Találatok a következő kifejezésre: Tényleg van a szívhangnak (3 db)

Tényleg van köze a szívhangnak a gyerkőc neméhez?

Volt aki azt mondta,hogy ha er?s akkor fiú,ha "hallkabb" akkor lány.

Legjobb válasz: Szerintem nincs. Mert amit hallasz a szívhang vizsgálatkor az valójában nem szívhang,hanem a gép által generált hang, amit a szív lüktetése alapján generál. ezt a gép segítségével lehet halkítani és erõsíteni. Olyankor nem a szívhang erõssége a lényeg, mert az a gép beállításán múlik, hanem az, hogy percenként hányat lüktet.

Szerintem nincs. Mert amit hallasz a szívhang vizsgálatkor az valójában nem szívhang, hanem a gép által generált hang, amit a szív lüktetése alapján generál. ezt a gép segítségével lehet halkítani és erõsíteni. Olyankor nem a szívhang erõssége a lényeg, mert az a gép beállításán múlik, hanem az, hogy percenként hányat lüktet.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez akkor biztos megint valami babonaféle.. Ma voltunk nst-n elég erõsen hallottam, mint egy kis mozdony!:)

7 hetes vagyok, 2 napja vérzek. A tegnapi UH-n minden rendbe volt, a baba nő, van szívhang is, a doki szerint minden ok. Haematoma nincs. De akkor miért vérzek? Ez tényleg előfordul? Vagy valami rossz előjel? Az előző terhességem alatt nem volt ilyen.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy most menstruálsz? Nálunk anyukámnak megjött a harmadik terhességénél.De ha az orvos megvizsgált akkor szerintem tényleg nincs baj és nyugodj meg!

Nem lehet hogy most menstruálsz? Nálunk anyukámnak megjött a harmadik terhességénél.De ha az orvos megvizsgált akkor szerintem tényleg nincs baj és nyugodj meg!
szerintem ha van rá lehetöség menj el másik orvoshoz is, nem baj az ha más is megnéz, mennyi vérzésed van, piros, vagy csak barna?

Tenyleg igaz hogy ha mar van szivhang akkor lecsokken a veteles kockazata valamennyire?

es a 12. Het utan pedig minimalis az esely vetelesre? Mikortol lehet megnyugodni teljesen? Az egyik orvos azt mondta nekem hogy kb a 24. Heten mar biztosan megmarad a baba es nem lesznek komplikaciok altalaban. De ma olvastam hogy volt akinek a 36. Heten "nem lett" szivhang. Tudnatok tapasztalatokat leirni ilyen temaban, mar akinek nem kellemetlen rola beszelni. Koszonom

Legjobb válasz: Inkább a 16. hét, ilyenkorra tapad meg általában stabilan a méhlepény. De nem kell rémeket látni, mert bekattansz, hiszen probléma bármikor elõfordulhat, akár a terhesség utolsó napján, vagy szülés közben is, de a legtöbb terhesség rendben lezajlik, gondolj inkább erre.

Inkább a 16. hét, ilyenkorra tapad meg általában stabilan a méhlepény. De nem kell rémeket látni, mert bekattansz, hiszen probléma bármikor elõfordulhat, akár a terhesség utolsó napján, vagy szülés közben is, de a legtöbb terhesség rendben lezajlik, gondolj inkább erre.
Hát sajnos komplikáció az egész terhesség alatt adódhat bármikor, de ilyenekre nem szabad gondolni sem, mert a negatív gondolatokkal be lehet vonzani a rosszat!!! Egyébként azt mondják, hogy az elsõ 12 hét a kritikus, és aztán csökken a vetélés kockázata.
teljesen megnyugodni semmikor sem lehet, mert bármikor történhet baj. az unokatestvérem 20 hetesen vetélt el, és meg kellett szülnie a babát. :( DE azért ez nem történik meg mindennap-szóval nem szabad stresszelni. és ha megszüleik a baba, utána sem fogsz soha többet megynyugodni, mert örökös aggódás vár rád..
Én 6 hetes +2 napos vagyok. Pénteken megyek magán UH-ra, mert nõgyógyászhoz csak aug.6-ra kaptam idõpontot... De tudni akarom hogy jó helyen van-e, és akkor már dobognia kell a kis szívének. Múlt héten jutott nekem is eszembe ez a gondolat: Mostantól az egész életem egy nagy aggódás lesz. Nemcsak amíg meg nem születik, örökké, amikor 20 éves lesz és nyaralni megy, akkor is aggódni fogok :) Nagyon szurkolok a kérdezõnek, és kívánom hogy minden rendben legyen.
Nem akarlak riogatni, de nekem 6hetesen volt szívhang, sajnos mégis elvetéltem: :((
Amit a 6-os mond az iszonyat gyakori. Valóban attól, hogy 6 hetesen volt szívhangja az még nem biztosíték semmire sem. Inkább a 12 hetet mondnám, hogy utána valamivel kisebb az esély a problémára. De inkább az az elv igaz, hogy minél nagyobb annál strapabíróbb.
Az elejétõl teljesen meg kell nyugodni. Az aggódás többet árt, mint használ. Én pénteken voltam 9 hetes. Elõtte egy héttel uh-on volt szívhang és minden rendben volt. Sajnos péntekre bevéreztem és görcsöltem, rögtön uh ahol mondták, hogy a terhesség nem él utána irány az orvos. Mûvi beavatkozás. Pár óra volt az egész, olyan gyorsan történt minden. Már túl vagyok rajta, de a lelki feldolgozás borzasztó. Szóval nem szabad túlaggódni, nem szabad vetélésre gondolni. Rossz bármikor történhet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!