Találatok a következő kifejezésre: Több hónapja táppénz (7 db)

Normális, hogy a februári táppénzemet nemrég kaptam meg és a többi hónappal még mindig lógnak?

Ilyenkor visszamen?leg nem egyben kellene, hogy küldjék nekem a pénzt?

Legjobb válasz: szia hát ezek szerint normális:( még én is csak a márciusit kaptam meg.kb. egy hónap csúszással lehetek. lehet úgy gondolják, táppénzen vagyunk, otthon vagyunk, nem költekezünk:S persze a sok vitamin, doki.... azért boldog babavárást , 28hetes kismama

szia hát ezek szerint normális:( még én is csak a márciusit kaptam meg.kb. egy hónap csúszással lehetek. lehet úgy gondolják, táppénzen vagyunk, otthon vagyunk, nem költekezünk:S persze a sok vitamin, doki.... azért boldog babavárást , 28hetes kismama
A táppént nem küldik egybe, de a jó hír hogy mostantól folyamatosan utalják, csak a tbs papírt mindig idõben add le
Igen, normális. Én január 3-tól vagyok táppénzen és április végén kaptam meg az elsõ havit.Persze a munkáltató az elsõ 15 napot már kifizette. A többit egy összegben kaptam május elején.innentõl már fogom rendszeresen kapni. Azért csúszik a kifizetés, mert hosszadalmas a kivizsgálása annak, hogy valóban jogosult vagy-e a táppénzre.Ha megbizonyosodnak róla akkor már folyamatosan küldik.
A kérdező hozzászólása: Az elsõt megkaptam, de arra számítottom, hogy egyben kapom meg az összeget :o(

Több hónapja tartó táppénz esetén milyen adókat, és járulékokat vonnak le a táppénz bruttó összegéből?

Nekem csak szja-t vonnak, és azt sem 18%-ot, ez normális?

Legjobb válasz: Én decembertõl vagyok táppénzen, és tõlem is adóelõleget vonnak.

Én decembertõl vagyok táppénzen, és tõlem is adóelõleget vonnak.


Folyamatos munkaviszonyom van több éve. Egy hónapja vagyok táppénzen, 17 hetes kismama. Ha a táppénz alatt megszűnik a cégem, gyedre jogosult leszek?

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)

Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)
Én úgy tudom, hogy a gyedhez az is kell, hogy a szülés napján meglegyen a mukaviszonyod! Nem ijeszgetni akarlak, de ha így van, jobb, ah tudod, mire számíts! Itt van egy tb-szakértõ, Horváthné Mónika, nekem is sokat segített, kérdezd õt: http//www.babafalva.hu
Bocs, még egyszer: http://www.babafalva.hu

Kicsi segítséget hogy, nehéz fizikai munka miatt táppénzen vagyok január óta, de a cég nem küldte el a papírokat így csak jövő hónapban utalnak? Többi lent

Óra bérben vagyok bejelentve 540 ft / óra akkor hogyan tudom, kiszámolni kb re hogy mennyi táppénz kaphatok? 2011 Április 15.-én kezdtem a munka helyemen akkor 450 ft -val voltam bejelentve , 2012 re már 540 ft re emelték ?

Legjobb válasz: Ez nagyon kevés információ, nem ártana tudni, hogy havonta pl. hány órában dolgoztál. Mert más a táppénz összege, ha mondjuk havi 10 napot dolgozol, napi 12 órában, vagy ha 20-at napi 8 órában.

Ez nagyon kevés információ, nem ártana tudni, hogy havonta pl. hány órában dolgoztál. Mert más a táppénz összege, ha mondjuk havi 10 napot dolgozol, napi 12 órában, vagy ha 20-at napi 8 órában.
A kérdező hozzászólása: hát napi 8 óra de a szerzõdésben nincs a munka nap a bér kimutatásban meg szerepel 20 nap is de a másikban több mint 20 nap szóval fogalmam nincs .
A kérdező hozzászólása: vagy ha 8 órát dolgozom akkor az havi 20 nap?
A kérdező hozzászólása: nem tudjuk hogy mire számoljunk a párommal mert még nem utaltak csak a januárit , de azt se teljesen jövõ hónapban utalják amivel elmaradtak .
Nincs véletlenül egy bevallásod? abban benne van az éves jövedelmed, az alapján pikkpakk ki lehetne számolni. MIndegy, nagy általánosságban számolhatunk úgy, hogy 30 napos hónapban 20 nappal 31 naposban meg 21-el, legalább egy körülbelüli összeggel tudsz kalkulálni. A táppénzt a tavalyi béred alapján számolják általában (ha volt 180 bérezett napod) így én is ezzel számolok: éves jövedelem: 890 ezer, naptári napi bruttó: 2440. Táppénz (ha volt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor 60% - 44 ezer a bruttó táppénz, ha nem volt, akkor csak 50% - 37 ezer a bruttó táppénz. Adókedvezménnyel a nettójuk is ennyi. Ha ennél több volt a béred, akkor értelemszerûen több lesz a táppénzed is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen hát 2011 Április 15.étõl kezdtem el dolgozni és a bevallásom szerint 763993 ft
Akkor csak nagyjából jó a számításom:) Ha tavaly 764 ezer volt a béred, akkor a naptári napi bruttód kb. 2940. Ez alapján a táppénzed (ha ez volt az elsõ munkahelyed, és nem dolgoztál korábban sehol sem) 50%, 44100Ft bruttóban. Ha kéred az adókedvezményt, akkor nettóban is ennyi. Ha viszont 2011. április 15 elõtt is dolgoztál folyamatosan, akkor több lesz a táppénzed.
A kérdező hozzászólása: jaj nagy jó nagy segítség hát igen dolgoztam de csak a 3 hónapos próba idõ lejárta elött mert nagy hatásra vettek fel minket ami 2010.11.12-2011.01.15 meg már beadtam az adó kedvezményrõl a papirt már rég :) köszönöm

Ha a korkülönbség pár hónappal több lesz a gyerekeink közt, mint 3 év, akkor mi a teendő gyes után, hogy ne rúgjanak ki? Táppénz?

A munkahelyemre visszamenni semmiképp nem szeretnék, mert nem tapsoltak örömükben, amikor megtudták, hogy babát várok, viszont szeretnénk kistesót, és nagyon úgy fest, hogy kicsúsztunk a tervezett 3 év korkülönbségb?l.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy gyes után nem mehetsz közvetlenül táppénzre, tehát ha nem jött össze a másik baba most, akkor vissza kell menned, vagy felmondani és keresni egy másik munkahelyet és ott várni meg, amíg jön a baba (és lejár a próbaidõ), vagy otthon maradsz munka nélkül.

Én úgy tudom, hogy gyes után nem mehetsz közvetlenül táppénzre, tehát ha nem jött össze a másik baba most, akkor vissza kell menned, vagy felmondani és keresni egy másik munkahelyet és ott várni meg, amíg jön a baba (és lejár a próbaidõ), vagy otthon maradsz munka nélkül.
A kérdező hozzászólása: Most elkeseredtem, de köszönöm szépen a gyors választ!
Szia! A 3 év alatt összegyûlt szabidat kiveheted mielõtt visszamennél dolgozni, nem? Rosszul tudom? Én azt hiszem ezt ki is szokták adni rögtön, mert nem kezdhetsz el úgy dolgozni, hogy kapásból van vagy 3 hónapnyi szabid. Mert ha csak évi 20 nappal számolsz az is 60 napot jelent (3 hónap). Annyi idõ alatt csak összejön a baba! Szerintem ezt érdeklõdd meg a munkahelyeden! Sok sikert hozzá a babához! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez már bíztatóbb:) Még arra gondoltam, ha minden húr szakad, és a szabijaim is letelnek, viszont a tesóról nem mondunk le, akkor gyes alatt el lehet menni táppénzre? Mert azért jó lenne gyedet kapni valahonnan, és nem kirúgatni magamat.
Én is úgy tudom, hogy a szabidat kiadják. Amúgy fél évig nem küldhetnek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!