Találatok a következő kifejezésre: Tényleg szenvedni a (3 db)

Tényleg szenvedni fog a kislányom a tengerparton?

Anyukám szerint nem fogja bírni a hosszú utat, meg a nagy meleget, és ? szerinte még a vízbe sem vihetem be, akkor meg mi értelme van. Nagyon elkeserített amiket mondott, mert mi már tervezzük nagyon hogy megyünk. Lehet, hogy igaza van? Akkor el se induljunk inkább? Kislányom akkor már egy éves lesz, jöv? hónapban mennénk.

Legjobb válasz: Dehogy fog szenvedni, a kicsik imádják a vizet, pancsolni, tengerparton homokban játszani, stb. Napsütés ellen kis kalap, meg árnyék. Az utazást kevésbé szeretik, de ha este utaznátok akkor végigaludja és azzal sincs gond. Bár azt nem mondtad mivel mentek és milyen messzire.

Dehogy fog szenvedni, a kicsik imádják a vizet, pancsolni, tengerparton homokban játszani, stb. Napsütés ellen kis kalap, meg árnyék. Az utazást kevésbé szeretik, de ha este utaznátok akkor végigaludja és azzal sincs gond. Bár azt nem mondtad mivel mentek és milyen messzire.
Nem lehet hogy anyukád csak azt akarja elérni, hogy ti menjetek a kislányt meg otthon hagyjátok vele? Nekem ez volt az elsõ gondolatom. Nyugodtan menjetek el, hisz nem egy egy hónapos, hanem egy egy éves "nagylányról" beszélünk. Nagyon jó nyaralást kívánok. És szép idõt.
Mi is megyünk, és mi csak fél évesek vagyunk! Mem hiszem hogy baj lenne... Csak alkalmazkodni kell majd a picihez! :-)
Nem tudom anyukád azért mondta-e, mert ismeri jól a lányod és tudja, hogy nyûgös lenne melegben, idegen helyen stb, vagy csak egyszerûen azt gondolja, hogy általában az ilyen korú gyerekek ezt nem szokták bírn... Szerintem a kislányodat te ismered a legjobban, gondolom voltatok már máskor is kirándulni, esetleg több napra is. Ha már egy éves lesz akkor biztosan el tudod dönteni hasonló helyzetben hogyan reagál. Biztos élvezni fogja a jó levegõt és tud majd nagyokat aludni a tengerparton. Ha meg mégis valami gáz lenne akkor legfeljebb hamarabb hazajöttök és levonjátok a következtetést, hogy még kicsi hozzá..akkor sem dõl össze a világ.
Én csak annyit szólnék hozzá, hogy Nivea 50faktoros baby naptejet vegyél! Különben jó nyaralást és kellemes idõtöltést kívánok!!!
Az elõzõ válaszolókkal értek egyet. Az én kisfiam 14 hónapos volt. Nagyon élvezte. A tenger parton ráadásul nincs is forróság. Menjetek bátran. Ha gond van az utazással az autópályákon van pihenõ meg kell állni kb 3 óránként kicsit nektek felnõtteknek is jót tesz és neki is. Ha nem foglalt szállásotok van akkor lehetõleg ne váltás naján induljatok elõtte vagy utána. Mert a tengerpart bedugul olyankor és a lépésben való haladást egy felnõtt is nehezen viseli. ha mégis úgy kell menni akkor tényleg érdemes éjjel menni, s legfeljebb amíg elfoglalhatjátok a helyeteket körülnbéztek mondjuk a tengerparton. Szép nyaralást!
Remélem anyukád csak aggódik, és azért mond ilyeneket. Az én fiam 8-9 hónapos votl amikor Horvát tengerparton nyaraltunk. és azt kell mondjam nagyon élvezte! Vittünk neki úszógumit ( olyat amibe bele tudott ülni, és nem borul fel, az egyiknek még fedele is volt), délután nagyokat aludt az utazó ágyában a levegõn, és reggel is, meg délután is mentünk a tengerbe pancsolni. Ha van jó napvédõ krém, árnyékoló vagy sátor (bár ezt sem használtuk minden nap), mi vittünk úszópelust is (bár ezt sem használtuk minden alkalommal), akkor nem lesz gond. Volt nálunk uszonna, tízórai, víz, és semmi gond nem volt. Esténként még a városba is bementünk vacsorázni. a babakocsiban nagyokat aldut. Lehet, hogy ezt elitélik egyesek de ezt nagyon sokan így csinálják nyaraláskor.... Szeritnem nem kéne gond legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a pozitív válaszokat! Az elsõ válaszadó kérdésére a válaszom hogy éjjel megyünk, mert autóval nappal nagy lenne a hõség, és Omisba kb 750km-re. A második válaszadónak: ne aggódj, nem ítél el szerintem senki, hogy este is vittétek a városba, amikor mi is voltunk még csak kettesben rengeteg babát láttunk babakocsiban nagyokat aludni és nem lett semmi bajuk. Õszíntén a kislányommal még nem voltunk sehol napokig, de egy napra már hurcoltuk sokfelé és sosem volt vele gond. Nyugodt kislány és ezt anyu is tudja. Nem tudom miért mond ilyeneket, sokszor az az érzésem hogy irigykedik. Na de egy anya nem ilyen nem igaz?
A kérdező hozzászólása: Ez igen! Mi is készülünk, már minden megvan, még a kispatikát bõvítgetem. Köszönöm az átfogó tájékoztatót.
ja és még orrspré is volt, meg orrszívó porszívó, mert ki tudja, hogy reagál a sós vízre a baba, ha bedugulna az orra, arra is fel voltunk készülve :) Ezt is csak megutaztattuk...

Ha Isten tényleg olyan jó, mért hagy embereket szenvedni, köztük a saját híveit is?

Igen tudom, hogy azt mondjátok, hogy a földi élet csak egyfajta próbatétel és ebből derül ki az, hogy valaki a mennybe vagy a pokolba jut, ami a keresztény egyházak szerint létezik), de mivel, hogy Isten mindent tud akkor azt mért nem tudja eldönteni, hogy valaki jó vagy rossz a lelke mélyén? És ha már ezt ő ennyire tudja akkor minek szórakozik velünk, neki ez örömet okoz?

Legjobb válasz: "de istennek (sic!) azt is tudnia kellett elõre, hogy az ember enni fog a tiltott gyümölcsbõl" Nem, mivel szabad akaratot adott az embernek. Isten mindenhatósága és mindentudása csak egy képesség, ez nem egyenlõ azzal, hogy mindig gyakorolja. Az embernek szabad akaratot adott, ez azt jelenti, hogy az ember döntései felett nem gyakorol kontrolt, bár megtehetné.

"de istennek (sic!) azt is tudnia kellett elõre, hogy az ember enni fog a tiltott gyümölcsbõl" Nem, mivel szabad akaratot adott az embernek. Isten mindenhatósága és mindentudása csak egy képesség, ez nem egyenlõ azzal, hogy mindig gyakorolja. Az embernek szabad akaratot adott, ez azt jelenti, hogy az ember döntései felett nem gyakorol kontrolt, bár megtehetné.
Olvasd el a Bibliát, már ha a keresztény válasz érdekel. Isten egy szenvedésmentes világba teremtette az embert (Édenkert), amibõl bûnével kizárta magát az ember. Ha visszatalál Istenhez, megszabadul a szenvedéstõl is.
Itt csak attól függ a dolog hogy azt hívod-e Istennek amiben igazán hiszel, vagy pedig a vallásokban szereplõ Istenekre gondolsz. Csak mert ha az elsõben hiszel, akkor a válasz magadban keresendõ, ha vallásos vagy akkor viszont a szent könyvekben. (nagy kár, hogy azokban nincs leírva minden, ez a legnagyobb probléma a vallásokkal) De sokan mondják, hátha segít: "Isten útjai kifürkészhetetlenek" vagy "mindennek oka van"
Szabadakaratból választhatjuk a jót, vagy rosszat. Beszélhetünk jól, vagy rosszul. Ha tetteink és beszédünk hatását elõre végiggondolnánk, (kinek használunk, vagy kit bántunk meg vele) kevesebbet hibáznánk. A szenvedéshez: mindenkinek volt már része benne, de kevés embernek jut eszébe felajánlani szenvedését valami másért. Ha tudom, hogy egy célt szolgál a szenvedésem, akkor van értelme, és nem csak tehetetlen tûrés. Pl.: a férfi felajánlja kabátját a didergõ nõnek, pedig õ is fázik. Jézus miért szenvedett?
Mert szenvedni jó. Vicceltem. Olyan hülye kérdéseket tudtok feltenni sokadszorra is.
Ez nem szórakozás részérõl, hanem tudatosan tesz próbára bennünket. Ha akarná mindenki azonnal hinne benne és nem lenne szükség a földi életre. Viszont Õ azt szeretné ha mindenki megértené a miértjét nem pedig azt, hogy vakon higyjenek benne, de ha valaki megkérdezi miért akkor csak a vállukat tudnák megvonni. Nem agyatlan zonbikra van szüksége, hanem gondolkodó értelmes lényekre akik tudják mit miért cselekszenek és tudják, hogy amit tesznek az jó, nemcsak maguknak, hanem mások számára is.
Kedves kérdezõ. Az volt a célja, hogy az emberek szabad akaratukból cselekedjék a jót, és örök életûek legyenek ebben a világban. Mi rontjuk el ezt a világot bûnnel. Ha Béla vétkezik, azért Dezsõ szenved, ez a bûn természete. Szóval elõbb volt ez a világ, mint a szenvedés benne, amit magunknak okozunk. De Isten a szenvedésekben is ad erõt, így téve könnyebbé az életünket. És képzeld, nem az a lényeg, hogy valaki jó vagy rossz a lelke mélyén, hanem hogy képes-e megváltozni és megbánni a bûneit. Az kerül a pokolba, aki nem. És azért nem öl meg minket az elsõ bûnünknél, mert idõt ad, hogy megváltozzunk és megbánjuk bûneinket. No meg azért, mert úgy elég hamar kihalnánk. Szerintem te is látod, hogy jobb ez így, hogy nem öl meg minket rögtön. Persze így élünk tovább, és újra vétkezünk, szenvedést hozva a világba. De olyan sok itt a jó, én szeretek itt élni, én szeretem ezt a világot, úgyhogy örülök, hogy Isten így "szórakozik velünk".
11 Tele vagy gyûlölettel, és még a Bibliát se ismered
Elve a biblia isten nem jó, hanem szélhámos, kapzsi, vérszomjas zsarnok. Még szerencse, hogy csak a hívõk fejében létezik!
Vallási szemszögbõl azt a választ mondogatják, hogy Isten csak a nagyobb jó érdekében engedi meg a rosszat. :)
Egy átlag emberi élet úgy 70-80 éve. Ebben az életben próbálunk úgy élni hogy mimnél kevesebbet szenvedjünk, mivel körülmények is meghatározzák ez az élet kinek nagyobb kinek kisebb szenvedés.Isten ezzel bûntette az embert a bûnei miatt, de ha valamelyikõtök nem bûnös és soha nem vétkezett, tökéletesnek érzi magát meg lehet próbálni igazságot tenni! ha a bûn nem lenne büntetve az is igazságtalan lenne. Plusz erre még ott is elhibáztuk, hogy szinte Isteni hatalom várt ránk olyanok lehetünk volna mint Isten, de helyette át csúsztattuk a hatalmat Isten lázadó angyalának aki velejéig meg romlott, de mivel nem volt szándékos Isten tervet készített hogy kimentsen minket!
Ilyenkor mindig a kutya példáját hozom fel akit elvisznek az állatorvoshoz. A kutya annyit fog fel, hogy a gazdája elviszi egy helyre, ahol megkínozzák. Közben meg pont, hogy ott gyógyítják meg. Mi emberek ugyanannyira nem fogjuk fel, hogy mit miért tesz Isten, mint a kutya. Másrészt szenvedés nélkül nincs öröm se. A milliomos szenved, mert a válság miatt már nem engedheti meg, hogy minden nap kaviárt egyen, miközben másnak éppen elárverezik a házát. Akinek elárverezik a házát, szenved, mert kisebb lakásba kell költözni, míg mások az utcán alszanak és így tovább. Viszont van, aki nagyon szegény és mégis boldog, mert nem vágyik másra. A szenvedés és az öröm relatív és egyik nélkül nem értelmezhetõ a másik.
Jav: és ezek miatt nem engedtem be
Nekem is voltak ugyanilyen kételyeim, amik falként vettek körül és nem ezek miatt nem engedtem be Istent. Teljesen mindegy mit írunk, nem fogod érteni, mert nem akarod. A hit nem azzal kezdõdik, hogy erre a kérdésre olyan választ kapj, amit jelenlegi állapotodban el tudsz fogadni. Ne hidd, hogy a hívõk ostoba, hiszékeny mazohisták, bár sokan szeretnek rólunk így beszélni, mert nem értenek minket, nem tudják ezt az egészet kézben tartani és magukénak érezni. Sokan pedig a bûnt nem akarják lerakni, mert nekik jó abban élni. Én tudom a kérdésedre a választ, de nem írom le, mert nem fogod érteni. Elõbb lásd meg bûneidet, bánd meg szívbõl, kérd a megbocsátást és utána te is tudni fogod a választ.
A kérdező hozzászólása: Igen kizárta az embert, de istennek azt is tudnia kellett elõre, hogy az ember enni fog a tiltott gyümölcsbõl, ahogy azt is tudja, hogy valóban vissza találunk-e hozzá vagy ha nem akkor meg a földi életnek nem lenne értelme, csak úgy bûnhõdhetünk jogosan, ha elfordulunk tõle, akkor viszont pusztulásra vagyunk ítélve, de a teremtésnek így sincs értelme.
1/1 egyetértek. "És ha már ezt õ ennyire tudja akkor minek szórakozik velünk, neki ez örömet okoz?" ezt komolyan gondoltad???? :-( :-( :-(
Helyesbítek: "mindennek oka és célja van" Remélem segít! ;)

Mik a fogzás jelei? Tényleg higabb lesz a széklet és a szine is megváltozik? Mindenképpen szenvedni kell vele? Fájni fog nagyon a picurnak? És mivel lehet neki segiteni?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.

Nem törvényszerû, hogy szenvedjen a baba. Nekem 4 gyerekem van, egyiknek sem okozott problémát a fogzás. alig vettem észre, hogy jönnek a fogaik. Ha mégis fáj neki, vannak jó homeós szerek, amik segítenek a fájdalomcsillapításában, különféle ecsetelõk, amik szintén jók lehetnek és persze ott vannak az enyhe fájdalomcsillapító szerek is. Van, aki esküszik a borostyánláncra.. Mivel nekem ezekrõl nincs tapasztalatom, így nem tudom, melyik mennyire hatásos.
Szia! Az enyém 3 hós és most kezd kibújni az elsõ fogacska. Nem lepõdök meg rajta mert anyukám azt mondta nekem 2 fogam volt 3 hónaposan. Kicsit nyûgösebb mint szokott, de nem vészes, folyamatosan rágna, viszket az ínye és nagyon kemény, már ki tudom tapintani a kis fogacskát, szerintem hamarosan áttöri az ínyét. Én hûtõrágókat adok neki, mert mindig a kezét tömi a szájába.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A nagylányom fogai úgy bújtak ki sorba egymás után, hogy nem volt nyûgös. Nála tapasztaltam, hogy picivel hígabb volt a széklete. A kicsinek mégcsak két foga van, de nála semmi probléma sem jelentkezett ezidáig. Én a hókuszpókuszokban nem hiszek. A barátnõm is vett borostyánláncot a kisfiának, és semmi sem változott...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Irígylem az elõttem szólókat!7 hónapos a fiam és 7 (!) foga van. A széklete normális, étvágya szintén.Sajnos az én picuromnak nagyon fáj, amikor áttöri az ínyét a fog- olyankor csak a Panadol segít.
Lányomnak minden foga úgy jött ki, hogy jé, kint van. SEmmi baja nem volt. Még nyûgös sem volt, nem ám hasmenés, láz meg társai... Most már csak az utolsó 4 rágófoga hiányzik, most bújuk az alsó két szemfoga, az sem viseli meg.MAx pár napig nem engedett fogat mosni, de ennél rosszabb nem volt. Én FLP-s aloe vera activatort adtam neki.
A kérdező hozzászólása: ja és köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Én is hallottam a borostyán láncról de nem adok 6 ezer forintot ki 1 olyan dologért ami vagy használ vagy nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!