Találatok a következő kifejezésre: Törvényesen hány kortól lehet (7 db)

TÖRVÉNYESEN hány éves kortól lehet elengedni egy gyereket a baráti körével felnőtt felügyelet nélkül pl strandra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.

Én úgy tudom egy megadott ideig (nyáron úgy tudom olyan 8 óráig) kint lehet felügyelet nélkül, utána van baj. Azt, hogy hova mehet be a strand dönti el. Mondjuk az egyik aquaparkban (jó, nem strand) a nagy csúszdákra 12 éven felül lehet menni, vagy 10 éves kortól írásos szülõi engedéllyel. Összegezve: mindegy hány éves, sötétedésig elmehet, a szülõtõl függ, hogy elengedi-e.
A kérdező hozzászólása: Kköszii :) )

Hány éves kortól lehet törvényesen az anyósülésen ülni? és ha még vannak feltételek ezzel kapcsoladban, akkor mik azok?

a (normális) válaszokat el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Egyszerûen 150 cm testmagasságtól lehet.

Egyszerûen 150 cm testmagasságtól lehet.
én úgy tudom, 12 éves kor és 150 cm szükséges hozzá.

Hány éves kortól lehet törvényesen elköltözni?

Gondolom, van egy törvényes meghatározás az elköltözést illetően, szóval az érdekelne, hogy hány éves kortól lehet elhagyni a családi fészket. :)

Legjobb válasz: Aki 18 éves lesz, az attól kezdve nagykorú és (többek közt) ott lakik, ahol akar. Tehát ettöl kezdve el is költözhet, de a szülök nem kötelesek anyagilag támogatni.

Aki 18 éves lesz, az attól kezdve nagykorú és (többek közt) ott lakik, ahol akar. Tehát ettöl kezdve el is költözhet, de a szülök nem kötelesek anyagilag támogatni.
Igazából 18. Akkor leszel nagykorú, és akkor gondoskodhatsz magadról egyedül. De én ismerek olyat, aki 16 és a gimije miatt más városban lakik, de ettõl függetlenül a szülei ugyanúgy támogatják, mintha egy háztartásban élnének :)
18 éves kor ALATT csak a szülö beleegyezésevel költözhet el valaki, és ebben az esetben a szülöknek 18 éves kroig jogilag is támogatni kell a gyereket. Ha viszont 18 éves kor UTÁN saját ötlet alapján megy külön valaki, akkor attól kezdve a szülök jog szerint nem kell, hogy adjanak bármit is a gyereknek.
18 bár ha lelépsz, mert eleged van a családodból és nem szeretnéd, hogy tudják hol laksz, akkor ugyan megkerestethetnek a rendõrséggel, de a rendõrség nem adhatja ki a címed még a családtagjaidnak sem a te beleegyezésed nélkül, így nyugiban éldegélhetsz! Ezért jó felnõtnek lenni:)


Hány éves kortól lehet törvényesen szexelni?

Legjobb válasz: Hát kérdésed alapján 12 évesen még ne álmodj róla!

Hát kérdésed alapján 12 évesen még ne álmodj róla!
14..
A kérdező hozzászólása: akkor jó. Nem 12 éves vagyok!
Ez így konkrétan nincs törvényileg szabályozva. A 14 éves határ az az, ami fölött egy felnõtt és egy fiatal között szabad a szex. Két fiatal között nincs törvényi korlát tudtommal. Olyan nagyon nem is lehet, mert a 14 év a büntethetõség határa is jelenleg, így egy 12 évest úgy sem lehetne elítélni semmiért.
14.
0 éves kortol, de csak hasonlo koruval. (Korhatári keretek között)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.

Hány éves kortól lehet törvényes egyházi és polgári házasságot kötni?

Legjobb válasz: Ha polgárit kötöttél, akkor akár 16 is , a polgárihoz, ahoz hogy 16 -on köthess gyámhatosági engedély kell. ezután már köthetsz templomban is. ha meg nem akarsz polgárit, akkor csak nagykoruan 18 évesen

Ha polgárit kötöttél, akkor akár 16 is , a polgárihoz, ahoz hogy 16 -on köthess gyámhatosági engedély kell. ezután már köthetsz templomban is. ha meg nem akarsz polgárit, akkor csak nagykoruan 18 évesen
A kérdező hozzászólása: Gyámhatósági engedélyt kitõl kell kérni, mi kell hozzá?
Templomihoz csak megkeresztelve kell lenni, téved a kedves elõzõ. :)
nem tudom hogy miert fontos a hazassag.. mi a szemelyes indok stb. ha csaladi hat nem bizti csak ez lehet a megoldas, ha szerelem csupan akkor papir nelkul is foghatjatok egymas kezet. Egy tizen evesnek nincs annyi elettapasztalata hogy ilyen fontos donteseket tudjon hozni csak eddigi logikai erzelmi megerzesek illetve befolyas alapjan. en csak azt kivanom neki jol vegzodjon minden akarhogyis.. amugy templomi eskuvohoz feltetlenul szukseges bermalas vagy konfirmalas met a gyulekezet akkortol veszi az illett felnottnek.
nincs. 18 év alatt hivatalosan gyerek vagy. Ki kell várnotok azt az 1-2 évet! csak nem olyan nagy ügy, vagy mi sürget?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy a szülei bele egyeznének e vagy sem csak minden eshetõségre felakarok készülni, na meg érekel is a dolog. Azért azt furcsállom, hogy legalább ha 16 és 18 között van valaki nem dönthet önállóan ebben a dologban. Nincs valamilyen lehetõség, hogy mégis szülõi beleegyezés nélkül?
hát öcsém, akkor szívás.. de meg is értem, hogy a szülõk nem akarják még férjhez adni a tizenéves lányukat... egyáltalán: miért olyan sürgõs ez nektek?? talán így jobban megértem a problémádat.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mit lehet tenni, ha a szülei semmiképpen nem egyeznek bele?
A kérdező hozzászólása: Nem én, akit elvennék van 18 alatt.
A szüleidnek bele kell egyeznie, ha a nagykorúságod elõtt akarsz megházasodni. De miért akarsz ilyen fiatalon?:S
Szóval a templomi esküvõ nincs korhatárhoz kötve?

Magyarországon törvényesen hány éves kortól lehet szexelni?

Valahol olvastam hogy törvényesen már 14 éves kortól lehet szexelni. ez mennyire igaz?

Legjobb válasz: 100%-osan igaz.

100%-osan igaz.
így van!
14
A törvény szerint 14 év alatti másik 14 év alattival élhet szexuális életet, de a szülõknek beleszólásuk van, tehát minden joguk megvan rá, hogy megtiltsák. 14 év alattival ha idõsebb szexel, azt tiltja a törvény. 14 év felett szabad a gazda.
DE ha 14 és 18 éves kor közöttivel szexel egy nagykorú, azt is szigorúan kezeli a törvény.
Utolsónak : törvény van, az más kérdés hogy nem tartják be
A mai világban erre már nincs törvény. Valamelyik eszeveszett marha már 10 éves korában csinálta...

Törvényesen hány éves kortól lehet szexelni?

Én úgy tudom, hogy 16

Legjobb válasz: igen...de azt még nem büntetik ha megszeged :) viszont ha teherbeejt egy naagykorú akkor õt már igen! (ha te még nem vagy 16)

igen...de azt még nem büntetik ha megszeged :) viszont ha teherbeejt egy naagykorú akkor õt már igen! (ha te még nem vagy 16)
Az ajánlott érési idõszakban érdemes rátérni a szexuális életere. Nincsen kimondottan korosztályhoz kötve, de semmiképp sem ajánlott hamar elkapkodni. Akkor szánja rá az ember magát a szexuális életre, mikorra már megérett. Nem tudom, milyen idõszakban vagy, de feltétlenül kérd ki egy hozzád közel álló tanácsát is! Én azt javaslom ezt mindenképp beszéld meg valakivel. A szex csak egy dolog, vigyázni kell, hogy az elsõ szexuális partner kellõen boldogggá tegyen és ne legyenek a szexszel kapcsolatosan negatív élményeid, mert ez utóbbi az egész életedre kihat majd.
Én úgy tudom, 14 éves kor alatt még akkor is büntetik a férfit, ha a lány "beleegyezett". Utána már nem, csak ha teherbe ejti. Kérdésed sokféleképp lehet érteni, az elõttem szólok inkább lelki tanáccsal segítettek. Bennem megfordult, hogy lehet inkább "jogi" segítségre lenne szükséged. Ha baj van, ne félj segítséget kérni , mindenhol van egy képviselõ, akihez lehet fordulni, ha más nem, a körzeti orvos, polgármester is segíhet. De remélem nincs baj. Amúgy én is 16 voltam és nem bántam meg. Nem a kor a lényeg, a szellemi érettség. Az elsõ aktus meghatározza az életed. Sikeres felnövést:-)
16 évesen ráér még az ember a szexel. Nem tudom miért kell ilyen hamar belevágni az egészbe.
Nem kell, de jóóóóó:) :) :) (én 15 és fél éves voltam, de nagyon nem bántam meg)
Én tudom, hogy 14.
Én úgy tudom 14 év alatt büntetik(nemi erõszaknak minõsül) még beleegyezés esetén. Viszont már nem emlékszem 14-18 között minek minõsül.
És ha õ 13 én 14 és õ akar velem lefeküdni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!