Találatok a következő kifejezésre: Túl sokat el tőle (6 db)

Beszél-nem beszél? Nem várunk el tőlük túl sokat?

Sokan írjátok, hogy 2.5 éves v. 3 éves gyereketek nem beszél. Elgondolkodtam ezen és úgy gondolom kicsit sokat várunk tőlük. Azt tudjuk, hogy minden gyerek másképp fejlődik, azt is, hogy az érthető beszédnek 6 éves korra kell kialakulnia. kicsit siettetjük őket. A hajam szála égnek állt, amikor egy képesség felmérésen közölte a nő, hogy az 1 éves gyerekemnek már 2 szavas mondatokat kellene használnia. Tud valaki olyan egészséges gyerekről, aki néma maradt? Ti hogy gondoljátok?

Legjobb válasz: Az én fiam 14 hónapos, és már egy jó ideje piszkálnak minket, hogy "és még nem beszél, nem mondja, hogy anya, apa, még azt sem?" Nem, egyáltalán nem beszél, na és, viszont már 11 hónapos kora óta önállóan megy, motorozik, stb., a pozitív dolgok senkit nem érdekelnek. Nagyon sokat várnak el tõlük, mennyi mindent kell nekik megtanulniuk rövid idõn belül. Minden gyerek a saját ütemében fejlõdik, kinek ez, kinek az megy gyorsabban, és jobban. Mint ahogy írtad egészséges gyerek el fog kezdeni beszélni ki késõbb, ki elõbb.

Az én fiam 14 hónapos, és már egy jó ideje piszkálnak minket, hogy "és még nem beszél, nem mondja, hogy anya, apa, még azt sem?" Nem, egyáltalán nem beszél, na és, viszont már 11 hónapos kora óta önállóan megy, motorozik, stb., a pozitív dolgok senkit nem érdekelnek. Nagyon sokat várnak el tõlük, mennyi mindent kell nekik megtanulniuk rövid idõn belül. Minden gyerek a saját ütemében fejlõdik, kinek ez, kinek az megy gyorsabban, és jobban. Mint ahogy írtad egészséges gyerek el fog kezdeni beszélni ki késõbb, ki elõbb.
Szerintem nagyon igazad van, túlságosan sokat várnak el egyesek, és nem csak a beszéd területén igaz!Úgy vettem észre hogyan hihetetlenül sietnek az emberek hogy felnõjenek a gyerekeik!Szinte nincs is baba korszak, minél hamarabb induljon el, beszéljen, egyen önállóan stb...Versengenek a szülök kinek mit csinál hamarabb, én pl.imádtam etetni, sétáltatni kézen fogva, még pelenkázni is:) Olyan gyorsan felnõnek!
Szerintem éppen a gyerekek eltérõ fejlõdése miatt merülnek fel kérdések az anyukákban. Igen, egyértelmû, hogy a gyerekek mások, de amikor pl. az unokaöcséd mondjuk másfél évesen nagyon szépen beszél, a tiéd meg 3 évesen sem, akkor egyértelmû, hogy kérdések fognak felmerülni benned a saját gyereked fejlõdésével kapcsolatban. Én ilyenkor nem azt érzem az anyukákon, hogy siettetni akarják a gyereket, hanem aggódnak. S az aggódás egy bizonyos fokig teljesen normális! Biztos van, aki átesik a ló túl oldalára, de szerintem jellemzõen csak egészséges aggódás van a szülõkben. A között, hogy 1 évesen már több szavas mondatokat kell mondania, és 3 évesen még nem beszél, azért van különbség. Az elsõ egyértelmûen nem normális dolog, a második viszont egyértelmû, hogy aggódást szül. Nem azért mert nem normális dolog, hanem azért mert ritkább, mint az átlag és ilyenkor a szülõ persze hogy nem érti mi baj lehet, mert sokszor egybõl rosszra gondol. Ez nekem természetes emberi reakció. Az a gáz, amikor szakemberek is olyanokat mondanak, hogy füled ketté áll...
az teny, hogy egy evesen mar mondogatnia kellene dolgokat, de csak szavakat... a fiu, akkor meg kesobb kezd beszelni, ne aggodj!
Pont egy másikra válaszoltam az elöbb:-))20 hós és még értelmes szót sem mond.Viszont körmondatokat megért és teljesít is.Apa 3 évesen kezdett beszélni akkor mit várjak a fiamtól?:-))Egyébként én akkor szoktam csendesen röhögni amikor ismerõsöknek mondom(kérdésre)hogy még nem beszél semmit.És az ismerõs rögtön megért 2-3 szót ami értelmes:-))Persze csak belehallja de nagyon vicces ahogy izgulnak.
Na nálunk a járás volt ilyen. 3 lányom van, + összesen 14 unokatesó. Az összes gyerek legkésõbb 11 hónaposan elindult, kivéve az én 3. lányomat. Csak mászni volt hajlandó. 18 hónaposan tette meg az elsõ lépéseit :-D Beszélni sem beszélt 2, 5 éves koráig. Mindenki (rokon, szomszéd, játszótéri anyuka) azzal piszkált miért nem visszük mér el orvoshoz, mert ez már nem normális. Most 7 éves, semmivel sincs lemaradva kortársaitól : sem mozgásában, sem nyelvi vagy logikai területeken :-D
Igazad van, vannak túlzó elvárások, felesleges összehasonlítgatás, egymás paráztatása. Viszont van, amikor tényleg probléma van. De ha az ember bízik az ösztöneiben, akkor érzi, hogy megfeleõen fejlõdik-e a gyereke. Talán jó példa az enyém. Kicsi lányom 4. baba. A testvérei 2 évesen már szinte folyékonyan beszéltek, Õ meg csak néhány kéttagú szót mondott ki. Nyugtatgatott a védõnõ, gyerekorvos, hogy nincs két egyforma gyerek, ne aggódjak, de nem hagyott nyugodni a dolog. Hosszú történet, de végül kiderült, hogy éretlenebb az idegrendszere a kortársainál, még az okra is sikerült rájönni. Most tsmt-re járunk, és ugrásszerûen meglódult a beszédfejlõdése. Hogy mit akarok ebbõl kihozni? Ne pánikoljunk, ha a csemeténk kicsit lassabb, de tartsuk nyitva a szemünket, és fõleg a szívünket.

Aludthat túl sokat egy baba? Este 7-től reggel 8-íg alszik a 10 hetes kisfiam! Még enni sem akar felkelni! Nem sok ez evés nélkül? Köszi a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Nem sok. Örülj neki, hogy átalussza az éjszakát. Ha éhes lenne, akkor felkelne enni! A babák tudják, mi a jó a szervezetüknek.

Nem sok. Örülj neki, hogy átalussza az éjszakát. Ha éhes lenne, akkor felkelne enni! A babák tudják, mi a jó a szervezetüknek.
Adj hálát az égnek, hogy ilyen jó alvó babád van. Egyáltalán nem baj, ha nem kel fel enni. Bízz benne, mert õ tudja a legjobban, hogy mire van szüksége.
Ugyanez a helyzet nálunk is, csak kislányban :) Most lesz 10 hetes, és múlt hét óta képes átaludni az egész éjszakát. Eddig is elaludt 5-6 órát, de most fürdetés után, (ami este 19-20 óra körül van) eszik és reggelig fel sem kel. Engem viszont az aggaszt, hogy így nem eszi meg a napi minimum mennyiséget. Tápszeres és napi 6x100-at kellene ennie. Kezdetben simán megvolt a napi 7 evés is, most meg van, hogy csak 5-ig jutunk.
Szia, az en kislanyom 5 hetes kora ota atalussza az ejszakat, ami altalaba azt jelenti hogy este 8tol reggel 8ig, 9ig.Egyszer(mikor mar kicsit nagyobb volt) 11ig aludt, na akkor mikor felkelt mar megmertem a lazat mert nekem se jott hogy elhiggyem hogy ennyit tud aludni:) Orulj neki es pihenj nyugodtan:) 6hos kislany anyuja
Babám most 4hós. 1hetes kora óta átalussza az éjszakát. 2hós koráig 21:30-22.00 között aludt el és 9-10 körül kelt. Olyan 2 hónaposan átrakta magának az esti rendet, már 8-kor alszik és 7-és, 8 körül kel. Éjjel nincs evés, ivás, sírás, se kaki. Mikor meg volt fázva és eldugult az orra, akkor felsírt...kiszívtam a nóziját és aludt is vissza. Nehogy felkeltsd, mert el fogod rontani. Bármi baja lenne, felkelne. Amúgy napközben nem sokat alszik, 15-20 perceket 3-4 evés elõtt. Hatszor szik egy nap. Örülj, hogy nem kell éjszakáznod :)
"Tedd össze Így a két kezed..."

Doctor Who: Csak én félek az 50th Anniversary-tól? Úgy értem nekem túl sok fájdalmat fog okozni, hogy új doki jön, "a régit" újra el kell veszíteni, a trailerje pedig keménynek mutatja.

Matt alapból az első(és ezáltal a kedvenc) doktorom, és előre láthatólag szét fogom sírni az ágyam:')

Legjobb válasz: Matt nem abban a részben távozik... Egyébként már ideje volt. Én is kedveltem, de a vérfrissítés nem árt.

Matt nem abban a részben távozik... Egyébként már ideje volt. Én is kedveltem, de a vérfrissítés nem árt.
Hát Doctor Who a Doctor Who sírás nélkül? :D A legrosszabb dolog, amit én azelõzetesbõl láttam, ah jóll láttam, az az égõ Tardis, na attól félek én is rendesen.
Matt Smith csak a karácsonyi részben fog távozni. A trailer pedig amiben az égõ TARDIS van nem hivatalos. Bár én sem akartam elhinni, hogy fanmade, mert annyira jó, hogy szerintem a BBC is elcsodálkozott rajta.
A 3D elõzetes valódi, John Smith töltötte fel
A kérdező hozzászólása: igen, ebben a tudatban voltam, de valamit nagyon egyszerre akartam írni, bocsánat x.x


Én várok el túl sokat tőle, ha minden nap szeretnék beszélni?

Jelenleg egy mondhatni elég komoly kapcsolatban vagyok, viszont nagyjából a hónap eleje óta valami megváltozott kett?nk közt. És nem én változtam, hanem Õ. Vizsgaid?szak. Oké, megértem. Sokat kell tanulnia, és fáradt. F?leg, hogy elég rosszul áll néhány tantárgyból. Túl sokat várok el t?le ebben a helyzetben, ha szeretném legalább minden nap hallani a hangját 10 percre? Én nem érzem így... Tegnap veszekedtünk emiatt(3 napig hívogattam mire felvette a telefont, máshol nem válaszolt semmire-akkor vette fel, amikor megfenyegettem sms-ben, hogyha nem válaszol, szakítok... Aztmondta aludt). Megmondtam neki, hogy én mostmár nem fogom keresni, amennyiben érdeklem, hívjon fel, ne csak én tegyek a kapcsolatunkért... Nem hívott. Szerintetek? túl önz? vagyok?

Legjobb válasz: Önzõ vagy. Ha megértenéd, hogy épp a jövõjét alapozza, és nyugalomra van szüksége, nem pedig egy kisfiúra, aki a nyakában lóg, akkor talán átlátnád a helyzetet.

Önzõ vagy. Ha megértenéd, hogy épp a jövõjét alapozza, és nyugalomra van szüksége, nem pedig egy kisfiúra, aki a nyakában lóg, akkor talán átlátnád a helyzetet.
Igen.
Annyi az egész Te jobban szereted, mint õ Téged. Az hogy látta a fb-n is kerested, tudod pár bill. lenyomástól nem halt volna bele, hogy írjon Neked. Ez az én véleményem, a döntés viszont a Tied.
Van fogalmad róla, hogy mennyire idegesítõ lehet, hogy próbálsz ott lenni a seggében minden nap? Pont van jobb dolga.
A kérdező hozzászólása: Napi 10 perccel tönkrevágnám az életét? Azért fenyegettem meg, mert tudom, hogy mindig, mindenütt látta, hogy kerestem, és pont leszarta.... Annyira biztos futja az idejébõl, hogy facebookon egy választ írjon 2 hét után...
Érthetõ, hogy mindennap szeretnéd hallani a hangját, de ne legyél kiakadva ha mégsem jön össze, és ne fenyegetõzz szakítással és ne zaklasd. (egyébként elõszörén is azt hittem hogy te vagy a lány :D)
Ne legyél pióca
nem vagy önzõ, teljesen jogos a felháborodásod nem volt még barátom, de ez elvárható fõleg, ha komoly a kapcsolat. ha végzett a vizsgáival és nem hív és/vagy nem kér bocsánatot akkor vége....
A kérdező hozzászólása: Ez is jó ötlet... Ha kibírom, akkor megpróbálom nem hívni napokig... Hátha eszébejutok :)
A kérdező hozzászólása: Még hozzátenném, hogy minden nap írtam neki facebookon... Okos chatnek köszönhetõen én tudom, hogy mindíg látta, de nem válaszolt... ezt is mondtam neki, aztmondta, hogy elfelejtett válaszolni... Szerintem ma-holnap szakítani fogok...
Nem vársz túl sokat. De ne hívd egyáltalán. Még ha nehéz is! Én is ugyanebben a helyzetben voltam. Kis idõ után, volt, hogy napi 3x-4x is felhívott :D Túl kényelmes neki mert látja, hogy ragaszkodsz érte. Hát majd fordul a kocka! :)
Hát ez télleg kínos :D
A kérdező hozzászólása: Uhh... kínos :D Én vagyok a fiú a kapcsolatban.
Teljesen normális elvárás. Valami probléma van a lánnyal. Ha akarna, tudna szakítani idõt rád akkor is, ha hullafáradt. 3 napon belül egyszer biztosan...
Õszinte leszek, direkt csinálja, mert nektek nõknek szenvedés kell, ezt ti igénylitek. Ha ez nem lenne, azt mondanád 2 hét után hogy "hú de unalmas", szakítsunk. Nektek kell a folyamatos dráma, és ezt õ is tudja
"Azért fenyegettem meg, mert tudom, hogy mindig, mindenütt látta, hogy kerestem, és pont leszarta." Ebbõl úgyis az lesz hogy emiatt õ fog szakítani veled és a végén te fogsz szívni és könyörögni neki de akkor már késõ lesz

Hogy beszéljek a szüleimmel, hogy megértsék? Szerintem túl sokat várnak el tőlem.

A f? probléma szerintem az, hogy amúgy nem vagyok hülye, csak lusta vagyok, ezért régebben nagyon rossz tanuló voltam, Azóta már szoktam néha tanulni, ilyenek, szóval most már inkább 4-es és 5-ös között vagyok. Ám a szüleim újabban már azért is lecseszik a fejem, ha 4-est kapok. És nem értik meg, hogy nálam már az is hatalmas el?relépés, hogy egyáltalán 4-eseket hozok haza, már ha úgy nézzük, hogy régebben inkább 2-es-3-as tanuló voltam. És emiatt már rendesen gyomorideggel mondom el itthon, hogy milyen jegyeket kaptam, mert tudom, hogy megint le fognak szidni, amiért nem 5-ös. De amúgy a poén az egészben, hogy az iskola után már annak is örülök, ha itthon még épp egy kicsit olyan sulis hangulatom van vagy mi, és még van kedvem megcsinálni a házikat, meg tanulni egy picit, de az nem megy, ha ahogy hazaérek, rögtön ordibálnak nekem, hogy mosogassak el, porszívózzak ki, mossak fel, csináljam ezt meg azt. Magyarul az a bajuk, hogy nem hozok haza jó jegyeket, miközben ?k csicskáztatnak állandóan, ahelyett, hogy hagynák, hogy végre leüljek és megtanuljam, amit kell és majd utána elvégezném a többit, de nem, nekik csak úgy jó, ha rögtön ahogy hazaértem, felnyalom a fél lakást és utána még üljek le tanulni. Aha, hát ennyi takarítás után már rohadtul nincs kedvem még pluszba törit tanulni meg mit tudom én...

Legjobb válasz: Hány éves vagy?

Hány éves vagy?
akkor maradj bent a suliban, nyugiban írd meg a leckét és el van intézve :)
Kamaszok.... Maradj a suliban, míg tanulsz, igen. Vagy költözz kollégiumba :-)

Túl sokat várok el tőle? Mit csináljak?

Sajnos csak hétvégente látjuk egymást a barátommal, hétközben minden nap telefonálni szoktunk. De olyankor annyira lekezel?. Meg mostanában él?szóban is az... :( Egyáltalán nem érezteti, hogy egy kicsit is fontos lennék a számára. Úgy beszél velem, mint akárki mással. És nekem ez hihetetlenül rosszul esik!!!

Legjobb válasz: valószínû már nem ugyanazt érzitek egymás iránt.te még szereted de szerintem õ már váltanahiszen az ember csak azzal beszél így aki már közömbös számára

valószínû már nem ugyanazt érzitek egymás iránt.te még szereted de szerintem õ már váltanahiszen az ember csak azzal beszél így aki már közömbös számára
Nem arról van szó, hogy túl sokat vársz tõle, hanem hogy ez a kapcsolat csak neked fontos. Sõt, a te részedrõl se látok érzelmi kötõdést, magyarul szerelmet. Szerintem ennek a kapcsolatnak nincs jövõje.
Ha igazán szeretne akkor éreztetné. Mindenre a megoldás a beszélgetés. Ülj le vele és mondd el a problémádat, ha nem érzékelsz változást a késõbbiekben akkor hagyd a fenébe az egészet. Ha akarja ezt az egészet akkor fog változtatni, ha nem akkor be kell látnod, hogy nincs értelme tovább szenvedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!