyermeke van.akit nem ? nevelt csak engem,?ket a mai napig nem is látta.Unokája sem érdekelte,a többir?l még csak nem is tudd,mert mikor mesélni akartam hogy én megkerestem testvéreim azért is megharagudtak.Szóval most ott vagyok,hogy elküldtek és szenvedek hogy mit tegyek,mert tisztelem és szeretem ?ket de bármit mondtam mindig,meg se hallgatak...létszi adjatok tanácsot!

Legjobb válasz: Itt egy nagyon kemény döntést kell hozni, és tényleg nem keresni õket, viszont akkor nem szabad reagálni az õ keresésükre sem a jövõben. Gondolom, idõs korban azért jól jönne majd egy támasz. Azok alapján, amit leírtál, én úgy kezelném õket, mintha meghaltak volna, ha 40 év alatt nem értették meg a helyzetedet, akkor most már hiába próbálkozol. Nézd a jó oldalát, többet tudsz a saját családoddal foglalkozni, és õk adnak örömet az életben.

Ha valóban semmi olyat nem csináltál, amiért a szüleid haragudhatnának Rád, akkor apukád iszonyúan szégyellje magát! Lehet újranõsülni, újra férjhezmenni, de a gyerekem, az a gyerekem és ha az új páromnak ez nem tetszik, el lehet kullogni!!! Apádnak fontosabb volt az új asszony, mint a gyereke, én az ilyen apát nem sajnálnám. Én hasonló cipõben voltam, de nekem vn egy aranyos anyukám, aki mindenért pótol, így apám rohadtul nem hiányzik. Az új férjed elfogadja az elõzõ házasságodból született gyereket? Ha igen, nagyon becsüld meg, mert akkor nagyon szeret Téged és csak velük foglalkozz, az ilyen apát hagyd elsorvadni majd akkor is, ha 90 évesen felhív, hogy segítségre van szüksége. Lehet, kicsit durva vagyok, de az én családom miatt is vannak azért indulatok.
Itt egy nagyon kemény döntést kell hozni, és tényleg nem keresni õket, viszont akkor nem szabad reagálni az õ keresésükre sem a jövõben. Gondolom, idõs korban azért jól jönne majd egy támasz. Azok alapján, amit leírtál, én úgy kezelném õket, mintha meghaltak volna, ha 40 év alatt nem értették meg a helyzetedet, akkor most már hiába próbálkozol. Nézd a jó oldalát, többet tudsz a saját családoddal foglalkozni, és õk adnak örömet az életben.
Nagyon sajnálom ami történt veled. Az a baj, hogy ebben tanácsot adni nagyon nehéz, mivel ugyanazokat tudjuk mondani Neked szerintem, mint a férjed családja. Próbáld meg elfogadni, gondold azt, hogy meghaltak.."gyászold" meg magadban õket. Majd próbálj az igazi családod felé fordulni, hiszen szerintem az az igazi család aki szeret és gondoskodik. Valószínû, majd amikor lerobbannak a lábukról akkor majd megbánják ezt. Remélem sikerül tovább lépned és az igazi értékekkel foglalkozni. Addig is kitartás :)
Szeresd önmagad annyira, hogy azokat szereted, akik viszont szeretnek! (Kifejtsem bõvebben, vagy érted ennyibõl is?)
Hat ez nem semmi !!!!! Figyelj ha 40 ev utan nem tudtak el fogadni akkor most sem fognak...Biztos van valami amiert a mustoha anyud ellened forditotta az apad. orokseg talan betges no es csak a magaenek akarja tudni... ilesmikre gondolok :s en is azt tudom tanacsolni mint a parod szulei..hogy foglalkoz a te csaladoddal keresd ott a boldogsagod!! Ebben az eletedben nem adatott meg a szuloi szeretett szamodra de ettol nem kell az egesz eleted keserusegbe le elned ! en azt mondom kezdj uj eletett! fejejtsd el oket! Probalj kevesebbet rajuk gondolni ..Ha hiszel ilyesmikben es segit akkor manj el jogazni vagy jarj meditaciora..attol kicsit jobban lesz a lelki alapotod hidd el segitenek kicsit helyre allitani ott..nekem is segitettek... Es tenyleg azt tanacsolom hogy szedd ossze a maradek erodet es legyel boldog a csodalatos csaladoddal akik boldogga tehetnek!
Sajnos a szeretetet nem lehet kierõszakolni, sõt, még kérni sem. Megértem a helyzeted. Ha édesapád kérte, hogy ne hívd többé, akkor ne tedd. nyilván szeret téged, de a családja ezt nem szeretné, neki meg nincs önálló akarata velük szemben. Bizony, szeresd azokat az embereket, akik téged is szeretnek és melletted állnak. Belõlük meríts erõt. Viszont felmerül a kérdés: hol van az édesanyád?
Igen, próbálj boldog lenni a jelenlegi családoddal, hiszen õk szeretnek téged! Tényleg, anyukád meghalt, elvált, elköltözött?
40 éves felnõtt nõ vagy.Van egy csodás családod a férjed részérõl.Szeresd õket, és vedd úgy, hogy a te szüleid meghaltak.. Felesleges ezen rágódni éveken át, mert csak a te életed megy tönkre idegileg.. Én sem kellettem anyámnak.Ez van..Nem fogok azért keseregni 39 évesen mert az alkoholista anyám félredobott minket. Ha nem kellettem neki, akkor õ sem kell nekem..Ma nekem is boldog családom van.Imádom a férjem a fiam, és nekem ennyi elég.Õk szeretnek.Anyám meg??? Ma egyedül, magányosan kínlódik, mert nincs senkije aki elmenne a gyógyszereiért, vagy elvinné orvoshoz, vagy csak ott lenne mellette..Egyedül is fog meghalni..Ez az õ büntetése..Én számomra már 20 éve halott.
A kérdező hozzászólása: Szinte mindenki ugyan azt tanácsolta nekem amít a férjem is, hogy tekintsem ugy mintha nem élne, és lépjek tovább.Ha felhívom meg is érdemlem, mert csak az lesz az eredmény hogy megint elküld én meg sírok napokig.Azt nem szeretné ha ezen tenném magam tönkre, azt hittem hogy õ tul kemény vagy kicsit érzéketlen, de mivel mindenki ezt írja valószínû hogy ez a helyes út.Nagyon nehéz lesz, mert mindig imádtam apám, nagyon szeretem de a nevelõanyám teljesen ellenem uszította, valószínüleg õ mondta neki hogy fejeztesse be hogy oda telefonálok, egyébként õk sose hívtak fel egyszersem az évek alatt csak én.Édasanyám nincs, õ 2 éves koromban lemondott rólam, 2 testvérem felnevelte én maradtam apámnál hármunk közül.Õ meghalt ugy hogy sose láttam.És testvéreim meg az apjukat nem látták sosem, de õ él.
Hát sztem kérdezõ neked sincs szükséged, szar emberekre, márpedig a leírásból nézve a te szüleid is azok.. Miylen anya az aki lemond a gyerekröl.... Kb oylan mint az enyém aki csak azért szült, hogy nehogy az utcára kerüljön.
Ha olyan szomorúságot érzel, amit már szerinted nem tud ember megoldani, próbálj Jézus felé fordulni.
Sajnálom, hogy neked sohasem lehetett családod. Az, amiben éltél, nem család sajnos, a nevelõanyád kezdettõl fogva elzárkózott tõled, apádnak pedig választania kellett, és valamilyen okból a felesége mellett maradt. Szerintem szeret téged, de a nõ annyira hatással van rá, hogy érte lemondott arról, hogy az apa és nagyapa lehessen. Hogy mivel tudja ennyire befolyásolni, azt én nem tudhatom.. Gyenge ember az apád, sajnos nem tudott kiállni érted, valószínûleg mostanra pedig lemondott arról, hogy változtasson bármin is. Ha valamikor hallani fogsz még róla, az akkor lehet, ha a felesége már nem él.. Neked viszont el kell ezt fogadnod, bármilyen nehéz is. Van családod, akik feltétel nélkül szeretnek, ne õröld fel magad amiatt, hogy olyan dologra vágyj, ami nem valósulhat meg. Sosem fogod megváltoztatni a múltat, anélkül pedig a jelen sem fog változni. Lépj túl rajta! Nem a te hibád, hogy így alakult, ne tedd a saját - és a családod! - életét tönkre azzal, hogy megrekedsz az életet egy pontján, és csak keseregsz, amiért ott és akkor rosszul alakultak a dolgok. Ha a testvéreidet eddig nem kerested meg, én megtenném a helyedben. Talán velük tarthatnál kapcsolatot, ami ugyan nem lesz testvéri viszony - ahhoz közös múlt kell - de ha õk is nyitottak feléd, talán mégis marad valaki a rokonságból, aki közel állhat hozzád. Ne tiszteld és szeresd a "szüleidet", mert nem érdemlik meg. Felneveltek, ez igaz, és emiatt gyûlölni sincs okod õket, de véget ért az a fejezet az életedben, amiben õk szereplõk lehettek. A nevelõanyád semmiféle érzelmet nem érdemel részedrõl, apád pedig csak sajnálatot, amiért rosszul döntött, és egész életében bánthatja majd választását. Te pedig legyél boldog! Senki mástól nem függ a boldogságod, csakis magadtól!

A 40. hét végén járok. Normális ilyenkor a "farkaséhség"? Már egy hete gyötör. Elég nehéz, mert cukros diétán vagyok, a legszigorúbb 150 g-oson. Szerintem egyszer-egyszer túl is lépem, mert nagyon éhes vagyok. Lehet ebből még gond?

Legjobb válasz: Szia! Hát, nagy-nagy kitartást neked! Megértem, milyen nehéz, mert az utóbbi napokban én is hiába eszek, állandóan éhes vagyok, feneketlen a bendõm. De én sajnos még csak 36 hetes vagyok. Engem nem izgatna a dolog, csak még hátra van néhány védõnõi látogatás, azzal együtt pedig a sopánkodás a súlyom miatt. Semmi kevem hallgatni. Nem hiszem, hogy bármi bajotok lenne, Te már tényleg a célegyenesben vagy. Szerintem a szervezeted gyûjti az energiát a nagy munkához:)) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!

Szia! Hát, nagy-nagy kitartást neked! Megértem, milyen nehéz, mert az utóbbi napokban én is hiába eszek, állandóan éhes vagyok, feneketlen a bendõm. De én sajnos még csak 36 hetes vagyok. Engem nem izgatna a dolog, csak még hátra van néhány védõnõi látogatás, azzal együtt pedig a sopánkodás a súlyom miatt. Semmi kevem hallgatni. Nem hiszem, hogy bármi bajotok lenne, Te már tényleg a célegyenesben vagy. Szerintem a szervezeted gyûjti az energiát a nagy munkához:) ) Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked is minden jót kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!