Találatok a következő kifejezésre: Több éve szedés után (9 db)

Több évi fogamzásgátló szedése után ajánlatos szünetet tartani? Vagy nem szükséges?

Ilyen 1-2 hónapos szüneteltetésre gondolok.

Legjobb válasz: 1-2 hónapért bele se kezdj, mert többet árt, mint használ. Simán szedheted 10 évig is, nem szükséges szünetelgetni. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor min. fél éves szünetbe vágj bele, annak már jobban van értelme.

1-2 hónapért bele se kezdj, mert többet árt, mint használ. Simán szedheted 10 évig is, nem szükséges szünetelgetni. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor min. fél éves szünetbe vágj bele, annak már jobban van értelme.
értelmetlen bolygatni. 1 év alatt kitisztul, jah, éppenhigy visszaállt az eredeti állapotára ésakkor most megbolygatod mégegyszer. teljesen értelmetlen, ésmég ártalmas is, hogy folyamatosan bolygatod a szervezetedet. nemkell szünetet tartani
nem, nemkell. énis triregolt szedek, már 8 éve, kérdeztem az orvosomtól h kell e, aztmondta nem, mert csak összekuszálok mindent, fõleg azilyen 2-3 hónapos szünetekkel. vagy több évre hagyjam abba, vagy egyáltalán ne. aztmiondta 10 év után váltani fogunk, ezt tavaly mondta nekem.
akkor bizony hogy kell szünet, a triregol egy 40 éves lórúgásszerû gyógyszer, 2-3 évente egy fél év a minimum de inkább egy év.
Elvileg ajánlatos, de nem kötelezõ. Én tartottam 1 évet, most kezdtem újra. 1 év szedés után már megerõsödött újra a vérzésem és a fájdalmak is vissza tértek. Nem biztos, hogy mindegyiknél és mindenkiél elõfordul, mint nálam!
minden attól függ hogy mit szedsz.
A kérdező hozzászólása: Tri-regolt szedek!
Én is Tri-regolt szedek. :D
A kérdező hozzászólása: Okés! :) Csak megkérdeztem, nem áll szándékomban abbahagyni ;) 5-6 éve szedem szünet nélkül, gondoltam megkérdezem....hátha kell :) ha abbahagyom, annak nyomós oka lesz... mondjuk egy baba-project! :D Köszi a válaszokat!

Több éve diane szedés után teherbe lehet esni ha késtem pár napot a beszédéssel?

Következö a kérdés:Kb 6 éve cisztám volt és a méhem is hátrahajlo. kaptam a Diane 35-t amit mostanáig is szedek kisebb megszakitásokkal. két hete együtt voltunk a férjemmel ez menses után kb 6 nappal, és picit elcsusztam a gyogyszer beszedésével(4 napot) és elötte egy nappal vettem be annak a ciklusnak az elsö tablettáját, védekezni csak a dianével szoktam. szerintetek van esély rá hogy teherbe esek? ráadásul az aktus után pcsételö vérzés jelentkezett közvetlenül.Azota szedem, most a 14. tablettát vettem be és feszit a mellem, más tünetem nincs.

Legjobb válasz: Az esély megvan, mert az ördög nem alszik... Mensen idejében csinálj tesztet, és az megmutatja. A melled és a vérzés lehet a gyógyszer nem rendes szedésétõl is. Igazán mensesig nem sokat tudsz tenni,csak várni... Viszont, ha most nincs cisztád, akkor szedj másikat, mert ez a legerõsebb tabi, csak pcora és erõs bõrproblmákra javallott.

Az esély megvan, mert az ördög nem alszik... Mensen idejében csinálj tesztet, és az megmutatja. A melled és a vérzés lehet a gyógyszer nem rendes szedésétõl is. Igazán mensesig nem sokat tudsz tenni, csak várni... Viszont, ha most nincs cisztád, akkor szedj másikat, mert ez a legerõsebb tabi, csak pcora és erõs bõrproblmákra javallott.
Sajna 4 nap sok idõ, de ha 6 éve szeded, nem hiszem, hogy gond lenne.de azért ez egyénenként változó.Én a múltkor 6 tabit nem vettem be, de nem lett gond.én is kb 6-7 éve szedek minuletet, de ha jól tudom a diane 35-nek magasabb a hormontartalma.Egy tesztet azért megér...

Tapasztalatok érdekelnének, hogy kinek hogy ment a teherbeesés több évi fogamzásgátló gyógyszer szedése után?

5 éve szedem és 1 éven belül abba szeretném hagyni. Nektek hogy ment utána a teherbeesés?

Legjobb válasz: Én is hosszú évekig szedtem, de mikor abba hagytam, nem az elsõ, de a második hónapban megfogant a kisfiam! Sok szerencsét!

Én is hosszú évekig szedtem, de mikor abba hagytam, nem az elsõ, de a második hónapban megfogant a kisfiam! Sok szerencsét!
7 évig szedtem Diane35-öt. A harmadk gyógyszermentes hónapban terhes lettem. Az elsõ hónapban nem is volt peteérésem, de ez szerencsére beállt magától, ráadásul 45 napra jött meg.
en 14 ev utan hagytam abba 3 honappal ezelott. azota probalkozunk, de meg semmi sajnos.
Én 3 és fél évig szedtem, s már 15hónapja próbálkozunk... :-( Teljesen egyénfüggõ a dolog, sokaknak azonnal összejön a gyógyszer abbahagyása után. Én sajna nem tartozom közéjük.
Szia! Én 4 évig szedtem a fogigátlót, októberben abbahagytam novemberben már babás voltam. Szoptatás abbahyagása után ismét elkezdtem szedni, akor egy évig szedtem, abbahygatam, mert szerettünk volna kistesót, júniusban abahagytam, júliusban teherbe estem. Utána ismét ugyanez ( szoptatás után f.gátló) , az júniusba abbahygtam , kihagytunk 6 hónapot, decemberben elsõ próbálkozásra ismét terhes lettem. Sajnos a 3. baba elment egy hete. Nem tudom, hogy alkatfüggõ vagy van köze a f.gátlónak hozá, de van akinek jön egybõl, van akinek nem. Ez is anyira eltérõ.
Szia Én kb 4 évig szedtem. Áprilisban hagytam abba, akkor még nem volt szó babáról. Júliusban mondta a párom, hogy mi lenne ha jönne a gólya. Augusztusba próbálkoztunk elõször a babával és szeptemberben közölték, hogy terhes vagyok.
A barátnõm pont így volt, mint az 1.Mi már régóta próbálkoztunk, így kicsit képben voltam a dolgokkal kapcsoltban.Csak szünetet akart tartani, de a párja mondta akkor inkább ne is kezdje újra, jöjjön a gólya.Kiszámoltuk kb mikor van pé.-e és már a 2 hónapban terhes lett, neki is kisfia van.
Én 10 évig szedtem..3 éve próbálkozom teherbe esni, eddig sikertelenül.. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Kitartás a próbálkozáshoz!
18 évig szedtem a fiogamzésgátlót, különbözõeket, és használtam Nuvaringet is ez hüvelyen belüli szintén hormonális fogamzásgátló. Mielõtt babát akartunk volna 1 évvel elõtte már abbahagytam és az elsõ alkalommal, ahogy megpróbáltuk sikerült is.
Szia. Én 2 év 1 hónapig szedtem és 2006 óta nem szedem , rá egy évre kezdtünk el próbálkozni és elmúlt októberben 2 éve hogy nem sikerül állapotosnak lennem... :-(
8 év gyógyszer után az 1. próbálkozásra meglepett a kislányom..

Létezik, hogy valaki több év fogamzásgátló szedése után immunissá válik a gyógyszerre? :O

Lehet, hogy ez egy hatalmas baromság, én is nagyot néztem rajta...De tegnap olvastam valami fórumon, hogy egy n? 4 év pontos tablettaszedés után sajnos beleesett a hibaszázalékba, és terhes lett. Azt mondta neki az orvos, hogy az is el?fordulhat, hogy a szervezete hozzászokott az adott tablettához, és már nem reagál rá. Ilyen tényleg van?:O Ha igen, gondolom nem lehet elkerülni, csak akkor veszi észre az ember, ha már baj van...

Legjobb válasz: rákerestem google-be és nincs olyan hogy hozzászokás. már annyi kérdést olvastam h vaki "véletlenül" teherbeesik h az hihetetlen. mit ki nem találnak a nõk. tanulságot levontam. mindig húzz kotont mert ez a saját érdeked. 21/F

rákerestem google-be és nincs olyan hogy hozzászokás. már annyi kérdést olvastam h vaki "véletlenül" teherbeesik h az hihetetlen. mit ki nem találnak a nõk. tanulságot levontam. mindig húzz kotont mert ez a saját érdeked. 21/F
nem lehet. immunis valamire-már a szótõ is mutatja, hogy az immunrendszeredhez van köze. a fog.gátlónak meg a hormonrendszeredhez. ok, a kettõ között szoros kapcsolat van, mivel ezek alkotják az endokrin rendszert, de akkor is, a tabi nem az immunháztartásodra hat, szóval nem szokhatsz hozzá. akik beleesnek a hibaszázalékba, azoknál mindegy, hogy mennyi idõ után esnek bele: van, aki évek múltával, van aki fél év múltával. lehet, h a nõ szedett antidepresszánst, vagy beszedte és elkapott egy fosatós vírust, így nem tudta kifejteni a tabi a hatását, ezer oka lehet. de nem szokhatsz hozzá. sõt, a hosszú évek alatt annyi minden lerakódik a szervezetedben a gyógyszer hatóanyagai közül, hogy inkább tisztulnia kell, de nem szokik hozzá.
"spirállal lett terhes" egy ilyen spirálos kérdést egyszer én is olvastam. bár ott arról volt szó h a nõ is meg a pasi is berúgott és a nõ elfelejtette visszatenni. azt mondta ott h havonta egyszer ki kell vennie és pont aznapra esett.
Lehet, hogy van, de sztem nagyon kicsi az esélye.
OFF: azért halt meg, mert hirtelen akart leállni, mindenfajta orvosi segítség nélkül. egyik napról a másikra nem ivott meg gyógyszerezett, és úgy megdobta a szívét ez a hirtelen ugrás, h annyi lett neki. :/
IstenFerfi válasza: "Albert Györgyi esete a leghíresebb: kva sokszor esett teherbe és ment abortuszra, pedig szedte a bogyót is. Még a médiában is mesélte, h nem érti, h bogyó mellett h lett terhes, az emberek meg csodálkoztak h hûû meg háá terhes lett tabi mellett. Aha, csak arról nem beszélt senki, h depresszióval kezelték, nyelte az antidepresszánst mint más a cukrot, az pedig köztudottan csökkenti a tabi hatását." arról ne is beszéljünk h albert györgyi nyugtatók szedése mellett erõsen ivott. az egyik is elég lenne ahhoz h elfeledje h mikor szedte be az utolsót nemhogy egyszerre a kettõ. ezért is halt meg korán mert keverte a nyugtatót az alkohollal.
persze, mindenki azt írja, h pontosan szedte, nyilván könnyebb így a tudata. még aki örül is a gyerekének, az sem vallaná be, h nem pontosan szedte, mert akkor ki kéne mondania maga elõtt is, h drága gyerekem, te egy hiba vagy és ha figyeltem volna, nem lennél. könnyebb így élni, mint elismerni, h nem pontosan szedte. halottakról vagy jót vagy semmit, de Albert Györgyi esete a leghíresebb: kva sokszor esett teherbe és ment abortuszra, pedig szedte a bogyót is. Még a médiában is mesélte, h nem érti, h bogyó mellett h lett terhes, az emberek meg csodálkoztak h hûû meg háá terhes lett tabi mellett. Aha, csak arról nem beszélt senki, h depresszióval kezelték, nyelte az antidepresszánst mint más a cukrot, az pedig köztudottan csökkenti a tabi hatását. Szóval nyugi, az esetek nagy százalékában nem szedik pontosan, csak hallgatnak róla, mert ciki lenne elismerni, és nem kell attól tartaniuk, hogy megítélik õket, azt akarják, h úgy nézzenek rájuk h hibaszázalék és nem felelõtlenség!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, megpróbálok lehiggadni..Szerintem ez csak a kezdeti pánik, kell még egy pár hónap, mire el tudom majd, hinni, hogy tényleg jó, véd, és nincs mitõl tartanom.(még csak most kezdtem a 2. hónapot).
NE parázz rá, mert attól úgyanúgy beleesel a hibaszázalékba, mintha nem görcsölsz rá. Én egy évig ezen paráztam, egy csomó tesztet elhasználtam. Aztán rájöttem, hogy ha odafigyelve pontosan szedem a tablettát, nem lehet baj, ha mégis, akkor az volt "megírva" Egyébként doki UH-val látja, ha nem jó a tabletta, mert akkor vannak peteérésre utaló nyomok.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem tudok mit kezdeni ezzel a sok 'fogamzásgátló PONTOS szedése mellett teherbe estem' jellegû hozzászólással...Persze sokan biztos letagadják, hogy õk hibáztak, hogy több órát csúsztak a bevétellel/ kihagytak 1-2 tablettát/ olyan gyógyszert szedtek, ami kiütötte a fog.gátl.hatását, vagy bármi ilyesmi..De lehet olvasni teljesen õszinte kommenteket, miszerint tényleg úgy szedte ahogy kellett, és mégis 'gyönyörû gyermeke született tõle'. Tudom , ilyen is elõfordul, de ennyire gyakran?:O Komolyan kezdek frászt kapni..20 éves vagyok, és nagyon gyereknek érzem magam a gyerekvállaláshoz..Szeretnék bízni a bogyómban, de így olyan nehéz...
A kérdező hozzászólása: köszi, hasznos volt!Viszont sajnos tény, hogy ilyen szempontból 'hiába' jár az ember kontrollra, mert hormonszintet nem nagyon néznek, szóval nem tudom, hogy derülhet ki, ha vmi hormonváltozás következtében nem hat megfelelõen a tabi. Úgy értem..ezek a kontrollvizsgálatok többnyire abból állnak, h vérképet néz az orvos, h okés-e a mjáfunkció, nem emelkedett-e a trombocita szám, meg ilyesmi. Ezekbõl meg nem lehet következtetést levonni, a hatásosságra vonatkozóan. Mindegy, nem kéne ennyit kombinálnom, valószínûleg nagyon extrém esetekben fordul elõ, h nem véd..csak hát az embert ez nem boldogítja, ha éppen õ az a különleges példány..
nekem ezt az ismerõsöm cirka 10-15 éve mesélte, és akkoriban sztem még nem volt kivehetõ spirál, legalábbis neki tuti nem olyan volt, pont ezért lepõdött meg. volt már 4 gyereke, tutira akart menni h ne legyen több.
utolsó vok: pontosan nem tudom az okát, hogy ennyi év után valaki miért eshet bele a hibaszázalékba, de elõfordul, és ennek semmi köze ahhoz, hogy a szervezet hozzászokott e. de ismertem egy nõt személyesen, aki spirállal lett terhes, pedig arra a dokik azt szokták mondani, hogy az aztán 100%-osan véd, erre tessék... a szervezet (pláne a nõi) elég kiszámíthatatlan. de mondom, elég sok oka lehet annak, ha a tabi nem hat mégsem: sok gyógyszer csökkenti a hatását, de elég az is, ha valami okból kifolyólag megváltozik a hormonrendszered, a hormonszinted, és már nem úgy hat, ahogyan kéne, ezért kéne folyamatosan kontrollra járni. nekem az elsõ tabival minden ok volt, aztán szünet, majd újra szedtem, és tök pattanásos lettem, elment az étvágyam, holott pont hogy ezeknek az ellenkezõjének kellett volna történnie. valsz a hormonháztartásom borult meg. bocs a szófosásért, remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az utolsó komment megnyugtató. Furcsa számomra, h több év szedés után is válhat valaki 'hibaszázalékossá', hiszen ha addig védett a tabletta, akkor utána miért nem? tudom, erre nincsen logikus válasz, de mégis..olyan jó lenne ezeket megérteni. Mert az vmilyen szinten érthetõ lenne, hogy egy nõ számára már tablettaszedés elején(amikor már védeni kell) kiderül, hogy sajnos pont az 1% szerencsétlen között tudhatja magát. De hogy akár évek után forduljon elõ, az számomra furcsa.
Én is rendesen szedtem. Három éves a gyerek. Az a legbiztonságosabb (miután nincs 100%os) ha két módszert ötvözünk. Pl: gyógyszer, plusz naptármódszer. Veszélyes napokon megszakítás vagy gumi.

Aki hosszabb szedés után (akár több év) hagyta abba a fogamzásgátlót, miket tapasztalt? Mennyi idő alatt rendeződött a ciklus? Észleltetek mást (pl. pattanások, hízás-fogyás, hangulatváltozás sztb. )?

Legjobb válasz: Nekem 2 hetente megjött, majd kiderült, hogy PCO-m lett, de pár hónap alatt rendezõdött és sikerült is rögtön teherbe esnem. Gondolom a szegény, addig elnyomott peték elkezdtek õrült módon megérni...

Nekem 2 hetente megjött, majd kiderült, hogy PCO-m lett, de pár hónap alatt rendezõdött és sikerült is rögtön teherbe esnem. Gondolom a szegény, addig elnyomott peték elkezdtek õrült módon megérni...
Én kb 2 éve hagytam abba.Most volt egymást követõ 2 hónap, hogy idõre jött meg.Eddig minden 2. héten megvolt rendesen erõsen.
Lindynette20-at szedetem több mint 4 évig. Most hagytam abba szeptemberben. Mielõtt elkezdtem szedni a vérzésem rendszeres volt, kiszámítható. Nem haltam bele a fájdalomba amikor megjött, éreztem, hogy lesz valami, de nem volt vészes. Amikor elkezdetem szedni akkor azonnal beállt a ciklusom, nem volt vele semmi gond, egyáltalán nem fájta amikor megjött, nem híztam a szedése alatt, nem voltam pattanásosabb, nekem nem volt semmilyen mellékhatása. Ahogy abbahagytam, aránylag normálisan jön meg azóta, de majd meghalok úgy fáj, mint például ma is. Átlagban 29, de volt már 26 és 32 napos ciklusom is. A bõröm egy kicsit, zsírosabb, de nem vészes. Hangulatingadozások nincsenek.
Femodent szedtem 4, 5 évig. 2 év alatt állt be. Most már 1, 5 éve szabályos ciklusom van és végre a cisztáim is eltûntek. Amíg szedtem semmi gond nem volt.
Mercilon, 3 év - 60 nap után (1 menzesz kimarad) rendszeresen megjött.
Én yasminelle-t szedtem és nekem utána mindig 30 napra jött meg, ez azóta is igy van. Egyébként fogytam egy keveset miután abbahagytam és a mellem is lejjebb ment.
3 hét múlva terhes lettem
Utolsó!Remélem velem is így lesz:-), legalábbis ez a célunk a férjemmel!Nekem sajnos azért kell szednem mert minden hónapban a mentõ vitt el amikor menstruáltam, de mindig pontosan jött meg.A gyógyszertõl kevésbé vagyok rosszul, minden oké....sajnos hamarosan abba kell hagynom, hogy szülhessek, hiszen már 33vagyok, viszont biztos vagyok benne ahogy abba hagyom, újra a korházban fogok kikötni azokon a nehéz napokon:-(...ezért imádkozom, hogy gyorsan teherbe essek.
Szia! Én 5 évig szedtem Lindynette20-at, 2 éve hagytam abba, de nem bántam meg.Fogyás semmiképp, hízás egy kicsi, de túlélhetõ:) A ciklusom a gyógyszer abbahagyása után sem változott, rendszeres volt és még most is az. Pattanások menzi elõtt, szokásosan... Remélem tudtam segíteni.

Vajon megéri? 3 évi Lindynette 20 fogigátló szedése után, gyakorlatilag meddővé nyilvánítottak, amit persze hosszú orvosi tortúra előzött meg. (a létező összes gyógymódot kipróbáltam, több orvos. )

Bevizsgáltattam a gyógyszert és az eredmény lesujtó volt.Nagyon magas hormontartalom,"idegen anyag"ami eddig ismeretlen,veszélyes kémiai elemek stb.Lányok csak szólok NE A GYÓGYSZERT.Én megbántam.Természetesem biztos van olyan akinek nincs ilyen tapasztalat,csak jó tanács és példa akartam lenni,hála égnek van sok jobb módszer.

Legjobb válasz: Szia! Én csak 10 hónapig szedtem, de mindent felborított odabent. :(((((

Szia! Én csak 10 hónapig szedtem, de mindent felborított odabent. :(((((
én megtanultam, ha valaha lesz lányom inkább megvezsem neki a gumit de gyógyszerrõl lefogom beszélni!!!!!! (1. válaszoló)
Valaki meg teherbe esik mellette.Ki érti ezt?????
Most nagyon megujedtem:( Én összesen 4 évig szedtem, de közben volt 3 féleves szünet, azaz összesen 2, 5 évig szedtem, nekem közben nem okozott gondott. a szünetek alatt is minden normálisan helyreált, erre most mikor 7 hónapja abbahagytam 4 hónapig nem állt helyre a hormonháztartásom, azóta hõ és ovu szerint van pé-m, de a dokik még azt mondták, hogy egy évet várjuk ki addig nem kell komolyabb vizsgálat. Nekem anno azt mondta a doki, hogy alacsony hormontartalmú:(
Nekem sem jött be, minden bajom volt tõle!Nem tudom mire fel ajánlgatta a nõgyógyász annyira...
soha nem szedtem ezt, de amit írtál lesújtó :((( sajnálom!!!
Nem szabad magadat hibáztatnod. Ha én lennék meddõ és lenne egy kis esély is a babára, akkor én igenis lennék kisérleti nyúl. Tûzön vízen átkelnék, hogy sajátom lehessen amíg van egy kis remény. Ne add fel Te se.
A kérdező hozzászólása: Ez komoly?Válasszam a hormonokat?Tudod milyen tünetei vannak?Meg fogok kopaszodni, máj és vesekárosodást okoznak.Nem fogom kockáratenni az életemet, lehet gyerek nélkül is élni, nem kell mindenáron.
Borzasztóan sajnálom ami veled történt, de biztos, hogy a Lindynette 20-tól? Mert ha találsz egy orvost, aki ezt kerek-perec kimondja, akkor nem szabad hagyni, hogy továbbra is forgalomban maradjon. Tudom, rajtad ez már nem segít, de akkor fel kell karolni az ügyet, hogy más ne járjon így. Megértem, hogy te a "ne a gyógyszert" mellett vagy, csak az a baj ezzel, hogy akkor mi mást pl. az én esetemben: a gumira és a spermaölõkre allergiás vagyok, a spirál mellett pedig terhes lettem, a többit pedig nem tartom annyira megbízhatónak, hogy bátran merjem alkalmazni. Rengeteg olyan csajt ismerek, akinek egyszerûen nem marad más választása. Illetve annyi, hogy nagyon naprakész az információi a fogamzásgátlásról és próbálja mindig a legkisebb (de még biztonságos) hormonkészítményeket. Csak, hogy jó hírt is írjak: több meddõvé nyilvánított nõ van a környezetemben, akiknek természetes úton, mindenféle segítség nélkül gyerekük lett. Sosem szabad feladni!
Igen, szerintem is bízni kell ez még változhat, én is hallottam meddõ nõk teherbeesésérõl. Szerintem kellene egy méregtelenítést és lúgosítást csinálnod, az hátha kipucolna. Olvasd el a http://www.vivanatura.hu-n az ingyenes kiadványoknál a zöldvér lúgosító programot, vagy még az aloe gélt tudnám javasolni méregtelenítésre szerintem ezek nagyon jók, csak idõ is kell hozzájuk.
Lehet most hülyének fogtok nézni, de én esküszök rá, tényleg segített!Volt olyan ismerõs akiknél bevált úgy ajánlották:meddõnek nyilvánította több orvos is, elment egy természetgyógyászhoz és azóta 2 gyermek boldog anyukája!!!Hát én is felkerestem és összeállított egy tisztítókúrát ami külömbözõ teákból, ülõfürdõbõl és mindenféle cseppekbõl állt.Kemény volt nagyon, de utána a 2 hónapban pozitívat teszteltem!
Én is egy nagyon ygenge bogyóz szedtem, Yasminelle-t, 9 hónapig, utána 1 évig nem volt peteérésem, aztán valahogy sikerült a baba, de elvetéltem. AZóta megint mensi sehol... Szóval, tudom, mirõl beszélsz. Nekem a pajzsmirigyemet durrantotta be a bogyó abbahagyása, és ezért volt a vetélés is! Neked ezt nézték már? A TSH-t! Bár gondolom, mindent néztek... Én sem fogom soha többé szedni...
A kérdező hozzászólása: Valóban mindent néztek már.A méregtelenítéen is túl vagyok de úgy tudom azt nem lehet sûrûn végezni.A baj az hogy elfáradtam, nem bírom a küzdelmet ezért feladom.A férjemmel tudunk így is élni, nehezebb de hála a családnak sok gyerek vesz körül és ez kárpotól.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom azokat akik allergiásak valamire, de nincs olyan valami más a gyogyón kívül amit lehet használni?Természetes módszerek pl:naptár, hõmérõ... Esetleg krém, habok, pesszárium, inj.kúra..
én 5évig szedtem ´de semmi problémám nem volt évente jártam kontrollra 2hónapja hagytam abba remélem sikerul a baba.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy nem tudok mit tenni, több orvosnál jártam, fizetõs-nemfizetõset is kipróbáltam és higgyétek el mindenki mást mondott ugyanarra a gondra.Szar az eü.én is az vagyok és néha szégyelem.
Én allergiás vagyok hála az égnek a fogamzás gátlókra, de ennek ellenére rám erõszakolt 4 különbözõt, hogy azokban már más anyag van, kevesebb hormon stb.A beteg kártyámon az áll, hogy penicilin érzékeny vagyok!Az orvosom olyat írt fel amiben az volt!Hónapokon keresztül rosszul voltam és abba hagytam erre az orvosom jól lecseszett!elmentem egy másik nõgyógyászhoz õ azt mondta, hogy ha még 1-2 hónapnál tovább szedem meddõ lehettem volna!sajnálom, hogy Te így jártál!Iszonyú, hogy mik vannak!:(
A kérdező hozzászólása: Teljesen kiborultam és csak én vagyok a hibás, mert vagány akartam lenni a gyógyszerrel, milyen könnyü stb.20 évesen kezdtem és tessék itt az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ha belegondoltok mindegyikre ezt mondják.Te jól tetted hogy szünetet hagytál én nem.A végén éreztem baj van, mert a vér hejett fekete anyag jött belõlem ami undorító volt.Szûkületek, ciszták, hajhullás, hízás, zsírosodás, mérhetetlen pattanást okozott miután abbahagytam, ugye jelentkeztek az elvonási tünetek, még 2 év multán is volt belõle a szervezetemben, ahoz képest, hogy 1 év után ürül ki.
A kérdező hozzászólása: Na ez az, ha rendesen szeded, hogy lehetsz terhes?
A kérdező hozzászólása: Akárhonnan is szerzek gyereket de a lánynak nem fogom engedni én sem
Hú, ez durva!!! Nagyon sajnálom, hogy ilyen ½példa½ lettél, ez szörnyû. Én is szedtem évekig fogamzásgátlót, az a helyzet bekavart nagyon: maj egy évtizede nem sikerült teherbeesnem, és ciszát ciszta követ, hormonzavarok azóta is....Folyamatos orvosi ellenõrzésekre szorulok ez miatt. Hol hormongyógyszereket szedek, hol a ciszám felszívódására kezelnek, hol peteérést strimulálunk...Kemény küzdelem az biztos, de nekem legalább van remény, volt már egy korai vetélésem igaz, de nem adom fel, egyszer csak összejön, nem? Ember bízz és bízva bízzál!
A kérdező hozzászólása: Ez valóban így van és köszönöm a megértést, lányok kitartás, azt gondolom nincs olyan hiba amit ne lehetne kijavítani valamilyen módon.
Sajnálom ami Veled történt. Nincs semmi menthetõ? Mármint mód a saját babára? Egyébként én 7 évig szedtem, bár nem ezt, és 4 hónap múlva jött a baba. Gyógyszere válogatja szerintem. Bár ez a tabi "agyon van reklámozva", nagyon tolva van az emberek felé...Most ezért nem az elevitet szedem...Az is túlreklámozott.
A kérdező hozzászólása: Az az érdekes hogy ez több mint 6 éves sztori.Akkoriban szerintem nem volt ekkora reklámja.Nem igazán látnak rá esélyt, de bombáznának még hormonnal hátha, meg várjak, legyek türelemmel stb.Nem vagyok kisérleti nyúl.
én is ugyenezt szedtem és én is 3 évig.de én most hagytam abba 2 hónapja mert az orvos figyelmeztetett arra hogyha akarok majd anya lenni akkor abba kéne hagyni lassacskán, és én abba is hagytam inkább mással védekezek.ha már az orvos aztmondja hogy nem jó akkor biztos ugy van.

Terhes lehetek? Több mint egy év után abbahagytam a tabletta szedését, de valószinüleg rosszkor

az új levél 1. szemét még bevettem, a 2-at már nem.5nap múlva megvonásos vérzés jelentkezett 3napig, és azóta semmi, ma már több mint 1 hónapja nem jött meg. Lehetséges hogy ennyire megkavarja a hormonrendszert? Mikor várható hogy visszaáll? a megvonásos után 1 héttel volt közösülés védekezés nélkül!

Legjobb válasz: Lehet jobb lett volna megkezdett levelet végig szedni, a normál menstruációnak a szedés után vissza kellene állni. A terhességet nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, lehet érdemes lenne ez ügyben tesztelni egyet.

Lehet jobb lett volna megkezdett levelet végig szedni, a normál menstruációnak a szedés után vissza kellene állni. A terhességet nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, lehet érdemes lenne ez ügyben tesztelni egyet.
Valószínûleg a hormonrendszert zavarta meg. Azt nem lehet tudni, hogy mikor áll helyre, mert egyénfüggõ. Viszont az is elõfordult már, hogy valaki egybõl teherbe esett a tabi abbahagyása után. Vegyél egy tesztet, aztán ha negatív, akkor csak várnod kell, míg helyreáll a ciklusod.
Valószínû, hogy terhes vagy, hiszen miután abbahagytad a tablettát, voltál pasival gumi nélkül. Szóval nagy esélyed van rá. Tesztelj!
Butaság volt új levelet kezdeni, vagy végig kellett volna szedni. Ez kavart be nálad. Ha nem volt szex, vagy ha volt is és védekeztetek, nem hiszem, hogy terhes vagy, de ha a közeljövõben nem jön meg akkor irány a doki. Nem fog megdicsérni. Terhességre akkor van esélyed, ha nem védekeztél és nemi életet éltél.
Utolsó elõtti vagyok, bocsi de most látom, hogy volt közösülés védekezés nélkül. Gratulálok, jók az esélyek. Irány a doki.

17 év után abbahagytam a gyógyszer szedését - Tri Regol -, mivel a babát szeretnénk a párommal. Ennek már több mint fél éve és a mai napig nem estem teherbe. Mi az oka? Azt halottam 3 hónap alatt kiürül a szervezetből. Egy 36 éves nő.

Orvosnál még nem voltam.

Legjobb válasz: Szia! Én 17 évig szedtem a Cilest-et. Most vagyok 33 éves. Nyolc hónapos a bébink. Szóval. Én amikor abbahagytam akkor utána még öt hónapig védekeztünk kúppal. És attól számítva hogy már azzal sem védekeztünk rá két hónapra már teherbe is estem. Úgyhogy a gyógyszer már tutira kiürült a szervezetedbõl. Keresd fel a nõgyógyászodat mert lehet hogy a petevezetéked van elzáródva egy kicsit. És hát mentálisan is rá kell hangolódni a babavárásra. Olvass sokat a témával kapcsolatban, kerüld a stressz helyzeteket, és nem utólsó sorban kezd el szedni a babavitamint. Napi ötszöri étkezés stb... Sok sikert

Szia! Én 17 évig szedtem a Cilest-et. Most vagyok 33 éves. Nyolc hónapos a bébink. Szóval. Én amikor abbahagytam akkor utána még öt hónapig védekeztünk kúppal. És attól számítva hogy már azzal sem védekeztünk rá két hónapra már teherbe is estem. Úgyhogy a gyógyszer már tutira kiürült a szervezetedbõl. Keresd fel a nõgyógyászodat mert lehet hogy a petevezetéked van elzáródva egy kicsit. És hát mentálisan is rá kell hangolódni a babavárásra. Olvass sokat a témával kapcsolatban, kerüld a stressz helyzeteket, és nem utólsó sorban kezd el szedni a babavitamint. Napi ötszöri étkezés stb... Sok sikert
Én 10 évig szedtem a Tri-regolt és utána 1 év múlva estem teherbe.

Több mint 1 éve szedem a diane 35 tablettát. Menstruáció után első het szedésen volt olyan két alkalom mikor elfelejtettem bevenni a gyógyszert de másnap rögtön beszedtem. Szerintetek terhes lehetek?

Most az egy hetes szünetben vagyok vasárnaptól újra kellene szednem.

Legjobb válasz: Nem valószínû, de elõfordulhat. Viszont ezt a típusú gyógyszert indokolt esetben is max. fél évig szabadna szedni...

Nem valószínû, de elõfordulhat. Viszont ezt a típusú gyógyszert indokolt esetben is max. fél évig szabadna szedni...
A kérdező hozzászólása: nekem az orvosom azt mondta bármeddig szedhetem . de viszont igen olvastam én is hogy nem szabad/ajánlott szedni.azt hittem nem nagyon igaz. köszönöm a válaszodat, tehát kicsi az esély hogy terhes lehetek?
Kicsi. De máskor ha elfelejted bevenni, és több mint 12 órát késel a beszedéssel, akkor egy hétig óvszert kell használni. Szerintem a tájékoztatójában is benne van. Miért ezt szeded? Van vmi hormonproblémád? Baromira nem lehet akármeddig szedni. Lehet orvost kellene váltanod, mert aki azt mondja, hogy a Diane bármeddig szedhetõ, az marhára nem ért a dolgához.
Én is diane-t szedek. Lehet tovább is szedni, mint fél év. Fõleg indokolt esetben, DE egy "kúra" 6 hónapig tart. És folyamatos orvosi felügyelet kell mellette. Nekem 3 havonta ki van írva a hormonlabor. Én elhiszem az orvosomnak, mert elismert nõgyógyász, és nagyon megbízható. A kérdésre pedig a válasz: Az elsõ héten 1 drazsét elfelejtett bevenni Mielõbb vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában már 2 drazsé bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert, azonban 7 napon keresztül barrier-elvû fogamzásgátló eszközt (pl. óvszer) is alkalmaznia kell. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban nemi együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége, ezért haladéktalanul forduljon orvosához. A leírásból másoltam ki :-)
Utolsó vagyok bocsi :-) Ez is a leírásból van: Mennyi ideig kell szedni a Diane 35 drazsét? Az alkalmazás ideje a klinikai kép súlyosságától függ. A kezelést általában több hónapon át kell folytatni. A pattanásos és zsíros bõr (akne és szeborrea) általában hamarabb gyógyul, mint a szõrösödés és a hajhullás. A tünetek rendezõdése után ajánlott a Diane 35 szedése még 3-4 ciklusban. Amennyiben hetekkel vagy hónapokkal a gyógyszerszedés abbahagyása után kiújulás észlelhetõ, a Diane 35 kezelést meg lehet ismételni. Ebben az esetben az orvosa mérlegelheti a Diane 35 korai újraadását. Tehát tulajdonképpen akár 1, 5 évig is szedhetõ, attól függ mikor áll helyre a probléma ami miatt felírták. + a 3-4 ciklus.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!