Találatok a következő kifejezésre: Tényleg sokat várni (4 db)

Tényleg sokat kell várni a táppénzre? Dehát akkor miből fogok élni?

Legjobb válasz: Lendületbõl... SAjnos, tényleg kell rá várni elég sokat! Én nem akarlak elkeseríteni, de én nov6.án jöttem el táppénzre, és az elsõ utalás január 23.án volt. Készülj erre. Valahogy csak kikecmeregsz a pácból. Kitartás!!!

Lendületbõl... SAjnos, tényleg kell rá várni elég sokat! Én nem akarlak elkeseríteni, de én nov6.án jöttem el táppénzre, és az elsõ utalás január 23.án volt. Készülj erre. Valahogy csak kikecmeregsz a pácból. Kitartás!!!
ha a munkahelyed tb-kifizetõ hely, akkor minden hónapban, mikor fizetés van kellenne kapnod a táppénzt. ha nem kifizetõhely, akkor a tb utal bizony legrosszabb esetben 3hónap csúszással boldog babavárást
Én igaz csak passzív táppénzen voltam eddig de nekem mindig utalta 30nap mulva szinte pontosan.Most ismét azon vagyok kíváncsi vagyok mikor fogja.ja de a beadástól számítják a 30napot-tehát hiába vagy te pl.nov 3tól kiírva ugye csak akkor adhatod le a papírt mikor a dátum lejárt és a beadástól számítva 30nap szval én így tudom így van, de nyugodtan hívd fel a tb-t és érdeklõdj.Nekem mindig segítenek szivesen.
Legalább egy, de inkább másfél, két hónap, mire az elsõ megjön. Igen érdemes kicsit elõre tartalákolni... Gondolhatod, nem vagy egyedül a gondoddal, és megnyugtatlak, ugyanez lesz szülés utánis, legyen az tgyás, gyed vagy gyes... Sokszor az még 3 hónap, mire megjön az elsõ gyes... És jó, hogy erre "ott fennnt" is gondolnak, mert nekünk is nagy gond volt, és most szülésnél még nagyobb lesz, hogy mibõl élünk abban az idõben... Szóval tartalékolj:-)
Én mikor eljöttem táppénzre a következõ hónapban már fizetés idejében meg kaptam, sõt szülés után a tgyást is idõben utalták.Az anyasági támogatást és a családi pótlékot is megküldték az igénylést követõ egy héten belül.

Szerintetek gáz? 17 éves vagyok és még olyan komolyan nem csókólóztam de meg szeretném várni azt akibe igazán szerelmes leszek. Az tényleg sokkal jobb mint ha egy buliba lekapsz egy csajt?

am 17/F voltam

Legjobb válasz: Azt tedd, amire vágysz. Ha kétségeid vannak afelõl, hogy egy vadidegen lánnyal csókolózni akarsz, akkor ne tedd és kész.

Azt tedd, amire vágysz. Ha kétségeid vannak afelõl, hogy egy vadidegen lánnyal csókolózni akarsz, akkor ne tedd és kész.
Minél több élményt szerzel annál nagyobb valószínûséggel lesznek benne felejthetetlenek. Lehet épp az elsõ lesz az, lehet a tizedik amire aztmondod " ez igen, ezért érdemes volt Tenni ". De hogy egy férfi várja a vakszerencsét az nem túl jó ómen.
Jobb, én vártam vele még két évet és nem bántam meg, felejthetetlen, csodálatos élmény volt. Persze a csaj már nincs meg, de semmiért nem cserélném el az élményt. Max. arra, hogy a mostani barátnõm tudna úgy csókolni, mint a régi.
Az a gáz, hogy ebben a kérdésben kikéred mások véleményét.
A kérdező hozzászólása: hát azért kérem ki mert még nem volt benne részem:) :) és csak kiváncsi vagyok:) :)
elõttem lévõvel egyetértek. szerezz tapasztalatokat minél többet, h ne egy komoly kapcsolatban jöjjön elõ a tapasztalatlanságod

Sokat kell várni a Sote I.-en amniocentézisen? Hogy történik a mintavétel? Mennyi idő múlva van eredmény? Tényleg 4 hét? Ha valami baj van, előbb szólnak?

Legjobb válasz: szia.Igen voltam.sokat kellett várni, annak ellenére, hogy be voltam jelentkezve.10-re és kb fél 12-re jutottam be.maga a beavatkozás nekem nem fájt, annak ellenére, hogy 3 szor szurták a pocakom, mert mindig oda ment a baba és nem akarták megsérteni.amikor a pocakomba picit forgatta a tüt, hogynehogy megsértse, az picit fájt,de ez sincs mindenkinél.a szúrás, mint egy vérvétel.de tényleg.eredmény kb 1 hónap múlva, de rá irják a papirodra, hogy pontosan mikor,és hányra kell érte menned.sürgetni nem érdemes,nincs kész hamarabb,viszont rajta van a papíron, hogy ha valami komoly gond van azonnal szólnak.zóval ne aggodj.bár volt ott olyan kismama,akinek könnyes volt a szeme,és olyan is aki totál megvolt halva.a fálydalomküszöbünk más.és nem figyeltem, hogy mit csinál a doki, és beszélgettem vele.igy nem izgultam annyira.sok sikert.

szia.Igen voltam.sokat kellett várni, annak ellenére, hogy be voltam jelentkezve.10-re és kb fél 12-re jutottam be.maga a beavatkozás nekem nem fájt, annak ellenére, hogy 3 szor szurták a pocakom, mert mindig oda ment a baba és nem akarták megsérteni.amikor a pocakomba picit forgatta a tüt, hogynehogy megsértse, az picit fájt, de ez sincs mindenkinél.a szúrás, mint egy vérvétel.de tényleg.eredmény kb 1 hónap múlva, de rá irják a papirodra, hogy pontosan mikor, és hányra kell érte menned.sürgetni nem érdemes, nincs kész hamarabb, viszont rajta van a papíron, hogy ha valami komoly gond van azonnal szólnak.zóval ne aggodj.bár volt ott olyan kismama, akinek könnyes volt a szeme, és olyan is aki totál megvolt halva.a fálydalomküszöbünk más.és nem figyeltem, hogy mit csinál a doki, és beszélgettem vele.igy nem izgultam annyira.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia!köszönöm a válaszod..már csak kettõt felejtettem el megkérdezni:a mintavétel alatt ugye folyamatosan nézik uh-al?a párom bent lehet velem?
szia.bocsi, csak késõn vettem észre a kérésed.igen folyamatosan figyelik.én tapasztaltnak néztem a dokit, az aszisztensnõ, egy szõkés hosszuhajú viszont nagyon nem empatikus.sõt szerintem durva.sajna õ kiküldte, egy az egyben az apukát.én már meg se próbáltam bevinni.
A kérdező hozzászólása: Hú..hát ez rohadt jó.A nõk mindíg bántóbbak az ilyen helyzeteknél.Egyébként ott még mondanak v.mit a babáról?
van egy másik nõ, az nagyon kedves.sajna hozzá csak 2 percre volt szerencsém.igyekeztem nem foglalkozni vele.te se figyelj rá.reméljük szabin lesz.én 3 szor voltam ott õ mindig ott volt.talán nálad nem.ott akkor nem mondanak semmit a babáról.sietnek, rengeteget kell levenni.egy hónap múlva mikor az eredményért mentem, csináltak egy uh-t.akkor mindent elmondtak róla, csak a nemét nem.hossz, suly, magzatvíz, placenta, stb.de pont ma olvastam, hogy a levett magzatvíz, kb 2 óra múlva ulyra termelõdik.ez megnyugtató volt igy utólag is.ne aggódj, remélem hamar túl leszel rajta.a pihenést tartsd be.de szigurúan.aznap csak fekvés.másnap rengeteg fekvés semmi munka.aztán, csak az emelésekre figyelj, és nem lesz semmi gond.drukkolok.üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!!
Egy ismerõsömnek hamarabb is meg volt az eredmény.Arra járt, bement, gondolta megkérdezi hátha...szerencséje volt.Nekem a Telki-ben csinálták-Prágába küldik a mintát és fluoreszkálós módszerrel végzik az elemzést-, 2 nap múlva már hívtak is, h minden oké.1 hónapot nem bírtam volna ki...én 4 napig zömében csak pihentem utána!Sok szerencsét! 18 hetes baba anyukája


Táppénzes kismamák! Mennyi idő múlva kaptátok meg a táppénzt, miután leadtátok a papírt a munkáltatónál? Tényleg olyan sokat kell várni?

Az els? 15 napot a munkáltató fizette, de mikor várható a TB által utalt pénz? Június 2-án adtam le a munkahelyemen a tápos papírt.

Legjobb válasz: Szia Én mindig megkaptam 30 napon belül.

Szia Én mindig megkaptam 30 napon belül.
Szia! Már meg kellett volna kapnod a pénzt.Legközelebb ha leadod a táppénzes papírt a munkahelyeden akkor kérdezz rá, hogy ilyenkor mi a teendõ?Én eddig úgy kaptam a pénzt ahogy a fizetést utalják. Remélem mihamarabb megkapod.Boldog babavárást. 31 hetes
Szia! Nekem mindíg akkor küldik amikor a fizetésem is érkezne.20.-ig le kell adnom 4.-én van utalás és mindíg az elõzõt kapom meg.Nekem zökkenõmentessen érkezett a pénz.Már 2 hónapja így vagyok.
Én a MÁK-nál adom le személyesen, napra pontosan 2 hét múlva érkezik a számlámra a pénz.
A munkáltatód TB kifizetõhely-e. Az enyém igen, tehát onnan kapom a tp is, de le kell adni 25-ig, hogy még abban a hónapban számfejtsék. Ha nem kifizetõhely, akkor a MEP utalja, de azt nem tudom mikor.
Én is mindíg megkaptam hó elején, mint régen a fizut. Nem volt különbség, remélem eztán sem lesz.
Szerencsére nekem a munkahelyem TB-kifizetõ hely, így a fizukor megkaptam, de a barátnõm, aki egy m, ásik cégnél dolgozik 2-2, 5 hónapot várt rá.
Az enyém nem kifizetõhely, elõször a munkahelyem küldte el a papírokat meg a tápos papírt, aztán én. Mindig hó legvégén vagy legelején megyek a dokihoz a tápos papírért, és még aznap én küldöm be postán így max 2 héten belül. De legelõször vagy 1, 5 hónapot vártam a pénzra. jobb ha te küldöd be vagy viszed be, mert a munkahelyeken szeretnek sokáig ülni a papírokon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!