Találatok a következő kifejezésre: Több mint éve volt (134 db)

Egy év alatt több mint 13 kg-ot híztam! Kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, a TSH értéke több, mint 60 volt. Jelenleg 10. A gyógyszer hatására normalizálódhat a testsúly?

Természetesen rendszeres mozgás mellett.

Legjobb válasz: A gyógyszer hatására csak nem szedsz tovább fel +kilókat, már ha nem zabálsz össze vissza. Ha fogyni szeretnél, ugyanúgy kell enned mint egy egészséges, "fogyózó" embernek. A gyógyszertõl nem fogsz fogyni.

A gyógyszer hatására csak nem szedsz tovább fel +kilókat, már ha nem zabálsz össze vissza. Ha fogyni szeretnél, ugyanúgy kell enned mint egy egészséges, "fogyózó" embernek. A gyógyszertõl nem fogsz fogyni.
Szia! Mozgással és diétával fogsz tudni lefogyni, a gyógyszer az csak a pajzsmirigyed mûködését fogja helyreállítani! 28N
Neked mennyi idõ alatt sikerült 10-re csökkenteni a TSH-dat 60-ról? Nekem azt mondta a dokim, hogy 3-4 kilót fogyni fogok csak úgy, a többiért meg kell küzdeni, de legalább nem hiábavalók lesznek a diéták! :)

Le akarok szokni! Tobb mint 1 eve cigizek es sokat cigizek naponta, volt h 1 doboz (vagy tobb) is elment 1 nap, probaltam mar leszokni de nem ment, max 1 hetig birtma, van vmi jo modszer a leszokasra?

Legjobb válasz: szia! Szerintem nagyon jó úton jársz a leszokás felé. Én 10 évig bagóztam sajnos (napi fél-egy doboz körül szívtam), többször próbáltam, szülõi hatásra leszokni. Majd egy nap azt mondtam, hogy elég, 10 év bõven sok volt, le akarok szokni. Kinéztem egy napot a naptárban és onnantól nem dohányzom (január 11-én volt egy éve). Semmi csodaszert nem vetettem be, egyszerûen csak nem mentem sehova egy hétig. Elhatároztam, hogy pár éven belül szülni szeretnék, és a gyermekemet már egy egészségesebb testben szeretném "hordani"! sok sikert és kitartást neked!

szia! Szerintem nagyon jó úton jársz a leszokás felé. Én 10 évig bagóztam sajnos (napi fél-egy doboz körül szívtam), többször próbáltam, szülõi hatásra leszokni. Majd egy nap azt mondtam, hogy elég, 10 év bõven sok volt, le akarok szokni. Kinéztem egy napot a naptárban és onnantól nem dohányzom (január 11-én volt egy éve). Semmi csodaszert nem vetettem be, egyszerûen csak nem mentem sehova egy hétig. Elhatároztam, hogy pár éven belül szülni szeretnék, és a gyermekemet már egy egészségesebb testben szeretném "hordani"! sok sikert és kitartást neked!
Már félig sikerült is leszoknod.Eljutottál az elhatározásig, ez jó.Viszont most jön a nehezebb fele.AKARD NAGYON és menni fog!Sok sikert!
a második választ egy kicsit kiegészítem : mindig legyen nálad erõscukorka vagy rágó, hogy valami legyen a szádban vagy épp a kezedben :D apám ilyenkor nem dohányzik ha van valami "nála"
Második vagyok, nem mondom, hogy nincs csodaszer, de mint tudjuk a csodák 3 napig tartanak... Akaraterõ, elhatározás ezek azok, amik nélkül nem sikerülhet. Egyébként én semmilyen más pótcselekvést nem választottam helyette (se rágó, se cukor). Egy korábbi leszokási kísérletemnél répát rágcsáltam helyette...de az ugye elég furin vette ki magát az utcán :D Szóval, csak rajtad és a kitartásodon múlik. Egyébként valóban igaz az, hogy ha a tapaszra rágyújtasz annak súlyos következményei lehetnek. De mondom azokat soha nem próbáltam, nem nyilatkozhatok.
Nem kell csodaszer, se tapasz, se semmi. Akaraterõ kell, az kell, hogy le akarj szokni, az kell, hogy undorodj meg a cigitõl vagy félj tõle, nekem így sikerült 4 év után (egy vagy másfél dobozzal szívtam). Idõpontot nem kell kitûzni mikor hagyod abba, hagyd abba azonnal. Ha idõpontozol akkor azt elnyújtja az ember, hogy na még egy hétig...stb. Azonnali leállás kell. Egyél almát ha rá akarnál gyújtani, vagy negrót, lehet, hogy kicsit meghízol - bár én nem híztam - de majd lemegy az. Decemberben a nagybátyám tüdõrákban halt meg, vele voltam végig. Nem volt szép látvány, nem kívánom senkinek. Le kell szokni!
nincs csodaszer, csak akaraterõ!
Nagy elhatározás és akaraterõ. A séta sem rossz ötlet a tüdõgondozóban.
sétálj egyet a tüdõgondozóban.
A tapaszokat inkább hagyjad!Hallottam olyat, hogy fennt volt a tapasz és közbe rágyújtott!A mentõ vitte el!
A kérdező hozzászólása: koszi a tippet, szal szted nincs ojan , , csodaszer, , ami segit ijenkor az emberen? mivan a sok reklamal, nikotin rago-tapasz?
A kérdező hozzászólása: hat rem sikerulni fog, viszont nekem az abszolut nem lene hatrany ha hiznak, mivel naon sovany vok, szal jol jonne par plusz kilo :-)
Ha nincs nagy akarat erö akkor probáld csökkenteni az adagot de ne hirtelen hanem szép fokozatosan majd mikor már ép , hogy egy 1-2 szálnál tartasz napi szinten probáld letteni és nem rágyujtani!Én igy szoktam le
A kérdező hozzászólása: Szijasztok, koszonom szepen mindenki valaszat, nayon jo uton haladok mar hetek ota: elundorotam a cigitol! mar nem , , szomjazok, , a nikotinra, van h neha elszivok 1-1 szalat, de nem erzem azt h huha mekora megkonyebules! es ez jo jel, mivel edig meg nem vot ijen! kibirom cigi nelkul! soha nem gondotam vona h ijen jo erzes h vegre nem fuggok tole, es rengeteg penzt megsporolok! azt mondom mindenkinek h megeri leszokni! :) :) :) :)
csak akaraterõ, így hát ezeket a hozzászólásokat veheted komolynak... kizárólag az elhatározás segít... nekem nincs, ne vegyél rólam példát... 30 éve dohányzom és nincs akaratom letenni...

A barátommal több mint 1 éve együtt vagyok.Voltak kisebb-nagyobb vitáink.Volt hogy én kezdtem a féltékenységet volt amikor ő.Én már leálltam a féltékenykedéssel de a barátom nagyon tulzásba vitte a dolgokat.Szörnyű helyzetben vagyok. Mit csináljak?

Olyanokat állít rólam hogy van másvalakim.Pedig nincs.Kérte hogy mondjam meg a teljes igazságot de én mindent elmondtam soha nem csaptam be és nemis hazudtam neki.Mégis azt állítja rólam hogy hazudok.Ha kiteszem a lábam lakásból akkor az a baj,ha kimegyek a konyhába egy pohár vízért akkor az a baj,az is baj ha fentvagyok a gépen meg az is ha álmos vagyok.5 percenként hivogat hogy mit csinálok meg stb.Már ugy érzem magam mellette mint egy élettelen bábu.Próbáltam begbeszélni vele hogy ezzel álljon le mert ez rámegy a kapcsolatunkra.Erre ? azt mondogatja hogy jó befejezi.Alig 5 percre rá megint kezdi a vitázást.Amikor meg nemhagyom magam akkor meg még ? van megsért?dve.Már egy barátjával is beszéltem hogy próbálja meg valahogy észhez téríteni mert ez így nemjó de ?rá se hallgatott.Sajnos a szülei már nem élnek hogy megbeszéljem velük hogy valahogy észhez térítsék.Már mindennek próbálkoztam.Én nagyon szeretem nem akarom elveszíteni állítólag ? is szeret de nem bírom már ezt a lelki zsarolást.A csütörtökön is annyira el voltam keseredve hogy hozzányúltam a gyógyszerekhez és majdnem kórházban kötöttem ki.Már nemtudom mit tegyek!? :\'(

Legjobb válasz: Könnyen mondom, hogy nem érdemel meg ez a pasi és hagyd ott, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy milyen ha valakit szeretsz és mindenre képes vagy érte, csak hogy neki jó legyen. Próbálj meg beszélgetni vele, mondjuk egy kellemes vacsoránál, hogy neked ez így nem megy. Ha eléggé szeret fejezze be a féltékenykedést. És eszedbe se jusson, hogy eldobos az életed. Az én barátom még rosszab. Már 6 éve kavargatuk (19 vagyok,õ 27), de ebben az évben lett valami komolyabb. Tegnap nélkülem ment el bulizni, én meg kimentem utánna, és az este hajnali szeretkezéssel ért véget, pedig megérdemelte volna, hogy kidobajam. ,,se veled, se nélküled"-be vagyunk. Ja és már én is azon gondolkoztam, hogy felvágom az ereimet, ha így megy tovább, de mindig arra gondolok, hogy jobb lesz kettõnk között. Nem tudom otthagyni, annyira szeretem.

Könnyen mondom, hogy nem érdemel meg ez a pasi és hagyd ott, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy milyen ha valakit szeretsz és mindenre képes vagy érte, csak hogy neki jó legyen. Próbálj meg beszélgetni vele, mondjuk egy kellemes vacsoránál, hogy neked ez így nem megy. Ha eléggé szeret fejezze be a féltékenykedést. És eszedbe se jusson, hogy eldobos az életed. Az én barátom még rosszab. Már 6 éve kavargatuk (19 vagyok, õ 27), de ebben az évben lett valami komolyabb. Tegnap nélkülem ment el bulizni, én meg kimentem utánna, és az este hajnali szeretkezéssel ért véget, pedig megérdemelte volna, hogy kidobajam. , , se veled, se nélküled"-be vagyunk. Ja és már én is azon gondolkoztam, hogy felvágom az ereimet, ha így megy tovább, de mindig arra gondolok, hogy jobb lesz kettõnk között. Nem tudom otthagyni, annyira szeretem.
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz énsem tudom otthagyni.Pedig már nembirom ezt a helyzetet :(
Ne folytassátok, ez a te érdeked és a leendõ gyerekeidé is, idegileg tönkremész, és ha lennének gyerekeitek (majd), õket is tönkretenné. Ne juss el odáig. Sajnos tapasztalatból mondom (gyerek szemszögébõl), anyukám egy ilyen kapcsolatban már teljesen kimerült, és a határán van, hogy megutálta a férfiakat (még nem teljesen, de nagyon necces).
Figyelj, tapasztalatbol mondom ha mi hamarabb nem térited észhez a barátod ez a helyzet csak rosszabbodni fog kettõtök között! Hagyd ott és majd rádöbban hogy nincs értelme ezt csinálni veled, mert igy te fogsz kikészülni a baromságai miatt. Ha szeret akkor ugy is békülni akar és változtat a dolgain.
legelõször a bizalmat kell helyreállitani... valahogyan segits neki, hogy bizzon benned, valami alapja mindig van, nem megcsalás, de lehet csak elhanyagolva érzi magát, nálunk is ez volt a helyzet... folyton féltékenykedtem... kutatkodtam, nem birtam magammal.. tudtam, h nem lenne szabad... de volt pár apróság, ami tönkretette az önbizalmamat, de elbeszélgettünk a dolgoról, most sokkal jobb, meg lehet az is segitett, h azózta többet szeretkezünk, egy próbát megér.
Szia kedves kérdezõ, Az elsõ válaszoló vagyok. Hogyan alakúlt az elmúlt 3 hónap a sráccal? Nekem még mindig meg van a pasi és mikor hogy vagyunk, hol jól, hol nem olyan jól.

Másodszor szakítok a barátnömmel az elsö 7 évvel ezelött volt még nagyon fiatalak voltunk most másodszor több mint egy év után a távolság miatt ha hagyom hogy csillapodjanak a kedéjek visszatudom még szerezni pl fél év 1 év mulva?

vagy hogyan tudnám elcsábítani mert szeret hiányzom neki csak így nem boldog a távolság miatt és szeretnék haza költözni csak most ez még nem megy a munkám miatt

Legjobb válasz: iiisten álld meg a kérdezõt! jó kedvel és bõséggel, nyújts feléje több értelmet és észt, a szerencsétlen sors mely régen tép, hoz majd késõbb vígabb esztendõt. Ne félj hát barátom ez még nem a vég! Kelj fel és gondold végig mi a helyes út. és indulj el azon!

iiisten álld meg a kérdezõt! jó kedvel és bõséggel, nyújts feléje több értelmet és észt, a szerencsétlen sors mely régen tép, hoz majd késõbb vígabb esztendõt. Ne félj hát barátom ez még nem a vég! Kelj fel és gondold végig mi a helyes út. és indulj el azon!
hulye [email protected] vagy... ha megtalaltad az igazit ne engedd el egy percre se te idiota

Normális ez? Már ez volt a 2. eset hogy a volt barátnője nevén hívott. Azt mondta, hogy szégyelli is, mert nem érez már iránta semmit, meg hogy nem tudja miért van, de én nemtudom mit higyjek. Több mint fél éve együtt vagyunk, és sz*rul esik.

Legjobb válasz: Szerintem meg normális. Én fél éve vagyok a jelenlegi párommal, és az elõzõvel 3 évet éltem együtt, aki az elsõ szerelmem volt. Az ég világon semmit nem érzek már iránta, talán egy kis undort, de mágis elõfordul, hogy hirtelen az õ neve szalad a számra. Szerencsére még nem mondtam ki, mert idõben kapcsoltam, de majdnem... Szóval ne parázz ilyen dolgokon, tuti, hogy csak véletlen.

Szerintem meg normális. Én fél éve vagyok a jelenlegi párommal, és az elõzõvel 3 évet éltem együtt, aki az elsõ szerelmem volt. Az ég világon semmit nem érzek már iránta, talán egy kis undort, de mágis elõfordul, hogy hirtelen az õ neve szalad a számra. Szerencsére még nem mondtam ki, mert idõben kapcsoltam, de majdnem... Szóval ne parázz ilyen dolgokon, tuti, hogy csak véletlen.
a kutyát is ha beszivatod rajtamarad állítólag
A kérdező hozzászólása: Hát komolyan mondom én már nem tudom, hogy mit gondoljak. Majdnem 4 évig voltak együtt. A csaj szakított vele, mert állandóan veszekedtek, és ezt már barátom se bírta. Szóval végül is mindketten akarták már a végét. Lehet, hogy az van benne, hogy miután szakítottak kb 2 hónap telt el és mi úgy jöttünk össze. Szóval benne van, hogy még nem felejtette el teljesen. De, mondja mindig hogy velem annyira más minden, hogy én egy külön világ vagyok, és sokkal jobb, meg hogy õt már egyáltalán nem szereti, nem is érez iránta semmit. Üljek le vele, és kérdezzek rá nyíltan hogy még legbelül valahol szereti-e még? De mi van ha azt fogja mondani, hogy nem, nehogy megbántson. Nekem is volt elõtte komoly kapcsolatom, szerettem is azt az illetõt, de én mindig odafigyelek hogy ne hozzak szóba egyetlen exet se..
Az elõzõ vagyok. Nálunk õ nem találkozott az ex-szel a szakítás után. Azóta eltelt sok idõ, hogy az exe már szakított azzal a pasival, akiért anno õt elhagyta. Hát nem ment vissza hozzá... Hogy õszinte legyek, bár nem fogsz neki örülni, de nem hiszem, hogy teljesen elfelejtette. Lehet, hogy elõtte azért nem csókolgat, hogy lássa, hogy még mindig lenne esélye az elõzõnek, ha visszajönne?! Ki szakított náluk? Ha a párod, és utána lett volna ideje meggondolni magát, de mégse tette, akkor lehet, hogy szimplán mint ember fontos neki továbbra is, és azért nem akar elõtte babusgatni, nehogy a másikat megbántsa.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az... hogy azért már ahhoz elég sok ideje együtt vagyunk. :/ Meg az is a baj, hogy volt barátnõje még mindig jár át hozzájuk néha. És amikor én is ott vagyok, meg a csaj is akkor tisztára úgy érzem mintha én levegõ lennék. Barátom olyankor kb rám nézni se szokott.. :S Nagyon rosszul esik. Mondtam is neki, de leordította a fejem, hogy én ne várjam el azt hogy ott elõtte csókolgasson meg ilyenek. Nem várom ezt el, de szerintem akkor se így kéne csinálni. Mert ha meg bemegyek a szobába, akkor egybõl jön utánam, hogy õ hogy szeret, meg csókolgat meg minden. Elõtte meg mintha nem is léteznék...
Nálunk ugyanez volt az elején. A haverjai folyton a volt barátnõjérõl kérdezgették, és mivel baromi rendesek voltak, ezért minden alkalommal megjegyezték nekem, hogy tudod... õ volt az élete szerelme... hát iszonyat jól tud esni az embernek... jeleztem a páromnak, hogy mi volna, ha kerülnénk ezt a témát az én jelenlétemben, nem igaz, hogy nincs más közös témájuk... az volt a reakciója, hogy nem az õ hibája, mondjam meg én nekik, ha ennyire zavar. De hát nektek pasik ez nem jelent semmit, csak mi fújjuk fel az egészet nyilván. Nem tudom, hogy nektek hogy esne a lány baráti társaságában azt hallani, hogy a barátnõtök mesélte például, hogy az elõzõnek nagyobb volt... például. Nálunk õ csak akkor említette, ha részeg volt, de akkor be nem állt a szája. Én megmondtam, hogy válasszon, vagy õ vagy én, mert én nem azért vagyok, hogy elemezzük az elõzõ csaját. Ha nem sokkal a szakításotok után jöttetek össze, akkor lehet, hogy megszokás. Mondjuk fél év után már illene átszokni...
Kérd meg, hogy mondogassa magában a nevedet, ha eszébe jutsz! Én ezt csináltam, mikor a volt barátnõmet néha majdnem úgy hívtam, mint akivel több, mint négy évet voltam együtt. De egyszer se csúszott ki a számon, lehet, hogy a barátod nem ennyire óvatos, én nagyon megfontoltan és keveset beszélek általában.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy miért. Lehet, hogy tényleg azért van mert õk is sokáig együtt voltak. Mert õ is azt mondja nekem, hogy már csak "undort" érez iránta, egyáltalán nem szereti. Csak ha iszik, mégis mindig róla beszél. :/ pl múltkor is. Elmentünk egy szórakozóhelyre, találkozott ismerõseivel, és róla beszéltek. Én meg ott ültem mellette, és õ meg az én kezemet fogta.. Kicsit hülyén éreztem magam. De, ezt még megértettem. De, hogy még amikor mentünk hazafele, akkor is errõl beszélt.. Kicsit már idegbajos lettem. Nem mond soha, semmi olyat, amivel azt sugallná, hogy még érezne iránta valamit, de nekem akkor se esik valami jól...
szerintem is teljesen normalis dolog. en fel ev alatt tobbszor is az ex neven szolitottam. mondjuk hasonlitott is a ket nev.. :) nem akkora gaz. szerintem. bar a csajok mashogy fogjak fel ezeket a dolgokat. 23/f
Nem nem normális fél év azért már idö ideje az exet számüzni
teljesen normális simán eltévesztette mert régen annyit mondta azt, ne akadékoskodjál ..
Ha nem írtad volna, hogy több mint fél éve együtt vagytok, akkor azt írtam volna, hogy normális.Fél év alatt megjegyezhette volna.
Hiába tagadja ezek szerint még valamit érez a volt csaja iránt vagy ha esetleg még találkozik vele vagy akármi akkor utána ez jön a számára.
Elõzõ vagyok. 1. Vagy csendben maradsz és figyeled, hogy mi lesz az egészbõl késõbb, hátha javulsz. 2. Mivel szereted, gondolom nem játszik, hogy elhagyod. Erre csak azért gondolok, mert írod, hogy ha szóba hozod a csajt, akkor támadásnak veszi, ha lenyeled, neked szálka a szemedben ez a téma. Késõbb meg egyik sem lesz jobb, ha nem köttök kompromisszumot. 3. Vagy tartotok egy kis szünetet. Elmondod neki, h egy kis idõre van szükséged, hogy átgondolt. És ha az exbarátnõjének nincs jelenleg barátja, és a szünet végéig nem próbál visszamenni hozzá, akkor nyert ügyed van. Bár ez nem garancia arra, hogy õ szeretett volna, csak nem fogadták vissza...

Csajok, akik több, mint másfél év után estetek teherbe! Nálatok mi volt a gond? Bõvebben lent.

Másfél éve nem sikerül a baba. Párommal minden rendben van, nekem szabályos, 29-32 napos ciklusaim vannak. Rendszeresen hõmérõzöm, így tudom, mikor van peteérésem. Jól idõzítünk minden hónapban, mégsem jön össze... 5 hónapos Clostilbegyt kúrán vagyok túl, emellett szedem a Gravidát, barátcserjét, E-vitamint, és palástfû teát iszom, mégis megint meg fog jönni ma vagy holnap, mert már barnázok :( Olyan tanácstalan vagyok, egyre nehezebb... Hogyan tovább?

Legjobb válasz: 5 hónap closty???? az brutál elvileg 2-3 nál többet nem ajánlanak föleg nem gyszerre. Átjárhatósági vizsgálat volt? terheléses inzulin vizsgálat volt? A többi hormon rendben? A barnázás mennyivel elöbb van minthogy megjön? csak mert az akár lehet progeszteron hiánytól is.

5 hónap closty???? az brutál elvileg 2-3 nál többet nem ajánlanak föleg nem gyszerre. Átjárhatósági vizsgálat volt? terheléses inzulin vizsgálat volt? A többi hormon rendben? A barnázás mennyivel elöbb van minthogy megjön? csak mert az akár lehet progeszteron hiánytól is.
Nálunk egyértelmûen az idõzítés.Hamarabb volt peteérésem, mint ahogy én azt gondoltam, és mire együtt voltunk, már késõ volt, hogy így mondjam.Aztán volt egy alkalom amikor a 12.napon voltunk együtt, nem is számítottam rá, hogy ebbõl lesz valami, és most itt gügyög a négy és fél hónapos kisfiam az ágyon... :) SOK SIKERT!!!!!!
terheléses inzulint csak endokrinológus, vagy meddösági szakember kérhet meg azt hiszem belgyógyász. Talán még nögyógyász de ebben nem avgyok biztos. A többi nem. Tehát a háziorvos nem tud adni neked erre beutalót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már felhívtam egy debreceni labort. Fizetõs, de legalább nem kell várnom 2-4 hetet az eredményre, jövõ héten (talán már hétfõn) megyek vérvételre.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Április óta járok meddõségi szakemberhez, szóval nem azzal van a gondom, hogy nincs, aki adjon beutalót, hanem az, hogy eszébe se jut elküldeni, pedig õ diagnosztizálta a PCOS-t is...
Én javasolnék egy endokrinológiai konzultációt, leginkább Pesten a Mensmenitsnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de debreceni vagyok, Pest nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem tudom, olvassa-e még valaki a kérdést. Voltam magánlaborban, és kértem terheléses cukor+inzulin vizsgálatot, és a cukrom rendbejött (fél éve diétázom), az inzulinnal sincs gond szerintem: Glucose 5, 5 mmol/L 3, 8 - 6, 0 120 perces glucose 6, 8 mmol/L Inzulin 7, 1 mIU/L 3, 0 - 25, 0 Inzulin 120 perc 30, 7 mIU/L Így már csak az átjárhatósági, a spermium elleni antigén és az összeférhetetlenségi vizsgálatok maradtak.
Sajnos én nem mondanám jónak ezeket az értékeket! Az ne tévesszen meg, hogy referenciatartományokban benne van, mert nem az a lényeg (az régen rossz, ha mondjuk 20-as az éhgyomri inzulinod). Az éhgyomri cukrod, már egy kicsit emelkedettnek számít, de az még nagyjából oké, a 120 perces is határeset. Az éhgyomri inzulin 5-ig jó, a 120 perces pedig 25-ig. Szerintem tartsd a diétát és sportolj és nem ártana egy endokrinológiai konzultáció. Jól emlékszem, hogy debreceni vagy? Asszem ott rendel egy Valicskó Viktória nevû endokrinológus, akirõl fórumokban elég jókat olvastam. Ha már a Mensmentisbe nem tudsz jönni Pestre...
A kérdező hozzászólása: Lányok, igazatok volt, itt inzulin lesz a gond. Tegnap megkérdeztem egy szakértõt, és ezt válaszolta: Tisztelt Fodor Alexandra! Valóban, már az éhgyomri vércukor eredmény alapján úgy tûnik, Önnél fennáll szénhidrátanyagcsere-zavar, ami bizony akár önmagában is okozhat teherbeesési nehézséget. Ennek kezelését mihamarabb meg kell kezdeni-fontos a megfelelõ étrend kialakítása és a rendszeres testmozgás, de emellett kezelõorvosa gyógyszeres terápiát is javasolhat. Azt ajánlom, keresse fel háziorvosát, akitõl kaphat beutalót endokrinológiai, illetve diabetológiai szakrendelésre-itt a szakorvosok pontos segítséget tudnak nyújtani Önnek állapota javításához. Üdvözlettel: Dr. Sátori Anna laboratóriumi szakorvos Ha tehetem, már ma kérek beutalót a háziorvostól, vagy ha nem tudok, Debrecenben néznek legközelebb inzulint. Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek! :) Legyen szép napotok, és akinek még nem sikerült a baba, annak sok sikert és kitartást a jövõben!
A kérdező hozzászólása: Pár éve nézték vérvétellel+ ultrahanggal, nem volt eltérés. Hormonsorral utoljára pár hónapja néztek pajzsmirigy hormonokat, az is jó volt. Passz... Szerintem az inzulin lesz a mumus, már fél éve rágják vele a fülem. Neked is köszönöm! :)
Pajzsmirigy? Nekem az volt.Évekig nem estem teherbe. Gyógyszerrel meg 3 hónap alatt összejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Tudom, hogy elvileg csak 3 hónapig lehetne szedni szünet nélkül, de a meddõségi nõgyógyászom ennyit írt fel. Többször néztek hormonsort, és minden rendben volt, a progeszteronommal is (ezért is nem értem a barnázást). PCO jellegû mindkét petefészkem, átjárhatósági nem volt (még, de gondolom, az következik).
de inzulin volt nézve ha PCO-s a petefészkled akkor muszáj terhelés hogy van-e Inzulin rezistenciád, ha az van akkor azt helyre kell hozni. sokaknak spontán sikerül de van akinek kell segitség még igy is.
A kérdező hozzászólása: Nem néztek, csak cukrot, az 6, 4 lett éhomi, terheléses 7, 2. Már többen mondták, hogy nézessek inzulint is, szóval fogok kérni vizsgálatot arra is.
Az éhgyomri cukrod már eleve magas. Mindenképpen nézess inzulint! 3 pontos vizsgálatot csináltass (0, 60 és 120 perc)! Figyelj majd arra, hogy az éhgyomri nem lehet 5-nél több, a 120 perces meg maximum 25 lehet, de legfeljebb az éhgyomri 5x-e. A cukor alapján, meg hogy írtad az uh képet, elég valószínû, hogy itt van a gond.
Esetleg lelki okok? Bár nekünk 1 éven belül sikerült, azért gondoltam, elmesélem, hogy addig mi is mindent megtettünk, és nem értettük, hogy miért nem jön... Mellette volt egy - számomra igen sk stresszt okozó - munkahelyem, gyakorlatilag napi 14 órát vett el az idõmbõl utazással együtt. Mivel a munkát magát szerettem, osztottunk-szoroztunk a férjemmel, és úgy döntöttünk, hoy átmegyek 4órába. át is mentem. Az elsõ 4 órás hetemen megfogant a kisgyerek...:) ... Persze nagyon- nagyon fontos, hogy minden lehetséges problémának minél hamarabb utána járjatok, de érdemes azt is átgondolni, hogy mi lehet még a " háttérben". Hajrá!
huha ha már acukrod is magas akkor ez régóta fennálló IR. sürgösen vizsgáltasd ki ez sulyosabb sajnos mint az átlagos PCOS-ok akiknek a cukruk teljesen ok de az inzulin már nem. Minndeképp kell terheléses inzulint nézni. ha bp-i vagy menj a mnesmentisbe. Egyébként neked erre az értékre azt mondták hogy jó??? ez már cukorbetegség....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :) Kedvesek vagytok :) Lelki okról nem tudok, egy turit csinálunk párommal, ott dolgozom eladóként. 9 órás munka, de egész nyugis, vagyis mondhatni stresszmentes. Inzulint mindenképp nézetek, ez már biztos.
A kérdező hozzászólása: Csak hogy lássátok: ilyen szép, szabályos, kiszámítható ciklusaim vannak, szinte mindig 15. napon van pé. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1bae4e61f8f9a8c8b5cbfe..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ+ :) Én meg azt hittem, hogy milyen jók már az eredményeim... Igen, debreceni vagyok. Jövõ héten úgyis vissza kell mennem meddõségire, mert 2 hónapja nem voltam (pedig kellett volna uh Closti miatt, de nem mentem). Utána meglátjuk, mi lesz. Mostmár közelebb vagyunk a megoldáshoz.

Az ersténél vagyok és több mint kétt éve csináltatam. Egy diákot. A probléma az hogy hülye voltam és a volt páromat társkártyáztam de fő bankártyás én vagyok. Szerintetek nélküle is le tudom mondani? Vagy ő kell hozzá?

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz, hogy az Ersténél van bankszámlád és csináltattál hozzá egy társkártyát, akkor azt te mondhatod le, mivel te vagy a számlatulajdonos. Máskor kicsit érthetõbben fogalmazz! "Az ersténél vagyok és több mint kétt éve csináltatam. Egy diákot." Ennek se füle, se farka.

Ha arra gondolsz, hogy az Ersténél van bankszámlád és csináltattál hozzá egy társkártyát, akkor azt te mondhatod le, mivel te vagy a számlatulajdonos. Máskor kicsit érthetõbben fogalmazz! "Az ersténél vagyok és több mint kétt éve csináltatam. Egy diákot." Ennek se füle, se farka.
Én is társkártyás vagyok az Ersténél. Természetesen te egyedül megszüntetheted a számlát vagy visszavonhatod a társkártya hozzáférést.

Több mint egy éve járunk a barátnőmmel, de még nem volt szex. Többi lent. (? )

Mindketten 19 évesek vagyunk és már több mint egy éve járunk, de még nem történt meg. Minden megvan a kapcsolatunkban, és nagyon Szeretjük egymást, de ? ugyérzi h még nem készült fel rá, és nemérzi h mostanában jönne el az ideje. Én ezt tiszteletben tartom, sose sürgettem, s?t, általában vigasztaltam h nincs semmi baj vele, mert sokszor van lelkiismeret furdalása amiatt h nem képes még megtenni. Õ azért szenved mert még nemképes megtenni, én azért szenvedek mert már nemvagyok biztos magamban h sokáig bírnám...de muszály bírnom mert Szeretem, de ugyérzem h ez a hiányosság lassan rámegy a kapcsolatunkra. Am mindkett?nknek ez az els? komoly kapcsolata, és még mindketten szüzek vagyunk. Segítsetek, mit tegyek?

Legjobb válasz: Hú, ez tisztára olyan mint az amerikai pite 5. Csak ott már 2 éve járt a srác meg a csaj:) Hát figyelj, ha szex nem lehet, akkor ott van még a petting. Sztem próbálj vele beszélni errõl, de légy nagyon türelmes. És ne csinálj olyat, amit másnap megbánnál. Sok sikert!:*

Hú, ez tisztára olyan mint az amerikai pite 5. Csak ott már 2 éve járt a srác meg a csaj:) Hát figyelj, ha szex nem lehet, akkor ott van még a petting. Sztem próbálj vele beszélni errõl, de légy nagyon türelmes. És ne csinálj olyat, amit másnap megbánnál. Sok sikert!:*
Orál?:) Vagy azt sem szeretné még?
hát...õszintén...19 évesen és egy év...sztem ezmár problémás kicsit. ha egy 19 éves lánynak az egy év nemvolt elég arra h biztos legyen magában, ottmár gondok vannak. eléne gondolkoznod azon, vajon õ is szeret e téged annyira, amennyire te.
hehe, nekem is a pite 5 jutott az eszembe. Én is azt tudom mondani, hogy a pettingrõl beszélj vele... Abba csak belemegy.
vele az a baj hogy nem tudja mit nem szeretne valahogy csak vedd rá , és utána le sem tudod vakarni magadról. igaz mindketten tapasztalatlanok vagytok szóval nem mindegy hol, hogyan, miként, történik meg az elsõ. de nem muszáj egybõl fûrész. legyen sok simogatás, ölelkezés , csók, egymás kézzel, szájjal való kielégítése
Nem te vagy elsõ ilyen .... problémás eset. Gondold végig, hogy megéri-e ez a szarakodás. Milyen szexuális életet szeretnél ? Lesz ebbõl a lányból valaha egy tüzes vadmacska az ágyban ? Vagy a késõbbiekben is csak kötelességbõl havonta 1x felhajtja a hálóing szélét, hogy túlessen a kötelezettségen. Ha ez a jövõkép kielégít, akkor fogd marokra a szerszámod és tarts ki. Ha nem akkor lépj amíg nem késõ. Lehet, hogy egy másik fiú majd nem töketlenkedik hanem rendesen megrépázza úgy hogy nem lesz ideje nyafogni. Te meg nézel majd értetlenül.
Már mint férfiak mondom neked ha a nöd nem fogta meg a farkadat és te nem simogattad a punciját akkor csak vigyázz mert fájdalommal jár ha felizgulsz és nincs semmi szerintem az furcsa, Próbálkozzál ha nemmegy annak nem jó vége lessz sok szerencsét kivánok....

Térdem műtötték, laza szalag miatt több mint egy éve, eddig nem volt vele gond, amióta edzeni kezdtem kattog hajlitasnal, miert?

Legjobb válasz: Ezt nem tudom megmondani, de a mûtött végtag sosem lesz már az igazi, ezt tapasztalatból mondom. Balesetem volt évekkel ezelõtt, a combcsontom velõûrsínezték, eltört a lábam, 2 mûtéten estem át. Évekig jól voltam, majd mozogni kezdtem, azóta gyötrõdöm néha mozgásnál olyan kínja van a lábamnak.

Ezt nem tudom megmondani, de a mûtött végtag sosem lesz már az igazi, ezt tapasztalatból mondom. Balesetem volt évekkel ezelõtt, a combcsontom velõûrsínezték, eltört a lábam, 2 mûtéten estem át. Évekig jól voltam, majd mozogni kezdtem, azóta gyötrõdöm néha mozgásnál olyan kínja van a lábamnak.

Katasztrofális első szexen, ami több mint egy éve volt hogy tegyem túl magam?

Az els? szex borzalmas volt, nagyon fájt (nem ez a probléma) és lelkileg padlóra küldött. Nem voltam még kész. Próbáltam megbeszélni a párommal, de ? volt felháborodva. Utána egyáltalán nem élveztem a szexet és fájt is. Rettegtem t?le. Emiatt a párom kétszer is nagyon megalázott. Azóta szakítottunk, most van egy új barátom, de nem merek vele lefeküdni.

Legjobb válasz: jelenlegi páromnak is hasonló élmánye volt... õ sajnos évekig nem heverte ki... sõt, bizonyos görcsök - szerintem - a harmincas éveiben is kísértették még... Kell egy türelmes, normális férfi, és türelem szükségeltetik részedrõl is... technikai részletekbe nem mennék bele, de biztosan nem vagy buta lány, rájössz a megoldásra:)

jelenlegi páromnak is hasonló élmánye volt... õ sajnos évekig nem heverte ki... sõt, bizonyos görcsök - szerintem - a harmincas éveiben is kísértették még... Kell egy türelmes, normális férfi, és türelem szükségeltetik részedrõl is... technikai részletekbe nem mennék bele, de biztosan nem vagy buta lány, rájössz a megoldásra:)
Uccsónak adom! Kérdezõ, mindamellett hogy sajnálom ami veled történt, /márminthogy egy körmösparasztnak adtad a szüzességed/a fóbiáidon való rágódás helyett próbálj meg õszintén elbeszélgetni errõl, az új barátoddal.Majd.Pár hónap múlva.
A szex fontos resze a kapcsolatnak szoval, elobb vagy utobb igaza lesz a harmas valaszolonak. Nem ertem, minek kellett lepontozni. 1.) mindenkeppen mond el neki ami tortent 2.) Hol van az megirva, hogy egybol szexeleni kell? Sot az olyan not akit megkapok 1 heten belul nem is tudom tisztelni. A szex nem csak ^reszelesbol^ all. Simogatas, csokok, szajjal torteno izgatas stb. Szepen lassan (par honap) pedig a fizikai aktus. Ha szeret lesz hozza turelme.
Figyelj, a dolog egyszerû. Szereted? Akkor feküdj le vele, de elõtte mond el õszintén, hogy mi történt, és hogy legyen nagyon figyelmes, és törõdõ veled, legalább az elsõ pár alkalommal, míg készen nem állsz egy nagy sexcsatára, és hogy legalább vigyen el. Készülj fel rá testileg, és lelkileg.Ha az éjszaka nem úgy sül el, ahogy gondoltad, mert kiderül, hogy egy önzõ [email protected]ázi, akkor legalább tudod hogy nem mûködik, szakítani kell vele, hogy mielõbb továbbléphess, ha meg frankó lesz, akkor megvan a jó pasi;)
mond el a mostani párodnak hogy mi történt veled és ha szeret türelmes lesze veled és vár amíg készen állsz rá, akkor is ha ehhez évek kellenek, én hasonlóan jártam. Aki meg nem érti meg, az nem is érdemel meg mert csak a f.... után megy
Van olyan pasi, aki évekig vár a szexre??? Ébredjetek már fel. Lehet, hogy téged megvár, de hogy közben másokat kefélget, az tuti.
mekkora volt neki ? az volt a gond ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!