Találatok a következő kifejezésre: Tényleg teherbe esni (46 db)

Mit gondoltok a cicka fark teáról? Tényleg hatásos ha teherbe szeretnék esni? Eddig nem sikerült teherbe esnem az előző 2 gyerekemmel elsőre össze jött!

Legjobb válasz: Én azt menstruációs görcsökre szoktam inni, arra hatásos. Van akinek használ, van akinek nem, én nem tudom, de egy kicsit azért placebó hatást is sejtek mögötte. Hiszel benne, hogy akkor most ettõl vagy attól teherbe esel, lehet az sima folsav, vagy egyszerû vitamin, gyógytea, akármi, sokaknak csak ennyire van szüksége, hogy tényleg sikerüljön, hogy higgyenek benne...

Én azt menstruációs görcsökre szoktam inni, arra hatásos. Van akinek használ, van akinek nem, én nem tudom, de egy kicsit azért placebó hatást is sejtek mögötte. Hiszel benne, hogy akkor most ettõl vagy attól teherbe esel, lehet az sima folsav, vagy egyszerû vitamin, gyógytea, akármi, sokaknak csak ennyire van szüksége, hogy tényleg sikerüljön, hogy higgyenek benne...
Amennyire én tudom a cickafark+palástfû tea elég hatásos, mondjuk mivel nekem rendszeres 28 napos ciklusom van, így én - most második hónapja - peteérés utáni második naptól ittam a palástfüvet, cickát nem, mert az bezavarhat a rendszeres ciklusba. Nem tudom, hogy ez segített-e, de pont ma reggel teszteltem pozitívat! :-) A tea mellett szedek elevitet és méhpempõvel kombinált ginsenget-bár azt most azt hiszem abbahagyom, az emberemnek c, e vitamint és folsavat adtam, állítólag a férfiaknak is hasznos a folsav.

A Pharmatex termékektől tényleg teherbe lehet esni?

Mivel elég sok negatív véleményeket olvasok ezekr?l a termékekr?l,hogy teherbe esnek,stb Párommal 1 éve csak a megszakításos módszert alkalmazzuk,és még nem történt baj. De gondoltam hogy használhatnék kúpot vagy krémet. Kell mellette még védekezni valamivel?

Legjobb válasz: A terméktõl nem fogsz teherbe esni:) a használata mellett viszont nagyon sokan teherbe esnek.

A terméktõl nem fogsz teherbe esni:) a használata mellett viszont nagyon sokan teherbe esnek.
A terméktõl nem fogsz teherbe esni :-D Viszont a használata ugyanúgy nem nyújt 100%-os védelmet, ahogy semmi. De még mindig biztonságosabb, mint a megszakításos módszer.
Látom, ti is észrevettétek :) Vicces volt a kérdés.
Szerintem a megszakításos+a pharmatex jó lesz. De külön-külön nem valami biztonságos. Mondom én, aki spirál és fogigátló mellett esett teherbe:O
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ja bocsi kicsit hülyén fogalmaztam. :D

Ha a csajba beleélveznek és semmi védekezés nem volt, kb mekkora eséllyel esik tényleg teherbe? Csak mert tudtommal nem mindig szoktak teherbe esni

Legjobb válasz: "Csak mert tudtommal nem mindig szoktak teherbe esni." Azért remélem védekeztél... egy álnévvel *trollface*

A 35 azt jelenti, hogy 100 nõbõl akik egész évben így csinálták 35 esett teherbe. Tehát ebbõl is következik: a megszakításos védekezés NEM védekezés, hanem orosz rulett.
Akkor legközelebb ne túráztasd az agyunkat azzal, hogy azt írod, hogy beleélveztél. A megszakításos közösülés pearl indexe 35%, ami még mindig nagyon magas érték. A tabletta 0.5%-os, csak a miheztartás végett, tehát 70-szer nagyobb az esély a terhességre, mintha azzal védekeztetek volna.
"Csak mert tudtommal nem mindig szoktak teherbe esni." Azért remélem védekeztél... egy álnévvel *trollface*
50% vagy teherbe esik, vagy nem.
A terhesség nem egyértelmû dolog, esélyek vannak rá. Ennek a mérésére találták ki a pearl indexet, ami azt mutatja meg, hogy átlagosan aktív szexuális életet élõ nõk közül egy éven belül hányan esnek teherbe. A védekezés nélküli érték 85%. Ezt ha lebontod aktus szintre, akkor jóval kisebb számot kapsz, tehát jó esélyed van, hogy megússzátok. Ennek ellenére van rá esély, hogy terhes lesz, kb. 1:100-hoz, de ez emberfüggõ, van akinél rögtön elsõ alkalommal megtörténik, van akinél évekig sem.
Én erõsen javaslom h védekezzetek :) Gumi se akkora rossz dolog, hisz elég sokan élnek vele( én is :) ), de ha nem ellenzi, akkor tabletta és megmarad a jelenlegi szitu, csak nyugalomban :)
Figyelj, tök mindegy, hogy mennyi az esélye, ha az a csaj amit te megdugtál, terhes lesz. Nem a százaléktól fog eldõlni, hogy most terhes e a csaj vagy sem. :) Hülyeség ilyet kérdezni.
"szeretem a kihívásokat :) " az jó dolog, csak ne mások életével és egészségével játszál, hanem a p*csöddel. értelmi fogyatékos nõd meg szintén azzal, ami a lába között van :S
az attól függ, hogy volt-e peteérése akkor vagy nem. a menstruáció elõtti 1 hét pl szinte teljesen veszélytelen, de ha az utolsó menstruáció után volt 2-3 héttel akkor lehet félni jobban.
20%
A kérdező hozzászólása: szeretem a kihívásokat :) köszi mindenkinek a válasz adást :)
A kérdező hozzászólása: jó csak szeretnék minden szemszögre választ kapni. és ez hogy 35% ez az akar lenni hogy akik egész évben ezt csinálják azoknak a 35%-a esik teherbe?
A kérdező hozzászólása: nem védekeztünk de nem is élveztem bele igazából, kivettem még mielött elélveztem volna csak épp lehetséges hogy azért egy kicsi bejutott és ugy ennek szeretném tudni hogy mekkora esélye van hogy teherbe esik :)
csajtól, pasitól is függ. Kb. 0-tól 99%-ig terjedõ skálán bárhol.
0-100%
Lehet, hogy szereted a kihívásokat, nem ezt fogod mondani 9 hónap múlva, mikor a te kihívásod miatt egy lány, annak családja és egy újszülött kisgyermek élete tönkre megy, mert nem voltál képes gumit húzni

Szoptatás alatt tényleg nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: De teherbe lehet esni!

De teherbe lehet esni!
A szoptatás nem védekezés, spontán péd lehet alatta is.
A nõgyógyászod nem világosított fel? De igen, teherbe eshetsz méghozzá úgy hogy szülès után még meg sem jött.Olvass utána mert érdemes.
Ez egy régi tévhit! Sokáig azt gondolták, hogy nem lehet, mivel menzi sincs. Csakhogy a peteérés hamarabb történik, mint az elsõ menzi, amit elõre nem lehet tudni. Rengetegen estek teherbe már így. Ráadásul nem a szoptatáson van a hangsúly, hanem azon, hogyha valaki sûrûn, intenzíven szoptat, akkor általában nem jön meg, tehát (elvileg!) nincs peteérés. De akinek már megjött a menzije, annak aztán vajmi keveset jelent, hogy szoptat-e. Tehát ameddig szülés után nem jön meg, addig valamivel kevesebb az esély, de nem lehetetlen!
[link]
Durva, hogy ez 2014-ben Magyarországon még kérdés... Lehetsz terhes szoptatás alatt. Millió példa van rá.
Itt vagyok én az egyik példa. Mi terveztük, a fiunk mellé szeretnénk 2. babát. Igaz, hogy a kisfiunk már csak napi 1x szopizik, de szopizik. És épp tegnap teszteltem egy pozit.:-) Szval, teherbe eshetsz. Érdekes, a nõdokim a 6 hetea kontrollon anno azzal kezdte, hogy reméli, tudom, hogy a szoptatás nem egy fogamzásgátló módszer. Neked nem mondta a dokid? Lehet, hogy terhes vagy?
Én például nem tudtam teherbeesni a szoptatás alatt, pedig sosem védekeztünk. Erõsek voltak a hormonjaim. Elvileg úgy van kitalálva a természet, hogy ne tudjál teherbeesni amíg egy másik babát kell etetned. De a hormonszint változhat, sok minden befolyásolja, pl éjjel szoptatsz-e, vagy hány percig és milyen gyakran szoptatsz stb. Én megnézettem a szoptatás vége felé a prolaktin hormont és még enyhén a határérték felett volt, pedig 1-2x szoptattam már csak. Viszont mind a 2x sokáig tudtam szoptatni és rengeteg tejem volt. Doki szerint 1% os hormon eltérés is már akadályozhatja a teherbeesést. Barátnõm viszont simán teherbe esett szoptatás alatt. Máshogy mûködünk..
Nekem nem sikerült sajnos, mostmár reméljük sikerül 1, 5 hònapja nem szoptatok!

Ha valaki tűvel pici lyukat szúr a gumi ondózsákjára tényleg teherbe lehet esni?

Csak kérdezem.Ezen vitatkoztunk vmelyik nap és sztem nem lehet,mert egy t?vel olyan pici a lyuk,hogy sztem ott nem jön ki semmi.

Legjobb válasz: Mivel a spermium folyékony halmazállapotú, bármiylen lyukon átmegy. Teherbe lehet esni így is, hiszen egy cseppben is rengeteg kiskatona van és elég 1 is. :)

Mivel a spermium folyékony halmazállapotú, bármiylen lyukon átmegy. Teherbe lehet esni így is, hiszen egy cseppben is rengeteg kiskatona van és elég 1 is. :)
És hogy lyukasztotta ki? Ki bontotta és úgy? És szerinted a bontott óvszert utánna elhasználják? És ennyi esze van a barátodnak, utálatból terhebe esetni egy lányt. Mondjuk, hogy egy ilyen hülyével jársz az is téged minõsít. És jobban tennéd, ha 16 évesen nem az interneten lógnál, hanem suliban lennél!!!
Szerintem meg, a pasid még nem akar gyereket, Te meg már igen és így akarsz teherbe esni. Olcsó trükk. Egyébként a kérdésedre válaszolva, igen teherbe lehet esni.
Nos... van még a tarsolyomban hasonló, és el sem fogod hinni, de már évek óta fejbõl megy. :) (Bármennyire hihetetlen, léteznek ilyenek is.) Legyen egy idevágó, M. Gandhitól: "Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megõrizd a nyugalmad, ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." Egyébként valóban igazad van, mert anno a gimiben nekünk sem tanítottak ilyeneket... Akkor maradjunk annyiban, hogy az évek, meg az élet... :)
A kérdező hozzászólása: Majd én tudom, hogy mit tudok és mit nem.Leszarom, ha butának tartasz azért mert nem tudtam.Tudod a gimiben nincs olyan óra ami ezt a kérdést boncolgatná.De úgy gondoltam, hogy nem jön át azon a pici lyukon, mivel kipróbáltuk vízzel és sem jött ki... De ha így könnyebb a lelkednek, akkor tudod mit?Vicc volt, tudtam a választ. Lincoln.....He-he Meddig keresgéltél a neten mire rábukkantál egy idevágó idézetre, hogy te meg ilyen okosnak tûnj? :D
Bizony elõfordulhat teherbeesés! De mivel te gimnazista vagy, valószínûleg tudtad is a választ, s ezt a kérdést is csak viccnek szántad... Apropó, lenne egy idevágó idézetem Abraham Lincolntól, miszerint "Jobb csendben maradni, és hagyni, hogy azt gondolják buták vagyunk; mint megszólalni, és minden kétséget eloszlatni e felõl." ... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális hangot:) Tényleg nem tudtam erre a kérdésre a választ és komolyan érdekelt. És errõl az esetrõl jutott eszembe.Csak azt tartottam érdekesnek, hogy meg kell magyaráznom, hogy honnan jutott eszembe, különben azt hiszik, hogy egy alattomos számító felnõtt ember vagyok aki odáig süllyed, hogy a hõn áhított baba miatt még arra is képes lennék, hogy undorító módon kilukasztgatom a saját gumijainkat. Na mindegy.Szóval egyébként elõfordulhat a teherbeesés. Köszönöm
Legjobb tudomásom szerint minden óvszer belseje spermaölõ szerrel van átitatva. Ettõl persze még teherbe lehet esni, de kisebb az esély, mint normál esetben. Annyit nem ér az egész, hogy felhúzd magad a válaszokon. Tudod mi felnõttek már csak ilyenek vagyunk, és ki vagyunk élezve a kis és fiatalkorúak hülyébbnél hülyébb kérdéseire. Szerintem ez most nem tartozott ebbe a körbe. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: "anyuci, apuci" nem tudom mit szólnának hozzá, 3éve meghaltak... Nem hiszek magamról semmit, sajna nagy tévedésben vagy. Úgy látom egyébként, hogy nem igazán érted a történetet, talán olvasd el még egyszer miket írtam... De ha nagyon magas, megpróbálom újra kifejteni: Egy koleszban lakunk mind a 4en.Én a lány szobatársa, a pasim a fiúé. Kilukasztotta a gumiját, elmondta rögtön nekem és kb 20perc múlva együtt nevettünk a dolgon mind a 4en... És a pasim vett nekik egy doboz gumit. (Hozzátenném, h akinek a gumija ki lett lyukasztva csak visszakapta, mert õ ugyanezt csinálta a pasimmal mikor az elõzõ csajával járt egy fél éve)És õk sem használták fel azt a gumit, mert elõtte megmondta a srác) Szóval még õk sem fogták fel olyan drasztikusan, mint te kedves válaszoló és egyikük sem mondta, hogy milyen nagy lánynak érzem magam... Ha pedig azok közé az elkeseredett nõk közé tartozol akik régóta próbálkoznak egy baba összehozásával és bántónak érzed a kérdésem, akkor nem kell válaszolni.Bocs Meg sok sikert... És ha egyszer összejön, ne ilyen viselkedésre tanítsd, hogy másokat 1bõl elítéljen egy kérdés miatt... A kérdést meg azért tettem fel mert komolyan érdekel, nem viccbõl.
16éves vagy azt hiszed nagylány de ez amit csináltok elég gyerekes vicc....ha meg ezt tartjátok viccesnek kíváncsi lennék ha teherbe esnél, h reagálnál és mit szólna anyuci meg apuci. ezt az oldalt nem a poénos kisded játékaitokra találták ki, képzeld sok olyan ember van aki tényleg szeretne babát és komoly kérdései vannak.
A kérdező hozzászólása: Érdekes emberek vagytok ti:) hehe Kis köcsögözöl látatlanba... Fogadjunk te nem is voltál fiatal mi?Sajnállak.De most tényleg és õszintén. Tudod akinek ki lett lyukasztva, az se mondta a haverjára hogy kis köcsög.És azt hiszem neki talán több joga lett volna. Ha kihagytam volna: Nem használták fel a lyukas gumit.
Kis köcsög..
A kérdező hozzászólása: Nem bontotta ki, hanem zacsin keresztül szúrta át. Nem gondoltam, hogy be kell számolnom az egész esetrõl, és hogy ide ilyen rosszindulatú emberek járnak, h kérdezek vmit, elõször meggyanúsítanak aztán meg engem szapulnak. Poén volt az egész és a srácnak is megmondta, hogy kilyukasztotta.Jót röhögtünk az egészen.Attól függetlenül ki nem állhatja a csajt, de azért õ sem egy rohadt tuskó. Egyébként meg nem azt kérdeztem, hogy mi a véleményed rólam, vagy a pasimról.Ja és járok gimibe és nehogy már te akard nekem megmondani hogy mikor hol lógjak... Én se mondom, hogy inkább dolgozzál normálisan ahelyett hogy netezgetsz. Ha nem tudsz kulturáltan válaszolni, akkor légyszíves inkább sehogy ne válaszolj. Köszi
A kérdező hozzászólása: Elmondanám, hogy 16éves vagyok, 1hónapja járok egy sráccal, és eszem ágában sincs gyereket szülni.Vele vitatkoztam ezen, mert a haverja gumiját kilyukasztotta, hogy terhes egyen a csaja(mert ki nem állhatja)sztem ettõl nem lesz terhes, szerinte igen. De ha nagyon gyereket szeretnék sem így oldanám meg. Vagy elhiszed vagy nem, de tulajdonképpen nem is érdekel.
A kérdező hozzászólása: Így lesz a legjobb...

A cisztától tényleg nem lehet teherbe esni?

A dokim a múlthéten megállapitotta hogy cisztám van a jobb petefészkemben és mondtam neki hogy 16-án készülünk a medd?ségi központba mert már ez a 3. éve hogy nem sikerül a baba és azt mondta hogy addig ne is menjünk amig cisztám van mert fölösleges,vagy elmúlik magátol vagy meg?t ugyanugy mint 2 évvel ezel?tt.De én nem akarom mégegyszer végig játszani ezt az egészet.Ki tudja miért jön ki a ciszta 2 évente, ? mindig az idegességre fogja én pedig már utána akarok járni.Tanácsokat kérnék.

Legjobb válasz: Szia!Tudom mit érezhetsz.Én is így jártam.Cisztám volt kétszer,és meg is operáltak.Tavaly májusban,és elég nagy mûtét volt.Azóta sikerült teherbe esnem!Most vagyok a 30.hétben.Sok sikert neked is!

Szia!Tudom mit érezhetsz.Én is így jártam.Cisztám volt kétszer, és meg is operáltak.Tavaly májusban, és elég nagy mûtét volt.Azóta sikerült teherbe esnem!Most vagyok a 30.hétben.Sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Nah hát ez az engem már egyszer megmûtöttek 2 évvel ezelõtt és utána sem sikerült most megint ki alakult most majd megint várjak 1 évig...áhhh nem játszom mégegyszer el!

Ha a baloldali (vagy bármelyik) petefészek hátrébb helyezkedik el tényleg nehezebb teherbe esni?

Legjobb válasz: Errõl még nem hallottam. Hátrahajló méhrõl már igen. Nálam is azt állapítottak meg és a doki csodálkozott, hogy elsõre sikerült teherbe esnem. Hát ennyit ezekrõl a "hiedelmekrõl"...

Errõl még nem hallottam. Hátrahajló méhrõl már igen. Nálam is azt állapítottak meg és a doki csodálkozott, hogy elsõre sikerült teherbe esnem. Hát ennyit ezekrõl a "hiedelmekrõl"...

Előváladéktól tényleg ilyen könnyű teherbe esni? Mégis mennyi esély van rá, hogy csak az előváladéktól teherbe essen valaki?

Legjobb válasz: Nekem is szakemberek mondták h az elõváladék tartalmazhat spermiumot. Ha nem tartalmazna mindenki megszakítással védekezne, és az orvosok se intenének ettõl a fajta védekezéstõl. Lehet sok tini elolvasta a te kis kommentárodat h nincs benne spermium, és nagy örömmel alkalmazzák majd a megszakítást...Van ismerõsöm aki így esett teherbe. A tények magukért beszélnek.

Nekem is szakemberek mondták h az elõváladék tartalmazhat spermiumot. Ha nem tartalmazna mindenki megszakítással védekezne, és az orvosok se intenének ettõl a fajta védekezéstõl. Lehet sok tini elolvasta a te kis kommentárodat h nincs benne spermium, és nagy örömmel alkalmazzák majd a megszakítást...Van ismerõsöm aki így esett teherbe. A tények magukért beszélnek.
Nem olyan könnyû... egyátalán... egyrészt a nõnek épp a legtermékenyebbnek kell lennie a férfinak meg kell, hogy legyen spermium az elõváladékában, és ez sem mindenkinek van! De ez sem elég, mert életerõs spermiumnak kell ott lennie és nem egy kis gyengécskének aki az elsõ kanyarban meghal. :) El kell jutnia a petesejtig de arra sincs garancia, hogy oda bejut... és elõváladék ha tartalmaz spermiumot akkor igen kis számban, hiszen nem az a funkciója, így még kevesebb az esély arra, hogy teherbe essen valaki... hiszen minél kevesebb spermium annál kisebb esély a teherbeesésre.
Utolsó 2: Ha tudnátok olvasni és eljutottatok volna a szövegértelmezés azon szintjére, hogy megértitek, amit olvastok akkor látnátok, hogy pontosan leírtam, hogy MILYEN ESETBEN TARTALMAZHAT spermiumot az elõváladék. Ezt a nõgyógyász is tudja, ezért mondta amit mondott. Csodák pedig nincsenek.
kb. 0, 1% esélyed van az elõváladéktól teherbe esni. Azzal a tévhittel szemben ami az elmúlt pár évben terjed (fõleg itt), az elõváladék NEM TARTALMAZ spermiumot. Egy külön mirigy termeli. Funkciója az, hogy kitisztítsa ejakuláció elõtt a hugycsövet, mivel a vizelet kémhatása káros a spermákra. Namost az elõváladékban akkorlehet spermium, ha a hugycsõben volt spermium. Tehát ha a férfi a legutolsó ejakulációja óta nem vizelt. Ha vizelt akkor a savas kémhatás minden bizonnyal az eselegesen ki nem mosódott spermát is megöli percek alatt. És ha még valami durva véletlen folytán mégis kerülne kis mennyiségû spermium az elõváladékba a hugycsõbõl, annak akkor is minimális az esélye arra, hogy elérjen a petesejtig. Egyrészt az "út" nagyon hosszú. A sperma nem "szórakozásból" spriccel ki a péniszbõl, hanem azért, hogy minél kevesebbet kelljen úsznia a spermának. Az elõváladék viszont nem spriccel. Másrészt a spermák 99%-a az út közben elpusztul. Az elõváladékban pedig ha van is akkor olyan alacsony az életképes spermiumszám, hogy veszélyesebb átmenni a zebrán, mert ott több esélyed van rá, hogy elüt egy autó. Az ilyen "jajj azelõváladéktól 2gumival teherbeeestem" típusú íróknál valószínûleg nem csupán elõváladékról volt szó, hanem a tapasztalatlan férfi tag elélvezett, un. részlegsen (közepes mennyiségû spermium távozik a péniszbõl, ám az nem lankad le és a nemi vágy nem múlik) csupán nem észlelte.
Nekem nõgyógyászati asszisztens mondta, hogy igenis tartalmaz az elõváladék spermiumot.
Szerintem akárhány % az esély, akkor is megvan...én inkább nem kockáztatok... Szerintem még túlzásba is viszem a parázást...:S Na de mindegy....én így gondolom...
Ja értem már...akkor legközelebbi együttlétnél majd megkérdezi a csaj a pasit h kicsim, pisiltél már a tegnapi óta? Igen...Oké akkor csináljuk megszakítással!:D
Igenis, és teherbe lehet esni elõváladéktól! Nekem a második gyermekem is így "sikerült", és barátnõmnél is a legkisebb! Nem egy netes kamudokinak kell hinni, hanem a valódi orvosoknak, és a statisztikának! Elõváladéktól esik teherbe 20-ból minimum 1 nõ!
Ja és még a linkhez hozzáfûzöm. Hogy aki azthiszi hogy az elõváladék tartalmaz spermát az nem tanult biológiát.
Van rá esély... de van aki nem esik ettõl teherbe..
Kb. 5% esélyed van. Döntsd el, hogy ez könnyû, avagy nehéz.
Egy valódi orvos pontosan tudja, hogy a Cowper mirigyek egy árva darab spermiumot sem termelnek... Ti meg azért esetetek teherbe, mert a pasitok ejakulált csak nem merte bevallani vagy maga sem vette észre. Csodák nincsenek, ez 8. elemi osztályos biológia.

Tényleg nehéz teherbe esni, ha az LH értéke sokkal nagyobb az FSH-nál?

A n?gyógyászom PCOS-t írt a papíromra és elmentem endokrinológiára is, ahol csináltak hormon vizsgálatokat. Minden a normál tartományban volt, azonban mégsem esek teherbe, így bukkantam rá arra, hogy lehet az is, ha az FSH-LH nincs összhangban. Nekem 6x nagyobb az LH érték.

Legjobb válasz: A pcost kezelni kell így nem fogsz tehetbe esni. 3as kezelésre van szükséges.merckformin+dièta+sport. a pcost inzulunrezisztencia okozza. amit ha nem kezelnek nem lesz gyereked ès elõbb utòbb cukor beteg leszel. menj el a mensmentisbe ott segítenek rajtad.

A pcost kezelni kell így nem fogsz tehetbe esni. 3as kezelésre van szükséges.merckformin+dièta+sport. a pcost inzulunrezisztencia okozza. amit ha nem kezelnek nem lesz gyereked ès elõbb utòbb cukor beteg leszel. menj el a mensmentisbe ott segítenek rajtad.
A kérdező hozzászólása: Amúgy érdekes, hogy sem a nõgyógyász sem az endokrinológus nem mondott semmit, hogy ezzel hova tovább és mi a teendõ. Mióta tudom, azóta a sport + diéta megvan. Fogytam is 13kg-t. Rendben, köszönöm a segítséget.
Sajnos a dokik 95% nem foglalkozik vele , sõt félre kezelik. Pedig a 3as kezeléssel nagyon jól rendbe rakható. Mindenképp menj el a Mensmentisbe. Tüü doki a legjobb, de ha hozzá nem kapsz idõpontot akkor menj Brayer drnõhöz vagy Rentz drnõhöz.

Most tényleg én vagyok a hibás? Elment a babánk 2 hete, a férjem azzal hibáztat hogy miért nem vagyok képes teherbe esni. Teljesen kiakadtam.

Sajnos már 2 éve próbálkozunk de semmi.. Nagyon elkeseredtem ahelyett hogy mellettem állna még támad is. Köszönöm a válaszokat.! 25N

Legjobb válasz: nahát elõször is, ne keseredj el emiatt. Közeli rokonomnál fordult elõ, hogy 6 éven keresztül probálkozott, és nem jött össze neki a baba. volt hogy 7honapos terhesen vetélt, volt hogy 1... pontosan nem tudom hányszor vetélt, de sokszor, fõleg ha azt is nézzük amit még csak kivérzett. Semmi problémát nem találtak, és a ahtodik év végén teherbe esett, és megszült egy gyönyörû kisfiút. Kérdezgetett õ mindenféle embert már szegény hogy mi lehet az oka, és miután megszületett a kisfiú mondta neki egy pszichológus, hogy van olyan, hogy még nem vagy érett a gyermeknevelésre - tudat alatt persze - és ezért nem jön össze. A másik amit akartam mondani..nem megbántani akarlak vagy elkeseríteni...de biztos hogy ettõl az embertõl akarsz te gyereket? Képes egy ilyen álllapotban hibáztatni téged ezért? Fel kéne fognia, hoyg ez számodra nagyonn fájdalom mint neki, vagy ha nem is, támogatnotok kell egymást, nem hibáztatni...Aki egy ilyen súlyos esetben nem hajlandó melléd állni, az semmiben nem fog... de nefélj, ez nem a te hibád. Majd összejön, ha nem, csodaszép kisbabákat lehet örökefogadni, amivel megmentheted az életüket:)

nahát elõször is, ne keseredj el emiatt. Közeli rokonomnál fordult elõ, hogy 6 éven keresztül probálkozott, és nem jött össze neki a baba. volt hogy 7honapos terhesen vetélt, volt hogy 1... pontosan nem tudom hányszor vetélt, de sokszor, fõleg ha azt is nézzük amit még csak kivérzett. Semmi problémát nem találtak, és a ahtodik év végén teherbe esett, és megszült egy gyönyörû kisfiút. Kérdezgetett õ mindenféle embert már szegény hogy mi lehet az oka, és miután megszületett a kisfiú mondta neki egy pszichológus, hogy van olyan, hogy még nem vagy érett a gyermeknevelésre - tudat alatt persze - és ezért nem jön össze. A másik amit akartam mondani..nem megbántani akarlak vagy elkeseríteni...de biztos hogy ettõl az embertõl akarsz te gyereket? Képes egy ilyen álllapotban hibáztatni téged ezért? Fel kéne fognia, hoyg ez számodra nagyonn fájdalom mint neki, vagy ha nem is, támogatnotok kell egymást, nem hibáztatni...Aki egy ilyen súlyos esetben nem hajlandó melléd állni, az semmiben nem fog... de nefélj, ez nem a te hibád. Majd összejön, ha nem, csodaszép kisbabákat lehet örökefogadni, amivel megmentheted az életüket:)
hát nem csodálom, h kiakadtál.....ez nagyon durva, nagyon nehéz elveszíteni egy babát
Húúú, szegénykém, ez nagyon durva!És õ "férj"?!Most lenne csak igazán szükséged a megértésére, törõdésére.És Te nem vagy hibás, maximum a szervezetedben van egy kis zavar, amit minden bizonnyal hamarosan orvosolnak is.És akkor nemsokára ANYUKA leszel!Sok erõt és kitartást kívánok addig is!2 gyerekes anyuka
Ilyenkor van a legnagyobb szükséged rá, az lenne a normális, ha kiállna melletted, és nyugtatni, bíztatna, hogy majd sikerül. Nem szép tõle, elhiszem, hogy neki is rossz, de azzal nem lesz jobb ha téged hibáztat. Beszélgess el vele, ha igazán szeret, akkor bocsánatot kér, és megérti. Orvosi vizsgálatokon már átestetek mindketten?
Lehet, hogy az a gyerek nem akart egy ilyen "apukának" megszületni...
Az én szüleim 5 évig próbálkoztak mire sikerült összehozniuk. A húgomat meg nem is tervezték, aztán jött. Nehéz megmondani, hogy mi befolyásolja ezeket a dolgokat. Azt tudom, hogy anyunak még papírja is volt arról, hogy nem lehet neki. Apa pedig akkor azt mondta neki, hogy Õ feleséget keresett, amikor elvette és nem anyát. Ha nem lesz gyerekük, akkor nem lesz, azért van vele, mert szereti. Szerintem a férjednek is hasonlóan kéne ehhez, hozzáállnia.
nyugtatna, elírtam
Voltatok már orvosnál? hogy nem -e valami miatt nem eshetsz teherbe mondjuk te ? vagy lehet hogy éppen õ nála nem stimmel valami nem?
múltkor hallottam egy durva statisztikát, h 5 "gyerekbõl" 3 születik csak meg, a vetélés az elsõ 12 hétben úgymondva benne van a pakliban.....sajnos!!! az utcán mindenki tökéletes és boldog babát tologat, de ez korán sem ilyen egyszerû! nem te vagy a hibás, ha neked lenne szervi bajod akkor se lennél te a hibás ahogy senki nem az. A nõknél kicsit bonyolultabb a gyerek témakör.....sok dolog közbejöhet! a férjed reakciója nem volt szép és csak te tudhatod, h ez hírtelen rossz reakció v általános! jobbakat a jövõben!
Minél jobban stresszeled magad, annál kevésbé fogsz tudni teherbe esni. Ha nagyon durván hibáztat, mondd neki, hogy keressen mást és nézd meg hogy reagál. Lehet, hogy ez csak egy ürügy, mert kezdenek kihûlni az érzelmei és okot keres a szakításra. Ha válsághelyzetben mindig téged hibáztatott eddig is, akkor ráadásul gyenge jellem.
Milyen vizsgálatokat csináltak meg neked kedves kérdezõ?
Ne hallgass a vészmadarakra. ( tisztelet a kivételnek) Egy elkezdi, és már huszan kárognak. Ez a férjcsere meg ugye olyan könnyû. megyek azt veszek másikat. Ezt meg eldobom. Nyugodj meg te is. A babacsinálás technikája nem olyan borzasztó, hogy ne lehetne minden nap akár többször is gyakorolni. Dugásközben ne folyton a babára gondolj, hanem örömmel, odaadással csináld. Kérdezem, a férjed ezt nehéz fizikai munkának érzi, és szeretne rajta mielõbb túllenni? Ne vedd a lelkedre a sok szárcsát. Másnak tunak tanácsot adni, de otthon nekik sem különb.
Nem lehet, hogy csak egyszerüen nem tud mit kezdeni a saját fájdalmával? Ha valakit ilyen sokk ér, akkor nem biztos, hogy ésszerüen reagál. Beszélj vele, hogy ez neked igen rosszul esett, és szeretnéd, ha inkább melletted állna. Egyébként ezek szerine KÉPES vagy teherbe esni, csak a kihordással van baj. Ennek lehet több oka, esetleg a baba nem volt egészséges, de lehetnek egyéb okok is - mindenképpen orvossal tisztáztassátok, hogy mi volt az ok.
szerintem, meg üljetek le beszélni, nyilvánvaló, hogy a férjed így kezeli a gyászt...ha kell kérjétek egy párokkal vagy gyászkezeléssel foglalkozó pszichológus tanácsát...mindenesetre a legrosszabb út, amin most haladtok, már kölcsönösen elkezdtétek egymást hibáztatni...
sajnos már a férjed, de ha igazán szeretne akkor téged VÍGASZTALNA és meleltted állna... én a helyedben nem kétszer, de tízszer is meggondolnám, akarok-e egy ilyen embertõl gyereket... a választ meghozta a tested helyetted is :-((( képtelen vagyok elhinni, hogy õ a legszeretetreméltõbb férj a földön és most, egyik napról a másikra kezd el így viselkedni. a vetélésnek lehet tudatalatti oka, akár az is lehet, hogy gyerek nem ebbe a családba, nem tõle akart megszületni. nem mondom, hogy ez a válasz, de benne van a pakliban. annyira fiatal vagy még, ne legyél buta ...itt az idõ, hogy elkezdj gondolkodni, hogy azt az életet éled-e és azzal, akivel szeretnéd és aki megérdemel.
Szerintem ha õ eleve így áll hozzá, akkor nem sok jóra számíthatsz tõle a továbbiakban. Borzasztó tragédia elveszteni egy babát, és még téged hibáztat? Az biztos, hogy én egy ilyen embernek nem szülnék, de te tudod...
szerintem készülj fel, hogy lesz rosszabb is. pl.: válás stb...
te választottad magadnak a férjedet, biztos szeret, és te is viszont szereted. mit vársz?, azt írjuk, hogy nem, nem te vagy a hibás. nem; mind2en azok vagytok.
Részvétem. A baba miatt és a férjed miatt is.
Ez az. Ez teljesen primitív. Ilyen "emberrel" ne kösd össze az életedet, mert te is egyike leszel azon ezreknek, akik pólyásbabával itt panaszkodnak, hogy nem bánik velük jól a férjük. Akármilyen is volt az elmúlt két+akárhány év alatt, ez az egy mondata hazavágta az egészet. Most csomagolj, mert ebbõl jó házasság nem lesz. Most sem az.
A kérdező hozzászólása: Igen, férjemnek semmi baja, most engem vizsgálnak eddig minden jó.
A férjed egy bunkó. Lehet, hogy amúgy is van közettek valami kapcsolati gond, és ez a vetélésben kön ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!