Találatok a következő kifejezésre: Tönkre lehet tenni a (33 db)

Miért mondják azt, hogy a hashajtóval tönkre lehet tenni a gyomrot?

Milyen hatást vált ki pontosan? (Az világos, hogy hasmenést :)) De mi történik a szervezetben?

Legjobb válasz: A rendszeres hashajtózás nem a gyomrodat teszi tönkre, hanem a spontán bélmûködésedet!!! Vagyis ha rendszeresen hashajtóval ingerled a székletürítést, akkor a beleid "leszoknak" a spontán mûködésrõl, egy idõ után csak hashajtóval tudsz majd W.C.-re menni... Nagyon veszélyes pl. a szennalevél tartalmú hashajtó, mert ehhez nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet! A hashajtózásos fogyókúra meg azért veszélyes, mert nem csak a fenti veszélyeknek teszed ki magad, hanem annak is, hogy az életfontosságú tápanyagok nem tudnak felszívódni a gyomrodból, beleidbõl, mert ezt a gyors ürítés megakadályozza. Ebbõl pedig számos hiánybetegség következhet!

A rendszeres hashajtózás nem a gyomrodat teszi tönkre, hanem a spontán bélmûködésedet!!! Vagyis ha rendszeresen hashajtóval ingerled a székletürítést, akkor a beleid "leszoknak" a spontán mûködésrõl, egy idõ után csak hashajtóval tudsz majd W.C.-re menni... Nagyon veszélyes pl. a szennalevél tartalmú hashajtó, mert ehhez nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet! A hashajtózásos fogyókúra meg azért veszélyes, mert nem csak a fenti veszélyeknek teszed ki magad, hanem annak is, hogy az életfontosságú tápanyagok nem tudnak felszívódni a gyomrodból, beleidbõl, mert ezt a gyors ürítés megakadályozza. Ebbõl pedig számos hiánybetegség következhet!
A kérdező hozzászólása: értem... köszönöm!
az ásványianyag egyensúlyt is nagyon elrontja, Káliumhiány alakulhat ki a szervezetben.
A kérdező hozzászólása: hm... köszönöm!

"Tönkre lehet tenni" egy kisgyerek, később felnőtt életét a rossz névválasztással? Komoly feladat egy leendő szülőnek, hogy milyet nevet ad a babájának?

Legjobb válasz: Szerintem tönkre lehet tenni. Gondolj arra, milyen lehet Oráliaként, Leokédiaként, Málnaként, Eperkeként, Fahéjként vagy Anakinként felnõni... Ez egy komoly feladat, amit egyes szülõk elhülyéskednek, vagy épp felelõtlenül választanak.

Szerintem tönkre lehet tenni. Gondolj arra, milyen lehet Oráliaként, Leokédiaként, Málnaként, Eperkeként, Fahéjként vagy Anakinként felnõni... Ez egy komoly feladat, amit egyes szülõk elhülyéskednek, vagy épp felelõtlenül választanak.
tönkre nem teszed, de megkeseríted az életét egy rossz névválasztással. szerintem nagy felelõsség, hogy ne komolytalan, nevetséges, kimondhatatlan neve legyen egy embernek. egyszer fel is nõ majd, akkor õ lesz pl Vad Málna tanító néni, vagy ügyvédnõ???
Mi is figyeltünk rá, több szempontból is, hogy milyen nevet adunk neki. Szerintem nagyon fontos egy jó név! Már az iskolában is, a tanárok máshogy bánnak a különlegesebb nevû diákokkal, én irígykedtem is járuk. Na, persze ne brazil szappanopera nevekre gondoljatok, az én idõmben még nem volak ilyenek.
Megkeseríteni lehet, igen. Mi nagyon figyeltünk erre mindkétszer. És nem csak arra, hogy hogy lehet csúfolni. Például nem választhattunk K kezdõbetûset, mert szokatlan a vezetéknév és k-ra végzõdik. Így mindig rákérdeztek volna, hogy mi a nevük. Vagy pl. nem választhattunk A kezdõbetûset, mert a vezetéknévvel összeolvasva egy értelmes magyar szót kapunk (egyetlen ékezet eltéréssel). Nem választottunk olyat, amit könnyû kifigurázni. Nekem van olyan ismerõsöm, aki Nagy Árpád (tudod, a "nagyárpi", mondd sokszor). Az apja, nagyapja is az volt, és mindegyiküket szekálták. Hogy miért kapta õ mégis ezt a nevet?! Mindenhol megtalálták/megtalálják a "nagyárpival" pedig már régen nem gyerek. Mi igyekeztünk nemzetközi neveket választani, mert itt is panaszkodott egy külföldön élõ anyuka, hogy a szép magyar nevû kislánya nevét külföldön nem tudják kimondani. Mivel az EU miatt számítani kell arra is, hogy mi van, ha külföldön élnek/dolgoznak majd a gyerekeim, erre is gondoltunk. Nehéz jó nevet választani, és még így is vannak a családban, akik húzzák a szájukat. Mondjuk magasról teszek rá! :) )
Szerintem nem! Te választod a nevét, úgy is hozzá szokik..persze próbálj meg neki a korral megfelelõ nevet adni neki:) Ne legyen Bözske stb:D :) Nem bántás nagynénémnek is ez a neve, de idõsebb:) De add neki azt amit TE szeretnél! puszi
tök mindegy késõbb úgyis megváltoztathatja ha akarja
Jó meglátások! Igen, meg kell fontolni a nevet, a gyerekek kegyetlenek, csufolodnak és az érintetten mély sebeket ejtenek..a kis lelkukben.Most divatos a két név adása, s ha felnöl, eldonti melyiket használja.A vezetéknév is komoly probléma.Volt olyan tanulom, akit Kúr Klaudiának hívtak...sokat szenvedett, szegény, s bizony osztáyfonoki oran is beszélgetni kellett róla....
Igen. Szederke édesen játszik a homokozóban, de ha majd az SZTK-ba szólítják be nyugdíjas néniként, akkor elég fura lesz...
Mi nagyon megfontoltuk a nevét, hogy ne keserítsük meg vele az életét, pl.Stebastiano Stefano:s, és hogy õ is majd könnyen megjegyezze, ne törjön bele a ceruzája mire leírja
17:20-as vagyok. A "késõbb meg tudja változtatni"-val azért nem értek egyet, mert ha a lányom Krisztina (példa) lenne, és 18 éves koráig mindenki így hívná (család, szomszédok, barátok, ismerõsök, óvoda, iskola, ...), akkor hiába változtatná meg 18 évesen mondjuk Viktóriára, a kutya sem hívná úgy. Hova kellene költözni ahhoz, hogy senki se ismerjen? Timbuktuba? Arról nem beszélve, hogy ha egy negyed/fél életet leélnék egy névvel, biztos, hogy nem változtatnám meg. Nagyon fura lenne, hogy egyik nap x-nek hívnak, másik nap meg y-nak. És ezt most nem azért írtam, hogy kötekedjek. Csak egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy ez valaha is mûködne a gyerekeimnél, vagy akár nálam.
Tönkretenni szerintem sem lehet, de egy rosszul választott név gúnyolódások céltáblájává teheti gyerekkorában, vagy felnõttként mosolygás tárgyává. De ha azt veszem, sok olyan ember van, akinek a vezetékneve vicces, és mégsem változtatják meg, tudnak vele együtt élni.
Ha majd nem tetszik neki a neve módja lesz neki is megváltoztatni és késõbb még nektek is..úgyhogy nyugodtan add neki amit szeretnél:)
Szerintem nagy felelõsség. Mi arra is figyeltünk hogy ne szekálják késõbb a neve miatt...!
Ismerõsi körben van Kevin, Nadin, Leila, Málna, Robin. Na õk elkúrták rendesen a gyerek életét. Annyi vigaszuk lehet szegényeknek, hogy 18 évesen megváltoztathatják.

A végbelet tönkre lehet tenni az anális szexel?

Gondolok itt arra, hogy lehet-e miatta rendszeresen visszatérő hasmenéses panasz vagy bármi egyéb?

Legjobb válasz: Mi a feleségemmel már 20 éve szexelünk análisan is rendszeresen, és még nem mondta hogy lenne valami panasza. Legutóbb olyat olvastam, hogy így még edzõdik is a záróizom, mert ugyebár el kell tudni lazítani a behatoláskor és meg kell feszíteni amikor már bent van. Egyébként tönkre lehet tenni, ha nem készíted elõ rendesen a terepet, nem tud ellazulni a nõ, nem bízik meg benned és te ennek ellenére mégis közösülsz vele análisan. nameg fontos a síkosító. szóval ha nem állatmódjára csinálja valaki, akkor nem lesz gond. 45F

Mi a feleségemmel már 20 éve szexelünk análisan is rendszeresen, és még nem mondta hogy lenne valami panasza. Legutóbb olyat olvastam, hogy így még edzõdik is a záróizom, mert ugyebár el kell tudni lazítani a behatoláskor és meg kell feszíteni amikor már bent van. Egyébként tönkre lehet tenni, ha nem készíted elõ rendesen a terepet, nem tud ellazulni a nõ, nem bízik meg benned és te ennek ellenére mégis közösülsz vele análisan. nameg fontos a síkosító. szóval ha nem állatmódjára csinálja valaki, akkor nem lesz gond. 45F
Nem. Csak arra kell vigyázni, hogy ne sértsétek fel, meg arra, hogy a záróizmok legyenek kellõképp ellazítva.
A záróizmaidban elég sok kárt tehet, ha nem figyeltek oda. Székelési problémák alakulhatnak ki, ha rongálódnak ezek az izmok, nem tudod majd rendesen szabályozni õket.
Dehogy. Csak hasznos eredménye lehet. Nem lesz szorulásod és nem fingasz hangosan. A többi meg le van szarva, egészen jó minõségû felnõtt pelenkákat is lehet már kapni.
Igen lehet. Na de itt egy szakértõi vélemény: http://www.youtube.com/watch?v=JxYyLJHMjZM
Lehetnek panaszok, valóban.
Persze, hogy lehet, csak meg kell kérdezni egy orvost, nem hinném hogy annyira melegen ajánlanák ezt a dolgot. Néhány alkalomtól, kipróbálástól nem valószínû, de a hosszas rendszeres ilyesfajta szexnek meg lesz a késõbbi következménye, a záróizmok gyengülés, aranyér, stb formájában. Lelke rajta akinek ez annyira kecsegtetõ.
elõbb-utóbb b...szarsz :(
Csak akkor ha nagyon sokszor csinálják.
Majd nem tudsz leülni azt nézhetsz
A végbél panaszok szempontjából, akár záróizom problémák, akár aranyér, akár daganat kialakulása az anális szex kockázati tényezõt jelent, igen lehet van aki rendszeresen csinálja és nem lesz a késõbbiekben sem semmi baja, van akinek igen. A dohányzástól sem kap mindenki tüdõrákot... Úgyhogy mindenki a saját egészségét kockáztatja és maga dönti el mennyire óvja azt.

A hűtőbe bemászott egy egér. Hogy tüntessem el? A hátuljában van és tönkre fogja tenni a hűtőt. Ilyen esetben mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Egyszer majdcsak kijön. Vegyél ilyen egérfogó ragacsot, tedd a hûtö aljához több lapra, és azzal el tudod kapni.

Egyszer majdcsak kijön. Vegyél ilyen egérfogó ragacsot, tedd a hûtö aljához több lapra, és azzal el tudod kapni.
A kérdező hozzászólása: És ha beledöglik?:S Belül van teljesen és halljuk, hogy rágcsál. Agyonüti majd az áram és olyan büdi lesz, hogy nem lehet majd megmaradni:S
Nekem konkrétan egy patkány cuccolt be a hûtõ mögé pár hónapja. Elõször sima egércsapóval próbálkoztam, de látta a nyavajás, hogy veszélyes, nem ette ki a falatot. Aztán a Praktikerben vettem egy ultrahangos rágcsáló riasztót (1490.-), éjjelre bedugtam, reggelre ott volt a csapdában a bazi nagy patkány. :) Összezavarodhatott, vagy megbolondította a kütyü és így sikerült elkapni.
Ne öld meg légyszi :( Engedd szabadon ha sikerül elkapni. Az õ élete is ugyanolyan értékes, mint az embereké!
Öld meg a mocskos élõsködõt! Sz*rt sem ér az élete!
Méghogy ugyanolyan értékes :) Az egér, patkány kártevõ, nem hasznos egy cseppet sem a jelenléte. A házban biztos nem. :)
:'((
vagyél ilyen ragacsot, az megfogja, esetleg tegyél valami kaját bele, és rakd körbe a hûtõt. Aki meg értéksnek ítéli az egér életét annak kívánok egy tucattal:)
Kösz de van itthon és terráriumba tartom :D Tök édes, ahogy a két kis kezével ropogtatja a szotyit! Imádom :) )

Anyukám tönkre akarja tenni a kapcsolatom, mit lehet tenni ez ellen?

18éves lány vagyok és első komoly kapcsolatomba csöppentem már 1hónapja. A szüleimnek az nem tetszik h van egy ember az életemben aki fontos,de nagyon és nem tudják elviselni h sok időt töltök vele és igy mindent kitalál v nem engedi h találkozzak a párommal. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Mond nekik, hogy már nagy lány vagy és ne szóljanak bele az életedbe.

Mond nekik, hogy már nagy lány vagy és ne szóljanak bele az életedbe.
ess teherbe. a gyerekeiktol nem lehet eltiltani az apat :-D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Hát ha letudok ülni vele beszélni az csoda lesz. Eddig midnig kudarcba fulladt. Most egy darabig nem beszélek vele, majd utána leülök vele. Sok reményt nem fûzök hozzá. Köszönöm az eddigi segitségeket.
Ha egyetlen gyerek vagy, akkor természetes, hogy nehezebben engednek el. A szülõ szemében a 8 év ilyen fiatalon tényleg soknak tûnhet. Lehet, hogy ez is a bajuk, lehet, hogy valami más. Beszélj anyukáddal, kérdezd meg, hogy mi a baja! Lehet, hogy van valami, amit nem akar elmondani, de ezért tesz keresztbe. Lehet, hogy jó oka van rá, de lehet, hogy teljesen felesleges, kitalált okai vannak. Sokszor a szülõ tényleg jobban látja ezeket, mert távolabbról szemlél és tapasztaltabb is. Én kifognám a szelet azzal, hogy én kezdeményeznék beszélgetést és elmondanám, hogy nekem fontos a véleménye. Mindezt barátságosan, érdeklõdõn. A végén mindenképpen mondd el határozottan, hogy a döntéseket neked kell meghoznod, nem támaszkodhatsz egész életedben a szüleidre. Volt konfliktusom exapósommal, mert megjelenésemmel elvesztette a domináns hím szerepét. Egy idõben meg a leendõ anyósommal volt probléma, mert õ is úgy viselkedett mint az anyukát (pedig sajnos nem kevéssel vagyunk idõsebbek). Itt a párom mellettem való kitartása és egy-két kemény válasz volt a megoldás.
A 8 éves tényleg sok egy szülõ szemével nézve. Õk annyit látnak, hogy még csak most fejezted be a gimit, az a hapsi meg majdnem 30 éves.. Simán lehet ez is a gondjuk. :/ Anyukádat kéne valahogy meggyõzni. Az enyém is ilyen volt, aztán megenyhült és rájött, hogy feleslegesen csinálja a balhét, mert maga alatt vágja a fát.
A kérdező hozzászólása: Neki a legnagyobb gondja, hogy felnövök és h kiszoritva érzi magát. nem mintha elmúlt években rendesen nyitott volna felém v beengedett vna magához!
Az idõ mindent megold... Ha kitartasz a párod mellett egy idõ után más is belátja, hogy az nektek jó...
Na ugye megmondtam...szerintem a 8 év lesz a gond..Semmi gond azzal amúgy, de a legtöbb szülõ ezt nem nézi jó szemmel.Szerintem azért ellenzik..Így legyen ötösöm a lottón...
A kérdező hozzászólása: a párom 8évvel idõsebb, de ez sem belsõleg sem külsõségekben nem nyilvánul meg. Nem hiába van velem és én is vele. ez még nagyából elfogadható nekik, ez olyan ürügy h nem jó nekik õ. Gyakran tiltanak el, de mindig enyhültek és nem lettem kolostorba zárva mint sok lány, DE most próbáltam vele beszélni, mert apukámat is vonza a hülyeségbe, pedig õ elfogadta. És azt mondta, reméli nem lesz komoly és h vége lesz. Tudom h nem tudja elfogadni h felnövök, de mit vár ezek után?
Hány éves a párod? A szülõk gyakran tiltanak el dolgoktól? Szerintem nem akarják észrevenni, hogy a lányuk felnõtt. Az õ szemükben még mindig az a kislány vagy, aki mindenhova cipelte magával a kedvenc babáját. Nem is szeretnék ezt elfogadni, hogy kezd saját életed lenni. Le kell ülni velük, hogy ezt nekik is meg kell érteniük, már nem 5 éves vagy. Mondd nekik, hogy szereted õket, de a párodat is, és szeretnéd elkezdeni a saját életedet, de ez nem azt jelenti, hogy õket elhanyagolod. Ez önzõ dolog amit csinálnak, hiszen a saját érdekeiket nézve próbálnak állandóan otthon tartani téged, miközben te szenvedsz. Próbáljak még kiélvezni a helyzetet, amíg otthon laksz. Sürgõsen beszéld meg velük, ha nem lépsz gyorsan nem is leszel soha igazán szabad! Nagyon sok sikert kívánok hozzá, és persze kíváncsi vagyok rá, hogy végül mit léptél, és hogy reagáltak rá. :)
A kérdező hozzászólása: A korával semmi gond, meg a személyével sem. Csak hogy alig foglalkozom vele és h mennyit találkozom vele. De mikor vele vagyok akkor hozzám sem szól, normálisan.
Mennyi idõs az az ember?Nem lehet hogy idõsebb nálad és az nem tetszik neki?
Ezt anyukáddal kell megbeszélned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de nem tervezzük még egy darabig :) De saját élményeidrõl majd beszámolhatsz :)

Mit lehet tenni, ha tönkre akarják tenni a kapcsolatunkat?

Egy-két rosszindulatú ember meg akarja "fúrni" a kapcsolatomat.Szeretjük egymást a sráccal,de úgy érzem,ez sok mindent tönkre tudna tenni.Az egyikük az ? "barátn?je",aki mindig azt kérdezi T?le,hogy miért éppen velem jár.A barátom azóta nem beszél vele,de a csaj nem száll le rólunk.

Legjobb válasz: Hát ha "elcsábítottad" a barátnõjétõl a fickót, akkor jogosan teszik ezt (én nem tenném, mondjuk, mert ocsmány dolog ez is).

Hát ha "elcsábítottad" a barátnõjétõl a fickót, akkor jogosan teszik ezt (én nem tenném, mondjuk, mert ocsmány dolog ez is).
Tuti, h a csaj bele van zugva, ha nem szall le errol a temarol.De ha a baratodat nem erdekli, h mt kavarnak, akkor szerintem nincs para.Mondjuk, ha tobb a soknal, en a helyedben megkerdeznem ezt a baratnot, h miert nem a sajat dolgoval torodik.
Ha a párod is szeret téged, és te is biztos vagy magadban, akkor ne foglalkozzatok a rosszindulatú ismerõsökkel. Az én kapcsolatomat a barátommal a szüleim ellenezték kezdetektõl fogva, és még mindig fújolnak. Majdnem 2 éve vagyunk együtt, és az összeköltözést tervezgetjük. Azóta már a közös haverjaink is próbálkoztak a szétszakítással, de csak veszekedést sikerült elérniük. Hogy együtt maradtok e, az igazából rajtatok múlik, hogy ki tudjátok e zárni a többieket. Ha jobban ismerném a sztorit, azt a tanácsot adnám, hogy beszéljetek azzal a bizonyos bnõvel is.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem nem!!!Nem csábítottam el!! Úgy értem, hogy haverja a csaj, nem jártak.
Am nem irtad, h ez a baratno az excsaja, vagy mi?Ha az excsaja, es lecsaptad a kezerol, akkor igy jart, nyilvan te jobban bejossz a sracnak.Kulonben is, 16 evesen minek husegesnek lenni?pont hogy akkor van az ideje a nagy pasizasoknak, meg csajozasoknak.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy a csaj osztálytársam, és az elsõ naptól kezdve nem bír engem.Nem tudom, miért, soha nem volt rá rossz szavam.Tavasszal elkezdett jópofizni, de nyáron rájöttem, hogy kibeszél a hátam mögött.Akkor még nem jártam ezzel a fiúval. Köszi a válaszokat.

A valóságban tönkre lehet tenni végérvényesen így egy telefont?

az igaz, ha custom romot tennék fel androidos telefonra akkor akár végzetesen javíthatatlanul tönkre teheti a telefont? sok ilyen figyelmeztetést olvastam már, de ez nem úgy van, mint egy pc-nél hogy bármikor leformázom és azt teszek rá amit akarok?

Legjobb válasz: Végzetesen is tönkremehet, bizony...

Végzetesen is tönkremehet, bizony...
így van...mivel módosításokat végezhet a hardverek beállításaiban, ami akár az adott hardveren kritikus lehet, ezért kell odafigyelni, milyen romot raksz a telóra.
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy tönkre mehet, de mitõl? Nem lehet felülírni a jó adatokkal? Vagy formatálni és újratelepíteni?
Tényleg megtörténhet Persze nem azonnal, mondjuk egy fél évi használat alatt.. Ezért kell MEGBÍZHATÓ romokat használni, mint CyanogenMod illetve ParanoidAndroid... És mindig a saját készülékedre készített romot flashelj csak... Ha ezeket betartod, semmi baj nem lehet, és kapsz egy jobb telefont :)
És azért mehet tönkre, mert ha nincs jól optimalizálva, akkor túlterhelheti a hardvert, ami kiég... De ez normál használat alatt is meg fog történni egyszer, minden telónak megvan a maga életideje..
"Azt értem, hogy tönkre mehet, de mitõl? Nem lehet felülírni a jó adatokkal? Vagy formatálni és újratelepíteni?" De felül lehet írni, hogyha meg vannak a megfelelõ eszközök hozzá.

Lehetséges ez? Egy kutya bundáját tönkre lehet tenni ha túl sokat van fésülve? A fésű kiszedheti olyan szinten az aljszőrzetet, hogy szinte semmi nem marad és eldurvulhat tőle a bunda?

Nekem huskym van és idén nyáron pont ez történt. Elég sokat volt fésülve, vettem egy aljsz?r fés?t ami kiszedheti a sz?rt, f?leg ha vedlik. A kutyusomnak szinte elt?nt az összes aljsz?re, nagyon ritka lett a bundája, és durva a tapintása.

Legjobb válasz: Hát ha furminátorral, vagy valami hasonlóval fésülted sokat, akkor valószínûleg tényleg eltûntetted az aljszõrzetét. Ne vidd túlzásba a szõrápolást, legalábbis azzal a kefével ne. Amúgy szerintem vissza fog nõni, ha hagyod.

Nincs avval gond, hogy kikefélted a szõrét. Nyáron meg fõképp. De legközelebb ne vidd ennyire túlzásba. Szerintem elég azt a szõrmennyiséget eltávolítani rendszerességgel, ami már nagyon "csomókban" áll. Ezt teheted kefével vagy a kezeddel. De ne keféld állandóan végig a bundáját.
Hát ha furminátorral, vagy valami hasonlóval fésülted sokat, akkor valószínûleg tényleg eltûntetted az aljszõrzetét. Ne vidd túlzásba a szõrápolást, legalábbis azzal a kefével ne. Amúgy szerintem vissza fog nõni, ha hagyod.
Aranyos vagy, de ne tõlem kérj bocsánatot, hanem a kutyustól. Nem engem fésültél. De akkor most tanultál valamit ebbõl, igaz?
De miért is? Tényleg, valaki azt hitte, hogy egy kutya a tundrán fésülködni szokott? Vagy az eszkimók fésülgetik a kutyáikat?
A kérdező hozzászólása: Akár az is megtörténhet, de ennyire még nem hullott ki neki sosem, ezért furcsáltam, de hát elég meleg volt, akár ez is benne lehet a dologban.
Szerintem teljesen jól csináltad. Én a vedlési idõszakban heti egyszer-kétszer is használtam a furminátort a mudimon, a tavaszi vedlés végén rettenetesen nézett ki, mert gyakorlatilag egyszerre megszabadult az összes kilazult szõrétõl. Cserébe viszont olyan gyönyörû, egységes, sûrû bundát növesztett vissza, hogy öröm volt nézni. Elsõ kiállításunkon nemrég rögtön Kitûnõ1, HPJ lett, és nekem is jó volt nézni, hogy neki volt az egyik legszebb bundája. Amúgy csak két-három hetente fésülöm. A következõ vedlésénél is "túlzásba viszem", mert tudom, a pár hetes kopaszsága után gyönyörû bundája lesz majd.
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg vedlett és nagyon nagyon sok szõr kijött, és aztán hát sokkal ritkább is lett a bundája, szinte aljszõr nélküli. Most viszont tényleg szép ahogy nõ vissza neki, olyan jó puha meg minden. Most akkor kiváncsi leszek a végeredményre.:)
Nem lehet, hogy teljesen normális vedlése volt a kutyádnak? :) Most persze, hogy nõ vissza, hisz jönnek a hûvösebb idõk.
A kérdező hozzászólása: Igen látta és nincsen. Meg viselkedésén sem tûnt fel, hogy valami gond lenne. Szép fényes meg puha szõre most már, csak egy ideig még fésültem nyáron, akkor lett olyan durvább meg ritka. Azóta már egész jól visszanõtt meg tényleg szép neki. Akkor nem tudom mi lehetett, de mindenesetre ha kilehet szedni evvel a fésûvel a bundát, ha nem, inkább vigyázok vele.
Hát ez izgi tényleg... Állatorvos látta már, biztos nincs valami gond a szõrével? Ez a fésû szerintem technikailag képtelen kihúzni azokat a szõrszálakat, amik nem akarnak nagyon maguktól jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem sikerült.:S Még arra se foghatom, hogy beteg volt vagy valami baja lett volna, mert nem. Most mióta abbahagytam a fésülést érdekes módon szépen nõ vissza a bundája is. Nem értem.:S
Ezzel tuti nem lehet túlfésülni...Ez sima közepes- és sûrû fésû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Többet nem fogom ennyire túlzásba vinni és feleslegesen fésülgetni, csak ha nagyon vedlik, amúgy meg elég lesz heti 1-2 alkalommal, vagy ha szép a bundája még annyit se. Vigyázni fogok. Egyébként nem furminátort használtam, hanem ilyen fésûm van: http://www.winpet.hu/uploads/shop/winpet.hu/termek/1104680_b.. Ennek a sûrûbb felével fésültem sokat és hihetetlenül sok aljszõrt kitud szedni, talán túl sokat is és én meg beleestem ebbe a hibába.:S
Huskyt lehetõleg ne furminátorozz. Semmi baj azzal, ha esztétikus kutyát szeretnél vedlési idõszakban is, de kefével, fésûvel ápold inkább. Ezekkel akár naponta is lehet, hisz mikor vedlik, akkor gondolom ömlik belõle a szõr. :)
:) Egyszer használtam, kb. 10 percig kínlódtam vele, mert szálanként szedte ki a finom vattát, aztán meguntam és nekiestem a sima fésûvel, amivel ugyanannyi idó alatt tízszer annyi csomókba összeállt aljszõr jött ki. De tudom, hogy van olyan szõrminõség, ahol beválik, tényleg jó a macskánknak is és a barátaink agarának is.
Mondjuk én igazán becsülöm azokat, akik képesek túlzásba vinni, én mindig elõbb elfáradok, minthogy megkopasztanám a kutyát... :P
Én pedig esküszöm a fuminátorra, imádom. De tudni kell használni. A használati útmutatóban is benne van, h túlzásba lehet vinni.
Én megvettem a furminátort 10 ezerért, tavasszal egyszer kifésültem vele a kutyámat, a levedlett aljszõrzet természetesen benne maradt (esélytelen is lenne azokkal a 4 millis fogakkal akár csak az aljszõrzet felszínét is elérni) és eshettem neki a megszokott hosszú fogú fésûvel. Utána hónapokba telt, mire helyreállt a szõrminõsége, mert a furminátor teljesen tönkre tette. Azóta csak a macskán használjuk, arra tényleg jó.
Nem tudom, ki válaszolt itt bunkó módon, mert csak én válaszoltam itt. Ez megjegyzés a részedrõl viszont tényleg az volt. Miután alkalmatlannak bizonyultál a párbeszédre, távozom innen. Fésülgess csak, amit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Tanultam. Csak azt nem értem, hogy miért kell itt ált. bunkó módon válaszolgatni, ha az ember nem tud valamit. Meglepett a dolog. De gondolom mások már úgy születnek, hogy mindent tudnak. jó nekik.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem azt, de azt hittem jót tesz neki. Bocsánat, hogy ezt az egyet nem tudtam elõre.
Ne aggódj, egy huskynál teljesen normális, hogy az összes aljszõre kihullik és úgy néz ki, mint egy ázott veréb. A fedõszõre marad csak, az meg durvább tapintású lesz, mert hiányzik a puha aljszõr. Mikor már kezdi visszanöveszteni az aljszõrét, akkor majd lecseréli a hosszabb fedõszõröket is. Nem lesz mindegyik vedlés ilyen brutális, általában az 1-2 éves koruk között dobják le ennyire a bundájukat. Meg a szukák a szülés után.

Honnan tudom, hogy meddig megy a kocsim, ha a fordulatszámláló sokkal kevesebbet mutat? Autómatikusan leszabályoz vagy azért tönkre lehet tenni?

Legjobb válasz: Ezt érezni kell mikor közelít a maximális fordulatszámhoz az autó. Az enyémben még fordulatszámmérõ sincs mégis tudom mikor kell váltani. Akár van benne tiltás, akár nincs akkor sem tesz neki jót a túl magas fordulatszám. Egyébként könnyen meglehet állapítani hogy van e benne tiltás vagy nem. Ha nyomsz egy padlógázt és a motor maximális furdulathoz érve ingadozik a fordulatszám akkor van benne, ha pedig állandó fordulaton pörög (ugyan olyan hangja van egyfolytában) akkor nincs tiltás. Remélem segítettem.

Ezt érezni kell mikor közelít a maximális fordulatszámhoz az autó. Az enyémben még fordulatszámmérõ sincs mégis tudom mikor kell váltani. Akár van benne tiltás, akár nincs akkor sem tesz neki jót a túl magas fordulatszám. Egyébként könnyen meglehet állapítani hogy van e benne tiltás vagy nem. Ha nyomsz egy padlógázt és a motor maximális furdulathoz érve ingadozik a fordulatszám akkor van benne, ha pedig állandó fordulaton pörög (ugyan olyan hangja van egyfolytában) akkor nincs tiltás. Remélem segítettem.

Informatikához/számítógéphez értők válaszait várom! Miért írja ki a bekapcsoléáskor a gépem hogy "press F1 to continue, DEL to enter setup. " Mit lehet tenni ellene?

Egy pár napja csinálja ezt eddig nem kellett megnyomjam az F1 gombot. Lenne még egy kérdésem: Miért nem n? a C meghajtóm memóriája ha kitörlök vmit róla? Szeretnék egy vírusírtót feltenni, de azt írja ki hogy nincs elég szabad hely a meghajtón. Minden felesleges dolgot kitöröltem már de a programokat amik még a C-n vannak napi szinten használom, így nem tudok több helyet csinálni törléssel.

Legjobb válasz: A Press F1... szöveg elõtt mindig kiírja nagyjából, mi a baja. Jó lenne tudni. Programokat telepíteni nem csak a c meghajtóra lehet. Takarítás: http://pcworld.hu/tavaszi-windows-takaritas-20110504.html

A Press F1... szöveg elõtt mindig kiírja nagyjából, mi a baja. Jó lenne tudni. Programokat telepíteni nem csak a c meghajtóra lehet. Takarítás: http://pcworld.hu/tavaszi-windows-takaritas-20110504.html
Valószínûleg az alaplapi elem lemerült. Cseréld ki. Azért ajánlja fel a választást, mert ilyenkor - mivel nem kap a beállítások tárolásához áramot az elemtõl az alaplap - minden beállítás alapállapotba kerül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!