Találatok a következő kifejezésre: Tényleg sok hetesen (21 db)

28 hetesen tényleg sok a plusz 7 kilóm?

A doki tegnap csúnyán nézett, és közölte, hogy diétázzak, mondván, hogy hol van még a vége, és ez nagyon sok ez a 7 kiló. Én nem gondoltam ,hogy ez olyan sok lenne, pláne, hogy odafigyelek magamra, és nem is látszik amúgy. 165 cm vagyok, 57 kilóval kezdtem, most 64 kiló vagyok. Vagy szerintetek is sok? Az els? terhességemnél ilyenkor már 10 kilónál voltam, és nem tudom miért, de a 28. hétt?l már egy deka se jött fel rám, pedig ugyanúgy csináltam mindent. Szóval most még örültem is ,hogy csak 7-nél vagyok, de ezek szerint semmi se jó...más mennyinél tart/tartott ilyenkor?

Legjobb válasz: Nekem 26 hetesen volt +8,5 kg, a doki, védõnõ, asszisztens el volt ájulva, hogy ez mennyire rengeteg, nekem is mondta az orvos hogy diétázzak, de úgy voltam vele, hogy nem terhesség alatt fogok fogyókúrázni, pláne úgy hogy semmilyen tünetem nincs, vérnyomásom normális a cukrom tökéletes és nem is vizesedek. Most a 31. hétben vagyok, az eltelt 4 hét alatt csak 0,5 kg jött fel rám, pedig nem diétázok és nem mozgok kevesebbet. 159 cm vagyok 68kg-ról indultam, most vagyok 77kg. Szerintem ez egyén és terhességfüggõ, hogy ki mennyit és mikor hízik. Nem lehet mindenki Rubint Rékás kismama :)

Nekem 26 hetesen volt +8, 5 kg, a doki, védõnõ, asszisztens el volt ájulva, hogy ez mennyire rengeteg, nekem is mondta az orvos hogy diétázzak, de úgy voltam vele, hogy nem terhesség alatt fogok fogyókúrázni, pláne úgy hogy semmilyen tünetem nincs, vérnyomásom normális a cukrom tökéletes és nem is vizesedek. Most a 31. hétben vagyok, az eltelt 4 hét alatt csak 0, 5 kg jött fel rám, pedig nem diétázok és nem mozgok kevesebbet. 159 cm vagyok 68kg-ról indultam, most vagyok 77kg. Szerintem ez egyén és terhességfüggõ, hogy ki mennyit és mikor hízik. Nem lehet mindenki Rubint Rékás kismama :)
Egy terhességnél a 10-12 kg a normális összesen. Az jó, ha most kevesebb vagy, mint az elözö terhességnél, de próbáld magad kicsit kontrollálni. Egyél sok zöldséget, és gyümölcsöt, azok nem hizlalnak. Nagyon kevés tésztafélét, édességet, meg zsiros (zsiradékkal készült) ételeket. (Az olajjal készültek is zsirosak!!!)
Én elsõ babával összesen 29!! kg. Teljesen könnyen szültem. ( mert ugye azt mondják a kövérek nehezen szülnek) A te súlyod teljesen ideális. Nekem mindig azt mondja védõnõ hogy havi 1 kg szabad hízni. Neked ez pont annyi :) :) Az én védõnõm büszke lenne rád :D Háát most + 6 kg nál járok :( de azt felszedtem a 12. hétig, tehát a védõnõ nem tudja, azóta meg fogytam 1 kg-t. Ja, amig jól érzed magad ne törödj vele , hogy diétára fognak. Szerinted az én kis könyvem hogy nézett ki??? Doki és védõnõ felváltva vésték bele DIÉTA!! Szülés után 1 évvel 8 kilóval kevesebb voltam mint várandósságom elõtt bármikor. 14+5 hkm Boldog babavárást.
Szerintem nem sok. Abbol indulok ki, hogy en 178 cm vagyok, 62 kiloval kezdtem es 67 voltam 28 hetesen. Tehat vekonyabb voltam toled indulaskor, de akkor mondta a doki, hogy tiz is feljohetett volna mar. A vegere lett 10.
Elõzõ vagyok, a védõnõmtõl kérdeztem rá...
http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat Ajánlom ezt az oldalt. Én is +7 kg-nál tartok, most 22 hetes vagyok. 170 cm magasan 62 kg-al kezdtem, igaz elég vékony alkat vagyok. Én direkt rákérdeztem, hogy ez nem sok-e, azt mondta dehogy! Szerintem ne aggódj!
28. hétben vagyok +15 kilónál járok. Elsõ terhességemnél is ugyanennyi volt ilyenkor... Bármit teszek, bármit eszek, bármennyit mozgok, ennyi. Nyilván ha szigorú diétát tartanék akkor nem lenne ennyi, de nem akarok tartani. 172 centi vagyok és most 76 kg. Jól érzem magam, minden rendben velem és a babával is. Van egy 16 hós lányom aki egész nap mozgásban tart.... Nem zabálok, sokat mozgok, mégis ennyi. Engem eddig szerencsére sem a doki sem a védõnõ nem macerált, bár az elsõ terhességemnél kiszekáltak engem is a világból, de azóta más a dokim és más a védõnõm is.
Eleve ideális testsúllyal estél teherbe, úgyhogy nem értem ezt az orvost. Egyáltalán nem sok a plusz 7 kilogramm, ne is törõdj vele. El vagyok hûlve, megérteném, ha +15-nél járnál.
Szerintem teljesen jó, hogy ennyit híztál.
Dehogy sok!én a 30.hét után egy kilót se híztam.mindenkinél más.Nem Friczhez jársz véletlenül Egerbe?Mert õ ilyen mániákus.Anorexiás a felesége és hozzá mér mindenkit!
Szia! Nekem a 24. héten írta rá a doki, hogy +13. 62-vel kezdtem. Közel 80-al fejeztem be. Engem is állandóan piszkált, hogy figyeljek oda, de nem mindig bírtam. Az utolsó hónapban a kekszes tejen kívül nem bírtam mást enni annyi volt a savam és az sem mindig maradt meg bennem mégis + 18 al fejeztem be. 9 hónapos a kisfiam, most kevesebb vagyok mint mielõtt megestem volna. Szerintem egyáltalán nem sok a 7 kg a 28.hétnél, de ezt õ tudja. Szép baba várást neked, és könnyû szülést kívánok! :)
Semmi baj nincs ezzel a 7 kilóval. 64 kiló vagy most, ez egyáltalán nem rossz.
Én is hülyét kapok ettõl, hogy elvileg mikor mennyi sok. Én 27 hetes vagyok, és 10 kg-t híztam. De könyörgöm, elõtte 49 kg voltam és 172 cm vagyok, sehol nem látszik rajtam az a 10 kg!! Miért lenne baj 7??? Nem 100kg-ról indultál.

Tényleg sok 26 hetesen 12 kg plussz?

A véd?n?m szerint igen. Mit egyek, milyen mozgást végezzek,hogy ne hízzam tovább?

Legjobb válasz: Én is 26 hetes vagyok,eddig 6 kiló jött fel. Mondjuk lõtte nem voltam sovány.:)

Én is 26 hetes vagyok, eddig 6 kiló jött fel. Mondjuk lõtte nem voltam sovány.:)
20 hetesen plussz 10 kilónál tartok. A cigit letettem, amikor megtudtam hogy babát várok, és öt kiló fel is jött az elsõ 12 hétben. ( hál istennek nem voltam hányós, az étvagyam is jó volt) Szerettem volna terhes tornára járni, de nem igazán merek, mert sokat keményedik a hasam, és a dokim sok pihenést irt elõ. Próbálok nem foglalkozni a kilókkal, szerintem nem érdemes rajta görcsölni. Valahol azt olvastam, hogy annyi plussz marad rajtad a szülés után, amit az elsõ trimeszterben híztál. (sztem amúgy ez hülyeség) Boldog babavárást.
sört ne igyál , az hízlal! boldog babavárást
Én holnap lépek a 27. hétbe (tehát ma még én is 26 hetes vagyok) és eddig 6, 8 kg-ot híztam. A nagy könyv szerint a 28. hétig 8-9 kilót lehet hízni, de szerintem ez nagyon alkatfüggõ! Aki vékonyabb állítólag többet hízhat, a kicsit ducibbak pedig kevesebbet (én normál alkatúnak tartom magam, 58 kilóval kezdtem 172 cm magasan). Viszont barátnõm, aki szintén normál alkatú, már a 20. héten 10 kilót plusznál tartott. Nemrég szült és szülés után egybõl 12 kiló lecsusszant róla. Úgyhogy szerintem nem kell ennyit pánikolni a kilók miatt, inkább élvezzük a babavárást! :)
Sziasztok! Én most 33 hetes vagyok, és már több mint 20 kilót híztam. Ennek egyik oka, hogy ahhoz hogy teherbe tudjak esni, hormon tartalmú gyógyszereket szedtem. Akkor még csak 63 kiló voltam. Néhány hónap múlva mikor végre sikerült teherbe esnem, már 72 kilót mutatott a mérleg. Tegnap mértem magam 33 hetesen, és a mérlegen a 91, 5 szám lejent meg. Borzasztó ez a nagy súly ilyen rövid idõ alatt. Pedig higyjétek el, nem ettem hülyére magam. Ráadásul egyik napról a másikra letettem a cigit, abbahagyta a tornát is. Ja és szerintem a mi családunk ilyen. Anyukám 40, keresztanyám 30 kilót hízott. Szóval ne aggódjatok, nálam többet hízott nõ kevés van, vagy talán nincs is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Nem kárörvendés képpen, de jó, hogy nem vagyok egyedül :) Mindenkinek boldog babavárást!
24 het, 6 kg plussz....no comment...mindenki szokja es fogadja el a kilot..ezek ilyen hetek, honapok:-)
Én 23 hetes vagyok és eddig csak 2 kilót híztam, úgy hogy mindent eszem amit megkívánok. Hozzá kell tennem hogy minden nap amikor tudok Rubint Réka "Légy bombajó kismama!" DVD-re tornázom és csak a második trimesztertõl kezdtem el. Azóta nem fáj a derekam és kevesebbet keményedik a hasam is.
én is utálom a kilókat :D én is 26 hetes vagyok és most vagyok 7 kilo plussznál, és nekem is ezt mondta a védõnõm. :( nmem is tudom mit lehetene tenni, jó néha becsúszik egy puding, vagy egy rudi, de kinál nem? Én valahogy mostanában nem kívánom a gyümit :( Szerintem ez totál alkat függõ, lehet vizeseesdsz, attól is lehet. Nekem most kezdett el dagadni a kezem máshol nem! Próbálj nagyokat sétálni, nekem is ezt kéne, de mivel kicsi a kabát, kint van a nyakam és fázok kedvem sincs a sétához :( Boldog babózást! Esetleg jót tesz egy kics turkálás.. a bébiholmik között nekem jót tesz egybõl elfeldteti a kilokat mikor meglátom a cuki rugdalózókat. Szerencsére itt van egy olcsó turi. valamelyik nap 15 dbot vettem és 1040 Ft-ot fizettem. :) Ajánlom.. :)
én is 26hetes vagyok.A baba szépen fejlõdik, minden mérete tökéletes, de én még nem híztam 1 árva kilót sem:(
Az én védõnõm is ezzel megy az agyamra!!Valószínûleg te is vizesedsz.Remek vízhajtó a sör:) Heti 2-3 üveggel még szabad is.Az úszásról nagy a vita, én a fertõzésveszély miatt inkább lemondtam róla...A mozgás, amit megtehetsz az az, hogy nem lustulsz el, hanem próbálsz aktív életet élni.Lécsõzni lift helyett stb...Amúgy hízni még fogsz, vagyis nem is te hanem a baba, hetente 200g-ot:) Mondogatják a kismamatornát meg ilyenek, hát nem tudom. Mellesleg megsúgom, hogy semmi baj sincs azzal a 12 kilóval, csak tényleg ne lustulj el!
Szia! Az én dokim erre háklis, nála a terhesség alatt max 13 kiló a megengedett. Én 29 hetes vagyok, 8, 5 kilót híztam idáig. Csak annyit tettem, hogy semmi nasi, üditõ meg tészta, helyette sok gyümi-zöldség. Ja és jobb a teljes kiörlésü kenyér. Húsokat lehet meg tejterméket. Három hete nem hiztam egy dekát se, viszont a babó szépen fejlõdik.
Én a terhességem végére voltam 12 kilóval több. Attól, hogy terhes vagy ugyanúgy egészséges ételeket kell enni.Hiába kívánsz meg mondjuk egy tortát egyél meg helyette inkább valamilyen gyümölcsöt.Neked és nem utolsó sorban a babának is több tápanyagot tartalmaz. És tök jó terhestornák is vannak, ha ahol laksz nincs rá mód, akkor kítûnõ dvd-k is vannak, amit otthon bármikor csinálhatsz.
Szia, Ezek a kilók mennek nekem is az agyamra.Én 19 hetes vagyok 6 kg plusszal, hozzáteszem nem zabálok, nem nasizok, és mégis...sokan írták, hogy heti 1 gyümi nap nem árt a szervezetnek és ha vizesedsz akkor még azon is segít.Ilyesztegetnek, hogy az utolsó 2-3 hónapban megy fel a legtöbb kiló, de igazából én hiába eszek salit húsokkal, meg rozskenyeret reggelire mégis ugrálnak fel.Honnan indultál?Azt mondják aki hastájékon el volt eresztve arra kevesebb kiló megy fel.Én fölösleggel indultam, de mind a popón meg a combomon volt a poci tök lapos volt mindig 172/67 de már igencsak a 73-at súrolom...
22 hétben járok, s már 7 kilóval vagyok több, a védõnõm megnyugtatott:lesz ez még ennél sokkal több is!!Ezek a hónapok evvel járnak!!Az étkezéseim be vannak szabályozva(Terhességi diabetes miatt), tornázom, (kismama torna )sétálok!Persze ez alkat függõ is, én 52 kg-mal kezdtem!Étkezésnél sok gyümölcs, zöldség!Ennél többet szerintem nem lehet tenni!!

29 hetes vagyok es eddig 6-7kg-ot szedtem fel. Ez tenyleg soknak szamit?

Legjobb válasz: Ugyan már!!! Hogy számítana soknak! Ezen az oldalon kiszámolhatod az optimális testsúlyodat. http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/

Ugyan már!!! Hogy számítana soknak! Ezen az oldalon kiszámolhatod az optimális testsúlyodat. http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/
Egyáltalán nem sok!!
Nem szamit soknak. En magas vagyok es vekony, 30 hetesen jartam 7-8 kg-nal es en nagyon orultem neki, mert attol tartottam, hogy megint annyit hizok, mint az elso terhessegem alatt. (Akkor 17 kgnal jartam kb 30 hetesen es 25 kg lett a vege.) Igy 14 kg lett a 40. hetre. Ez rajtam alig latszott, szulessel 8 ment le, a maradek meg elparolgott nagyon gyorsan. Valaki azt mkondta neked, hogy ez sok?
dehogy sok, én 29 hetesen 16kg-nál tartok
28 hétnél 10-11 körül járok. A Tied nem sok!
Bár én még csak 26 hetes vagyok, de most tartok 4 és fél 5 kilónál. S mire odaérek már rajtam is lesz kb ennyi. A múlt heti méredzkedésnél a védõnõ azt mondta, hogy nagyon sok kismama cserélne velem. Szóval ne aggódj! Tökéletesen rendben van a súlyod!!!!! További boldog babavárást!
28 hetes vagyok és eddig 7 kg-ot híztam.Erre csak gratulált a védõnõ és a doki, miszerint végre egy nem "dagi" kismama.Pont ideális.
32 hetes vagyok és 5 kilót híztam.2.terhességem.nekem nagyon nem tetszik, remélem nem jön föl több, de a dokim szerint ez kevés....
Egyáltalán nem sok. Az egszségedre vigyázz most ne a kilóidra! Szûlés után az szépen vissza áll minden a helyére. Jó egészséget!

29 hetesen tényleg sok a 7kg hízás?

tegnap voltam terhesgondozáson,és mondta a dokim,hogy 1hónapba 1kg-ot hízzak..mondom jóó....mert hogy az elmúlt 2hónapba havonta 2kg-ot híztam..és hogy hirtelen fogok vizesedni..de nemtudok mit csinálni,nem zabálok meg ilyenek,de nyilván hízok,de agyerek is n?,meg améhlepény,víz..stb..tényleg olyan sok lenne?Az el?bb néztem a kiskönyvem,és láttam hogy nagy kani nyomtatott bet?kkel beleírta nekem hogy DIÉTA!,felkiáltójellel...hát jól felhúztam most magam ezen,hogy azért nem olyan durva ez szerintem,vagy csak én látom rosszul?Komolyan mondom olyan rosszul esett hogy megláttam..de nem értem,aki 20-30kg-kat hízik azzal akkor mit csinálna,vagy mit mondd,ha nekem 29hetsen 7kg hízásra azt mondja hogy sok(vagyis a havi2),meg hogy diétázzak?Szerintetek?Nyugodtan mondjátok meg ha sok,nemfogok megharagudni:)Csak tényleg kíváncsi vagyok már hogy igaza van-e,vagy túlzásba esik azért...

Legjobb válasz: Szerintem tökéletes!Semmi szükség diétára!Rossz napja volt a dokinak:)

Szerintem tökéletes!Semmi szükség diétára!Rossz napja volt a dokinak:)
Szia! Szerintem nem sok! Az én dokimi is annak örül, ha havi egy kg-nál nem hízok többet, de ez nem mindig jön össze:) Én most vagyok a 26. hétbe, és már 8 kg-ot híztam. Próbálok oda figyelni, de most fekvésre vagyok ítélve, így nehezebb. szia 25 hetes km
Én 27 hetes vagyok és 11-nél tartok (második gyerek, elsõnél +14-el mentem szülni), szóval egyáltalán nem sok... Örülnék, ha csak ennyinél tartanék :P Ne idegeld magad, egyél, ami jól esik, ez a része az életnek nem a fogyiról szól, hacsak az egészségi állapot nem teszi szükségessé. Te meg nem híztál annyit és olyan ütemben, hogy aggódni kellene. Boldog babavárást!
sziasztok, az elsõ 12 hétben menniyt híztatok? Én ma vagyok 12 hetes 3 napos , de még nem híztam, csak átalakulok(cici, pocak)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek:)
A kérdező hozzászólása: hát nemtudom..akkor mindig rossz napja van..:S :) Mert az elején is mindig mondogatta hogy "1hónapba 1kg-ot hízunk"..de az utolsó 2alkalommal már ezzel az agyamra megy, pláne az hogy még nagy betûkkel bele is írta a kiskönyvembe hogy diéta..meg multkor is azzal kezdte hogy ugye hízott?Mondom igen, 2kg-ot, hát igen...látni a fején..hát mondom tökjó hogy a fejem is bevan már hízva szerinte, és akkor volt rajtam 5kg+..na mindegy...amúgy jófej doki, csak ez a mániákus "hízás"hogy csak 1kg-ot "lehet"1hónapba, ez kiborít...67-68kg vagyok amúgy.
SZia!24hetes terhesen 15kg plusszt szedtem fel:) De jóformán csak a mellem meg a pocakom nõtt.Szerintem egyáltalán nem sok a 7kg.24km
Szerintem teljesen változó ki mennyit és mikor hízik. Én a terhességem elején a 36. hétig híztam 8 kg-ot, pedig hízásra hajlamos vagyok nagyon. Aztán 12-vel mentem szülni, mert nagyo bevizesedtem. Most a másodiknál még csak a 10. hétnél járok, de úgy érzem magam mint egy bálna, de még nem mertem mérlegre állni. Én sem gondolom soknak a 7 kg-ot, de most amúgy is jön elvileg anyár, lesz sok gyümölcs és zöldség, szerintem úgy sem fogsz annyit hízni, ha azokat részesíted elõnyben és nem mondjuk a kenyérféléket meg a nasikat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) nem idegesítem már maga ezen, csak kíváncsi voltam hogy szertintetek sok e vagy nem.Amúgy nassolni sokat nassolok sajnos, a terhesség elõtt is, világéletembe csokifüggõ voltam/vagyok, errõl az egyrõl nemtudok lemondani...jó, mióta terhes vagyok nem eszek meg napont 1tábla csokit, de azért megeszem a "nekemjáró adagot":) De így hogy csokit eszek se sok a 7kg szerintem.Na de nemfogok diétázni az biztos:) Majd ha tényleg muszáj lesz(remélemnem lesz oylan), ha nagyon sokat híznék, vagy cukros vagy bármi lennék, majd akkor, de így....
szerintem sem sok...nekem a 28.héten volt 7kg hízás most vagyok a 31.hétben azóta semmi...szerencsére persze:) )
29. hétben járok, 8 kg-t híztam, úgy hogy elsõ hetekben inkább fogytam...most 62 vagyok. sokszor eszem, leginkább gyümölcsöket, zöldségeket, de ha nekiállok egy tábla csokinak, az úgy elmegy hogy észre sem vesze. a nassolás napraforgómagból áll. ennyi. én nem tartom soknak, észre sem vettem magamon hogy híztam, csak a mérleg mutatta. szerintem csak a hasam nõtt.

Az orvosom 3 kg-ra jósolta a kisfiunk súlyát a 35. héten, mostmár 36 hetes vagyok. Ez tényleg sok?

Mindenki azt mondja,hogy nagy babánk lesz,f?leg most hogy mondta a dokim a súlyát.De azt az orvosom is hozzá tette,hogy ez csak saccolás,mert nem lehet 100%-an megállapítani.Nálatok milyen id?ben,milyen súlyt mondtak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36. héten 3,5 kg-ot, s 38.-on született 3,8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5,1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.

Szia! Nekem 36. héten 3, 5 kg-ot, s 38.-on született 3, 8 kg-mal. Azonban a szobatársamnak 36. héten 3 kg körüli babát saccoltak, s 5, 1 kg lett a baba a 40. héten. Hát ezt jól elmérték.
fiam 37+6:3600 gr., 40+6: 4400 grammal született lányom: 37+1:3301 gr., kiírt napon 3950 grammal született
nekem a 36. héten 3, 2 kg-ra saccolták a fiamat, majd 40+3 napra 3, 6 kg-mal született természetes úton (az utolsó héten már nem nõtt) ezek a számok is csak hozzávetõlegesek, szerintem nem sok
Szia! Nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vélaszokat!Boldog babavárást/babázást mindenkinek!!! :-)

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok, 11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt,akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)

Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt, akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt, nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
Szia, én most 27 hetes vagyok, szerintem ez nem sok!! Èn 52kg-ról indultam, most vagyok 60-cipövel, mindig. A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony.. Szerintem is alkati kérdés, de nekem azt mondta a dokim, ez totál normális, mert ebböl csomó víz, baba, stb.Pedig volt, hogy két hét alatt egy kilót híztam.. Boldog babavárást!
Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt. Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.
enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel. a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idõs korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.
26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstõl. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belõle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi. Szerintem jobb az óvatosság!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom. Boldog babavarast mindenkinek!

30 hetes kismama vagyok idáig 8kg-mot híztam és szólt a védőnő, hogy nem éppen a legjobb és oda kéne figyelnem. Szerintetek is? Vagy ez mos tényleg ennyire sok? Picit elbizonytalanodtam, hogy akkor most mit egyek és gyümölcsöt sem lehet este?

Legjobb válasz: Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...

Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...
Nekem a 39. héten mondták a 13kgra, hogy sok... De csak azért, mert eleve túlsúllyal kezdtem (+15kg), ami engem egyáltalán nem zavart, most sem zavar, mert még a szülés elõtti napon is képes voltam szaladni a buszhoz. De komolyan!!! A védõnõmnek mondtam, hogy a doki sokalja a 13kg-ot, erre elkezdett röhögni, hogy akkor az õ 30kg hízásához mit szólt volna. Tényleg, amíg rendben a cukrod, jól érzed magad a bõrödben, addig semmi ok az aggodalomra.
Jajj ne már... A 8 kg semmi. Ne aggódjál. A védõnõ meg biztos nem tudott okosabbat mondani, ezért ez a bevált "térkitöltõ" dumájuk. Egyél nyugodtan, ami jól esik.
8 kg az semmi. En szinten 30 hetes vagyok es legalabb a duplajat szedtem fel eddig. Amig a vercukrod rendben van, addig ne parazz! En egy par hete kerdezgettem kulonbozo orvosoktol, hogy az eddig felszedett 15 kilo sok-e es mindegyik azt mondta, hogy soknak hangzik, de alkatfuggo, nekem valoszinuleg nem artott. Mondjuk nem magyar orvosoktol erdeklodtem, nekem nagyon ugy tunik, hogy otthon el van ez az egesz suly-tema tulozva egy kicsit. Gondolom neked is van ezer mas dolog is, ami miatt parazol, ezen szerintem pont ne. Majd a szoptatassal ugyis lemegy a felesleg! Ha meg nem, akkor a rohangalassal a gyerek utan. :)
A terhesség alatt az optimális súlynövekedés (már amit jónak tartanak orvosi szemszögböl) 10 14 kiló között van. Szerintem neked a súlyod inkább kicsit kevesebb, de semmiképpen nem túl sok. Viszont ha az utóbbi idöben kezdtél el erösebben hizni, akkor tényleg nem árt kicsit figyelni, de ez csak annyit jelent, hogy tésztafélét, kenyérfélét, édességeket csak keveset egyél. Zöldségféléket meg gyümölcsöt viszont ne korlátozd. A gyümölcsökben ugyan van cukor, de a banán és szölö kivételével nem igazán sok, ellenben a vitaminokra szükséged van neked is meg a babának is. (A természetes vitaminok sokkal jobban felszivódnak, mint a tablettákból)
azért mondja hogy sok, mert most fogsz elvileg! rohamosan hízni, heti akár 1kg-t is.Nekem is szólt a bûvös 8nál, és összesen 13kilót szedtem föl.És sajnos maradt rajtam 5kiló felesleg.de ez nem ide tartozik. estére inkább csak joghurt, saláta, ilyenek.bár ne parázz.neked kell majd a kilókkal küzdened.Nekem volt olyan hogy 3hét alatt 3kiló, következõ 3hét alatt alig 30deka.próbálj sokat sétálni, most a jó friss levegõn jót is tesz, boldog babavárást
Jaj, ne már, hülyét kapok. Tessék rendesen enni, jóllakásig, és ne édességet. Azt is lehet, de mértékkel. Érezd jól Magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én a 30. héten már 10 kg-t híztam. Azt mondták, hogy ez teljesen rendben van. A 3. trimeszterben ugyan többet hízol, szóval még egy 5-6 kg feljöhet. De az 1. gyerekkel is ennyit híztam, simán lement. Na, meg én nem is tudok koplalni, mert rosszul leszek. Normál állapotomban 6 után már nem szoktam enni. Most 8-kor már az ájulás kerülget, sokszor még 11-kor is zabálok. A terhesség nem a koplalás ideje, majd ráérsz utána. Orvosilag meg egyébként sem sok, majd 20 kg felett.
Én a mostanáig hiztam 16, 5 kg-t.Nekem senki nem mondta, hogy baj lenne, azt mondták, hogy jó igy teljesen.Ez a 8 kg semmi, ne foglalkozz vele! 29 hetes km
Szia! Ezen tényleg ne aggódj! Ha elolvasod az én adataimat, biztos nem fogsz a te súlyodon bizonytalankodni. Most 25 kg plussznál tartok. 3 hét alatt 5 kiló jött fel rám, bár ez a nagyon vizesedésnek köszönhetem. És van még 3 hetem a kiírt idõpontig. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ne a súlyoddal foglalkozz. Nyugodtan egyed azt amit megkívánsz, és sok gyümölcsöt. Kellemes babavárást! 37 hetes km
Szia!èn most vagyok a 28. hétben, és eddig 9 kg plusznàl tartok.terhessègemet 53 kiloval kezdtem.egyàltalàn nem sok az a 8 kilo amit felszedtél, na meg nem most kell pont fogyokuràzni, elég lesz utàna... egyél ami jol esik!

11 kg hiztam eddig es 30 hetes +6 napos vagyok! Ez tenyleg nagyon sok?

Doktorom szerint sok es most dietaznom kell egy heten egyszer gyumolcsnapot kell tartanom!!!Mas nem hizott ennyit?

Legjobb válasz: Én 38 hetesen szültem, addig 13 kg híztam. Nekem a dokim azt mondta az ideális.

Én 38 hetesen szültem, addig 13 kg híztam. Nekem a dokim azt mondta az ideális.
HEHE Én szülésig 24kg plusszal voltam, ami 18-ra csökkent utána. Az orvos nem hitte el, hogy betartom a diétát. Csak én amolyan hûtõszekrény-kismama voltam (mindent tárol) Azóta 60kg vagyok ami a versenysúlyom.
Szerintem egyáltalán nem sok! Én úgy tudom, hogy 10-13 kg az ideális. Na persze attól függ, hogy sovány vagy duci a kismama.Én pl vasággyal voltam 45 kg, így nekem híznom kellene. Most 21 hetes vagyok és 5 kg-ot híztam csak. :(
A kérdező hozzászólása: mindenkinek koszi a valaszat!!!Elos terhesegemnel 39 kg plusz volt rajtam es ugyan ugy vissza fogytam 53 kg-ra!De gond volt a fernyomsomal es feherje kerult a vizeletbe!!Ezert most a dokim szerint hogy ezt el keruljuk dietaznom kell de hat eleg nehez egesz nap ettem mar gyumolcsot meg is ugy erzem ehen halok!!!
A kérdező hozzászólása: en 53 rol keztem es most 64 kg vagyok!!!
Egyáltalán nem sok! Akkor jelentene problémát, ha nagyobb súllyal kezdted volna!
Én most 29+2 vagyok és 11 kg-ot híztam, 51 kg-ról kezdtem.Nekem még senki sem mondta, hogy ez sok lenne.Egyébként nem zabálok, normális adagokat eszem, néha kevesebbet is.Engem az zavarna inkább, ha nem híznék, mert azt gondolnám nem fejlõdik a porontyom.
Én 15 kg-ot híztam a 37.hétig, utána nem mozdult a mérleg, a lányomat 10 nappal túlhordtam. 12kg-nál szólt a doki, hogy lassítani kellene, de nem fogott diétára. Igaz a lányom 4 kg-mal született
Szerintem a 11 kg a harmadik trimeszterre nem vészes. Persze minden relatív, mert az is sokat számít, hogy eredetileg hány kilóról indultál. Az meg, hogy gyümölcsnapot tartson egy kismama, szerintem nevetséges. Én mondjuk 4 kg-ot híztam a 32. hétre, de mindenki piszkál, hogy alig látszik rajtam. Sajna, kijött egy terhességi diabétesz is, így alig lehet valamit enni. Ellenben, a diétázás óta rengeteg halat, zöldséget és natúr tejterméket eszem a korábbi cukros teák és péksütemények helyett. Esetleg Te is kipróbálhatod ezeket. Jó babavárást!

Próbálok örülni a 6 hetes babánknak, de ahogy olvasgatok, egyre jobba félek. Tényleg ennyire sok a vetélés és az elhalt terhesség?

Mit gonoltok, akikkel mindez megtörtént el?bb látogatnak ilyen oldalra, mint azok, akik probléma mentesek? Ezért van ennyi beírás, vagy ez tényleg a valós arány lenne? Ennyire rossz a statisztika? Néha tényleg jobb lenne tudatlanul....

Legjobb válasz: Vetélõs sztorit olvasni és hallgatni szigorúan tilos az elsõ trimeszterben. Fõleg ha nyugodt terhességet szeretnél. Én is rátaláltam erre az oldalra kb 5 hetes terhesen, de lekoptam róla, mert állandóan vetélõs érzésem volt, annyi sza**rt olvastam. Ja és persze mindenkinek volt egy ismerõse, aki ekkor és akkor vetélt el, és mindenki elmesélte. Próbálj szelektálni, ha meg valaki ilyet mesél, azonnal állítsd le. Csak nyugodtan örülj a babádnak, amihez gratulálok, és ne foglalkozz másokkal. A statisztika nem rossz egyáltalán, a fórumokon jobban összegyûlnek a problémás terhességek, pont azért, hogy megpróbáljanak segíteni egymáson. Te csak magaddal foglalkozz, olvass inkább sikersztorikat :) Gratulálok!

Vetélõs sztorit olvasni és hallgatni szigorúan tilos az elsõ trimeszterben. Fõleg ha nyugodt terhességet szeretnél. Én is rátaláltam erre az oldalra kb 5 hetes terhesen, de lekoptam róla, mert állandóan vetélõs érzésem volt, annyi sza**rt olvastam. Ja és persze mindenkinek volt egy ismerõse, aki ekkor és akkor vetélt el, és mindenki elmesélte. Próbálj szelektálni, ha meg valaki ilyet mesél, azonnal állítsd le. Csak nyugodtan örülj a babádnak, amihez gratulálok, és ne foglalkozz másokkal. A statisztika nem rossz egyáltalán, a fórumokon jobban összegyûlnek a problémás terhességek, pont azért, hogy megpróbáljanak segíteni egymáson. Te csak magaddal foglalkozz, olvass inkább sikersztorikat :) Gratulálok!
Szia! Én 7 hetes vagyok, és én is tele félelmekkel. Az elsõ orvosi látogatásom hétfõn lesz. Nekem is tanácsolták az ismerõseim, hogy hagyjam a fenébe az olvasgatást, örüljek annak, hogy babát várok. viszont ha nem járnék ide, annyi hasznos dolgot nem tudnék, hogy az eszméletlen. Csak egy egyszerû kis példa: gõzöm nem lenne arról, hogy nekünk most nagyon fontos a folsav, és jó, ha szedem. Szóval én megpróbálom külön választani a dolgokat. Szívbõl együtt érzek azokkal, akiknek nem úgy alakultak a dolgok, ahogy kellett volna, de nem hagyom, hogy az õ írásaik belémverjék az ideget. Egyszerûen csak elolvasom, és sajnálattal tudomásulveszem, hogy van ilyen. És talán magamat is arra készítem, hogy ha ne adj Isten baj van, annak oka van, és sajnos megesnek az ilyen dolgok. Aztán gyorsan váltok, és azt mondom, hogy jól vagyunk. Miért pont velünk lenne baj? Valahogy ezt a tudatodban kell rendezni, és akkor szabad itt tovább olvasgatni, viszont én is sokszor azt érzem, hogy a határaimat feszegetem, és jobb lenne ide nem járni, de egyszerûen nem bírom megállni.
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy igen, a legtöbb ember aki ilyen oldalra téved azért találja ezt meg, mert valami problémájára keres megoldást, vagy csak egyszerûen sorstársat. Ráadásul a rossz dolgok sajnos mindig is jobban érdekelték az embereket, mint a jók (lást a hiradókat), tehát egyértelmûen ezek terjednek jobban. Az én javaslatom az, hogy tényleg felejtsétek el ezt és a hasonló oldalakat legalább egy idõre. Ha baj van azt érezni fogjátok, egy erõs görcs vagy vérzés jelzi is. Minimális azok száma akik nem vesznek észre semmit. Ha gond van akkor pedig irány az orvos, nem ez az oldal! Boldog, problémamentes babavárást kívánok!
Szerintem szinte biztos, hogy akivel megtörténik a baj, hamarabb látogat el ilyan oldalakra. Sorstársakat keresni, a fájdalmat enyhíteni. Nem szabad ezért senkit bántani, csak nekünk meg tudni kellene szelektálni, hogy ne vegyünk mindent magunkra! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a kérdést, mert én biztos vagyok benne, hogy nem ilyen rossz a helyzet!!
Lányok! Nyugodjatok meg és próbáljatok meg MINDEN rossz gondolatot elûzni a fejetekbõl! Sõt, én ilyen idõs terhesen teljesen felfüggesztettem ennek az oldalnak a látogatását, mert ugyanezektõl tartottam és tényleg rossz hatással volt rám! Most vagyunk a 14. héten, pár napja néha megnézem van-e valami nekem témába vágó kérdés, de a böngészést felejtsétek el!!! A védõnõm azt modta, hogy az internetet is elfelejthetem, és tényleg jót tett, sokkal kevésbé vagyok ideges és paranoiás! Koncentráljatok magatokra és a babátokra, a rossz gondolatok rossz dolgokat okozhatnak, a jók viszont jókat, ezt tartsátok szem elõtt és legyetek együtt boldogok a babátokkal!
Szia, 8+2 hetes terhes vagyok, ma megyek elöször dokihoz, de nem stresszelem magam egy percig sem mert az én babám teljesen egézséges, és megfelelöek a méretei meg mindene fejlödik ki, ugy hogy én ezt tudom, biztos vagyok benne hogy minden rendben van.Ha eljutsz erre a szintre akkor csak is egézséges majdnem 4 kg-os nagy babát hozunk a világra.Minden jot nektek.
Én is 5 hetes terhes voltam, amikor megtaláltam ezt az oldalt. Az elsõ 12 hetet végigparáztam, a páromat teljesen kiborítottam. Nekem is olyan érzésem volt, hogy rajtam kívül mindenki elvetél az elsõ 12 hétben és ez teljesen "normális" dolog. Az egyik kismama még azt is írta egyszer, hogy a terhességek 70%!-a így végzõdik, amit nagyon felháborítónak tartottam. Valóban az elsõ trimeszterben a legnagyobb az esély rá, de a terhességek csupán 20%-át érinti. Nekem már-már lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem voltam veszélyeztetett terhes, semmi gond nem volt idáig velem és még most is dolgozom. Ha jót akarsz magadnak, tényleg próbáld elkerülni ezeket az oldalakat, amíg nincs problémád, vagy nem elõrehaladottabb a terhességed. Ezekre az oldalakra valóban többen írnak, akiknek valami problémájuk, bánatuk vagy bizonytalanságuk van.Ami természetes, mert ilyenkor minden segítség jól jön. Boldog babavárást! 24 hetes km
Mikor elkezdtem fárasztani a férjemet azokkal a dolgokkal, amiket itt olvastam, akkor mondta, hogy gondolkodjak logikusan. Nyilván egy fórumra az ír, akinek baja/problémája van. Így ezekbõl nyilván többet olvas az ember. Én már túl vagyok az elsõ trmieszteren, semmi gond nincs és nem is volt, csak ilyen kérdést nem ír ki az ember, hogy semmi bajom, ez nem baj ugye? Elég hülyén hangzik...:) Így azokkal hamarabb találkozol, akiknek van valami bajuk. Veled nem lesz semmi baj. Már nemsoká láthatod a babácskád uh-n. Csak pozitívan szabad hozzáállni.

Tényleg annyira sok + 13 kg 35 hetesen? Az orvosom nagyon leszidott.

Azt mondta, még rengeteg id? van hátra, hol lesz ennek a vége?Diétát javasolt, a terheléses cukor rendben volt.

Legjobb válasz: Nem sok, ne nyugtalankodj. Már nincs olyan sok a végéig, bár a baba még akár heti 20-25 dekát is hízhat. Nem tudom, a doki mit szólna, ha jóval többet híztál volna? Az a fontos, hogy a babád rendesen fejlõdjön, rólad meg majdcsak lemegy az a néhány + kiló. Szerintem nem fontos diétáznod, de ha mégis akarod, akkor most könnyen megoldhatod. Itt a sok friss gyümölcs, zöldség, nem csak finomak, de nagyon egészségesek is és rengeteg bennük a vitamin is, így egy csapásra több problémát is megoldanak. Ja, és nem is hizlalnak...

Én is ennyit híztam 35. hétig, engem viszont megdícsért, hogy milyen ügyes vagyok hogy csak ennyi jött fel. Pedig van rajtam súlyfelesleg bõven.
Nem sok, ne nyugtalankodj. Már nincs olyan sok a végéig, bár a baba még akár heti 20-25 dekát is hízhat. Nem tudom, a doki mit szólna, ha jóval többet híztál volna? Az a fontos, hogy a babád rendesen fejlõdjön, rólad meg majdcsak lemegy az a néhány + kiló. Szerintem nem fontos diétáznod, de ha mégis akarod, akkor most könnyen megoldhatod. Itt a sok friss gyümölcs, zöldség, nem csak finomak, de nagyon egészségesek is és rengeteg bennük a vitamin is, így egy csapásra több problémát is megoldanak. Ja, és nem is hizlalnak...
Szia!39 hetesen szültem, +20 kg.-val.Kérdeztem a dokit, nem-e baj, azt felelte nem, csak nehezebben megy le utána! 4 hós kislány anyukája
Én is osztom, hogy nem sok. Amúgy az orvosok is néha mondanak olyat, anyum helyében n akkora pofont lekevertem volna a dokinak amikor születtem.Anyu 20 kg-t hízott(50rõl indult) és 1 hónappal szülés elõtt befektették szülés elõtt pedig azzal riogatták, hogy megfogunk halni.Hát rohi meg, amikor mesélte egybõl belém jött az ideg...
én 63ról indultam és 89kg voltam mikor mentem szülni az 26 kg úgyhogy az orvosod dili majd lemegy ilyenekkel nem kéne szerintem foglalkozni egy terhes nõnek
Én 49 kg-ról indultam, és 66 kg-mal mentem szülni. 2 héttel elõbb született a babám. Az én dokim is folyamatosan tette a megjegyzéseket, hogy ez nagyon sok, és a babára kellene hízni, stb. Szülésem óta eltelt fél év, már 55 kg sem vagyok... Nem azt mondom, hogy minél jobban hízlaljuk fel magunkat, de én megettem, amit megkívántam, mozogtam, bicikliztem mellette, játszottam a másik két gyerekkel is, mellette dolgoztam is, mégis feljött ez a 17 kg.
Hülye az orvosod. Van, aki 20-30 kilót is felszed és semmi, de semmi baja nem lesz!!! Nem árt picit visszafognod az édességeket és a sót, az sokat segít, de szerintem nagy diétába ne kezdj bele.
az attól függ, hogy mennyirõl indultál, vagyis inkább attól, hogy volt-e rajtad súlyfölösleg. én a 37. hétig 12-t híztam a kisfiammal. (akkor megszületett)
Hmmm...én 36 hetes vagyok és eddig 21kg-nál tartok, lehet ez neked kevés vígasz...engem nem szidtak még le csak engem idegesít.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugodtam kicsit. Én sem gondoltam, hogy ebbõl ilyen nagy problémát fog csinálni, mert van ismerõsöm, aki 20 - 25 kg-t is felszedett, és pár hónappal késõbb kevesebb volt, mint mielõtt terhes lett.
Én 36 és fél hetes vagyok, 8kg-t szedtem fel eddig. 48kg-val kezdtem és jelenleg 56kg vagyok ruhástul.
Bolond az az orvos.Biztos az etalonhoz mér, mert az ugye 12 kg. max.Õ még nem volt kismama, könnyen beszél.Egyáltalán nem sok.Lehet három hét múlva megszülsz, az idõ alatt meg nem sok megy fel.Esetleg víz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!