Találatok a következő kifejezésre: Téves eredményt a (20 db)

Ha fogamzásgátlót szedek (yadine), mutathat téves eredményt a terhességi teszt?

Legjobb válasz: nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,

nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,
Szerintem sem befolyasolja, hisz terhessegi hormont nem termel a szervezet, csak ha termes vagy. Lehet a teszt volt rossz. Ismeteld meg, ha megint (gondolom pozitiv) ugyanaz jon ki, akkor terhes vagy.
NEM, a fogamzásgátló NINCS hatással a terhességi teszt eredményére. A teszt csak akkor pozitív, ha a beágyazódott embrió megtermeli a hCG-t, tehát nem az anya szervezete termeli! Téves negatív lehet, ha túl hamar/nem reggeli vizeletbõl lett tesztelve, de téves pozitív nincs (illetve van, ha ritka betegségben szenved az illetõ, de ennek az esélyét ki lehet zárni).
A kérdező hozzászólása: A tesztet még nem végeztem el, holnap reggel akartam. Végül estére megjött az, aminek reggel/elõzõ este kellett volna. Féltem attól, ha megcsinálom a tesztet nem mutat valós eredményt. De így már nem kell miatta aggódnom. Köszönöm a válaszokat.

Mutathat téves eredményt a teszt, ha előző nap este ittam pár pohár pezsgőt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nem befolyásolja, itt a Hcg-nek van szerepe,vagy van, vagy nincs a vizeletben.

Én úgy tudom, nem befolyásolja, itt a Hcg-nek van szerepe, vagy van, vagy nincs a vizeletben.
En is igy tudom, h nem befolyasolja.
Szerintem sem befolyásoljha, mert hormonszintet néz, nem más összetevõt.
Az alkohol nem befolyásolja az eredményt, de szerintem le is van írva a használati utasításban!
100%-ra megmondják.
100%-ra mondják. De csak amiatt ne csináltass amniot, h megnézzék milyen nemû a baba. Kockázatos.
100%
Arra gondolsz, hogy az amniocentézis által megállapított nem mennyire biztos? Az 100%-ban, hszen kromoszómavizsgálatról van szó. A rendellenességek tekintetében pedig 99%-os. Ha itt lányt mondtak, akkor veheted nyugodtan a rózsaszín ruhákat :)

35éves 19hetes mami vagyok, rendben volt az AFP. és a genetikai ultrahang vizsgálat is, hétfőn megyek down szűrésre anyai vérből, viszont nekem a 12hetes nyakiredő vizsgálat valahogy elmaradt, okozhat ez valamilyen téves eredményt?

Legjobb válasz: Szerintem, ha a genetikai UH (ami a legfontosabb), az AFP jó volt, és még a hétfõi eredményed is jó lesz, akkor ne is gondolj a nyaki redõre! Én már most is nyugodt lennék a helyedben. Boldog babavárást!

Szerintem, ha a genetikai UH (ami a legfontosabb), az AFP jó volt, és még a hétfõi eredményed is jó lesz, akkor ne is gondolj a nyaki redõre! Én már most is nyugodt lennék a helyedben. Boldog babavárást!
Szia!A 12. vagy 13. héten nem is voltál uh.-on?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 9és 14hetes ultrahangot csinált a doki, de semmiféle babaméretet nem jegyzet le, vagy mondott, azt mondta minden rendben, csak írásos nyoma nincs.
Akkor a 14 hetesen bizti nézte, csak Neked nem szólt róla! Boldog babavárást: 36 hetes kismama

Téves eredményt adhat a folsav és az elevit?

Ma nagyon nem kellene megjönnie, reggel teszteltem, és negatív. Pedig fáj a cickóm is, fehér krémes folyásom volt, Clostilbegytet szedtem. Szedem az elevitet, és a folsavat. Miért lett negatív? Én szinte biztos voltam benne, h babás vagyok. Annyira levagyok törve... de annyira... A hcg teszt is elég érzékeny amit vettem, már elvileg 3 napos terhességet is kimutat, a beágyazódástól. Mi lehet a baj??

Legjobb válasz: Szia! Nekem 26 naposak a ciklusaim, a 28. napon teszteltem akkor lett pozitiv. Vannak akiknek 1-2 hét eltelte után mutat pozitiv eredményt a teszt. Tehát ne legyél letörve. Ha késik a mensid és magas marad a hõd van esélyed, hogy babás vagy. Drukkolok!!!!!

Szia! Nekem 26 naposak a ciklusaim, a 28. napon teszteltem akkor lett pozitiv. Vannak akiknek 1-2 hét eltelte után mutat pozitiv eredményt a teszt. Tehát ne legyél letörve. Ha késik a mensid és magas marad a hõd van esélyed, hogy babás vagy. Drukkolok!!!!!
Na végülis terhes voltál?Mert én is ugyanígy jártam most, mint te.
A kérdező hozzászólása: húúú hát köszi a lelkesítést. Mellem még mindig fájdogál, érzékeny, fehér folyásom van. Vettem mér újabb tesztet, majd ha hétfõn megcsinálom az jó? Drukkoljatok, és természetesen megírom ha babás lennék... csak drukkoljatok. Igen levoltam, vagyok törve, de a tüneteimmegmaradtak, és még egy pici remény van bennem...
Nekem is azt mondta az orvos, hogy Elevit mellé nem kell folsavat szedni, mert abban megvan a szükséges mennyiség!
Nem tudom az elozo valaszolo miert irta hogy az elevit melle nem kell folsavat szedni. amikor mi terveztuk a Babat a fogamzasgatlo abbahagyasa utan tehat az elso pillanattol kezdve szedtem a terhessegi vitamint, folsavat es a magneziumot. En is drukkolok Neked 31 hetes kismama
Az elevitnek és a folsavnak ehhez semmi köze!Egyébként az elevit mellé nem kell + folsavat szedni.Szerintem teszteljél néhány nap múlva újra!
A folsavat külön ajánlják már terhesség elõtt mert könnyebben teherbe lehet esni , ugyanigy az Elevitet is. Az a lényeg hogy ne éld bele magad ennyire, mert lehet hogy ugyan most nem jött össze, de viszont bebeszéled magadnak és a tested igy a terhesség tüneteit fogja produkálni. Sajnos én is átestem 1x ezen és nagyon rosszul esett, hogy mégsem lettem terhes. Szerintem várj még pár napot az újabb teszttel és addig is nyugi! Üdv. 25 hetes kismami
Én sem hallottam még, hogy bármelyik is befolyásolhatja az eredményt! Szerintem legyél picit türelmesebb - bár tudom nem könnyû - és pár nap múlva próbáld meg újra a tesztet! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön, és durkkolok nagyon! A hõd az jó! Nagyon jó! A babás vagy marad is! Szorítok, csak írj majd, hogy mi lett az eredmény!!!
A kérdező hozzászólása: Húúúú hát köszi, most minden drukkot elfogadok... :) Nagyon rosszul esett ez a -!! Nekem hosszabbak szoktak lenni a ciklusom, azért is kaptam a clostit. Nem tom mi lesz...
Én még nem hallottam róla hogy bármelyik miatt is rossz lenne a teszt eredménye, szerintem még korai volt, próbáld meg 4-5 nap múlva. mindíg pontos a mensid? ne keseredj el még lehetsz babás csak biztos kevés volt a hcg a szervezetedben.
A kérdező hozzászólása: SZIA, NEM MARADTAM TERHES, CSÜTÖRTÖKÖN MEGJÖTT. AZ VOLT A 35.-IK NAP, ILL LETT VOLNA. DE ÚJ HÓNAP, ÚJ LEHETÕSÉG...

A meta-analízisek téves eredményeket is szoktak kiadni? Vagy majdnem mindig megbízhatóak?

Nem létezik egy effektus, mégis 50% helyett 55%-60%-ot ad ki. Elő szokott fordulni ilyesmi meta-analíziseknél? Orvostudományban például? Vagy MINDIG mebízhatóak?

Negyedik napja késik a mensim, de sajnos azóta görcsöl a hasam, folyton úgy érzem, hogy megjön. Nem bírtam várni és este teszteltem, negatív lett. Ennek ellenére reménykedhetek még? Az esti vizelet mutathat téves eredményt?

Az tény , hogy amióta emlékszem nagyon pontos a mensim,ez az els? alkalom hogy késik. Olvastam, hogy terheseknek is lehet "mindjárt meg jön " érzésük. Ha valaki tapasztalt ilyet és terhes, kérem írjon. Nagyon izgulok és nem bírom ezt a bizonytalanságot.

Legjobb válasz: Szerintem tesztelj újra reggeli elsõ vizelettel!

Szerintem tesztelj újra reggeli elsõ vizelettel!
valóban lehet ez a mindjárt meg jön érzés.nekem talán egész a 8.-9.hétig is eltartott.most a 25.hétben vagyok néha-néha most is érzem. csinálj párnap múlva REGGEL tesztet. sok sikert
Szia! Reggel tesztelj, akkor több hcg van a szervezetben.
Szia Nekem az a mindjart megjon erzes ugy a 10 hetig tartott, de meg ritkan most is elofordul, h erzem. En is ugy gondolom, h reggeli vizeletbol csinalj tesztet, de ha tenyleg nem szokott kesni a mensid akkor szeritnem baba van a dologban. Drukkolok neked, h babsa legyel 19 hetes kismama
Várj még 3-4 napot és reggel tesztelj! Drukkolok!
Nekem is volt mindjárt megjön érzésem, de mégsem, szóval nyugi! 4 nap múlva reggel tesztelj!
Reggeli elsõ vizeletbõl teszteljj újra, és szerintem az már pozitív eredményt fog mutatni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztató válaszokat. Még várok 1-2 napot és újra tesztelek.

Melyik az a vérvételes vizsgálat, ami sokszor téves eredményt hoz? Mikor végzik?

És "kismama riogatónak" is nevezik?

Legjobb válasz: Talán az AFP vizsgálat, a 16.héten. De én pont olyan védõnõt "fogtam" ki aki a terhesség alatt végig "riogatott" engem :DDD.

Talán az AFP vizsgálat, a 16.héten. De én pont olyan védõnõt "fogtam" ki aki a terhesség alatt végig "riogatott" engem :DDD.
Igen az AFP. Tényleg csak idegesítésnek jó... Elavult, hülye vizsgálat. Nekem pl. alacsony lett, szét is zsibbasztottam a fejem az aggodalom miatt. Amúgy egy makk egészséges kislányom született.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem lehet vmivel kikerülni, vagy vmivel helyettesíteni? Amúgy is elég aggódó kismama vagyok, de így ...
Szia!Én Ausztriába járok terhesgondozásra ott nincs is ilyen vizsgálat.
Nem lehet elkerülni, ez még nálunk kötelezõ! De ha már elõre tudod, hogy sokszor ad fals eredményt, akkor miért aggódsz?:) Mondjuk én megcsináltattam a 12. heti kombinált tesztet. Az tökéletes lett, ezért úgy voltam vele, hogy akkor sem ijedek meg, ha rosszabb lesz netán a AFP-m!

Hormongyógyszerek (Fostimon, Merional, Clostilbegyt) okozhatnak téves pozitív eredményt? Mert ma reggel pozitív tesztet produkáltam, és hihetetlen, mert elvileg nem hatottak a gyógyszerek uh szerint.

Legjobb válasz: Csak akkor okozhatnak téves pozitívat, ha Hcg-tartalmúak. Remélem, gratulálhatok.:)( a leírásban biztos ott van az összetétel)

Csak akkor okozhatnak téves pozitívat, ha Hcg-tartalmúak. Remélem, gratulálhatok.:) ( a leírásban biztos ott van az összetétel)

Nagy bajt jelent, ha rossz lett az afp eredményem? Nagyon félek és nem bírom elviselni ezt a bizonytalanságot. Tényleg sokszor téves az eredmény?

Több helyen utána olvastam és megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyi kismama szenvedett a tévesen rossz eredmény miatt.Én is ezzel próbálom nyugtatni magam, de sikertelenül. A dokim csak annyit mondott, hogy nem lett túl jó az eredményem, de ez még nem jelent semmi rosszat.Nem tudom még azt sem, hogy alacsony vagy magas az érték,az ijedségt?l még arra sem kérdeztem rá.Annyit mondott még a tel., hogy értesíteni fognak hogy mikor kell mennem genetikai uh-ra. Kérlek, aki tud, segítsen valami biztatóval!Köszönöm

Legjobb válasz: Mi is az a nem jó eredmény? A papírjaidat meg kellet kapnod, azon rajta vannak az eredmények AFP, MoM.. Az elõzõ érték a nyaki redõ a 12 hetes uh-n mennyi lett? Nem beszéltél meg a dokival következõ találkozót? Be kellene hívnia legalább 3-4 hetente! Valamit írj az eredményekrõl, hogy könnyebb legyen válaszolni.

Mi is az a nem jó eredmény? A papírjaidat meg kellet kapnod, azon rajta vannak az eredmények AFP, MoM.. Az elõzõ érték a nyaki redõ a 12 hetes uh-n mennyi lett? Nem beszéltél meg a dokival következõ találkozót? Be kellene hívnia legalább 3-4 hetente! Valamit írj az eredményekrõl, hogy könnyebb legyen válaszolni.
El tudom képzelni hogy most mennyire izgulsz, de biztos nincsen semmi gond. Én viszont a te helyedben mivel én sem bírnék keddig várni biztos végigtelefonálnám az összes 4D uh-ot és ha lehet még kedd elött elmennék egyre csak a magam megnyugtatása végett.
Megint én vagyok. Nagyon szeretnék neked segíteni, hogy megnyugodj, mert én is így izgultam, és megértelek. Még annyit mondok, hogy ez az egész AFP hülyeség egy átlagértékrõl szól, tehát alacsonyabb és magasabb értéknél is egészséges babák születnek nagyon-nagyon kevés kivétellel. (de Ti nem tartozhattok közéjük! :) ) Mondom, külföldön, már csak az UH-ot használják. Megjegyzem: az én családomban pl. ellenpélda van: tökéletes AFP eredménnyel Down szindrómás baba :( Úgyhogy errõl ennyit...
2, 61 és nem csináltak. Elég egy alapos UH. Tudod, ott megnézik, hogy zárt-e a gerinc, nem hiányos- e az agykoponya, zárt-e a hasfal, csöves csontok hiánytalanul ábrázolhatók-e. Lehetséges, hogy már van is ilyen UH leleted, és akkor már meg is nyugodhatsz. A magas AFP ugyanis nyitott gerincre utalhat. Ismétlem, utalhat, tehát nem jelent semmit. Ilyenkor mindössze jobban "ránéznek" a babádra. Ha az UH nem mutat ki kórosat, akkor minden rendben van. Az AFP értéke egyébként a 16. héttõl a 32-ig nõ, tehát, ha nem pont a 16. héten vették le a vért, akkor is magasabb lehet az átlagnál. Nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó elõtti válaszolótól kérdezném, hogy neki mennyi volt ez az érték és csináltak e amniocentézist?
Ja, és állítólag a fiúcskáknál magasabb az érték. Nekem is fiacskám van.
Nekem is magas lett, és semmi baj a picimmel! Ne aggódj! Az AFP-t már nem is csinálják a többi európai országban, mert feleslegesnek tartják. Felesleges aggodalomra ad okot, és megkeseríti a terhesség egy szakaszát az ijedtség. Sokszor téves az eredménye. Még egyszer! : NEM LESZ SEMMI GOND! NEKEM SEM VOLT!
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem a dokimmal, 3, 7 lett az érték, mondta, hogy 2, 5 a normál, de ne izguljak, mert ez csak egy szûrõ vizsgálat. Kedden kell mennem genetikai uh, addig sok mindent nem lehet tudni. Próbált nyugtatni, hogy ezt bármi okozhatja, stb. Persze nem tudok megnyugodni, nagyon félek. Nem tudom, hogy bírom ki keddig.
Várjuk a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, ebéd után mindenképp hívom a dokit.
Nekem alacsony lett az afp-m, de a genetikai ultrahangon mindent rendben találtak.A Védõnöm is elõre mondta, hogy lehet hogy alacsony vagy magas lesz de ettõl ne ijedjek meg mert ha az ultrahangon minden rendben és nem tul nagy az eltérés a norm. értéktõl akkor nincs miért aggodnom. 25hetes kismami
Ne aggódj!Elsõ vagyok. Ez nekem elég furi hogy levelet kapsz nekünk idõpont kell a genetikai uh-ra , ami nekem a 18.hét végén volt és 3 héttel elõbb kellett idõt kérnem. Ha nem jön az a levél mindenképp hívd a dokit, mert a héten jó lenne, vagy a jövõ héten a genetikát megcsinálni, de ha a nyaki redõ jó volt, akkor a AFP már csaknem olyan rossz, de együtt a kettõt nézik, és ha olyan gond lenne, már többször meg lettél volna vizsgálva.. Azt hittem kisebb terhesség, de a 19. hétig az ilyet nem halogatnák ennyire a határig gyanus esetben. Nyugodj meg, de mindenképp sürgesd ezt a vizsgálatot. 23 hetes kismami-
Nekem is alacsony lett, senkinek nem kívánom, mit éltem át az utána következõ hetekben. De utána kiderült, hogy minden rendben. Én javaslom neked a 4d-s uh-ot, ott átnézik tetõtõl talpig a csöppséget. Szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá az eredményre! Lehet hogy nem is olyan rossz!
Elõször nekem is rossz lett az AFP-m, de most meg itt van két makk egészséges kislányom... Úgyhogy ne aggódjál.
A kérdező hozzászólása: Az eredményem a dokinál van és csak telefonon beszéltünk, de semmi konkrétat nem mondott.Egyébként rendszeresen, havonta legalább 1× megyek hozzá, de most genetikai uh-ra kell mennem, az idõpontról levélben értesítenek.Ma kell felhívnom a dokit, ha délig nem kapom meg a levelet.
A kérdező hozzászólása: azt még elfelejtettem, hogy a 12. heti uh és vérvétel eredménye nagyon jó volt, a tarkóredõ 1, 7. Egyébként 23 éves vagyok és a 19. hétbe léptem. De sajnos csak a rosszra tudok gondolni.
Hol az eredményed? Nem tudsz telefonálni, megkérdezni mennyi lett?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket és a biztatásokat. Nagyon remélem, hogy semmi komoly nem lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!