Találatok a következő kifejezésre: Tönkre lehet tenni (44 db)

"Tönkre lehet tenni" egy kisgyerek, később felnőtt életét a rossz névválasztással? Komoly feladat egy leendő szülőnek, hogy milyet nevet ad a babájának?

Legjobb válasz: Szerintem tönkre lehet tenni. Gondolj arra, milyen lehet Oráliaként, Leokédiaként, Málnaként, Eperkeként, Fahéjként vagy Anakinként felnõni... Ez egy komoly feladat, amit egyes szülõk elhülyéskednek, vagy épp felelõtlenül választanak.

Szerintem tönkre lehet tenni. Gondolj arra, milyen lehet Oráliaként, Leokédiaként, Málnaként, Eperkeként, Fahéjként vagy Anakinként felnõni... Ez egy komoly feladat, amit egyes szülõk elhülyéskednek, vagy épp felelõtlenül választanak.
tönkre nem teszed, de megkeseríted az életét egy rossz névválasztással. szerintem nagy felelõsség, hogy ne komolytalan, nevetséges, kimondhatatlan neve legyen egy embernek. egyszer fel is nõ majd, akkor õ lesz pl Vad Málna tanító néni, vagy ügyvédnõ???
Mi is figyeltünk rá, több szempontból is, hogy milyen nevet adunk neki. Szerintem nagyon fontos egy jó név! Már az iskolában is, a tanárok máshogy bánnak a különlegesebb nevû diákokkal, én irígykedtem is járuk. Na, persze ne brazil szappanopera nevekre gondoljatok, az én idõmben még nem volak ilyenek.
Megkeseríteni lehet, igen. Mi nagyon figyeltünk erre mindkétszer. És nem csak arra, hogy hogy lehet csúfolni. Például nem választhattunk K kezdõbetûset, mert szokatlan a vezetéknév és k-ra végzõdik. Így mindig rákérdeztek volna, hogy mi a nevük. Vagy pl. nem választhattunk A kezdõbetûset, mert a vezetéknévvel összeolvasva egy értelmes magyar szót kapunk (egyetlen ékezet eltéréssel). Nem választottunk olyat, amit könnyû kifigurázni. Nekem van olyan ismerõsöm, aki Nagy Árpád (tudod, a "nagyárpi", mondd sokszor). Az apja, nagyapja is az volt, és mindegyiküket szekálták. Hogy miért kapta õ mégis ezt a nevet?! Mindenhol megtalálták/megtalálják a "nagyárpival" pedig már régen nem gyerek. Mi igyekeztünk nemzetközi neveket választani, mert itt is panaszkodott egy külföldön élõ anyuka, hogy a szép magyar nevû kislánya nevét külföldön nem tudják kimondani. Mivel az EU miatt számítani kell arra is, hogy mi van, ha külföldön élnek/dolgoznak majd a gyerekeim, erre is gondoltunk. Nehéz jó nevet választani, és még így is vannak a családban, akik húzzák a szájukat. Mondjuk magasról teszek rá! :) )
Szerintem nem! Te választod a nevét, úgy is hozzá szokik..persze próbálj meg neki a korral megfelelõ nevet adni neki:) Ne legyen Bözske stb:D :) Nem bántás nagynénémnek is ez a neve, de idõsebb:) De add neki azt amit TE szeretnél! puszi
tök mindegy késõbb úgyis megváltoztathatja ha akarja
Jó meglátások! Igen, meg kell fontolni a nevet, a gyerekek kegyetlenek, csufolodnak és az érintetten mély sebeket ejtenek..a kis lelkukben.Most divatos a két név adása, s ha felnöl, eldonti melyiket használja.A vezetéknév is komoly probléma.Volt olyan tanulom, akit Kúr Klaudiának hívtak...sokat szenvedett, szegény, s bizony osztáyfonoki oran is beszélgetni kellett róla....
Igen. Szederke édesen játszik a homokozóban, de ha majd az SZTK-ba szólítják be nyugdíjas néniként, akkor elég fura lesz...
Mi nagyon megfontoltuk a nevét, hogy ne keserítsük meg vele az életét, pl.Stebastiano Stefano:s, és hogy õ is majd könnyen megjegyezze, ne törjön bele a ceruzája mire leírja
17:20-as vagyok. A "késõbb meg tudja változtatni"-val azért nem értek egyet, mert ha a lányom Krisztina (példa) lenne, és 18 éves koráig mindenki így hívná (család, szomszédok, barátok, ismerõsök, óvoda, iskola, ...), akkor hiába változtatná meg 18 évesen mondjuk Viktóriára, a kutya sem hívná úgy. Hova kellene költözni ahhoz, hogy senki se ismerjen? Timbuktuba? Arról nem beszélve, hogy ha egy negyed/fél életet leélnék egy névvel, biztos, hogy nem változtatnám meg. Nagyon fura lenne, hogy egyik nap x-nek hívnak, másik nap meg y-nak. És ezt most nem azért írtam, hogy kötekedjek. Csak egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy ez valaha is mûködne a gyerekeimnél, vagy akár nálam.
Tönkretenni szerintem sem lehet, de egy rosszul választott név gúnyolódások céltáblájává teheti gyerekkorában, vagy felnõttként mosolygás tárgyává. De ha azt veszem, sok olyan ember van, akinek a vezetékneve vicces, és mégsem változtatják meg, tudnak vele együtt élni.
Ha majd nem tetszik neki a neve módja lesz neki is megváltoztatni és késõbb még nektek is..úgyhogy nyugodtan add neki amit szeretnél:)
Szerintem nagy felelõsség. Mi arra is figyeltünk hogy ne szekálják késõbb a neve miatt...!
Ismerõsi körben van Kevin, Nadin, Leila, Málna, Robin. Na õk elkúrták rendesen a gyerek életét. Annyi vigaszuk lehet szegényeknek, hogy 18 évesen megváltoztathatják.

A végbelet tönkre lehet tenni az anális szexel?

Gondolok itt arra, hogy lehet-e miatta rendszeresen visszatérő hasmenéses panasz vagy bármi egyéb?

Legjobb válasz: Mi a feleségemmel már 20 éve szexelünk análisan is rendszeresen, és még nem mondta hogy lenne valami panasza. Legutóbb olyat olvastam, hogy így még edzõdik is a záróizom, mert ugyebár el kell tudni lazítani a behatoláskor és meg kell feszíteni amikor már bent van. Egyébként tönkre lehet tenni, ha nem készíted elõ rendesen a terepet, nem tud ellazulni a nõ, nem bízik meg benned és te ennek ellenére mégis közösülsz vele análisan. nameg fontos a síkosító. szóval ha nem állatmódjára csinálja valaki, akkor nem lesz gond. 45F

Mi a feleségemmel már 20 éve szexelünk análisan is rendszeresen, és még nem mondta hogy lenne valami panasza. Legutóbb olyat olvastam, hogy így még edzõdik is a záróizom, mert ugyebár el kell tudni lazítani a behatoláskor és meg kell feszíteni amikor már bent van. Egyébként tönkre lehet tenni, ha nem készíted elõ rendesen a terepet, nem tud ellazulni a nõ, nem bízik meg benned és te ennek ellenére mégis közösülsz vele análisan. nameg fontos a síkosító. szóval ha nem állatmódjára csinálja valaki, akkor nem lesz gond. 45F
Nem. Csak arra kell vigyázni, hogy ne sértsétek fel, meg arra, hogy a záróizmok legyenek kellõképp ellazítva.
A záróizmaidban elég sok kárt tehet, ha nem figyeltek oda. Székelési problémák alakulhatnak ki, ha rongálódnak ezek az izmok, nem tudod majd rendesen szabályozni õket.
Dehogy. Csak hasznos eredménye lehet. Nem lesz szorulásod és nem fingasz hangosan. A többi meg le van szarva, egészen jó minõségû felnõtt pelenkákat is lehet már kapni.
Igen lehet. Na de itt egy szakértõi vélemény: http://www.youtube.com/watch?v=JxYyLJHMjZM
Lehetnek panaszok, valóban.
Persze, hogy lehet, csak meg kell kérdezni egy orvost, nem hinném hogy annyira melegen ajánlanák ezt a dolgot. Néhány alkalomtól, kipróbálástól nem valószínû, de a hosszas rendszeres ilyesfajta szexnek meg lesz a késõbbi következménye, a záróizmok gyengülés, aranyér, stb formájában. Lelke rajta akinek ez annyira kecsegtetõ.
elõbb-utóbb b...szarsz :(
Csak akkor ha nagyon sokszor csinálják.
Majd nem tudsz leülni azt nézhetsz
A végbél panaszok szempontjából, akár záróizom problémák, akár aranyér, akár daganat kialakulása az anális szex kockázati tényezõt jelent, igen lehet van aki rendszeresen csinálja és nem lesz a késõbbiekben sem semmi baja, van akinek igen. A dohányzástól sem kap mindenki tüdõrákot... Úgyhogy mindenki a saját egészségét kockáztatja és maga dönti el mennyire óvja azt.

Miért mondják azt, hogy a hashajtóval tönkre lehet tenni a gyomrot?

Milyen hatást vált ki pontosan? (Az világos, hogy hasmenést :)) De mi történik a szervezetben?

Legjobb válasz: A rendszeres hashajtózás nem a gyomrodat teszi tönkre, hanem a spontán bélmûködésedet!!! Vagyis ha rendszeresen hashajtóval ingerled a székletürítést, akkor a beleid "leszoknak" a spontán mûködésrõl, egy idõ után csak hashajtóval tudsz majd W.C.-re menni... Nagyon veszélyes pl. a szennalevél tartalmú hashajtó, mert ehhez nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet! A hashajtózásos fogyókúra meg azért veszélyes, mert nem csak a fenti veszélyeknek teszed ki magad, hanem annak is, hogy az életfontosságú tápanyagok nem tudnak felszívódni a gyomrodból, beleidbõl, mert ezt a gyors ürítés megakadályozza. Ebbõl pedig számos hiánybetegség következhet!

A rendszeres hashajtózás nem a gyomrodat teszi tönkre, hanem a spontán bélmûködésedet!!! Vagyis ha rendszeresen hashajtóval ingerled a székletürítést, akkor a beleid "leszoknak" a spontán mûködésrõl, egy idõ után csak hashajtóval tudsz majd W.C.-re menni... Nagyon veszélyes pl. a szennalevél tartalmú hashajtó, mert ehhez nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet! A hashajtózásos fogyókúra meg azért veszélyes, mert nem csak a fenti veszélyeknek teszed ki magad, hanem annak is, hogy az életfontosságú tápanyagok nem tudnak felszívódni a gyomrodból, beleidbõl, mert ezt a gyors ürítés megakadályozza. Ebbõl pedig számos hiánybetegség következhet!
A kérdező hozzászólása: értem... köszönöm!
az ásványianyag egyensúlyt is nagyon elrontja, Káliumhiány alakulhat ki a szervezetben.
A kérdező hozzászólása: hm... köszönöm!

Tényleg tönkre lehet tenni egy modern autót úgy, ha nyáron 40 fokos hõségben "kínozzuk" az autót?

Tegyük fel 40 fok van, és valaki azzal játszik a kocsival, hogy felgyorsít 140-150-re aztán satufékezik, ezt eljátssza vagy 10-15-szer, bekapcsolt klímával, ami ugye ront az autó motorjának hûtésén.

Legjobb válasz: Jót biztos nem tesz neki, de szerintem a fék hamarabb fõ el...

Jót biztos nem tesz neki, de szerintem a fék hamarabb fõ el...
Ha arra gondolsz hogy bizonyos éghajlatokon nem tanácsos egy adott típust vezetni, akkor igaz az állítás. Ugyanis ahol magas a hõfok, ott pl egy skoda octavia tuti tönkre menne, míg a subaru boldogan megy. Ezt már régen is észrevették hogy trópusi éghajlatokon miért nincsen olyan gazdag autó választék, mint a kevésbé forró éghajlaton
10-15-ször ha megcsinálod szerintem semmi baja nem lesz. Ha többször csinálod, megfõni nem fog, van benne ventilátor, és a hûtõt is jócskán túlméretezik. De hosszú távon nem használ. Ekkor sem hûtési, hanem inkább kopási problémák fognak jelentkezni idõ elõtt.
# 2/3 a skoda se menne tönkre kétszer ekkora hûtõvel. de nem fognak kétféle típust gyártani, azért a pár trópusi eladásért....
tévhit1: Katalizátornak tökmindegy hány fok van kint... kapja az 500-600 fokos kipufogó gázokat, mit számít neki szerinted, hogy 20 vagy 40 fok van kívül? tévhit2: A motornak már 40-50-nél nagyobb hûtése van, mint amit a ventilátor tud produkálni, minek kapcsolna be, ha te 150-ig gyorsítasz? Azzal tudod megfõzni a motort ha helyben bõgeted, amíg van menetszél, semmi baja nem lehet[ha jó állapotú]. tévhit3: A klímának saját hûtõje van, nem sok köze van a motor hûtéséhez. A klíma kompresszor meghajtása viszont csökkenti a motor erejét, egyes autókban brutálisan érezni, pl suzuki swift, ha fullra tolod a klímát, érzésre a 68 lóerõbõl legalább 20-at lefog.
A klímának saját hûtõje van, igen, a sima hûtõ elõtt, ami rontja a légáramlását a vízhûtõnek.
Tönkre lehet tenni, de úgy ahogy az elsõ mondja. Ennyitõl simán elszáll egy széria autó fékrendszere, a tizedik satufék körül nem bír megállni és már rommá is törte a gépet.

A valóságban tönkre lehet tenni végérvényesen így egy telefont?

az igaz, ha custom romot tennék fel androidos telefonra akkor akár végzetesen javíthatatlanul tönkre teheti a telefont? sok ilyen figyelmeztetést olvastam már, de ez nem úgy van, mint egy pc-nél hogy bármikor leformázom és azt teszek rá amit akarok?

Legjobb válasz: Végzetesen is tönkremehet, bizony...

Végzetesen is tönkremehet, bizony...
így van...mivel módosításokat végezhet a hardverek beállításaiban, ami akár az adott hardveren kritikus lehet, ezért kell odafigyelni, milyen romot raksz a telóra.
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy tönkre mehet, de mitõl? Nem lehet felülírni a jó adatokkal? Vagy formatálni és újratelepíteni?
Tényleg megtörténhet Persze nem azonnal, mondjuk egy fél évi használat alatt.. Ezért kell MEGBÍZHATÓ romokat használni, mint CyanogenMod illetve ParanoidAndroid... És mindig a saját készülékedre készített romot flashelj csak... Ha ezeket betartod, semmi baj nem lehet, és kapsz egy jobb telefont :)
És azért mehet tönkre, mert ha nincs jól optimalizálva, akkor túlterhelheti a hardvert, ami kiég... De ez normál használat alatt is meg fog történni egyszer, minden telónak megvan a maga életideje..
"Azt értem, hogy tönkre mehet, de mitõl? Nem lehet felülírni a jó adatokkal? Vagy formatálni és újratelepíteni?" De felül lehet írni, hogyha meg vannak a megfelelõ eszközök hozzá.

Lehetséges ez? Egy kutya bundáját tönkre lehet tenni ha túl sokat van fésülve? A fésű kiszedheti olyan szinten az aljszőrzetet, hogy szinte semmi nem marad és eldurvulhat tőle a bunda?

Nekem huskym van és idén nyáron pont ez történt. Elég sokat volt fésülve, vettem egy aljsz?r fés?t ami kiszedheti a sz?rt, f?leg ha vedlik. A kutyusomnak szinte elt?nt az összes aljsz?re, nagyon ritka lett a bundája, és durva a tapintása.

Legjobb válasz: Hát ha furminátorral, vagy valami hasonlóval fésülted sokat, akkor valószínûleg tényleg eltûntetted az aljszõrzetét. Ne vidd túlzásba a szõrápolást, legalábbis azzal a kefével ne. Amúgy szerintem vissza fog nõni, ha hagyod.

Nincs avval gond, hogy kikefélted a szõrét. Nyáron meg fõképp. De legközelebb ne vidd ennyire túlzásba. Szerintem elég azt a szõrmennyiséget eltávolítani rendszerességgel, ami már nagyon "csomókban" áll. Ezt teheted kefével vagy a kezeddel. De ne keféld állandóan végig a bundáját.
Hát ha furminátorral, vagy valami hasonlóval fésülted sokat, akkor valószínûleg tényleg eltûntetted az aljszõrzetét. Ne vidd túlzásba a szõrápolást, legalábbis azzal a kefével ne. Amúgy szerintem vissza fog nõni, ha hagyod.
Aranyos vagy, de ne tõlem kérj bocsánatot, hanem a kutyustól. Nem engem fésültél. De akkor most tanultál valamit ebbõl, igaz?
De miért is? Tényleg, valaki azt hitte, hogy egy kutya a tundrán fésülködni szokott? Vagy az eszkimók fésülgetik a kutyáikat?
A kérdező hozzászólása: Akár az is megtörténhet, de ennyire még nem hullott ki neki sosem, ezért furcsáltam, de hát elég meleg volt, akár ez is benne lehet a dologban.
Szerintem teljesen jól csináltad. Én a vedlési idõszakban heti egyszer-kétszer is használtam a furminátort a mudimon, a tavaszi vedlés végén rettenetesen nézett ki, mert gyakorlatilag egyszerre megszabadult az összes kilazult szõrétõl. Cserébe viszont olyan gyönyörû, egységes, sûrû bundát növesztett vissza, hogy öröm volt nézni. Elsõ kiállításunkon nemrég rögtön Kitûnõ1, HPJ lett, és nekem is jó volt nézni, hogy neki volt az egyik legszebb bundája. Amúgy csak két-három hetente fésülöm. A következõ vedlésénél is "túlzásba viszem", mert tudom, a pár hetes kopaszsága után gyönyörû bundája lesz majd.
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg vedlett és nagyon nagyon sok szõr kijött, és aztán hát sokkal ritkább is lett a bundája, szinte aljszõr nélküli. Most viszont tényleg szép ahogy nõ vissza neki, olyan jó puha meg minden. Most akkor kiváncsi leszek a végeredményre.:)
Nem lehet, hogy teljesen normális vedlése volt a kutyádnak? :) Most persze, hogy nõ vissza, hisz jönnek a hûvösebb idõk.
A kérdező hozzászólása: Igen látta és nincsen. Meg viselkedésén sem tûnt fel, hogy valami gond lenne. Szép fényes meg puha szõre most már, csak egy ideig még fésültem nyáron, akkor lett olyan durvább meg ritka. Azóta már egész jól visszanõtt meg tényleg szép neki. Akkor nem tudom mi lehetett, de mindenesetre ha kilehet szedni evvel a fésûvel a bundát, ha nem, inkább vigyázok vele.
Hát ez izgi tényleg... Állatorvos látta már, biztos nincs valami gond a szõrével? Ez a fésû szerintem technikailag képtelen kihúzni azokat a szõrszálakat, amik nem akarnak nagyon maguktól jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem sikerült.:S Még arra se foghatom, hogy beteg volt vagy valami baja lett volna, mert nem. Most mióta abbahagytam a fésülést érdekes módon szépen nõ vissza a bundája is. Nem értem.:S
Ezzel tuti nem lehet túlfésülni...Ez sima közepes- és sûrû fésû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Többet nem fogom ennyire túlzásba vinni és feleslegesen fésülgetni, csak ha nagyon vedlik, amúgy meg elég lesz heti 1-2 alkalommal, vagy ha szép a bundája még annyit se. Vigyázni fogok. Egyébként nem furminátort használtam, hanem ilyen fésûm van: http://www.winpet.hu/uploads/shop/winpet.hu/termek/1104680_b.. Ennek a sûrûbb felével fésültem sokat és hihetetlenül sok aljszõrt kitud szedni, talán túl sokat is és én meg beleestem ebbe a hibába.:S
Huskyt lehetõleg ne furminátorozz. Semmi baj azzal, ha esztétikus kutyát szeretnél vedlési idõszakban is, de kefével, fésûvel ápold inkább. Ezekkel akár naponta is lehet, hisz mikor vedlik, akkor gondolom ömlik belõle a szõr. :)
:) Egyszer használtam, kb. 10 percig kínlódtam vele, mert szálanként szedte ki a finom vattát, aztán meguntam és nekiestem a sima fésûvel, amivel ugyanannyi idó alatt tízszer annyi csomókba összeállt aljszõr jött ki. De tudom, hogy van olyan szõrminõség, ahol beválik, tényleg jó a macskánknak is és a barátaink agarának is.
Mondjuk én igazán becsülöm azokat, akik képesek túlzásba vinni, én mindig elõbb elfáradok, minthogy megkopasztanám a kutyát... :P
Én pedig esküszöm a fuminátorra, imádom. De tudni kell használni. A használati útmutatóban is benne van, h túlzásba lehet vinni.
Én megvettem a furminátort 10 ezerért, tavasszal egyszer kifésültem vele a kutyámat, a levedlett aljszõrzet természetesen benne maradt (esélytelen is lenne azokkal a 4 millis fogakkal akár csak az aljszõrzet felszínét is elérni) és eshettem neki a megszokott hosszú fogú fésûvel. Utána hónapokba telt, mire helyreállt a szõrminõsége, mert a furminátor teljesen tönkre tette. Azóta csak a macskán használjuk, arra tényleg jó.
Nem tudom, ki válaszolt itt bunkó módon, mert csak én válaszoltam itt. Ez megjegyzés a részedrõl viszont tényleg az volt. Miután alkalmatlannak bizonyultál a párbeszédre, távozom innen. Fésülgess csak, amit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Tanultam. Csak azt nem értem, hogy miért kell itt ált. bunkó módon válaszolgatni, ha az ember nem tud valamit. Meglepett a dolog. De gondolom mások már úgy születnek, hogy mindent tudnak. jó nekik.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem azt, de azt hittem jót tesz neki. Bocsánat, hogy ezt az egyet nem tudtam elõre.
Ne aggódj, egy huskynál teljesen normális, hogy az összes aljszõre kihullik és úgy néz ki, mint egy ázott veréb. A fedõszõre marad csak, az meg durvább tapintású lesz, mert hiányzik a puha aljszõr. Mikor már kezdi visszanöveszteni az aljszõrét, akkor majd lecseréli a hosszabb fedõszõröket is. Nem lesz mindegyik vedlés ilyen brutális, általában az 1-2 éves koruk között dobják le ennyire a bundájukat. Meg a szukák a szülés után.

Kapacitív érintőkijelzőt tönkre lehet tenni sok használással?

Lenne egy játék: Fruit Ninja.. itt ugyebár elég sokat kell érinteni a kijelzőt.. ez károsíthatja?

Legjobb válasz: nem. de ha csiszolásra vagy fûrészelésre használod akkor tönkremehet.

nem. de ha csiszolásra vagy fûrészelésre használod akkor tönkremehet.
Ha vékonyra dörzsölöd a kijelzõt a sok játszással, azt én is megnézem.
Ez nem gomb, hogy 100 ezer klikk után kikopik :)

Honnan tudom, hogy meddig megy a kocsim, ha a fordulatszámláló sokkal kevesebbet mutat? Autómatikusan leszabályoz vagy azért tönkre lehet tenni?

Legjobb válasz: Ezt érezni kell mikor közelít a maximális fordulatszámhoz az autó. Az enyémben még fordulatszámmérõ sincs mégis tudom mikor kell váltani. Akár van benne tiltás, akár nincs akkor sem tesz neki jót a túl magas fordulatszám. Egyébként könnyen meglehet állapítani hogy van e benne tiltás vagy nem. Ha nyomsz egy padlógázt és a motor maximális furdulathoz érve ingadozik a fordulatszám akkor van benne, ha pedig állandó fordulaton pörög (ugyan olyan hangja van egyfolytában) akkor nincs tiltás. Remélem segítettem.

Ezt érezni kell mikor közelít a maximális fordulatszámhoz az autó. Az enyémben még fordulatszámmérõ sincs mégis tudom mikor kell váltani. Akár van benne tiltás, akár nincs akkor sem tesz neki jót a túl magas fordulatszám. Egyébként könnyen meglehet állapítani hogy van e benne tiltás vagy nem. Ha nyomsz egy padlógázt és a motor maximális furdulathoz érve ingadozik a fordulatszám akkor van benne, ha pedig állandó fordulaton pörög (ugyan olyan hangja van egyfolytában) akkor nincs tiltás. Remélem segítettem.

A hűtőbe bemászott egy egér. Hogy tüntessem el? A hátuljában van és tönkre fogja tenni a hűtőt. Ilyen esetben mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Egyszer majdcsak kijön. Vegyél ilyen egérfogó ragacsot, tedd a hûtö aljához több lapra, és azzal el tudod kapni.

Egyszer majdcsak kijön. Vegyél ilyen egérfogó ragacsot, tedd a hûtö aljához több lapra, és azzal el tudod kapni.
A kérdező hozzászólása: És ha beledöglik?:S Belül van teljesen és halljuk, hogy rágcsál. Agyonüti majd az áram és olyan büdi lesz, hogy nem lehet majd megmaradni:S
Nekem konkrétan egy patkány cuccolt be a hûtõ mögé pár hónapja. Elõször sima egércsapóval próbálkoztam, de látta a nyavajás, hogy veszélyes, nem ette ki a falatot. Aztán a Praktikerben vettem egy ultrahangos rágcsáló riasztót (1490.-), éjjelre bedugtam, reggelre ott volt a csapdában a bazi nagy patkány. :) Összezavarodhatott, vagy megbolondította a kütyü és így sikerült elkapni.
Ne öld meg légyszi :( Engedd szabadon ha sikerül elkapni. Az õ élete is ugyanolyan értékes, mint az embereké!
Öld meg a mocskos élõsködõt! Sz*rt sem ér az élete!
Méghogy ugyanolyan értékes :) Az egér, patkány kártevõ, nem hasznos egy cseppet sem a jelenléte. A házban biztos nem. :)
:'((
vagyél ilyen ragacsot, az megfogja, esetleg tegyél valami kaját bele, és rakd körbe a hûtõt. Aki meg értéksnek ítéli az egér életét annak kívánok egy tucattal:)
Kösz de van itthon és terráriumba tartom :D Tök édes, ahogy a két kis kezével ropogtatja a szotyit! Imádom :) )

Kerti kis toba mien halat lehet tenni?

1-kell bele valami szuro rendszer?(jo lenne ha nem lenne muszaly) 2-a halak piszkaval mit lehet a toban kezdeni? Elore is koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Szûrést nem igényel, bár nekünk van benne egy szökõkút és egy malom, ami oxigénnel dúsítja a vizet. 1 teljes méretû és 6 kisebb aranyhal él a tóban, ami úgy 3-400 literes. Nem fosnak úgy, mint egy gólya. Ha van növény a tóban, akkor az lebontja.

Szûrést nem igényel, bár nekünk van benne egy szökõkút és egy malom, ami oxigénnel dúsítja a vizet. 1 teljes méretû és 6 kisebb aranyhal él a tóban, ami úgy 3-400 literes. Nem fosnak úgy, mint egy gólya. Ha van növény a tóban, akkor az lebontja.
Aranyhalak pont oda lettek kitalálva. Úgy vannak tenyésztve, hogy felülrõl szépek. A piszok miatt érdemes háromhavonta kitakarítani.
Egyébként az aranyhal pont hogy sokat piszkít, annyira, hogy nem is nagyon marad meg mellete más hal. Mindenképp köves talaj kell, mert szertnek "ásni", de a nagyobb kövek között le tud üllepedni a kosz, így nem okoz problémát. Novény mindeképp kell melléjük, és jó ha van egy csobogó is.
Barátoméknál pl elég meszes a tó, mert mészkövekkel van körberakva. Kevés növény marad meg benne, pl tavirózsa megmarad. Télen be szokott fagyni, ott csak az ezüstkárász és az aranykárász maradt meg eddig és szaporodtak is. Az aranyhalak télen kidöglöttek, legalábbis nem láttuk õket mostanában. Ez a tó fóliából van. Tavasszal ki szokta lapátolni az aljából a sárt. Van neki egy keringetõ rendszere, ami egy szivattyú, és azzal egy kõhalom tetejérõl folyik be a víz, lassan csordogál, de ez nem mindig van bekapcsolva. Az aljában van egy lámpa, gyengén világít, de tök jó, mert ha este felkapcsolod, akkor lehet látni benne a halakat. Van neki egy UV szûrõje is, az pl akkor kapcsolja be ha nagyon algás. Na persze ez mindig nagyon algás, emiatt tele szokta dobálni a tetejét minden vacakkal, ami leárnyékolja kicsit a napot. Pl körbe van ültetve egy kis nádas és a nádakat szokta tetejére rádobálni, hogy ne menjen bele annyi fény.
milyen.milyen.milyen!!!!!!Hamár ékezetet nem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!