Találatok a következő kifejezésre: Több, mint napja (561 db)

Az esti túró adag mekkora 130g? Vagy több? minden nap esztek túrót vagy csak pihenőnapokkor?

Legjobb válasz: Igen, kb 130-150g-ot eszem pl én, de ez mindenkinél más. Nincs ilyen, hogy kötelezõen mennyi legyen egy adag. Ugyanis a napi fehérjebevitelednek kell meglenni és ehhez kell igazodnia. De kb 150g túró tartalmaz 20g fehérjét, ami elég szokott általában lenni éjszakára, mondjuk én teszek hozzá még egy kis csokis proteint, mert úgy még finom is és jól jön egy kis plusz fehérje. És minden nap kellene enni, hiszen minden este szükség van hosszan felszívódó fehérjére a szervezetnek, így tud regenerálódni az izom is.

Igen, kb 130-150g-ot eszem pl én, de ez mindenkinél más. Nincs ilyen, hogy kötelezõen mennyi legyen egy adag. Ugyanis a napi fehérjebevitelednek kell meglenni és ehhez kell igazodnia. De kb 150g túró tartalmaz 20g fehérjét, ami elég szokott általában lenni éjszakára, mondjuk én teszek hozzá még egy kis csokis proteint, mert úgy még finom is és jól jön egy kis plusz fehérje. És minden nap kellene enni, hiszen minden este szükség van hosszan felszívódó fehérjére a szervezetnek, így tud regenerálódni az izom is.
Én eszem minden este, és 100g-ot!
Nálam 250g. Elõször 125g ment, de így egyszerûbb: minden napra egy doboz.
250gr.-os dobozt szoktam venni és mivel nem szeretem a bontottat másnap ezért én 250gr-ot :)
Én kb 110-130g eszem. Attól függ, hogy sikerül felezni:) És minden este.
A kérdező hozzászólása: oké köszi ! é eddig 500g osztottam 3 felé...de akkor 4 felé is elég ? 80kg vagyok !
A napi fehérjebeviteled legyen meg. Tehát ki kell számolni, hogy min. 2g x ttkg legyen egy nap.

Miért eszik éjjel többet, mint nappal 3, 5 hós babám?

Kb. 3 óránként eszik, már tápszert és éjjel mindig többet, pedig akkor "kellene" kevesebbet. Más babája is csinált ilyet? Egyébként nagyon kis étvágyú, nappal 50-90g-t eszik, éjjel meg 100-130g-t.

Legjobb válasz: Tudja, hogy éjjel úgyis megkapja azt a mennyiséget, ami neki kell.Ezért nem eszi meg nappal az adagját.

Tudja, hogy éjjel úgyis megkapja azt a mennyiséget, ami neki kell.Ezért nem eszi meg nappal az adagját.
A kérdező hozzászólása: Meg tudnám ezt valahogy fordítani? Akkor talán az éjszakát is hamarabb végig aludná.
Probald estefele 2 orankent etetni. Nallunk ez bejott. 17-kor eszik 100ml-t, 19-kor 80/90ml-t, 20-kor furdes es utanna ismet adok neki 100ml-t (van, hogy csak 80-at fogad el belolle). Ez nallunk 9 hetes kora ota van igy es azota egyszer sem ebredt fel ejjel. Este 21-tol reggel 7-ig alszik. Most 3, 5 honapos. Nem mondom, hogy nallatok is sikerulni fog de egy probat meger.
Szerintem is azt probald meg hogy delutan, este surubben adsz neki. Nekem 6 hetes babam este 9 fel 10-tol reggel 6-ig alszik, eszik megint es meg 9-ig visszaalszik. Nagyon jo etku a lelkem, o megeszik 150 miliket 3-4 orankent napkozben.
a kislányo 2 hetes kora ota ugy aludta át az éjszakát hogy közbe 2-szer etettem meg. ez 3 hónapos korára lecsökennt egyre. megetettem 10-11 kór és 4-5 között. a lényeg hogy legalább 6 szor egyen. amugy a kislányom nagyon rossz evö volt, mivel keveset szivott a ciciböl. most 9 honapos már rég tápszeres és teljesen átalussza az éjszakát.
Én is besûrítettem a napközbeni etetéseket, két és fél óránként adok neki enni, este pedig fürdés elõtt és fürdés után is. Két napja csinálom, tegnap már csak egyszer kelt fel, ma meg egyszer sem. Remélem így is marad, olyan jó volt ennyit egyhuzamban aludni, tele vagyok energiával:) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ma megpróbáljuk, majd megírom, hogy milyen sikerrel, bár tartok tõle, hogy nem nagyon fog enni ilyen sûrûn. Lehet hogy csak 30-40g-t.
A kérdező hozzászólása: Fürdés után már nem evett, elaludt, éjjel kb. ugyanúgy evett, mint elõtte, de majd több nap is próbálkozunk, hátha...
Ha este elalszik, akkor is ki lehet venni a kiságyból, és adni neki.Hátha elfogadja.Nálunk ez bevált.Igaz, nem evett annyit, minhta fent lett volna, de így mégis jobb volt.

2. baba vállalásakor ha az irányadó időszakban van több mint 180 nap méltányolható nap (tgyás, táppénz, gyed) és emellett van több mint 180 nap NEM méltányolható nap IS (GYES) akkor melyiket veszik figyelembe?

Tehát a szerződés szerinti bér lesz az új GYED alapja vagy pedig csak a minimálbér? Második gyermeket szeretnénk, hamarosan lejár az első babával a Gyed-em (ápr). Sok helyen utánanéztem, de ellentmondásos információkat találtam. Valószínűleg nekünk a baba a Gyes után pár hónappal születik meg és nem mennék vissza arra a rövid időre a munkahelyemre. A törvény alapján így magyarázták egy szakértői oldalon, de az előző kérdésemre ez sem ad választ: Ha a szülőnek azért nem volt az a gyermekgondozási díj igénylésének napjától az azt megelőző év január 1-ig terjedő időtartam alatt (irányadó időszak) figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a GYED naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével állapítják meg, ha az a minimálbérnél, vagy a tényleges, illetőleg szerződés szerinti keresetnél kedvezőbb Ha azonban a szülőnek azért nem volt az a gyermekgondozási díj igénylésének napjától az azt megelőző év január 1-ig terjedő időtartam alatt (irányadó időszak) figyelembe vehető jövedelme, mert pl. gyermekgondozási segélyben (GYES) részesült, a GYED alapját a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapulvételével állapítják meg, kivéve, ha a szerződés szerinti vagy a tényleges jövedelme a minimálbért nem éri el. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy OEP állásfoglalása?

Legjobb válasz: Ha több mint 180 napot leszel gyesen, vagyis több mint fél évet, akkor a minimálbér lesz a gyeded alapja. Én inkább azt tanácsolom neked, miután lejárt a gyeded, hogy vedd ki a felhalmozott szabikat, majd menj táppénzre a szülésig, vagy a tgyás kezdetéig. Így a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja, a gyed alapja pedig ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja (vagyis itt is a szerzõdé szerinti béred). Anyagilag is jobban jársz, hiszen, ha szabadságon leszel, illetve táppénzen, az több pénz, mint a gyes.

Ha több mint 180 napot leszel gyesen, vagyis több mint fél évet, akkor a minimálbér lesz a gyeded alapja. Én inkább azt tanácsolom neked, miután lejárt a gyeded, hogy vedd ki a felhalmozott szabikat, majd menj táppénzre a szülésig, vagy a tgyás kezdetéig. Így a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja, a gyed alapja pedig ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja (vagyis itt is a szerzõdé szerinti béred). Anyagilag is jobban jársz, hiszen, ha szabadságon leszel, illetve táppénzen, az több pénz, mint a gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Még nincs úton sajnos a baba, úgyhogy mindenképp lesz több hónap GYes. Azt is tanácsolták, hogy a 2. baba Tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi és akkor a 168 nap tgyás+ 12 nap táppénz együtt megvan a 180 nap méltányolható nap és akkor a szerzõdés szerinti bér a gyed alapja. Nem tudom ez megoldás-e, mivel ettõl függetlenül elõtte sajnos ott lesz a több mint 180 nap Gyes nap. Sajnos a törvény nem elég részletes és mindenki másképp értelmezi.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint vagy 180 bérezett nap vagy a GYEd elõtt legyen 180 méltányolható nap tgyásból és táppénzbõl (vagy szabiból) és akkor nem számít hogy elõtte mennyi GYES volt! Nagyon szépen köszönöm :)

Lehetséges hogy a beágyazódás több mint 13-14 napig tart? Azaz elvileg 7 nap mire eléri a méhet és utána kezd beágyazódni. Lehet hogy tovább tart pár nappal vagy mindenképpen fix időhöz van kötve?

Azaz mindíg 14 nap? És lehet a tünete a megjönérzés és derékfájás? Néha szurkál is. A cicim fáj, mintha izomláz lenne benne. A h?m is magas.

Legjobb válasz: Na szóval, ha senki nem akarja, akkor megkezdem én a sort. Persze ezek az én meglátásaim, ha valaki tud okosabbat, akkor hajrá! A peteérés utáni idõszakot hívjuk luteális fázisnak. Ez 14 nap. Ez az az idõszak, amikor a babának be kell ágyazódnia. Ha a mensi elsõ napjától számolsz vissza, akkor van meg ugye a peteérés pontos napja. Múltkorában én is feltettem egy hasonló kérdést, mert nekem volt egy "extra" peteérésem, és onnantól számolva jött meg 14. napra...Fura, ugye? A luteális fázis lehet ugyan több 13-14 napnál, de (én úgy tudom) ha már olyan 17 nap vagy annál több, akkor ott valamilyen hormon baj van. Minél késõbb ágyazódik be az a baba, annál nagyobb az esélye, hogy nem marad meg, kevésbé lesz életképes. Nekem szeptemberben volt egy terhességem, de sajnos elment...:( A peteérésemtõl a 14. napon lett a teszt pozítiv, pedig a ciklus.hu késõbbre írta. Igaz, nekem átlagban a 9 vagy 10-ik napon van a peteérésem. A hõm nekem is magas volt, folyamatos megjön érzéssel, és nagyon fájt a derekam. A cicim is pont olyan izomlázas volt, igaz, inkább mintha oldalt éreztem volna. Ezek alapján lehetsz terhes, de a mensinek ugyanennyi esélye van. Hát, remélem azért valamennyire tudtam segíteni! Szorítok neked!(Nektek!!!)

Na szóval, ha senki nem akarja, akkor megkezdem én a sort. Persze ezek az én meglátásaim, ha valaki tud okosabbat, akkor hajrá! A peteérés utáni idõszakot hívjuk luteális fázisnak. Ez 14 nap. Ez az az idõszak, amikor a babának be kell ágyazódnia. Ha a mensi elsõ napjától számolsz vissza, akkor van meg ugye a peteérés pontos napja. Múltkorában én is feltettem egy hasonló kérdést, mert nekem volt egy "extra" peteérésem, és onnantól számolva jött meg 14. napra...Fura, ugye? A luteális fázis lehet ugyan több 13-14 napnál, de (én úgy tudom) ha már olyan 17 nap vagy annál több, akkor ott valamilyen hormon baj van. Minél késõbb ágyazódik be az a baba, annál nagyobb az esélye, hogy nem marad meg, kevésbé lesz életképes. Nekem szeptemberben volt egy terhességem, de sajnos elment...:( A peteérésemtõl a 14. napon lett a teszt pozítiv, pedig a ciklus.hu késõbbre írta. Igaz, nekem átlagban a 9 vagy 10-ik napon van a peteérésem. A hõm nekem is magas volt, folyamatos megjön érzéssel, és nagyon fájt a derekam. A cicim is pont olyan izomlázas volt, igaz, inkább mintha oldalt éreztem volna. Ezek alapján lehetsz terhes, de a mensinek ugyanennyi esélye van. Hát, remélem azért valamennyire tudtam segíteni! Szorítok neked!(Nektek!!!)
A kérdező hozzászólása: Hûha! Nagyon köszönöm a választ! Nekem is oldalt fáj a cicim leginkább. Sajnálom a vetélésed! remélem hogy baba lesz, most vagyok a pétõl számított 16.napomon de a reggeli teszt negatív lett (vagyis mintha lett volna ott valami 2.csík is de szinte alig észrevehetõ, így én ezt negatívnak gondoltam). A hormonjaim elvileg rendben vannak, voltam kivizsgáláson, minden tökéletes. A hõm 37.3
Szia! Semmi gond, nem vagyunk egyformák, simán lehet, hogy neked egyszerûen még csak nincs annyi HCG-d a szervezetedben. Mivel duplázodik a szervezetben ez a szint, érdemes lenne holnapután tesztelni! De olvastam itt olyat, hogy csak a 7(!)hétben mutatta meg a teszt a babát...:) Nem akarom, hogy nagyon beleéld magad, mert hidd el, sokkal fájdalmasabb csalódni...De én bíztatónak találom a tüneteidet. Írd meg majd légyszíves, hogy mi lett, nagyon kíváncsi vagyok!!!
Ja, és az sem mindegy, hogy mivel tesztelsz! Én akkor 10-es érzékenységût használtam a reggeli vizeletbõl, és bár jól kivehetõ , azért halvány volt, (vaterán vettem 10 db-ot 2500-ért). A Clearblue meg negatív lett másnap, csak kb. 3 nap után mutatott halványan + jelet. Ja Igen, az elõzõ is én voltam. Egyenlõre az egyetlen válaszoló :)
Basszus, hogy nem válaszol senki!!! Én is kíííváncsi vagyok!!!
Megint én. :) Na a lényeget nem mondtam (írtam), a beágyazódás általában 7-10 nap, és utána kezdi el termelni a HCG-t, amit kimutatsz a teszttel, mivel a 11-ik napra "ássa be magát" a megtermékenyített petesejt a méhszövetbe teljesen. Ez történik a luteális fázisba. Bocsi, remélem nem voltam félreérthetõ.
Én úgy tudom, hogy 7-10 nap a beágyazódás, persze hiába számolunk itt agyba-fõbe, hogy tudjuk a PÉ idejét, de mi van, ha csak a PÉ utáni napon találkoztak össze a kiskatonával? Máris másfél nap plussz! :-) 2 naponta duplázódik a hcg, persze kivételek mindig vannak!!, tehát legkorábban a megtermékenyülést követõ 14. napon mutat reális eredményt a teszt kb. Az, hogy te a 16. napon negatívat teszteltél, még semmi rosszat nem jelent, ha tudsz, várj 3-4napot, és próbáld újra, mert a tüneteid gyönyörûek, de persze ezek a koraterhességi tünetek ugyanúgy lehetnek baba és mensi tünetek is! Drukkolok, majd írd meg, mi lett végül!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok! A cicim egyre jobban fáj és érzem hogy nem fog megjönni. Eddig nem jött! Pár nap múlva tesztelek és megírom hogy mi lett!!!!
Mindenképp írj, megy a drukk! :-)

Mit csináljak a pasimmal, aki a jegyesem, ha már több mint 9 napja semmilyen módon nem keresett? EZ új rekord a kapcsolatban! Õ maga kérte, hogy ne én keressem a munkahelyi tilalom miatt, majd ő hív. Kicsit több mint 3 éves kapcsolat.

Legjobb válasz: O, ez uberdurva. Milyen munkahelyi tilalom? Es amugy az elmult, tobb, mint 9 napban 24/24-ezett??? Utana sem tudott cvolna hivni? Hat erdekes egy vilag ez mar. Nekem furcsa nagyon, gondolom neked is, valoszinuleg az egesz kapcsolatot, ha van meg, ujra kell gondolni.

O, ez uberdurva. Milyen munkahelyi tilalom? Es amugy az elmult, tobb, mint 9 napban 24/24-ezett??? Utana sem tudott cvolna hivni? Hat erdekes egy vilag ez mar. Nekem furcsa nagyon, gondolom neked is, valoszinuleg az egesz kapcsolatot, ha van meg, ujra kell gondolni.
Én a helyedben meglepném a munkahelyén! Tutira titkol valamit, nem akarlak elkeseríteni, de lehet más nõ van a dologban. 3 éve vagytok együtt, jogod van tudni, hogy mi áll a háttérben. Vedd a kezedbe az irányítást, menj be hozzá, és nézz kicsit körül!
Ez elég gáz. Nem lehet, hogy van valakije?
9 napja dolgozik????? Nincs magán teloja??? Na ne már... Ez nekem nagyon gyanus. Normális kapcsolatban mindennap bezsélnek a felek még ha csak pár percet is hogy ki hogy van minden ok stb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeteket.

Miért van az, hogy amikor nem verem minden nap ki a farkam és úgy kezdem el verni több nap szünet után, akkor mindig fáj a herémnél jobb oldalt fõleg?

Mert szeretem elhúzni és van, hogy több óráig el húzom és megállok és nem verem ki és ilyenkor fáj és már nem is jó az egész. De, ha naponta kiverem vagy max két naponta, akkor általában nem szokott fájni és semmi gond. Ezek szerint az a normális, ha naponta kiürítem a cuccot belõle, különben mindig fájni fog most már?:/

Legjobb válasz: Ha felhúzod magad és órahosszákig áll a péniszed akkor jó hogy megfájdul a heréd mert nem engeded szabadjára az anyagot. Ne húzd az idõt , amikor érzed hogy el fogsz élvezni hagyad legyen az akár 2 perc de inkább állj neki 1 nap többször és napi többször is élvezz el mint 1 nap csak 1 szer és fáj mert fél napig húzgálod.

Ha felhúzod magad és órahosszákig áll a péniszed akkor jó hogy megfájdul a heréd mert nem engeded szabadjára az anyagot. Ne húzd az idõt , amikor érzed hogy el fogsz élvezni hagyad legyen az akár 2 perc de inkább állj neki 1 nap többször és napi többször is élvezz el mint 1 nap csak 1 szer és fáj mert fél napig húzgálod.

Hogyan szeressek ki valakiből akivel minden nap beszélek? (Többi lent. )

El tudnám képzelni, hogy több is legyen, de másba szerelmes és valahogy érzem, hogy nem mellette lenne a jöv?m. Ismerkedni nem szoktam, csak neten, mert nem vagyok elégedett a küls?mmel pedig nincs vele nagy gond.

Legjobb válasz: húú, hát figyelj, voltam hasonló szituban, a különbség csak annyi, hogy én megkaptam a srácot, és be kell vallanom, hogy nagy csalódás volt az egész. teljesen mást kaptam, mint amit elképzeltem, nem beszélve arról, hogy a baráti viszonyunk azóta megszakadt, egyáltalán nem keressük egymást. a szerelmét akartam, helyette megkaptam a testét, és mellé még egy negatív tapasztalatot is. jobb lett volna, ha nem akarok tõle a barátságán kívül többet, persze késõ bánat. figyelj, hallgass a megérzésedre, mert nem ok nélkül érzed, hogy mellette nem lenne jövõd. ráadásul netes ismeretség, ugyanúgy mint nálam, többnek hiszed - de nem is hiszed, inkább képzeled, mint amilyen valójában - persze ne legyen igazam. tudod: messzirõl jött ember azt mond, amit akar - sokszor többnek adják el magukat, mint amennyit érnek valójában. kiszeretni akarattal nem tudsz, de belátással igen. légy õszinte magadhoz, és ne tápláld hazugsággal magad. ne fantáziálj, se képzelegj róla, õ neked csupán egy illuzió, amely jól esik a lelkednek, mivel szeretnéd, ha szeretnének, és ezen van a hangsúly. persze benned lesz, hogy mi lenne, ha õ lenne az aki téged szeretne, de ne legyen. ha csalódnál benne könnyebben menne, de hidd el, erõs vagy, menni fog :)

húú, hát figyelj, voltam hasonló szituban, a különbség csak annyi, hogy én megkaptam a srácot, és be kell vallanom, hogy nagy csalódás volt az egész. teljesen mást kaptam, mint amit elképzeltem, nem beszélve arról, hogy a baráti viszonyunk azóta megszakadt, egyáltalán nem keressük egymást. a szerelmét akartam, helyette megkaptam a testét, és mellé még egy negatív tapasztalatot is. jobb lett volna, ha nem akarok tõle a barátságán kívül többet, persze késõ bánat. figyelj, hallgass a megérzésedre, mert nem ok nélkül érzed, hogy mellette nem lenne jövõd. ráadásul netes ismeretség, ugyanúgy mint nálam, többnek hiszed - de nem is hiszed, inkább képzeled, mint amilyen valójában - persze ne legyen igazam. tudod: messzirõl jött ember azt mond, amit akar - sokszor többnek adják el magukat, mint amennyit érnek valójában. kiszeretni akarattal nem tudsz, de belátással igen. légy õszinte magadhoz, és ne tápláld hazugsággal magad. ne fantáziálj, se képzelegj róla, õ neked csupán egy illuzió, amely jól esik a lelkednek, mivel szeretnéd, ha szeretnének, és ezen van a hangsúly. persze benned lesz, hogy mi lenne, ha õ lenne az aki téged szeretne, de ne legyen. ha csalódnál benne könnyebben menne, de hidd el, erõs vagy, menni fog :)
küld el õt az annyába
ismerkedj meg mással
A kérdező hozzászólása: Nem bánnám írna valaki aki már keresztülment ilyenen, hogy mit csinált... Mert oké, hogy lefoglalom magam meg próbálok ismerkedni, de amíg nem találok mást addig kínlódni fogok... kínlódva meg nehéz társat találni... Most azt is erõltessem magamra, hogy boldog vagyok?
A kérdező hozzászólása: Már nem beszélünk. Töröltük egymást msnrõl, hogy ne fájjon. Nem kellett neki semmit se mondani, szerintem elõbb rájött, mint én... Most csak azt akarom tudni, hogy hogyan tovább... Mert így, hogy lázasan keresek valakit... Mintha csak azért, hogy újra beszélhessünk... :| Hogyan tehetnék úgy mintha soha nem is ismertem volna????? Nekem egy új ismeretség csak egy idegen, nem érdekel, és hogy kihívás sem, ne nekem kelljen már kezdeményezni lány létemre, hogy élvezzem a kihívásokat... Akit meg már megszerettem akár szerelmes vagyok akár nem az meg megmarad... Azért majd idõvel csak találok valakit, csak tudnám hogy hol és hogyan...... Maradjak a netnél vagy élõben vagy vegyesen?.. Sajnálom, de nem tudok úgy tenni, mintha soha nem ismertem volna... Nehéz lesz elérni, hogy érdekeljen egyáltalán egy idegen... Nincs más választásom, magamra erõltetem, hogy érdekeljenek. :|
Az új azért lehet fontosabb, mert a régit már ismered, az új kihívással jár, a régit rutinosan kezeled. Valahogy próbálj kompromisszumra jutni az eszed és a szíved között, hogy mondjam.. kombináld a kettõt. Mindenképp kellenek pofonok az életben, azokból lehet csak igazán tanulni. Az erõsség abban mutatkozik meg, hogy milyen gyorsan tudsz talpraállni utánuk. Figyuzz, nekem ahogy korábban írtam negatív tapasztalatom volt a netes ismerkedéssel, lehet te jobban jössz ki belõle. Viszont a megérzések azért vannak, hogy vegyük õket figyelembe.. sokszor azok a legjobb tanácsadók. A legegyszerûbben csak úgy tudsz egyrõl a kettõre jutni, ha nyíltan felvállalod elõtte és elmondod neki az érzéseid. Persze mindezt nem neten, hanem személyesen. Most ezt nehéznek érzed, de amikor elkezded, hidd el könnyebb lesz. Legyen bármi a reakciója, hatalmas kõ fog leesni a szívedrõl. Tudod minden csak attól függ, hogyan állsz a dolgokhoz. Erõt - hogy bevalld neki az érzéseid - az adhat, ha elgondolkozol azon, hogy mi lehet az a legrosszabb dolog, ami akkor ott történhet. Kinevet? Elküld? Megszakad a barátság? Pofon vág? stb.. készülj fel a legrosszabbra (reméld a legjobbakat) .. így nem csak a szituációt fogod tudni kezelni, hanem a félelmeidet is le tudod gyõzni, legyen az bármi... Kitartást és soksok erõt neked! szívbõl kívánom, hogy boldog légy! :)
A kérdező hozzászólása: 20/l
Szerintem is az a legjobb, ha egyre kevesebbet beszélsz vele, azzal az indokkal hogy kevés idõd van, ezt te találod ki. Másképp elég nehezen. Én is voltam egyszer egy ilyen helyzetben és én másfél éven keresztül azt beszéltem be magamnak minden áldott nap hogy utálom utálom utálom. Így sikerült arra jutnom hogy mostmár csak jó barátnak tartom. :) Mert köztünk nem lehetett semmi több mivel volt neki is kapcsolata.. Amúgy hány éves vagy és fiu/lány?
A kérdező hozzászólása: Az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan lehet fontosabb egy új ismeretség, mint egy régi (amikor ember nem került még közel ilyen hozzám :/)?
A kérdező hozzászólása: 02:55 Kétszer taliztunk már, igaz csak barátilag. Több, mint egy éve beszélgetünk és majdnem mindent elmondunk a másiknak úgyhogy elég jól ismerem. Köszönöm válaszod! Sokat segítettél! :) Mondjuk annyiból hasznos hogy Neked beteljesült mert az álom véget ért és fejbe vágott a valóság és megszûnt a további álmodozás amivel elég sok idõt veszíthettél volna. Másért nem ezért jó a rossz tapasztalat, hogy vége legyen. Nem tudom, hogy töröljem-e msnrõl, mert addig nehezen fogok ismerkedni. Elég gáz lenne ha egy régi barát közelebb állna, mint egy új szerelem... Pluszban még ez az önbizalomhiány és maximalizmus, hogy csak "tökéletesen" ismerkedek az nehezíti a dolgot. Tudom, hogy élni kéne a saját életem, ismerkedni, tanulni, de addig amíg ennyire vágyom a szerelemre addig nem tudom hogy fogok ebbõl kitörni. Kellene valami ami elõre hajt. Azt nem értem, hogy most úgy érzem el tudnám engedni még ha utána kicsit üresebb is lennék máskor meg megõrülök, pl. amikor vele beszélek.
A kérdező hozzászólása: Egyéb értelmesebb ötlet?
agykontrol + hipnotizációval van emlékkitörlés, az idõn kívül az az egyetlen ami mûködik... viszont ez nehéz mert ugye órákon át így bebambulva kell lenned, + nem is mindenki tud annyira ellazulni. Jah igen, és kockázatos is. Pontosan nem tudom hogy van, én így hallottam.
A kérdező hozzászólása: Agykontroll, meditáció, füves cigi, pia? Melyik lehet jó? :D
Hát ezeknél jobbat már nem lehet mondani. Nincs olyan varázsital vagy akármi, amitõl abrakadabra eltûnik ez az érzés.
A kérdező hozzászólása: Ismerkedek, de nem érdekelnek. Egy új kapcsolat soha nem lehet olyan jó, mint egy régi ismeretség. Akkor meg rossz ha nem beszélünk. Valaki akinek már sikerült elfelejtenie akit szeretett elárulhatná hogy csinálta.
Ne beszélj vele mindennap.
huh, hát a feldolgozás nehéz téma, nem tudom, hogy milyen ötletet, tippet adjak így hirtelen. talán ott kellene kezdeni, hogy átgondolod, miért vágysz ennyire társra és azt miért online keresed. mit vársz attól, akit keresel? miért õ tudja megadni a boldogságot? miért nem tudsz boldog lenni nélküle? de talán lehet azzal kellene kezdened, hogy mit jelent számodra a boldogság, az hogy mit jelent boldognak lenni? azt levettem, hogy szerethiányod van, de meg kell fogalmaznod magadban, hogy miért. persze vannak dolgok, amiket a család és barátok nem adhatnak meg... lehet a testi kontaktus hiányzik neked.. nem tudom, tippelni meg nem akarok. kellene vki, egy barát - akiben megbízol - akivel személyesen megbeszéled ezt a dolgot, kisírod magad a vállán.. sõt, lehet ez a legjobb, amit most tehetsz. figyi, ha nagyon nem megy, írj privit, és felveszlek msn-re. igaz ritkán használom, de ez esetben nem így lesz. segítek, ahogy tudok.

Általában mindig 5 napig szokott tartani, és minden nap van bőven vérzésem is! Most viszont csak az első 2 nap volt erősebb vérzés, a többi 3 nap szinte semmi. Hány napot számoljak most a ciklusomnak?

Általában mindig 5 napig szokott tartani, és minden nap van b?ven vérzésem is! Most viszont csak az els? 2 nap volt er?sebb vérzés, a többi 3 nap szinte semmi, tampon sem kellett, csak egy intim betét, ami szinte nem is volt foltos, és véres! Most akkor a ciklus.hu oldalon jelöljem be mind az 5 napot, hogy mensiztem?, vagy csak az els? 2-3 napot, amikor azért tényleg kellett még tampon is pl! Hmm? Mit tegyek? Köszi! :))

Legjobb válasz: szia. Az elõzõ havi mensi elsõ napjától, a mostani mensi elsõ napjáig tart a ciklus. A mensis napok, már a köv. ciklus napjai.

szia. Az elõzõ havi mensi elsõ napjától, a mostani mensi elsõ napjáig tart a ciklus. A mensis napok, már a köv. ciklus napjai.
Szia! Igen csak annyit jelölj be ameddig tartott! Nekem is volt ilyen és csak 2 napot jelöltem be! Szép napot!
A ciklus.hu-n be lehet állítani, hogy vérfolt, gyenge vérzés, közepes, erõsebb vérzés stb. De a menses elsõ napja a lényeg. Én bejelölném (bejelölöm) minden napomat még a barnázást is, mert a nõgyógyom szerint az is beleszámít.

A nagyi sálat köt. Az első nap 8cm készül el. és elhatározza, hogy a további napokon minden nap 20%-kal többet köt meg, mint előző napon. Ezt az elhatározást tartani tudta. Hány nap alatt készült el a 2m hosszúra tervezett sál?

Legjobb válasz: 8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.

8-nak a 20%-a 2.5(cm) 2 m az 200 cm. 1.nap ugye 8 cm aztán növeljük a 20%-val, azaz 2.5-tel, tehát 2.nap 10.5 cm most pedig számold ki a 10.5 cmnek a 20%-át, add hozzá, és így tovább, amíg megnem lesz a 200 cm. váltsd át dm-be. 2m=20 dm.
A kérdező hozzászólása: igen, csak ez egy sorozat szerintem, szóval nem adogathatom csak úgy össze... vagy tévedek és nem sorozat?
Igen, sorozat, de az elsõ is azt csinálta. De ha így szeretnéd: ez egy mértani sorozat, q=1, 2 a1=8 Sn=200<=a1*(q^n-1)/(q-1) (azért kisebb is, mert nem biztos, hogy egészre fog kijönni a megoldás, ekkor felfelé fogunk kerekíteni) 200=8*(1, 2^n-1)/(1, 2-1) rendezve: 6=1, 2^n bevezetünk lg-t: lg6=lg1, 2^n alkalmazzuk a logaritmus azonosságait: lg6=n*lg1, 2 ebbõl: n=lg6/lg1, 2 Nincs a közelemben számológép, számold ki, és kerekíts felfelé, ha nem egész szám (ami nem valószínû számomra). Egyébként ezt mi is megoldottuk év elején:D
Mindenhonnan sikeresen lehagytam a relációs jelet, kérlek írd bele majd!
A kérdező hozzászólása: Most már értem, köszönöm! :) Ment a zöld kéz mindenkinek! :) )

Miért van az, hogy egyik nap több, másik nap kevesebb a tejem? Mindig sokat iszom, eszem, szedem a bogyókat, a More Milket, az alkoholmentes sört, és mégsem egyenletes a tejci mennyisége.4 hetes kislány anyucija

Legjobb válasz: Több mint két éve szoptatok. Immáron a 2. gyerekemet (meg még az elsõt is). Amikor már úgy érzem kiürült a mellem, akkor kortyol a legnagyobbakat a kicsim. Nem mindig akkor van tej a mellünkben, amikor be van durranva! Kitartás!

Több mint két éve szoptatok. Immáron a 2. gyerekemet (meg még az elsõt is). Amikor már úgy érzem kiürült a mellem, akkor kortyol a legnagyobbakat a kicsim. Nem mindig akkor van tej a mellünkben, amikor be van durranva! Kitartás!
Honnan tudod, hogy mennyi tejed van? A babád se mindig fog ugyanannyit szopizni.. egyszer éhesebb, másszor kevésbé..Mi se eszünk minden alkalommal ugyanannyit. Az elsõnek tökéletesen igaza van, az se mérvadó, hogy egyszer keményebb, máskor meg puhább a melled. Emellett meg szoptatás közben is állandóan termelõdik a tej.. Szerintem kár aggódnod. Ha a babád nyugodt, kellõ nedves és kakis pelusa van, akkor minden rendben van. 4. babáját szoptató anyuka:) )
A kérdező hozzászólása: Onnan tudom, hogy mivel nincs elég tejem, fejnem kell, hogy tudjam, mennyi pótlásra van szükség. Így a cumisüveg megmutatja, hogy mikor mennyi van benne. Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!