Találatok a következő kifejezésre: Túl lehet a (1454 db)

120L-es gázbojlernek hibája hogy egyre lejjeb kell venni a fokozatszabályzót (0-7) mert túl meleg vizet ad. Amikor megvettem hármason volt most 5 év elteltével nullán is sokszor túl meleg. Mivel lehet a hiba?

A termosztátja elvileg jó mert ki-be kapcsolgat. A bojlerbe fúrt kút szűrt vize megy.

Legjobb válasz: Nem lehet ,hogy az õrláng túl nagy lánggal ég?

Nem lehet , hogy az õrláng túl nagy lánggal ég?
Szerintem a hiba a következõ lehet.Nem víz tisztaságával van a gond, hanem a keménységével .Ez azt jelenti nagyon meszes a víz, így a mészkõ, /vízkõ/ rárakódik a hõfok mérõre, így azt leszigeteli .Ha ez meg lesz tísztitva mindjárt a valós érteket mutatja .A vízhõfokot 50 fölé nem kell állitani.60 foknál már csapódik ki a mészkõ .
Kicsit pontosítok is . A termosztát hõérzékelõje vizköves, ezért megtéveszti a víz hõfoka . A jóval melegebb víz, kapcsolja csak ki a termosztátot, illetve az a gáz égõjét . 3 as voltam
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de nem nagy az õrláng, a viz hõfok viszont ténylegesen magas mert érzem a kezemen, illetve gözöl mint állat mikor kinyitom a meleget.
A kérdező hozzászólása: # 3/4 : na ez egy jó ötlet, köszi megnézem.

Túl lehet etetni a bettát?

Tegnap óta boldog betta tulajdonosok vagyunk. Az üzletben azt mondták, hogy napi 2 szúnyoglárva az adagja. Erre a férjem adott neki vagy 7et... mert szerinte éhes volt, és hogy szerinte úgyis csak annyit eszik amennyi kell neki.

Legjobb válasz: Szerintem annyit eszik amennyi jól esik neki, én nem tudom, hogy túl lehet etetni de volt már olyan nekem is, hogy többet adtam neki véletlen de semmi baja nem lett.

Szerintem annyit eszik amennyi jól esik neki, én nem tudom, hogy túl lehet etetni de volt már olyan nekem is, hogy többet adtam neki véletlen de semmi baja nem lett.
Minden halat túl lehet etetni. És csak a férjed szerint eszik annyit, amennyi kell neki, valójában nem tudja eldönteni mennyire van szüksége. Ez nem csak elhízáshoz, és korai halálhoz vezet, hanem a víz túlterheléséhez, mérgezéshez, és még koraibb pusztuláshoz. Annyit kell neki adni, amennyit 30-60 másodperc alatt megeszik. Naponta 1-szer, hetente 6-szor. Azt nem tudom mit értesz adag alatt, de az ilyen fagyasztott kockákból még 1 is sok! Ha meg szárított, azt kb ki is dobhatod, annyit ér.
Ja, és változatosan kell etetni. Van külön bettáknak gyártott vegyes fagyasztott kaja, van benne vagy 6 féle cucc, olyat adjatok neki. Ha olyan nincs, akkor fagyasztott artemia, daphnia, krill, bosmina... Ezeket heti 1-2 alkalommal ki lehet egészíteni bettáknak való táppal, sera, tetra, vagy jbl gyártmányúval. Mással nem érdemes foglalkozni.
Napi két szunyoglárva?? Bettának?? Nem akarom leírni amit gondolok, mert egy bunkó sz.r sz.métnek fogok tûnni. Jó leírom. Rád is rád számolná valaki a kiflit hogy állna a szád? Inkább rakd össze a kezed hogy a férjed legalább eteti a halat. Te még a körülményeit sem tudod biztosítani. meséld már el a bácsinak milyen a szûrõd, és hány literben kínzod szegényt? És ugye hallottál róla, hogy élõ növény, és minimum fagyasztott kaja kell neki?
Elõzõ vagyok, ezt lehet hogy félreértettem, szóval 2 db(!) szúnyoglárvát ajánlottak?! Mert az tényleg kevés. Ráadásul amit ki lehet így számolni, az biztos szárított, az meg mint mondtam nem sokat ér. Ami van benne, az is fõleg zsiradék, így ha többet is adsz belõle, akkor is inkább zsíros lesz az étrendje, amitõl elhízhat. Állj rá ezekre a fagyasztott kis planktonokra, amiket írtam. A vörös szúnyogot, meg a különféle szív mixeket meg inkább hanyagold.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

12 heti genetikia UH és vérvétel hogy zajlik? Vérvétel előtt lehet enni? Hüvelyi vagy hasi ultrahang? Az baj hogy már túl léptem a 12. hetet? Csak mostanra kaptam időpontot.

Legjobb válasz: Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.

Magánorvoshoz jársz? Vérvétel elõtt sosem lehet enni se inni sem. Max. vizet de abból sem túl sokat.Szerintem hasi Uh lesz nem hüvelyi.
azért a gyomortartalommal vitatkoznék, nekem kifejezetten mondták, hogy elõtte ehetek, de ne zsíros-cukros dolgot, így könnyû fõzelékes ebéd után 1-1, 5 órával mentem el és elõtte lévõ nap sem pacalpörit toltam dobos tortával (hú de megkívántam most a dobos tortát....:) )))
A 12. héten már hasi UH-ot szoktak végezni, akkor veszik elõ a hüvelyit, ha valamilyen okból nagyon nem látszanak a babóca részei. Egyébként a 11-13. hét között szokták elvégezni. A hozzá tartozó vérvizsgálat (AFP) majd a 16. héten lesz. Ha nem kaptál beutalót vérvételre, most szerintem nem kell menned. Egyébként vizet inni csak a terheléses cukorvizsgálat elõtt-közben nem lehet.
elõzõ vagyok, bocs, dehogy hüvelyi, hanem HASI uh lesz!!!
Szia, én ma vagyok 13 hét 3 napos, és ma megyek a genetikai uh-ra (ez már hüvelyi szokott lenni) és a kombinált vérvételre (ez elõtt lehet enni, mert ez nem a teljes vérkép). 11. és 14. hét között lehet menni ezekre a vizsgálatokra, úgyhogy nem vagy elkésve, mint ahogy én sem. Délután megyek, már nagyon várom :)
Nehogy éhgyomorral menyj!!!!
hasi UH-t csinálnak, és nem baj, hogy kicsit késõbb mész! a vérvételre nem kell éhgyomorral menni! szép is lett volna, nekem délután 5-re volt idõpontom! itt hormonokat vizsgálnak, amit nem befolyásol az elfogyasztott étel.
szerintem nem baj. testalkattól függ, hogy hasi, vagy hüvelyi. nekem csak hasit csináltak, de az elõttem lévõ kismamának hüvelyit is. én a vérvétel elõtt nem ettem, tudtommal nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Magán orvos, de nem mondtak semmit, adtak egy jó távoli idõpontot, már a 13 hét végére érek mire megcsinálják, így van értelme? Nem kevés pénzért persze.
én ugy hallottam hogy az hüvelyi...és azt hiszem nem vagy lekésve mert a 13. hétig csinálják...de nem bizti..
A kérdező hozzászólása: Voltunk minden rendben, az eredmény is meg van, vérvétellel se volt gond. Babóca ép egészséges. :) Köszönöm a válaszokat, ja és hasi UH volt.

Túl lehet adagolni a marijuana-t?

tehát a kérdesem az hogy lehet-e úgy túladagolni a füvet mint például a heroint vagy speed et ami nagy dózisban megöl.

Legjobb válasz: Túl lehet adagolni, de halált nem okoz. De szép számmal akadnak rövid, ill. hosszú távon kialakuló mellékhatásai.

Túl lehet adagolni, de halált nem okoz. De szép számmal akadnak rövid, ill. hosszú távon kialakuló mellékhatásai.
Véleményem szerint nem lehet túladagolni.Ha sok szálat szívsz el egy napon akkor maximum rosszul lét fog eluralkodni rajtad.
Ha sokat szívsz, max hánysz egyet aztán jobban leszel, de hogy belehalj... kizárt!
már csak azért sem lehet, mert ha nagyon sokat teszel be egy cigibe, vagy sok cigit szívsz, egy idõ után szívni sem bírod már, max nagyon kileszel, legrosszabb esetben hánysz egyet(egyszer már majdnem eljutottam idáig :D)
Jelen pillanatban az orvostudomány egyetlen egy olyan esetet sem dokumentált mikor valaki a fû túladagolása miatt halt volna meg.
nem lehet es ha mar fuggsz tole, hanyni sem fogsz, egyszeruen csak lelassulsz, majd bealszol tole.hamar
túllehet adagoln sziwrohamot kaphtsz ...de ez nagyonnagy mennyiségben

Mi lehet ez? Kérdésed túl rövid a válaszod túl hosszú?

Pár napja megégettem az ujjam fels? részét és a keletkezet hólyagot levettem mert nagyon zavart. De azóta csak folyamatosan ilyen áttetsz? ragadós nedv szivárog onnét és azt szeretném tudni hogy mi ez a nedv és mit csináljak h gyorsabban gyógyuljon?

Legjobb válasz: mondjuk menj el vele orvoshoz,lehet hogy elfertozott

mondjuk menj el vele orvoshoz, lehet hogy elfertozott
A kérdező hozzászólása: ezzel orvoshoz hát kiröhögne talán egy 2mm átmérõjû kis seb és am meg nem piros h elfertõzõdött volna meg hát máskor is volt már nem egy seb és égésem csak azok nem az ujjaimon de azért kösz
"ezzel orvoshoz hát kiröhögne talán egy 2mm átmérõjû kis seb és am meg nem piros h elfertõzõdött volna" ha ezt leirtad volna a kerdeshez akkor nem azt a valaszt irtam volna amit irtam, bocs hogy nem tudtam segiteni

Kb 2 hete berendezett 400 literes közép és dél amerikai sügeresemben, minden rendben volt eddig de 3-4 napja bujkálnak és riadtan menekülnek a halak. Mi lehet a probléma? Most egy nagy teljessen üres biotóp díszeleg a szobában, nem túl látványos.

Etetés naponta 1x. Csapkodva felúszva fröcskölve. Már amelyik..

Legjobb válasz: Nálam már fordult elõ hasonló, a sügerekhez kimondottan nem értek, lehetséges okok, túl hideg a víz, erõs lámpa, agresszív hal, 24 c.fok alatti hõnél bármilyen erõs is a szûrés ammónia többlet, jó biológiai szûrés 24c.fok vagy felette van, a baktériumok nem túl aktívak 24-alatt. (persze lehet simán 24 c.fok alatt is akva de csak hatalmas szûrõfelülettel, az ajánlott szûrõfelület duplájával.

Nálam már fordult elõ hasonló, a sügerekhez kimondottan nem értek, lehetséges okok, túl hideg a víz, erõs lámpa, agresszív hal, 24 c.fok alatti hõnél bármilyen erõs is a szûrés ammónia többlet, jó biológiai szûrés 24c.fok vagy felette van, a baktériumok nem túl aktívak 24-alatt. (persze lehet simán 24 c.fok alatt is akva de csak hatalmas szûrõfelülettel, az ajánlott szûrõfelület duplájával.

Mitől lehet a szervezetemben túl magas a B12 szint?

nem szedek semmilyen vitamint

Legjobb válasz: Több oka is lehet, a valószínûség sorrendjében: - Túladagolás a táplálékkal: az energiaitalokat rengeteg B12-vel dúsítják, de a túl sok hús-, tojás- és tejtermékfogyasztás is okozhat magas B12 szintet a normálisnál magasabb bevitel miatt. Itthon a hagyományos magyar konyha miatt ez a leggyakoribb ok. - A bélflóra baktériumaid túlszaporodására utalhat, ami lehet azért, mert a túl sok gyomorsavadra/allergia miatt protonpumpa gátlót szedsz (pl. omeprazol /Losec, Omep,../, pantoprazol /Controloc,Nolpaza, PAfenon, ../ stb.), vagy mert bélgyulladásod volt. Felszívódási zavarok is okoznak ilyet, pl. lisztérzékenyeknél gyakran megfigyelhetõ és itt a folátanyagcsere zavarával (is)állhat összefüggésben. - Máj- és veseelégtelenség - Csontvelõ rendellenességek

Több oka is lehet, a valószínûség sorrendjében: - Túladagolás a táplálékkal: az energiaitalokat rengeteg B12-vel dúsítják, de a túl sok hús-, tojás- és tejtermékfogyasztás is okozhat magas B12 szintet a normálisnál magasabb bevitel miatt. Itthon a hagyományos magyar konyha miatt ez a leggyakoribb ok. - A bélflóra baktériumaid túlszaporodására utalhat, ami lehet azért, mert a túl sok gyomorsavadra/allergia miatt protonpumpa gátlót szedsz (pl. omeprazol /Losec, Omep, ../, pantoprazol /Controloc, Nolpaza, PAfenon, ../ stb.), vagy mert bélgyulladásod volt. Felszívódási zavarok is okoznak ilyet, pl. lisztérzékenyeknél gyakran megfigyelhetõ és itt a folátanyagcsere zavarával (is)állhat összefüggésben. - Máj- és veseelégtelenség - Csontvelõ rendellenességek
anabolikus szteroid

Szerintetek túl lehet élni 15 évet a bőrtönben? (Csak normális válaszokat ha lehet! )

Szerintetek milyen állapotban jön ki onnan valaki? Úgy értem milyen lesz lelkileg, alkatilag, idegileg.

Legjobb válasz: Túl lehet élni, de a jellemed csak akkor változik pozitív irányba, ha teszel is érte. Vannak, akik rájönnek, eddig mit rontottak el, és új életet kezdenek, míg mások várják a szabadulást, és visszaesnek.

Túl lehet élni, de a jellemed csak akkor változik pozitív irányba, ha teszel is érte. Vannak, akik rájönnek, eddig mit rontottak el, és új életet kezdenek, míg mások várják a szabadulást, és visszaesnek.
Lelkileg nagyon megerõsödhet, de ez igaz az ellenkezõjére is. Alkatilag, szerintem, csak megerõsödhet, másképp nem élné túl. Idegileg meg már egyéntõl függ, ahogy többi is.
"milyen lesz lelkileg, alkatilag, idegileg." Ennyit kb. gyilkosságért adnak. Vajon ahol bûnözött az illetõ, ott az a család vajon "milyen lesz lelkileg, alkatilag, idegileg" ??!!!
Van egy lélektani határ, ami kb. 5 év. 5 év felett maradandó nyomokat hagy pszichésen a börtön. 15 év után nem igazán lehet visszailleszkedni sem a társadalomba. Se munkája nem lesz, se barátai, talán már családja sem. Nem véletlen, hogy sokan hosszú év börtön után újra elkövetnek valamit, hogy visszakerüljenek. Ha láttad a Remény rabjai c. filmet, ott az az egyik rab felköti magát a szabadulása után.
Ambrus Attila, közismert nevén Viszkis 13 évet ült. õ mondjuk alapvetõen inkább fehérgalléros bûnözõ volt, nem az erõszakot, hanem az eszét használta mikor bankot rabolt. egy teljesen új emberként jött ki, kerámiákat csinál, megtalálta a kiutat a mûvészetben, nem lett belõle rosszabb ember a szabadulása után. persze õ egy üdítõ kivétel, nem hinném, h másoknak ez sikerülne így. tegyük hozzá, hogy õ azért a tettei ellenére egy betyáros, pozitív figura volt a köztudatban, hiszen az emberek már akkor sem szerették annyira a bankokat, hát még most! nos, ismerek egy fickót, aki ült már nem keveset. õ tényleg egy bûnözõ, sajnos semmi esélyét nem látom, h valaha megjavulna. csak az erõszakból ért, és csak azt alkalmazza. nem lehet véletlen, hogy az emberek tartanak a börtönviseltektõl, hiszen odabent azért jelentõsen torzul a személyiség.
Személyiség fuggo. Van, aki összetörik, vana ki megerõsödik, van, aki fel se veszi.
Szerintem mindenképpen sérül lelkileg, idegileg is, a megerõsödés max fizikailag értendõ, meg hogy megtanul érzéketlenebbnek tûnni (vagy ritkábban lenni), tapasztalatokra tesz szert. Gondolj bele, 15 év az emberiség söpredéke közt (nem minden börtönben ülõ az, de azért szép számmal), akik nagy része eleve mentálisan problémás, túlzsúfolva, összezárva, idegõrlõ monotóniával, teljesen elszeparálva a társadalomtól, a szeretteitõl. Plusz add hozzá a folyamatos feszült kényszert, hogy soha nem mutatkozhat gyengének, mert széttépik, de nem is adhatja ki (másokon) a feszkót, mert akkor rossz magaviselet miatt esélytelen, hogy korábban kijön, vagy rá is tesznek a büntetésére. Nem hiszem, hogy van olyan, akit ez nem tör össze.
Bocs, de ezerintem csak a # 3 beszél tanulmányok, empíria, tapasztalatok alapján - a többieken úgy érzem, találgatnak, ötleteket, elképzeléseket írnak. Biztos vagyok benne, hogy ez nem az a terület, ahol találgatni lehet, ez az 'élmény' rettenetesen kiesik a 'mi' tapasztalatainkból.

KATA - az új kisvállalkozói adó. Túl szép, hogy igaz legyen? Mit várhatunk tőle? Mi lehet a hátulütője?

Legjobb válasz: Már jönnek a mellékszabályok, én úgy hallottam. Amit azért már sokan nem tudnak teljesíteni. De amikor elõször felmerült a könyvelõm már akkor mondta, hogy ne várjak vele túl sokat, mert ez így túl szép, hogy igaz legyen. Majd kitalálnak mellé valamit, ami miatt mégsem lesz olyan barátságos.

Már jönnek a mellékszabályok, én úgy hallottam. Amit azért már sokan nem tudnak teljesíteni. De amikor elõször felmerült a könyvelõm már akkor mondta, hogy ne várjak vele túl sokat, mert ez így túl szép, hogy igaz legyen. Majd kitalálnak mellé valamit, ami miatt mégsem lesz olyan barátságos.
Enyém ugyanezt mondta, ne ringassam magam illúziókba. Ezt most elmondták, aztán a feketeleves majd késõbb jön. Tartok tõle, hogy inkább neki kell hinnem, mint a propagandának, de meglátjuk, nagyon kellene már valami könnyítés az induló vállalkozási szférának.
Én is várom, de van egy olyan érzésem hogy az apró betûs rész még nem látott napvilágot.
A kérdező hozzászólása: Hát ettõl félek magam is... Várjunk :-)

Lehet még esélyünk? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod túl hosszú. )

17 éves lány vagyok, és még 2009ben volt egy fél éves kapcsolatom egy t?lem távol él? lánnyal. Nem sokat találkoztunk ugyan, de nagyon szerettük egymást, bár a távolság eléggé szétsz.arta a kapcsolatunkat, így szakítottunk 2009 év végén. A kapcsolatot viszont nem szakítottuk meg, és többször is beszéltünk arról, végülis mi volt, és mi lehetne még köztünk. Arra jutottunk ugyan, hogy a távolság és az azonos nem volt a hátráltató dolog, viszont mostanság megint érzem azt a telefonbeszélgetéseinkben, amit régen... ugyanúgy megvannak a perverz hülyeségeink, mint akkor, és egyre több rejtett célzásunk van arra, hogy újra kéne kezdenünk.

Legjobb válasz: én privát véleményem: Nem érdemes.

én privát véleményem: Nem érdemes.
Ha távkapcsolat maradna, semmi értelme.
Lenne egy kérdésem... leszbik vagytok ugye?
A kérdező hozzászólása: igen.
Ami nem mûködött régen, most se sok eséllyel fog! Így ugyanoda fogtok visszajutni, vagy ugyanazt a problémát fogjátok kerülgetni! Szerintem gondold még egyszer át a dolgokat, ne csak a szépre emlékezz, a gondokra, rossz dolgokra is! Az idõ mindent és mindenkit megszépít, valószínûleg ezért érzel így most, de ha már felmerült benned a kétely, az se véletlen!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak köszönöm:) az a baj, hogy... sajnos semmi gondunk nem volt.. "sajnos"... nem tudok rosszra emlékezni, mert... az életben nem vesztünk össze, a szerelem is csak úgy elmúlt. egyedül a szakítás pillanata volt nagyon fájó... ettõl eltekintve minden jól mûködött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!