Találatok a következő kifejezésre: Tényleg olyan szülési fájdalom, (2 db)

Tényleg olyan a szülési fájdalom, mint a menstruációs görcs? Mármint a típusára gondolok, nem az erősségre.

Legjobb válasz: szia!! ezt nem lehet mihez pontosan hasonlítani!!a menstruációs görcsöknél jóval nagyobb a fájdalom!de túl lehet élni! típusra meg hasonlít de 5 -el legalább még szorozzd meg!! szóval könnyû szülést grat a babához!!

szia!! ezt nem lehet mihez pontosan hasonlítani!!a menstruációs görcsöknél jóval nagyobb a fájdalom!de túl lehet élni! típusra meg hasonlít de 5 -el legalább még szorozzd meg!! szóval könnyû szülést grat a babához!!
Szia! Igen ugyan azt érzed kb a 15-10 perces fájásoknál, mint aki menstruál.Ahogy halad az idõ a fájások erõsödnek nyomást érzel a..tulajdonképpen mindenhol ezek hiába fájnak a legjobb fájások.Ki kell bírni.:) Ez eltart néhány óráig ez a tágulási szak.Amikor ez megtörtént, akkor hirtelen egy egészen másfajta ingert érzel ez a kitolási szak.Ezt nagyjából úgy képzeld el, mint amikor azt érzed, hogy menned kell a wc-re csak intenzívebb nyomás készséget.Ez már a jobbik és egyálltalán nem fájdalmas rész, de aki szerencsés csak rövid idõ egy kis szusszanásra.A fájdalom akkor jön elõ ismét amikor a baba keresztül jön a szülõcsatornán ilyenkor fontos 10 számolásig nyomni különben csak"hintázik" bent a baba.És már kint is az apróság. Amikor nyomsz csukd be a szemed a szád és csak arra figyelj, hogy a baba utját segísd. Szem becsukás fontos, hogy ne vérezzen be a szemed. Száj becsukás pedig azért, hogy ne ordibálj, nem azért mert ""viselkedni kell""(ez hülyeség)csak az oxigénellátás miatt ugyan csak a picike miatt. A szülés egyénenként változó, mint idõben, mint fájásban. De megéri hidd el és nem olyan szörnyû, ha nem csak a fájdalommal foglalkozol akkor egy szép emlék maradhat, sõt hallottam olyat is, hogy van akinek közben többször orgazmusa volt.:) ;) Sok szerencsést és gyors szülést!

Én egy 28 éves nő vagyok. Nincs még gyermekem de szeretnék a közeljövőben. De egy valamitől félek, hogy elviselhetetlen lesz a fájdalom amit szülés alatt kell átélni! Tényleg olyan szőrnyű?

Legjobb válasz: nem :) ha elviselhetetlen lenne, nem népesedett volna túl a bolygónk... viccen kívül: igen, fáj. van akit jobban megvisel, van akit kevésbé, mert a fájdalomtûrési küszöb mindenkinek máshol van. de korántsem kibírhatatlan, és hozzám hasonlóan, sokan már a szülõágyon azon viccelõdnek, hogy mikor jöhet a következõ. szerintem sokat számít, hogy az ember lánya hogyan áll hozzá. nekem segített, hogy a fájdalmat nem "ellenségként" éltem meg, folyton azt mondogattam magamnak ,hogy minden fájással közelebb vagyok ahhoz, hogy végre megöleljem a babámat. Egyébként elsõ baba, mégis meglett másfél óra alatt ,nem repedtem, nem vágtak. szerencsés vagyok :D

nem :) ha elviselhetetlen lenne, nem népesedett volna túl a bolygónk... viccen kívül: igen, fáj. van akit jobban megvisel, van akit kevésbé, mert a fájdalomtûrési küszöb mindenkinek máshol van. de korántsem kibírhatatlan, és hozzám hasonlóan, sokan már a szülõágyon azon viccelõdnek, hogy mikor jöhet a következõ. szerintem sokat számít, hogy az ember lánya hogyan áll hozzá. nekem segített, hogy a fájdalmat nem "ellenségként" éltem meg, folyton azt mondogattam magamnak , hogy minden fájással közelebb vagyok ahhoz, hogy végre megöleljem a babámat. Egyébként elsõ baba, mégis meglett másfél óra alatt , nem repedtem, nem vágtak. szerencsés vagyok :D
Szerinted, ha annyira elviselhetetlen lenne, hányan vállalkoznának gyerekszülésre esetleg több alkalommal is? Nekem 4 gyerekem van és nem mondom, hogy nem fáj a szülés, de itt vagyok, kibírtam. Azt az érzést pedig, amikor kibújik a baba és hirtelen elmúlik minden addigi fájdalom, nem lehet leírni, csakis átélni lehet. A különféle szüléstörténetekkel ne foglalkozz, van aki így éli ki magát, hogy olyanokat ijesztget, akik még nem szültek, bár nekem fogalmam sincs némelyeknek miért jó ez..mit kompenzálnak az ilyen rémmesékkel. Lehet, hogy magukat akarják ezzel jobb színben feltüntetni. Nem tudom, miért , de nekem sosem jutott eszembe, hogy mások elõtt feltupírozzam a szülési fájdalmat..pedig tényleg 4x volt benne részem. :) ) Tehát emiatt ne félj, bõven ki lehet bírni. Nagyon sok ismerõsöm még a szülõágyon azt mondta, hogy soha többet nem fog szülni, de amikor eltelt néhány nap és a kezében volt a babája, akkor már azt mondták, hogy minél hamarabb szeretnének még egy babát :) ) Tehát csak hajrá! kibírható a szülés :) ))
Én is baromira be voltam parázva, és éppen ezért a legutolsó pillanatban indultam csak el a kórházba!De megnyugtathatlak, hogy nem is olyan vészes! Persze fáj, nem is kicsit, de ki lehet bírni!Egy jó tanács : NE SÍRD EL MAGAD, mert az elveszi az erõdet!Nekem hajnali 4kor kezdõdtek a fájások, délután 5kor vettek fel a szülészetre és este 22:36kor meglett az én tündérem! És amikor legelõször megpillantottam, el is felejtettem mindent.Ezt sokan mondták nekem, amikor terhes voltam, de nem hittem el, hogy el lehet pillanatok alatt felejteni a fájdalmakat! Pedig tényleg!Akkor már semmi nem számít, csak a pici!
Mindenki másképp éli át, és ezért nem fogod tudni, hogyha eljön az idõ neked milyen lesz.Amikor a fiammal terhes voltam, végig attól féltem, hogy nagy fájdalmaim lesznek és szenvedni fogok 2 napon keresztül..(mert volt aki ezt mesélte nekem...) De amikor eljött a szülés ideje, az olyan gyorsan meglett, hogy nem volt idõm félni se...Amikor a kórházba mentem 36 perc alatt megszületett a fiam.A legnagyobb problémám az volt, hogy nagyon szomjas voltam(augusztus és nagy meleg) és olyan érzésem volt mintha "hasmenés" gyötörne...Szóval én nem szenvedtem, de gondolom van aki igen, mert biztos vannak olyanok akiknek több órás vajúdása volt.De szerintem Õk is azt mondják, hogy megérte mert kaptak egy szép kisbabát....Bár én amikor szültem még nem alkalmazták, de ma már kérheted az érzéstelenítõt is a gerincedbe....(de lehet hogy nem jól tudom???)
mivel 2 fájás közt nincs fájdalom és amikor kibújik mintha elvágták volna plusz azok a hatalmas érzelmek amik felspanolják az endorfint, tényleg kibírható. ne úgy képzeld el, hogy állandóan fáj, bár a végén egyik éri a másikat, de ettõl nem kell félni. Írtam egyszer ide valakinek, hogy én arra gondoltam, hogy 15-20 cm-t kell megtennie és ez így olyan bagatell. Hozzáteszem 10 órát vajúdtam, de életem eddigi legcsodálatosabb élménye volt!!!
Nagyon fáj, de bõven megéri! Gondolj bele, nem lehet egy emberi életet összehasonlítani azzal a pár óra kellemetlenséggel. Az igaz, hogy csak a nõk képesek arra, hogy egy ilyen után, még másodikra is tudjanak gondolni.
Én abszolut nem használom a fájt szót a szülésre. A vajúdást abszolut ki lehtett bírni , semmi rossz nem volt benne. Maga a kitolás meg feszített, de nem fájt. És nem beszélve arról, hogy tudod, miért csinálod. De én úgy gondolom, hogy amíg valaki így fél a szüléstõl, nincs felkészülve rá.
Nyugodtan kövezzetek meg, de szerintem a szülés olyan, mint a tetoválás.Tudod, hogy a jó cél érdekében csinálod, vagy hogy valami jót, szépet "kapj" az akció után, így kibírod a vele járó fájdalmakat:)
Az olyanoknak mint te, feltalálták a császármetszést és egyéb módszereket.
Nekem nagyon gyors volt a tágulás, ezért szinte az elejétõl egybefolytak a fájások. Én nem mondanám h tudtam közbe pihenni meg ilyesmi:) Ez teljesen egyéni. De érdekes módon terhesen sose féltem egy pillanatra se a szüléstõl. Szerintem nagyon fáj, de ez az áldozat azért, hogy egy édes, gyönyörû babád legyen:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!