Találatok a következő kifejezésre: Túl korai A mai (7 db)

nagyon korán.még egy hetet várj
Nem is tudom hogy jut eszedbe 5 nappal a nemvárt elõtt tesztelni! Sok teszt a nemvárt elsõ napján olyan halvány pozitívat mutat, hogy nagyítóval is alig látni, akkor 5 nappal elõtte mit vársz?!!! Majd akkor tesztelj ha 9-én nem jött meg!
Én 11-én csinálnék. Akk tutkó kimutatja.

Miért mondják a mai nemzedékre hogy olyan nagyon erkölcstelenek és hogy a mai fiatalok túl korán veszítik el a szüzességüket, amikor régen is ez volt csak nem beszéltek róla?

Legjobb válasz: Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.

Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.
Lassan már ott fogunk tartani, hogy 15 éves gyerekek öngyilkosak lesznek, mert nem sikerült 14 évesen elveszíteni és tönkre ment az életük...Húh te borzasztó... Régebben is volt egy olyan kérdés, hogy valaki cikinek tartotta hogy szûz, bántották miatta és azt kérdezte, hogy hogyan kell jól leszopni egy idegent a wc-ben?:SS Bassz...
tévedésben vagy, régen nem volt ez. régen a fiatalok házasságot kötöttek, családot alapítottak. és ekkor kezdtek el "házas életet" is élni, (innen ered a kifejezés) amióta van fogamzásgátlás, azóta van "szabad szerelem" azóta egyre jobban megváltoztak a társadalmi szokások is. ma sajnos egy élvezet centrikus világban élünk, ahol a legnagyobb érték az, hogy minél több jót "elfogyassz". ezért nevezzük fogyasztói társadalomnak. ma már divat könnyû nõnek lenni, éppen ezért. abban igazad van, régen is voltak ilyen asszonyok. de õket a társadalom nem fogadta el.
Miért baj, hogy 30 éves korom körül szeretném, (vagyis nem szeretném, csak szerintem ráérek arra még) elveszíteni? Arra is gondoltam, hogy örök szûz leszek.:) Még discoban sem voltam, nem beszélek csúnyán, nem iszok, nem dohányzok, stb... Így érzem jól magam.
18/F vagyok, és szûz. Nem zavar, szerintem ráérek 30 éves koromban is elveszíteni azt.
30 évesen akarod elveszíteni?! LOL amúgy igaza van a kérdezõnek, régebben már 14-15 évesen házasodtak sokan, aztán 17-18 évesen jött a gyerek......mondjuk talán nem kXrtak sokan össze-vissza mindenkivel, mint ma egyesek...
Azért ne 30 , de egy 20-22 már biztos , hogy jobb lenne mint 17 évesen amikor még azt sem tudod mi fán terem a mogyoró:P
Tévedésben élsz! 15-20 éve azért még egy 17-18 éves lány simán szûz volt, ma meg a 13-14 évesek között ilyet nem találsz. Ráadásul azt hiszik, ha lesz.pják a pasit vagy hagyják hogy se.ggbe d.ugják õket, az nem szex - pedig de, csak hagyományos d.ugás nélkül, és ettõl még ordas nagy k.rvák!
nem hiszem, hogy régen is ez volt. én még fiatal vagyok így nem tudom mi volt 20-30-40 évvel ezelõtt. de azt tudom, hogy 10 évvel ezelõtt nem az volt mint amit most lehet látni a neten illetve hallani, hogy ma mit csinálnak a tizenévesek. nem hiszem, hogy régen a 14 éves lányok fürdõruhás esetleg mégdurvább képeket csináltak magukról és küldözgették egymásnak, tették ki a netre stb..
20 évvel ezelõtt voltam tinédzser. :) Nos akkoriban a kilencvenes évek elején...13-14 évesen még fogócskáztunk, meg babáztunk, hintáztunk stb. Eszünkben sem volt a szex. Hisz még gyerek könyörgöm! 16-17 évesen az összes osztálytársam (lányok közül de 2 kivételével a fiúk is a nyakam teszem rá)és akiket ismertem évfolyamtársam is mind szüzek voltak. Persze akkor már minket is érdekelt a téma, vihogva képzelegtünk barátnõk, hogy milyen lenne stb stb. De hogy meg is tegyük? Már egy lopott csók is nagy szó volt. Volt egy csaj, na õ 16 évesen veszítette el egy diszkóban 2 fiúval volt egyszerre. Hát nem mondom jól kezdte. Azt a lányt utána mindenki kerülte, mint a pestisest. Az idõsebb fiúk meg húzták egymás után. De az értelmesebbje inkább átment a folyosó túlsó végére nehogy hírbe hozzák vele. Na ennyit a 20 évvel ezelõtti erkölcsrõl :) Nem mondom, hogy ez általános, de elég sok ismerõsöm volt és bizony mind elmúltunk 18-19-20 évesek, mire az elsõ aktus megtörtént :) A régi idõkre meg már írták. A lányok baromi korán férjhez mentek, mert akkor nagyobb volt a halandóság is. Korai férjhez menés, korai szex, korai halálozás. Nem hiszem, hogy szívesen éltem volna akkoriban sorba szülni a gyerekeket (nem volt fogamzásgátlás) jött a háború, aztán földeken dolgozni látástól vakulásig, és a rahedli kölyköt ellátni még mellette. Ebbe rokkantak bele az asszonyok régen.
Sok egoista, puta, naív pöccsel vagyunk körülvéve:S Komolyan mondom, hogy egy fejlõdõ országban értelmesebbek az emberek többsége.
Stréber g..ci az összes jó tanuló, mert a szopás az Isten:S Szánalom.
Itt iknább az a fõ probléma mondom, hogy ha valaki nem dug össze-vissza, az most már szánalmas, nyomorék, alsóbbrendû egyesek szemében. Itt menõ, aki hülye, mint a segg és bunkó.
Itt valami fogalomzavar van. Romeo: 17 éves Julia: 15 éves Jókai egyik müvében a negative szereplönek volt egy 14 és egy 16 éves szeretöje. Evita 15 évesen már szeretö volt Siman elkezdték a szexuális életet akkor is tini korban csak hallgattak róla. A mai fiatalok semmivel sem kezdik korábban a szexuális életet mint a korábbi generaciók. Akkor erröl inkabb többet hallgattak most meg kicsit többet hozzátesznek a dologhoz. Én mindig azon röhögtem amikor kihozták, hogy a fiúk a lányoknál 1.5 évvel korábban kezdik a szexet. Ez ugye statisztikai érték. Ciki lenne, ha felméréskor a padtárs meglátna, hogy a szüz kategoriába teszi a delikvens az X-et. Azt ugye senki sem gomdolja, hogy egy átlag statisztikai érték lány elsö alkalommal nálánal majd 2 évvel fiatalabb átlag statisztikai érték fiuval fekszik le!
Nem akarok romázni, mert vanna ott is értlmesek, de például a suliban, nem hiszem, hogy jó hatással vannak a többi gyerekre õk sem. Nem hiszem, hogy a bõre miatt utálni kellene a romát vagy bármi, mivel ember. De ha nem úgy viselkedik, ahogy az iskolában kell, nem kivételezni kell vele, nem kellene hagyni, hogy a tanárok féljenek, hanem büntetni, mint a másik gyereket, ha meg roszabb, akkor még jobban. Lehet mondani, hogy a büntetés rossz módszer. Nem fenyítésre gondoltam, de inkább vas fegyelem, mint az, hogy mindent lehet.
Egy felmérés szerint a 13-14 éves fiatalokból ma már nagyon sokan túl vannak az elsõ nemi aktusukon. No comment...ide fajult a társadalmunk.
Régen nem volt divat a házasság elõtti együttélés. Voltak ugyan ilyenek is, de kevesen és elítélték õket is. Ahogy azokat is, akik csak úgy együtt éltek "vadházasságban" Házasságon kívül született gyereket és az anyját is elítélték. Sõt, még a törvény elõtt is hátrányos helyzetben voltak ezek a gyerekek. Nem volt több házasságon kívül született gyerek, mint ma. Az 50-es évek elõtt nem voltak fogamzásgátló szerek, sem abortusz! Igaz, hogy a lányok korábban mentek férjhez. De akkor már õk is dolgoztak, vagy a férjük eltudta tartani a családját. Csak ma szokás azt állítani, hogy régen is ilyen szabados erkölcsûek voltak az emberek. Ma minden a szexrõl szól. Aki nem követi a divatot, azt hülyének nézik. A fiatalok pedig mennek a divat után.
Nincs veled semmi gond 66%, te vagy a normális. Akkor veszíted el, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, nem amikor pár barom azt kívánja.
Minden ember más. Régen is voltak okos feltalálók, meg olyan emberek, akik buták voltak, mint a segg és beszélni is alig tudtak, mert nem volt szavuk. De most ezt súgározzák, hogy ez a helyes, a többi pedig ciki vagy nyomorék.
A beszélés elég nagy bûn... Attól, hogy beszéltek vagy nem beszéltek, nem lesz jobb, csak a régi is szar marad. Ja és kevesebb hülye volt, nem ez volt beállítva jónak a média által.
Emberek, nem az életkorral van baj, de ha a múlttal hasonlítgattok már, ne felejtsétek hogy egy akkori 15-16 éves csaj már mindent tudott a háztartásról a családról mert az anyja mindenre megtanította, és nem a szobájában msnezett egész délután és fotózta magát hanem kiment dolgozni, segíteni a családnak ..Eleink már 4-6 évesen állatot õriztek, tisztában voltak a felelõsséggel.ÉS hogy szerintetek korán kezdték?A 19.században tudjátok mennyi volt az átlagéletkor Magyarországon vagy hogy mekkora volt a gyermekhalandóság?És egy fiú már 16-17 évesen önálló felnõtt férfinek számított, dolgozott ha máshol nem az apja mellett a földeken, és bizony a munka megtanította a tiszteletre és a kötelességre. Röviden : lelkileg érettebbek voltak mint jónéhányan ma a "felnõtt" kategóriában futottak közül :D Ja eszembe jutott még valami, vámpír fanoknak ajánlom Az interjú a vámpírral címû filmet, Brad Pitt monológját az elején..Hány évesen is volt a birtokán élõ emberek életének , halálának ura? Úgyhogy kedves emósok , érzelmi retardáltak ne csak vámpírfogat növesszetek meg a sarokban sírjatok hogy milyen szar az élet, vegyétek észre ezt is :D 30F

Késő, vagy a "mai felfogás szerint" pont hogy túl korai, hogy babát szeretnék? 26 éves vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én szivem szerint 21-22 évesen már szültem volna. 30 évesen találtam meg az IGAZIT és sajnos még nem született gyerekünk. Szerintem a 26 éves kor ideális.

Szia! Én szivem szerint 21-22 évesen már szültem volna. 30 évesen találtam meg az IGAZIT és sajnos még nem született gyerekünk. Szerintem a 26 éves kor ideális.
Szerintem is pont jó korban vagy hozzá. Én 27 vagyok és most "dolgozunk" az elõs babán! :) Most találtam meg a szerelmet :) , akinek úgy gondolom érdemes szülnöm! :) Plusz ugye a melóhelyre is bedolgoztam már magam! Szorítok Nektek! :)
Szia.Szerintem nem a kor a legfontosabb, hanem az érettség és, hogy el fogod(játok) tudni-e tartani(még ha netalntán szûkösen is).Szerintem normális, ha ennyi idõsen babáznál, pláne ha megtaláltad azt aki érdemes rá.Én 30 leszek a augusztusban és októberre várjuk a pindúrt. :-)
Pontosan jó korban vagy! Én azt hallotam, hogy az ideális kor 22 és 27 között van, úhygogy nem vagy elkésve!
Én aug.ba töltöm a 26ot, és a Jézuska pedig majd hozza a pici babát! :-))))))
En most vasarnap toltom be a 26ot es 11 hetes terhes vagyok..Bar en korabban is szerettem volna babat de most jott csak ossze...de szerintebb igy sem keso!
Sztem idális!! Ha megtaláltam volna korábban az Igazit én is kb. 26 körül szülnék. Hajrá!!!
ÁÁÁÁÁÁ Dehogy szerintem tök jo fiatal szülönek lenni, bár én még nem vagyok az sajnos(24 éves vagyok)és nagyon szeretnék már babát.Anyukám 19 évesen szült de nem bánta meg .HAJRÁ SOK SIKERT!!!!!!4
szia szerintem sem korai vagy késõ, én 21évesen szültem és nem bántam meg :P
Szia!Én 26éves vagyok, és most várok babát.Már nagyon régen szerettem volna de még csak most találtam meg az igazit.:-)Szerintem se nem késõ se nem korai a , , mi"korunkban.
szia, én 20 vagyok férjezett. tehát az igazi már megvan :) a baba még nincs :( de én is szeretnék fiatal anyuka lenni!!
SZIA ÉN 26 ÉVES VAGYOK ÉS MÁR A HARMADIK BABÁNKAT VÁRJUK 23 VOLTAM MIKOR AZ ELSÕ KISLÁNY MEGSZÜLETETT, 25 MIKOR A MÁSIDIK ÉS....

Összefüggésben lehet a sok tartósítószer, adalékanyag, színezék és mű-anyag azzal, hogy a mai gyerekek korukhoz képest túl magasak, túl jól tápláltak és eszméletlenül hiperaktívak?

Az elmúlt 10 évben egyértelm?en ez a tendencia, látom, mert gyerekekkel foglalkozom.

Legjobb válasz: A hiperaktivitást egyértelmûen okozhatják a színezékek/tartósítószerek.Persze kérdés mit hívunk hiperaktivitásnak:)

A hiperaktivitást egyértelmûen okozhatják a színezékek/tartósítószerek.Persze kérdés mit hívunk hiperaktivitásnak:)
Meg az is lehet, hogy a túl sok ingerrel vannak túlpörgetve. Pl a tévé, a számítógépes játékok. ez utóbbiakból nem is egy olyan van, amitõl még egy felnõtt is bepörög, nemhogy egy kisgyerek, és mégis játszanak vele. Gond lehet az is szerintem, hogy a szülõk is folyton idegesek, nem foglalkoznak annyit, és úgy a gyerekkel, mint az igényelné. Szerintem ez minden szempontból nagyon összetett kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igen, a túl jól táplált a túlsúlyos. Valahogy egyre kevesebb a normál kategóriájú kisgyerek, vagy sovány alkatilag, vagy duci, sõt..., és hihetetlenül kevés lett az átlagos. Ahogy jönnek a 6-7 évesek, akik ugye vagy nagyovisok, vagy kicsi iskolások, legalább 2-3 évvel idõsebbnek néznek ki, mint 8-9 éve. És mondom: annyira betegesen nyugtalanok - ha nem is diagnosztizált hiperek, de már messze nem a normál kategória!
Hiperaktivitást a túlzott cukorbevitel is okozhat, és nagyrészt a sok szinezéket és tartósítószert tartalmazó üdítõkben sok a cukor, ezeknél kissé nehéz lenne megmondani. A túl jóltápláltság a kövér szinonimája? (nem szemétségbõl kérdezem így, én is az vagyok) Mert ha igen azt szintén a mûkaják, de nem a tartósítószerek és színezékek, hanem a túl magas zsír- és szénhidráttartalom (is) okozza.
A kérdező hozzászólása: Meg azt is, hogy mit tömnek magukba minden nap...
a tápszertõl semmi baja nem lesz a gyereknek. én sosem ittam anyatejet, mindig tápszeres baba voltam, most 18 évesen MAKK egészségesen, 170 cm 60 kg-val létezem, minden baj nélkül. lehet, hogy a mai gyerekek nagyobbak, viszont az sem volt jobb, amikor 4-5 éve a 8.os gyerekek akkorák voltak, mint egy ötödikes.:S
Inkább azzal függhet össze, hogy ma a terhes nõk mindenféle vitaminokat szednek, és szoptatáskor is. A tápszerek is mûkaják, bármi lehet bennük.
A kérdező hozzászólása: A normál kategóriára ez jellemzõ bizonyára. De hogy 6-7 éves gyerekek 140 cm-esek és 45 kilósak legyenek, ez már túlzás. Tizenéve még egy ilyen sem volt, aztán megjelent egy, aztán egy-kettõ, mára meg nem egy-kettõ.
Nem. A magasság, jóltápláltság pont egészséges szervezetre jellemzõ, ezek meg roncsolják.
En eleg magas vagyok gyerekkent(14et toltottem junius vegen) a tobb mint 180centimmel..pedig en nem vagyok edes szaju..inkabb vizet iszok mint cukrosleveket persze enis iszok mint mindenki mas.. teljesen normalisan etkezem versenyszeruen uszok es kosarlabdazok rendszeresen nem vagyok kover most azt hiszem 61-62kg vagyok vekon vagyok de nem vagyok osszeesve de azert vagyok vekony mert folyamatosan rengeteet novok.

Szerintetek mennyi idős korban illik gyereket vállalni és a a mai világban hány éves korig, hány csemetét vállalnátok be? Felsőfokú végzettség után, de nem túl sok kereset mellett azt gondolom az igény nem mindig kielégíthető. Ti hogy látjátok?

Legjobb válasz: ilyen nincs hogy illik e vagy sem.a te életed nem igazíthatod az emberek elvárásaihoz.ez mindenkinek a maga döntése,joga.elsõ gyerekem 20 évesen szültem és most van egy pici babám is,pedig 36 múltam.nagyon jó érzés ismét babázni és élvezem minden percét,egy percig se bántuk meg,hogy belevágtuk,sõt annyira kedvet kaptunk,hogy lehet,hogy még lesz egy 3.baba is.de ez még fontolóra kell venni,mert el is kell tartani,fel is kell nevelni egy gyereket.és bizony nem elég csak az én szeretnék érv.amikor 20 éves voltam,csak egy gyereket vállaltunk,mert építkeztünk,kezdõ házasok voltunk elsõ baba,szóval ugy éreztük 2 babát nem tudunk anyagilag vállalni,meg az erõnk is elfogyott,azóta el telt 17 év,és most minden adott,a ház,nem kezdõ kapcsolat,nem elsõ gyerek,van félre tett pénz,és állás is.szóval vállaltuk.és látom a 2 gyereken is a különbséget,egy nyugodt kiegyensúlyozott légkörbe született,és õ is ilyen.szóval nem kell az illik kérdést feltenni.ha illik,ha nem ha úgy érzed jöhet a baba,akkor hajrá,ha ugy érzed késõbb tudod inkább vállalni,akkor se döntesz rosszul.sok sikert.

ilyen nincs hogy illik e vagy sem.a te életed nem igazíthatod az emberek elvárásaihoz.ez mindenkinek a maga döntése, joga.elsõ gyerekem 20 évesen szültem és most van egy pici babám is, pedig 36 múltam.nagyon jó érzés ismét babázni és élvezem minden percét, egy percig se bántuk meg, hogy belevágtuk, sõt annyira kedvet kaptunk, hogy lehet, hogy még lesz egy 3.baba is.de ez még fontolóra kell venni, mert el is kell tartani, fel is kell nevelni egy gyereket.és bizony nem elég csak az én szeretnék érv.amikor 20 éves voltam, csak egy gyereket vállaltunk, mert építkeztünk, kezdõ házasok voltunk elsõ baba, szóval ugy éreztük 2 babát nem tudunk anyagilag vállalni, meg az erõnk is elfogyott, azóta el telt 17 év, és most minden adott, a ház, nem kezdõ kapcsolat, nem elsõ gyerek, van félre tett pénz, és állás is.szóval vállaltuk.és látom a 2 gyereken is a különbséget, egy nyugodt kiegyensúlyozott légkörbe született, és õ is ilyen.szóval nem kell az illik kérdést feltenni.ha illik, ha nem ha úgy érzed jöhet a baba, akkor hajrá, ha ugy érzed késõbb tudod inkább vállalni, akkor se döntesz rosszul.sok sikert.
kedves utolsó, az elsõ vagyok, pont igy voltam én is mint ti.és hidd el, egy percig nem fogjátok megbánni.óriási a türelmem hozzá, és nagyon élvezzük a babázást bearanyozza életünk.nekem semmi negatív tapasztalatom nincs az ennyi idõsen terhesekrõl.szerintem még elõnye is van ennek.sok boldog babázást, és jó egészséget kívánok nektek.
Ehhez képest mi most költöztünk, és lakáshitellel a nyakunkon, kocsi nélkül vállaltuk be a babát. Ha arra várnánk, mire anyagiakban mindent elõ tudnánk neki teremteni, addigra szépen megöregednék. Így a babának nem lesz meg mindene a szükségesen felül. Ruhái kölcsönbe lesznek, babakocsi ajándékba. Orvoshoz gyalog megyünk majd. Ennél többre nem telik egy kelet-magyarországi fizetésbõl meg pedagógus-gyedbõl. De akkor maradjunk gyerek nélkül? Most vagyok 31 éves, a párom szintén. Késõn találkoztunk, jóval egyetem után. Ha pár évig gyûjtögetnénk, biztos félre tudnánk tenni valamennyit. De nem akarom az elsõ gyereket 35 fölött vállalni. És akkor hol van még a második, esetleg a harmadik? Legyek mindjárt a nagyanyja? A korral együt pedig tényleg nõ a kockázat is. A kockázata annak, hogy nehezen jön össze, elvetélõdik, rendellenes lesz. 35 fölötti korban a rendellenességek számát egészségügyi okból elvégzett abortusszal tudják alacsonyan tartani! Persze, aki bírja, elvetetheti a babáját, de én nem bírnám. Ráadásul a rendellenességekek a 18-20. hét körülre tudják kiszûrni, amikor már mozog a baba. Akkor vetessem el? Soha. Inkább megteszek mindent, hogy megelõzzem: terhesvitamint szedtem a terhesség elõtt is (amirõl a legtöbb kismama nem is tudja, hogy endellenességek megelõzésére jó elsõsorban), meg nem akarok túl késõn szülni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, egyik kérdezõre válaszolva: én 26 a párom pedig 28 éves, 2 éve dolgozom, és a mai világban saját erõbõl nehéz saját lakásba gondolkodni még egy ideig. Írtátok a korotokat, én is így érzem, hogy 30 körül sõt, késõbb sem késõ, ha akkora határozza el magát az ember. Bár szeretném /szerettem volna/ fiatalon bevállalni, várni kell még egy kicsit a gyûjtögetés miatt, és gondolom ezzel a dilemmával többötök is találkozott.
Szerintem sincs illik, nem illik a gyerekvállalásban, mivel nagyon sok minden befolyásolja. Kell egy belsõ késztetés, miszerint itt az ideje, és az is kell, hogy egy jó kapcsolat legyen, és össze is jöjjön. Úgy gondolom, hogy anyagilag soha nincs kedvezõ helyzet, valami mindig történik, és a gyermekvállalás mindig sok pénzt, erõt, energiát emészt fel. Én 35 éves koromig szerettem volna szülni, akár egyedülállóként. Ehhez képest most vagyok 37, és a férjemmel már 2 évet próbálkoztunk.Tehát most jött össze. Ennek is van elõnye és hátránya. Végül is eddig éltünk, szórakoztunk, utaztunk a pénztárcánkhoz mérten. Most egy kis szünet, és idõvel itt folytatjuk, de hárman:-) Azt hiszem több gyereket nem vállalunk, bár gyõzködnek, hogy kell a testvér. Talán ha 2 éve rögtön összejött volna...így idõsebb fejjel már azon gondolkodom, hogy vajon fel tudjuk-e nevelni egészen felnõtt koráig, megérjük-e az esküvõjét, az unokánk születését...pedig még a saját gyermekünk sem született meg:-)Szóval nem könnyû ebben a kérdésben állástfoglalni, én egyszerûen csak örülök, hogy lesz, és remélem új értelmet az az életünknek.
Én 20 vagyok a párom 21!Ha nem vesztettük volna el a válság miatt a munkánk, már most lenne babánk!De így 24 évesen jön majd az elsõ, 29 a második, 32 harmadik...és ha belefér vagy elbírja a pénztárcánk akkor 35 a negyedik!Szerencsére az én munkám olyan(most tanfolyam közben vagyok), hogy ott nincs 2-3 hónapos munka csak 1 próbaidõ és utána végleges!Elég jól keres és ha szerencsém van ott fogok megöregedni!HA mindig nagyobb keresetre vágysz akkor sosem lesz babád...mi is albérletben lakunk és ott fogunk szerintem életünk végéig, hacsak nem nyerünk a lottón...és így is mehet(ne)!
elsõ vagyok.semmi baj nem lesz attól, hogy 35 felett válal valaki babát.ez csak duma.én elmentem a dokihoz elõtte, és megvizsgált, és azt mondta hajrá.csak a magzatvíz-mintavétel szorgalmazták, de az se kötelezõ.sokkal jobban viseltem ez a terhességem mint az elsõt, és a fiatalokat megszégyenítõ módon egy hang nélkül szültem.semmi gond nincs azzal, ha 35 felett vállal az ember gyereket, pont ezekért az elõítéletekért fél ettõl sok nõ, pedig nem kéne.veszélytelen, problémamentes terhességem volt.és 7 hónap próbálkozás után jött össze.szóval ne általánosítsunk itt sem.köszi.
Én 29 vagyok a férjem 33 és most várjuk az elsõ babánkat. A mai világban már nincs szerintem illik nem illik kérdés gyerektémában. Ezt mindenkinek magának kell tudni. Mi szerettünk volna a gyermekvállalás elõtt megteremteni a lehetõségekhez képest "mindent", valamint együtt élni, csak kettesben, élvezni az életet, amíg fiatalok vagyunk mindenkitõl és mindentõl függetlenül. Szóval mi nem bánjuk, hogy ez nálunk kicsit kitolódott idõben. Mi csak egy babát tervezünk, anyagi okok miatt nem mernék bevállalni még egyet. Mi úgy vagyunk vele, hogy inkább egynek adjunk meg a lehetõ legtöbbet, mint ha már több gyerek van, ott valami vagy valaki biztosan háttérbe szorul, ha nem megfelelõek az anyagi körülmények. A környezetünkben van több példa arra, akik a 20as éveik elején vállaltak gyereket, ismerek olyat, aki már bõven elmúlt 30 az elsõ babánál, remélem mi megtaláltuk az arany középutat. De persze mindenki más, mindenkinek más a fontos az életben, mások az igények.
Szia! 39 éves vagyok, a férjem 47! A terhességen 27 hetében járok!Februárban születik a kislányom, a nagy, 19 éves lányom szülinapjára. Az elsõ után nem akartam másik gyereket már.Tanultam, jó munkahelyem van, sok idönk volt magunkra is a férjemmel. De tavaly kb, ilyentájt elfogott a vágy:babát szeretnék! Férjemet meg egyáltalán nemkellett gyõzkõdni. Tény hogy a korom miatt voltam méhlepény mintavételen, de mindent rendben találtak! Egészséges a babám. Sokan gratulálnak, de van olyan aki szerint ebben a korban már "nemillik" gyereket válalni, és rosszalva néznek! De nem izgat!Nagyon várjuk ficánkát. Sõtt, a férjem mondta hogy azon gondolkodott milyen jó volna kb. 2 év múlva egy másik baba is. Igy õk együtt nönének fel! Nemtudom, majd az idõ eldönti! Most ezen még ráérek gondolkodni.
Én is ráérõsen álltam hozzá, mondjuk már 30 voltam, mikor megismerkedtük.32 évesen hagytam abba a gyógyszert, és most már a 35-öt is elhagytam, mire sikerült teherbe esnem.Csomó kivizsgálás, sikertelenségek, majd az elsõ lombik jött össze. Viszont egyszerre letudom a tesókat is, mert hármasikreket várok.Csak azért írtam ezt le, hogy nem szerencsés az utolsó percig húzni az idõt... 17+4 km.
A mai világban nagyon kitolódott a gyermekválalás ideje és ez szerintem nem a leg jobb. Harminc felett a kockázat is nõ a veleszületett rendellenességekre (fõleg 35 felett). Én személy szerint mindenképp 30 elõtt szerettem volna az elsõ gyermeket - ez sikerült is 28 évesen megszületett a fiam. Most 31 vagyok és várjuk a kistesót. Amúgy szerintem mindenkinek magának kell éreznie mikor érett meg rá, hogy gyermeke legyen, hogy mikor érzi úgy teljes szívébõl, hogy szeretné!! Több hasonló korú ismerõsöm van aki most 30 felett vágna bele a babavállalásba, de nem akar összejönni nekik. (A 10-15 éves állandó fogamzásgátlás is beleszólhat szerintem + a stressz.) Nem lehet mindent a pénzre fogni, mi is sokáig azért vártunk, hogy majd jobb anyagi helyzetben vállaljuk, de mentek az évek és nem javult a helyzetünk. Belevágtunk és "túléltük"...járt némi lemondással de megérte!!! Boldog babavárást minden kismamának!! 13h kismama
A párkapcsolat szemponjából jó, ha tudtok egy kis idõt kettesben tölteni.Nem jó ha rögtön jön a baba.Legalábbis az én környezetemben szinte mindenki elvált már, akik rögtön bevállalták a babát.Nem vagy még elkésve semmivel! Szólni fog az a "belsõ hang"!Nyugi!
Szia!Én 26 vagyok a párom pedig 31 lesz decemberben!Én év elején igértem meg neki h a 31.szülinapjára kap egy kisbabát!Hát a szülinapjára vagyok kiírva!:) ) Viszont én a 30.szülinapom környékén szeretném a második bébit!Mikor a kislányunk már elkezdi az ovit!Persze ez csak terv, de majd azt is megigérem!:) Szóval tényleg neked kell érezni, mikor van itt az ideje!De hidd el h a terhesség nagyban megváltoztatja a gondolkodásmódod, ha netán nehezen hagyod "félbe" miatta a karriered!Vagy még suli után vagy.De hidd el én annyira váron a csöepp drágámat, h a munka már nem is jár a fejembe!Van egy diplomám, de úgy terveztük a párommal, h még egyet megcsinálhatnék a babuci alatt!(úgyis ingyen van)Valamint van egy fõiskolám, amibõl sérülés miatt egy-másfél év hiányzik, és még azt is befejezhetem! Szóval képezheted is magad...Hogy több lábon tudj állni utána! Amúgy hány évesek vagytok?Mi miatt gondolkodsz ezen a témán? Üdv 36 hetes km
Szia.Én 28 vagyok, férjem 37.Most várjuk az elsõ babát.Van lakásunk, jó pár évet töltöttünk kettesben és sokat tudtunk utazni is.Most éreztük azt, hogy itt az ideje! Szerintem akkor kell babát vállalni, amikor mind a ketten úgy érzitek, hogy itt az ideje.Én is egyszerûen úgy éreztem, hogy anya szeretnék lenni és most nagyon boldog vagyok!
én például úgy látom, hogy a tanítói társadalom külön elbírálást érdemel. Tanítóképzõt végeztem, ott divat volt a diplomaosztó után 1-2-3 éven belül férjhez menni, gyereket szülni. Sok osztálytársnõmnek már két gyermeke is van. 28 vagyok, a férjem 30. Most várjuk az elsõ babát. Szerintem sem attól függ a dolog, hogy mi illik és mi nem. Nekünk fontos volt, hogy külön élhessünk mindenki mástól, legyen saját kocsink és saját lakásunk. Mostanra értük el ezeket a célokat. Úgy tervezem, hogy 28 évesen szülöm az elsõt, 30 évesen a másodikat és 32 évesen a harmadikat. Van, aki nem akar kicsi korkülönbséget a két gyerek között. Nekem ez így lesz kényelmes, de persze bele sem mertem volna vágni 3 gyerekbe, ha a párom nem keresne jól. Én is szeretem a munkámat, bár keveset keresek. Belefáradtam, kell az újítás. Most egy ideig anyuka leszek, közben befejezem az egyetemet és segítem a férjemet a saját munkájában.

30 hkm vagyok a tegnap es a mai nap a bal mellembol valami folyadek cseppent ez normalis vagy nem? Nem tul korai az ilyesmi es kivetelesen a babam aktivabb mint maskor 5napja voltam dokinal de minden rendben volt

Legjobb válasz: Elõtej, tök normális :-) Nekem kb. egy hete van (36 hetes vagyok), de annyira örültem neki!! Már az 1. trimeszterben is jöhet.

Elõtej, tök normális :-) Nekem kb. egy hete van (36 hetes vagyok), de annyira örültem neki!! Már az 1. trimeszterben is jöhet.
szia!Ez normalis!Nekem körül belül 3 hete van es meg csak hetfön töltöm a 24.hetem!Nem azt mondom hogy folyik de ha megnyomom eleg rendesen jön belöle, ezert nem is nyomkodom!Nagyon boldog babavarast mindednkinek!:)
megnyugtatlak, nem korai :) elsõ babás vagyok, nekem már a 16. hét óta folyik folyamatosan, remélem azért akkor is lesz valami ha már a babú is kibújt :D
Szia! Én csak elõ-elõtejnek hívom, hiszen a melled most gyakorol a szoptatásra, kezdenek a mirigyek dolgozni, ennek köszönhetõ a csepegés, van olyan aki ázik is ilyenkor. És nem korai! Nekem 2. babával már úgy a 26. hét tájékán kezdõdött, néha-néha foltosodtam :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valszokat mindenkinek boldog baba varast kivanok
Nekem is már a 16.héten is volt.A baba meg van hogy aktivabb, van hogy nem.A lányunk 3napig alig mocorgott, tegnapelõtt estétõl kezdve meg meg se állt.Kötekedett az ággyal, a kezemmel, ha ültem megállás nélkül húzta a részeit ide-oda, a fürdökádban is ugyanez.Meg újabban a vakbelemet mozgatja, ami nem valami kellemes.És sajnos még mindig farfekvéses a 32.héten...

Túl korai volt? A mai teszt negatív.

Csütörtökre vártam a nem várt mensit de semmi. Érzékenyek a melleim és enyhe vízszer? folyásom van.

Legjobb válasz: Ja, és a szagokra is érzékeny vagyok.

A kérdező hozzászólása: Ja, és a szagokra is érzékeny vagyok.
hát már ilyenkor kikellet volna mitatnia.
szia.nem akarlak elkeseríteni, de a vizes folyás az a mensi jele.mert elõször a víz távozik el.a teszted is negatív lett, már kimutatná a terhességet.szerintem most nem sikerült, de remélem nem lesz igazam.ha megjönne, ne keseredj el.már kezdetét veszi egy új hónap.úgyhogy mindent bele!!!
még várj egy pár napot, mert lehet, hogy korán teszteltél! az is lehet, hogy pszichés okokból késik! nem idegeskedtél mostanába sokat?
Neken sem mutatta ki 1bol.Sot a mensi utan 1 hettel a reggeli tesztem is halvanyan lett 2 csikos, viszont a delutaniak mar jol latszottak.Nekem is furcsa folyaso volt...nekem is mintha vizes lett volna...es most vagyok 14 hetes es 3 napos pocakos! Szoritok neked!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszadótól kérdezném, sokat teszteltél? Mertén nehezen bírom ki hogy ne vegyek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!