Találatok a következő kifejezésre: Tényleg semmit érnek az okj (2 db)

Tényleg semmit nem érnek az okj s szakmák?

Eggy ismer?söm azt mondta hogy semmit nem érnek az okj s szakmák én most ügyintéz?-titkár intenzív tanfolyamra járok és ezt nem akarom elhinni. (Most alakult át az okj s rendszer)

Legjobb válasz: Én erre csak azt tudom mondani, hogy manapság egy jó szakma többet ér, mint egy diploma! Úgyis rengeteg a diplomás, már egyátalán nincs rájuk kereslet!

Én erre csak azt tudom mondani, hogy manapság egy jó szakma többet ér, mint egy diploma! Úgyis rengeteg a diplomás, már egyátalán nincs rájuk kereslet!
Nyelvet tanulj! Angolt, németet... Mellette a szakma is kell - de a nyelvtudás fontosabb!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat tanulok nyelvet is és csinálom az ECDL vizsgát is csak megíjedtem hogy nem fogják elfogadni az okj s szakmát.
Már megint tudás alapú társadalom van. Ha nem akarsz közigazgatásban, közalkalmazottként vagy köztisztviselõként dolgozni, akkor az ECDL és az OKJ (de a diploma is) pont annyit ér, mint amennyi tudás mögötte van. Egy versenyszférás cég nem azt nézi, hogy van-e plecsnis papírod, hanem beültet a gép elé. Ha meg tudod csinálni amit elmond, akkor alkalmas vagy, ha nem, akkor nem. És nem az számít, hogy ECDL-ed vagy közép- esetleg felsõfokú szoftverüzemeltetõid van-e PAPÍRON. Tehát a barátodnak egyrészt igaza volt. Mert az OKJ is pont annyit ér, amennyi tudás van mögötte. Ha az OKJ-s bizonyítványt "puszira" kaptad, akkor szinte biztos, hogy semmi esélyed a versenyszférában. Ha a vizsga mögött valódi tudás áll, akkor pedig igazából a tudás a lényeg, nem a papír.
Szia! Nem hallottam még ilyet, pedig én is okj-s szakmát tanulok (irodavezetést). Szerinten ne foglalkozz ilyenekkel, mert ma már egy jó szakma tényleg többet ér, mint egy diploma. Hányat hallani 2-3 diplomával nem tud elhelyezkedni...

Tényleg nem ér semmi az OKJ bizonyítvány? Többi lent.

Most érettségizek,és az alábbiak tetszenek: Pénzügyi-számviteli ügyintéző(középfokú),Pénzügyi szakügyintéző(felsőfokú),Banki szakügyintéző(felsőfokú),Adóigazgatási szakügyintéző(felsőfokú). Tényleg semmit nem érnek ezek? Vagy ha igen akkor melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Hogy otthon mit ér nem tudom, de itt angliában nulla az értéke.

Hogy otthon mit ér nem tudom, de itt angliában nulla az értéke.
Maximum ismerõs segítségével tudnál elhelyezkedni ezekkel. Ezek arra jók hogy húzd az idõdet. Inkább nézz körül most hogy milyen állás lehetõségek vannak a környékeden vagy ahol dolgozni szeretnél és az alapján válassz egy olyan szakmát ami érdekel is téged.
A kérdező hozzászólása: Jajj ne már :(( Ennyire 0? :(
ez most komoly?? 11. -es vagyok és okj képzésre akartam menni pont ezekbõl...
Ezek jó szakmák, de a munkáltatók a gyakorlattal rendelkezõ szakembereket keresik, ezért csupán papírral nehéz elhelyezkedni. Az sem mindegy, hol szerezted a képesítést. Egy néhány hónapos gyorstalpalón vagy 1-2 év alatt nappalin.
A kérdező hozzászólása: A pénzügyi-számviteli ügyintézõ 1, 5év a többi 2év és mindegyik nappali! Kedves 11.es, ne adjuk fel a reményt :D
ezekkel csak az a "baj", hogy van egyetemi megfelelõjük, és ezeken a területeken nem az a lényeg a cégeknek, hogy olcsón legyen a munkaerõ, hanem, hogy tanult, okos, lehetõleg diplomás legyen, aki ezeken a területeken jól megállja a helyét. nem fognak berakni egy jól menõ irodába adóigazgatási szakügyintézõnek, amikor sok jogász van aki nem tud elhelyezkedni, nem fognak komolyabb banki feladatokat rádbízni , ha van számvitel diplomás. itt a tanultság, tapasztalat számít, nem az, hogy 10ezerrel kevesebbet adjanak mint egy diplomásnak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!