Találatok a következő kifejezésre: Több pontot ha (56 db)

Ha ELTE IK proginfó szakra jelentkezek, akkor érettségin szerezhetek azzal több pontot ha fizikából ÉS infóból is érettségizek?

Vagy érdemesebb vmeikre ráfeküdni és abból egy biztos jójegy? Tudom nem a legmegfelelőbb kateg., de a témában jártas emberek ide járnak. Köszönöm, üdv

Legjobb válasz: Matekot mindenképpen beszámítják, mellé fizika vagy info közül a több pontot érõt. Ennek ellenére azt ajánlom hogy az emelt matekra feküdj rá, mert szórótárgy. Informatika érettségi egy vicc (az emelt is), fizika meg nincs a szakon. Ha a fizika is érdekel, pillants rá a BME mérnökinfóra.

Matekot mindenképpen beszámítják, mellé fizika vagy info közül a több pontot érõt. Ennek ellenére azt ajánlom hogy az emelt matekra feküdj rá, mert szórótárgy. Informatika érettségi egy vicc (az emelt is), fizika meg nincs a szakon. Ha a fizika is érdekel, pillants rá a BME mérnökinfóra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az emelt matek alap, persze, csak az érdekelt h szerezhetek-e több pontot, de ezek szerint tehát nem. Üdv
300 körül volt tavaly, tavalyelõtt a ponthatár, 1 emelttel is gyakorlatilag biztos hogy meghaladod.
"Informatika érettségi egy vicc (az emelt is)" Annyit hozzátennék, hogy a matek érettségi is, úh. arra sem árt külön gyúrni, mert egyetemen, fõleg ELTE IK Proginfón az elég kemény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat.

Egyetemi szociális ösztöndíj igényléshez, melyik számít több pontot, ha albérletben lakom, vagy ha bejárós vagyok?

Szóval, pontrendszer alapján adnak szoc.ösztöndíjat, aki a ponthatár felett van az kap, aki alatta az nem. Melyikre kapnék több pontot?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, de te az alapján akarod beírni, hogy melyik ér több pontot és nem azt, hogy ténylegesen mi a helyzet? Bocs, csak ezt most így nem egészen értem.

Fogalmam sincs, de te az alapján akarod beírni, hogy melyik ér több pontot és nem azt, hogy ténylegesen mi a helyzet? Bocs, csak ezt most így nem egészen értem.
A kérdező hozzászólása: Egyrészt még nem dõlt el, hogy melyik leszek - bejárós vagy albis -, és lehet hogy az alapján döntöm el, hogy melyik a kedvezõbb, másrészt lehet hogy nem azt írnám be ami leszek, hanem azt amivel jobban járok :S Lehet, hogy ez nem épp tisztességes, de eddig egy évben sem kaptam szociális ösztöndíjat és még egy csomó olyanok akikrõl tudom, hogy tényleg szükségük lenne rá, és olyanokról tudom, hogy megkapta aki sokkal jobban állnak mint azok akik nem kapták meg. Szóval elõre kérném azokat akik le akarnak szólni, hogy ez nem tisztességes, hogy nem érdekel, mert mindenki ezt csinálja, ott csalnak ahol tudnak, nem valós jövedelmet adnak meg stb... Ahhoz képest az én "csalásom" még nem nagy.
A kérdező hozzászólása: Kicsit elírtam, de gondolom a lényeget ki lehet belõle venni.
http://www.sc.bme.hu/index.php?pText=4_10_22&pOpen=7 nálunk így pontozzák, gondolom mindenhol hasonló.

Hogy működnek ezek az xbox live pontok ha mondjuk veszek 800 pontot és azt elhasználom egy játékra akkor többet már arra a játékra nemkellvennem többet pontot? Vagy hogyvan?

Legjobb válasz: He? Megveszed a pontokat, azokat meg beváltod valamilyen tartalomra. Arcade játékra, DLC-re, vagy akármire. A pont elhasználódik, onnantól kezdve az adott tartalmat bármikor letöltheted újra.

He? Megveszed a pontokat, azokat meg beváltod valamilyen tartalomra. Arcade játékra, DLC-re, vagy akármire. A pont elhasználódik, onnantól kezdve az adott tartalmat bármikor letöltheted újra.
A kérdező hozzászólása: Oké, és mi a helyzet a multiplayerrel neten keresztül?ha mondjuk egy gta4-el akarok multizni ahhoz is kell pontnem?
Nem, ahhoz Gold elõfizetés kell. Az nem pont, hanem idõrendszerû. 3 vagy 12 hónap általában. Megveszed, bepötyögöd a kódot, onnantól kezdve adott ideig multizhatsz bármivel.


Általános orvosi karra/orvosi egyetemre készülök;ha biológiából és kémiából is emelt szintű érettségit tennék azért több pontot tudnék kapni?

(tehát nem úgy mint a nyelvvizsgánál:ha megvan az 50 pont, hiába van 2 fels?fokúd;nem számít be...)

Legjobb válasz: mind a 2 emeltért megkapod a +40 pontot. és ezzel ki is használtad a +pontokkal szerezhetõ 80 pontot.

mind a 2 emeltért megkapod a +40 pontot. és ezzel ki is használtad a +pontokkal szerezhetõ 80 pontot.
összesen 80 pluszpontod lehet, tehát ha mindkettõbõl emeltet csinálsz, akkor meglesz a max pontod, viszont nyelvvizsgáért, meg hasonlókért akkor már nem kapsz.

Ha az elsõ két helyen elérem a ponthatárt, de mondjuk a második helyen lévõ szakon több pontot kaptam, attól még az elsõ helyre vesznek fel igaz?

Legjobb válasz: hogy micsoda? Mi az,hogy több pontot kaptál egy másik szakon? Az érettségi és esetleg a középiskolai jegyeid alapján egy pontszámod van, nem különbözõ, és ebben az esetben a sorrendedben a legelõrébb elhelyezkedõ, (elegendõ ponttal) szakra vesznek fel. Ha mûvészeti vagy színészeti fõiskolára/egyetemre mész, abban nem tudok segíteni, mert ott valahogy máshogy van! Sikeres felvit :)

hogy micsoda? Mi az, hogy több pontot kaptál egy másik szakon? Az érettségi és esetleg a középiskolai jegyeid alapján egy pontszámod van, nem különbözõ, és ebben az esetben a sorrendedben a legelõrébb elhelyezkedõ, (elegendõ ponttal) szakra vesznek fel. Ha mûvészeti vagy színészeti fõiskolára/egyetemre mész, abban nem tudok segíteni, mert ott valahogy máshogy van! Sikeres felvit :)
Hát ha elsõnek megjelöli pl a germanisztikát, másodiknak meg pl valamilyen mérnöki szakot, akkor igencsak különbözõ pontszámai lesznek... Kérdezõ! Nézd meg hogy alakul ki a ponthatár, és meglátod, hogy miért kérdeztél butaságot! :) Lebutítva: ahová elõször megvan a pontod, oda vettek fel.
A kérdező hozzászólása: mûvészeti szakokra jelentkeztem mindegyiken felvételi vizsga volt, így különbözõ pontszámaim lesznek, (bár azt kétlem hogy a másodikra többet kapnék) :D szóval nekem a közép sulis pontok egyáltalán nem számítanak
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)

Ha biztos vagyok benne, hogy duplázással több pontom lenne, minthogy beleszámítanák a középiskolai eredményeimet is a pontjaimba, akkor ugye nem szükséges a középiskolás bizonyítvány elküldése?

Legjobb válasz: Én elküldtem mindent, biztos ami biztos alapon, ne ezen bukjam el. Bár az lenne az értelemszerû, hogy elég az érettségi bizi, elvégre az érettségi feltétele a már meglévõ 12. évfolyam. "idõközben megszerzett és pontszámításhoz még szükséges dokumentumot, pl. idén érettségizõk esetében a középiskolai bizonyítvány utolsó évének másolatát (amennyiben tanulmányi pontot szeretne számíttatni)" Ha ebbõl a szövegbõl indulok ki (e-felvi, dokumentumok menü), akkor elméletileg nem szükséges... Nézd át a felvit azért.

Én elküldtem mindent, biztos ami biztos alapon, ne ezen bukjam el. Bár az lenne az értelemszerû, hogy elég az érettségi bizi, elvégre az érettségi feltétele a már meglévõ 12. évfolyam. "idõközben megszerzett és pontszámításhoz még szükséges dokumentumot, pl. idén érettségizõk esetében a középiskolai bizonyítvány utolsó évének másolatát (amennyiben tanulmányi pontot szeretne számíttatni)" Ha ebbõl a szövegbõl indulok ki (e-felvi, dokumentumok menü), akkor elméletileg nem szükséges... Nézd át a felvit azért.
Nem szükséges feltölteni. E-felvin is kötelezõ dokumentumként az érettségi bizit adta meg. És a gimis bizire nem írta ki míg fel nem töltöttem, hogy töltsem fel, csak az érettségisre figyelmeztetett.
Nem szükséges elküldened, ha biztosan tudod, hogy az évvégikkel kevesebb lesz a pontod! Ha nem küldöd be az évvégiket, akkor automatikusan csak az érettségit duplázzák!
De küld ez a bizonyítvány, különben honnan tudnák, hogy duplázással több pontod lenne?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Igazából én is így gondoltam, de azért inkább kikértem még pár ember véleményét biztos, ami biztos alapon.

Ha több pontom van felvettek?

Pl. egy egyetemen 363 a ponthatár és nekem 390 van?

Legjobb válasz: Ezt úgy értem, ha egy adott szakra mondjuk megvan, hogy 50 embert vesznek fel, de 60-an is elérték a 363 vagy több pontot. Tehát akkor mindenkit felvesznek? Vagy hogy is van ez? :D

A kérdező hozzászólása: Ezt úgy értem, ha egy adott szakra mondjuk megvan, hogy 50 embert vesznek fel, de 60-an is elérték a 363 vagy több pontot. Tehát akkor mindenkit felvesznek? Vagy hogy is van ez? :D
ha 50et vesznek fel, akkor úgy húzzák meg a ponthatárokat, h többet ne vegyenek fel tudtommal. tehát akkor eggyel magasabb a ponthatár. de javítsatok ki ha tévedek. egyébként meg, ha 363 a ponthatár és 390ed van, akkor elvileg felvettek. hacsak nem a tavalyi ponthatárokat nézed, mert idén változhat. akár ugorhat is egy nagyot...
Nem elõször a ponthatárt húzzák meg és utána nézik meg, h hányan érték el....hanem fordítva... Mondjuk 50 embert lehet felvenni egy adott szakra. 15-nek van 400 pontja, 15-nek 390, 20 embernek meg 360, akkor 360nál húzzák meg a ponthatárt. Elég érdekesen is nézne ki, ha lenne egy 360 pontos szakra 390 pontod és küldenének egy levelet, h sorry...vagy esetleg hallottál már ilyenrõl?...
A kérdező hozzászólása: Tök sötét nekem ezzel kapcsolatban minden :D Köszi a segítséget! Csak úgy néztem, hogy tavaly 363 volt a határ. Akkor "idén" felvennének 390-el? Tehát van úgy, hogy rátesznek mondjuk 30 pontot? :D
Elõzõ vagyok. Nincs olyan h rátesznek... nem értem miért gondolja így mindenki. A ponthatárok csak a jelentkezõkön múlnak. Nincs olyan, h vki kitalálja, h akkor emeljük meg a pszichológia vagy a jogi vagy akármelyik karon 40 ponttal, mert neki úgy tetszik... Ha arra a szakra, amelyikre tavaly 363 volt a ponthatár, és mondjuk 50 embert vehetnek fel, és most jelentkezik 50 olyan ember, akinek 470 pontja van, akkor 470 lesz a ponthatár. Természetesen erre kicsi az esély, csak szemléltetésképpen mondtam. Szerintem valószínûleg elég lesz 390 pont, de most is volt rá példa, h egy adott szakon 60 pontot emelkedett. Az érettségi eredményeken és a jelentkezõkön múlik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)

Ha cigánynak vallom magam több pontot kaphatok az érettségin?

Ez igaz? Anyám azt mondja ezt hallotta (sztem csak pletyka) , és ha igaz nem ellenőrzik vhogy??? Másik dolog meg az aszma/allergia az fogyatékosságnak számít? Mert a pípíron az áll, de a neten nem :/

Legjobb válasz: Miért kapnál több pontot azért mert cigánynak vallod magad? Baromság.

Miért kapnál több pontot azért mert cigánynak vallod magad? Baromság.
esetleg a felvételi pontszámításnál van ilyen, de érettséginél biztos nem kapsz többet.
olvasd el a felsõoktatási törvényt van benne ilyen bekezdés??!!! Nincs! Az kap plusz pontot, aki védelembe van , rendszeres gyermekvédelmi kevezményt kap, és a szüleinek nincs meg a nyolc osztálya... Ez valóban sok roma családnál elterjedt viszont egy szóval se írják, hogyha roma vagy autómatikusan jár pont... mint ahogy ezen pontokat, magyar családban is megkapod ha fentállnak ezen kitételek (védelembe vétel, rgykv, szülõk alul iskolázottsága) utána kéne nézni a hatályos törvényeknek, nem rosszindulatból ezt-azt feltételezni jah és tanulj nem irigykedi kell hanem tanulni
A kérdező hozzászólása: köszi:D én is így sejtettem:D de nem sok a pontszám tanulni fogok^^
Én úgy tudom hogy lehet érte kapni, 10 pontot.Nálunk többen akartak az osztályból ilyen papírt, de nem jött nekik össze mert aki ezt osztogatta már így is bajban van...:D
Hülyeség ... Készülj fel , tanulj

Ha emelt szinten csinálom meg az infó érettségit akkor az több pontot jelent felvételinél?

Legjobb válasz: Ha az infó felvételi tárgyad, akkor igen, beleszámít. Tegyük fel, hogy mérnök infóra mész, ez esetben számít. De ha pl ELTE-re mész bölcsésznek, ott nem kapsz érte 40 pontot, mert nem felvételi tárgy. Érthetõ? :) Ha nem, akkor írd le, melyik szakra jelentkezel, és segítek/segítünk. ;)

Ha az infó felvételi tárgyad, akkor igen, beleszámít. Tegyük fel, hogy mérnök infóra mész, ez esetben számít. De ha pl ELTE-re mész bölcsésznek, ott nem kapsz érte 40 pontot, mert nem felvételi tárgy. Érthetõ? :) Ha nem, akkor írd le, melyik szakra jelentkezel, és segítek/segítünk. ;)
A kérdező hozzászólása: faja, köszi :)

Ha elsőnek jelöltem meg egy szakot a fősulin, akkor előnyt élvezek, azzal szemben, aki másodiknak jelölte ugyan azt a szakot, de elsőre nem vették fel és az én pontjaimnál több pontja van?

Legjobb válasz: Nem, és nem. A sorrend nem számít! Nem ad semmi pluszt! Annyi, hogy ha az elsõ helyre felvesznek, akkor az utáni helyekre már nem vehetnek fel. Egy évben egy helyre nyerhetsz csak felvételt. Ha az elsõre nincs elég pontod, de a másodikra igen, akkor oda. Hogy te hányadiknak írod be a sulit, az nem fogja befolyásolni a másik ember felvételijét.

Nem, és nem. A sorrend nem számít! Nem ad semmi pluszt! Annyi, hogy ha az elsõ helyre felvesznek, akkor az utáni helyekre már nem vehetnek fel. Egy évben egy helyre nyerhetsz csak felvételt. Ha az elsõre nincs elég pontod, de a másodikra igen, akkor oda. Hogy te hányadiknak írod be a sulit, az nem fogja befolyásolni a másik ember felvételijét.
Természetesen nem. Sztd ennek mi értelme lenne mégis? Téged felvennének 200 ponttal, mert elsõnek jelölted, mást meg 400-al nem, mert másodiknak írta?.. Ez egy baromság. Csak annyiban lényeges a sorrend, hogy ha vmelyikre felvesznek, akkor az utána lévõkre nem mehetsz. Ezért kell mindig azt legelõre írni, amit legjobban szeretnél...
A kérdező hozzászólása: de ha azt a másik embert fölveszik mégiscsak az elsõ helyre, akkor az kiesik a listából és én kerülök elé (ha pl. utána vagyok közvetlenül)?
Úgy képzeld el, hogy pl egy szakra csinálnak egy listát a pontok alapján. Ebben a listában van olyan, aki elsõnek jelölte meg, de olyan is, aki csak másodiknak (harmadiknak stb). Ha felvettek vkit már egy elõrébb megjelölt helyre, akkor az kiesik a listáról. Így te elõrébb kerülsz, igen. De ha mondjuk õ másodiknak jelölte meg, de az elsõ helyére nem vették fel, akkor elõtted lesz a listán, ha több pontja van.
Persze, ha a másikat felveszik az elsõ helyre, akkor õ már nem lesz elõtted. Ettõl te nem kerülsz õelé, ezt egy kis gondolkodással könnyû látni, hiszen õ nem mögéd kerül a listán, hanem kilép elõled.
A felvin le van írva, hogy milyen algoritmus szerint dolgoznak, kb. úgy mûködik, ahogy az elõttem szólók leírták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!