Találatok a következő kifejezésre: Több mint hete szedek fogamzásgátlót (18 db)

Több infó kéne. A ciklus elsõ napjától szedi e? Mit ír a tájékoztató.
Gyógyszerenként változik, hogy melyik mikortól véd, de ettõl függetlenül az elsõ hónapot általában ki szokták várni.
Semmi eselye en ugyanigy szexelek 4 eve baratommal..
Szerintem nem nagy, de szerintem akkor szexelj, ha az infók a birtokodban vannak, és ne utána gyere kérdezõsködni, már TELJESEN FELESLEGES
Nincs nagy esélye. Ha a ciklus elsõ napján kezdte szedni akkor már véd (hülyeség, hogy 1 hónapot kell várni, bele van írva a tájékoztatóba, hogy ha 1. naptól szeded akkor rögtön véd), ha pedig nem akkor 1-2 hét... Ha nem is élveztél el benne akkor ne aggódjatok szerintem...
@5: Egy szóval nem mondtam, hogy 1 hónapot KELL várni, azt mondtam, hogy KI SZOKTÁK VÁRNI, mert akkor biztos a védettség.
A kérdező hozzászólása: Igen ciklus elsõ napjától szedi

Több mint 1 hete szedek fogamzásgátlót. Létezhet az h nem kívánom már annyira a pasim mint régebben?

Tök furcsa.. mielött nem szedtem tabit állandóan feltudott izgatni.. most meg csinálja nekem a dolgokat nem tudok beindulni. Pedig akarom!! :(

Legjobb válasz: Az bizony lehet.Én is emiatt hagytam abba azta rohadt gyógyszert, ha tudom soha el nem kezdem szedni, de hát ez volt az utolsó, amire gondoltam. Utánaolvastam, és elég gyakori, hogy a fog. gátló okozza a libidó hiányt/csökkenést. Mióta nem szedem, azóta megint olyan vagyok mint egy pornós ribanc.... LOL

Az bizony lehet.Én is emiatt hagytam abba azta rohadt gyógyszert, ha tudom soha el nem kezdem szedni, de hát ez volt az utolsó, amire gondoltam. Utánaolvastam, és elég gyakori, hogy a fog. gátló okozza a libidó hiányt/csökkenést. Mióta nem szedem, azóta megint olyan vagyok mint egy pornós ribanc.... LOL
Igen, sajnos rám is ilyen hatással volt a bogyó.
Akkor ez a fogamzásgátló ha úgy vesszük duplán fejti ki hatását, lecsökkenti az együttlétek számát, egyben ellehetetleníti a megfoganást. ^^
Szia!Nekem ez benne van a gyógyszer tájékoztatójában is, bár nekem változás van írva, tehát nõhet is. Ez gondolom gyógyszer, s alkat függõ... Bár szerencsére magamon nem vettem észre semmijen változást, bár mi nem sokáig mertük csinálni tabi nélkül
Igen, lehet, de nem tudom mindegyik gyógyszernél-e, nézd meg a mellékhatásoknál. Bár nekem ez fordítva sült el. :)
Nekem szokott olyan lenni h nem kívánom 1-2 hétig utána meg bevadulok nem tudom hogy a gyógyszer miatt van-e mondjuk több mint 1 éve szedek gyógyszert elõtte meg csak egy hónappal vesztettem el szal nem tudom.De ez sztem természetes.
A kérdező hozzászólása: Szal akkor a tabitól van.. Fog ez változni? Úgy értem várjak még 2-3 hetet és ha akkor sem jobb akkor váltsak tabit? Amúgy lehetséges h csak a szervezetemnek "hozzá kell szoknia" azért reagál így?
Nekem is volt ilyen problémám akkor, amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, de szerencsére csak az elsõ levélnél!! Amikor elkezdtem a másodikat minden a régi volt:) Szerintem csak meg kell szoknia a szervezetednek. Türelem:)

Több mint 1 hete szedek fogamzásgátlót és kissé görcsöl alul a hasam, ez normális? Ez csak eleinte van és elfog múlni, vagymi? Help :D

Legjobb válasz: az elsõ pár hónapban elég sok mellékhatás kijöhet,de ha nem múlik el a második levélnél sem akkor menj vissza és irass másikat.

az elsõ pár hónapban elég sok mellékhatás kijöhet, de ha nem múlik el a második levélnél sem akkor menj vissza és irass másikat.

Fogamzásgátlót szedek már több mint egy éve de mielött megjön elötti héten leszakad a derekam meg a melleim fájnak. Nektek nem szokott eltöte vmi tünet lenni?

Legjobb válasz: én nem szedek fogamzásgátlót, de nekem fájni szoktak a melleim, de nagyon, és a hátam is...

én nem szedek fogamzásgátlót, de nekem fájni szoktak a melleim, de nagyon, és a hátam is...
Szia! 19/L Nekem a melleim szoktak a 14. nap környékétõl feszülni.. Más problémám nincs, ahogy megjön a menstruációm, azonnal abba marad, akkor már csak a görcseimmel van probléma, hiába szedek fogamzásgátlót, ugyanúgy megmaradtak...
nekem mielõtt megjön fáj a hasam, onann tudom, h most jönni fog, aztán elmúlik. néha feszül a mellem is, de nem mindig.

Több mint fél éve rendszeresen fogamzásgátlót szedek, mindig időbe bevettem a tablettát és napra pontosan meg is jött. De most nem jött meg! Jóval a megszokott idő előtt kb 1 hétig volt enyhe vérzésem de az elmúlt. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Kompetens választ erre egy nõgyógyász szakorvos fog tudni adni neked! Kérdezz is meg egyet. Fogamzásgátló szer mellett is teherbe lehet esni. Vérzés ki is maradhat külsõ hatások miatt ,de ez a megvonásos vérzésre annyira nem igaz. Nem jellemzõ,hogy kimarad. Keress fel egy nõgyógyászt és kérd ki a véleményét!!

Kompetens választ erre egy nõgyógyász szakorvos fog tudni adni neked! Kérdezz is meg egyet. Fogamzásgátló szer mellett is teherbe lehet esni. Vérzés ki is maradhat külsõ hatások miatt , de ez a megvonásos vérzésre annyira nem igaz. Nem jellemzõ, hogy kimarad. Keress fel egy nõgyógyászt és kérd ki a véleményét!!

Több mint egy éve szedem a fogamzásgátlót. Egy hete barna folyasom van. Lehet ez terhesség vagy inkább stressztől, fogyástól? Sos

Legjobb válasz: Lehet terhességtõl is, de lehet, hogy úgy jársz, mint én... Én 4 évig szedtem a tablettát miközben barna folyásom volt tõle, de a nõgyógyász szerint normális jelenség. Most, hogy abbahagytam, teljesen összezavarodott a hormonrendszerem, nemsokára néznek hormonpanelt, annyit vérezgetek, a fogamzásgátló valószínûleg felnyomta a prolaktint... Én mindenképpen utánajárnék!

Lehet terhességtõl is, de lehet, hogy úgy jársz, mint én... Én 4 évig szedtem a tablettát miközben barna folyásom volt tõle, de a nõgyógyász szerint normális jelenség. Most, hogy abbahagytam, teljesen összezavarodott a hormonrendszerem, nemsokára néznek hormonpanelt, annyit vérezgetek, a fogamzásgátló valószínûleg felnyomta a prolaktint... Én mindenképpen utánajárnék!

Fogamzásgátlót szedek több mint két éve folyamatosan. Most azonban egy hónap kimaradt és a párommal ezt elfelejtetük és belémélvezett de ez a 7 napos szünet után kb egy hét után történt. Lehetek így terhes vagy meddig véd a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.

Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.
Ha még belefész, mindenképp vegyél be 72 órást, ha nem akarsz babát. Mert védett már nem voltál, így 50-50% esély, hogy terhes vagy, vagy nem. Használjatok gumit, és igen, vegyél egy tesztet és a menses idejében csináld meg, fõleg ha késik, és akkor menj dokihoz is. Most meg 72 órás..

Fogamzásgátlót szedek már több mint egy éve! Viszont múltkori mensim elõtt erõs hasmenés kapott el egy hétre. Terhes vagyok?

Még az utolsó pár tablettám volt csak hátra utána volt a tabletta megvonás. Pont erre az idõszakra esett a hasmenés. Ez alatt együtt voltam a barátommal több alkalommal is. De utána megjött a bajom. Vizsont fura (terhességre utaló) dolgok történtek velem. hányingerem volt, rengeteget járok pisilni, undorodok egyes ételektõl, és nagyon lobbanékony és hisztis lettem!

Legjobb válasz: Talán csak valami betegség+bebeszéled magadnak. DE 2 héttel az aktus után már lehet tesztelni, az majd megmondja. Egyébként lehetséges, igen, úgyhogy tesztelj!

Talán csak valami betegség+bebeszéled magadnak. DE 2 héttel az aktus után már lehet tesztelni, az majd megmondja. Egyébként lehetséges, igen, úgyhogy tesztelj!
Kérdés, hogy az eset után mennyivel jelentkeztek ezek a "furcsa" tünetek? Ha minimum 2 hét eltelt, csak akkor okozhatja terhesség. Ha kevesebb, mint két hét, akkor "bebeszéled" magadnak, nem attól van. Ettõl függetlenül lehetsz terhes, ha -nem pótoltad a kifo.ott tablettát; -nem a tájékoztató szerint jártál el a kihagyás után (általában ilyenkor az a teendõ, hogy vagy nem tartasz szünetet, vagy a kihagyást is beleszámolva tartod meg a 7 napot).
A kérdező hozzászólása: Háát eltelt a 2 hét , nem bebeszéltem magamnak ugynis mások hívták fel a figyelmemet rá, hogy elég fura vagyok mostanában! Azért nem is figyeltem rá mert egyszerûen ki is ment a fejembõl hogy ez problémát okozhat, csak utólag... hát mindegy ma esedékes a mensi, ha nem jön meg akkor jön a teszt!
Szerintem is várhatsz 1-2 napot, de ha gondolod, akár már ma tesztelhetsz, de mondjuk igaz, a reggeli vizelet a tuti (koncentráltabb).

Már több mint fél éve szedek fogamzásgátlót, de a minap, az első héten kimaradt egy tabletta. (csak 10-13óra rá vettem be, majd tovább szedtem rendszeresen) Rá 3napra mégis egyéb védekezés nélkül voltam együtt a párommal. Teherbe eshetek így is?

Legjobb válasz: A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.

A tájékoztatót olvasd át, le szokták írni, ilyenkor mia teendõ. Általában az elsõ hét a gyógyszerszedésbõl, amibõl ha kimarad egy szem, gond lehet, de a rendszertõl való eltérés meggyengíti a védelmet. Érdemes utánaolvasni a gyógyszerednek, hogy hat.
A kérdező hozzászólása: Ott azt írták, hogy ha 12órán belül vettem be, akkor nincs gond, de sajnos nem vagyok benne biztos...az orvosom pedig 200km-re van.:(
Nem írják, mi van ha 12-t túllépted? Ilyenkor az írják, hogy "kiegészítõ fogamzásgátlás szükséges a köv. 7 napban". Nálad is ez a jellemzõ? Mert akkor gond lehet... Esetleg nem tudod a dokid telefonszámát? Érdemes lenne megkérdezned. Nem tudom, mit tennék a helyedben. 72 órással erõsen felborítod a ciklusod, és lehet, hogy feleslegesen. Benne lennél még egyáltalán a 72órában? Mert ha nem, akkor már nincs is más teendõ, mint várni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!