Találatok a következő kifejezésre: Túl sok tettem a (12 db)

Véletlenül túl sok bort tettem a pörköltbe, hogyan korrigáljam?

Legjobb válasz: Sehogy, szerintem nem lehet túl sok bort tenni bele. Az alkohol tartalma szinte rögtön elillan, ha pedig az íze zavarna, akkor kicsit fûszerezz utána.

Sehogy, szerintem nem lehet túl sok bort tenni bele. Az alkohol tartalma szinte rögtön elillan, ha pedig az íze zavarna, akkor kicsit fûszerezz utána.
Attól függ, mennyi az a sok. az alkohol valóban elillan, de sok bor íze, félreviheti a pörkölt ízét rendesen. még egy sûrû hagymás, normál szaftot csinálnék neki, amit hozzáadva hígulna a boros ízû szaft.
Nem lesz az sok, nehogy aláhagymázz, vagy felvizezd, akármi. Hidd el fincsi lesz!
A kérdező hozzászólása: olyan 2 decit egy nagy lábashoz.
Hívj meg ebédre, úgy korrigáld! :)
Köszi...igazad van, ez legyen a legnagyobb bajom:)
Nyugi, ne kapd fel a vizet! Nem mi pontoztunk le senkit, itt járt az "agyament", ész nélküli pontozó, aki még szíve szerint a feltett kérdést, és a kérdezõ kommentjét is lepontozná. Szinte minden témakörben megjelenik, és az adott válaszokat válogatás nélkül pontozza le. Ezért gondoljuk, hogy inkább csak a piros-kéz szindrómában szenvedõ, szellemileg visszamaradott valaki tölti így a szabad idejét. Ne mérgelõdj, nézd meg, mindenki le van pontozva, nemcsak te!
Köszönöm szépen, hogy a korrekciómat lepontoztátok. legyen szép a napotok...
Hét az a két deci tényleg nem sok. így érvénytelen a pótszaftos ajánlatom.
forrald ki az alkoholt. Szerintem se lehet sokat tenni bele, csak finomabb lesz
2 deci? egy nagy lábashoz én 7-8 decit teszek. Igaz nem egyszerre, hanem folyamatosan, ahogy elfõvi a levét. 2 deci az semmi
A 2 dl egyáltalán nem sok, ne akarj semmit csinálni.
Nagy butaságot tettél, a bort meg kell inni :D
Véleményem: Ha valóban nem több mint két deci, és száraz bor volt, a "nagy lábas" pörköltbe csak egy kicsit sok, nincs teendõd, fel fogja venni. A "nincs sok bor a pörköltbe" ugyanolyan urban legend, mint az, hogy a hagymából sosem elég. Remekül túl lehet borozni a pörköltet, ekkor az íze, illata, a reggel frissen kinyitott kocsmáéra emlékeztet, borzalmas. Ennek elkerülésére a következõt javaslom, aztán vagy megfogadod, vagy nem. Konyhai mennyiségû, (2-3 kiló) húshoz egy jó decinyi jó minõségû vörösbort tegyél, a fõzés vége elõtt 2 perccel, egyet rottyan, és kész. Vadhoz, marhához, birkához. Baromfi, sertés szerintem nem igényli. Még egyszer: szerintem!

Attól folyhat a mosógép, ha túl sok mosószert tettem bele?

Több folyékony mosószert tettem bele, mint szoktam, de ahogy van a mérce, hogy meddig lehet tölteni maximum, ígyis csak 3/4-ig volt. Amikor mentem, hogy kiveszem a ruhákat láttam meg, hogy pocsolya van a gép alatt, de nem az összes víz folyt ki, csak úgy folyt ki valamennyi... Aztán kinyitottam a gépet és állt az egészben a hab. Soha nem csinált még ilyet... Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Gondolom a habot kinyomta és abból lett víz a gép alatt. Amint írtad nem volt túl sok a mosószer,viszont a hab képzõdést a ruhák anyaga is befolyásolhatja.

Gondolom a habot kinyomta és abból lett víz a gép alatt. Amint írtad nem volt túl sok a mosószer, viszont a hab képzõdést a ruhák anyaga is befolyásolhatja.

Mivel lehet ellensúlyozni ha tul sok fokhagymát tettem a padlizsánkrémbe?

nagyon fokhagymás lett és az nem jó szerintetek mit tehetnék bele hogy ne lehessen annyira érezni?

Legjobb válasz: Jó sok majonézt keverj hozzá, ha nincs még egy dag padlizsánod.

Jó sok majonézt keverj hozzá, ha nincs még egy dag padlizsánod.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-)


SOS! Túl sok ecetet tettem a szilvalekvárba és most savas. Mit tegyek, még most fő, el fog párologni belőle?

Azért tettem bele ecetet, mert a leírás szerint ez kellett a fazék aljára és akkor kavarás nélkül sem ég le elvileg a gyümölcs. Viszont szerintem 4 kg szilvához egy deci ecetet biztos beleöntöttem és most nagyon savasnak érzem, mikor kostólom.

Legjobb válasz: Tegyél bele cukrot.

Tegyél bele cukrot.
Egy teáskanál szódabikarbóna és eltûnik a savas íz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Cukroztam és rotyogtattam, így egészen picit maradt csak savas. Legközelebb viszont kihagyom az ecetet, úgyis kell kavarni egy idõ után...

Túl sok rossz fát tettem a tűzre, hogy tehetném jóvá?

Eddigi életem során önzetlen tettem még nem volt. Mindig csak magamra gondolok. Független,er?s személyiség vagyok,mindig megválogattam ,h kivel állok szóba. H?vös és flegma vagyok. Mindig elérem amit akarok,és az sem zavar,hogy másokon átgázolok...

Legjobb válasz: Kéne 100e Ft. Adhatom a számlaszámot?

Kéne 100e Ft. Adhatom a számlaszámot?
A kérdező hozzászólása: Igen.
Nekem azzal tudnád a legtöbbet segíteni ha nem interneteznél többet.
Napi FAKE megvolt. :) ) Csak nem Palinak hívnak és összefutottál egy Jézus nevû ürgével, hogy ilyen fordulat következett be :)
Milyen igaz a mondás: Kutyából nem lesz szalonna! Te se fogsz megváltozni soha! Csak ne a szerelem, szex kategóriába szórakozz, mert stílusosan: ki leszel innen [email protected]!
Kisérj át egy vak embert az úton. Ne várd meg, hogy olyan jöjjön, aki át is akar menni, karolj bele, és kisérd át, és megvolt a napi jócselekedet.
Szerintem azok közül segíts valakinek, akiken átgázoltál.
:) )) Érdekes. Mi hozta meg ezt a változást? Hogyhogy meg akarsz változni? Valami oka csak van? Nekem nem kell segítség, de ez tetszik ez a kérdés. Ugyanis olyan emberrel még nem találkoztam aki jó irányba változott volna.:O
Nekem is :)
lehet, hogy kezdesz ember lenni :D nem tom az ilyen embereket bár tudom, hogy nem lenne szabad, de akik nem is engem, hanem még az ellenségeimet is, ha lenézik, azt mondom, hogy szarba veszem õket emiatt

S. O. S.! Krumplifőzeléket főztem ma, és kicsit túl sok ecetet tettem bele, lehet ezen valahogyan javítani, vagy az egész mehet a kukába? Ez lenne a mai ebéd :- (

Legjobb válasz: Egyrészt forrald fel mégegyszer, mert az ecet egy része úgy elpárolog. Márészt fözz meg külön 1-2 szem krumplit só meg minden nélkül, törd össze és keverd bele. Pici cukor esetleg még bele és ehetö lesz.

Egyrészt forrald fel mégegyszer, mert az ecet egy része úgy elpárolog. Márészt fözz meg külön 1-2 szem krumplit só meg minden nélkül, törd össze és keverd bele. Pici cukor esetleg még bele és ehetö lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod, a tanácsod alapján teljesen jól sikerült!:-)
Örülök, hogy tudtam segiteni!

Túl sok szalicilt tettem a lekvárba meg lehet még enni?

2kg gyümölcshöz egy tk szalicilt tettem, kidobjam a cuccot? lehet t?le bajom?

Legjobb válasz: a tetejére szoktuk tenni, és evés elõtt leszedjük. Vayg két celofán közé az üveg tetejére. Megenni nem szoktuk. Két kilótól semmi bajod nem lesz, de máskor ne így csináld! Ne keverd közé!

a tetejére szoktuk tenni, és evés elõtt leszedjük. Vayg két celofán közé az üveg tetejére. Megenni nem szoktuk. Két kilótól semmi bajod nem lesz, de máskor ne így csináld! Ne keverd közé!
Ne edd meg, 2 kiló cuccot kidobni nem kár. A szaliciltõl nem olyan értelemben lesz baja az embernek, hogy most megeszem és akkor rosszul leszek, majd elmúlik. A szalicil beépül az ízületekbe, a porcokba, a szervezetbõl soha ki nem ürül(a méregtelenítés csak egy blabla)tehát alapjában véve is kár szalicilt fogyasztani, tényleg úgy kellene, ahogy egy korábbi válaszoló írta, csak a tetejére, majd azt a részt elhajítani.De persze szinte senki nem így csinálja, mert az a biztos megoldás, ha megcsinálod a télire szánt cuccot, és jó, ha nem romlik meg, ugye, tehát belekeverjük.De a mérték azért nem mindegy.Meg, a jobb megoldás a Na-benzoát, mert ez a vizelettel kiválasztódik maradéktalanul.Persze én sem szeretem, mert én bármiben megérzem az ízét és szerintem szörnyû, fõleg édes készítményekben.Viszont, ha idõsebb korban sem akarunk jajgatni, ez a jobb megoldás
Éppen a nátrium-benzoátot tartják károsabbnak, és helyette inkább a szalicilt ajánlják. Na mindegy, errõl szerintem ne nyissunk vitát, mindenki azt tesz bele, amit akar, mindkettõrõl keringenek ilyen-olyan hitek, tévhitek, mindenki döntse el maga, mit hisz. Szerintem a két kiló lekváron nagyon érzõdik az 1 tk szalicil, úgyhogy az már jobb ízû nem lesz, én kidobnám. Máskor úgy csináld, hogy amikor üvegekbe töltötted a lekvárt, a tetejére tegyél 1 késhegynyi (tényleg nem kell több!) szalicilt vagy nátrium-benzoátot, és úgy zárd le az üveget. Ilyen kevéstõl sem fog megromlani, hidd el, és az íze sem fog érzõdni rajta.
Inkáb ne edd meg, végül is nem olyan sok megy kárba. De tényleg felesleges is belekeverni, ha elõtte fertõtleníted az üveget, akkor bõven elég a tetejére rakni és evés elõtt levenni (nagymamám negyvenéves módszere), vagy semmit nem rakni bele és jó alaposan bedunsztolni (anyukám huszonöt éves módszere, meg az én ötévesen :D).
Nem szokás belekeverni. Én a tetejére se használok, ha rendesen ki van forralva a lekvár akkor nem romlik meg. Pedig elteszek minden évben többszáz üveggel (lekvárt, befõttet, lecsót, padlizsánkrémet...)
A kérdező hozzászólása: most kerestem rá a szalicil hatására, hát érdekes dolgokat találtam... de szerintetek lehet igazán egészségesen élni? úgyértem jó, kidobom, attól még 100 másik méget eszek meg- számít ez valamit? nem kötekedésnek írom, de azt hiszem teljesen kikerülni a vegyi dolgokat- hááát lehetetlen
07:49-es vagyok Teljesen egyetértek veled, én csak azért írtam, hogy inkább dobd ki, mert én is jártam már így, mint te, tehát hogy sok szalicilt tettem a lekvárba, és csípõs lett tõle. De ha nem érzed az ízén, hogy csíp, akkor ne dobd ki, semmi baja. De máskor üvegenként tényleg elég 1 késhegynyi mennyiség. Egyébként meg én is úgy vagyok vele, hogy a sok konzerves meg egyéb élelmiszerrel is rengeted mérget megeszünk, nem a saját készítésû, kevés szalicilt tartalmazó házi lekvár a legkárosabb. Az tuti, hogy egészségesebb, mint a bolti.
én nem is hallottam még olyat, hogy belekeverni. Akit én ismerek, mindd a tetejére teszi, és kidobja. Anyámnak 40 év alatt semmi nem romlott meg emiatt. Ha rosszat tett el, az megromlott. Vagy ha az üveg nem volt kimosva rendesen. Én az üveget forró vízben szoktam, legalább 3*, és lecsepegtetem. A mosóvízbe teszek szalicilt. Fõleg a kupakokhoz. Minden kupakot külön kipróbálok, vízzel töltött üvegen, nem csorog-e? Ha igen, eldobom. Én már szalicilt sem használok lekvárhoz: forrón fejreállítom, pár percre, és 3 nap dunszt. de ezt a lekvárt egyétek meg nyugodtan, végül is fejenként csak fél kanál szalicil. aztán további életedben ne egyél többet, és akkor semmit nem árt. Próbáltam két réteg celofán közé is az üveg zárására, úgy is tökéletes volt.
A kérdező hozzászólása: Igeeeen... én is 12 évig voltam koleszos... ha azoktól nem haltam meg, örökké fogok élni... köszi mindenkinek a választ
Rizses husi? Imádom :)
Brassói aprópecsenye, raguleves, valamilyen tejszínes, tejfölös (gombás)ragu tésztával.
Egy jó tárkonyos raguleves? Nyami
Kevés gulyás, esetleg?
A kérdező hozzászólása: Raguleves, és gulyásleves nemrég volt, de köszi az ötleteket.Rizseshús lesz!Uborka salátával!Azt már rég fõztem.
daráld le és onnantól sok a lehetõség: fasírt, bolognai spagetti mártás, rakott karfiol, stb.

Túl sok hagymát tettem a padlizsánkrémbe. Mivel lehetne feljavítani, elvenni a hagyma erős ízét?

Legjobb válasz: szerintem tegyél bele pár kanál joghurtot, vagy süssél hozzá még 1 padlizsánt

szerintem tegyél bele pár kanál joghurtot, vagy süssél hozzá még 1 padlizsánt
majonéz.
Kostold meg holnap!Én másnap szoktam enni mert sok hagymával szeretem de csak másnapra érnek össze az ízek !Amúgy a hagyma ízét a savanyú veszi el, tegyél bele mustárt( vagy ahogy elöttem írták , majonézt) .

Meggyet tettem el lákvárnak, viszont túl sokáig hagytam fejjel lefelé, így egy része a kupakon megszilárdult, a másik visszacsurgott. Lehet, hogy nem lesz megfelelő és megromlik?

Legjobb válasz: én is igy jártam két éve, mire elfogyott a lekvár, volt ami visszafolyt a "tömegbe", volt ami úgy maradt egy sem romlott el bár én a kupak alá mindig teszek folpack-ot, duplán

én is igy jártam két éve, mire elfogyott a lekvár, volt ami visszafolyt a "tömegbe", volt ami úgy maradt egy sem romlott el bár én a kupak alá mindig teszek folpack-ot, duplán
Én is jártam így eperlekvárral. Nem lett semmi baja. A meggynek sem lesz. :)
Köszi Lillapocám, de nem én tettem fel a kérdést. :D Ez most nem jött be. :D:D:D Bocsi kérdezõ, csak mi is így jártunk a meggylekvárral. :D
Nyugi Nórapocám! Mielõtt megromlana, úgyis elfogy.....Olyan finom lett......:p


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!