Találatok a következő kifejezésre: Több pontot ha a (43 db)

Ugyanannyi, mint bárki másnak.
Annyi tényezõtõl függ, hogy esélyünk nem lenne pontos választ adni. Pontatlant meg minek: nagy az esélyed vagy semmi esélyed nincs. De ezt te is tudod.
Szerintem igen!
Ez nem feltétlenül igaz. Lehet hogy abból a tantárgyból amibõl érettségizel, pont a gyengébb iskolában van egy köcsög tanár. Én inkább azt javasolnám hogy a tanárokat érdeklõdd meg az adott iskolákban. Sok sikert!!!:D
Azt nem fogja tudni megérdeklõdni, hogy ki fogja vizsgáztatni. Igen, egy gyengébb iskolában gyengébb a követelmény, több pontot kaphatsz ugyanarra.
A gyengébb iskolákban leszarják, hogy mennyit tudsz, nem érdekli õket, hogy tovább akarsz tanulni, mert azt hiszik, hogy elég neked az érettségi. Én béna szakközépbe jártam, végigbeszéltem az idõkeretet, mégis 50/30 pontot kaptam. Aztán az õszi érettségin a város legjobb, de az országban is a legjobb 12 között lévõ iskolában érettségiztem, sokkal rosszabbnak találtam a feleletemet, mégis 48 pontot kaptam.

Hogy működnek ezek az xbox live pontok ha mondjuk veszek 800 pontot és azt elhasználom egy játékra akkor többet már arra a játékra nemkellvennem többet pontot? Vagy hogyvan?

Legjobb válasz: He? Megveszed a pontokat, azokat meg beváltod valamilyen tartalomra. Arcade játékra, DLC-re, vagy akármire. A pont elhasználódik, onnantól kezdve az adott tartalmat bármikor letöltheted újra.

He? Megveszed a pontokat, azokat meg beváltod valamilyen tartalomra. Arcade játékra, DLC-re, vagy akármire. A pont elhasználódik, onnantól kezdve az adott tartalmat bármikor letöltheted újra.
A kérdező hozzászólása: Oké, és mi a helyzet a multiplayerrel neten keresztül?ha mondjuk egy gta4-el akarok multizni ahhoz is kell pontnem?
Nem, ahhoz Gold elõfizetés kell. Az nem pont, hanem idõrendszerû. 3 vagy 12 hónap általában. Megveszed, bepötyögöd a kódot, onnantól kezdve adott ideig multizhatsz bármivel.


(MATEK) Hány pontot szerzett a Nekeresdi SC, ha a többi 7 csapat együtt 45 pontot szerzett?

8 csapat körmérkõzéses bajnokságot játszik. Egy mérkõzésen a gyõztes 2 pontot, a vesztes 0p.-ot kap, döntetlen esetén mind2 csapat 1-1pontot kap.

Legjobb válasz: Észrevehetõ, hogy minden meccs után az összpontszám 2-vel nõ (függetlenül a meccs kimenetelétõl). Mindenki mindenkivel játszik, így 8*(8-1)/2=28 meccs zajlott le (minden csapat magán kívül mindenkivel játszik, így 8*7 meccset számolhatunk meg, de minden meccset kétszer számoltunk mindkét csapat irányából, ezért osztjuk 2-vel). Ezzel a csapatok összesen 28*2=56 pontot szereztek. A többi csapat 45 pontot gyûjtött össze, így csapatunknak 56-45=11 pont marad. Az most lényegtelen, hogy ezt a pontmennyiséget hogy szedte össze.

Észrevehetõ, hogy minden meccs után az összpontszám 2-vel nõ (függetlenül a meccs kimenetelétõl). Mindenki mindenkivel játszik, így 8*(8-1)/2=28 meccs zajlott le (minden csapat magán kívül mindenkivel játszik, így 8*7 meccset számolhatunk meg, de minden meccset kétszer számoltunk mindkét csapat irányából, ezért osztjuk 2-vel). Ezzel a csapatok összesen 28*2=56 pontot szereztek. A többi csapat 45 pontot gyûjtött össze, így csapatunknak 56-45=11 pont marad. Az most lényegtelen, hogy ezt a pontmennyiséget hogy szedte össze.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséged. :)

Ha az elsõ két helyen elérem a ponthatárt, de mondjuk a második helyen lévõ szakon több pontot kaptam, attól még az elsõ helyre vesznek fel igaz?

Legjobb válasz: hogy micsoda? Mi az,hogy több pontot kaptál egy másik szakon? Az érettségi és esetleg a középiskolai jegyeid alapján egy pontszámod van, nem különbözõ, és ebben az esetben a sorrendedben a legelõrébb elhelyezkedõ, (elegendõ ponttal) szakra vesznek fel. Ha mûvészeti vagy színészeti fõiskolára/egyetemre mész, abban nem tudok segíteni, mert ott valahogy máshogy van! Sikeres felvit :)

hogy micsoda? Mi az, hogy több pontot kaptál egy másik szakon? Az érettségi és esetleg a középiskolai jegyeid alapján egy pontszámod van, nem különbözõ, és ebben az esetben a sorrendedben a legelõrébb elhelyezkedõ, (elegendõ ponttal) szakra vesznek fel. Ha mûvészeti vagy színészeti fõiskolára/egyetemre mész, abban nem tudok segíteni, mert ott valahogy máshogy van! Sikeres felvit :)
Hát ha elsõnek megjelöli pl a germanisztikát, másodiknak meg pl valamilyen mérnöki szakot, akkor igencsak különbözõ pontszámai lesznek... Kérdezõ! Nézd meg hogy alakul ki a ponthatár, és meglátod, hogy miért kérdeztél butaságot! :) Lebutítva: ahová elõször megvan a pontod, oda vettek fel.
A kérdező hozzászólása: mûvészeti szakokra jelentkeztem mindegyiken felvételi vizsga volt, így különbözõ pontszámaim lesznek, (bár azt kétlem hogy a másodikra többet kapnék) :D szóval nekem a közép sulis pontok egyáltalán nem számítanak
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
Nem baj, csak akkor az írásbeli része is semmis lesz.
Ugyanez a problémám, erõsen gondolkozok, hogy érdemes-e bemenni 19 pontos írásbelivel... :// De szerintem nem megyek.

Ha biztos vagyok benne, hogy duplázással több pontom lenne, minthogy beleszámítanák a középiskolai eredményeimet is a pontjaimba, akkor ugye nem szükséges a középiskolás bizonyítvány elküldése?

Legjobb válasz: Én elküldtem mindent, biztos ami biztos alapon, ne ezen bukjam el. Bár az lenne az értelemszerû, hogy elég az érettségi bizi, elvégre az érettségi feltétele a már meglévõ 12. évfolyam. "idõközben megszerzett és pontszámításhoz még szükséges dokumentumot, pl. idén érettségizõk esetében a középiskolai bizonyítvány utolsó évének másolatát (amennyiben tanulmányi pontot szeretne számíttatni)" Ha ebbõl a szövegbõl indulok ki (e-felvi, dokumentumok menü), akkor elméletileg nem szükséges... Nézd át a felvit azért.

Én elküldtem mindent, biztos ami biztos alapon, ne ezen bukjam el. Bár az lenne az értelemszerû, hogy elég az érettségi bizi, elvégre az érettségi feltétele a már meglévõ 12. évfolyam. "idõközben megszerzett és pontszámításhoz még szükséges dokumentumot, pl. idén érettségizõk esetében a középiskolai bizonyítvány utolsó évének másolatát (amennyiben tanulmányi pontot szeretne számíttatni)" Ha ebbõl a szövegbõl indulok ki (e-felvi, dokumentumok menü), akkor elméletileg nem szükséges... Nézd át a felvit azért.
Nem szükséges feltölteni. E-felvin is kötelezõ dokumentumként az érettségi bizit adta meg. És a gimis bizire nem írta ki míg fel nem töltöttem, hogy töltsem fel, csak az érettségisre figyelmeztetett.
Nem szükséges elküldened, ha biztosan tudod, hogy az évvégikkel kevesebb lesz a pontod! Ha nem küldöd be az évvégiket, akkor automatikusan csak az érettségit duplázzák!
De küld ez a bizonyítvány, különben honnan tudnák, hogy duplázással több pontod lenne?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Igazából én is így gondoltam, de azért inkább kikértem még pár ember véleményét biztos, ami biztos alapon.

Ha kibocsátunk 1 elektromágneses hullámot 1 adott ponton változhat a hullámhossza mire elér 1 másik pontot? Miért van az hogy bizonyos hullámhosszon áthatolnak 1 papírlapon de több papírlapon már nem képesek? (mi változik közben? )

Legjobb válasz: persze hogy változhat, ha új közeghez és akkor változik a hullámhossz míg a frekvencia állandó marad, és az új közegbéli sebességétõl függ a hullámhossz

persze hogy változhat, ha új közeghez és akkor változik a hullámhossz míg a frekvencia állandó marad, és az új közegbéli sebességétõl függ a hullámhossz
ha több papírlapot teszel egymás mögé akkor belátható hogy ha a papír síkjára merõlegesen figyelünk egy területet akkor azon a területen (a síkra vetítve az egyes atomokat) több lesz az atomok száma, így ha egy sugárzást küldünk rá, valószínûbb hogy találkozik valamelyik atommal (annak elektronjaival) mint amikor kevesebb papír van ott, és ez az a találkozás ami eltéríti vagy elnyeleti a sugárzást

Ha a mű értelmezésnél tartalmat és még pár dolgot leírok akkor hogyan számítják a pontot? Többi info lent!

Az a problémám, hogy ma a mű értelmezést választottam ami márai sándor az árva volt és én leírtam az elején, hogy milyen nézőpontból jelenik meg a mű meg a tartalmát és a szereplők változását, hogy elején hogyan viselkedtek és a végén és most nem tudom, hogy hogyan számolják a pontot? Most akkor ha a mű értelmezés eltér és írok másfél oldalt ezekről amiket előbb felsoroltam akkor azt úgy számítják mintha nem is lenne és akkor se helyesírásra meg semmire nem kapok pontot?

Legjobb válasz: Jaj szerintem ne számíts jó pontokra. A fenti szövegedbe egy deka kohézió sincs, anélkül pedig esszét írni igen meredek.

Jaj szerintem ne számíts jó pontokra. A fenti szövegedbe egy deka kohézió sincs, anélkül pedig esszét írni igen meredek.
biztos nem kapsz nulla pontot
A kérdező hozzászólása: Jó pontokra nem is szeretnék számítani, de kíváncsi vagyok, hogy akkor most ilyenkor mi a helyzet? Egészet kihuzzák és 0pont?
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk 1-2hét múlva bemegyek a tanárhoz külön akkor szerintetek megbírom nézni a végeredményem? Mert most ezen a második feladatlapon múlik az egész, hogy hogyan fogják ezt osztályozni mert elsõ feladatlapból kb. 40bõl 7-8at értem el, mert alig volt rá idõm.. Második feladatlapra csak kapok 7-8pontot a 60ból, ezért vagyok kíváncsi erre a pont számításra.
1óra alatt nem tudtad megírni a szövegértésnek legalább a felét? Pár pontot biztos kapsz, ha a narrációról, meg a szereplõkrõl írtál, mert ez ott van az elemzési szempontok között. De 12-15ponttal sem lesz meg a kettes..
A kérdező hozzászólása: ha 13% megvan akkor már mehetek szóbelizni és nekem most az a lényeg.

Ha elsőnek jelöltem meg egy szakot a fősulin, akkor előnyt élvezek, azzal szemben, aki másodiknak jelölte ugyan azt a szakot, de elsőre nem vették fel és az én pontjaimnál több pontja van?

Legjobb válasz: Nem, és nem. A sorrend nem számít! Nem ad semmi pluszt! Annyi, hogy ha az elsõ helyre felvesznek, akkor az utáni helyekre már nem vehetnek fel. Egy évben egy helyre nyerhetsz csak felvételt. Ha az elsõre nincs elég pontod, de a másodikra igen, akkor oda. Hogy te hányadiknak írod be a sulit, az nem fogja befolyásolni a másik ember felvételijét.

Nem, és nem. A sorrend nem számít! Nem ad semmi pluszt! Annyi, hogy ha az elsõ helyre felvesznek, akkor az utáni helyekre már nem vehetnek fel. Egy évben egy helyre nyerhetsz csak felvételt. Ha az elsõre nincs elég pontod, de a másodikra igen, akkor oda. Hogy te hányadiknak írod be a sulit, az nem fogja befolyásolni a másik ember felvételijét.
Természetesen nem. Sztd ennek mi értelme lenne mégis? Téged felvennének 200 ponttal, mert elsõnek jelölted, mást meg 400-al nem, mert másodiknak írta?.. Ez egy baromság. Csak annyiban lényeges a sorrend, hogy ha vmelyikre felvesznek, akkor az utána lévõkre nem mehetsz. Ezért kell mindig azt legelõre írni, amit legjobban szeretnél...
A kérdező hozzászólása: de ha azt a másik embert fölveszik mégiscsak az elsõ helyre, akkor az kiesik a listából és én kerülök elé (ha pl. utána vagyok közvetlenül)?
Úgy képzeld el, hogy pl egy szakra csinálnak egy listát a pontok alapján. Ebben a listában van olyan, aki elsõnek jelölte meg, de olyan is, aki csak másodiknak (harmadiknak stb). Ha felvettek vkit már egy elõrébb megjelölt helyre, akkor az kiesik a listáról. Így te elõrébb kerülsz, igen. De ha mondjuk õ másodiknak jelölte meg, de az elsõ helyére nem vették fel, akkor elõtted lesz a listán, ha több pontja van.
Persze, ha a másikat felveszik az elsõ helyre, akkor õ már nem lesz elõtted. Ettõl te nem kerülsz õelé, ezt egy kis gondolkodással könnyû látni, hiszen õ nem mögéd kerül a listán, hanem kilép elõled.
A felvin le van írva, hogy milyen algoritmus szerint dolgoznak, kb. úgy mûködik, ahogy az elõttem szólók leírták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!