Találatok a következő kifejezésre: Törvényesen hány kortól lehet szexelni (3 db)

Magyarországon törvényesen hány éves kortól lehet szexelni?

Valahol olvastam hogy törvényesen már 14 éves kortól lehet szexelni. ez mennyire igaz?

Legjobb válasz: 100%-osan igaz.

100%-osan igaz.
így van!
14
A törvény szerint 14 év alatti másik 14 év alattival élhet szexuális életet, de a szülõknek beleszólásuk van, tehát minden joguk megvan rá, hogy megtiltsák. 14 év alattival ha idõsebb szexel, azt tiltja a törvény. 14 év felett szabad a gazda.
DE ha 14 és 18 éves kor közöttivel szexel egy nagykorú, azt is szigorúan kezeli a törvény.
Utolsónak : törvény van, az más kérdés hogy nem tartják be
A mai világban erre már nincs törvény. Valamelyik eszeveszett marha már 10 éves korában csinálta...

Törvényesen hány éves kortól lehet szexelni?

Én úgy tudom, hogy 16

Legjobb válasz: igen...de azt még nem büntetik ha megszeged :) viszont ha teherbeejt egy naagykorú akkor õt már igen! (ha te még nem vagy 16)

igen...de azt még nem büntetik ha megszeged :) viszont ha teherbeejt egy naagykorú akkor õt már igen! (ha te még nem vagy 16)
Az ajánlott érési idõszakban érdemes rátérni a szexuális életere. Nincsen kimondottan korosztályhoz kötve, de semmiképp sem ajánlott hamar elkapkodni. Akkor szánja rá az ember magát a szexuális életre, mikorra már megérett. Nem tudom, milyen idõszakban vagy, de feltétlenül kérd ki egy hozzád közel álló tanácsát is! Én azt javaslom ezt mindenképp beszéld meg valakivel. A szex csak egy dolog, vigyázni kell, hogy az elsõ szexuális partner kellõen boldogggá tegyen és ne legyenek a szexszel kapcsolatosan negatív élményeid, mert ez utóbbi az egész életedre kihat majd.
Én úgy tudom, 14 éves kor alatt még akkor is büntetik a férfit, ha a lány "beleegyezett". Utána már nem, csak ha teherbe ejti. Kérdésed sokféleképp lehet érteni, az elõttem szólok inkább lelki tanáccsal segítettek. Bennem megfordult, hogy lehet inkább "jogi" segítségre lenne szükséged. Ha baj van, ne félj segítséget kérni , mindenhol van egy képviselõ, akihez lehet fordulni, ha más nem, a körzeti orvos, polgármester is segíhet. De remélem nincs baj. Amúgy én is 16 voltam és nem bántam meg. Nem a kor a lényeg, a szellemi érettség. Az elsõ aktus meghatározza az életed. Sikeres felnövést:-)
16 évesen ráér még az ember a szexel. Nem tudom miért kell ilyen hamar belevágni az egészbe.
Nem kell, de jóóóóó:) :) :) (én 15 és fél éves voltam, de nagyon nem bántam meg)
Én tudom, hogy 14.
Én úgy tudom 14 év alatt büntetik(nemi erõszaknak minõsül) még beleegyezés esetén. Viszont már nem emlékszem 14-18 között minek minõsül.
És ha õ 13 én 14 és õ akar velem lefeküdni?

Hány éves kortól lehet törvényesen szexelni?

Legjobb válasz: Hát kérdésed alapján 12 évesen még ne álmodj róla!

Hát kérdésed alapján 12 évesen még ne álmodj róla!
14..
A kérdező hozzászólása: akkor jó. Nem 12 éves vagyok!
Ez így konkrétan nincs törvényileg szabályozva. A 14 éves határ az az, ami fölött egy felnõtt és egy fiatal között szabad a szex. Két fiatal között nincs törvényi korlát tudtommal. Olyan nagyon nem is lehet, mert a 14 év a büntethetõség határa is jelenleg, így egy 12 évest úgy sem lehetne elítélni semmiért.
14.
0 éves kortol, de csak hasonlo koruval. (Korhatári keretek között)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!