Találatok a következő kifejezésre: Tényleg olyan minőségű (6 db)

Az emésztőbe szórt enzim (amit kimondottan erre a célra gyártanak) tényleg olyan minőségű/állagú vizet "csinál", amivel aztán lehet a kertet locsolni?

De én a vegyszeres felmosó-vizet is a wc-be öntöm, ami aztán az emészt?be megy... a vegyszert is lebontja az enzim?

Legjobb válasz: Gondolkozz el a megevett szerves anyagok egy részét bontja csak le az enzim sósavas közegben.Nincs olyan vegyszer ami mindent lebont és mi az hogy lebont, el nem tûnik semmi csak átalakul más vegyületté.És egy vegyianyag csak bizonyos számú vegyianyagot alakít át mindent nem, ezért maradnak vissza salakanyagok. Anyag el nem tûnik csak átalakul.Ha pld nehézfém kerül a derítõbe az nem tûnik el az nehézfém marad.Szóval erõs fenntartással kell kezelni ezt a dolgot. Az enzim szervesanyagot bont le elsõsorban.

Gondolkozz el a megevett szerves anyagok egy részét bontja csak le az enzim sósavas közegben.Nincs olyan vegyszer ami mindent lebont és mi az hogy lebont, el nem tûnik semmi csak átalakul más vegyületté.És egy vegyianyag csak bizonyos számú vegyianyagot alakít át mindent nem, ezért maradnak vissza salakanyagok. Anyag el nem tûnik csak átalakul.Ha pld nehézfém kerül a derítõbe az nem tûnik el az nehézfém marad.Szóval erõs fenntartással kell kezelni ezt a dolgot. Az enzim szervesanyagot bont le elsõsorban.
Van olyan is, hogy baktériumot szórsz bele, 1-2 nap múlva ha kiszivattyúzom nem büdös és színtelen vizet húz a szivattyú. Azért azt a vizet meg nem kóstolnám, de a mezõn, ahova szivattyúzni szoktuk (még nincs a falunkban lefolyó) nyáron spontán paradicsomerdõ szokott nõni s a búza is sokkal nagyobb azon a területen, ahova csorog. Ez nem vegyszer, de baktérium. Ha beszórod ott élnek majd, sokasodnak és elég olyan 3-4 hónaponta pótolni õket. Arra kell csak ügyelni, hogy ne használj baktériumölõ WC-tisztítót vagy kád-, csempetisztítót. A normál mosogatószereket bírják.
A kérdező hozzászólása: Köszi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második hozzászólónak is. Azt hiszem, igen, ez a baktérium van nekünk is, a wc-be kell szórni adagolókanállal, és lehúzni. Hasonlót használnak a nagy szennyvíztárolókban is...

Steel bakancs tényleg olyan rossz minőségű? Mondták már pár páran, de konkrétan hogy mi a baj vele azt nem. Tudnátok írni tapasztalatot erről a bakancsról?

Legjobb válasz: 3pár ilyen márkájú bakancsom van, egyikkel sem volt soha semmi gondom. az elsõt már eleve használtan vettem, így az már van vagy 6-7éves és semmi baja nincs.

3pár ilyen márkájú bakancsom van, egyikkel sem volt soha semmi gondom. az elsõt már eleve használtan vettem, így az már van vagy 6-7éves és semmi baja nincs.
nekem is Steel-em van és eddig jól birja kb 1 éves
Sokan azt mondták/mondják, hogy a talpa kopott/kopik viszonylag erõsen, és a varrások mentén kezdett/kezd szétesni - de gondolom õk elég sokat is hordták. Ugyanakkor azok is sokan vannak, akiknek semmi baja sincs vele. Én még nem tudok nyilatkozni, hogy melyik csoportba tartozom, mivel csak nem olyan rég vettem. Személyes véleményem szerint jól és elég masszívnak néz ki. Szóval majd kiderül :D
Szerintem is hamar kopik a talpa, egyszerre vettünk szinte bakancsot az egyik barátnõmmel (2010 telén), õ Steelt, én Martenst, és az enyémen még vannak recék, az övé kb. szinte sima volt a télen, úgyhogy nagyon csúszott is neki, többször elesett benne. Kb. egyforma sokat hordtuk pedig.
Nekem semmi gondom vele. :) /Több mint fél éve van meg, és használtan vettem/

A lengyel babakocsik tényleg olyan rossz minőségűek? Használ valaki ilyet? Melyiket választanátok?

Multifunkciós kocsi, ami árban megfelelne nekünk: - Kunert silver - Tomas bomble bee - Anmar hilux - Raf-pol fenix Úgy tudom ezek lengyel gyártmányú kocsik. Megmerjem venni valamelyiket? Esetleg van tapasztalatod valamelyikkel? Vagy tudsz ajánlani ezen kívül mást úgy max. 60-70 ezer ft-ért ?

Legjobb válasz: Nekünk Baby Merc van és nagyon jó!

Nekünk Baby Merc van és nagyon jó!
Az összes ilyen nagy dög lengyel. Nekünk Raf pol king van, szeretem, hála az égnek nem kell vele buszoznom, csak a faluban használom. Akkora, mint egy kombájn, de nagyon kényelmes a gyereknek, és nekem, mert a marha nagy kerekei nem akadtak el a nagy hóban. Nincs vele semmi bajom, az elsõnél is az volt, de már nem emlékszem a nevére, az is nagyon szuper volt.
Nekem is lengyel babakocsim van, Adbor márkájú. Én is falun lakom, nincs neki akadály, de emelgetni nem könnyû. Én szeretem.
A kérdező hozzászólása: Én is vidéken fogom használni, családi házban. Nem kell sokat cipelnem majd és tömegközlekednem sem vele. Inkább az a fontos, hogy összecsukható legyen akkorára, hogy kényelmesen beférjen a kocsi csomagtartójába!
Nekünk Anmar Hilux volt. Én nagyon szerettem. Város szélén lakunk, nincs járda meg jó út, de ez elment akárhol. Imádtam!
Akkor úgy látszik, én leszek a negatív példa. :) Nekünk Kunert Vip van, de most akarok helyette másikat venni, mert ebbe én gyereket nem teszek, az tuti! Szintén falun élünk, aszfaltozott utakkal, de akkor is utálom! Nagy dög, batár, erõsen balra húz. Ha nem tartanék rá, 3 m-en belül a járdáról az árokban kötnénk ki. Karizom-erõsítõnek viszont tökéletes! :D A kereke már egyszer kiesett egy kanyarban , úgy kellett szaladni utána. Sportkocsiként használhatatlan, mert ha a tolókart megfordítod, egyszerûen lehetetlen tolni és irányítani a babakocsit. Soroljam még??? Figyelj! 70-ért már kapsz ezektõl 100-szor jobbat is! Sõt! Most már amellett vagyok, hogy inkább legyen egy használt, jó állapotú, de márkás babakocsi, mint egy vadiúj, de gagyi, [email protected]
A kérdező hozzászólása: Kunert vip-et nem vennék! A kunert silver ami szóba jön, inkább az érdekelne, hogy az megbízhatóbb-e!? Ezek közül a "kedvencem" az anmar hilux! :) Kedves utolsó elõtti válaszadó írnál még róla? Te hol vetted és mennyiért? Hol tudnám élõben megnézni?
Mi a pesti baba expon vettük anno, akciósan volt 67.000 Ft. Amúgy a helyi baba boltban is volt nálunk, de ott drágábban. Én szerettem. Még nagy hóban is elment. Könnyû volt irányítani, akármilyen rossz úton lehetett tolni. Könnyû volt vele bevásárolni, amíg a hordozót használtuk, mert a vázat betettem a csomagtartóba, a boltnál kivettem, rá a hordozó, aztan lehetett vásárolni. Amire akkor jöttem rá, amikor eladtam, pedig jól jött volna: a mózes rész alján van egy fém hinta talp. Így lehet ringatni benne a babát. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat! :)


Tényleg olyan rossz minőségűek az Ukrán menyasszonyi ruhák?

Legjobb válasz: Nem feltétlen, de vannak jobbak is. Igazából nem egy olcsó vackot kell venni és akkor ott is találsz ugyanolyan jó minõségût mint bárhol máshol, csak ugye ott is mint mindenhol pénz kérdése.

Nem feltétlen, de vannak jobbak is. Igazából nem egy olcsó vackot kell venni és akkor ott is találsz ugyanolyan jó minõségût mint bárhol máshol, csak ugye ott is mint mindenhol pénz kérdése.
10-20 ezerért ne várj csodát. De azért a drágák is jóval olcsóbbak mint az itthoniak. Itthon is sok szalonba hoznak ukrán ruhát csak nem kötik az orrodra. Nem csak egy szalont érdemes megnézni ott sem. Ha nem a határnál laksz csak emiatt nem érdemes kimenni, pl. a házasodunk fórumain nézd meg, vagy egy Irina nevû hölgy Pesten, azt hiszem ukrán ruhák is vannak nála, de normálisan megcsinálva és nagyon jó áron, õ nem próbálja 100 ezerért bérbe adni az ukrán ruhát.
Dehogy rosszat! Ezt a hazai ruhaszalonok terjesztik. Az ukrán benzinrõl is azt nyilatkozta a MOL szóvivõje egy idõben, hogy nagyon rossz minõségû, nem éri átmenni tankolni, mert tönkreteszi a kocsit. Ukrajnában viszont 10-20 milliós autókba is azt tankolják és semmi bajuk.
9- van benne fényes poliészter csicsa szar is, de egyik van akinek az tetszik. Másik, nem csak ez a szalon van, nem csak ezek a ruhák és a magyar szalonokban is vannak ugyanolyan szarok is, csak már az is kétszer annyiért.
Irina Oroszországban varratja a ruhákat, és árához képest jó minõségû, szépen van megvarrva. (Én nála vettem, nagyon meg voltam elégedve.)
Nem tudom, még nem voltam ukrán menyasszony.
Igen
7/8 Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy ezek a ruhák JÓL néznek ki? Varrással, ruhatervezéssel foglalkozom. CSak annyit fûznék hozzá, hogy elrettentõen gagyi anyagokból, rémes szabással elõállított fércmunkák a galériában látható förtelmek. Elszabott, nem méretarányos, rémisztõen ronda tákolmányok. Basszus, 100% poliészter, mûanyag gyöngy, mûanyag csipke...körülbelül, mintha a nagyanyjuk függönymaradékából hozták volna össze. Amikor ilyeneket látok, szinte elszégyellem magamat, hogy valaki ilyet kiengedhet a kezei közül, rátukmálhatja a nem hozzáértõkre.
"Nagyon nagyra vagy a tudásoddal, de a hozzáállásod szánnivaló, ugyanolyan szolgáltató vagy te is, mint a többi és tudhatnád, hogy a rosszindulat, meg más dolgok pocskondiázása nem jó reklám." Nem reklámoztam magamat. A reklámozás az lenne, ha a saját termékeimet mutogatnám, fényezném. De ez nem fog megtörténni, mert nem ezért vagyok itt. Lehet, hogy te rosszindulatnak veszed, de az a te bajod. Pusztán tárgyilagosan közöltem, hogy az oldalon látható ruhák bûnrosszak. Tudom, hogy ezt sokan amatõr szemmel nem látják, de ettõl még nem kötekedésbõl írtam. Ha megnézed pl. egy igényes ruhaszalon képeit, a nem retusált képeket, hanem pl. a vendégek által beküldött képeket a viselt ruhákról, ott látod igazán a különbséget. Az olyan oldalról eleve megvan a véleményem, ami ilyet nem vállal. Arról már nem is beszélve, ha nekik a kész, promóciós képeik néznek ki úgy, ahogy (arra nem adtak, hogy egy jó fotóst és modellt felbéreljenek, igényes képek készítése érdekében, hanem a legolcsóbb, legroszabb beállítású, semmit sem mutató képekkel is beérik). Lehet, hogy nem hiszed el, hogy ez rossz minõség, de ettõl ez még csak tagadás. Neked hiába mondják, hogy mûselyem, ha te elhiszed, hogy az valódi. Annak, aki ilyesmiket bámul 24/7-ben egy fél mondattal sem kell említeni, hogy ez mind mûanyag. És mint "szolgáltató" az a véleményem, hogy ilyen dolgokra adni KELL. Az ettõl eltérõ, alábbvaló munkákról pedig szívem joga kijelenteni, hogy NEM MINÕSÉGIEK. És ennek az egyetlen célja az, hogy felnyissam az emberek szemét, hogy különbséget tudjanak tenni alkotás és fércmunka között, ha már maguktól nem sikerült.
"az enyém is 22 ezer ft volt, gyönyörû fehér szatén" Ezt meg pláne nem trollságból, de a szatén métere 3.000 ft-nál kezdõdik. Egy menyasszonyi ruhához érdemes legalább 10 métert felszámolni (egy pörgõs szoknyás térdig érõ ruha általában 3-4 méter), így kétlem, hogy a ruhád szatén lett volna. Ha azzal számolunk, hogy a szalonok és a jobb varrónõk kedvezményesen kapják az anyagot, valamint hogy rosszabb minõségû, de szatén ruha volt, akkor is minimum 1500 - 2000 ft-ot fel kell számolni. Erre jön rá a varratás óradíja vagy a szalon haszna. Akárhogy is számolom, 22.000-ért nincsen szatén ruha.
Én meg akárhogy is nézem, te magyar árakkal számolsz. Az anyag is olcsóbb, meg egy olyan országban, ahol 25 ezer forint a havi minimálbér szerinted a varrónõ annyiért varr, mint itt nálunk?
én vok a 22 ezres..hát akkor nem szatén, de pont ilyet akartam, te liba és azért volt 22 ezer mert egy ottani ismerõs hozta nagyker áron...:) ) és ki nem sz.rja le hogy te milyen minõségrõl beszélsz, szerinted a násznép közt mindenki ruhatervezõ a diornál? nekem akkor sem kéne többszázezerért ruha ha lenne rá pénzem, ostobaságnak tartom ennyi pénzt egy ruháért kidobni...a minõség olyankor kell amikor valamit tartósan hordasz, hogy ne menjen szét, az meg nem a menyasszonyi ruha ugyebár....
"Én meg akárhogy is nézem, te magyar árakkal számolsz." A magyar árukat a textiliparban többnyire külföldrõl hozzák. Jobb üzletekben Franciaországból, Németországból, Olaszországból. Ugyanez igaz külföldön is a jó minõségû anyagokra is - tehát akárhogy is nézed, az anyagár egy. A rendes szatén métere otthon is, és mindenhol máshol Európában ennyibe kerül. Az, hogy ha Kínából, Vietnamból, Indiából rendelnek mindenféle gyermekmunkával elõállított szövetet mennyibe kerül, az már más téma. Én nem ezt veszem standardnak.
Nem véletlen drágák a híres tervezõk, minõségi szalonok ruhái." Emberek, itt a megvilágosodás ideje!!! Csodálatos dolog történt! Eljött közénk az az ember, aki felnyitja a szemünket! Megtudtuk, hogy ami drága az azért van mert Minõség, ami olcsó az nem minõség! Nahát! Most már nyugodtabban alszom. Eddig nem tudtam mi a különbség, vajon miért drágább az egyik ruha és miért olcsóbb a másik. De már tudom!
Anyagokat nem csak az angolok-franciák és az indiai gyerekmunkások gyártanak. Ukrajnában az áfa sem annyi, mint itthon. Kedves varrónõ, ruhatervezõ, az egész lényege az, hogy te megnézted ezt az egy darab honlapot, élõben ukrán ruhát nem láttál, valójában azt sem tudod milyen a teljes kínálat, de azért közölted, hogy az ukrán ruhák mind szarok, sõt minden ruha szar, kivéve, amit a varrónõnél varratnak, meg igazi selyem stb. Alapruhát, szaténból már itthon is csinál egy ráadásul felkapott hely 38 ezer forintért. Na most az eleve minden olcsóbb, kevesebb az áfa, munkadíj, stb országban ki lehet ezt hozni jóval olcsóbban is. Magyarországon a valamire való ruhák kölcsönzése 120 ezer forinttól kezdõdik. Ha meg akarod venni és tényleg valami nagyon tökéletes, fú de igényes, úristen ruhát akarsz, akkor tegyél le vagy 500 ezret. Én varrattam a ruhámat, nem egy nagy szám ruha, de 110 ezer volt. Ha valami nagyon extra darabot kérek, nagyon érdekes megoldással, nagy uszállyal stb. még mélyebben a zsebembe kellett volna nyúlnom. Gyönyörûnek tartom a Vera Wang ruhákat, az alapján varrattam egyet. Ha nagyon akarom meg tudom venni az eredetit, igen, tudom 9000 dollár, de minek? Néha még azzal a 110 ezerrel is úgy vagyok, hogy mi a francnak? Lesz rajtam vagy 6 órát a szertartáson, meg a lagziban az átöltözésig, utána meg szaladgálok majd a dzsuvában a TTD fotózáson. Nagyon jó dolog a terveztetés, de kapj már a fejedhez, egyik az, hogy igen is lehet normális minõségû ruhát venni kint is, én határ szélen lakok, sok barátnõm vett onnan ruhát, és elég finnyás vagyok én is, másik meg az, hogy ha nem is akkora szám a minõsége, de olcsóbb az itthoni szarnál és amúgy is csak pár órát fogja viselni, mégis mi a fészkes fenének szánna rá sokkal többet? Fõleg, hogy senkit nem is érdekel.
Itt mind nagyon jó, csak a legfontosabb, amit még mindig nem sikerült megérteni, hogy ha szerinted 160-tól kezdõdnek a jó ruhák eladási árai, de õ meg nem tud és nem is akar annyit adni érte és 50-60 ezerért tud kint egy olyat venni, ami nem a legszarabb és neki megfelel, akkor nincs értelme beszélni a dologról. Nyilván nem a Daalarna meg egyéb 160 ezres ruhaminõségre vágyik az, aki az ukrán ruhákról kérdez. Lehet, hogy TE nem vennéd fel, TE többet adnál érte, de Õ nem adna annyit érte, nem tud, nem akar, teljesen más kérdés. Ne haragudj, kicsit olyan vagy, mintha a Suzuki kérdésbe bejöttél volna osztani az eszet, hogy pedig a Mercedes-Benz mennyivel jobb, mert szebb, kényelmesebb, elegánsabb, a Suzuki Swift meg olyan gagyi, hát higgyétek már el, hogy háromszor annyiért már hazaviheted a Mercédeszt is. Ja, hogy nincs rá, meg nem is igényled? De a Suzuki akkor is ciki fogd már fel, én nem is járnék vele.
konkrétan milyen ruhát akarsz, és mennyit szánsz rá?
"Lehet, hogy TE nem vennéd fel, TE többet adnál érte, de Õ nem adna annyit érte..." Nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy milyen minõségûek az ukrán menyasszonyi ruhák. Erre válaszoltam. Innentõl kezdve a sértett trollkodásod, hogy ki mennyit szán rá, értelmetlen. Ha az lett volna a kérdés, hogy mi a legjobb x áron, vagy hasonlók, akkor nyilván ahhoz illõ választ adok. De nem ez volt. A minõségrõl van szó, és azt hiszem, végig errõl járattam a számat.
"de ilyen arrogáns, lekezelõ okoskodó emberre senki sem kíváncsi, még akkor sem, ha esetleg van valami abban, amit mond." Te csodálkozol, hogy arrogáns vagyok, amikor kétségbe vonod a szakmai hozzáértésemet, magadat viszont specialistának tartod, mert életedben egyszer kerestél magadnak menyasszonyi ruhát. 3 oldal óta csak személyeskedsz, egy értelmes érvet nem tudsz felhozni, ami megállná a helyét. Dobálózol árakkal, áfával, textilgyártással, munkadíjjal, holott FOGALMAD sincs róla, hogy hogy alakul - ha pedig tényekkel szembesítenek, eltekintesz mellette, és tovább fröcsögsz, hogy de a pénz így, úgy. A 160-as ruha egy példa volt, az TERVEZÕI ruha, egy varrónõ 50-100-ból varr egy szép, egyedi ruhát pl., aztán ha meg sem akarod tartani, mert minek, még továbbadhatod 30-40-ért legalább, mivel egyedi gyártmány. Hogy a 160-as tervezõirõl ne is beszéljek. Ha van egy kis eszed, és okosan számolsz, nagyon olcsón kijöhetsz, úgy, hogy nem a minõségen spórolsz. Az egyetlen dolog, ami felháborít benned, hogy magad is tudod, hogy a ruhagyártás legalját reklámozod, de még te vagy felháborodva, ha kiderül róla az igazság.
A kérdező hozzászólása: 21:49es konkrétan nem tudom milyet szeretnék, árat sem tudok, de az elején úgy gondoltuk, hogy max 300e.szóval tudnék bérelni szép ruhát, akár jó tervezõtõl is, csak lett egy olyan lehetõség, hogy Ukrán ruhát vehetnék ennyire olcsón és gondolkodtam, hogy minek adjunk ki ennyit, mikor tök szép ruhákat kaphatok sokkal sokkal olcsóbban.csak elkezdtem olvasgatni neten és amúgy mindenhol ez a helyzet, mint itt ami lett sajnos, hogy van 2 oldal, akinek tetszik és megfelel és gondolom a "szakma", aki viszont másképp nézi és látja, hogy egy "szar".ezért gondoltam, hogy, akinek konkrétan ilyen ruhája volt, megkérdezem mik a tapasztalatai. egyik felem azt mondja, hogy 6-8 óráért minek adjak ki több százezret és utána adhatom vissza ugye.a másik meg, hogy egész életemben egyszer házasodom, legyen olyan ruhám, amilyenre vágyom..hát nem tudom.meglátjuk.köszi a válaszokat, mindegyik hasznos volt eddig!
A kérdező hozzászólása: A ruhák, amirõl beszélek, nem 10-20ezer, hanem 50-60.na mid1, úgyis megnézem, ha tényleg ez a fényes, mûanyag ránézésre még én is látom, hogy szar, nem veszem meg.de ha tényleg olyanok, amilyenek a szalonokban vannak, biztos hogy ezt választom.ezeket konkrétan ide varrják, nem ukrán üzletbõl.de ukrajnában készítik magyar szalonokba viszik.mind1, kíváncsi leszek, milyen ruhák.
Ha nem a leg"játékbaba-ruha" anyagú ruhát veszi meg valaki senki le se fogja szarni mi van rajta. Az esküvõi fotók úgy is szét vannak retusálva, a násznép meg nem áll oda bogarászni, hogy ellenõrizze mibõl van a gyöngy stb. Nagyon nagyra vagy a tudásoddal, de a hozzáállásod szánnivaló, ugyanolyan szolgáltató vagy te is, mint a többi és tudhatnád, hogy a rosszindulat, meg más dolgok pocskondiázása nem jó reklám.
A kérdező hozzászólása: Itt nagyon szépek a ruhák tényleg.azt hallottam, hogy szinte az összes körúti szalonban Ukrajnában gyártott ruhákat adnak bérbe 4-5szörös áron.elõadják, mint olasz, spanyol ruhák.minenkéép megnézem a ruhákat, nem is kell kimenni.csak kíváncsi vagyok, hogy akinek onnan volt, tényleg rosszak e a tapasztalatai, vagy aki olyat nézett!:)
El kell hogy keserítselek, ránézésre az összes szar. Természetesen a magyar szalonokban is ugyanez a helyzet, ezt nem kétlem. AKinek egy kis esze van, tervezõtõl rendel ruhát, vagy igényesebb varrónõvel készíttet. A szalonos ruhák mind kitûnõ példái a silány tömeggyártásnak; igénytelen varrás, rossz anyagok, az ár és az elõállítási idõ csökkentése érdekében...csak az nem jut eszükbe, hogy a minõsége is egyenes arányban csökken vele. Persze van, aki beéri ezzel is.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van szívem szerint én is Benes Anitával terveztetném a ruhámat, de sajna nincs 6-700ezer forintom rá.csak az idegesít, hogy lehet bemegyek egy szalonba és ugyanazt a ruhát, amit ott kibérelnék 160.000ért azt megvehetem 50.000ért is akár. Biztos, aki evvel foglalkozik feltûnik neki, hogy mennyire rossz minõségû, nekem is van amelyik csúnya így az oldalon, de vannak szépek.legalábbis én nem mindet ilyen fényes szar anyagúnak látom.
Olyan nincs, hogy "evvel", csak ezzel.
A kérdező hozzászólása: ezzel, ne haragudj....
Van olyan, hogy evvel. Helyes is. http://www.e-nyelv.hu/2011-05-29/ezzel-evvel/
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen megnézem majd õket, végül is semmit sem veszítek!:) köszi a válaszokat!
Ad 1 képeket látsz, amin koránt sincs rajta minden kész ruha, ráadásul varrnak is ruhát, abból, és ahogy te akarod. Ad 2 abból ítélve, hogy még szóhasználatba is belekötsz ráadásul rosszul, az jön le, hogy egy kötekedõ idióta vagy, aki alap és ismeretek nélkül unalmában okoskodik olyan dolgokban is, amirõl gõze sincs
Nekem tetszenek ezek a ruhák és nem tartom igénytelennek magam...az enyém is 22 ezer ft volt, gyönyörû fehér szatén, ugyanezt bérelhettem volna 60-70 ezerért szalonból...
Neked nincs gõzöd semmirõl. Hazudozni nem szokásom, te ámítod itt a népet filléres "minõségi" ruhákkal. Akinek egy kis esze van, élbõl tudja, hogy ez a kettõ kizárja egymást. Nem véletlen drágák a híres tervezõk, minõségi szalonok ruhái. De te biztosan jobban tudod, és nem az, aki évekig ezt tanulta, ezzel foglalkozik. Gratula a beképzeltségedhez.
Ki ámítja? Nyilván aki megengedheti magának az vegyen egymillás ruhát, aki nem, az ilyet fog...nekem tetszik és kész, nem vagyok beképzelt, ezt honnan veszed?? De idegbajosak járnak ide...
Ja és még valami: Az oroszoknál nem orosz gyártású textilre gondoltam, hanem import anyagra és nem sima varrónõkre, ahnem tervezõkre.

Tényleg olyan jó minőségű terhes vitamin az Elevit, ahogy a reklámokban beharangozzák? Vagy másfajta jobb? Melyiket ajánlott szedni?

Legjobb válasz: Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.

Néhányszor már leírtam, nekem mit mondott a nõgyógyászom, de természetesen mindenki maga dönt. Szerinte azért kezdték el reklámozni annyira az Elevitet, mert van annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy az rossz, csak állítólag sok kismamánál jelentkezett mellékhatás (szédülés, stb.). Õ a Centrum Materna-t javasolta, mert ennél még senki nem panaszkodott neki mellékhatásra.
A terhesvitaminokban a legfontosabb elem a folsav, mert az kell a fejlõdési rendellenességek elkerüléséhez. Ha valaki egészségesen táplálkozik, sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, akkor elég, ha csak folsavat szed pluszban. Az is csak azért kell, mert a napi elegendõ folsavbevitelhez legalább 10 tál spenótot kellene megenni, így jobban jársz, ha folsavtablettát szedsz. De kérdezd ki alaposan az orvosodat a folsavról, õ is ezt fogja mondani! Nem mellékesen sokkal olcsóbb!!!
Sziasztok! Nekem épp a Gravidát nem lehet szednem, hiába a magyar kismamáknak fejlesztették ki, ha pajzsmirigy alulmûködésem van, és már épp elég jódom van így is, nem kell több! :) Ezért nekem csak az Elevit jöhet szóba -ugye az az egyetlen ilyen vitamin, amiben nincs jód. Semmi panaszom nincs rá eddig, meg vagyok elégedve vele. Ha nincs olyan gondod, mint nekem akkor szerintem mindegy melyiket szeded!
Én Gravidát szedek, egyszerûen ez szimpibb, minden reggeli után, nincs tõle semmi bajom, sõt titkos meggyõzõdésem, hogy emiatt menekültem meg a rosszullét-hányás-émelygés problémakörtõl. konkrétan egyszer sem hánytam - 18 hetes vagyok. Szerintem ne félj az óriásbébitõl, ez csak városi legenda! Csak ne szedd éhgyomorra, nekem fájt úgy a gyomrom.
Szia! Nekem a Gravidát ajánlotta a védõnõ, mert azt mondta, hogy az kifejezetten a magyar terhes nõk vitamin igényeinek megfelelõen van kifejlesztve szemben az Elevittel. Egyébként reggelente volt egy kis hányingerem tõle, ezért átáltam az esti szedésre. A vérképen tökéletes amióta szedem, még ilyen sem volt és 5 kg-ot híztam eddig. Úgyhogy nekem bevált! :) (30 hetes kismama)
A dokim azt mondta, hogy szerinte felesleges, ha hizni akarok, akkor szedjem nyugodtan. "Ártani nem használ." Nekem a terhesség elejétõl a Maltoferfolsavat írta fel 3*1-et, késõbb, amikor a babának a csontjai erõsödtek, akkor 3*2 calcimexet (vagy kalciumos pezsitabit), majd amikor már a hasam is fájdogált, akkor magne B 6-ot is szedtem.
az én nõgyógyászom meg azt mondta tök felesleges, vagy ha naon akarok akkor is max 2-3 naponta szedjem, mert nagy lesz a baba
A kérdező hozzászólása: 6 hetes kismama vagyok. Köszönöm a válaszokat! Tehát akkor minõségileg a Centrum Materna a jobb, de egyéntõl is függ hogy kinek mi válik be?
Én 2 hónapja szedem az Elevitet, nincsen semmi bajom tõle.
Én az elsõ babánál az elevitet szedtem, most pedig a centrum maternát.Szerintem a materna jobb(bár ízlés kérdése).De mikor a doki megállapította a terhességet, rögtön kérdeztem tõle, hogy akkor szedjek elevitet??õ erre azt mondta hogy szedjek maternát, mert az jobb állítólag.... hetes kismama
Megint én, nem írtad hány hetes vagy?
Már korábban egy kérdésre válaszolva leírtam, hogy a doki nekem azt mondta, hogy a Maternát azért nem ajánlja, mert attól nagy lesz a babák fejmérete és esetlegesen nem lehet természetes úton szülni csak császárral. Engem ez egy kicsit megijesztett. Én is az Elevitet szedem, nekem is volt sok mellékhatása fiatal terhesen (pár hetesen, még az elején), de egy kicsit szüneteltettem és már nincs semmi baj vele. De Te döntöd el melyiket akarod szedni! Boldog babavárást! 18hetes kismami
Az orvosom az Elevitet ajánlotta, én azt szedem, de van aki nem bírja és inkább a Gravidára esküszik, vagy épp fordítva a Gravidától van rosszul és az Elevit válik be neki. Szerintem nagyjából mindegyik terhesvitamin ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza.
Sziasztok! Mi a második babánkat tervezzük. Az elsõ várandósságom idején Elevitet szedtem, és egy 3900 kg-os kisfiunk született. Hogy az elevit nélkül mekkora lett volna, nem tudni. Most, így 8 év elteltével sokkal több mindent látok a neten, és úgy látom, hogy nagyon nagy a kismama vitaminok propagandája. Én szétnéztem a dm-ben, és a saját márkás termékek közül a kismama vitamin (60 szemes 800 Ft-ért) is megfelelõnek tûnik, ami 600 mikrogramm folsavat és 2-féle B vitamint tartalmaz, de van kifejezetten B-komplex, ami 6-8 féle B vit.-t tartalmaz, és a folsav is ugyanennyi benne, szintén 800 Ft-ért. Ezek után, meggondolandó a havi 3-4000 Ft-os "spéci" vitamin. Számomra legalább is igen!ÜDV.

Mentés vagy lopás? De most tényleg? Szegény eb éhezik és van olyan is mikor napokon keresztül semmit nem eszik de én rendszeresen etetem jó minőségü táppal nem tesco-sal mint gazdái

albérletben lakunk a szomszéddal közös az udvar.van egy tündéri keverék kutyusuk Pindur de nem jól tartják szegényt rossz min?ségü táp és még a gyerek is bantja kb. 6 éves nem tudom mennyi id?s pindu de nem olyan öreg kb 1 éves én mindig etetem és nagyon szeret jobban mint a gazdáit és tegnap nem akartam inni a szememnek szegény kutya kint didergett a jéghideg présházban van fekhelye de nem fér bele ugyan sétáltatják az udvaron belül de a hámtól fullad mert már kinötte azon gondolkoztam hogy mikor el költözünk reggel 5 óra körül beteszem a csomagtartóba és majd ha biztonságos távolba érünk beteszem a hátsó ülésre mielött azt írnátok nincs pénzük a tartására hát van nekik elég sok pénzük mert szinte majdnem minden nap moziba menek és nem akarmilyen üdítöket isznak tehát van pénz mindenre csak szegény pindura nincs .Ma megetetem és ugy kigömbölyödött hogy csak néztem inni is adtam utánna szegénynek mert vizet is csak ritkán kap de akkor is kiborítja a gyerek. Ha elvinném nálam királyi életet élhetne a másik kutyámmal egy leonbergivel Gombóccal

Legjobb válasz: Ugyanez volt velem, etettem a kutyut, levideóztam, de EGY menhely se segített!! Fel voltam háborodva. Egy ideig nem tudtam mit csináljak. Folyton csak a lopás volt az eszemben. Ennyit simán megtennék egy ilyen helyzetben. Aztán egyik nap mikor mentem hozzá közölték a szomszédok hogy megmérgezték.... Azóta is magamat okolom hogy nem sikerült elõbb elvinnem onnan. Akkor talán még most is élne bár már öreg kutya volt. De nem így kellett volna meghalnia. Az én ösztöneim azt súgnák hogy inkább el'lopom' mielõtt késõ lesz. Nem akarlak rosszba belevinni, tényleg. De Magyarországon már le se szarják mi van az állatokkal... Vidd el! Mentsd meg minél hamarabb!

Ugyanez volt velem, etettem a kutyut, levideóztam, de EGY menhely se segített!! Fel voltam háborodva. Egy ideig nem tudtam mit csináljak. Folyton csak a lopás volt az eszemben. Ennyit simán megtennék egy ilyen helyzetben. Aztán egyik nap mikor mentem hozzá közölték a szomszédok hogy megmérgezték.... Azóta is magamat okolom hogy nem sikerült elõbb elvinnem onnan. Akkor talán még most is élne bár már öreg kutya volt. De nem így kellett volna meghalnia. Az én ösztöneim azt súgnák hogy inkább el'lopom' mielõtt késõ lesz. Nem akarlak rosszba belevinni, tényleg. De Magyarországon már le se szarják mi van az állatokkal... Vidd el! Mentsd meg minél hamarabb!
Ez sajnos lopás... :( Javaslom, szólj egy állatmenhelynek, esetleg videózd le, amit csinálnak, és küldd el egy állatvédõ szervezetnek. Persze elõtte célszerû volna vázolni Pindur "gazdáinak", hogy ez nem élet, amit a kutyával mûvelnek, és te szívesen magadhoz vennéd. Semmiképp se vidd csak úgy el. Mindenki rosszul járna, ha kiderülne, még akkor is, ha a kutyusnak tényleg jobb volna egy kis ideig. Addig, amíg megoldódik, meg etesd és itasd, és ha a szomszédok beszólnak, közöld velük, hogy feljelented õket állatkínzásért. Slussz.
A leonbergi körülményeit gyorsan jelentsd be a jegyzõnél és 1-2 állatvédõ szervezetnél. Az ilyen embereknek plüsskutya sem való, nemhogy élõ!!! Csomagold Pindurt és vidd, ne törõdj azzal, hogy ezt ki hová sorolja, tudod, szükség törvényt bont, mentsd meg ha megteheted! Azért a leonbergiért is tégy meg mindent kérlek! Sok sikert! És igen, engem nagyon érdekel, hogy mi lesz veletek, kérlek, írj majd, hogy mi van velük!
Menhely nem tud segíteni, mert kobzási joga nincs, lopni meg nem lehet. Én beszélnék a gazdival, hogy az ilyen kutyatartás kimeríti az állatkínzást és büntit kaphat érte. Rábeszélném, hogy adja inkább oda. Ha nem megy és semmi más megoldás nincs, akkor én is ellopnám... De félõ, hogy újabb kuttyot szerez be - és akkor mit teszel...?
lehet hogy azt fogják hinni hogy kiszökött és nem is fognak foglalkozni vele!te tudod, õszintén én elhoznám*.*
Hol laksz? Megyek és segítek neked! Komolyan az ilyen embert élve ásnám el egy zsák nyûvel együtt! Aztán majd megnézem mi lett vele két nap múlva, és a hulláját felakasztom egy fára, és aláírom egy papírra, hogy mindenki lássa, EZT ÉRDEMLI MINDEN ÁLLATKÍNZÓ!
A kérdező hozzászólása: azt azért nem teszem és nem kellsegíteni már tökéletes tervet találtam ki és sikerölnifog
hogy rohadna le a feje az ilyen állatkínzónak!!!vidd a kutyust míg nem késõ!!!hiába szólsz akárkinek, nem fog érdekelni senkit...sajnos vannak ilyen szívtelen emberek, de bár ne lennének.én elsem tudnám képzelni, hogy az én kis drágámnak akár 1 napig ne adjak enni, a gondolat is szörnyûû!!!:'(
Tényleg szörnyû az ilyen állattartó. Azonban arra is kíváncsi lennék, hogy akik csípõbõl ajánlgatják, hogy el kell lopni azt a szerencsétlen kutyust -- vajon hány kutyát loptak már el rossz gazdától? Vagy az ilyenek közelében sosincs rossz gazda, az mindig valahol másutt leledzik...?
oncogito Én vittem..loptam el!A gazda persze jött hogy a kutya az övé!Mondtam hogy rendben akkor mutassa az oltási könyvét!Elhiszed hogy egy oltása volt a 3 éves kutyának???Blöfföltem egyet, azt mondtam tudom kinek kell szólni hogy pénz bírságot kapjon, mert az oltás kötelezõ!! Aztán ide adta az oltási könyvet és nálam hagyta a kutyát! Sajnos annyira alultáplált volt a kutyus hogy 2 hét alatt megis halt:(Hiába tettem érte meg mindent! De nem bántam meg csak azt hogy nem hamarabb léptem!
Szerencsére nem nagyon ismerek ilyen rossz gazdákat, vagy legalábbis bp belvárosban nehéz kiszúrni õket, és a szüleim lakóhelyén sincsenek vidéken. Az viszont sajnos, hogy nem is tudnám magamhoz venni, mert a pasim kidobna a saját kutyámmal meg az új kutyával együtt. Egyszer találtam egy kutyát, a környéken ismerték a gazdáját. Mindent megtettem, hogy gyorsan el tudjam tüntetni szegényt a környékrõl, miután kivakartam a bolhákból. Sajnos az indulás elõtti sétánál megtalált a "gazdája". Tudtam a kissrácról a környéken lakóktól, hogy az utca neveli, és akasztott már fel macskát a téren a fára. Mikor kértem, hogy oltási könyv, rögtön mondta, hogy az apjától kérjem el, menjek fel vele. Nem mondok többet annál, mint hogy ez a Szigony utcában történt. Berezeltem tõle, hogy 22 éves csajként egyedül fel kéne mennem a papáhozegy szörnyen lepukkant bérházba. Azóta is nagyon szégyenlem magam emiatt.
Megértelek, hogy nem mentél fel hozzá. Legközelebb azonban vágd rá, hogy addig oda nem adod a kutyát, míg valaki nem hozza neked az oltási könyvet. Rendszerint az ilyen kutyatartók hírbõl sem láttak oltási könyvet... :-/
Már a kezében volt a kutya, és csókolgatta, a kutya (ilyen az õ lelkük) is látványosan örült neki. Olyan állapotban találtam, hogy én naív azt hittem, hogy már hetek vagy akár hónapok óta kóborol. Hülye egy szitu volt. Kioktattam, elmondtam, amit tudtam. De tényleg szarul érzem magam azóta is emiatt az egész miatt... Hogy nem tettem be inkább a kocsiba a kutyákat, és sétáltattam meg valahol máshol, vagy valami. Na mindegy. Ezért is mondom, hogyha meg tudja oldani, szerintem vigye. DE az a szomorú, hogy az ilyennek újra lesz kutyája, és újra így fog bánni vele.
Hát igen, ez vert helyzet lehetett. De sajnos minden kutyust nem lehet megmenteni, pedig mind megérdemelné. :-(
Csak ennek egy szépséghibája van...szerezni fognak egy másik kutyát maguknak, és ugyanígy lesz õ is tartva :'(
A kérdező hozzászólása: amúgy a gyerek az én kutyámat is szokta bántani a multkor úgy neki lökte egy téglának hogy csak úgy koppant a kis buksija aztán mondtam neki hogy eltöröm a kezedet ha mégegyszer meglátom hogy bántod a kutyámat aztán azt mondta leszúr...
A kérdező hozzászólása: amúgy a kutya nincs beoltva és költözéskor másik helyre megyünk faluból városba nem a legjobb terv amit kitaláltam de ez a leg hatásosabb
Remélem, Pindur ott lesz a csomagok között :=). Neked drukkolok! Ha most elkezded videozni, fotózni, jelentgetni ide-oda, szinte biztos, hogy senkit sem fog érdekelni. Még ha valaki megnézné is, a kutya most jó bõrben van, hiszen eddig gyakorlatilag te gondoskodtál róla, de hogyan lehet azt bizonyítani, hogy nélküled milyen lenne az állapota? Ha tényleg úgy van - és miért hazudnál itt, névtelenül? -, akkor én mindenképpen a mentést javaslom. Ne legyen miatta lelkiismeretfurdalásod, vidd a kutyust!
Elmondom én mit tennék. Beszélnék egy megbízható (ha van kutyád, gondolom van saját is ) állatorvossal. Elmondanám neki a tervem, és megbeszélném vele, hogy oltsa be, kapjon chipet a te nevedre regisztrálva. Egyeztesd vele, hogy mondja azt, hogy találtad a kutyát, az elsõ utad hozzá vezetett, beoltattad, elláttad, chippeltetted mert meg akartad tartani. Mivel azonosítója nem volt, és õ sem ismerte, azt kérte várj két hetet, hirdesd, és ha senki sem keresi, akkor csippeli neked. Akár fel is tehetsz valamilyen kevéssé látogatott gazdi keresõ oldalra képet, meg leírást, meg hogy hol találtad (nyilván ne az legyen odaírva, ahonnan elhoztad). Így te papíron teljesen jó hiszemûnek mondható vagy, abban meg biztos vagyok , hogy nem nagyon fognak majd harcolni a kutyáért. Kivéve ha mondjuk fajtatiszta szuka, és szaporítani akarják.
elõzõ Ha elviszi a már lopás! Minek az ilyen embereknek kutya? Én bizony azt tenném hogy beszélnék a "gazdáival", és elbeszélgetnék velük, hogy márpedig te elviszed innen a fent említett okok miatt, amiket írtál, különben még õk járnának roszsul, ha nem akarják, hogy feljelentsd õket.Itt hazudhatsz is, hogy csináltál már videót is. :) Ugyanis ez felér 1 állatkínzással./nincs normális kutyaháza, nem eteik normálisan, a gyerek bántalmazza/ Amikor meg nagy lett a hasa, mikor etetted, az azt jelenti, hogy felpuffadt, mivel hirtelen evett sokat.És ez azért van, mert éhes volt:(
mikor költöztök? én elvinném, ha nem szeretik és nem etetik, nem is fogják sajnálni. Így van, Mo-n leszarják mi van az állatokkal. nekünk a második kutyánkat a saját lépcsõházunkból dobták ki, és a csajnak aki kitette az utcára, még van pofája megsimogatni és mondani hogy de megnõtt... vedd magadhoz költözés hajnalán, és minél elõbb csipeltesd a nevedre, mint ahogy Kitti írja
Szerintem Csakkitti válasza jó, de én nem mondanám el az igazat az orvosnak sem. Egyszerûen vidd be az új lakhelyeden az állatorvoshoz és mondd, hogy be akarod chippelni. Mivel írtad, hogy keverék, senkit nem fog érdekelni, hogy honnan van. Ha esetleg csak fecsegés szintjén rákérdez a doki, akkor kölyökként az x piacon vetted kétezer forintért egy idõs embertõl, de eddig nem volt pénzed bechippelni. Pont. Így még az orvos sem tudja az igazságot. Soha, senkiben ne bízz meg! Szurkolok neked, vidd a kutyust!
Én is vinném. De amit csakkiti írt, azért az nem volt túl szimpatikus...az állatorvost ne keverjük már bele, fõleg ne úgy, hogy neki is hazudnia kelljen. De szerintem fogd és fuss. És amint az új helyen vagytok, irány az állatorvos, és chipet bele.
Aha, ez jogos. Csak különben meg az a gáz, hogy nyilván a szomszédoknak feltûnik, hogy pont aznap tûnt el, mikor elköltözött. Ezért közelítettem onnan, hogy kéne valaki, aki "fedezni tud" ha arra kerül a sor. De lehet, hogy tisztább ha azt mondod a dokinak, hogy nemrég találtad, hirdetted, nem lesz gazda, kész. Akkor így a dokinak se kell hazudnia, az eredmény mégis ugyanaz. Amúgy azt is lehet, hogy pár nap múlva visszamész érte, és majd azt mondod, hogy utánad szökött, és megtalált.
Szia! Szerintem vidd nyugodtan, csatlakozom az elöttem szolohoz ha etetni, itatni , foglalkozni lusták voltak, az sem érdekelné öket akkor, ha eltünik.Amugy meg ha elköltözöl ha nem mondod meg hova ugyse tudnak utána menni.Hagy legyen már szegénykének egy rendes élete és ne kelljen ilyen fiatalon ennyit szenvednie.
Igaz, h lopás, de szerintem ha így bánnak vele akkor nem hiányozna nekik a kutyus! Sokkal jobb lenne mindkettõjüknek! Vidd el és szeresd nagyon!
A kérdező hozzászólása: a kutya már akkor is ott volt mikor oda költöztek tulajdon képpen senkié. szegényt ma is be kellet takarnom mert vacogott amúgy meg akarom tartani a kutyám még senkivel nem játszott olyan jókat mint vele.amúgy van másik kutyájuk is de az már menthetetlen mert elütütte az autó és a lába tiszta genny és megtámadta az én kutyám is 4 hónapos leonbergi inszalag szakadása lett mondtam hogy fizessék ki a mûtétet de azt mondák hogy nem fizetnek mert eb csont beforr ráadásul anyukámat is megharapta
Vidd!!!Kit érdekel hogy lopás?Én is vinném!Nem bankot rabolsz!Kár hogy nem Angliában élünk...ott keményen kezelik az ilyen helyzeteket!Nincs rendesen gondozva a kutya kérdés nélkül viszik, ott hagynak egy papírt és szevassz!Csinálj pár képet ill videót! Egyébként a kedves gazdiknak meg lehet felse fog tûnni hogy van kutya nincs kutya!Nem fognak vele foglalkozni, bár majd szereznek egy másikat az idióta kölküknek...:S:S
A kérdező hozzászólása: amúgy legkésõbb november közepén költözünk és a másik kutyát lefotózom mert a saját ürülékében járkál olyan rövid a lánca.pindurt mindig fokozatosan etetem mert félek hogy megfullad szegény annyira eszik és már elterveztem hogy viszem hogy ha kiváncsiak leszte hogy alakul a sorsa akkor majd leírom
szia!jó késõn írok, de annyira érdekel, h mi lett a vége ennek a dolognak!!!légyszi írj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!