Találatok a következő kifejezésre: Tényleg van autó (23 db)

Tényleg van bennem hiba vagy ő miatta ilyen az autó amilyen? Story lennt

19 F vagyok, 2 éve lassan hogy jogosítványom van. Apu már kb. 30éve vezet. Van egy Opel Astra F 1993-as autónk, 60 LE. Én annak a híve vagyok hogy vigyázni kell az autóra, ápolni, ha baja van megcsináltatni, apró tuningok(matrica, szépités stb de semmi nagy dolog) És elég ramaty állapotban van az autó, ki kell cserélni a gömbcsuklókat mert kanyarodánsnál kattogó hangot ad ki! Továbbá én akartam bele üléshuzatot stb de nem nem kell az. Igy meg már elég csúnya az eredeti huzat.

Legjobb válasz: Az a baj,hogy apukád is azért tart autót,hogy eljusson A ból B be,és nem figyel az apró jelekre,amik kezelésével sokáig életben lehet tartani egy autót!Az viszont nagyon helyes,hogy te igy állsz hozzá!!Nincs veled baj szerintem!Majd a saját autód "örülni fog",hogy gondoskodó gazdája van:)!

Az a baj, hogy apukád is azért tart autót, hogy eljusson A ból B be, és nem figyel az apró jelekre, amik kezelésével sokáig életben lehet tartani egy autót!Az viszont nagyon helyes, hogy te igy állsz hozzá!!Nincs veled baj szerintem!Majd a saját autód "örülni fog", hogy gondoskodó gazdája van:) !
Ki lenne ezért a hibás? Aki nem tartja megfelelõen karban. És ez mindkét részrõl igaz lehet. De erre elég nehéz válaszolni.
benned van a hiba mert a másik autójával könnyû, jótékonykodni ezt kéne azt kéne miközben a járulékos költségeket fater fizeti gondolom, ha nem akkor nem nyígni kell hanem elvinni szerelõhöz NEKED.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs rá keret, viszont mikor szerelõ mondta neki mûszaki elõtt hogy ha nem csináltatja meg és kiesik útközben az a gömbcsukló vagy bármi akkor szép lesz megállítani...szóval akár életveszélyes is lehet amibe õ nem gondol bele. JObb ha nem is megyek vele
Szerintem a faterod az életetekkel játszik. Üzenem, hogy minden hibáról õ tehet. Ha egy hiba nincs kijavítva, és a végletekig van halasztva, az további promlémákat okoz. Ma még egy gömbcsukló, de holnap a gumi fog elkopni miatta, utána a szilentek mennek ki, végul az útszéli fa megy ki. És nem csak mûszakira van szüksége az autónak, hanem évente karbantartásra: olajcsere, szûrõk, fékek. Egy szerelõ.
A kérdező hozzászólása: Hát igen errõl beszélek:| Kanyarodásnál kattog keréknél hallhatóan, mostanság elkezdett alapjárat "zúgni", gumik nem épp mostaniak, olajcserét másfél éve nem látott akkor is én tettem bele jo fajtát. Ha rajta mulna mosva soha nem lenne, futómû beállitás kellett volna egy régebbi koccanás miatt de nem lett megcsinálva, gyujtás csak bevan valahogy állitva nem mûszerrel.Szal van baj:| Nem merek vele menni és nem is fogok szerintem emiatt, akármit mond. Megjegyzséképp elképzelhetitek hogy mi mindernõl maradtam le ahova lehetett volna kocsival menni pl nyaralás. Mert nem merek vele menni.
Hát ilyen kocsival ne is menj egy métert se. Most sokat kellene rákölteni, hogy jó legyen, de talán már nem ér annyit, hogy beleöljetek 50-ezreket. Lehet jobban jártok, ha egy fiatalabbra cserélitek, és inkább abba rakjátok ezt a pénzt. Persze ez most nem így nézne ki, ha minden ki lett volna javítva a maga idejében.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, igazad van nem is megyek vele. Az kell már csak hogy bajom legyen miatta. Hát ahogy én számoltam 100körül benne lenne már az autó, némi fényezési hibával együtt.

Ha van autód lesz nőd mondással ki ért egyet? ! Tényleg ilyen anyagias lenne a ma lánya?

Legjobb válasz: Elárulom, hogy 4 autóm volt, épített dízel meg fullos v6 automata is, végig nem volt csajom, most elszegényedtem, néha még utcát is seprek, annyira (!!!), erre két hónapja összejöttem egy sztriptíztáncosnõvel : )

Elárulom, hogy 4 autóm volt, épített dízel meg fullos v6 automata is, végig nem volt csajom, most elszegényedtem, néha még utcát is seprek, annyira (!!!), erre két hónapja összejöttem egy sztriptíztáncosnõvel : )
Nekem van egy ilyen kocsim: http://static.ddmcdn.com/gif/vehicle-pictures/2004/audi/a8-l.. (csak feketében) És jönnek rá a csajok ;) Nem olcsó de megéri :D
Hülyeség. A páromnak nincs kocsija (és nekem sincs), én az irodában kb. annyit keresek, mint õ pincérként, mégis szeretem õt és nem dobnám egy multimilliomos pasiért sem! Az a nõ, akinek csak a pénz számít az egy lelketlen ribanc, már bocs. 27/N.
ha észrevenném egy csajon, h csak a kocsim miatt van velem, kivinném mindentõl fényévekre a pusztába, és otthagynám, h gyalogoljon haza!
Mivel nem reg ota van jogsim, ha jo az auto, akkor megnezem. Az autot! Es elabrandozom rola, hogy milyen lenne vezetni. De teszek ra, hogy ki vezeti. Nem erdekel, mert nem az en autom.
hülyeség...
ma már nem csak autó kell és nem is akármilyen autó
a barátomnak nincs autója... mégis itt vagyok neki.
nem értek vele egyet. egy bizonyos nõtípus biztos erre kap rá de az ugyis csak egy patront ér és ennyi. de a nõk nagy része magasról sz*rik rá van e kocsid (legaléább is a 25alatti korosztály) , ha megnyerõ vagy, ígyis úgyis jönnek ha nem hát nem
Nem hinném hogy igaz lenne, mert nekem pl. van saját autóm, nem érdekelne hogy a pasinak van-e vagy nincs. Másrészrõl nem mindenki az anyagiakra mozdul vagy az anyagi javai alapján ítéli meg a másikat. A mai elcseszett világban pedig igazából az anyagiak nagyon ingadozóak és kiszámíthatatlanok, van akinek ma van, holnap nincs. Persze biztosan vannak olyan nõk akiket csak az érdekel mennyire vastag a pasas pénztárcája, de az meg a ti dolgotok hogy azokkal a nõkkel mihez kezdtek. :)
A kopaszkigyúrt fuxos emberekre érvényes.
Ez hülyeség. Nekem 5 autom van még sincs csajom ugyhogy nem ezen mulik. Lehet h vannak ilyen nõk de azok csak egyvalamire valók.
Én nem ez alapján választok férfit magamnak, de azért mindig örülök annak, ha kiderül, hogy van autója. Mindegy milyen...de számomra ez hozzá tartozik a férfihoz, mint ahogy régen lovuk volt. Megkönnyíti az ember életét a mai rohanó világban. Lehet tizen, huszonévesen ez nem fontos még...de 30 körül azért a nõknek is vannak elvárásaik már. Természetesen senkitõl nem luxusautót várok, hanem egy hétköznapi bármilyen autó de legyen. Elvégre én nõként is 17 éves korom óta vezetek.

Turbós Rally autókban tényleg van olyan "szerkentyû", ami fent tartja a turbó nyomást akkor is ha nem nyomják a gázt a versenyzõk?

mi pontosan a neve?

Legjobb válasz: Nem tudok róla, viszont a F1-es V6-osokban van, és szerintem nagyon ötletes!

Nem tudok róla, viszont a F1-es V6-osokban van, és szerintem nagyon ötletes!
És mindent lehet, de utcai autóba beszerelni túl drága és bonyolult lenne, és nehéz lenne úgy összehangolni mindent, hogy müködjön is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A töltõnyomás megtartására két eszközt vetnek be a turbós raliautókon. Az egyik a lefújószelep vagy BOV: ezt a feltöltõ és a fojtószelep közé építik és gázelvételkor a fojtószelep mögötti vákuum nyitja ki. Mikor kinyit, a fojtószelep elõtt feltorlódó levegõt elengedi a szabadba egy jellegzetes pisszenés kíséretében, így a feltöltõ szabadon foroghat, lassan esik vissza a fordulata. Ezért mikor felkapcsolás után újra a gázra lép a pilóta, csaknem ugyanannyi lesz a töltõnyomás, mint gázelvételkor. Ezt utcai autókba be lehet építeni, a drágább turbós benzinesekben gyárilag is benne van. Ám sokszor nincs hangja, mert utcai kivitelben gyakran a légszûrõ mögé nyomja vissza a levegõt. A határtalan emberi hülyeség azóta már turbódízelekhez is párosította eme eszközt, csak nem tudom, minek. De a Tédéjihívõ Miskák váltig állítják, hogy igen hasznos. A másik szerkezet, ami az optimális turbónyomásért felel, az Anti-Lag-System vagy ALS. Ez fõleg rajtnál látványos: a rajtra várakozó autó éktelen recsegõ-ropogó-durrogó hangot ad ki, a kipufogó pedig lángnyelveket szór. Ez úgy mûködik, hogy a rajtautomatikát bekapcsolva az ECU eltolja a befecskendezés és gyújtás idõpontját úgy, hogy az üzemanyag ne csak a hengerben, hanem a kipufogóban is égjen. Így az égésbõl származó nyomáshullámok rendesen felpörgetik a turbó turbinaoldalát, ezért teljes töltõnyomással tud rajtolni az autó. Ha nem lenne az ALS, várni kellene pár tizedmásodpercet, mire felépül a töltõnyomás, ugyanis a kinyomott kuplunggal, terhelés nélkül bömböltetett motor nem termel annyi kipufogógázt, ami rendes turbónyomást tudna produkálni. Ezt a szerkezetet utcai autókba nem szokták beépíteni, mert a kipufogó nem különösebben örül neki és nem is egészséges a közúton lángnyelveket eregetni.

Használta már valaki a Spuri adalékot? Diesel autóban tényleg van jótékony hatása vagy csak reklám az egész?

Legjobb válasz: Ha a motorból valahonnan már fém hiányzik, azt nem lehet adalékkal pótolni. Ha meg nem hiányzik, akkor felesleges az adalék.

Ha a motorból valahonnan már fém hiányzik, azt nem lehet adalékkal pótolni. Ha meg nem hiányzik, akkor felesleges az adalék.
A kérdező hozzászólása: Tisztítás a szerepe elvileg nem fémpótlás :D XD

Tényleg van olyan rendszámú autó, amivel azt csinálhat az ember, amit akar, úgysem büntethetik meg?

Az egyik barátom mesélte, hogy a rend?r nem büntetheti meg a diplomáciai rendszámmal közleked? autóst, hiába okoznak problémát a többi közleked?knek. Ez most komoly? Bár ezen cikk után, már nem kételkedek:

Legjobb válasz: igen a kék diplomata rendszám ilyen. Tudod a poliikusoknak mindent lehet...

igen a kék diplomata rendszám ilyen. Tudod a poliikusoknak mindent lehet...
A diplomata autók jogállása hasonló, mint a külképviseleteké.
Az azért nem egészen úgy van, hogy mindent lehet, csak épp a sima gumitalpú rendõr nem intézkedhet! Pont ilyen mentessége van a képviselõknek is!
hát például az országos rendõrfõkapitányt nem büntetheti meg az egyszerû közlekes rendõr, mivel az a rendõrség fõparancsnoka, meg van olyan politikusoknál, hogy mentelmi jog stb. de hogy mindent lehet az tulzás, persze gyakorlatban nyilván nem packázik a rendõr egy olyan valakivel akinek messzire nyuúlik a keze. Hasonlóan egy nagyobb kaliberû alvilági arccal sem b*ziskodik az egyszerû rendõr, mert õ húzza a rövidebbet, persze törvény szerint rá iy ugyanugy vonatkoznának a szabályok

Tényleg van olyan mózeses babakocsi aminek a mózese beköthető a csecsemőnek az autóba "autósülésként"?

Ez egy elfogadott dolog, tehát a rend?r megállít akkor nem büntet meg?

Legjobb válasz: valami rémlik de a márkásak-nál csak. brendonba találsz szerintem

valami rémlik de a márkásak-nál csak. brendonba találsz szerintem
pl quinnynél igen van ilyen...a merev falúakat lehet hátra bekötni
Szia! Én úgymond fordítva ismerem. Tehát egy babysafe (pl. Maxi Cosi) ráerösíthetö a Quinny babakocsi állványára. Mi ezt használtuk! Például nagyon jó bevásárláskor, ilyenkor az "ülést" ráerösíted az állványra, s a baba nyugodtan aludhat. A hátránya viszont, hogy a baba ne üljön benne csak kb. 2 óra hosszat, több nem tesz jót a hátának.
A PegPerego Pliko Switch az olyan, nekünk az van. A mózesét belehet kötni a hátsóülésre, bár mi soha nem használtuk úgy, mert akkor már nem tudtam hátra ülni a pici mellé.
Nekem ez van: http://www.chicco.com/trio-for-me-full-optional/passeggio/da.. Az összecsukható vázra rakható a mózes, késõbb a hordozó, ami szintén autósülés 13 kg-ig/pihenõszék/etetõszék utána a két irányba fordítható sport. A mózesben is van biztonsági öv, tehát nem egyszerûen bekötöd az autóba, de a babát is még egyszer bekötöd. Nem sorolom, mindent tud és ha az árakat összeadod, ugyanannyiba került volna minden külön-külön. Nem tudom Magyarországon hol kapható, mert mi Olaszországban vettük.
Nekem Neonato Reverso Tris van, az beköthetõ, a külön vásárolható bekötõszettel. Valószínûleg minden Neonato hasonlóan mûködik. Sógornõmnek a háromkerekû Jané van, annak a mózeséhez szett sem kell. Valószínûleg a merev falú mózesek nagy részét be lehet kötni, ilyenekrõl érdeklõdj a boltokban. Rendõrrel még nem találkoztunk, de ezek az ISO szabvány szerint készülnek, mint az autósülések, el kell fogadniuk.

Tényleg van vízhajtású autó? Hogy működik ez a "technológia"?

Legjobb válasz: Sok lenne bemásolni, itt egy cikk róla: http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/tarogato&page=/magyjo..

Sok lenne bemásolni, itt egy cikk róla: http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/tarogato&page=/magyjo..
Van valami kísérlet - de ahhoz is alumínium kell a víz mellett. Hidrogénhajtású autóval is kísérleteznek - értelemszerûen elõbb el is kell készíteni azt a hidrogént. És elég veszélyes.
Csak úgy, hogy vizet töltesz egy kocsiba és megy nem is lehet csinálni (esetleg hidegfózióval lehetne, de az jelenlegi ismeretink szerint nem lehetséges), de a vizet, mint segédanyagot különbözõ formákban fel lehet használni, pl gõzként, hidrogén forrásként stb, de mindíg az a lényeg, hogy elõször energiát kell befektetni. Aztán, hogy most kitaláltak valami újat, azt nem tudom, még nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ütõs a cikk! Köszi! (amúgy most akarom létrehozni a fûenergia alapítványt, mert rájöttem, hogy ez a technológia a víznél is hatékonyabb, de nem akarom a rabló multiknak adni, szóval várom a felajánlásokat :) )
Hihetetlenül jól esik, hogy a kérdezõ nem dõlt be az elõzõ kommentelõ ember badarságainak. Tisztán vízüzemû hajtóegység, ami vizet használ üzemanyagként és plusz energiát termel, jelenleg nincs. A plazmásított víz (azaz H és O plazmakeveréke) tényleg "elég", de a plazma fejlesztéséhez jóval több energia kell, mint ami keletkezik.
Van vízhajtású autó. Nagyon egyszerû módon mûködik: A vízbõl kinyerik a hidrogént, elektrolízis segítségével, majd azt használják üzemanyagként. Gyakorlatilag bárki átalakíthatja az autóját egy kis tudással. A lényeg, hogy olyan intézkedéseket is kell tenni, ami rozsdamentesíti azokat az alkatrészeket amik berozsdásodhatnak.

Ha hitellel terhelt autót visszaadok a banknak, és elég rossz állapotban van a kocsi, tényleg visszafizettetik velem mégegyszer az egész hitelt?

Kb annyit ér most az autó, amennyi hitel van rajta (6 hónap van még hátra), de elég rossz állapotban van a kocsi. Ilyenkor csak a fennálló hitelösszeg és a kocsi értéke közti összeget kell megfizetni, vagy az állapotromlást is meg kell fizetni?

Legjobb válasz: A bank eladja (elárverezi) az autót, mivel õt nem érdekli mennyiért viszik el, lehet, hogy féláron és csak 1 év múlva, amikor már annyit sem ér, mint a hitel. A kamatok persze mennek a hitelre. A végén pedig ott leszel, hogy nincs autó, nincs fedezet, de van egy jó nagy tartozás. Amit vagy visszafizetsz egyben, vagy fedezet nélküli hitelként törlesztesz annyit, hasonló ideig, mintha autód lenne. Ördögi kör. Ott számolod el a dolgot, hogy a kocsi értéke mennyi. A kocsi értéke annyi, amennyiért a bank eladja. Tehát ha a kétmilliós autót a rossz állapot miatt 800ezerért adja el, neked meg 2 millió a tartozásod, akkor még mindig lesz 1.2milliód hátra.

A bank eladja (elárverezi) az autót, mivel õt nem érdekli mennyiért viszik el, lehet, hogy féláron és csak 1 év múlva, amikor már annyit sem ér, mint a hitel. A kamatok persze mennek a hitelre. A végén pedig ott leszel, hogy nincs autó, nincs fedezet, de van egy jó nagy tartozás. Amit vagy visszafizetsz egyben, vagy fedezet nélküli hitelként törlesztesz annyit, hasonló ideig, mintha autód lenne. Ördögi kör. Ott számolod el a dolgot, hogy a kocsi értéke mennyi. A kocsi értéke annyi, amennyiért a bank eladja. Tehát ha a kétmilliós autót a rossz állapot miatt 800ezerért adja el, neked meg 2 millió a tartozásod, akkor még mindig lesz 1.2milliód hátra.
Az a legrosszabb döntés, amit tehetsz, ha visszaadod a kocsit a banknak, mert ilyenkor a bank felszámol mindenféle eljárási illetéket, hitel lezárási díjat, szerzõdés szegéssel kapcsolatos díjakat. Ez együttesen akár több százezer is lehet. A kocsi értékét pedig nem piaci értéken veszi, hanem mélyen áron alul fogja beszámítani, tehát még a hátralévõ törlesztések sem fognak belõle kijönni, ha szerinted nem ér többet a kocsi, mint amivel most tartozol.
Rosszul esel neki. Úgy lesz, ahogy felettem leírták: A bank felszámol neked mindenféle költséget, majd eladja az autót. Példa: Hátra van még 600.000 forint befizetésed. Ha most leadod az autót akkor rádvernek 100-200 ezer forint költséget, majd eladják az autót mondjuk 300.000 forintért. Ilyenkor az van, hogy te tartozol a banknak 600e + 200E forinttal = 800e Ebbõl levonják a 300e-t amiért eladták az autót. Tehát te tartozol végeredményként a banknak 500e-el. 99%, hogy jobban jársz, ha befizeted a maradék részletet és végül eladod az autót.

Autósok! Drága a benzin? Tényleg? Azta! Mégis tele van a főváros /is/ dugókkal hogy sokszor mozdulni se lehet az autóktól! Szerintem meg ha drága lenne nem menne mindenki autóval szarni.

Kivétel az a sok munkába járó meg aki máshogy nem tudná megoldani! De rengetegen vannak akik megtehetnék tömegközlekedéssel is ugyanezt csak ahhoz nehéz a seggük!

Legjobb válasz: Mibõl gondolod hogy a sok autós lusta disznó? Mi van ha mindenkinek muszáj a kocsit használni? Te magad is kocsival jársz,akkor te is lusta vagy ezek szerint..Miért gondolod,hogy bárkit megszólhatsz ezért?? Nekem nincs autóm,nincs jogsim,így minden nap tömegközlekedési jármûvel járok.Mégsem fikázom egyik autóst sem,mert nem tudhatom miért így közlekedik.. Amíg végleg félre nem teszed az autódat,amíg nem kezdesz te is a BKV-val járni addig inkább fogd be a szád...

Mibõl gondolod hogy a sok autós lusta disznó? Mi van ha mindenkinek muszáj a kocsit használni? Te magad is kocsival jársz, akkor te is lusta vagy ezek szerint..Miért gondolod, hogy bárkit megszólhatsz ezért?? Nekem nincs autóm, nincs jogsim, így minden nap tömegközlekedési jármûvel járok.Mégsem fikázom egyik autóst sem, mert nem tudhatom miért így közlekedik.. Amíg végleg félre nem teszed az autódat, amíg nem kezdesz te is a BKV-val járni addig inkább fogd be a szád...
Elõre leszögezem, hogy vidéken lakom és Pestre járok dolgozni, így ennek tudatában válaszolok! Igen, marha drága, de egyszerûen a magyar tömegközlekedés egyenlõ a nullával. A BKV jármûvei koszosak, késnek, sokszor fûtés sincs, fertõ az egész, ráadásúl még drága is. A MÁV a másik, épp néztem a múlt héten a menetrendet, ha minden nap egy fél órás átlag késést mondok, akkor nem túlzom el a dolgot, elég kellemetlen a -10 C ban várni, ráadású ennyi pénzért. Végezetül azt mondom, hogy nekem megéri azt a pár ezer forint pluszt, hogy autóval menjek, kényelemben, melegben és tisztaságban háztól házig.
LoL kérdezõ! :D Te kész vagy. Menyi az intellingenciád, hogy nem fogtad fel mit írtam neked? :) 70 felett van azért? Egyél csak zsemlét, igazad van, az nem drágul a benzinnel... Szerencsétlen...
És arra nem gondolsz, hogy az a sok munkába járó stb., aki a kivétel, õk is vannak annyian, hogy az ezernyolcszázas években, lovaskocsi forgalomra tervezett utak átbocsátóképességét jelentõsen meghaladják?
Kedves kérdezõ, kívánom neked, hogy észrevedd majd a kenyéren, a benzin árát!
Leszarom a benzint. Dieseles kocsim van, nagyobb motorral, s ráadásul kevesebbet is eszik. Ez a véleményem a benzinesekrõl...
A kérdező hozzászólása: Na úgy látom nem csak én gondolkodom így! Örülök neki... A 19:50-es jól gondolja a dugódíjjal kapcsolatban sõt szó is volt már errõl hogy lesz valami ilyesmi... De mint kiderült az olajkályhák miatt van tele minden út vagyis velük van tele...
igazat adok a kérdezõnek. maximálisan. Sírnak, hogy ilyen drága a benzin.De basszus mindenki azt látja hogy tömve vannak az utak .Akkor miért ne emelnék? Emeljék csak nyugodtan. Én is autós vagyok. Magam ellen beszélek, sõt 10 litert eszik 100-on a kocsim és nem sírok, bõven fenn tudom tartani átlag fizetésbõl. Csak mert meggondolom hova érdemes beindítani a kocsit, nem úgy mint azok akik tényleg sz.rni is kocsival mennek
Szerintem a kérdezõt az zavarja, hogy (nagyon) sokan vesznek a kelleténél nagyobb autót hitelbõl, még a wc-re is azzal mennek és ezek után pampognak, hogy drága az üzemanyag. Én is sokat járok kocsival (kb. havi 1500 km = 75.000 ft), de pont az utóbbi két napban sokat BKV-ztam, mert sokkal gyorsabb. De erre van egy nagyon egyszerû megoldás. Holnaptól bevezetném a dugódíjat és az így keletkezett extra bevétel 100%-át visszaforgatnám a tömegközlekedésbe.
"Ez ugyanolyan, hogy nyomorgunk, de ugyanakkor minden Pláza tele van vásárlókkal" És még az internetet se kapcsolták ki :)
Drága a benzin de mit lehet tenni? Én kocsival járok dolgozni amióta itt a hideg. Este melóból nagyon jó hogy a 97E-169E egymás után elmegy és akkor marad a 161 ami körbe megy a kõbányai gyártelepen persze elötte 10 percig 4 nyitott ajtóval állunk Keresztúr központban. Ez nyáron nem érdekelt sokszor mentem kocsi helyett busszal de hidegben azért szívesen érek haza elöbb. Nem mindenhova járok kocsival. Belvárosba van dolgom akkor egyértelmû hogy BKV-val megyek be (és nem blicelek rajta).
Most a kérdezõ mellé kell álljak.Ne mondjátok már, hogy ez az autós tömeg mind a munkából jön.Ez ugyanolyan, hogy nyomorgunk, de ugyanakkor minden Pláza tele van vásárlókkal, és nem csak ünnepek elött.
Elárulom hogy a tömegközlekedés se olcsóbb mint autóval járni. Minek járjanak azok busszal akiknek van autójuk ha max 1-2ezer forinttal fizetnek többet havi szinten a benzinre mint amennyit fizetnének buszra.
Rengetegen megtehetnék, hogy tömegközlekednek, csak amikor egy 20 perces autózás helyett 1, 5 óráig kell buszozni, az már túlzás (anno így jártam fõiskolára). Most meg nem azért megyek havi 5000km-t, mert olyan rohadt kényelmes vagyok, hanem mert (mint sok más embernek) nekem az autó munkaeszköz. Mi lenne, ha a napi 6-7 tárgyalás helyett csak 2-re jutnék el? Ez lenne a realitás tömegközlekedve. Szóval hiába drága a benzin, le kell nyelni. Fater dízellel járt, amennyit a szervízben elköltött, talán még drágábban is jött ki vele...
21:46-os. Te olyan primitív vagy. Sokan csak a benzinnel számolnak közben pedig ott a biztosítás súlyadó, sok esetben casco, idõszakos szervíz, téligumi nyárigumi csere plussz ha elkopnak új gumi. Benzinszûrõ csere gyertyacsere, vezérmûszíj csere, fékcsere. Ezek amit minden normális autós max. 2 évente megcsináltat. Az olajcserét ki is hagytam. Erre jönnek még a kopóalkatrészek, egyéb dolgok amik meghibásodhatnak. Én nem vagyok autó ellenes autóval járok én is. De azrt maradjunk a realitások talaján.Ja meg új autónál ott a törlesztõ részlet is. Mire kitörleszted kevesebbet fog érni az autódmint amit csak az utolsó 2 évben fizettél. Tapasztalat. 5 éve fizet anyósom egy új kocsit még van rá 3 év. Kb. másfél millió Ft. Most ér az autója kb. egy milliót. Errõl ennyit
A kérdező hozzászólása: Utolsónak nagyon igaza van! De azt senki ne mondja hogy autóval mindig gyorsabb és nem drágább mikor sokszor araszolgatni kell amíg a busz a buszsávban vagy a villamosvágányon elhúz melletted, a kötöttpályás jármûvekrõl meg nem is beszélve! Egy 5-6l átlagfogyasztású autó vajon mennyit fogyaszt 1-es 2-esben araszolva? Legalább 10et 100km-re vonatkoztatva!
Akkor járjál busszal. Fõleg mi a fenét zavar a sok autós, ha a busz/villamos/metró úgyis elhúz és gyorsabb és olcsóbb. Ha meg beülsz és dugó van, akkor te is egy vagy a sok f.asz közül, aki kocsikázik, szóval minek is háborognál akkor?
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ha elolvastad volna visszább is vagy felfogtad volna amit írtam rájössz hogy csak akkor megyek mikor muszáj, de akkor se lehet mert lehetetlen közlekedni és felhúztam magam rajta, így született a kérdés! Elõbb tájékozódj mielõtt nekiállsz IGAZI MAGYAR-módjára mocskolódni!!!
Én fõiskolás vagyok és busszal járok suliba és kb 1 óra az út mivel át kell szállnom. Kocsival fele ennyi sem lenne de mivel diák vagyok így olcsóbb a bérlet. Haverral számolgattuk, hogy ha minden nap kocsival járnék akkor sokkal többre jönne ki mint a bérlet. Egyébként tényleg nagyon drága a benzin és tényleg csak a gazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy sokat kocsikázzanak.
Ma már alig van olyan család ahol nincs autó. Ha busszal kellene nagybevásárlásra menni akkor cipekedhetnénk a szatyrokkal, várhatnánk a buszra. A rokonokhoz se tudnánk akármikor elmenni mert hétvégén ráérünk de akkor nem jók a járatok. Ha mennék dolgozni akkor a szerszámokat nem tudnám elvinni a buszon mert sok és nehéz. Igaz hogy még tanulok de tegyük fel hogy nem vagyok diák hanem bent a városban dolgozok napi 8 órában, egy hónapban kb 20 napot. A bérlet, mivel 10km-re van a város 9300tf a volánnál. Ha kocsival 20szor bemegyek a városba megy hazamegyek akkor körülbelül ugyan ott tartok mint ha buszoznék. Igaz hogy kell fizetni az autóra kötelezõt, kell rá téligumi, néha javítani kell, de ahogy fent említettem nem mindent lehet megoldani busszal. Állatot például tudomásom szerint nem lehet felvinni a buszra. Sokszor látom hogy az anyukák szenvednek mire a tömött buszra feljutnak a babakocsival.
Lehet állatot vinni a buszra de neki is venni kell jegyet és szájkosár kötelezõ.
ost a kérdezõ mellé kell, hogy álljak.Ne mondjátok már nekem, hogy ez a hatalmas autós tömeg mind a munkából jön meg megy!!!Ez a kérdés másik változata:Nyomorgunk?mégis minden Pláza tömve van vásárlókkal, a pénztárnál 30 percig kell sorba állni.Pl:Müszaki osztályok, sport osztályok, játék osztályok...
Istenem... Ilyenkor jut eszembe az a szégyen, hogy ha esetleg egy másik bolygón élõ valakik figyelnek minket, engem is azonos fajba sorolnak ezzel a puffogó, irigy, felfuvalkodott, élhetetlen hólyaggal. Kérdezõ! Pukkadj meg :)
hogy neked* feltétlenül fontos
A kérdező hozzászólása: Lehet meghaladják de ha már ilyen olcsó /állítólag/ a benzin akkor miért kell mégjobban ellehetetleníteni a közlekedést a sok lusta miatt akik miatt ti is többet szívtok! Feltételezem ti is azért mentek autóval mert muszáj, ezért nem is rólatok szól a kérdés... Én is autós vagyok sõt ímádok menni taposni hozzáteszem eddig balesetmentesen, viszont csak akkor megyek ha muszáj de persze nem lehet mert mindenhol dugó van! Ja és nem eszek kenyeret mert meguntam... Zsemle kifli...
A kérdező hozzászólása: A dieselt nem is jegyzem mintha nem is lenne mert oké hogy olcsóbban karikázol de majd ha adagolót vagy hengerfejet kell cserélni és 0fok alatt segítséget kérsz hogy elindítsd, na akkor reklámozzad az olajkályhádat! És feltételezem hogy tõled meg is kaptam a választ mivel az OLCSÓ dízelautók miatt nem lehet megmozdulni... Köszönöm a kielégítõ választ!
A kérdező hozzászólása: A te intelligenciád nem akarja meghaladni azt a szintet hogy ráébredj, azt a zsemlés mondatot csak gúnynak szántam! Ha valaki gúnyolódik veled észre sem veszed? Gratulálok IQ fighter!
A kérdező hozzászólása: Többet járok tömegközlekedéssel mint autóval utolsó! Te is bírálsz anélkül hogy tudnád mikor miért megyek autóval! /Hozzáteszem azért a BKV-n bliccelek a vonat meg ingyen vanHAHAHA!/
1 éve etanolal járok 250l-je nem zavar annyira a benzin drágulása olyan 20% fogyaszt többet az autóm
A kérdező hozzászólása: Át is van alakítva?
Igen, sokaknak át van alakítva az autója... Nézd csak, létezik ám etanol-átalakító... Be is lehet kötni, az egyszerûbbeket egy majom is be tudja kötni. Képzeld, én még nem vettem meg az átalakítót a jelenlegi autómba, mert az elõzõvel eladtam azt is. Mily csodálatos dolog, nem?! És nem "[email protected] tönkre" a motort, ahogy sokan írják... Mik vannak?!
persze hogy átvan alakítva
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy létezik átalakító ezért is kérdeztem a válaszolótól de úgy tûnik neked ez nem jött át...
Szívesen megkérdezném a kedves kérdezõt, hogy vajon mi szorult a seggébe, amiért ennyire zaklatott, de ugysem lenne õszinte. Az a helyzet, hogy ilyen benzinár mellett ráadásul ilyen szar idõben senki sem autózik kedvtelésbõl.
Mindig azon emelnek, ami létfontosságú, nem vetted már észre?
A tömegközlekedés is drága és ezerszer inkább ülök a 25 fokos kocsimban kényelmesen a dugó közepén, minthogy kizsebeljenek a bkv-n a tömegben, befagyjon a p.icsám a megállóban, leüljek egy hugyos ülésre, átszállogassak, meg össze-visszagyalogoljak. Nem, én beülök, aztán majd a a célnél kiszállok. Csak nem nincs pénzed fenntartani az autódat és ba.ssza a csõröd, hogy másnak van?
Járjá' akkó' szekérrül vázze bátya!
A kérdező hozzászólása: Van pénzem egy autót fenntartani ráadásul nagyköbcentis. Lehet szorult valami a seggembe például az hogy néha mikor mennék autóval, nem lehet mert mindenhol a dugó! És berágtam. Lehet csak ez hozta ki belõlem ezt a kérdést!
Miért nem tömegközlekedsz? Miért vagy te másabb mint más? Itt háborogsz, hogy miért mennek autóval, közben meg te is beleteszed a s3gged. És nem hiszem el, hogy nekem feltétlenül fontos és máshogy nem tudod megoldani, mert másnak egyáltalán nincs autója és mégis mindent megold. Szóval te sem vagy jobb semmivel, mint akikre fújsz.
Drága, de mit tudunk csinálni? Ha drágulnak az élelmiszerek, leszoksz az evésrõl? Ha drágul a gáz (vagy távfûtés, vagy tûzifa, vagy ami van nálad) akkor nem fogsz többet fûteni? Egy héten kétszer használom az autót. Szerintem nem sok. Ezt is csak azért hogy bejussak a munkahelyemre hétfõn reggel és hazajussak péntek délután Budapestrõl Pécsre. Nem ez a hobbim, hogy ekkora távolságot tegyek meg, de közelebb nem kaptam munkát. Elõtte évekig voltam munka nélkül. A tömegközlekedés nem olcsóbb lényegesen, a körülményekrõl ne is beszéljünk, ráadásul akkor már elõzõ nap el kellene indulnom.

Kaptam egy 30000Ft-os büntetést gyorshajtásért, Balatonlellén 50 helyett 69-el mentem. Én életemben nem jártam Balatonlellén. Kép is van az autóról, amin a rendszám tényleg az enyém, de az az autó fekete, az enyém pedig piros. Mit tehetek ilyenkor?

Neten azonosítószámmal meg lehet nézni az ügy állását. Ott a képen az autó feketének látszik, az enyém viszont piros.De ezt foghatják a kamera min?ségére is. És a rendszámon kicsit furák is a számok, mintha át lenne javítva.

Legjobb válasz: Több mint érdekes amit írsz. Egy gép ugyanis nem téved - pláne ha fotón látod is az egyezõséget. Azt ugye Te sem gondolod komolyan,hogy a balatoni rendõrök retusált rendszámokkal gyûjtik a szabálysértési büntetéseket? Fekete-fehér képen nehéz a színt beazonosítani .... Ha az autótípus is stimmel akkor kezdj el azon agyalni,ki férhetett hozzá az autódhoz az adott idõpontban. Ugyanakkor az igazad teljes tudatában megtámadhatod a határozatot. Ez esetben szükséged lesz bizonyítékokra és tanúkra is,mert bemondásra semmit nem hisz el senki,pláne egy bírságoló hatóság. Sok sikert! (aztán oszd meg velünk a történteket is néhány hét múlva)

Meglöki a sün a gépet :D Ez az utolsó jó volt. Egyébként csalók voltak, vannak és lesznek. Ne fizesd ki a büntetést, mert késõbb ugyanígy jársz. Valaki hülyét csinál belõled, de lehet hogy csak véletlen egybeesés a két rendszám. Nekem azért meghökkentõ mik megnem történnek. :D
Több mint érdekes amit írsz. Egy gép ugyanis nem téved - pláne ha fotón látod is az egyezõséget. Azt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a balatoni rendõrök retusált rendszámokkal gyûjtik a szabálysértési büntetéseket? Fekete-fehér képen nehéz a színt beazonosítani .... Ha az autótípus is stimmel akkor kezdj el azon agyalni, ki férhetett hozzá az autódhoz az adott idõpontban. Ugyanakkor az igazad teljes tudatában megtámadhatod a határozatot. Ez esetben szükséged lesz bizonyítékokra és tanúkra is, mert bemondásra semmit nem hisz el senki, pláne egy bírságoló hatóság. Sok sikert! (aztán oszd meg velünk a történteket is néhány hét múlva)
A kérdező hozzászólása: Valóban szines a kép, mert a fû is zöld rajta, de az autó fekete.És aznap Agárdon voltam a családdal, az autóval.Szal mindenképp csalásról van szó.Ezt max tanukkal tudom bizonyítani, de hivatalosan nem...A fellebbezés pedig 5000 ft.Lehet a gyorshajtónak van ott ismerõse és átírták a képen a rendszámot.Mert az egyik szám kisebb a többinél és érdekes formáju is.De kicsit homályos....
A kérdező hozzászólása: Eszem ágában sincs kifizetni.Tegnap tettem a helyi rendõrségen egy hivatalos bejelentést, amiben elmondtam az egész sztorit.Errõl kaptam egy hivatalos rendõrségi papírt, amit el kellett küldenem a Vas megyei kapitányságra, akik ezzel foglalkoznak.A helyi rendõr véleménye az volt, hogy szerinte nem kell majd fizetnem.De várom a fejleményeket, mit reagálnak...
szerintem ilyenkor meglöki a sün a gépet. Túl lassan mentél, plusz 15tel kell menni, akkor nincs hova löknie, mert lebukik
Már hogyne tudnának manipulálni. Velem pl: látom, hogy mérnek, ezért direkt lassan mentem, 30-cal. 4 nap múlva jött a büntetés, hogy 71 km/h. Na ennek mi a megoldása?
a múltkor mentem egy autó mögött, végig azt hittem J a rendszámának a vége. Aztán egy kanyarban megláttam más szögbõl, hogy U, csak felrakott két hatalmas gyorskötözõt, mintha a rendszámot akarná rögzíteni. Szerintem így járhattál te is. Lehet könnyebbnek tûnik most befizetni 30ezret, de a problémád nem oldódik meg, az a kocsi tovább fogja neked ontani a csekkeket. A fotókat tudtommal gép értékeli ki, ezért nem veszi észre z ilyesmit, te meg fizetsz mint a katonatiszt valaki más hülyeségei miatt. Vágdki a képrõl a számos részt, és tedd fel csak azt!
Megmutatod a képet? :-) És a Te kocsid képét is, érdekes... :/
a kép nem retusált, valaki hamis rendszámmal járkált arra, tegyél bizonyítási indítványt a közig eljárásban, és egyedi azonosítójel meghamisítása miatt tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen a lakóhelyed szerint illetékes rendõrkapitányságon v ügyészségen. Az errõl szóló jegyzõkönyvet csatold a bizonyítási indítványhoz.
2-es a trafis képek már régóta színesek.... pár hónapja volt egy olyan valamelyik tévében, hogy egy hapsi is kapott csekket. A képen máshol volt a rendszám mint a valóságban ( lökhárító alja, és a csomi ajtó levolt falazva ) a valóságban meg a csomi ajtón, ahhol a helye is volt. Na az vajon retusált kép-e ???.....
Írj fellebbezést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!