Találatok a következő kifejezésre: Törvényes önvédelmi számít (1 db)

Törvényes önvédelmi eszköznek számít a gázspray?

Ha nem akkor mik azok amik igen? Mert pl egy teljesen más célra készített eszközzel komolyabb dolgokat lehet m?velni, csak hát birkaországban nem érdeke senkinek sem hogy hatékony védelem legyen a kezében.

Legjobb válasz: Szerintem önvédelmi célból tartott gázspay egyértelmûen legális, hisz komoly sérülést nem lehet vele okozni, max csípi a szemet, ha ráfújod valakire.

Szerintem önvédelmi célból tartott gázspay egyértelmûen legális, hisz komoly sérülést nem lehet vele okozni, max csípi a szemet, ha ráfújod valakire.
Nem mindegyik gázspré legális, de a legtöbb igen.
20gram töltösúlyú gázpermetezõ lehet nálad vagy ennél kisebb de abbol bármennyi, viszont tiltora került a paprikaspray.Gumilövedékest sürgösen felejtsd el mert az közbiztonságra különösen veszélyes.Ja és a körömcsipesz is tiltott, a körömreszelö és a pipereollo is.Simán lesittelhetnének egy csomo nõt ha ezt be is tartatnák :D Gázlõfegyvert 18év feletti álampolgár vásárolhat fegyver vagy vadászboltban, ezt nem viselheti, nem tarthatja magánál csak otthon tarthatja.A viseléséhez az igazgatásrendészeten kell kérni fegyverviselésit, 2ezer magyar forint csekken befizetve és kapsz egy plasztikkártyát, önvédelmi célal ekkor már ruha alatt rejtve viselheted.A használatára ugyanúgy a lõfegyverre való szabályok érvényesek vagyis ha 20 cigány késsel körbeáll az még nem jogos védelmi helyzet, majd ha már leszurtak akkor löhetsz.... De én simán odatolok melléjük pár lövést és már szaladnak.Állatra, tárgyra, levegõbe figyelmeztetésként leadott lövés nem számít fegyverhasználatnak.Vagyis nem történt semmi de a pofájuk már tele.És érdemes 900gram körüli jószágot venni tiszta acélbol, boxerként is kitünõ ;) Da azonykának egy könyebb gumirozott félkilos darab is tökéletesen elég, ha lehetne kapni rozsaszinben, és rezegne, egyenesen imádnák :D
A bevizsgált legálisan árusított gázspray törvényesen viselhetõ kisebb korlátozásokkal. Vegyél egy gumis fegyvert, az is tartható (határeset). Bár csúnya bordatöréseket tud okozni! Vagy a keserû féle mobiltelefon alakú gázfegyvert. Ha a kisebbségi megkérdezi mennyi az idõ, akkor nem fog gyanút mikor elõveszed, csak a taknya folyik utána! Itt van pár legális dolog: http://www.gunbox2.eu/hu/keszlet/
A kérdező hozzászólása: Ja és ha tud valaki egy helyet ahol lehet jenki MACE gyártmányút venni szólhatna. Akár webshop is érdekel.
Legális, nem legális...én használom. Ha szembejön velem az utcán három büdös Harkonnen hogy "he öcsém, de fasza telefonod van, ilyen nekem is kéne", baromira nem fognak érdekelni a törvények meg a jogaik :) Amúgymeg használj szögbelövõt ellenük. Sokba kerül, de mivel szerszám, nincs rá törvény (ennyi erõvel a csavarhúzótól a lombfûrészen keresztül a vízmértékig mindent betilthatnának).
A gázfegyverre kért fegyverviselési engedélyhez kell valamilyen spéci indok, vagy megadják bárkinek? Gázsprayben gondolkodom
Mi most kaptuk a 30 ezres bírságot, mert bátyámnál találtak.A boltban azt mondták lehet nála utcán is...(sose volt használva csak vész esetére magánál hordta)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért kell az elítélteknek a börtön/fegyház szabályzata szerint tevékenykedni?

Természetesen nem a bűnözőket akarom védeni, de ha valakit SZABADSÁGVESZTÉSre ítéltek, az miért nem alhat tízig, hiszen nem írt alá semmilyen nyilatkozatot, hogy a szabályzat szerint akar élni?

Tehát jogilag kérdezem, hogy hogyan lehet valakit ilyenekre kötelezni? Hisz a büntetés a szabadság elvétele.

5

Ukrajnából lehet küldeni Magyarországra cigarettát postán?

Ha igen, akkor milyen mennyiségben és milyen módon? Úgy hallottam, hogy ajándékként lehet küldeni, de nem vagyok biztos benne

4

Közkútról lehet vizet lopni?

16

Hol kaphatok ingyen vizet?

Láttam Ózdon ezt a felmerülő helyzetet. És úgy gondolom, én is megérdemlek ingyen vizet, hisz én a a társadalom tagja vagyok, és túl gazdag sem, tehát a szegény réteghez tartozok.
Valahol igényelhetnék ingyen vizet? Vagy én nem kaphatok?

4

Mit lehetne tenni az orvosi titoktartás és az adatvédelmi szabályok megtartásának kikényszerítésére?

Sok ciki esetem volt, és munkám miatt különösen kényes, ha bármi kiszivárog, ehhez képest nem csak bármi, hanem elég 1 valakihez elmennem, és másnap kb 400-500 fiatal fog ezen csámcsogni, és persze 10-féleképpen megforgatva, valami teljesen más következtetésre jutni, ahogy ez a pletykáknál már csak lenni szokott.

Nem akarok konkrétumot, ezért így nehéz leírni a problémámat, de szal:

1, elmegyek here-ultrahangra, ott a kis kedves doktornéni elkezd beszélgetni, hol dolgozok, mivel foglalkozik, stb, rögtön megakad rajta, h jaj az ő fia is ott sportol, aztán jönnek a közös ismerősök stb. na ok.

Másnap már nem csak az az egyesület, hanem még másik 3-4 egyesület is arról pletykált h hereultrahangon voltam mert steril vagyok. (amúgy nem igaz persze)

Ok, de mit is tegyek? Legyek atombunkó, és mondjam h kuss, közöd semmi, vagy mondjam h szövőnő vagyok? vagy mi? tehát olyat, amiből tutira nem lehet következmény, mert ott nem ismerhet senkit, ugyanakkor az se derüljön ki h hazudok, mert akkor azért rág be rám.
Egyszerűen létezik jó megoldás?

2, elmegyek neurológiára, egyébként semmi extra betegség miatt, csak fejfájásos dologról van szó, na kb ugyanez lejátszódik, hogy "jaj hát az én lányom is ...blabla", és következő nap már persze aki él és mozog, az arról pletykál h miért járok ideggyógyászatra vajon, és jézusom, vajon milyen idegbajom lehet.

Valami katasztrófa, h nálunk egyszerűen nincs orvosi titok, ezt teljes nyugalommal kijelenthetjük, de annyira, hogy a legutolsó laboros asszisztens is leül a kórházi gép elé, és BÁRMIT meg tud nézni BÁRKIRÕL (nem én találtam ki, tapasztalat, és ők is elismerik).

Adatvédelmi szempontból eleve a különleges adatokhoz már azt se tudom, hogy lehet ennyire szabadon bárkinek hozzáférése, na de hogy a kórház informatikája még ki is jelentse, hogy kész, ez így van, nem lehet mit tenni, na azért az már túlzás. Õket nem ellenőrzi a Péterfalvi?

Most akkor mit lehet tenni jogász szerint?

a, Feljelentsem? úgyis bizonyíthatatlan és nem akarok 3 évig húzódó ügyet.
b,Hazudjak? abból gond lesz, mert nagyrészt kiderül.
c, Bunkó legyek? na abból szintén gond lesz.
d, Egyéb lehetőség?

A kórházat, szakrendelőket hogyan lehetne arra kényszeríteni, hogy eleve informatikailag blokkolják a hozzáférhetőséget, és ténylegesen csakis az a szakorvos tudjon belemászni az adataimba, akit éppen érint?

(és nem lennék ennyire felháborodva, ha ez eddig úgy legalább 100x nem okozott volna már kényes helyzeteket ... sőt, túl ezen, elég ciki magyarázkodásokat is mert a pletyka persze nagyon hamar eljut mindenhova, a vezetőséghez is természetesen, azaz konkrétan a munkámat is veszélyezteti az, h ők csak úgy lazán pletykálnak, turkálnak a gépben, senkinek eszébe se jut olyan apróság h esetleg ez orvosi titok is és különleges adat is ...)

2

Mit kell ahhoz tennie egy magányszemélynek, hogy a testőreit éles pisztolyokkal szerelhesse fel?

Vagy hogy megoldható, hogy valaki éles fegyveres testőröket alkalmazhasson?

Csak az illegális út létezik?

5

Miért nem lehet drogosoknak súlyosabb büntetést adni? (a fogyasztónak meg a felhasználónak is)

Nem lenne jobb ha magyarországon kevesebb drogos lenne?
Pl a fogyasztónak minimum 1 év letöltendő a dealernek adnék pl 5 év-et.
Nem lenne kevesebb drogos vajon?
Nem félnének jobban az emberek hogy börtönbe kerülnek ha súlyosabb lenne a büntetés?

27

Szavatosság esetén nincs pénzvisszafizetés?

Vásároltam egy vászoncipőt egy ismert üzlethálózatnál, kb 8 alkalommal volt a lábamon összesen max 1-2 kilométert sétáltam benne. Ma visszavittem, pénzt vissza nem adtak, náluk cseredarab nem volt, az üzletvezető talált egy másikat 6 metrómegállóra lévő üzletben, mondtam neki, hogy az nekem messze van és autóval vagyok. A cipő ára 5000 forint volt, két metrójegy lett volna 700. Nekem kellene fizetnem azért, hogy ki legyen cserélve? a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy másik üzletben történő csere lehetőségét elutasítottam. Hogyan tovább?

2

Hány bejelentett munkanap után jár a munkanélküli járadék?

6

Asztmára jár-e adókedvezmény?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!