Találatok a következő kifejezésre: Tévedhet a doki (10 db)

Tévedhet a doki?

Szerinted olyan lehetséges hogy tevédett és terhes vagyok? Vagy már biztos hogy nem?Nagyon várom a válaszokat köszi.

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elkeseriteni,de amit a doki kitapintott az lehet cysta is. Nekem többször elmaradt a mensim, és sajna petefészek-, méhen belüli cystam volt, ami kipukkant, felszivódott. Aztán egyszer csak nem is cysta lett, hanem bébi. Az ultrahang általában tuti! Azért nem biztos, hogy nem vagy terhes. Kitartás. Várj türelemmel,majd tesztelj. 21 hetes kismam

Szia! Nem akarlak elkeseriteni, de amit a doki kitapintott az lehet cysta is. Nekem többször elmaradt a mensim, és sajna petefészek-, méhen belüli cystam volt, ami kipukkant, felszivódott. Aztán egyszer csak nem is cysta lett, hanem bébi. Az ultrahang általában tuti! Azért nem biztos, hogy nem vagy terhes. Kitartás. Várj türelemmel, majd tesztelj. 21 hetes kismam
Ismételd meg a tesztet, mert a HCG hormont ki kell mutatnia a tesztnek a vizeletbõl. Ritkán van negatív fals eredmény. Utána keress fel egy orvost.
A lúdtojást azt a méhed nagyságára értette és azért mondta hogy menj vissza egy hét múlva mert akkor már látszódni is fog a baba ha tényleg terhes vagy. A megnövekedett méh mindenképp erre utal! Sok szerencsét!
A barátnõmnek is így kezdõdött!A doki azt mondta lehet terhes de elküdte ultrahangra!Nem láttak babát!Aztán 1 hét múlva visszament és még mindig semmi!Majd még 1 hét és OTT volt!Az a pici BABA!!!!!Sok sikert neked is!Majd 1 hét múlva többet tudz!!:-)
Legalább akkor 7 hetes terhes vagy, ha terhes vagy. Már nem egy esetet hallottunk, hogy ilyen idõsen az uhn még nem láttak semmit. Csinálj tetsztet , annak pozitívnak kellene lennie, és menj vissza uhra. Ha semmi, keress másik orvost. Drukkolunk:-)

Elromlott az uh gép és egy őskorszaki uh-val néztek meg, egy héttel kisebbnek mérte a bpd-t az orvos. Tévedhet a doki?

Alig lehetett látni a babát,semmi mást nem tudott mérni vele csak a bp,d-t.16 hetes 4 napos vagyok és 15 hetes 4 naposat mondott rá. 34 mm bpd. Amúgy 2 hete mikor még jó volt a gép,a baba 1 héttel nagyobb volt,ami a combcsontot és több méretet illet,kivéve a bpd-t,mert az akkor pont a méretnek megfelelő volt. Ha mégsem elmérés,akkor baj az egy hét lemaradás?

Legjobb válasz: Simán tévedhetett! Ne idegeskedj ezen!

Simán tévedhetett! Ne idegeskedj ezen!
Nekem a 7. héten az UH-val nem látták a babát!!! Azt mondta a doki, hogy 5 hetes vagyok. Elmentem 1 héttel utána magánklinikára, 2 centis baba volt, és azt mondta a doki, hogy a 9. hétben vagyok. De egyébként 1-1 hét ide-oda mindig mozoghat.

Tevedhet a doki? Kislany vagy kisfiu?

22 hetes Uh a doki azt mondta,hogy kislanyom lesz.A babat alul nezetbol lehetett latni mintha egy uveg asztalon ulne de nem voltak nagy terpeszben a labai csak eppenhogy nyitva.Letezik,hogy megsem kislany hanem kisfiu?

Legjobb válasz: A 3. hónapban ill. még utána egy kicsit összetéveszthetõ, ugyanis a kisfiú és kislány nemiszervek majdhogynem ugyanúgy néznek ki "kidudorodás" formában. A 22 hetes terhességnél már határozott a kisfiú ábra, nagy tévedés nem lehet. Bár kórházi tucatvizsgálatoknál elõfordulhat "figyelmetlenségbõl". 4D-n nem.

A 3. hónapban ill. még utána egy kicsit összetéveszthetõ, ugyanis a kisfiú és kislány nemiszervek majdhogynem ugyanúgy néznek ki "kidudorodás" formában. A 22 hetes terhességnél már határozott a kisfiú ábra, nagy tévedés nem lehet. Bár kórházi tucatvizsgálatoknál elõfordulhat "figyelmetlenségbõl". 4D-n nem.
nálunk 7 hónapig fiú volt aztán a 4d kiderült hogy kislány azóta is azmaratt de ki tudja mire megérkezik lehet hogy fiu lessz de semmi probléma mert az elején vettem fiúruhát a végén meg lányosakt fõ az egésszség!
Egyik ismerõsöm a szülés napjáig úgy tudta, hogy kislány. Minden Uh-on megerõsítette a doki. Aztán egy fiúcska bújt ki a pocakjából. :) De fordított helyzetû történetet is ismerek. :)
Szobatársamnak azt mondta a doki, hogy fia lesz mert nem látja a hüvelybementet , (ezt nem értette, hogy hogy van)de kislányt szült!Õ is szüléskor tudta meg, hogy lánya lett!
Végig azt mondták, hogy lányom lesz, rózsaszín ruhák, rózsaszín baba szoba várta, és lány nevet választottunk csak, erre fel megszületett a fiam:) ) szóval nagyon benézték:) )
nekem az egész terhességem alatt nem tudtam megmondani a doki hogy milyen lesz, mert mindig úgy feküdt hogy takarta a kis szervét és nem láttuk. Meglepi volt. Azért én biztos voltam benne hogy fiú lesz.
20hetesen 99%ra mondta a dokim hogy kislany.az is lett. szerintem 22hetesen egy 4D nagy valoszinuseggel pontosan megmondjak a nemet.
A kérdező hozzászólása: En Angliban elek itt egy vagyon sajnos a 4d ugyhogy csak sima uhn neztek egyszer a korhazban ahol a felul leirtak szerint latszodtak a dolgok.
Nekem a 7.hónapig 90%-ra mondták, hogy kislány. És az utolsó elõtti UH-n teljesen természetesen mondta a doki, hogy a a kisfiúval minden rendben. Úgyhogy még változhat.
Szia! Anyukám munkatársának mondták, hogy kislány lesz, de mikor megszületett kiderült, hogy fiú, csak jól elbujtatta :) .


Ha a doki azt modja 8 hetes akkor biztos nem tevedhet? Csupan a meret alapjan nem tevedhet 1 hetet sem? Crl 1.29 az akkor 100% 8 het?

Legjobb válasz: Elvileg igen, huszonvalahány hétig ugyanúgy fejlõdnek a babák. Erre sosem fogunk rájönni, mert a kiírt dátum is plusz mínusz két hét elvileg. :)

Elvileg igen, huszonvalahány hétig ugyanúgy fejlõdnek a babák. Erre sosem fogunk rájönni, mert a kiírt dátum is plusz mínusz két hét elvileg. :)
Szerintem az nincs még 8 hetes terhesség. Nekem 7 hetesen volt 14 mm. Persze lehet hogy késõbb volt pé-d. De a mérete alapján még nincs 8 hetes!
szia! 7 hetesen volt ekkor a babóm, 8 hetesen már kétszer ekkora... de lehet nálad nem így van. Bár azt olvastam 8 hét körül 1 és 1, 5 cm körül kell legyen a baba, úgyhogy lehet inkább én vagyok inkább idõsebb...

38 hetes+2 napos voltam, amikor a dokim BPD: 10, 4 cm-t mért! Ebben is tévedhet? Szülhetek így természetes úton?

Legjobb válasz: Amikor a csontok vagy a has méretét nézik,azok jól látszanak az UH-n és így tudják megmérni.A súlybecslés az,ami csak megközelítõleg pontos,mivel annál néhány érték átlagát veszik figyelembe a számításnál.Szerintem jól mérhette a doki,de ha valóban ilyen nagy én a helyedben megkérdezném tõle azokat a dolgokat,amik ezel kapcsolatban felmerülnek benned.Ha ekkora mérettel simán szülsz mind 2 részrõl nagy a sérülés veszélye.Lehet,hogy vákum vagy fogó kellene a kisegítéséhez.Ezért ilykor hamarabb szoktak császározni.

Amikor a csontok vagy a has méretét nézik, azok jól látszanak az UH-n és így tudják megmérni.A súlybecslés az, ami csak megközelítõleg pontos, mivel annál néhány érték átlagát veszik figyelembe a számításnál.Szerintem jól mérhette a doki, de ha valóban ilyen nagy én a helyedben megkérdezném tõle azokat a dolgokat, amik ezel kapcsolatban felmerülnek benned.Ha ekkora mérettel simán szülsz mind 2 részrõl nagy a sérülés veszélye.Lehet, hogy vákum vagy fogó kellene a kisegítéséhez.Ezért ilykor hamarabb szoktak császározni.
Én azért szkeptikus lennék... Nekem azt mondta a doki szülés elõtt, hogy a baba nagyon pici, nem nõ semmit, elhalhat méhen belül, indítani kellene a szülést. nem hagytam, szerencsére. A kislányom makkegészségesen, 10/10-es apgarral született, 3, 8 kg-al és 55 cm-el.... Szóval ha egy elég nagy babát is picinek néznek, szerintem nagyon el lehet a dolgokat mérni.
Szia! Végül mekkora súlyú lett a babád és hogyan sikerült megszülnöd? Nekem is 104-et mértek 38 hetesen! Nekem azt mondták, valószínûleg programozott császár lesz! 39 hetes kismama

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

A doki nőnek mondtam, hogy mi van velem és a cigit is nem dicsért meg. De azt mondta, hogy minden rendben van az UH-szerint. Tévedhet?

34-hetes vagyok a férjemmel rengeteget veszekszünk és csak sirok igy van legalább 5-hónapja igy sajnos dohányzom is napi 6-7-száll.Állitolag minden rendben van az UH-szerint de én akkor is félek,hogy nehogy valami baja legyen a babámnak.Lehet valami baj??????

Legjobb válasz: Szerintem ha eléggé izgulsz, hogxy lehet-e valami baja, akkor biztosan le tudsz mondani a gyereked egészsége érdekében. Legalább most ha már eddig nem. Ha már gyereket vársz, gondolkodj felelõs anya módjára!

Persze, hogy nem, de amit tehetünk védekezésképpen, azt meg kell tenni. Ilyen pl. a dohányzás mellõzése. Tudom, hogy nehéz letenni, én is szívtam sokáig. De nem lehetetlen. Gondolj a picire, és hidd el, lesz erõd.
Az idegeskedéssel többet ártasz a Babának, mint azzal a pár szál cigivel! Remélem a leggyengébbet szívod, ha már nem tudsz lemondani róla! Azzal meg szerintem Te is tisztában vagy, hogy nem kellene szívni! A 34. héten vagy, ezen már felesleges aggódnod, ha a dohányzás miatt baja lenne a Babának, az már kiderült volna, innét már csak gömbölyödik a kicsike! :-) Próbáld meg elkerülni a veszekedéseket, és minél kevesebbet idegeskedj!
Szerintem ha eléggé izgulsz, hogxy lehet-e valami baja, akkor biztosan le tudsz mondani a gyereked egészsége érdekében. Legalább most ha már eddig nem. Ha már gyereket vársz, gondolkodj felelõs anya módjára!
Szia!Hát inkább a sok idegeskedés nem tesz jót se neked, se a babának!Egy doki se dicsér meg a dohányzásért, de úgyse tudnak ellene tenni.A veszekedést meg kellene oldani a és nem tudom min lehet ilyen sokáig vitatkozni!A férjed iszik, csavarog vagy mi a fene baja van?Vigyázz magadra, mert lassan itt a szülés ideje és nem jó igy, mert nem tudod átadni magadat a pillanatnak!Nyugi mostmár és inkább kerüld a férjedet és a vitákat!
Lehet. Szokjál le a cigirõl! És azt se engedd, hogy a környezetedben dohányozzanak. Tudom, hogy most olyan válaszokat vársz, hogy "jaj, dehogy baj, szívjad csak", de Te is tudod, hogy nem kellene.
Attól, hogy cigizel, még a veszekedések nem múlnak el.Ez csak egy kifogás megint a dohányzásra.Az uh-n nem minden betegség látszik meg.Ismerõsöméknek 3 hónapja született babájuk, nem élt káros szenvedélyekkel az anyuka, a baba mégis szívbetegen született, eret kellett pótolni a kicsi szívében.És ezek semmilyen uh-n nem voltak láthatóak, még 4D-n sem!!!Úgyhogy gondold meg.
ha baj lenne mondta volna. kerülni kéne a veszekedést.
Hat en is nagyon szerettem cigarettazni, de ahogy megtudtam, hogy babat varok, AZONNAL letettem.Neha meg orulnrk 1 szalert ne tudd meg, de nem nem nem es nem !Meg tudod allni, mutasd meg magadnak es a babadnak!Tudom, hogy az ember aki dohanyzik es ideges rogton a cigiert nyul azzal vezeti le a feszultseget, es aki nem cigizik az is le tudja vezetni, hat tegy igy te is!Sikerulni fog!
Ettõl függetlenül ezek genteikai problémák. nem lehet mindent a dohányzásra és a veszekedésre fogni.
Ez tetszik, hogy így le lettem pontozva! :-D A cigis kérdések már csak ilyenek...:-) Reagál rá a sok anti-bagós, és ossza az észt! :-))
Elsõ kérdés: hány napja késik a menzid?
En hat tetesen mentem eloszor orvoshoz. 4. héten halvány pozitív volt a teszt, rá pár napra egyértelmuen pozitív volt. Szoval a 6. héten mentem dokihoz, aki széntén csak annyit mondott, hogy picit nagyobb a méhem. Nem ultrahangozott meg, mert bepánikolnak a kismamák ha még nincs szívverés. Mert ugye interneten már minden kismama ledoktorált. Engem 1 honap mulva hívott vissza. Ha probléma lett volna, akkor azonnal. 10. héten mentem el. Az volt az elso UH. Minden szépen, tisztán lehetett látni, minden rendben volt. Ha kimutatta a teszt, biztosan baba van. Nyugodj meg, szedd a Femibiont (én is azt szedtem). Lehetett késobb is peteérésed és akkor kitolodik a baba fejlodése. Foleg ha még rendszertelen is a menzeszed. 20 honapos kislány anyukája
A halvány pozitív tesztem után pár nappal voltam dokinál, UH-n nem látszott semmi, a nyálkahártya azt hiszem 14mm volt. Egy hét múlva már volt petezsák is, most 11 hónapos a kisfiam. :) )) Neked is jó vastag a nyálkahártyád és 3 teszt szerintem tuti nem téved! Mire legközelebb mész, már látni fogod a kisbabád! Gratulálok!
nem biztos hogy megállapítható a terhességed még fõleg ha hasi uh-t csinált akkor meg pláne nem. A megvastagodott méhnyálkahártya terhességre utal. Ne parázz azzal csak ártassz.
A kérdező hozzászólása: Én csak az ultrahangnak hiszek, de addig tövig rágom a körmön. Folyton arra gondolok, hogy csak becsapott a teszt. és már nem lesz ott az ultrahangon. Tiszta hülye vagyok, ahelyett hogy örülnék inkább parázok.
Ha a doki ezeket mondta, akkor ne aggódj, hanem örülj! Nagyon! Egyébként a tesztek szerintem tényleg nem csalnak. Mármint pozitív esetén. :-) De esetleg tényleg csinálj holnap reggel újra egy tesztet, hogy önmagadat is meg tudd gyõzni az örömrõl!
A kérdező hozzászólása: október 11-re Annyit mondott hogy terhes vagyok de szakmailag nem tud mit mondani mert kb két hetes lehet és még nem látszik semmi. csak a megvastagodott méhnyálkahártya és egy fekete picike pont! Írt fel Femibion 800 -t és mondta hogy 2 hét múlva találkozunk. Csak én nagyon izgulok hogy mi van ha nem vagy elmegy csak becsapott a teszt. Már nem tudom mit gondoljak
Akkor az általad adott idõpont szerint már kb 6 hetesnek kellene lenned. Akkor már - ha jól tudom - petezsákot is kellene látnia minimum. De ha nagyon rendszertelen a men zid, akkor akár még baba is lehet, hiszen azért a teszt mégis csak kimutatta. Azt nem próbáltad, hogy azóta is csinálni tesztet, és hogy erõsödött e a jel, és hogy már nem csak halványan látszik? Mert ha erõsebb, akkor növekszik a hcg szint, vagyis még valószínûbb a baba. Mikorra hívott vissza a doki?
A kérdező hozzászólása: elég rendszertelenek két havonta szokott megjönni közel azonos napon. §9.17-én kellett volna megjönnie.
Nekem is rendszertelen volt egy ideig. Aztán be állt de augusztusban késett 2heten mikor rá jöttem hogy lehet baba van a háttérben. Csináltam tesztet ami pozitív lett nem akartam elhinni így rá pár napra még egyet és az is azt mutatta ráadásul különbözök voltak. Aug. 22én voltam elsõ uh akkor 7+3naposnak ítéltek meg. Na akkor kezdõdtek az aggodalmak mert szeptember 26.ára kaptam másik idõpontot elvileg a 12 hetire. De akkor uh szerint csak 11+4napos voltam vissza rendelek ok.1re akkor meg már 12+5naposra becsültek.

Tévedhet a 4D-s doki a baba nemét illetően?

Legjobb válasz: Biztos elõfordul és fordult már ilyesmi de nekem 23 hetesen tisztán látszott hogy kislány, mivel a kicsim ugy felhuzta a lábait hogy nehéz lehetett volna eltéveszteni. 26 hetes kismami.

Biztos elõfordul és fordult már ilyesmi de nekem 23 hetesen tisztán látszott hogy kislány, mivel a kicsim ugy felhuzta a lábait hogy nehéz lehetett volna eltéveszteni. 26 hetes kismami.
Ez attól is függ, hogy hányadik héten voltál nála. A terhesség vége felé (harmadik harmadban), ha jó a szög, jó a rálátás, az egyértelmû 2D-nél is. Ilyenkor, ha megmutatják, hol nézd, Te is egyértelmûen látod. Mi a 18. héten voltunk 4D-n, a babánk törökülésben volt, nem látszott semmi, a doki azt mondta, talán fiú, mert talán lát vmit. Azóta a saját dokim mindig lányt mond, mutatta is az uh-on hol, mit kell nézni.
Az én babám titkoskodott a 4D alatt. Így csak tippelte a doki, hogy fiúcska... Majd meglátjuk, legközelebb hátha megmutatja magát :) 14 hetes kismami

Ciklus első napján kellett jelentkeznem dokihoz, de nem jött meg. Már 10 napja késik. Csináltam tesztet, negatív. Tévedhet a teszt?

10 éve várunk babát, de eddig nem sikerült. Volt egy mütétem, utána jelentkezztem lombik prográmba.

Legjobb válasz: Sztem igen, van olyan, hogy valakinek a hcg szintje nem elegendõ ahhoz, hogy a teszt ki tudja mutatni! Bizakodj, ez nagyon fontos,.... de ne éld annyira bele magad. (ezt tapasztalat, mert utána olyan nagyon rossz csalódni, ha mégsem...) reggelj tesztelj, az a tutti! Nagyon drukkolok!

Sztem igen, van olyan, hogy valakinek a hcg szintje nem elegendõ ahhoz, hogy a teszt ki tudja mutatni! Bizakodj, ez nagyon fontos, .... de ne éld annyira bele magad. (ezt tapasztalat, mert utána olyan nagyon rossz csalódni, ha mégsem...) reggelj tesztelj, az a tutti! Nagyon drukkolok!
Vannak sajnos hibás tesztek, bár a 10 nap már hosszabb idõ, tesztelj azért újra, és ha negatív nézesd meg magad, lehet a gormonok játszanak veled, azért szorítok, és kitartás!
A teszt tévedhet és lehet, hogy késõbb volt peteérésed. Egy másikféle tesztet próbálj ki néhány nap múlva......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!