Találatok a következő kifejezésre: Tényleg van hogy a baba (43 db)

Ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy a Baba tusfürdőben tényleg orchidea és gyöngy van, mindezt pár 100 Ft-ért?

Én nem értem, hogy lehet ekkora ostoba, aki ezt kitalálta, hogy ilyen összetevőket ír rá a tusfürdőre. Még egy ékszerboltban is ritka a gyöngy, senki ne mondja már nekem, hogy ezt tusfürdőbe csak úgy belerakják. Vagy a kivonatát vagy egyszerűen érthetetlen számomra, hogy egy kemény golyóból hogy lehet tusfürdőbe bármit is rakni, és amúgy is ki mondta, hogy ez valaha is egészséges volt, vagy táplálja a bőrt? Ennyi hülyének nézni az embert, ez tényleg fáj. Tudom, marketing az egész, és a tusfürdőnek max.a színe gyöngyházfényű, aminek semmi köze a gyöngyhöz, mert valami színezékkel csinálják. undorító ez a mai marketing és üzlet.Na meg ami rá van írva, hogy már tusolás közben érezhető, hogy mennyi mindenkinek fogunk tetszeni. Ez annyira gáz.

Legjobb válasz: nem azért,de ez nem 1 új dolog.csomószor csalnak,mást ígérnek,mint amit tud a termék.ezért kell mindig szkeptikusnak lenni.am milyen az a tusfürdõ(azon kívül h Baba),amire azt írják h gyöngyöt tartalmaz? o.O kis kiegészítés:az ékszerüzletbe csak jó minõségû,hibátlan gyöngybõl készítenek ékszereket,ezért látsz belõle keveset.olyanból ami sérült,rossz a színezete,több is van.persze attól még nem biztos h tényleg van az adott tusfürdõben,nem tudom.

nem azért, de ez nem 1 új dolog.csomószor csalnak, mást ígérnek, mint amit tud a termék.ezért kell mindig szkeptikusnak lenni.am milyen az a tusfürdõ(azon kívül h Baba), amire azt írják h gyöngyöt tartalmaz? o.O kis kiegészítés:az ékszerüzletbe csak jó minõségû, hibátlan gyöngybõl készítenek ékszereket, ezért látsz belõle keveset.olyanból ami sérült, rossz a színezete, több is van.persze attól még nem biztos h tényleg van az adott tusfürdõben, nem tudom.
Már pedig én érzem már tusolás közben, hogy mennyi mindenkinek fogok tetszeni.
Én nem gondoltam komolyan. Sosem veszek Baba terméket, mert mind egy rakás [email protected] A legalja. Csináltunk vele kísérletet is és tök olyan mint egy sima mosogatószer. Roncsolja a bõrt mint állat, és még rá merik írni, hogy "baba". Borzalom. Mért a gyémántporos Nivea sampon az milyen már? Tesznek bele egy kis szenet vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Én sem veszek soha Babát, meg semmi mást, csak natúrkozmetikumot. Csak most épp megakadt a szemem rajta boltban, hogy ez mekkora egy baromság.

Tényleg van olyan, hogy a méh nem képes akkora nagyságúra tágulni, hogy a baba rendesen elférjen, és emiatt előbb megszületik?

Ezt mondta a barátn?mnek az orvosa. Nekem nagyon el?re fele n? most a hasam, nem úgy mint az el?z? terhességnél, és a picike állandóan oldalra nyomakszik és nem el?re.

Legjobb válasz: Nálam állítólag ez volt a baj. (De hogy miért, arra senki nem tudott válaszolni.) 37 hetesen ki is kapták gyorsan, mert romlottak az eredmények, és tényleg nagyon kicsi volt szegény (azóta behozta). Szerintem ne aggódj, észrevették volna UH-n, ha valami baj van! Nekem is ott szúrták ki, a súlybecslésnél. Az, hogy mindig egy oldalon érzed, egyáltalán nem jelent semmi rosszat! Nyugi! (Szerintem ha ennyire aggaszt, azért kérdezz rá legközelebb a dokidnál, most már úgyis gyakran kell menned, meg fog nyugtatni!)

Nálam állítólag ez volt a baj. (De hogy miért, arra senki nem tudott válaszolni.) 37 hetesen ki is kapták gyorsan, mert romlottak az eredmények, és tényleg nagyon kicsi volt szegény (azóta behozta). Szerintem ne aggódj, észrevették volna UH-n, ha valami baj van! Nekem is ott szúrták ki, a súlybecslésnél. Az, hogy mindig egy oldalon érzed, egyáltalán nem jelent semmi rosszat! Nyugi! (Szerintem ha ennyire aggaszt, azért kérdezz rá legközelebb a dokidnál, most már úgyis gyakran kell menned, meg fog nyugtatni!)
Szerintem a méh érettségi foka is ezt mutatja. Ha meszesedik, akkor meg már kezd "elhalni". Biztosan igaza van a dokinak. Amúgy nekem 4 kg. os volt a babám, mikor megszületett és nem volt nagy a pocim. Hosszú a felsõtestem is és a medencémben helyezkedett el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az a gond, hogy a doki soha egyszer sem mondott súlyt, és a 36. héttõl már nem is kell mennem sem vizsgálatra, sem uh-ra. Nem értem miért. Csak heti egy nst-re, ahol most már végre mutatott a méhem is némi tevékenységet, de még semmi jelentõs, azt mondta. Az nst mindig csak egy pillanatnyi állapot, ránéz a papírra, akkor rendben volt, de ha nem vizsgál meg, honnan tudjuk, hogy a méhszáj hogy áll és a baba mekkora és hogy hogy fekszik? Rejtély, de az biztos, hogy ha jövõ héten megyek, megnézetem magam. Nem felelõtlenség ez a doki részérõl? Nem magándoki.
Nõvérem gyerekei mind a ketten pont 1 hónappal hamarabb jöttek a kiírtnál.Tesóm elég alacsony és neki a dokija azt mondta, hogy vszínû a hasfala rövid és nem tud tovább nõni benne a baba.A terhességei alatt hatalmas hasa volt.

8 hetes 3 napos kismama vagyok! Nagyon rosszul esik, hogy az összes barátnöm leordit, hogy minek mondom el mindenkinek, hogy kismama vagyok mert még nem is biztos hogy megmarad a baba! Miért ilyenek? És tényleg nagy veszélyben van még a baba?

Ez olyan csodálatos érzés hogy nem tudom magamba tartani!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!

Mikor én megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor én is tudtam, hogy van ez a babona, hogy nem szabad elmondani senkinek 12hétig, mert azután már biztosabb, hogy megmarad, de én úgy voltam vele, hogy ha a sors úgy akarja akkor megmarad, ha el is mondom valakinek. Munkámból kifolyólag rengeteg ember mozgott körülöttem így meg kellett mondanom, hogy baba lesz. Amúgy meg nem csak a 12. hét a vízválasztó, mert utána is történhet olyan dolog ami miatt nem marad meg vagy el kel vetetni. Szóval szerintem ha úgy gondolod mond el nyugodtan akinek szeretnéd. Én is ezt tettem és hozzá is tettem, hogy igen tudom ilyenkor még nem szokták elmondani, de ha meg akar maradni akkor úgyis megfog. És ha úgy jársz mint az egyik válaszoló, hogy 5. hónapban beteg lett a baba, és akkor már az ember biztosan úgy van vele, hogy megmarad, de sajnos neki nem így lett. Szóval ennyi erõvel akkor nem kell elmondani senkinek, csak ha már rákérdeznek, mert látszik. Baj bármikor történhet sajnos. Ha úgy érzed hogy ezt az örömöt meg szeretnéd osztani másokkal akkor tedd azt és ne törõdj a barátnõkkel. Jó egészséget és vigyázz magatokra!
Én sem tudtam magamban tartani, elmondtam már mindenkinek az elején.
Ne foglalkozz vele, nem tudja átérezni az örömödet. Vagy nagyon jót akar, vagy nem is igazi barátnõ. De a 12.hétig azért bármi elõfordulhat, de kíméld Magad. Problémamentes terhességet és szülést. :-) 20hónapos törpi anyukája
nekem ez a 3.terhességem.Az elsõ kettõt alig, hogy pozitívat teszteltem már híreszteltem is, hogy terhes vagyok. Sajnos a 2.terhességem 5.hónapjában meg kellett szakítani a terhességet, beteg lett a baba. Iszonyú rossz volt utánna, majd elsírtam magam, mikor mindenkinek egyenként kellett elmondani mi történt! Ilyenkor persze nem pletykálnak, pedig jobb lett volna. Most ismét terhes vagyok túl a 16.héten és csak a férjem tudja!! Nekem a 18 hetes uh-on derült ki a baj, azon még túl szeretnék lenni. A barátnõid pesszimisták, nem minden esetben történik baj, de elõfordul. Élvezd a terhességet.
Amikor en terhes lettem csak par embernek mondtam el.A szuleimnek nem.Mivel kulfoldon vagyok.Varni szerettem volna amig elmulok 12 hetes.Sajnos a 11 heten elment a baba.utolag belegondolva jo hogy nem mondtam el mert az a par ember akiknek elmondtam mindig kerdezte hogy van a baba es mindenkinek elkellett mindig mondanom mi tortent es szornyu volt!Most ujra babas vagyok hala istennek!Remelem most minden rendben lesz!De most is varok!!!!!De nagyon varom hogy elmondhassam foleg a csaladomnak!De mindenki mas!!!!En is nagyon boldog vagyok!!!!!Csak felek bejelenteni nehogy megint gond legyen!!!!!De ha te ugy erzed hogy elmondod mindenkinek akkor ez persze normalis!Szerintem ezzel mindenki igy van!!!!!! Jo babavarast!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon aranyosak vagytok:D!
Amikor nekem a teszt kimutatta hogy terhes vagyok, meg sem vártam mig a doki is megvizsgált másnap már minden munkatársam tudta, mert akkora boldogság volt bennem hogy úgy éreztem az egész világnak ki tudnám kiabálni. Azok a barátnõk talán nem is igazi barátnõk. Sajnos ténleg van amikor nem marad meg a baba valamilyen ok miatt, de szerencsére ez ritkábban fordul elõ. Szerintem ne aggodj feleslegesen, minden rendben lesz és ne hagyd hogy el bizonytalanítsanak. Szép babavárást.
Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!
en 7 hetes es 3napos vagyok, es amikor kiderült, en sem birtam ki, hogy magamban tartsam.mära mär mindenki tudja a környezetemben.szerintem annak mond el akinek akarod.nem kell titkot csinälni ebböl.attol meg nem marad meg a baba...ugyhogy csak örüljünk együtt!! :)
Lehet, h irigyek, de azért egy kicsit igazuk van. Én a 12. hétig nem szóltam senkinek, csak a párom tudta. 2 vetélés után már nem mertem újságolni túl hamar. Nagyon rossz, amikor ismerõsök megkérdezik egy vetélés után, h "na és h viseled a terhességet?", és akkor kell elmesélned, h sajnos elment a babó. Aztán jön a sajnálkozás, amitõl még rosszabbul érzed magad. :( Én már kétszer átéltem, harmadjára óvatosabb voltam. Van olyan távolabbi ismerõs, aki csak most tudta meg a babát, pedig már mindjárt szülök. :) Szóval annak mondod el, akinek akarod, és akkor, amikor akarod, de ha mégis baj lenne (ne legyen!!!), akkor nagyon rossz lesz mkinek magyarázkodni. Ne sértõdj meg rajta, ha a barátnõid ezt mondják, valszeg csak jót akarnak! Kívánom a legjobbakat! A. :)
Egyáltalán nem akarlak megilyeszteni, de a 12. hétig még bármi történhet. Persze nem így kell nézni a dolgokat, legyél boldog és hidd, hogy minden rendben lesz! Csak sajna én jártam így, hogy terhes lettem, mindenkinek újságoltam a nagy hírt, aztán a 10.héten kiderült, hogy nem él a baba. Nagyon rossz volt, de a legrosszabb az volt, hogy aki ezt még nem tudta, úgy beszélt velem mintha minden rendben lenne. Mindenkinek újra és újra elmondani, hogy mi történt, az maga volt a borzalom!! Ezért szokták azt mondani, hogy csak akkor mondd el ha már túl vagy az elsõ pár kritikus héten. Remélem ezt neked soha nem kell átélned!! Sok sikert!
Szerintem ezek a barátnõk egyszerûen irigyek, ne foglalkozz velük. Vigyázz magadra és nem lesz semmi gond. 20 hetes kismama
Szia! Annyira megértelek, nekem az egyik "barátnõm" azt mondta hogy nem gratulál majd csak 3 hónap után... hát nem tudom, elég rosszul esett, én most vagyok 7 hetes 4 napos, de szinte mindenki tudja már, nem gondolok a legrosszabbra, nem is szabad. Boldog Babavárást!!!
Az elõzõ vagyok, azt még elfelejtettem, hogy ha meg úgy alakul a dolog, hogy nem marad meg valami miatt, akkor azt is fel kell vállalni, akkor azt kell mondani, hogy sajnos nem maradt meg próbálkoztok amint lehet és le is zárni a témát mondván hogy nem akarsz beszélni a dologról. Könnyû ezt mondani de mi mást tehet valaki, hogy ha így alakul.
én a két csíkos után elmondtam a családnak. mindenki nagyon örült. utána tudták meg a barátnõk, néhány "fontosabb" kolléganõm. és nem rég a fõnököm. nekünk midenki örült. szerintem nincs vele gond ha elmondod. 13 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nekem is muszáj volt elmondani, mert elég veszélyes munkahelyen dolgozom:(! Vegyszerekkel és festékekkel de már itthon vagyok táppénzen mert az üzemorvos nem engedi hogy dolgozzak! Nálunk is mindenki örült nagyon hát bizom benne hogy nem lesz semmi gond sokat pihenek és csak a babára gondolok:D!
A pozitív tesztet tudta csak a párom és a szuleink, ill. egy barátnom-kolleganom, aki szintén babát várt:) Alig bírtam magamban tartani, legszivesebben kiabáltam volna. Persze, aki rákérdezett már, annak nem hazudtam, de úgy igazán kb. egy hónappal késobb meséltem (8-1O hét). Elég nagy félsz volt bennem, mert pont akkoriban sajnos elvetélt az unokanovérem a 14. hétben. De szerencsére nem volt gond. Ne félj, nem kell negatívan gondolkodni, de azért csak vigyázz magadra! Sajnálom, hogy a barátnoid ilyen pesszimisták!
Lehet, hogy a barátnõid közül is többen átesetek már korai vetélésen, azért próbálnak óvni. Aki végigcsinál egy ilyen szomorú esetet, az egész máshogy látja a dolgokat. Sajnos tapasztalatból tudom. Amikor mindenkinek el kellett mondani, hogy nem maradt meg a baba, akkor derült ki, hogy hány ismerõsöm járt így, csak senki nem reklámozza. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos hogy a barátnõid gonoszak, vagy irigyek. Boldog babavárást, és problémamentes terhességet kívánok! 23 hetes kismama
Nekem ezt a párom mondta hogy irjam le.:Én büszke lennék hogy gyermeket várok a barátnõd fejét megszard le!!


Tényleg van olyan, hogy a baba lemegy a légzésfigyelő érzékelési zónájából vagy csak a szülők nyugtatják ezzel magukat?

Kicsim egész éjjel a kiságy legszélére kucorodva alszik és beriaszt az angel care figyel?nk. Ha azért jelez, mert lejött az érzékelési zónáról, akkor miért nem jelez egyfolytában, miért csak 1x egy éjjel?

Legjobb válasz: Nekem is beriasztott a múlt héten. Én is próbáltam megnyugtatni magam, hogy 5 cm-vel lejebb volt az érzékelõrõl. Pedig nem! Mert volt már amikor 15 cm volt a távolság és akkor nem riasztott. Szerintem tényleg nem vett levegõt annyira mélyen aludt, teljesen összerezzent amikor hozzáértem.Szerintem csak mi nyugtatjuk magunkat.

Nekem is beriasztott a múlt héten. Én is próbáltam megnyugtatni magam, hogy 5 cm-vel lejebb volt az érzékelõrõl. Pedig nem! Mert volt már amikor 15 cm volt a távolság és akkor nem riasztott. Szerintem tényleg nem vett levegõt annyira mélyen aludt, teljesen összerezzent amikor hozzáértem.Szerintem csak mi nyugtatjuk magunkat.
Szerintem sincs ilyen, hogy "lemászott" az érzékelõrõl. Ez a mûszer annyira hiperérzékeny. Nekem is ugranom kellett már párszor, és tényleg olyankor, amikor a lányom annyira mélyen aludt, hogy alig tudtam felébreszteni, vagy legalább valami reakciót kiváltani belõle, mert legtöbbször fel sem ébred ilyenkor. Én biztos, hogy legalább egy éves koráig használni fogom, és ha állítólag feleslegesen is, de inkább odaugrom hozzá amikor beriaszt.
Szerintem meg igenis van ilyen. Nekünk is többször berisasztott, mert az ágy jobb felére tettük a légzésfigyelõt, õ meg éjjel "átmászott" az ágy másik sarkába. Aztán középre tettük a mûszert azóta nem jelzett egyszer sem.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is középen van. És hetente többször beriaszt. :O(
Hát nem tudom.... Szerintem mindegy, hogy lemegy vagy sem, nekünk is Angel Care van és az elvileg az egész felületet érzékeli. Nekünk is beriasztott már 3-4x. 2 hós kislány anyukája.
Szia!Nekünk a 401es van, amúgy ennél a tipusnál a kiságy középsõ részére kell rakni, nem tudom mért rakta az egyik hozzászóló a sarkába..na mindegy.Szerintem nincs ilyen, hogy lemászik róla!!!Az én babám kicsi még , csak 12napos tehát nem is nehéz, mégis mikor beriszat tényleg annyira mélyen alszik, hogy úgy kell felsimizni-sokszor már erõteljesen, hogy térjen magához.Valamelyik nap többször is keresztbe fordult alvás közben..már szinte a lába lógott kia rácson, mégsem riszatott be a gép ekkor.Szval sztem ezek tényleg annyira érzékenyek, hogy nem szabad neki tévesen riasztani.Amúgy meg inkább legyen 100téves mint egy éles amit nem veszünk észre-mi legalább is ezt valljuk!

Halottam, hogy ha ilyen ételeket eszünk, akkor nagyobb az esélye annak, hogy a baba fiú lesz, meg fordítva. Ilyen tényleg van?

tényleg van ilyen? milyen ételek kellenek ahhoz, hogy a baba kisfiú legyen? vagy, hogy van ez? (mert 100% , hogy hallottam valahol)

Legjobb válasz: Itt szó van errõl is: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/csaladtervezes/kisfiut-aka..

nem lehet befolyasolni, csak tippelni. pl en a fiammal csiposet-savanyut kivantam, most a lanyommal meg édeset
A kérdezõ már a fogantatás elõtti étkezésrõl beszél, nem a pocakos kívánósságról, nem?
Szerintem ilyen nincs, a fogantatás pillanatában dõl el tõled teljesen függetlenül, ugyanis az apa örökítõ anyagán múlik, hogy x vagy y kromoszómás cucc jut-e el a helyére :) . Gondold el most van nagy vita arról, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, eldönthesse valaki, hogy a gyereke, milyen nemû lesz. Ha csak a kaján múlna :)
Persze hogy nincs 100%-os módszer, de a kérdezõ most pont nem arra kíváncsi. Egyes technikákat be lehet vetni, és aztán kiderül mi lesz, nem lehet tudni, de attól még érdekes a téma és az ezzel kapcsolatos tudomány: http://www.kiskegyed.hu/baba-mama/babavaras/a-lany-es-fiukes..
Nem tudom hány százalékban mûködik, de nálunk tuti nem! A kedvenc ételeim vannak a cikkben felsorolva, amiket terhesség elõtt is, és után is sokat fogyasztottam, plusz a párom is kávézik, de bizony nekünk kislányunk lett:) ) Szerintem nagyobb esély van a baba nemének befolyásolására, ha a peteérés pontos idejét próbálod belõni, és akkor próbálkoztok.

Van valakinek Pierre Cardin babakocsival tapasztalata? Rengeteg képet láttam róla, és egyiken sem volt olyan, hogy a baba szemben legyen a babakocsit tolóval. Ez tényleg így van?

Nem lehet úgy a vázra rakni a sport részt, hogy szemben legyen velem a kicsi?

Legjobb válasz: Konkrétan a Toledó 2:1-re vagyok kíváncsi, az lemaradt, bocsánat!

A kérdező hozzászólása: Konkrétan a Toledó 2:1-re vagyok kíváncsi, az lemaradt, bocsánat!
Nekem PC PS692-es van (http://www.google.hu/imgres?q=pierre+cardin+multifunkci%C3%B.., a sportrészt fel lehet rakni veled szemben és háttal is. A mózest csak veled szemben. Én szerettem, kb. 2 évig használtuk. Most várjuk a tesót, neki is ez marad.
Nem a Coneco Toledora gondoltál?Az nem pierre cardin. Annak igen csak háttal tudod tolni a sportrészét. http://bambino.hu/spd/PSTO/CONECO_Toledo_multifunkcios_babak..
A kérdező hozzászólása: http://www.szolnokibababolt.hu/teszt/index.php?action=termek.. Itt pedig P.C-ként van hirdetve. Jobb oldalon a 6.
3.vagyok Idáig nem tudtam hogy pierre cardin, idáig mindenhol csak coneco toledo-ként láttam.De lehetséges.

Utána tudok-e valahogyan nézni, hogy tényleg van-e a nevemen egy bankban egy számla nyitva, amire folyamatosan fizettek be, ha azt nem én, hanem apám nyitotta nekem?

Magyarul,apám azt mondta,hogy nyitott nekem az OTP-ben egy számlát,s mikor ünnepek voltak mindíg fizetett be erre a számlaszámra egy bizonyos összeget nekem-mivel nem tartjuk a kapcsolatot.Honnan tudhatnám meg,hogy ez valóban igaz-e-hiszen nem az én nevemen van?

Legjobb válasz: na akkor kezdjük... Létezhet igen, de akkor szüksége volt a te adataidra is. Csak úgy uk muk fuk nem tudok számlát nyitni. Ha kiskorú voltál akkor is. Most csak akkor tudsz utána nézni, ha már nagykorú vagy. És ténylegesen a te neveden van a számla. Ha nem a te neveden van, csak esetlegesen kedvezményezett vagy, azt nem fogja neked megmondani senki :(

na akkor kezdjük... Létezhet igen, de akkor szüksége volt a te adataidra is. Csak úgy uk muk fuk nem tudok számlát nyitni. Ha kiskorú voltál akkor is. Most csak akkor tudsz utána nézni, ha már nagykorú vagy. És ténylegesen a te neveden van a számla. Ha nem a te neveden van, csak esetlegesen kedvezményezett vagy, azt nem fogja neked megmondani senki :(
A kérdező hozzászólása: IGEN, NAGYKORÚ VAGYOK-PERSZE, DE MIKOR BEMENTEM AZ otp-BE, A NÕ NEM NÉZTE MEG, MERT AZT MONTA, HOGY EZT ÍGY NEM NÉZHETI MEG, MIVEL HA VAN IUS NEM ÉN NYITOTTAM.AZ ADATAIMAT NEM TUDTA, MIKOR NYITOTTA, MERT A LAKCÍMEMET SEM TUDTA AKKOR...
Ha nem a te neveden van, akkor a bank nem mondhatja meg.Valószínûleg apád a saját nevére nyitotta, azzal a szándékkal, hogy a tied lesz a pénz. Apádat kéne megkérdezni valahogyan.
Ha nem tudta az adataidat akkor szerintem sem a te nevedre nyitotta. A saját nevére szerintem és te leszel a kedvezményezett. Apukáddal menjetek be a bankba és vigye a papírokat és akkor megmondják. Vagy kérd el tõle az iratokat valamilyen indokkal és talán úgy. De ha az õ nevére szól akkor sem fognak adatatot adni. Ha az apukád tényleg neked akarja adni a pénzt és tényleg van ilyen számla, akkor bemegy veled a bankba, még ha nem is tartjátok a kapcsolatot. Találj ki valamit, hogy szeretnél valami komolyabb dolgot és találj hozzá egy jó indokot, alkalmat és teszteld. Hátha. Majd írd meg mi lett!
Nálam így van! A lényeg az igény szerinti szopi, akkor sose lesz baj a tej mennyiségével.
Nálam nem így volt. Neken nagyon sok tejem volt, pedig nem fejtem, és nekem kellett kb. 3 hónap mire beállt a kereslet-kínálat.
Hat ez mindenkinel mas, nekem pl meg sokkal tovabb tartott ennel, sot, meg most is meg kell kuzdenem a tejemert, pedig mar a babam 4 honapos.
Ez sok mindentõl függ. Nekem teljesen össze-vissza volt a tej. Néha fejnem kellett még 6 hónapos babával is, néha meg nem volt elég. De nekem pont szüléskor ment be apu a kórházban, és végig aggódtam, hogy mi lesz vele. Sajnos 6 hónapos volt a babám, amikor meghalt. Na, azóta egyenletes a tejtermelés. Szóval, idegi alapon is mûködik az tuti.
Igaz.De bövebb információt találsz a La Leche Liga internetes oldalon.

Anyatejes baba tényleg nemigen lesz beteg attól függetlenül, hogy a környezetében betegek vannak?

Vagy valamit félreértek? Értem ezen a náthát, influenzát, fosós-hányós vírusokat és társaikat. Tényleg nem kapja el?

Legjobb válasz: Ha anyuka beteg, akkora baba kevésbé fertõzõdik meg (vagy egyáltalán nem) mivel az anyja által termelt immunanyagok- ellenanyagok átjutnak a tejbe, így a baba is védetté válik. Én pl voltam özel 40°os lázzal itthon, kisasszony 2 napig tüsszögött. Ennyi. Szóval. Akkor véd fõleg, ha az édesanya is beteg volt, mive ezek az anyago akkor vannak meg nagyobb koncentrációban a tejbe. Ha csak más beteg, akkor nem nyújt akkora védettséget (de igaz, hogy az anyatejes babá általában ritkábban betegek)

Ha anyuka beteg, akkora baba kevésbé fertõzõdik meg (vagy egyáltalán nem) mivel az anyja által termelt immunanyagok- ellenanyagok átjutnak a tejbe, így a baba is védetté válik. Én pl voltam özel 40°os lázzal itthon, kisasszony 2 napig tüsszögött. Ennyi. Szóval. Akkor véd fõleg, ha az édesanya is beteg volt, mive ezek az anyago akkor vannak meg nagyobb koncentrációban a tejbe. Ha csak más beteg, akkor nem nyújt akkora védettséget (de igaz, hogy az anyatejes babá általában ritkábban betegek)
Kevésbé lesz beteg. És veresantkate ismét jól mondta, az anyatej megfelelõ arányban tartalmazza a összes vitamint (kivéve D és K), ásványi anyagot, immunanyagokat, re- és provitaminokat....
Az anyatejben is van vitamin. Az a baj hogy ezeknél a kérdéseknél mindig jönnek sokan és válaszolnak hogy az õ anyatejes babájuk márpedig beteg lett úgyhogy ez egy hülyeség. De nem hülyeség mert ezek kimutatott hosszas vizsgálatokon alapuló dolgok, és az itteni válaszok nem reprezentatívak. Egyébként nem fog MINDEN betegségtõl megvédeni nyilván (fõleg azok ellen véd amiken az anya is átesett már). Saját tapasztalat: 3 gyerekem van addig nem voltak betegek amíg csak anyatejet kaptak (5-6 hós korukig) utána fõleg a kisebbek bizony sokszor voltak betegek. De a legkisebbem 9 hónaposan pl. nem kapta el a bárányhimlõt a nagyobbaktól mert szoptattam napi 5-6 szor és a gyerekorvos elmondása szerint is az védte meg (mivel én már átestem rajta).
Egyébként szerinted az anyatejben nincs??
De elkapja.De a szervezete ellenállóbb, a különféle betegségekkel szemben.Az anyatejes babák immunrendszere "erõsebb".
Hangsúlyozom, én egy véleményt írtam, nem rúgtam bele senkibe, nem gúnyolódtam a más véleményen lévõkön. Szerintem itt nem én vagyok a szemellenzõs, de mindegy. Legyen szép napod. Kérdezõ! A babádnak jobbulást kívánok. Szia
Most elhiszem hogy ez téged a beteg baba mellett nem vigasztal a who és nem oldja meg a problémádat de attól még TÉNYSZERÛEN vizsgálati módszerekkel alátámasztva igenis vannak benne immunanyagok amik hasznosak lényegesek egy kis csecsemõnek. Az is lehet hogy még ennél is betegebb lenne pl. ha nem szoptatnád. Vagy mondjuk más gyereke meg épp azért nem betegszik meg, másképp viszont megbetegedne, ezt nem tudhatjuk. Mindegy, részemrõl a téma lezárva, a kérdésed lehet nem is volt valódi kérdés, inkább csak arra számítottál hogy sokan leírják neked hogy ez egy hülyeség és nagy átverés az anyatejes táplálás propagálása.
Na pont ezt írtam hogy " számtalanszor olvastam már itt hogy anyatejes gyerekek meg betegek" ez nem releváns és nem megfelelõen alátámasztott (hogy itt 20 anyuka válaszol egy kérdésre mondjuk). Ebbõl levonni a következtetést hogy az anyatejhez nincs köze, csak az egyéni örökölt immunrendszerhez elég nagy csúsztatás. (Aláírom hogy vannak öröklött tényezõk is persze magam is tapasztalom) Nincs tõle "jobb napom" köszi amúgy, jó napom van így is úgy is:) Ellentétben másokkal nem azért szólok hozzá valamihez hogy jól "belerúgjak" valakibe, hanem mert véleményem van. Nem csak neked szól, amit írtam hanem esetleg másnak is aki ide téved. Hogy kicsit esetleg el lehet rajta gondolkozni. De nem muszáj persze, neked sem. Örülj neki hogy ti teljesen egészségesek vagytok. Attól még nem kell ilyen szemellenzõsen állni a témához.
De, elkapja.
A kérdező hozzászólása: Antibiotikumot nem kapott ezidáig, csak mielõtt az is a baj lehetõségét vetné fel. Mindhárom gyerekem téli, az sincs, hogy a többi nyári és azért alakult így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem, de azt hiszem, hogy milyen jó az anyatejem, erre tessék, 1, 5 hónapja beteg egy hét kihagyással. Dühös vagyok és csalódott, hogy hiába szopik folyamatosan, nem sokat ér nálam. Nem fogom nem szoptatni ezért, mert lusta vagyok tápszereni és drága is. Amíg van tej, szoptatom, ahogy a többieket is. De jó lett volna, ha nem nyal be folyamatosan betegségeket. És félek, hogy mi lesz így a késõbbiekben.
Barátnõm mesélte, hogy az oviban a sok anyatejes baba mindig beteg volt, õ meg csak rövid ideig tudott szoptatni, ergo tápszeres lett a babája, de mindig megúszta:)
Lányom 1 éves koráig szoptattam, már születése pillanatától folyton beteg volt mint a Te babád, ugyanilyen tünetekkel, de nem úsztuk meg sem a kórházat sem az antibiotikumot... Fiamat 2 hónapos korági tudtam csak szoptatni, 4 hónapos kora után már a tápszert sem fogadta el, úgyhogy hozzá kellett táplálni és még soha nem volt beteg! (max egy kis takonykór ha jön a foga) FONTOS az anyatej, de sajnos nem ezen múlik a gyermek immunrendszerének erõssége... EGY TANÁCS: Lehet kapni patikában IMMUNOTROFINA nevû immunerõsítõ szirupot, egy csodaszer! Lányom 8 hónapja szedi és azóta nem volt beteg, ha az is volt 2 nap alatt láz nélkül túl volt rajta! Még mindig el sem hiszem, hogy nem kell heti 2x 40fokos lázzal hûtõfürdõzni és nincsenek álmatlan éjszakák, ja és a bölcsiben amikor minden gyerek lerobban, õ tartja a frontot. Próbáljátok ki, újszülött kortól adható!
Hát felmérés ide vagy oda, a saját környezetemben én is azt látom, hogy nem igazán jön be a tézis, hogy az anyatejesek ellenállóbak! Én pl. két hónapos koromtól kezdve tápszeres voltam, ehhez képest nincs allergiám, beteg is kb. kétévente vagyok, stb. Férjemet anyósom 14 hónapig szoptatta, allergiás, ekcémás, sokat náthás! Fiam szinte csak tápszeres volt, 10 hónaposan volt elõször egy picit náthás. 15 hónapos, de láza pl. még sosem volt, nem köhögött. Ha beteg is, akkor is csak az orra folyik. Barátnõmmel két nap különbséggel szültünk, csak az õ fia anyatejes, 15 hónaposan a 4. antibiotikum kúrán vannak túl! Ettõl függetlenül én elhiszem, hogy a papírforma az az, hogy az anyatejesek erõsebbek, csak látni nem ezt látom!
Nálunk mindenki beteg lett és a baba nem kapta el. Szülõkkel lakunk. Papa mama apa másik nagyszülõk és még anya is beteg volt, de a picurkám nem kapta el. És még kendõt se kötöttem a szám elé. Biztos, hogy segítenek a tejben lévõ vitaminok.
De elkaphatja. Ha te beteg vagy, az anyatejbe ugyan kerül az az ellenanyag amit a te szervezeted termel, de van olyan h ennek ellenére mégis beteg lesz. De ez sok mindentõl függ. Például hogy csak szopik-e vagy kap már mást is? Nekem a 10 hós kisfiam 3 hete beteg, még napi 3 szor szopizik, és mégis. 4 hónaposan volt elõször beteg, viszont akkor még enyhébb lefolyású volt, mint nekem. és azóta is többször volt beteg. Viszont ismerek olyat, akinek most 3 hónapos a babája és a két nagyobb gyerkõc állandóan beteg, a kicsi viszont nem.
A kérdező hozzászólása: Én is teszek a WHO-ra, mert a saját tapasztalásom érdekel és a beteg gyerekem. Ez van, az én anyatejem nem túl jó. Én soha nem voltam még ilyen beteg, mint most az elmúlt 20 évben. Jellemzõen semmit nem szedek össze, most mégis és a szoptatott babám is. Ránézére teljesen egészséges, közel 7kg, de mégis fullad, hörög, taknyol és lázas.....
Magasról teszek a WHO véleményére, engem az érdekel, hogy az én gyerekem nem beteges, holott nem anyatejes. Számtalan esetet olvastam már viszont itt, hogy pár hetes anyatejes gyerekek már betegek. Ennyit errõl. Egyébként felesleges volt gúnyolódni, mert nem a szent anyatejet támadtam, csak tapasztalat alapján írtam egy véleményt. De ha neked ettõl jobb a napod...
Akkor biztos puszta kitaláció a WHO véleménye is és a sok sok kutatás ezzel kapcsolatban. Egy naaaagy nemzetközi összeesküvés része...
A kérdező hozzászólása: De akkor miért is emlegetik az immunanyagokat, és hogy véd a betegségektõl? A tápszerben legalább van egy csomó vitamin.
A kérdező hozzászólása: 3. baba. Nagyobbak nem járnak közösségben. 2x voltunk egészséges rendelésen oltatni, mindkétszer beteg lett. Elõször 3 hétig tartott a takony, hörgõ hang, nyûgösség. Most megint beteg lett, nem kicsit, már hörgõtágítót is kell adni neki a gyógyszereken kívül. Engem is kiütött a betegség, csak szoptatom. Tiszta ideg vagyok. Olyan sûrû az orrváladéka, hogy nem tudom rendesen kiszívni, szopni is alig tud:(( Gyerekorvos megijesztett, hogyha a hörgõje jobban sípol, kórházba kell vinni.
6 os vagyok elhiszem hogy aggódsz és ideges vagy és jobbulást nektek! Nagyon rossz lehet de ezért ne add fel az anyatejes táplálást.
A kérdező hozzászólása: Akkor az én anyatejem semmit nem ér, hogy mindent elkap és tõlem?????
A kérdező hozzászólása: Kínjában elaludt, akkor nem szuszog, nem hörög. Fent van, fulldoklik. Mit csináljak? van ötletetek? Steimar és kétféle orrcseppet kap a hörgõtágítón kívül. Nem szeretném, ha még éhezne is.
7-ews vagyok. 3 gyerekes anyuka. És csak nem szoptatott gyerekem szokott beteg lenni. Mellesleg allergiás is, de ez más kérdés - a többi nem.
A kérdező hozzászólása: 1. gyerekemet 18hónapig szoptattam, 4 éves, szinte soha nem beteg, most sem. 2. gyermekemet 1 éves koráig szoptattam, folyton beteg, még kruppos is volt, kórház lett. Mindkettõ kap rendszeresen vitamint jelenleg is. Mégis ez van. De a mostani babám elég durva, hogy 3 hónap alatt immár 1, 5 hónapja beteg. Idõre született, hatalmas baba, szülésnél rendben volt minden.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy szedek elevitet, c-vitamint, cinket, magnéziumot, b6-ot.
Szia. Én egyelõre csak csalási tapasztalattal tudok szolgálni. Én elsõ perctõl tápos voltam és egyáltalán nem beteges. Tesóm sokáig szopott, mégis állandóan betreg volt, fulladt meg ilyenek sokat volt kórházban, ma is sokkal hamarabb összeszed bármit. :S
Én is, férjem is tápszeres volt. Egy évben 1-2 esetben vagyunk betegek, akkor is gyorsan meggyógyulunk. A fiam is tápszeres, 9 hónapos, szerencsére még sosem volt beteg. Szerintem inkább az immunrendszer erõsségétõl függ a dolog, nem a szoptatástól.
A kérdező hozzászólása: Kizárólag anyatejes a babám, aki 3 hónapos, 63cm és 6800gr. Nem úsztuk meg a kórházat, tüdõgyulladást kapott, 3 napig voltunk bent. Mostmár jobban van. Két nagyobb nem is igen voltak betegek, nem is járnak közösségbe.

Tényleg van ilyen, hogy "szopós" baba szomjas a nagy melegben és emiatt cicit kér két szoptatás közt?

2 hós babám van, és olvastam ,hogy nyáron valaki teáztatja/vizezteti pluszban ha szomjas, hiába 3-4 óránként szopik. Én kizárólag anyatejet akarok neki adni. Itt a meleg, aggódok, hogy ha szomjas a babám, nem fogom a jelzéseit megérteni - ha egyáltalán van ilyen van h szomjas.

Legjobb válasz: Az én fiam el sem fogadott mást csak cicit.Egyébként a tej elsõ része vizes állagú pont azért hogy oltsa a baba szomját.Nagy melegben volt olyan hogy két etetés között cicizet de csak pár percig szívta hogy a szomját csillapítsa.Nem kapott sem vizet sem teát.Nem száradt ki mert kielégítette az igényeit az anyatej. 3 gyermekes anyuka

Az én fiam el sem fogadott mást csak cicit.Egyébként a tej elsõ része vizes állagú pont azért hogy oltsa a baba szomját.Nagy melegben volt olyan hogy két etetés között cicizet de csak pár percig szívta hogy a szomját csillapítsa.Nem kapott sem vizet sem teát.Nem száradt ki mert kielégítette az igényeit az anyatej. 3 gyermekes anyuka
Persze, hogy kérni fogja.Nekem is 2 hós a babám, és cicizik, ha szomjas, ilyenkor két perc alatt végzünk.Onnan tudom, hogy csak szomjas volt.Melegben nekik is többször kell a folyadék, mint ahogy te is gyakrabban megszomjazol.
Enyém már 9 hós, de még most sem fogad el mást inni, csak anyatejet.Épp ma gondolkodtam, hogy nagy melegben azért már hozzátáplálás mellet, jó sokat kellene neki inni, remélem addigra elfogadja, ha nem, akkor majd sûrûn szoptatom. Biztosan jelezni fog a tiéd is, vagy ha mégsem, azért kínáld meg sûrûbben, ne hagyd órákon keresztül szopi nélkül nagy melegben.
Én is észrevettem, hogy a melegben gyakrabban szopiztak a gyerekeim. Mondhatni kizárólagosan szoptattam (teát sosem fõztem egyikkel sem, mert nem fogyott el), de azért a kánikulában vittem magammal forralt vizet, vagy hippes instant teát.Nem sokat csak annyit, ami friss marad, elvégre, ha a postán hosszabb volt a sor mégsem szoptattam, csak elég volt pár korty folyadék.:) Meg fogod érteni a jelzéseit, ne aggódj!:)
A víz benne van az anyatejben, ezért nincs rá KÜLÖN szükség. :)
6 hónapos koráig csak szopizott. Nyáron már 5 hónapos volt, de nem kellett neki csak a cici.
Igen, de én vizet adok neki. Arra is szüksége van.
Azt nem feltétlenül fogod elõre tudni (legalábbis az elején), hogy most épp szomjas-e, de a jelzését érteni fogod: "Anya, szopizni akarok!" :) Ha rövidet szopizik ilyenkor, vagy látványosan hamar kér újra az "evõs" szopi után, akkor sanszos, hogy inkább csak ivott. (És üdvözlöm a véleményed és elszántságod!;)
Kisfiam 5, 5 hónapos, csak szopik, egyszer adtam neki vizet.Nem vettem észre, hogy szomjasabb lenne a melegben.3 -4óránként eszik.Olyan volt már, hogy kevesebbet evett/pl" tízóraira"/szerintem akkor szomjas csak.Olyan, hogy nyûgös és szomjas lenne nem nagyon fordul elõ, mert nagyon jó alvó és a szopik között alszik.Lányom nem ilyen volt, õ keveset aludt, sokat nyûglõdött, többször megkínáltam vízzel, nem tudtam, nem-e szomjas.Ma már nem így csinálnám, mert az anyatej tökéletes szomjoltó, látom a fiamon.De valószínû ez babától is függõ dolog.Biztosan meg fogod érteni a jelzéseit, 2 hósan még nálunk is elõfordult, hogy 2 óránként evett, hiszen pici a gyomra, ha szomjas lesz ugyanúgy jelzi, mintha éhes lenne.A lányom, aki vizet ivott a szopik között, néha nem evett utána eleget, mert a vízzel telítõdött a kis gyomra.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Jobban fogom figyelni!
De NEM IS ÁRT! És legalább nem kínlódik a baba a melegben. Amúgy ha valakinek a babája nem kéri, az úgyis kiderül. Az enyém imádja, és persze mértékkel kell adni neki, pár kortyot. Ez nem kaja, hogy zavart okozna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!