Találatok a következő kifejezésre: Tényleg olyan ma (16 db)

Tényleg olyan telített ma már Magyarországon a jogász szakma, hogy nem érdemes ezt tanulni az egyetemen?

Legjobb válasz: ezt azért így nem mondanám.elég sok felé elmehetsz ezzel a diplomával,vmire specializálódni kell,vmiben többnek kell lenned mint a többiek.magában csak a 'sima' diploma tényleg nem sokat ér....lehet h. 'mezei' ügyvédként nehéz elhelyezkedni de megfelelõ speckó tudással több lehetõséged lehet.

ezt azért így nem mondanám.elég sok felé elmehetsz ezzel a diplomával, vmire specializálódni kell, vmiben többnek kell lenned mint a többiek.magában csak a 'sima' diploma tényleg nem sokat ér....lehet h. 'mezei' ügyvédként nehéz elhelyezkedni de megfelelõ speckó tudással több lehetõséged lehet.
Nagyon telített a szakma, rengetegen vagyunk, és jelenleg az egyetemeken több a hallgató mint amennyi jogvégzett idekinn van. További hátrány, hogy az egyetemvárosokban 0% esély van elhelyezkedni, tehát ha ilyenben laksz, akkor jó messzire el kell menned valószínûleg. A közigazgatás még néhány évig fel bír szívni embereket, de természetesen ez a lehetõség is véges. A jogi szakvizsgádat meg kell spékelned kb két nyelvvizsgával, egyik angol szakmai legyen, és nem árt ha van mellé valamilyen pénzügyi végzettséget. Ez a kettõ nagyon jó együtt. Persze, a fentiek nem érvényesek, amennyiben van ismerettséget, hátszeled, ami sehol nem árt, de itt sajnos különösen nagy hasznát fogod venni.
Három évet kell lehúzni a szakvizsgáig. Ezenkívül a második és harmadik válaszolónak sajnos igaza van. Na de majd jön Orbán Viktor és remélhetõleg megnyirbálja a közig-ban dolgozókat kezdve a fölösleges jogászokkal
persze Orbán Viktor majd csodát tesz..hahaha
Sajnos az utolsó sztori csak azt mutatja, hogy szerencsétlen nõket mennyire lehet fanatizálni és a szüklõk milyen ütõdöttek és mennyire nem a gyerek érdekeit nézik.

Kisfiam kb. havi 8 alkalommal bepisil éjszaka minirin sprayt használunk de így is. Ma a doktornő megíjesztett mert 1013 volt a fajsúlya a vizeletnek. Tényleg olyan súlyosak lehetnek a következmények mint ahogy mondta?

Legjobb válasz: az öcsém is bepisilt ilyen idõsen, és mi a bátyámmal mindig piszkáltuk, volt olyan, hogy anyám törölközövel pelenkázta be. Voltak minden féle orvosnál, és nem találtak nála semmit. Amikor elhagytuk az örökös piszkálódást, és kapott egy új ágyat, abba is maradt nála. Azt mondták lelki okokra vezethetõ vissza. Ha nem találnak nála semmit, akkor lehet hogy nála is ilyen jellegû a probléma. Addig is vegyél alá egy gumilepedõt, a tescoban is lehet kapni, és akkor legalább az ágy megússza. Vízmérgezésrõl meg még nem is hallottam.

az öcsém is bepisilt ilyen idõsen, és mi a bátyámmal mindig piszkáltuk, volt olyan, hogy anyám törölközövel pelenkázta be. Voltak minden féle orvosnál, és nem találtak nála semmit. Amikor elhagytuk az örökös piszkálódást, és kapott egy új ágyat, abba is maradt nála. Azt mondták lelki okokra vezethetõ vissza. Ha nem találnak nála semmit, akkor lehet hogy nála is ilyen jellegû a probléma. Addig is vegyél alá egy gumilepedõt, a tescoban is lehet kapni, és akkor legalább az ágy megússza. Vízmérgezésrõl meg még nem is hallottam.
Mekkora a fiad?
A kérdező hozzászólása: 10éves.Tényleg nem iszik sokat és a dokonõ azt mondta vízmérgezést kap a gyerek ha ilyen rengeteget iszik.Sõt még íjjesztõbbet is mondott de azt inkább kitörölném a gondolataimbÓl.

Tenyleg olyan keveset ettem ma, hogy mar nagyon ehes legyek?

Delelott 11 egy fatorzskifli. Olyan 4korul egy nagyobb pogacsat meg egy kis sutit es ennyi. Mostmeg mar szinte rosszul vagyok az ehsegtol 15l amugy tobbet szoktam enni

Legjobb válasz: Miért nem ettél többet? Ha sokat mozogsz, akkor pláne többet is kell enni.

Miért nem ettél többet? Ha sokat mozogsz, akkor pláne többet is kell enni.

Furi. Ma olyant kakiltam mint a gumi, nagyon nyulott, csuszott le a wcn, es sarga volt. Tenyleg olyan volt mint a gumi. Mert volt ez?

Legjobb válasz: :D :D :D :D Táplálkozástól függ. Volt már sárga, barna, téglavörös, fekete :D Amíg nem mászik nincs gond :D

:D :D :D :D Táplálkozástól függ. Volt már sárga, barna, téglavörös, fekete :D Amíg nem mászik nincs gond :D
Szerintem orvosnak mondd el.
Nyálka. Normál esetben is van a székletben, de ha látszik, akkor valami nem mûködik jól a beleidben. Lehet, hogy irritáblis bél szindróma (IBS), de lehet, hogy csak szimplán valami antibiotikum nem tetszett a bél nyálhahártyáidnak. Egyél joghurtot, esetleg valami probiotikumot (Lactive, Béres ProBio6, Normaflore)

39 hetet töltöm holnap és ma megnéztük uh-on ujból a méreteket és azt modja a doki bácsi hogy elég nagy babóca BPD100 THQ127. Tényleg olyan nagy ez a babuci?

Legjobb válasz: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 E szerint a táblázat szerint eléggé... :) Mert itt a Bpdre 95öt ír. De szerintem nem vészes, Én is megijjedtem a máltkor, pár mili miatt, de pár mili nem a világ nem?? :) Na meg ezek az adatok, átlagértékek. :) Sok sikert az enyém is nagyobb a "kelleténél" A doki mikor meglátta nem hitte el, hogy még 8 hetem van azt mondta nem csak négy? :) Majd meglátjuk! Könnyû szûlést! ;) 34 hetes kismama

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 E szerint a táblázat szerint eléggé... :) Mert itt a Bpdre 95öt ír. De szerintem nem vészes, Én is megijjedtem a máltkor, pár mili miatt, de pár mili nem a világ nem?? :) Na meg ezek az adatok, átlagértékek. :) Sok sikert az enyém is nagyobb a "kelleténél" A doki mikor meglátta nem hitte el, hogy még 8 hetem van azt mondta nem csak négy? :) Majd meglátjuk! Könnyû szûlést! ;) 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szió nekem is azt hitték 34 hetesen hogy 38 hetes a drágám.

Magyarországon, tényleg nem volt olyan kollektív bűnösnek nyilvánítás a szocialista rendszerben, mint ma?

Tehát, akkoriban alig foglalkoztak a Holokauszttal meg a hasonló dolgokkal. Ez igaz? Akkoriban nem hangsúlyozták a magyar nép bűnösségét?

Legjobb válasz: "Egyeske, akkor nem tudom, te milyen mozit nézel,de a netes híroldalaknak gyanítom elõ van írva a heti háromszori holokausztozás, de legalább nácizás. " Rendben, tudsz nekem mutatni a múlthétrõl 3 db Indexes, 3 db Origós és 3 db HVG-s cikket, amiben holokausztoznak vagy náciznak?

"Egyeske, akkor nem tudom, te milyen mozit nézel, de a netes híroldalaknak gyanítom elõ van írva a heti háromszori holokausztozás, de legalább nácizás. " Rendben, tudsz nekem mutatni a múlthétrõl 3 db Indexes, 3 db Origós és 3 db HVG-s cikket, amiben holokausztoznak vagy náciznak?
Megint egy holokauszttal kapcsolatos kerdes, amit NEM zsido tett fel.
Ma sincs kollektív bûnössé nyilvánítás, évente 1-2x hallok a holokausztról (leszámítva a szélsõjobbosokat, õk másról sem tudnak beszélni), még soha senkit nem hallottam hangsúlyozni a magyar nép bûnösségét.
A kedvedért nem fogom feltúrni a blogarchívumot, de szinte minden nap láttam címoldalon holokauszttal, náci háborús bûnössel foglalkozó bejegyzést, vagy csak simán olyat, amiben nem felejtették el megemlíteni az alany zsidó származását.
Tényleg nekilátsz egy Kurucra hivatkozni....? :) Olvasgass figyelmesen, fogsz találni bõven a témával kapcsolatos cikket.:)
Egyeske, akkor nem tudom, te milyen mozit nézel, de a netes híroldalaknak gyanítom elõ van írva a heti háromszori holokausztozás, de legalább nácizás. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem. A II. VH-val kapcsolatban a Felszabadító Vörö Hadsereg volt a mantra. Ezt ütötték ki a zsidók a holokauszttal.
ma 06.34 Nem az a kérdés, hogy mit ír róla, hanem hogy megjelent némi holokauszt az oldalon. Azt írtam hogy heti háromszori. Szóval jut azért ennél bõvebben és nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy ne lenne olyan cikke bármely újságnak, amit ne lehetne a helyére illeszteni.
ma 07.02 Nincs mit. :) A Kuruc nem kifejezetten kedveli a zsidókat, ez tény, de annyira azért nem mérvadó, lássuk be. A napi holokausztozás vagy nácizás simán tetten érhetõ a napi sajtóban (keresõszóként beírod a gugliba-keresõeszközök: elmúlt 24 óra) és azonnal kidob pár találatot. :) Nem tudom, milyen az Alfahír, azt sem olvasom havi szinten se, de a stílusa sokkal finomabb, mint a Kurucé, az biztos.
Köszönöm szépen a linkeket! Az indexes cikk sajnos még nem volt fenn, amikor én néztem (ezt a dátumból láthatod), az ATV-t meg nem néztem, mert azt én sem szeretem (azt a 3 portált néztem meg, amit tegnap írtam). Ellenben pont ugyanazt írják, mint a kurucos cikkek... akkor most a kurucinfo is kollektív bûnösnek nyilvánítja a magyarokat, és hangsúlyozza a magyar nép bûnösségét, mert bûntudatot kelt? Érted, aki A-t mond, mondjon B-t is... (Az indexes cikkben ráadásul sehol nem minõsítenek senkit, tökéletes objektív leírása a történteknek...) Ezen kívül, még mindig vezetek, ha lesz érkezésem, megnézem ma az alfahírt is, az jobb, mint a kuruc?
fospuskanak (egyebkent talalo navet valasztottal magadnak, mert ami a szadon - vagy az ujjaidon kijon....) 1. Az origo cikke pontosan azt mondja, amit itt a tobbseg: a JOBBOLDAL jon elo folyton a holokauszttal, es a cikk ezt a jelenseget tamadja. 2. De meg ha ettol eltekintenenk is, akkor is 1-1 cikk (nem cimlapi!!!) ket kulonbozo, baloldalinak kinevezett ujsagbol, mig ezzel szemben NEGY CIMLAPI CIKK egyetlen jobboldali ujsagbol. Vajon mi lenne az eredmeny, ha az osszes jobboldali portalt vegigneznenk?
én a tv-ben hallottam, legalább 5-ször 1 héten belül.
Legfeljebb a Nyilas Párt tagjainak kollektív bûnösségérõl lehetett volna beszélni, azok viszont már jórészt a kommunista párt tagjai voltak.
A kérdező hozzászólása: De van. Azért költenek milliárdokat rá, hogy bûntudatot lehessen kelteni. Ha 89 után nem erõltetik , akkor senki sem foglalkozna vele. http://www.youtube.com/watch?v=tIkyPulgGfo
Hát jó, akkor megkímélem magam az alfahír elemzésétõl is. Én csupán azt állítottam, hogy a netes hírportálok nem nyilvánítják kollektív bûnösnek a magyarokat, és nem holokausztoznak irracionális mértékben, ha meg igen, az tipikusan inkább a szélsõjobb (kurucinfo). Tévét nem nézek, így arról nem tudok felelõsen véleményt formálni.

Ma sikerült elhinnem, hogy jó pasi vagyok és az utcán olyan csajok is megnéztek akik eddig felém se néztek tényleg ennyi lenne az egész, hogy elhiszem és akkor pozitív kisugárzásom lesz? 22/F

Álltalában depis szoktam lenni nem szoktam mosolyogni meg nem vagyok egy adonisz alkat és álltalában csak a negatív visszajelzéseket kapom. Ma jobb lábbal keltem fel és csak volt egy alapvető jó érzésem amit megpróbáltam kifelé tükrözni és ennyi elég?

Legjobb válasz: Ez így a helyes, megválaszoltad a saját kérdésed.

Ez így a helyes, megválaszoltad a saját kérdésed.
IGEN pont ennyi elég hozzá.csak így tovább.
Mindenkinek más tetszik, DE a pozitív kisugárzás egy nagyon jó pont. :) Gratulálok!
Ha én is nem depisen kelek és a földet bámulva csatangolok hanem jókedvû vagyok akkor mások is mosolyognak rám leállnak beszélgetni stb. szóval biztos van benne vmi. Ma nekem is jó napom volt ma tiszta pozitiv voltam..

Van ma Magyarországon olyan kórház, ahol tényleg háborítatlanul lehet szülni?

Értem ez alatt, hogy nem kötnek be oxit, hogy begyorsítsák a szülést, egy támogató szülészn? van velünk végig, orvost nem is látunk, ha nincs gond, olyan pózban lehet szülni, ahogy jólesik, els? szül?knél sincs gátmetszés, és hagynak természetesen szülni? Magyarul "bábai modellben" zajlik a szülés? Ha létezik ilyen, mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Szent Imrét mondják annak Bp-en. Külön alternatív vajúdó van, nincs oxi, nincs kapkodás, szülésznõ, dúla van. Nem kerül többe, csak amennyit a szülésznõnek szántok majd szerintem.

Szia! Szent Imrét mondják annak Bp-en. Külön alternatív vajúdó van, nincs oxi, nincs kapkodás, szülésznõ, dúla van. Nem kerül többe, csak amennyit a szülésznõnek szántok majd szerintem.
A Szent Imrében megközelítõleg így van, ha a megfelelõ orvosnál és/vagy szülésznõvel szülsz, aki támogatja ezt. Van alternatív szoba, ott semmilyen mesterséges beavatkozásra nincs is mód (se CTG, se Oxi, semmi). Van fürdõkád, vihetsz zenét a CD lejátszóba, nekem gyújtottak mécseseket, lámpát nem kapcsoltak, mert éjjel mentünk. És van sok vajúdó eszköz. DE: a mai kórházi protokoll szerint a kitolásnál orvosnak jelen kell lennie. Nekem háromból egy szülésem sikerült tényleg az elképzeléseknek megfelelõen, ott az orvos semmit nem csinált. Ja, és a szülés TB alapon van, ha orvoshoz jársz magánban, vagy szülésznõt fogadsz, az persze pénzért van.
Nekem elég háborítatlan volt, pedig nem is gondoltam, hogy ilyen ez a kórház. Elõször láttak, mikor szülni mentem, nem volt választott orvos, semmi... Bementem, a beöntést meg sem említették. Az oxit szintén, semmit sem kaptam, nem is kértem volna. 3szor jöttek pár percre szívhangot nézni, többet nem is zavartak, a férjemmel voltam. Mikor felszabadult a szülõszoba, pont ki is tágultam annyira, mehettem a vajúdóból. Kaptam labdát, ami nagyon tetszett, volt bordásfal is, de azt nem akartam. Orvost akkor láttam elõször, mikor már majdnem kint volt a baba feje, jött, és mondta, hogy nyomhatok, de jött is a baba elemi erõvel. Nem akart vágni, de mondta az utolsó pillanatban, hogy hiába akarta védeni a gátat, ebbõl repedés lenne, és egy picit vágott, jobban is tette. Baba rögtön rám került, még a nyákot is hagyták, hogy maga köhögje ki. Férjem vágta a zsinórt, majd nyugalom, és csak jóval utána vitték mérni. Én maximálisan elégedett voltam, többet kaptam, mint vártam.
Szent Imre!én is ott szülök októberben.van fogadott dokim, szülésznôm, dúlám. 32hkm
Én is a Margitot tudom javasolni:) Elsõt az Istvánban szültem, sajnos, semmi nem úgy alakult, ahogy elterveztem, lett burokrepesztés+oxi, szülésznõ se volt az igazi(pedig fogadott volt). Másodikat 4 hónapja a Margitban. Nem volt oxi, burokrepesztés, a fogadott szülésznõ végig velem volt(ha kellett visszahúzódóan, ha kellett aktívan segítõen), abban a pózban lehet vajúdni, szülni, ahogy szeretnél.Gátvédelemmel szültem, tényleg csak a legjobbakat tudom mondani. Volt fogadott orvosom, sikerült olyat választani, aki tényleg nem avatkozik bele a természetes folyamatba:) Mivel választott orvosom és szülésznõm volt nekik adtuk, amennyit tudtunk. Ha érdekel, szívesen leírom az orvos+szülésznõ nevét is. Ui:Mi is gondolkodtunk a Szent Imrén, mert jókat lehet róla hallani.Ami nekem nem volt szimpi, hogy rettentõ sok szülésük van, szülõszobát megnézni is a negyedik egyeztetett idõpontban sikerült.Mivel sok a szülés, gyorsan át kell adni a szülõszobát másnak(barátnõmnél/sógornõmnél így volt) és nagyon utálom a rohamoskodást.
3. as vagyok... Kórházat meg nem írtam, igaz, mindegy is, mert közvetlen határ mentén, a világ végén van, nem BP-n. Vaszary Kolos kórház a neve. A vajúdásról még: az utolsó pillanatig állhattam, aztán félig fekve szültem, nem kötöztek le, semmi ilyen, én fogtam a lábam, ahogy akartam, és apa közvetlen mellettem, simán bejöhetett, minden szó nélkül. Nekem sokat segített, hogy annyit álltam, amennyit akartam. Fekve iszonyat egy fájás :S
A Bajcsy is jó ilyen szempontból....legalább is jókat hallani róla és van ott is minden ami kell az elternatív szobában, de orvos és szülésznõ is van, aki nyitott mindenre (hypnoszülés, stb..)...

A koreai köszönés tényleg valami olyat jelent, hogy "Ettél-e ma már finomat? "?

Legjobb válasz: Ezt leginkább a kínaiak mondták, ez akkor volt mikor éhezés tört ki, és nem úgy köszöntek egymásnak hogy 'szia, hogy vagy?' hanem egybõl a lényegre hogy 'ettél-e már?'

Ezt leginkább a kínaiak mondták, ez akkor volt mikor éhezés tört ki, és nem úgy köszöntek egymásnak hogy 'szia, hogy vagy?' hanem egybõl a lényegre hogy 'ettél-e már?'
Nem, a koreai köszönés azt jelenti, hogy legyen szép napod :)
Szia, a köszönés valóban nem ezt jelenti, azonban van egy udvariassági kifejezés, ami hasonló jelentésû, bár az a finomra nem tér ki. Az angol "How do you do" funkciójával megegyezik, tehát még ha a kifejezés azt is jelenti, hogy ettél-e, valójában nem kíváncsi rá, nem kell válaszolni rá, pusztán csak a törõdés kifejezésére szolgál. Nem használható minden élethelyzetben, általában csak informális élethelyzetekben, és a feleknek vagy egyenrangúnak, vagy a kérdezõnek magasabb szociális státuszúnak kell lennie. ÜDV, A.

Két napig pozitív volt az ovu tesztem, bár az is jó nehezen lett olyan, vagy öt napig a határát súrolta, mire tényleg igazi pozi lett. Erre ma, mikor már úgy gondoltam na itt az első negatív nap!?

Ilyen lett a teszt:

Legjobb válasz: Szerintem ez megint pozitív, nekem is így volt, de én sem tudom mi történt. Nekem háromszor volt pozitív ovu teszt, kétnaponta teszteltem. Sajna utána nem jött meg több hónapig, és nem volt baba. Remélem neked összejön!

Szerintem ez megint pozitív, nekem is így volt, de én sem tudom mi történt. Nekem háromszor volt pozitív ovu teszt, kétnaponta teszteltem. Sajna utána nem jött meg több hónapig, és nem volt baba. Remélem neked összejön!
Szia! Ez bizony pozitív! Nekem van hogy 2, van hogy 3, sõt volt már hogy 4 napig is pozitív volt az ovutesztem.4 volt eddig a leghosszabb.Milyen ovutesztet használsz?
A kérdező hozzászólása: Wondfo márkájú a teszt a veteráról. És ilyen esetben is az elsõ negatív nap a lényeg, és az utcsó pozitív amikor akciózni érdemes?
Végig akciózni kell amíg pozitív, plusz még az elsõ negatív nap a legesélyesebb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!