Találatok a következő kifejezésre: Túl lehet a vitaminokat (3 db)

Túl lehet adagolni a vitaminokat?

Kisbabát szeretnénk és szedek Elevitet, külön folsav kapszulát, meg egy multivitamin csomagot naponta. Úgy tudom nem lehet "túladagolni", csak meger?sítést szeretnék.

Legjobb válasz: Vigyázat, a vitaminokat is túl lehet adagolni, különösen a zsírban oldódókat! A következõ szakszöveg Elevittel kapcsolatban: "Igen nagy dózisú A vitamin terhesség alatt történõ alkalmazásakor magzatkárosító hatást észleltek, ezért a napi adag a javasolt 1 tablettát nem haladhatja meg. Egyéb vitamint és/vagy ásványi anyagot tartalmazó készítménnyel történõ együttadás esetén figyelembe kell venni a készítmények együttes vitamin-,ill. ásványianyagtartalmát a túladagolás veszélyének elkerülésére." Folsavnál: "Normál terhesség esetén az ajánlott napi adag 0,4 mg. Maximálisan napi 1 mg vehetõ be."

Vigyázat, a vitaminokat is túl lehet adagolni, különösen a zsírban oldódókat! A következõ szakszöveg Elevittel kapcsolatban: "Igen nagy dózisú A vitamin terhesség alatt történõ alkalmazásakor magzatkárosító hatást észleltek, ezért a napi adag a javasolt 1 tablettát nem haladhatja meg. Egyéb vitamint és/vagy ásványi anyagot tartalmazó készítménnyel történõ együttadás esetén figyelembe kell venni a készítmények együttes vitamin-, ill. ásványianyagtartalmát a túladagolás veszélyének elkerülésére." Folsavnál: "Normál terhesség esetén az ajánlott napi adag 0, 4 mg. Maximálisan napi 1 mg vehetõ be."
A kérdező hozzászólása: a folsav tablettában 800 mcg van...
Nem tudom, milyen folsavat szedsz, de a sima, a Béres és az EUROVIT folsav is tablettánként 3 mg-ot tartalmaz, és ezt a mennyiséget csak bizonyos terhességi rendellenességek esetén szokták túllépni.
Ráadásul egyes zsírban oldódó vitaminok közül sok van bizonyos növényekben is (például a sütõtökben, répában sok A-vitamin, és azt is be kell számítani.

Túl lehet adagolni a C vitamint?

1 éves kislányomnak Béres cseppet kell adnom naponta 2*. Viszont mondták, hogy Cetebével kell beadni. A betegtájékoztatón az szerepel, hogy 50 mg / 10 csepp / C vitamminnal kell beadni, tehát ez napi 2*10 csepp. A Cetebe tájékoztatóján ellenben az áll, hogy 14 év alattiaknak napi 10 cseppnél több nem indokolt, de így én 20 cseppet adok. Merjem így adni?

Legjobb válasz: Szerintem ne add neki minden nap, hanem csak 2-3 naponta. A Béres csepp mellé mindig kell C-vitamint adni, mert ha nem adsz, akkor a Béres cseppben lévõ vas elszívja a szervezetbõl a C-vitamint. De tényleg érdemes lenne orvostól megkérdezni, hátha tud olyan C-vitamin készítményt, ami passzol a Béres csepp adagjaihoz. A Cebion cseppet is adhatnád szerintem.

Szerintem ne add neki minden nap, hanem csak 2-3 naponta. A Béres csepp mellé mindig kell C-vitamint adni, mert ha nem adsz, akkor a Béres cseppben lévõ vas elszívja a szervezetbõl a C-vitamint. De tényleg érdemes lenne orvostól megkérdezni, hátha tud olyan C-vitamin készítményt, ami passzol a Béres csepp adagjaihoz. A Cebion cseppet is adhatnád szerintem.
Úgy tudom, hogy - vízben oldódó vitaminként - kiürül a szervezetbõl a felesleg, mégis azt olvastam, hogy a tartósan nagy mennyiségû C vitamin fogyasztás nem egészséges. Mivel régebben olvastam, nem tudom, mi miatt van így, de az biztos, hogy nem rövidtávú hatása van, hanem valamilyen hosszabb távú csupán.
Szerintem ezt orvostól kérdezd meg, felelõséggel erre kismamák nem igazán válaszolhatnak. Igen túl lehet adagolni, amennyit te akarsz adni az nem tudom, hogy túl soknak számít-e.
Én a Béres mellé a Cebion (C vitamin) cseppet adom, azt kaphatják pici kortól, életkornak megfelelõ adagolásban. Valóban vízben oldott vitamin, így a felesleg kiürül a vizelettel, de azt is mondják, hogy a túl sok c vitamin a vesére rossz hatással van, vesekövet okozhat. Így ne adagold túl, max. betegségkor adj többet.

Túl lehet "adagolni" a vitaminokat?

Actival Max-t szedek, ha a napi 1 tabletta helyett 2-t veszek be az baj?

Legjobb válasz: http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/16616-tuladagolas:-m..

a zsírban oldódóakat lehet csak túladagolni, de ezek receptkötelesek. az activalt nem lehet túladagolni.
A vízben oldódóakat nem, mert a felesleg távozik (így aki például télen kétszer annyi C-vitamint visz be, mint amire szüksége van, az csak drága vizeletet csinál magának). A zsírban oldódó vitaminok túladagolásáról lehet a neten is leírásokat találni. http://hu.wikipedia.org/wiki/Vitaminok#A_vitaminok_t.C3.BAla..
Az Actival max még egy csecsemõnek is kevés lenne, válasz valami erõsebbet, és ne hagyd megad befolyásolni a média álltal. Ne szedj vitamint mert meghalsz, de gyógyszert azt persze marokszámra lehet. Táplálkozz egészségesen, igyál meg napi min. 5 liter tiszta vizet, és fogyassz legalább 4000mg C-vitamint és figyeld a pozitív változásokat a testeden és a közérzetedben.
OMG Aktivált ne szedjél, semmit nem ér, nézz utána kicsit a valódi AKTUÁLIS orvosi dolgoknak, pl. Élni jó címû elõadás innen stb: http://azigazsag.hu/az-igazsag-az-egeszsegrol.php ..
Pl. C vitamin túladagolás sincs: http://cvitamin1000.hu/c-vitamin-tuladagolas.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!