Találatok a következő kifejezésre: Többször olvastam, valaki (4 db)

Ma a baj velük? Többször olvastam már, hogy valaki/k utálják a magyar/ősmagyar neveket. Aki így érez, az miért nem szereti ezeket a neveket?

Legjobb válasz: Én mondjuk nem utálom,de az a baj velük,hoyg az egyik részük vicces/fura/nem hangzik jó, a maradék ami meg szép is jó is az nagyon felkapott és túl sok van belõle. Részemrõl ennyi.

Én mondjuk nem utálom, de az a baj velük, hoyg az egyik részük vicces/fura/nem hangzik jó, a maradék ami meg szép is jó is az nagyon felkapott és túl sok van belõle. Részemrõl ennyi.
Kérdezõ, az a helyzet, hogy ez az õsmagyar névadás általában szélsõjobboldali nézeteket valló szülõk által kedvelt. Még ha ti nem is vagytok ilyenek, ezt fogják többségében gondolni. Mint ahogy ha valaki Dzsesszikának vagy Andzselónak nevezi a gyerekét, akkor azt fogják gondolni, hogy cigányok. De lehetne még ilyeneket említeni. Simán meglehet, hogy valaki nem azért ad ilyen nevet a gyerekének, mert ez vagy az, csak szimplán tetszik, de most õszintén megmondom, ha valaki azt mondja, hogy a fiát Turulnak hívják, vagy a lányát Ünõkének, vagy valami hasonlónak, akkor nekem is ez jut eszembe. De mondhatnám azt is, hogy Hunor, Kerecsen, stb., szóval ne ragadjunk le annál, hogy mit írtam példának. A névadás már csak ilyen dolog, nem csak és kizárólag a személyes ízlést tükrözi, hanem ezzel együtt általában más dolgokat is.
Számomra furcsák, idegen a hangzásuk, nm populárisak, és bizony némi politikai-ideológiai tartalmat is pedzegetnek... persze akinek ez tetszik, adja ezt a nevet a gyerekének, de én tuti nem fogom!
Én szeretem-a mi gyerekeinknek is régi magyar neve van-, de úgy vettem észre, sokan azért ódzkodnak tõle, mert azt hiszik, aki ilyen nevet ad a gyerekének, az csakis politikai/ideológiai megfontolásból teszi.Hogy én már hányszor kaptam meg, h vérszittya vagyok...:DDD Mások pedig úgy gondolják, a gyerekük majd külföldön fog élni és dolgozni, és attól félnek, egy nehezen kimondható név a hátrányukra válhat.Ezzel kapcsolatban én úgy gondolom, ha majd a gyerekem külföldön akar dolgozni, akkor remélem nem a neve kimondhatósága lesz a legnagyobb erénye a munkáltatója szemében, hanem a hozzáértése...:) )
Nekem nem azzal van a gondom, hogy õsmagyarok, hanem hogy szimplán nem tetszenek, kivéve talán a Nimródot. De a Csege, Koppány, Lél, Lehel stb. szerintem egyáltalán nem hangzanak szépen.
Mert erõltetett nevek, elõszedték süllyesztõbõl és leginkább azért adják a szülõk, mert kifelé eazt akarják mutatni, hogy õk "hû de milyen nagy magyarok" Most sokan divatból magyarkodnak, sajnos.-((
Mi több okból is 1. nem tetszik sok, ami me tetszene lassan minden gyereknek az a neve... 2. mivel lehetetlen magyarországon az élet, rég tervezzük, hogy nem itt megyünk nyugdijba, és külföldön fognak a gyermekeink iskolába járni, egy Csengét vagy Kincsõt nem tudom, hogy neveznének kint , vagy egy Zsombort akár De sorolhatnám ide a Koppányt is, lehet ott néznének hülyének... 3. nekem is és a férjemnek is ha nem is õsi, de magyar eredetû nevünk van és minketten utáljuk :-(
A politikai-ideológiai szemléletben lehet valami.Én is úgy látom a környezetemben, hogy azok adnak ilyen nevet, akik így gondolják. Hasonlóképpen gondolom egyébként én is. Mondjuk nem ragaszkodtam az õsmagyarhoz, de magyar nevet kapott a gyermekünk. És jobban is tetszik mint a Kevin meg a Rikárdó és sorolhatnám.Ami sajnos egyre elterjedtebb lesz. Nem csak az aluliskolázottak körében!!!De ha magyarok vagyunk miért adnánk angol, amerikai, latin-amerikai meg ki tudja milyen neveket... Egyébként van akinek azért nem tetszik , mert azt hiszi, mások ezzel a nagyon különleges névvel akarnak kitûnni. Bár meg kell mondani, most néztem újfent gyerkõc neveket és Nyestétõl meg a Galambtól kiakadtam.
A rovásírást mi értelme van megtanítani, fogja használni??
Mi az, hogy mi értelme? Ha meg akarja tanítani, megtanítja nekik és kész.
9:25 vagyok. Én is ismerem a rovásírást, nekünk még a gimiben mutatták, mint érdekességet, és én is megmutattam a gyerekeimnek. A legnagyobb gyerekem barantázni jár (ez egy magyar hagyományõrzõ küzdõsport néptánccal, énekléssel körítve). Neki pl. nagyon jól jött. És mint már írtam, egyáltalán nem vallunk szélsõséges nézeteket.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:51 Te kizárólag olyasmivel foglalkozol, aminek kézzel fogható haszna van?Ugye, hogy nem?A rovásírás egy nagyon érdekes, nagyon õsi dolog, aminek szintén nem kéne eltûnnie. Gondoltam, hogy lesz aki kiakad, pedig aztán ennek másra nézve az égvilágon semmi hatása nincs.:) ) Baranta sajnos nincs náluk.:((
A rovásírás a kultúránk része, ugyan úgy, mint a névtánc, a népviselet, és a többi. Kiskoromban én is jártam néptáncolni, egy évben 2X fel is léptünk, jó buli volt, szeretném, ha majd a kislányom is néptáncolna. Egy rettenetesen politika-gyûlölõ anyuka
Már írtam, h a mi gyerekeinknek is régi magyar neve van.Nem azért, mert otthon náci cuccban tervezzük, hogyan lõjük a Dunába aki nem tetszik, hanem azért, mert tetszenek ezek a nevek, és úgy gondoljuk, érdemes ápolni a hagyományainkat, érdemes megõrizni a múlt emlékeit a jövõnek.A régi magyar neveket kik adhatnák, ha nem magyarok?(Sõt, csak a további elborzasztás miatt elárulom, ismerem a rovásírást, és a gyerekeimnek is meg fogom tanítani.:) ) Szomorú, h már egy szimpla névadásról is azt gondolják sokan, ez kizárólag erõsen elvakult politikai indíttatásból történhet. Én se zsidózom le azt, aki Rebekának vagy Hannának nevezi a gyerekét...bármennyire nem tetszik.:)
Osztom az elõttem szólók véleményét: - mert szélsõjobboldaliságra utal, amolyan fél téglával verem a mellem, hogy magyar vagyok-típus - mert divatnevek lettek (lásd Nimród, Koppány) - mert szerintem a hagyományos nevek legalább ugyanolyan szépek és nem ettõl lesz valaki magyar (ettõl függetlenül a mi gyermekeinknek hagyományos magyar vagy bibliai nevük lesz) Amúgy semmi bajom velük, csak amikor meghallom, hirtelen se köpni, se nyelni nem tudok. Mikor magamhoz térek, mindegyiket megdícsérem, nem pocskondiázom. A nyugatmajmoló nevek jobban idegesítenek.
Én nem is foglalkoztam vele, hogy milyen eredetû az a név, ami gyerekkorom óta tetszett, egyértelmûen azt kapta a lányom. Az õsmagyar nevek sokszor furcsák, szerintem némelyik idétlen is, de hát ízlések és pofonok... Azért nem adnám most, amiért a Kevint vagy Bennett-et (azt sem tudom, hogy kell leírni :DDD) sem: mert túlságosan divat lett. Ezért nem lenne Bencém sem, se Zsomborom vagy Kristófom. De ha egy édes kisfiú a játszón Sólyom, akkor semmi bajom vele :)
Én magasról teszek az ilyesmire. Nekem a legtöbb õsmagyar név tetszik, de mégsem így hívják a lányomat, de pusztán azért, mert volt egy név, ami jobban tetszett. Sosem foglalkoztam vele, hogy mások mit gondolnak a gyerekem nevérõl, továbbá nem foglalkozom azzal, hogy más gyerekét miért úgy hívják, ahogy. Mindenki maga dönti el, hogyan nevezi el a gyermekét.
Bizonyára nincs különösebb baj velük, de nekem a legtöbb egyszerûen nem tetszik. Amelyik tetszik, mert ugye divatossá vált, azokat meg pont a gyakoriságuk miatt nem választanám.
elõz Mi mind a két gyereknek olya neveket adtunk, a mi tetszik, nem érdekelt, hogy nem õsmagyar, attõl mi még magyarok vagyunk És az sem érdekelt, hogy sok van belõle.
Kislányunk Kincsõ Napsugár, mindkettõ magyar név, bár nagyon távol állok a politikától, különösen a szélsõségektõl. Mondjuk Enéh vagy Villõ tuti nem lett volna, "csak azért" mert magyar név...
A kérdező hozzászólása: Az én gyermekeim õsmagyar nevet kaptak, de nem politikai/ideológiai megfontolásból, hanem azért, mert magyarok vagyunk. Nem szélsõségesek, szimplán, egyszerûen csak magyarok. Mi is hallottuk már vissza hogy mennyi szebb név létezik, meg hogy biztos rasszisták vagyunk (a mai napig nem értem, hogy sikerült erre a következtetésre jutni a gyerekek nevébõl). Nekem is vannak olyan nevek, amik nem tetszenek, de nem mondom rájuk azt, hogy utálom õket, meg hogy szörnyûek. Nekem nem tetszik és kész.
Sokan a barantára is azt hiszik, hogy túlzóan magyarkodós, szélsõséges felhangú dolog. Pedig nem. A fiam mesélte, hogy hívták Õket fellépni jobbikos rendezvényre, de az edzõje nemet mondott. Õk egyszerûen csak szeretnék megõrizni a hagyományokat. Íjászkodnak, szablyával vívnak, bottal harcolnak, énekelnek, táncolnak, lovagolnak. Most volt egy 1 hetes táborban, 2 napra mi is odalátogattunk, és tényleg nem tanulnak rosszat. Az mondjuk eleinte kicsit furcsa volt, hogy mindenki Adj Istennel köszön:)

Már többször olvastam, illetve hallottam olyanról, hogy valaki babás volt, és 3-4 hónapig nem derült rá fény, mert menstruált, és a tesztek sem mutatták. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Igen lehetséges! Nem mindenkinek vannak terhességi tünetei sem! Van aki nem is veszi észre mert simán menstruál és nincs se hányinger se mellfeszülés se semmi. Ha bizonytalan vagy inkább tesztelj!

Igen lehetséges! Nem mindenkinek vannak terhességi tünetei sem! Van aki nem is veszi észre mert simán menstruál és nincs se hányinger se mellfeszülés se semmi. Ha bizonytalan vagy inkább tesztelj!
A kérdező hozzászólása: Én a tesztekben már nem bízom..Egyébként ma volt egy pár csepp vérzésem is.Ez mitõl lehet?
még elõzõ vagyok, vegyél 2-3 fajta tesztet, és holnap reggel tesztelj mindegyikkel, hátha..
A kérdező hozzászólása: Igen a 3.hónapban már biztosan ki kell mutatnia, de én arra gondoltam, hogy elõtte sokáig nem mutatja a teszt. Én már nagyon-nagyon szeretnék egy kisbabát, de valahogy nem jön össze:( Vannak bizonyos jelek, meg érzek a hasamban néha furákat(mintha hullámozna)de a legutolsó teszt negatív lett(2 hete csináltam).HA terhes vagyok, akkor kb.10-12 hetes lehetek.Voltam nõdokinál, aki "megtúrkált", és azt mondta nincs ott semmi.De nem volt uh, nem volt vér-és vizeletvizsgálat, semmi...Ja, és a mellem folyamatosan nõ(a párom szerint).
nekem is volt ismim, aki a 7 .hónapba jött rá, h terhes....érdekes, nõdoki után, egybõl tudta, h a baba mozgását érzi...én nem szolok le senkit, de ha menstruális is, akkor is valaki odabent mozog, ami nem éppen olyan mint a gyomorkorgás....és a teszten ki kell mutatni , legalább a 3.hónapban, arra már azért a hcg szint elég magas..
Én is hallottam ilyenrõl, tudok is rá példát, nem egy ismerõsöm is így volt vele. Menstruáltak az elején, így nem is gondoltak terhességre. Majd mikor elõször kimaradt és orvoshoz mentek, akkor néztek csak nagyot.Viszont ha rövid ideig tart a menzesz /2 nap/ és kevés, érdemes tesztelni, vagy orvoshoz menni. Ha történetesen Rólad van szó és szeretnél már kisbabát, a gyógyszerekkel vigyázz nagyon, ne szedj ha nem szükséges, és kerüld a betegségeket, beteg embereket, gyerekeket. Biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat.Másodszor pedig teszteltem, de negatív lett.Ez mondjuk felhoz egy újabb kérdést:mennyire megbízhatóak a tesztek??Egyébként nem hiszem, hogy primitívség lenne..ugyanis, ha menstruál, nem gyanakodik, ezenkívül nem egyszer hallani olyan kismamákról, akiknek egyáltalán nincsenek tüneteik..
én nem briom elhinni, h legalább a 20.héten nem jön rá valaki, akkor már eléggé érezni a magzatmozgásokat...
Egy ismerõsömnek amikor elõször kimaradt a mensije, orvoshoz ment, a 6. hónapban volt. Nagyon fiatal lány volt, jóval érettségi elõtt, és már nem maradt választása. Tünete addig semmi nem volt, a hasa is pici, nem látszott rajta. Közben az apukával megszakadt a kapcsolata, akinek nem is kellett a baba azóta sem. Számomra ez nagyon hihetetlen volt, de õ azt mondta, így történt.
Az lehet, hogy menstruál és nem veszi észre, meg nincsenek tünetek, de a teszt kimutatja a terhességet.
Egyet értek az elõttem szólókkal. Ez elõfordul, én is olvastam már errõl, igen érdekes a téma. :)
Primitív embereknél biztos elõfordul!
A kérdező hozzászólása: Egyébként éppen most mesélte egy közeli ismerõsöm, hogy az õ barátnõje terhes.De már 3 hónapos, és csak most derült rá fény.Az elején csinált tesztet, mert egyszer haszontalan volt az óvszer:) . Negatív lett, és õ megnyugodott.Három hónapig rendesen(!)menstruált, és nem volt semmi tünete.Nagyon vékony lány, nem is látszott semmi.Egyik nap még termálfürdõben volt, másik nap pedig ment nõdokihoz, aki megállapította, hogy 3 hónapos terhes..Ja, és neki ez a második terhessége.Amikor elõször állapotos lett 9(!) teszt sem mutatta ki.
szerintem keres egy másik nõgyógyászt, akinek van uh-ja is. szurkolok h baba legyen! mi is most dolgozunk a kistesón, igaz a nagytesó is még csak 3 hónapos, de kis korkülönbséget szeretnénk....ma kellett volna megjönnie...de sajn érzem a menses jeleit...
Egyik iskolatársam sem vette észre (állítólag), hogy terhes és mire kiderült, addigra már 7 hónapos terhes volt. Ez számomra is kész rejtély. Pedig tesztet is csinált és nega lett neki. Jó kis szülinapi ajándék volt neki, az tuti!
A kérdező hozzászólása: És két hete volt mensesem, de csak 3 napig tartott, és barnás-véres volt.
Szia! Hasonló helyzetben vagyok, mert az utolsó két mesim nagyon fura volt! Mindkettõ késett 1-1 hetet, az elõzõ 3 napig volt meg gyengén, a 2. meg 5 napig ugyan, (mint korábban), de inkább barnás volt, mint vér! A hasam kerekebb és nem lappad le már reggelre sem ... egy ideje figyelem és ez nem puffadás ... a melleim nõttek, néha gyenge vagyok, kicsi hányinger és hangulatingadozások, amire nincs magyarázat ... A tesztem negatív lett, de kivárom a következõ mensit, ha akkor is megjön, akkor más lehet a háttérben ... Nem gondolom, hogy beképzelném magamnak, mert csak júliustól próbálkozunk élesben és bár nagyon szeretnénk már mindketten, de azért nem csak errõl szól az életünk! Mindenkinek mielöbbi babavárást kívánok!

Többször olvastam, hogy valaki magának ki tudja tapintani a hasán keresztül a megnagyobbodott méhet. Hány hetes kortól és egyáltalán mit lehet érezni?

Most 11 hetes 5 napos vagyok. Köszi

Legjobb válasz: Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.

Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.
Annyi, hogy keményebb a köldök alatt a hasad. Ha a terhesség elõtt nem nézted soha, akkor nem biztos tudod milyen a különbség. De határozottan kemény, és nem lehet benyomni.

Már többször hallottam olyat ha valaki megálmodja a pozitív tesztet az is lesz, most is olvastam egyik hozzászólásnál, ez annyira fura, de velem is így volt, a tudatalattink üzen?

Legjobb válasz: Szia!Nem tudom mitol lehet ez, de én is 2 napja megálmodtam éjjel, hogy pozitívat teszteltem. Reggel csak azt hittem azért álmodtam ezt, mert már nagyon vágytunk egy babára, de ma reggel végre teszteltem és POZITIV lett. Tehát végre A JOISTEN megáldott minket egy csoppséggel. Gratulálok neked és jo egészséget mindkettotoknek.Boldog babavárást. :)

Szia!Nem tudom mitol lehet ez, de én is 2 napja megálmodtam éjjel, hogy pozitívat teszteltem. Reggel csak azt hittem azért álmodtam ezt, mert már nagyon vágytunk egy babára, de ma reggel végre teszteltem és POZITIV lett. Tehát végre A JOISTEN megáldott minket egy csoppséggel. Gratulálok neked és jo egészséget mindkettotoknek.Boldog babavárást. :)
Köszi, édes vagy! Legyen igazad! :) És neked is hasonló jókat! :) )
Én mondjuk nem pozitív tesztet álmodtam, hanem hogy kislányunk születik, már nevet is válsztottunk neki álmomban de nagyon élethû volt az egész. Rá 1 hónapra kiderült hogy terhes vagyok. Mosmtár a 32.hétben járunk és kislány, és az lesz a neve amit megálmodtam ugyanis a páromnak is tetszik.:) Szerintem tuti van benne vmi megérzés, vagy tudatalatti féle dolog.
Én is megálmodtam, és én jóval a mensi elõtt teszteltem elõször azt a halványat! Azt mondják ez amolyan ösztön, vagy tudatalatti. Hát most kíváncsi leszek, hogy majd azt is megálmodom-e, hogy fiú vagy lány lesz... Ha már egy hete késik tesztelj újra! Lehet, hogy késõbb fogant a baba, ezért lett az elsõ teszt még negatív!
A kérdező hozzászólása: Ja lefelejtettem, hogy Boldog Babavárást Mindenkinek!!!
De jó lenne! :) 1x a napokban én is ezt álmodtam. Nagyon halványan, de pozitív lett. Viszont még csak 1héttel vagyok mensi után, szóval várnom kell még, hogy tényleg beigazolódik-e az álom. Már egy éve szeretnénk...
Sziasztok. Elõször is gratulálok minden pozítivat tesztelõnek. Én is megálmodtam, majd késõbb azt is, hogy fiú lesz. Lehet, hogy ezek már az anyai megérzések. Minden jót! 31 hetes kismama.
Én is megálmodtam mielõtt teszteltem volna. Majd a menzi elõtti estén teszteltem és + lett!!! Biztos van benne valami. :) Sok boldogságot Mindenkinek! És jó álmokat!
Sziasztok! Csatlakozok azzal, hogy mi is babát szeretnénk, próbálkozunk is, a napokban egyfolytában a témával foglalkozok, tegnap éjjel én is azt álmodtam, hogy kislányom született és az lett a neve, amit valójában szeretnénk adni. Nekem még van egy hetem a tesztelésig, akkor azt mondjátok, hogy ez jelenthet valamit? Nagyon remélem, hogy tényleg és nem csak azért álmodtam, mert túl sokat foglalkozok a témával.
A kérdező hozzászólása: 3.válaszolónak! Jaaa már értem:) akkor sok sikert!! teljesüljön minden álmod!!
3.válaszoló vagyok. 1héttel vagyok mensi után, nem késik, hanem 1hete múlt el! Majd csak mostanában lesz pé. :)
Sziasztok!Én nem álmodtam, nekem a szobát "kellett" kifestenem, rá pár napra lett pozitív a teszt.
A kérdező hozzászólása: Szia! 1 héttel vagy menzi után? szerintem akkor már tesztelhetnél, én 1 nappal a menzi elõtt teszteltem halvány pozitívat, egy héttel utána pedig már erõsnek kellene lennie elvileg!
Hû... ez nem semmi...Nem bánnám, ha tényleg így lenne. Mert én meg azt álmodtam, ami tényleg igaz is, hogy az az atya, aki összeadott minket annak idején, imádkozik értünk, hogy sikerüljön a baba! Ezzel nem is foglalkoztam már 1 hónapja, és ma éjjel azt álmodtam, hogy ez az atya mondja, hogy másoknak is sikerült az õ közbenjárására, és nekünk is fog! És én erre sírva fakadtam! Reggel el is mondtam a páromnak, tisztán emlékszem most is az egész álomra... Hát, reméljük a legszebbeket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!