Találatok a következő kifejezésre: Törökország Európához Ázsiához tartozik (3 db)

Törökország Európához vagy Ázsiához tartozik? (Nem földrajzilag, hanem politikailag vagy nem tudom hogy mondjam)

Legjobb válasz: Mindketto. Egy kaput kepez a Kozel-Kelet es Europa kozott. Eros az oszman hatas a kulturan (es politikailag sokat ugykodnek a Kozel-Keleti nepekkel), de osszessegeben Europa fele huznak a haladas teren.

Mindketto. Egy kaput kepez a Kozel-Kelet es Europa kozott. Eros az oszman hatas a kulturan (es politikailag sokat ugykodnek a Kozel-Keleti nepekkel), de osszessegeben Europa fele huznak a haladas teren.
Területileg durván megoszlik. Egy része európai színvonalú, más részei közel sem. Eléggé "fekete-fehér" ott a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm az infókat.
Nem lehet megmondani, annyira sokszínû. Isztambultól nyugatra, a tengerpart, valamint a fõváros abszolút nyugatias, európaias, de a belsõ részek abszolút ázsiai mentalitásúak.

Törökország Európához vagy Ázsiához tartozik?

Legjobb válasz: Helyrajzilag is-is. Gazdaságilag Európa.

Helyrajzilag is-is. Gazdaságilag Európa.
európa és ázsia.Ha isztambulban átkelsz a Boszporuszon az már ázsia
Isztambul két kontinensen fekszik:)
Egyetértek. Törökország 3%-a van Európában. Az Isztambulban átvezet egy híd Ázsiába.
hát az Eurovíziós dalfesztiválon részt vesznek...szval :D
Igen Euróvízión Azerbajdzsán, Örményország, Izrael és egyszer azt hiszem Marokkó is részt vett. Szóval hülyeség. Szerintem inkább európai ország. Eu-t az is bántja, hogy nem keresztény ország, vallásban nem akar sokszínû lenni. Ciprus is eléggé keleten van füldrajzilag. Törökország keleti része pedig valójában Kurdisztán. Az a gond, hogy kettõ között van egy európainak keleti, egy keletinek európai.

Most akkor Törökország Európához tartozik vagy Ázsiához?

Legjobb válasz: Térképed van? Megnézed és láss csodát mindkét kontinensen.

Térképed van? Megnézed és láss csodát mindkét kontinensen.
JÓ kérdés! Talán inkább ázsiához
A kérdező hozzászólása: "Térképed van? Megnézed és láss csodát mindkét kontinensen." Képzeld tudtom, hogy Töröko mind2 kontinensen fekszik. Nagyobb része ázsiában, de pl az európai focibajnokságon is részt vettek, Uniós tagország akar lenni. Akkor most melyik kontinenshez tartozik politikailag?
Kazahsztán vagy Oroszország is pl az EUFA tagja. Klubcsapatai mind az európai nemzetközi kupákban indul. Pedig minkét országnak nagy része Ázsiában van. Szerintem csak lobbi és lóvé kérdése ez. De mondhatnám Izraelt is. Na az aztán tényleg nincs Európában, mégis minden sportban az EB-n indul.
Sõt, Izrael meg az Eb-n indul mindig. Egyébként ha engem kérdezel a törökök inkább ázsiaiak mint európaiak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!