Találatok a következő kifejezésre: Túl sok tettem (16 db)

Attól folyhat a mosógép, ha túl sok mosószert tettem bele?

Több folyékony mosószert tettem bele, mint szoktam, de ahogy van a mérce, hogy meddig lehet tölteni maximum, ígyis csak 3/4-ig volt. Amikor mentem, hogy kiveszem a ruhákat láttam meg, hogy pocsolya van a gép alatt, de nem az összes víz folyt ki, csak úgy folyt ki valamennyi... Aztán kinyitottam a gépet és állt az egészben a hab. Soha nem csinált még ilyet... Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Gondolom a habot kinyomta és abból lett víz a gép alatt. Amint írtad nem volt túl sok a mosószer,viszont a hab képzõdést a ruhák anyaga is befolyásolhatja.

Gondolom a habot kinyomta és abból lett víz a gép alatt. Amint írtad nem volt túl sok a mosószer, viszont a hab képzõdést a ruhák anyaga is befolyásolhatja.

Véletlenül túl sok bort tettem a pörköltbe, hogyan korrigáljam?

Legjobb válasz: Sehogy, szerintem nem lehet túl sok bort tenni bele. Az alkohol tartalma szinte rögtön elillan, ha pedig az íze zavarna, akkor kicsit fûszerezz utána.

Sehogy, szerintem nem lehet túl sok bort tenni bele. Az alkohol tartalma szinte rögtön elillan, ha pedig az íze zavarna, akkor kicsit fûszerezz utána.
Attól függ, mennyi az a sok. az alkohol valóban elillan, de sok bor íze, félreviheti a pörkölt ízét rendesen. még egy sûrû hagymás, normál szaftot csinálnék neki, amit hozzáadva hígulna a boros ízû szaft.
Nem lesz az sok, nehogy aláhagymázz, vagy felvizezd, akármi. Hidd el fincsi lesz!
A kérdező hozzászólása: olyan 2 decit egy nagy lábashoz.
Hívj meg ebédre, úgy korrigáld! :)
Köszi...igazad van, ez legyen a legnagyobb bajom:)
Nyugi, ne kapd fel a vizet! Nem mi pontoztunk le senkit, itt járt az "agyament", ész nélküli pontozó, aki még szíve szerint a feltett kérdést, és a kérdezõ kommentjét is lepontozná. Szinte minden témakörben megjelenik, és az adott válaszokat válogatás nélkül pontozza le. Ezért gondoljuk, hogy inkább csak a piros-kéz szindrómában szenvedõ, szellemileg visszamaradott valaki tölti így a szabad idejét. Ne mérgelõdj, nézd meg, mindenki le van pontozva, nemcsak te!
Köszönöm szépen, hogy a korrekciómat lepontoztátok. legyen szép a napotok...
Hét az a két deci tényleg nem sok. így érvénytelen a pótszaftos ajánlatom.
forrald ki az alkoholt. Szerintem se lehet sokat tenni bele, csak finomabb lesz
2 deci? egy nagy lábashoz én 7-8 decit teszek. Igaz nem egyszerre, hanem folyamatosan, ahogy elfõvi a levét. 2 deci az semmi
A 2 dl egyáltalán nem sok, ne akarj semmit csinálni.
Nagy butaságot tettél, a bort meg kell inni :D
Véleményem: Ha valóban nem több mint két deci, és száraz bor volt, a "nagy lábas" pörköltbe csak egy kicsit sok, nincs teendõd, fel fogja venni. A "nincs sok bor a pörköltbe" ugyanolyan urban legend, mint az, hogy a hagymából sosem elég. Remekül túl lehet borozni a pörköltet, ekkor az íze, illata, a reggel frissen kinyitott kocsmáéra emlékeztet, borzalmas. Ennek elkerülésére a következõt javaslom, aztán vagy megfogadod, vagy nem. Konyhai mennyiségû, (2-3 kiló) húshoz egy jó decinyi jó minõségû vörösbort tegyél, a fõzés vége elõtt 2 perccel, egyet rottyan, és kész. Vadhoz, marhához, birkához. Baromfi, sertés szerintem nem igényli. Még egyszer: szerintem!

Mivel lehet ellensúlyozni ha tul sok fokhagymát tettem a padlizsánkrémbe?

nagyon fokhagymás lett és az nem jó szerintetek mit tehetnék bele hogy ne lehessen annyira érezni?

Legjobb válasz: Jó sok majonézt keverj hozzá, ha nincs még egy dag padlizsánod.

Jó sok majonézt keverj hozzá, ha nincs még egy dag padlizsánod.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-)


Robgómba lehetséges hogy túl sok hajtómûolajat tettek?

Adott egy yamaha vino gép, tegnap voltam szervízbe vele mondták, hogy lecserélik az olajat! Na most rá van írva, hogy 100ccm oil tehát egy 1dl olaj kéne bele de a szerelõ 4 fecskendõnyi olajat nyomott bele ami biztos, hogy nem 1dl volt, hanem sokkal több! Ez mennyire lehet baj? Esetleg leereszthetem ha sok, és a szükséges 1dl-t visszaönthetem?

Legjobb válasz: De mekkora fecskendõnyit? Átlag fecsik 10-15 milliliteresek, a nagyobbak 20-25 tehát elõbbiekbõl a négy még kevés is, utóbbiból pedig pont elég. Egy 30-as fecskendõ már baromi nagynak tûnik, a méret alapján pedig rutin nélkül nem tudod megítélni, mekkora. Pl a laborokban használt un. büretta is van vagy 30-40 cm hosszú, mégis csak 20 köbcentiméteres, tehát 20(+kb 5-6) milliliter fér csak bele.

De mekkora fecskendõnyit? Átlag fecsik 10-15 milliliteresek, a nagyobbak 20-25 tehát elõbbiekbõl a négy még kevés is, utóbbiból pedig pont elég. Egy 30-as fecskendõ már baromi nagynak tûnik, a méret alapján pedig rutin nélkül nem tudod megítélni, mekkora. Pl a laborokban használt un. büretta is van vagy 30-40 cm hosszú, mégis csak 20 köbcentiméteres, tehát 20(+kb 5-6) milliliter fér csak bele.
Javaslok bátortalanul egy ötletet: http://www.youtube.com/watch?v=2elLtiD6lQQ 3:53 - nál kell sasolnod. Tudom, hogy én vagyok a hülye de én általában az olajszintet így ellenõrzöm és nem a fecskendõben milliliterre kiporciózott adagot vizslatom...

SOS! Túl sok ecetet tettem a szilvalekvárba és most savas. Mit tegyek, még most fő, el fog párologni belőle?

Azért tettem bele ecetet, mert a leírás szerint ez kellett a fazék aljára és akkor kavarás nélkül sem ég le elvileg a gyümölcs. Viszont szerintem 4 kg szilvához egy deci ecetet biztos beleöntöttem és most nagyon savasnak érzem, mikor kostólom.

Legjobb válasz: Tegyél bele cukrot.

Tegyél bele cukrot.
Egy teáskanál szódabikarbóna és eltûnik a savas íz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Cukroztam és rotyogtattam, így egészen picit maradt csak savas. Legközelebb viszont kihagyom az ecetet, úgyis kell kavarni egy idõ után...

Mit csináljak? Csípős lett a húslevesem, túl sok borsot tettem bele, van valami praktika, hogy a csípősség "kimenjen" belőle és a gyerekek is ehessenek belőle? Még fő.

Legjobb válasz: - Mindenképp vigyázz a leszûréskor, a legalja, ahol a bors összegyûlt, maradjon a fõzéskori fazékban! - Talán ha megpucolsz 1-2 szem krumplit és egészben belefõzöd, felvesz valamit a csipõsségébõl. Arra vigyázz, hogy ne fõjjön benne szét, mert akkor csupa zavaros levesed lesz. - Vagy, esetleg a most még fövésben levõ "alkatrészeket" = hús, zöldség stb. kiveszed, a húslének kb. a felét rászeded, és tiszta vízzel pótolva a többit, újra sózva másik levest fõzöl. Biztos, hogy nem lesz olyan ízletes, mint egyébként szokott, de ez esetben a bors íze sem lesz benne annyira intenzív.

- Mindenképp vigyázz a leszûréskor, a legalja, ahol a bors összegyûlt, maradjon a fõzéskori fazékban! - Talán ha megpucolsz 1-2 szem krumplit és egészben belefõzöd, felvesz valamit a csipõsségébõl. Arra vigyázz, hogy ne fõjjön benne szét, mert akkor csupa zavaros levesed lesz. - Vagy, esetleg a most még fövésben levõ "alkatrészeket" = hús, zöldség stb. kiveszed, a húslének kb. a felét rászeded, és tiszta vízzel pótolva a többit, újra sózva másik levest fõzöl. Biztos, hogy nem lesz olyan ízletes, mint egyébként szokott, de ez esetben a bors íze sem lesz benne annyira intenzív.
Csak higítással lehet mérsékelni az erõs ízt. nem vagyok híve a húsleveskockának, de most jól jönne. elveszel a lébõl (amit a felnõttek megehetenek) és a kockából fõzött lével pótolod.(esetleg ételízesítõs lé ) a krumpli sajnos csak a sót szívja be, a csípõsség megmarad.

Milyen Autót érdemes venni, ? 3. éve lesz már hogy félre tettem autóra, szerencsére.2002es BMW 735i (Automata) 3600 cm³ néztem ki. Az eladót faggattam 20-30. percen keresztül túl sok információt nem kaptam. Valaki észrevételek?

Legjobb válasz: Egy ilyen autóba már legalább 300k kilóméter van de a fél milla se elképzelhetetlen. Ha mostanába nem volt felujitva akkor most rengetegbe kerül majd a felujitása. Mennyid van rá, az alapján lehet autót ajánlani?

Egy ilyen autóba már legalább 300k kilóméter van de a fél milla se elképzelhetetlen. Ha mostanába nem volt felujitva akkor most rengetegbe kerül majd a felujitása. Mennyid van rá, az alapján lehet autót ajánlani?

Túl sok rossz fát tettem a tűzre, hogy tehetném jóvá?

Eddigi életem során önzetlen tettem még nem volt. Mindig csak magamra gondolok. Független,er?s személyiség vagyok,mindig megválogattam ,h kivel állok szóba. H?vös és flegma vagyok. Mindig elérem amit akarok,és az sem zavar,hogy másokon átgázolok...

Legjobb válasz: Kéne 100e Ft. Adhatom a számlaszámot?

Kéne 100e Ft. Adhatom a számlaszámot?
A kérdező hozzászólása: Igen.
Nekem azzal tudnád a legtöbbet segíteni ha nem interneteznél többet.
Napi FAKE megvolt. :) ) Csak nem Palinak hívnak és összefutottál egy Jézus nevû ürgével, hogy ilyen fordulat következett be :)
Milyen igaz a mondás: Kutyából nem lesz szalonna! Te se fogsz megváltozni soha! Csak ne a szerelem, szex kategóriába szórakozz, mert stílusosan: ki leszel innen [email protected]!
Kisérj át egy vak embert az úton. Ne várd meg, hogy olyan jöjjön, aki át is akar menni, karolj bele, és kisérd át, és megvolt a napi jócselekedet.
Szerintem azok közül segíts valakinek, akiken átgázoltál.
:) )) Érdekes. Mi hozta meg ezt a változást? Hogyhogy meg akarsz változni? Valami oka csak van? Nekem nem kell segítség, de ez tetszik ez a kérdés. Ugyanis olyan emberrel még nem találkoztam aki jó irányba változott volna.:O
Nekem is :)
lehet, hogy kezdesz ember lenni :D nem tom az ilyen embereket bár tudom, hogy nem lenne szabad, de akik nem is engem, hanem még az ellenségeimet is, ha lenézik, azt mondom, hogy szarba veszem õket emiatt

GYORS SEGÍTSÉG LÉGYSZI! Túl sok! Bors! Ot tettem a borsÓ főzelékbe. Mit tegyek? Mindjárt puha a borsó. A habarás segít majd rajta?

Legjobb válasz: Vedd le a lángról, a borsót tésztaszûrõbe szûrd le, az alatta levõ lét hagyd, hogy egy kicsit annak az edénynek az alján ülepedjen, amibe átszûrted. Majd óvatosan evõkanállal merd vissza az eredeti fõzõedénybe a lé felsõbb rétegét, a sûrû része a borssal együtt maradjon ott, ahova leszûrés után került. Majd visszaöntve bele a borsó-szemeket, folytathatod a fõzést. A szemeken, ill. a vissza-kanalazott szafton úgyis maradt annyi bors, ami kell.

Vedd le a lángról, a borsót tésztaszûrõbe szûrd le, az alatta levõ lét hagyd, hogy egy kicsit annak az edénynek az alján ülepedjen, amibe átszûrted. Majd óvatosan evõkanállal merd vissza az eredeti fõzõedénybe a lé felsõbb rétegét, a sûrû része a borssal együtt maradjon ott, ahova leszûrés után került. Majd visszaöntve bele a borsó-szemeket, folytathatod a fõzést. A szemeken, ill. a vissza-kanalazott szafton úgyis maradt annyi bors, ami kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek!Sikerült!:-)
Így tökéletes, ahogy az elõttem író leírta.
Egészségetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) , finom lett :)

Segítség! Túl sok olajat tettem bele?

Hello! Malaguti F12-n néha felvillant a piros olajszintjelz?, és töltöttem rá. Bejelöltem egy képen, hogy meddig tettem.

Legjobb válasz: em baj mivel ez a fajta robogo 2 utemu es ezaltl a motorolajat fogyassza. Szoval az sem baj ha egeszen tele toltod, epp arra vigyazz hogy ha kifogy ne menj vele mert megragad a dugattyu.

em baj mivel ez a fajta robogo 2 utemu es ezaltl a motorolajat fogyassza. Szoval az sem baj ha egeszen tele toltod, epp arra vigyazz hogy ha kifogy ne menj vele mert megragad a dugattyu.
Szivesen :)
Nekem volt olyan hogy annyira telenyomtam mert pofáztam :D hogy a 1cm-re volt a kupaktól.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, erre nem is gondoltam :D Köszönöm szépen a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!