Találatok a következő kifejezésre: Tészta és helyett mit (4 db)

Sütőpapír és vajazás-lisztezés helyett mit sayználhatok linzer tészta alá?

Vajazni nemtudom a süt?formám,mert teflonos és feljött az alja:S Más tepsi, meg túl nagy a süteményemhez (rácsos linzer almatöltelékkel)

Legjobb válasz: A sütõpapírral az a baj, hogy feltételezhetõen beleragadna a tészta, amit kiborítani nem lehet, mint egy piskótát, mert szétmegy a rács. Akkor sütõpapír, és a papírt kend be vajjal. Elvileg a linzertészta eléggé vajas, talán nem ragad hozzá a sütõpapír. Más megoldás nem nagyon van. Vagy veszel egy új tepsit. Üdv!

A sütõpapírral az a baj, hogy feltételezhetõen beleragadna a tészta, amit kiborítani nem lehet, mint egy piskótát, mert szétmegy a rács. Akkor sütõpapír, és a papírt kend be vajjal. Elvileg a linzertészta eléggé vajas, talán nem ragad hozzá a sütõpapír. Más megoldás nem nagyon van. Vagy veszel egy új tepsit. Üdv!
Ha a sütõpapír jó minõségû, kizárt, hogy beleragadjon a tészta. Én is jártam már szerencsétlenül olcsó sütõpapírral, úgy kellett a pogácsa aljáról levakarni a papírt. Azóta drágább, jobb minõségû sütõpapírt veszek, és sosincs ilyen gondom.
Ha feljött a teflon, akkor kidobnám a tepsit!
És a sütõpapírral mi a baj?
A kérdező hozzászólása: A tepsi kidobással eggyet értek:) De miután elöbb kezdtem el a süti készítést így majd csak utána..:S A sütõpapírral az a gondom h csak 1 félét lehet kapni a mi falunkba, azt is csak 1 boltba ugyh választásom nem sok van:S De a vajas sütöpapírt kiprobálom, kb 45 perc mulva sztem meg is lesz az eredmény:) Köszönöm a segítséget!!!:)
A kérdező hozzászólása: Gyönyörû lett!!! Ezt a sütöpapíros-vajazos ötletet megtartom!!:) Köszönöm a segítséget!!!!!:)

Tészta és rizs helyett mit szabad enni? Ha semmilyen konkrét diétához nem tartom magam, úgy is fogyhatok?

VAn kb. 5 kiló súlyfeleslegem. Tornázni szoktam, de tudom, hogy ez kevés. A kajára is figyelnem kéne. Sok zöldség, gyümölcs, sok folyadék (az üres zöld tea jó?) De mit ehetek rizs és tészta helyett köretként???

Legjobb válasz: Az üres zöld tea nagyon jó, azt ihatod. Salátát és párolt zöldséget javaslom

Az üres zöld tea nagyon jó, azt ihatod. Salátát és párolt zöldséget javaslom
Párolt zöldséget, salátát, ezek nagyon jók a húsokhoz.

Mi lehet a baj? Nem volt pozitív terhességi tesztem, viszont 12 napot késett aztán erős görcsöléssel megjött. A menstruációm a megszokott 7 nap helyett 3 volt, és bocsi a kifejezésért darabos

Aztàn mikor megjött rà egy napra belàzasodtam és lebetegedtem azóta eltelt 3 nap ès mèg mindig napi 3-4 szer belàzasodok! Kérlek valaki írjon, van a kett?nek köze egymàshoz? Lehetett spontàn vetélés?

Legjobb válasz: A láz miatt AZONNAL menj orvoshoz. Mondd el, amit itt leirtál, pl a "darabos" vérzésrõl. Nõgyógyászhoz menj, ha lehet. Akármelyikhez, mert sürgõs. Ha meg akarod várni vele a januárt, akkor viszont irj egy végrendeletet és köszönj el mindenkitõl. Nem vicc. (ha terhes lettél, de nem tapadt meg, és a menstruációval nem távozott minden darab, akkor - a láz az egyik tünete - vérmérgezés-féleséggel akár halált is okozhat. Nem rémisztgetni akarlak, hanem tényleg menj dokihoz. Azonnal.)

A láz miatt AZONNAL menj orvoshoz. Mondd el, amit itt leirtál, pl a "darabos" vérzésrõl. Nõgyógyászhoz menj, ha lehet. Akármelyikhez, mert sürgõs. Ha meg akarod várni vele a januárt, akkor viszont irj egy végrendeletet és köszönj el mindenkitõl. Nem vicc. (ha terhes lettél, de nem tapadt meg, és a menstruációval nem távozott minden darab, akkor - a láz az egyik tünete - vérmérgezés-féleséggel akár halált is okozhat. Nem rémisztgetni akarlak, hanem tényleg menj dokihoz. Azonnal.)
Szerintem tuti terhes voltál, csak végül nem tapadt meg. Azt nem tudom van-e a láznak köze hozzá.
Nem voltál dokinál?
Én elmennék egy UH-ra hogy kitisztultál-e rendesen.
A kérdező hozzászólása: De kicsit folyik az orrom is...
A kérdező hozzászólása: 38 körül van mindig, ha beveszek egy làzcsillapítót akkor lemegy 37.2-37.5 közé kb 2-3 óràra aztàn visszamegy
Mennyi a lázad?
Nem vagy megfázva, torkod nem fáj? Semi ilyesmi nincs, ami indokolhatná a lázad? Mert ez így elég durván hangzik, hogy napok óta lázasodsz. Szerintem is menj el ma mindenképp nõgyógyászhoz, mert ha tényleg köze van a vetéléshez, akkor az nem fog magától elmúlni, sõt, ahogy telik az idõ, csak egyre nagyobb veszélyben vagy. Szóval irány az orvos!
Egyetértek az utolsóval! Valóban lehet vérmérgezés!! Azonnal irány az orvos!!! Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: Igen, kitisztult a szervezetem teljesen... Nem láttak semmit. A láz pedig influenza volt! Már sokkal jobban vagyok kaptam vitaminokat. Köszönöm a válaszaitokat és a segítséget!

Mensi helyett barnázgattam. Hétfőn és ma is csináltam tesztet, akkor bizti hogy nincs baba ugye? Mi lehet ez?

Pedig:hányingerem van, szédülök, állandó pisiléssel küszködök.

Legjobb válasz: Mindkét teszt negatív lett!

A kérdező hozzászólása: Mindkét teszt negatív lett!
nem biztos hogy nem vagy babás, mikori vizeletböl csináltad a tesztet?Szerintem pár nap múlva ismételd meg a tesztet.Ird meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Hát az igaz, hogy nem reggeli elsõ vizelettel csináltam, de ez ennyit jelentene?
A kérdező hozzászólása: A másik hogy alhas tájékon olyan furát érzek! Nem fáj csak fura!
A kérdező hozzászólása: Várom a válaszokat! 20 éves lány
Szia! Nálam is hasonlóan indult. Mensi helyett 3 napig barnáztam, csináltam 2 tesztet is, de mind kettõ - lett. Már teljesen elkeseredtem, hogy vmi bajom van, de olvastam egy érzékenyebb tesztrõl és 1, 5 hétre a mensire azt is megcsináltam. Pozitív lett!!! Csak késõbb indult el a hormon termelésem :) De mondjuk nekem semmi egyéb "tünetem" sokáig nem volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!