Találatok a következő kifejezésre: Tényleg van autó Hogy működik ez (1 db)

Tényleg van vízhajtású autó? Hogy működik ez a "technológia"?

Legjobb válasz: Sok lenne bemásolni, itt egy cikk róla: http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/tarogato&page=/magyjo..

Sok lenne bemásolni, itt egy cikk róla: http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/tarogato&page=/magyjo..
Van valami kísérlet - de ahhoz is alumínium kell a víz mellett. Hidrogénhajtású autóval is kísérleteznek - értelemszerûen elõbb el is kell készíteni azt a hidrogént. És elég veszélyes.
Csak úgy, hogy vizet töltesz egy kocsiba és megy nem is lehet csinálni (esetleg hidegfózióval lehetne, de az jelenlegi ismeretink szerint nem lehetséges), de a vizet, mint segédanyagot különbözõ formákban fel lehet használni, pl gõzként, hidrogén forrásként stb, de mindíg az a lényeg, hogy elõször energiát kell befektetni. Aztán, hogy most kitaláltak valami újat, azt nem tudom, még nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ütõs a cikk! Köszi! (amúgy most akarom létrehozni a fûenergia alapítványt, mert rájöttem, hogy ez a technológia a víznél is hatékonyabb, de nem akarom a rabló multiknak adni, szóval várom a felajánlásokat :) )
Hihetetlenül jól esik, hogy a kérdezõ nem dõlt be az elõzõ kommentelõ ember badarságainak. Tisztán vízüzemû hajtóegység, ami vizet használ üzemanyagként és plusz energiát termel, jelenleg nincs. A plazmásított víz (azaz H és O plazmakeveréke) tényleg "elég", de a plazma fejlesztéséhez jóval több energia kell, mint ami keletkezik.
Van vízhajtású autó. Nagyon egyszerû módon mûködik: A vízbõl kinyerik a hidrogént, elektrolízis segítségével, majd azt használják üzemanyagként. Gyakorlatilag bárki átalakíthatja az autóját egy kis tudással. A lényeg, hogy olyan intézkedéseket is kell tenni, ami rozsdamentesíti azokat az alkatrészeket amik berozsdásodhatnak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kémia elektrolízis? Nagyon nem vágom!

Egy emelt érettségi feladatról lenne szó, és a megoldókulcsból sem értem.

100 cm3 ezüst-nitrát-oldatba ismeretlen fémlemezt merítettünk. Egy kis idő elteltével a lemezt kivettük, majd megmértük: a tömege 753 mg-mal növekedett. A visszamaradó oldatból (amelyben már nem volt kimutatható az ezüstion) az összes fémion leválasztásához 2,50 A áramerősséggel 386 másodpercig tartó elektrolízisre volt szükség.

a) Számítsa ki az ezüst-nitrát-oldat koncentrációját!
b) Számítással határozza meg, melyik fémből készült a lemez!

Előre is köszönöm a segítséget!
17/F

4

Megoldanád ezt a feladatot nekem?

Az m paraméter mely értékei esetén lesz az alábbi egyenletrendszer megoldásaira igaz, hogy X+Y>5 ?

4x-y=0 mx+y=1

1

Ennek a feladatnak van normális megoldása?

Egy anyagi pont egy 1m sugarú körpályán percenként 6-szor fut körbe!
Mekkora a szöggyorsulása?

Azt tudom, hogy nulla, de ezt hogy tudnám egy egyenletből kiszámítani?

ß=omega/t , de arra 0,01 1/s jön ki, ami nem jó, mert a kezdő szögsebesség nem nulla.

Tehát, ß=delta(omega)/delta(t) , aminek az eredménye 0/0 , aminek pedig nincs eredménye, mert nem lehet értelmezni! Bár az is igaz, hogy t2>t1 , tehát elméletileg nem lehet delta(t)-nél kivonni t2-ből t1-et mert t1=t2 !

Tehát ha lehetne, kérnék egy kis segítséget, miért is lesz ß=delta(omega)/delta(t) egyenlete nulla?
Mert vagy nem lehet értelmezni a 0/0 miatt, vagy 0/60s lesz, de akkor meg nem delta(t)-vel, hanem sima t-vel számoltunk.

3

A Wikipdia szerint az artézi kút olyan fúrt kút, amelyből a víz a saját magas nyomása következtében önmagától spriccel kifele. És ilyet Európában már 1126-ban készítettek. Kérdés: miért van a talajvíznek nagy nyomása?

5

Hol rohad szét előbb egy bicigli a vízben vagy a szárazföldön?

Ez csak egy elméleti kérdés! Arra vagyok kíváncsi. ha bedobom a biciglit a vízbe akkor előbb szétrohad-e a váz mintha kint hagynám egy réten.Tegyük fel, hogy nem lopja el senki. Illetve ha bedobom, akkor is mennyiben számít, hogy iszapos vagy kavicsos a meder alja?

23

1+x+x^2+x^3=2^y egyenletet szeretném megoldani?

sürgős lenne valaki meg tudná nekem oldani holnap reggelre szóbelire kéne tudjak ilyen típusú egyenleteket megoldanom a válaszokat előre is köszönöm!

10

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

148

Lehetséges az idôutazás?

Sokszor volt már ez a kérdés, de nem az én szemszögembôl. Képzeljük csak el ha lehetséges lenne minden egyes atom érkezési helyét tudni kellene és mèg ott van más egyéb gond is. Gondoljuk csak végig, ha ebbe a modern szennyezett szemétdombra ide hozzuk mondjuk a múlt századból utasunkaz az néhány napon belül meghalna, vagy ha mi mennénk vissza, akkor külön öltözet kellene, hogy megóvjuk ôseinket a modern ember leküzdött betegségeitôl. Mondjuk ha létezik a lélek, mint energia az talán még könnyebben átjut. Na de, hogy fog tovább élni test nélkül?

16

Hány gramm vizet kell elpárologtatni 200 g 25 m/m%-os nátrium-klorid oldatból, hogy 60 °C-on éppen meginduljon a kristálykiváltás? (20 °c-on 100g víz 36, 0 g nátrium-kloridot old)

1

S. O. S. mi a végeredmény?

3[4-2(x-1)x]-2(1-3x)=2-3(x-1)
erre nekem az jött ki h x=3

(2x-7) + (8+3x)=26
erre x=4,16

ezek jók?
kérlek nagyon fontos!
előre is rettenetesen köszönöm!!! :)

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!