Találatok a következő kifejezésre: Tényleg olyan az (691 db)

Egy amerikai gimnáziumban/középiskolában tényleg olyan az "élet", mint azokban a szemétre való amcsi filmekben?

Mondok pár példát, hogy érthet? legyen. Én pl. egy olyan osztályba jártam (itt Magyarországon), ahol lényegében mindenki jóban volt mindenkivel, jó nem azt mondom nem voltak viták meg ilyenek, de nem olyan volt mint amit egy amerikai filmben láthatunk, hogy van egy csomó réteg és aki nem az övéjükbe tartozik, azt leszarják meg ilyenek, vagy 4 évig járnak egy osztályba és nem ismerik egymást :D Az náluk úgy van a valóságban is, vagy csak a szar tini-filmekben, a parasztvakítás miatt? :D Ott egy osztályközösség nem annyira összetartó mint Európában? Vagy totál olyan ott is az élet, mint egy európai gimiben? Nem konkrétan magyarra gondolok, lehet akár nyugati, akár keleti.

Legjobb válasz: ennyire nem tudom:DD egyszer volt nálunk egy amcsi cserediák, õt kérdeztem csak meg hogy tényleg olyan nagy-e a kasztosodás, és azt mondta hogy hát nagyobb mint itt:D

Azért nem volt mindenki gazdag. Mondjuk úgy hogy elitgimnáziumnak számít. Habár sztem meg se üti oktatásügyileg a régi gimim színvonalát...
ennyire nem tudom:DD egyszer volt nálunk egy amcsi cserediák, õt kérdeztem csak meg hogy tényleg olyan nagy-e a kasztosodás, és azt mondta hogy hát nagyobb mint itt:D
Ha... nem kell olyan messzire menned, az én pesti gimim is elmegy egy filmnek. Megvolt a sportolók kasztja, a gazdagok, a tanulósak, a bénák, a büdösek&bénák stb. Persze itt nem zárta ki hogy egyvalaki több kasztba tartozzon... Engem sztem stréber partyp!csának tartottak, jah meg gazdagnak- azért annyira nem voltunk gazdagok, mint õk hitték, de nem érdekelt, hagy higgyenek amit csak akarnak! De már azt is sokszor visszahallom, hogy nagyképûnek és beképzeltnek gondoltak. Haha Suli után pia, drog, cigi, mi páran suli közben is cigi. :D:D Hát nem voltunk angyalok.
A kérdező hozzászólása: Ok :) Legalább annyit árulj el, hogy oda inkább a gazdagabb gyerekek járnak? Azért, egy limuzin nem terem minden bokorban, meg bérelni sem olcsó mulatság :D
ugh azt inkább nem írnám ki... De 2 gimibe jártam... ide 10.-tõl, az elõzõbe meg 5.-tõl Az elsõben is voltak klikkek, de egyáltalán nem úgy mint itt. Sõt itt azért ment a nagyzolás is rendesen, limuzinnal menni szülinapot ünnepelni stb. Am ilyet én is csinálok majd húgomnak :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsótól kérdezem, hogy melyik suliba jártál?:D A mi iskolánkban semmiféle kasztosodást nem figyeltem meg a 4 év alatt :D Jó, azért voltak akik szerettek középpontban lenni, meg el voltak szállva maguktól. Na jó, talán az is kicsit erõs volt hogy "semmiféle". Ha a suli összes tanulóját veszem, akkor nyilván volt néhány. Viszont, ahogy a filmekben látom, hogy egy osztályon belül is vannak az nekem már nem tûnik életszerûnek :D Nálunk már az 1. évben jó osztályközösség alakult ki :P
jaaah bocs, BUDAI gimim.
A kérdező hozzászólása: Igazából az amerikai osztályközösség érdekelne, csak elrizsáztam a kérdést:D
A kérdező hozzászólása: Nem keverem ide, de én már voltam egy német gimiben (csak látogatóban) és nem sokban különbözött egy magyar gimitõl. Egyébként köszi a választ!
azért nyugat teljesen más azt ne keverd ide. egyébként van igazságalapja azoknak a filmeknek. tényleg nagyobb a kasztosodás. talán nem olyan radikálisan mint a filmekbe látod, és nem is olyan vérremenõ a dolog, de valóban megvan a focicsapat a nyerõ feeling.

Tényleg olyan az élet az Amerikai kisvárosokban mint számos sorozatban?

A legtöbb sorozatban szimpla kisváros, egy polgármesterrel, egy kis rendőrséggel szimpla bárokkal, kis parkal és sok sok városi programokkal, illetve laza középsulis életvitelekkel. Csak a sorozatokba állítják ilyen hangulatosra a kisvárosok napi gazdag életvitelét vagy számos hely tényleg ilyen?

Legjobb válasz: nem,nem,azért én nem hinném

nem, nem, azért én nem hinném
magyarországon is ilyen a kisvárosias, kertvárosias élet, nem csak ott.
Igen, csak itt kevesebb a fekete és a lövöldözés.
Felteszek én is egy kérdést: Az élet tényleg olyan Magyarországon, mint a Barátok közt-ben? Nyilván idealizálva vagy éppen kisarkítva jelenítenek meg dolgokat, hogy érdekes legyen.
Én egy viszonylag kisvárosban élek, azon belül is egy kertvárosi részen, Amerikában. Nem pont olyan, mint a Született feleségekben, de én szeretek itt élni. Jó környék, autóval hamar el lehet érni mindent. Nagyjából úgy van kb., mint ahogy leírtad :) 23/N

A turista nevű tejpornak tényleg olyan az íze mint a gyerek korunkban volt kapható kis tasakos tejporé?

Legjobb válasz: nem tudom, de hol lehet kapni? eszembe jutott anyukám házi csokija, és úgy csinálnék. csak tejpor kell hozzá

nem tudom, de hol lehet kapni? eszembe jutott anyukám házi csokija, és úgy csinálnék. csak tejpor kell hozzá
Erre én is kiváncsi vagyok. És hogy ha olyan az ize, akkor hol kapható ez a tejpor :)
A kérdező hozzászólása: Én coopban meg tescoban már láttam, csak drága.
Ízre hasonló, de állagra nem. az a kis tasakos a Presso tejpor volt, amit kávéba kellett önteni és azonnal elolvadt. a túrista zsíros, és egy kicsit össze is tapad, forró cuccban meg egyenesen összecsomósodik. De emlékszem mi is az ujjunkkal nyalogattuk ki a kis zacsiból a pressotejport:) ma is vannak jó drágán hasonló instant kávéfehérítõporok, de nem is hasonlítanak a régi kis kék zacskósra, vagy csak nosztalgiázom...:)
sajnos nem :(( a régit imádtam, ez már nem olyan, és baromi drága is, és kevés helyen kapható.
A kérdező hozzászólása: Akkor melyik hasonlít jobban rá?
sztem egyik sem.

A magyar katonáknak tényleg olyan rossz a kiképzésük, mint ahogy azt sokan állítják? Tényleg olyan "bénák"?

Mennyire jók/roszak a magyar katonák a nemzetközi átlaghoz képest? Van olyan ismerősöm, aki szerint jók, ,ások suerint rosszak a magyar katonák. Állítólag műszaki alakulatokban egész jók vagyunk. Lehetőleg hozzáértők válaszoljanak, és ha lehet, katonák!

Legjobb válasz: Egyáltalán nem számít rossznak a Honvédek kiképzése. Valószínûleg azok a "sokan"-ok azok az emberek akik sorkatonák voltak, és azt képzelik, hogy a mai hivatásosoknak is ugyan olyan a kiképzésük mint nekik. Teljesen más már mint régen, ma már professzionális hadseregünk van, vagyis jóval kisebb létszám de azok sokkal jobban képzettek. A mai honvédeknek is minimum ugyan olyan jó a kiképzése mint bármelyik más NATO országé, pláne, hogy a NATO tagság egy rakat feltétellel is jár, a NATO tagországok katonái nagyjából mind egy szinten vannak kiképzés terén. Mellesleg a magyar kommandósok meg sorra nyerik a nemzetközi versenyeket.

Egyáltalán nem számít rossznak a Honvédek kiképzése. Valószínûleg azok a "sokan"-ok azok az emberek akik sorkatonák voltak, és azt képzelik, hogy a mai hivatásosoknak is ugyan olyan a kiképzésük mint nekik. Teljesen más már mint régen, ma már professzionális hadseregünk van, vagyis jóval kisebb létszám de azok sokkal jobban képzettek. A mai honvédeknek is minimum ugyan olyan jó a kiképzése mint bármelyik más NATO országé, pláne, hogy a NATO tagság egy rakat feltétellel is jár, a NATO tagországok katonái nagyjából mind egy szinten vannak kiképzés terén. Mellesleg a magyar kommandósok meg sorra nyerik a nemzetközi versenyeket.
Utolsó válaszoló: el vagy tájolva! Felkészültségüket illetõen a katonáink nem rosszabbak, mint bármely más ország katonái. Csak a felszereltségben van hiány. Egyébként a magyar KMCS aktívan részt vesz más országok különleges egységeivel akciókban Afganisztánban.
Kedves utolsó! Legalább egyetlen alkalommal írtad volna helyesen a többesszámot. Így lerí, hogy a helyesírás nem kötelezõ a seregben.
A mostaniak nem roszak mert õk akartak katonák leni nem csak beviték õket ha elérik a korhatárt . Kisseb létszám miat tõbb forrás jut egy re mintha sok sorkatona lene. A roszakat ki lehet teni a seregõl ere sorkatonaságnál nem volt lehetõség. Lehet komoly felvételi kõvetelményeket álitani. A sorkatonaságnál ezt sem lehetet.
A kérdező hozzászólása: "Mellesleg a magyar kommandósok meg sorra nyerik a nemzetközi versenyeket." Ez igaz, de ezeket a versenyeket nem a katonai, hanem a rendõrségi, és vámkommandósaink nyerik. A nemzetközi színvonalhoz képest tehát a katonáink nem annyira rosszak?
Az elsõ világháború óta a legjobb katonák az SS ben voltak eddig nemigen találni jobbakat náluk.Ha õk egy 10 es skálán 10 akkor a magyarok kb 6 oson lehetnek.A katona próbája a háború vagy a harci helyzet, Afganisztánban elég rosszul szerepeltek a mi nem avatkozunk bele mert nincs parancsunk amikor a szomszéd alakulat szorult helyzetbe került.

19 éves lány vagyok, elegem van már, hogy az igazi várjak, amíg végre beleszeretek valakibe! Tényleg olyan lényeges az első? Ha valakit nem szeretsz, de vele veszíted el, tényleg beleszeretsz, vagy ragaszkodsz hozzá?

Lépten-nyomon arról olvasni/hallani, hogy ha valaki még nem kész, akkor ne veszítse el a szüzességét. Ha nem szereted, vagy még nem bízol benne, ne csináld, akkor se ha a másik er?lteti. De arról sehol nem olvashatok: mi van olyankor, ha már te nagyon akarod, mert kíváncsi vagy, és esetleg nem is érdekelne hogy olyannal vagy együtt elöször, akit nem is szeretsz.

Legjobb válasz: Engem érdekelt és 23 évesen veszítettem el, olyannal akit szeretek. Nem is tudtam volna elképzelni olyannal akit nem szeretek, akiben nem bízom. Nekem is hiányzott valami az életembõl, de érdemes volt várni.

Engem érdekelt és 23 évesen veszítettem el, olyannal akit szeretek. Nem is tudtam volna elképzelni olyannal akit nem szeretek, akiben nem bízom. Nekem is hiányzott valami az életembõl, de érdemes volt várni.
Hidd el, az elsõ nem egy álom.. kellemetlen és fáj, lehet hogy neked mázlid lesz és nem fog nagyon fájni, de nem tudhatod. Nekem nagyon fájt és ha nem olyannal lettem volna, akivel szeretjük egymást nem kaptam volna meg azt a törõdést amire szükségem volt. Nem a szex miatt szép emlék az elsõ, hanem Õ tette azzá. És szerintem ezzel sokan vagyunk így. Te tudod, a te döntésed de szerintem sokkal jobb szerelemben megélni, mint pusztán kíváncsiságból valakivel..
En meg 19 eves fiu vagyok es ugyanebben a cipoben jarok, nekem is megadatott volna h elveszitsem de nekem inkabb a minoseg a lenyeg nem a mennyiseg(azzal szeretnem elvesziteni akit szeretek)... szal ha mar eddig vartam, akkor meg kibirom egy darabig!:D
nekem oylannal volt az elsõ, akit nem szerettem szerelembõl, de egy jóbarátom volt, és egyáltalán nem görcsöltem rá, nem fájt, nem véreztem nagyon jó volt, azóta sem tudja, h szûz voltam, és nekem ez így jó volt, nem kötõdök hozzá, de embere válogatja... és most lehet lepontozni, h úgy tetszik...
Jaj, de édesek akik azt írják, hogy várd meg míg szerelmes leszel... Én az elsõ alkalommal nem vártam, már a nevére sem emlékszem az illetõnek, egyszerûen túl akartam lenni rajta, mert már kellemetlen volt. Akár bevalljátok akár nem egy idõ után ciki... Szerelem? Én három éve nem voltam szerelmes, akkor addig kötögessek, vagy mi? Kedves kérdezõ nincs mire várnod, te érzed ha készen állsz, lehet, hogy még jópár évig nem leszel szerelmes. De olyan is történhet veled, hogy beleszeretsz valakibe, de az pár hónap után megcsal, kiábrándul belõled, örülni fogsz, hogy legalább nem neki adtad. Szerintem ne tartogasd senkinek, annál nagyobb lesz a koppanás.
Ha te ilyen vagy, hogy csak dugatni akarod magad, akkor csináld csak... Csak ne bassz át senkit.
Lehet, hogy most nem, de mi van ha kesobb megbanod? Elso alkalmat vard meg a szerelemmel, aztan csinalhatod fuvel faval ahanyszor csak akarod:P
én is pont ezen gondolkodtam, mert szerintem én is szûz leszek még 19 évesen.. :| 15/L
A válasz megírásának idõpontja: ma 03:05 19 éves koromig vártam
A kérdező hozzászólása: Hány éves korotokig vártatok?
Hu de jó a szerelem ... pff egy évig jártam egy srácal egy év után mentem bele h legyen szex de ugy féájt h majd bele haltam ...és azután egy hétre meg mondta h csak ezélrt járt velem és hazudott h szerelmes volt belém és még férre is ment jópárszor ..azután nem érdekelt semmi szeereztem csak szex kapcsit és kedvesebb és gyengéd volt az ágyba és nagyon jó volt amit csinált nah ? :O érdemes volt egy évig szerelemben élnem
Szia Én fiú vagyok, de hasonló cipõben járok. 19 éves vagyok, és már nagyon vágyom rá. Pláne hogy exemmel sokat pettingeltünk, igaz csak én elégítettem ki õt, de sokszor jutottunk a végsõ határig, és mindig onnét fordultunk vissza. Pontosa ismerem milyen amikor így kivagy éhezve a dologra, csak én srácban. Sokat gondolkoztam ezen én is hogy megéri megint éveket várnom egy párkapcsolatra, vagy ugorjak fejest a dologba, és pl egy buliban egy ittas lánnyal vagy egy olyan ismerõs hölggyel aki kapható rá stb. De végül arra jutottam, hogy nem vagyok egy szar pali. NEm vagyok olyan rossz hogy arra szoruljak, hogy ezt tegyem, és olyannal akarom akit szeretek. Exemmel volt 18 évesen elsõ csókom. Gyönyörû volt. Minden csókja mesés volt. Azóta 1x csókoltam meg egy lányt, illetve õ engem, de az borzasztó volt, révén nem szerettem a lányt. Ebbõl kiindulva az elsõ együttlét is klasszisokkal jobb lehet olyannal akit szeretsz. Szerintem Teis egy értékes személy vagy, és a szüzességed egy kincs. Ezt a kincset megõrizted 19évig, kár lenne most eldobni. Szerintem tartsd meg olyannak akit szeretsz, és igazán megérdemli. Tiszteld meg magadat vele, mert szerintem megérdemled, hogy olyannak add oda, akit szeretsz. =) 18|F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Utolsó elõtti válaszoló: sajnálom, hogy így alakult a kapcsolatod! Utolsó válaszoló: Te is biztos fogsz olyan embert találni, aki megérdemel téged! Az írásodból ítélve aranyos, kedves srác vagy, majd boldog leszel, talán hamarosan! Sokat segített a válaszod, kaptam tõled némi reményt Köszönöm
13:41 vagyok. Köszönöm, hogy így gondolod(kedves vagyok) :) És nagyon örülök hogy sikerült reményt adnom neked! Sose add fel a reményt. „Aki sokat szenved, az mit sem becsül jobban, mint az emberi szeretetet. Tisztában van az értékével és a nagyságával.” Talán épp emiatt leszel Te is jobb ember. Mert jobban megfogod becsülni azt a szeretetet amit kapni fogsz, és amit Te fogsz jelenteni másnak. Több leszel mint a kiskamaszként elkótyavetyélt értékrendû libák, akinek a pasija divatos kiegészítõ, s nem társ az élet rögös útján! 19|F
Én vagyok megint, nem öregedtem 1 évet, csak elsõnél mellényomtam :$, 19\F :D
Hát én bevallom olyannal feküdtem le akit aznap este ismertem meg, én is vártam az igazira de meguntam és bevállaltam, nem csak egy éjszakás kaland lett belõle.Sajnos már nem vagyunk együtt de a mai napig szeretem és kötõdöm hozzá.De ezt mindenki maga érzi, hogy fel tudja- e dolgozni, hogy esetleg nem lesz belõle semmi, nagy a rizikó :S Azt tudom tanácsolni, hogy mérlegelj magadban, megbánnád-e ha utána nem is tartanátok a kapcsolatot az illetõvel vagy el tudnád viselni, hogy csak egy éjszaka volt, egy kaland! 20/L
Én májusba 21 leszek, és még én is szûz vagyok, és nem is csókolóztam, ha eddig vártam várok még, aztán 25 fölött elgondolkodok, de azért remélem addig rám talál a szerelem, és nem kell apácának mennem... Én is voltam nõgyógyászaton, és simán megmondtam, hogy még szûz vagyok, nem is vizsgáltak meg, csak ultrahangot csináltak, az orvos tök rendes volt, és hülyének sem néztek. Nagyon szeretnék, már szerelmes lenni, illetve van egy srác akit, azt hiszem tudnék szeretni teljes szívembõl, de õ úgy néz ki engem nem. Pedig, de jó is lenne hozzábújni, átölelni... de ez már csak álom marad. Egyre inkább kezdem elveszteni azt a hitet, hogy lesz akkora mázlim, hogy az az ember akit tiszta szívbõl szeretni fogok õ is szeretni fog engem. 20/L
kemény sztorik vannak itt.. szerintem ezek után egyértelmûnek kéne lennie a döntésnek..dehát mindne ember más.. én sem voltam szerelmes dhe nagyon szerettem a srácot és mai napig nagyon jó barátok vagyunk pedig nem volt felhõtlen aszakitás..
19:36-os vagyok, nos õszintén szólva az a része nem érdekelt, mert amikor vizsgált és megnézte befér-e a kacsa nem volt durva, nos mondjuk az a nézés érdekes volt, amikor meghallotta, hogy még szûz vagyok... Õszintén szólva szívem szerint kimentem volna a kórterembõl, de mivel rendõr akarok lenni eltürtem, emg amúgy is vannak dolgok amiket le kell nyelni az élettõl...
Huha utolsó (nõgyógyászos) akkor egy elég nagy bunkó az orvosod. Az én nõgyógyászom anno, soha nem tett erre semmiféle megjegyzést, sõt nagyon kedves és óvatos volt... Ami meg a kérdést illeti: Te tudod milyen ember vagy, elméletileg ismered magad, a te életed. Én nem szerelembõl csókolóztam elõször, visszagondolva, nagyon bánom. Viszont szerelembõl történt az elsõ, ami minden volt csak éppen jó nem, fizikailag, lelkileg viszont annyira jól éreztem magam, ha lehet így mondani, hogy megszépítette az egészet, és bár fizikailag fájt, mégis jó érzés töltött el, ezt nehéz leírni, de ilyet csak akkor tud átélni az embert, ha azzal teszi akit szeret. Én még soha nem éreztem olyat, és mit mondjak iszonyat jó érzés volt. De embertípus függõ, van aki kevésbé igényes, kevesebbel/rosszabbal is beéri, akkor tegye, de késõbb ne siránkozzon.
Szia! Te ezek szerint még jobb cipõben jársz, mint én én májusban leszek 20 és még az elsõ csókom se volt meg... Meguntam a várakozást , ezért regiztem egy társkeresõ oldalra, volt pár talim, a múltkor megakartak csókolni, de elléptem, mert nem éreztem, hogy szeretném.... Félreértés ne essék, már évekkel ezelõtt túl lehettem volna az elsõ csókomon , ha akarok, de nem találtam megfelelõ személyt, de nem bánom... Igazság szerint nekem még ciki is volt már nem egyszer, h szûz vagyok .... Rendõr szeretnék lenni és már egyzser jelentkeztem, de nem sikerült.. na nem ez a része érdekes, ha nem, h oda kérnek nõgyógyászati és citológiai vizsgálatot, na most a nõgyógyógyász úgy nézett rám, min teg yhülyére amikor meghallotta, h szûz avgyok, utána nem tudott kenetet venni elküdlött ultrahangra, h megnézzék a szerveimet oké-e minden , nos ott is szemeket mereszgettek és megkérdezték, hogy hány éve svagyok TÖBBSZÖR is, na jó ezt a túrtútát még elviseli az emebr, ezután jött a fekete leves, megkaptam a papírt, h mi hiányzik ns és mi volt rá írva??? HÁT A CITOLÓGIA!!! Itt kiakadtam, mert a terhes ultrahangra kültdek és pár anyuka véres szemekkel nézett rám (el nem tudom képzelni mi lehet a 14-15 évesekkel, fõleg, h sokan 20-22 évesnek néznek) , visszamentem a kórházba érdeklödni, h mi van ilyenkro, erre mondják, h menjek ahová beküldtem a papírt és mondjam el, jó oké bemegyek, hála égnek a portás nõ volt, de õ feltelefonált az ügyintézõnek a kezembe nyomta telefont és akkor belépett pár srác, meg egy házaspár, na most elötük kellemes volt ezt az egészet elmagyarázni... SZÓVAL ÉN IS ROHADTUL EMÉLEM, HOGY MEGÉRI VÁRNI! Mindezek ellenére nem akarom, csak úgy alapon elveszíteni, mert azzal megtagadnám magam, mert az nem én vagyok! Pedig mivel nem vettek fel , most megint jelentkezem a rendészetire és megint örülhtek, hogy hülyének néznek...... Nem tudom az én történetem hasznos-... remélem igen UI: Nagyon örülök, hogy az oldal anonym :D
Játékelmélet. Ha eddig vártál, most már ne add fel. (Ja, a 19 éveddel rohadtul ne játszd el a hattyúhalálát, mert rohadtul nem késõ, és rohadtul átlagos még ezen jópár évvel túl is az elsõ. Ez nem verseny.) Ha csak a kíváncsiság vezérel, és olyannal csinálod, akit nem szeretsz, pont akkor fog elveszni az értéke. Kimaradsz egy nagyon jó és nagyon fontos dologból, csak mert nem vagy képes uralkodni magadon. Ugye ha csinálod elõször, utána valószínûleg akarni fogod többször is, na de kivel? Mindig mással? Vagy ugyanazzal? Csak csinálod szerelem nélkül, közben unottan bámulod a plafont, és számolod a csempéket (költõi túlzás), és kiveszik a dolog fele (kétharmada), a lényeg. Aztán jöhetsz ide kérdezõsködni, hogy "csak szex, de beleszerettem, õ meg nem, mitcsináljak? jaj-jaj.", és szenvedni fogsz. Ha meg egyszer netán párod lesz, az a híres kíváncsiságod meg megcsalásokat fog eredményezni. És megitncsak szenvedni fogsz, ha kidobnak ezért. Jobban megéri türtõztetni magát az embernek, és ha nem is az igazival, de legalább azzal, akit annak hiszik. Tudod, munka után édes a pihenés és a fa legtetején levõ alma a legszebb. Ha megalkuszol az élettel, maximum az igénytelenséged miatt érezheted boldognak magad.
A kérdező hozzászólása: kedves babakocsi :D igazán aranyos az ajánlatod, de köszi nem élek vele. Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Igazából dönteni nem tudtam tõlük, de legalább már tudom mik a tapasztalatok. Igazából, nekem az elsõ csókra is sokat kellett várnom, és az sem volt lényeges, teljesen felejtõs. Ha túl sokat vár az ember, szerintem egy idõ után betelik a pohár és már nem lesz értéke.
Ezt Te tudod, hogy neked ez mennyit jelent. De ha nem akarsz az igazira várni, éns egíthetek, hogy túllégy az elsõn. ;)
Amíg nem próbálod ki, nem tudod milyen az elsõ. Aztán úgyis megbánod, hogy pont azzal, pont ott, pont akkor...
A kérdező hozzászólása: Semmi gond, én is hol 18, hol 19 vagyok, valójában egy kicsit mindkettõ, nyáron töltöm a 19et :)

Azt mondják, olyan semmilyen a hajam. Ez tényleg olyan nagy baj?

A vállamnál kicsit lejjebb ér, nagyon dús és oldalfrufrum van. Mindenki ezzel csesztet, és már az önbizalmam is kezd lesüllyedni emiatt. Azt mondja a n?vérem, hogy "csubakkás" meg ilyenek...:( Ez tényleg csúnya?

Legjobb válasz: Tényleg olyan semmilyen. De ha neked így tetszik, akkor sz*rd le mást mit mond. Lényeg mindig az h magadnak jó legyen és jól érezd magad a bõrödben.

Tényleg olyan semmilyen. De ha neked így tetszik, akkor sz*rd le mást mit mond. Lényeg mindig az h magadnak jó legyen és jól érezd magad a bõrödben.
Igen, sajnos ez nagyon csúnya. Keseredj el.
hol itt a frufru?:O egyébként kicsit szerintem lehetne ritkítani:)
Szerintem nagyon szép. Dús és egészségesnek tûnik. Akiknek nem tetszik szerintem csak irigyek. Ne ritkíttasd meg, mert úgy fog kinézni a fejed, mint egy használt klotyókefe. Ahogy a többi divatkövetõ csajnak is kinéz, aki megtépeti meg kiritkíttatja. Attól tök egészségtelennek néz ki. Ilyen szép dús hajat érdemes lenne megnöveszteni akár derékig érõre, nagyon gyönyörû lenne!
Ja, és a dús, egészséges, fényes haj mindig is veri az agyonnyúzott divatfrizurákat. Tapasztalatból mondom. :)
A kérdező hozzászólása: Na most akkor mit csináljak? :D Köszönöm a válaszokat, nem akarom megritkíttatni, ilyen lépcsõt vagy mit fogok belerakatni. A frufrum amúgy már nagyon megnõtt és hátratûrtem a képen. De amúgy leengedve szoktam hordani.
Nincs semmi baj vele. Az enyém olyan, ha megtépetem (lépcsõzetes/fokozatos) akkor kiszálkásodik, és nagyon igánytelen kinézetû lesz. Ezért egybenövesztettem, igaz "semmilyen" formája van, de legalább egészséges :)
Nagyon szép dús, egészséges hajad van! Szerintem irigyek a hajadra, hogy milyen szép dús! Én örülnék, ha ilyen dús hajam lenne! De sajnos nekem ritkább:(
hát szerintem is olyan semmilyen... kéne valami formát belevinned... a tépetés jó ötlet, de ritkítani se ártana.
Sokan örülnének, ha ilyen hajuk lenne! Ebbõl sok mindent lehet készíteni, de szerintem se ritkítsd meg tépesd meg, meg fogod bánni, én is így jártam! Most olyan, mint a söprû, gyõzöm megnöveszteni egyformára!
Nagyon szép!! Ilyenem lesz, ha megnõ még kicsit, de kb. fél év még, mire lesz ennyire hosszú.
Ja és nee, ne ritkítsd! Szerintem. A dús haj sokkal jobb, szebb, nõiesebb, mint ezek a tépett, kezelhetetlen kis semmik.
szerintem is szép a hajad..de azért ha kicsit megritkitatnád nem lenne rosszabb:D
nekem tetszik, szerintem annyira nem semmilyen, esetleg valami frufrufélét vágathatnál, de így is jó :)
Hát...tényleg olyan "semmilyen".De nekem tetszik, mert sokféle frizurát lehet belõle csinálni.Pl feltûzheted.Most amõgyis divat az, hogy feltesszük a fejünk tetejére.:) Vagy befonhatod.Meg sokminden. Amúgy nem is látszik, hogy lenne oldalfrufrud.:D
Kép nincsen?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom, hogy esetleg felismerjenek...
firkáld ki az arcod, majd mi megmondjuk csúnya-e vagy sem :D
A kérdező hozzászólása: http://kepkezelo.com/images/2t59i44jugkdp6mssfat.jpg Itt van.
szerintem nemvagy csunya
:D sztem nagyon szép a hajad:D
Jéé tényleg csubakkás! De durva, ilyet még sosem láttam!
hoppá 1 luzer aki meg akar dugni:D
Szerintem átlagos. És ne haragudj hogy ezt mondom de nekem inkább a színe nem tetszik, szerintem ha fekete lenne jobban állna.
szerintem szép és egészséges a hajad. esetleg vágathatnál bele fokozatot... igaz az is divat, de szerintem jólnézne ki. nekemis olyan hajam van, mert különben rálapul a fejemre... :D én örülnék ha ennyi hajam lenne mint neked, ne foglalkozz másokkal.
hát én pl. egyáltalán nem vagyok irigy.gyönyörûszép haja van..de egykis tépetés télleg nem ártana..igy a végéböl.v h mondjam..h ne olyan egyforma legyen a vége.de ez ízlés kérdése..kinek tetszik kinek nem.

Tényleg olyan szép, idilli, szabad az élet az USA-ban (természetesen egy állampolgárnak, nem elsõsorban bevándorlónak) mint ahogy azt a filmekben, stb sugallják?

Mármint magyar vagyok, ami tökjó tényleg, örülök, szentistván, mittudomén, de valahogy nem érdekel.

Legjobb válasz: Például olvastam blogokban, hogy a tömegközlekedést nem igazán használják az amerikaiak, általában autóval mennek mindenhova, általában még a tinédzserek is. Én meg ülök 20 évesen a barátnõmmel a büdös BKV-n, meg a MÁV-on, hogy beérjek az egyetemre, kerülgetem a ci.... bajos embereket, alkoholistákat, hajléktalanokat, akadéskoskodó és egyébként jószándékú, de "harcos szellemû" agressszív nyugdíjasokat és tudom, hogy nagyon nagyot kellene ugornom az életben, hogy megengedhessek magamnak egy autót pl. És akkor ez nekem most életcél részben, egy amerikainak alap, neki mondjuk az az életcél, hogy japán jellegû fürdõszobát alakítson ki, vagy mittudomén. Hawaii-ra költözhessen a családjával. (reális cél) Ezt a szintet mikor hozza be a magyar átlag, illetve tényleg olyan szép ott az élet? Csak érdekel.

A kérdező hozzászólása: Például olvastam blogokban, hogy a tömegközlekedést nem igazán használják az amerikaiak, általában autóval mennek mindenhova, általában még a tinédzserek is. Én meg ülök 20 évesen a barátnõmmel a büdös BKV-n, meg a MÁV-on, hogy beérjek az egyetemre, kerülgetem a ci.... bajos embereket, alkoholistákat, hajléktalanokat, akadéskoskodó és egyébként jószándékú, de "harcos szellemû" agressszív nyugdíjasokat és tudom, hogy nagyon nagyot kellene ugornom az életben, hogy megengedhessek magamnak egy autót pl. És akkor ez nekem most életcél részben, egy amerikainak alap, neki mondjuk az az életcél, hogy japán jellegû fürdõszobát alakítson ki, vagy mittudomén. Hawaii-ra költözhessen a családjával. (reális cél) Ezt a szintet mikor hozza be a magyar átlag, illetve tényleg olyan szép ott az élet? Csak érdekel.
"Es a filmektol a valosag egyre inkabb elszakad." Ja. Most láttam egy filmet, Godzilla a címe, az tutira nem valóság... :D
[link]
Itthon is lehet szép és kulturált kórházakat találni, csak azok magánkórházak. Azt szeretnéd, hogy csak ilyenek legyenek, és mindenképpen fizetni kellene érte vagyonokat? Nálunk legalább nem kell azon izgulni, hogy egy törésnél a röntgent vajon fedezi-e majd a biztosításom. Nagypapám is rákos volt, és konkrétan hazaküldték meghalni. De nem hibáztatom õket, mert nem tudják meggyógyítani, és hetei voltak csak hátra. Ez még talán humánusabb, mintha félretolnák. USA-ban meg azért vannak olyan szép kórházak, mert ugyanolyan verseny van köztük, mint a kereskedelmi cégek között. Minél több a beteg, annál nagyobb a támogatás is a biztosítók(!) részérõl. De annak durva ára is van. Nálunk legalább eldönthetjük, hogy ingyen akarunk a hentes kórházba menni, vagy vagyonokért a luxusba. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen tudom, hogy az orvosi ellátásért kemény díjakat kell fizetni, de kérdem én, itthon mit csinálnak a rákos betegekkel? Beteszik õket egy külön kórterembe meghalni. Tudom, láttam. Ismerõssel is megesett. Nézzetek be egy kórházba itthon, ez a nagy ingyenluxusunk? Max a gyerekkórházak azok amik tényleg pörögnek. Az idõsek és a középkorúak viszont megdögölhetnek, sorba állhatnak, akármi. Kint meg max összedobja a család, vagy felvesznek hitelt. Igen gyakran látni filmekben olyat, hogy a az orvosi ellátásért koldulnak. Mosodába járnak. A nagyvárosokban meg köztudott a nyomor és a veszély. Én inkább az északi csöndesebb államokra gondoltam, esetleg nyugatra.
Sok féle film van. Valszeg gazdagokról szló filmeket néztél idáig, de vannak más filmek is. Börtönös, bandaháborús stb. A lényeg, amcsiban is van minden mint itt. Gazdag és szegény is. Semmi különös.
Az USA-beli átlag életszínvonal kétségtelenül jobb a magyarországinál. Viszont "átlag" ember ahogy itthon elég kevés van, ott kint sincs sok. Nagyok a különbségek. Aki itthon a BKV-val vagy a kisebbségekkel nincs kibékülve az ne költözzön az USÁ-ba mert ott még kevésbé lesz erre oka. A budapesti metrót lehet szidni de legalább nem siklik ki félévente és nincs tele patkánnyal (mint mondjuk a newyorki). Kint tényleg kevésbé szól bele az emberek életébe az állam és a napi politika. Ez egyfelõl jó, alacsonyak az adók, könnyû vállalkozni, ha eszed vagy szerencséd van hozzá tisztességesen meg lehet élni. Ezeket mutatják a filmek, érthetõ okból. Viszont ha baj van, nem sok segítségre számíthatsz, errõl már nem szoktak szólni a filmek. Az egészségügy fizetõs és drága, jelképesek a szociális kedvezmények és támogatások. Ha szegény vagy, az is te dolgod, az állam sz*rik rád. Azt gondolom hogy Amerika azoknak lehet jó, akik itthon is meg tudnak élni, van végzettségük, tehetségük, nyelvtudásuk és nem utolsósorban kezdõtõkéjük. Csak egyszerûen többre vágynak. Akik itthon a kilátástalanságból menekülnének azok kint csak még nagyobbra számíthatnak, ha egyáltalán kijutnak.
A filmekben gyakran azért megy jól a szereplõknek, mert egyrészt a történet szempontjából zavaró lenne az anyagi probléma, másrészt a nézõk szeretnének olyan szereplõkkel azonosulni, amilyenné válni akarnak. A Hollywood-i filmek nem azt mutatják, hogy milyenek az emberek, hanem hogy milyenné akarnak válni, legalábbis 100 percre.
> mosolyognak az emberek A "keep smiling" az alapvetes. Az amerikaiaknak meg mindig az az alapvetes, meg akkor is ha egy lakokocsiban laknak hogy nehany lepesre vannak attol hogy milliomosok legyenek. Meg ha jelenleg vannak is aprobb problemak, en akkor is sikeres ember vagyok (es a problemaim szigoruan nem tartoznak masra). A "keep smiling" nem mond semmit. Es a filmektol a valosag egyre inkabb elszakad.
Így van, élnek rokonaink az USA-ban. Az árak kisebbek, az emberek barátságosak, de tömegközelekedés kb.nincs, azért járnak kocsival, napi 150-200km-t is levezetnek oda-vissza munkába járásra. Valóban kevesebb az állami segítség, nyugdíj/eü stb. Péládul egy s.o.s fogtömés 350 dollárba került.. Szóval ott sincs kolbászból a kerítés
Nagyobb a rizikó ott, kevesebb az állami segítség. Lehet jól élni, de azt csak magad teremtheted meg. Mondjuk a lehetõség is nagyobb (már ahol nincs nagy munkanélküliség), de aki nem tud élni vele, mert pl. olyan a végzettsége, annak nagyon nyomorúságos is lehet. Az USA-ban sajnos jó ideje már számon tartják az elszegényedés mértékét, mert már olyan mértékû. A munkahelyeken is jobban szívják a dolgozók vérét. Kevesebb a szabadnap egy évben, mint nálunk (talán kb. fele annyi?), és rengeteg túlórát vállalnak. Kocsival meg a nagy távolságok miatt járnak, fõleg a nagyobb városoktól távolabb. Hatalmas külterületek vannak pl. egy-egy város körül, és gyalog még a busz vonalat elérni is több km-es séta lenne. Nincs ott sem kolbászból a kerítés.
A filmekben igen, szép. Mostanság már egy középosztálybelinek pl nincs rá kerete, hogy gondoskodjon a nyugdíjas éveirõl. Mert ott nincs állami nyugdíj.Éppen ma olvastam errõl. Ha beteg valaki, legelõször otthon kezelgeti magát. Nagyon meggondolja, menjen -e a házi orvosához. Mert betegbiztosítást is igen kevesen fizetnek.Ismerõsöm ott él. Innen szokott neki egy barátja pl megfázásra nem gyógyszernek minõsülõ szereket küldeni csomagban.
A kérdező hozzászólása: Múltkor még tetves is voltam. Konkrétan egy rokonunk az iskolából hazahozta a kisebbségi gyerekek közül. A nagy integráció ára az, hogy mi is integrálódunk és nem lehet külön válni ettõl a mocsoktól, csak magánóvodákkal, stb. Sõt, az az értelmesebb emberkör is elérhetetlen, akik ilyen területeken mozognak, burokban élnek.
Nem azt mondom, hogy minden jobban mûködik, minden olyan szép és idilli, de az emberek nagyon kedvesek, segítõkészek, nincs az a pesszimizmus mint Magyarországon. Egy átlag ember könnyen meg tud élni. El tud menni nyaralni, esetleg több kocsit tud tartani stb... Sokkal jobbak a körülmények. Magyarország nagyon távol áll az USA-tól, nem gondolom, hogy a különbséget valaha is be fogjuk hozni, de az biztos, hogy elsõsorban az emberek temperamentumán kell változtatni.

Anyukák! Tényleg olyan érzés a szülés, mintha valaki az ánuszán próbálná magát kifordítani?

És nem féltetek a szüléstõl, hogy milyen lesz? Egy 10-es skálán mennyire értékelnétek a szülés fájdalmát, ha a 10-es olyan, mintha mondjuk elevenen elégetnének, miközben kikaparják a szemed?

Legjobb válasz: Ja és még egy kérdés: Olyan tényleg létezik, hogy valaki több NAPON ÁT vajúdik? Olyankor komolyan ott ülnek körülötte mondjuk 48 órán keresztül az orvosok és várják, hogy mikor születik már meg szerencsétlen gyerek?

A kérdező hozzászólása: Ja és még egy kérdés: Olyan tényleg létezik, hogy valaki több NAPON ÁT vajúdik? Olyankor komolyan ott ülnek körülötte mondjuk 48 órán keresztül az orvosok és várják, hogy mikor születik már meg szerencsétlen gyerek?
A császármetszès is fáj csak nem kozben hanem utana.
szia.en 24 órát vajúdtam. a végén mondták h medence téraránytalanság van ezért császár. Hát azért annyira nem rossz a vajúdás h olyan mintha elevenen elégetnének es kikaparnak a szemed. en amennyire feltem annyira nem volt veszes csak a derekam akart leszakadni:) azota 7 honapos a kislanyom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) utolsó: Grat a babádhoz :)
Szia én 23 órát vajúdtam, 10-es skálán :D olyan 6 Az utólsó 10 óra már elég rossz volt, de kibírható maga a szülés nem fájt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csak a csaszarrol tudok nyilatkozni, surgossegim volt. Nem altattak el vegig ebren voltam. Annyi h eltakartak igy semmit nem lattam az egeszbol es ereztem. Reszkettem sz biztos de nem azert mert fajt hanem a tudat h vilagra jon a lanyom es latni fogom, renbden legyen vele minden stb.. Az erzestelenites pl nekem egyaltalan nem fajt. Szerintem fel sem fogtam az extazis miatt amit akkor ereztem. :-) Lehet h akkor nem fajt de utana, haaaat nem vot egy kellemes erzes mikor masnap kikotnek egy kotelet az agyad vegebe es kozlik veled h na ulj fel. Akkor rossz volt nagyon meg kb 2 hetig de eltelt 10 honap es szinte nem is emlekszem a fajdalomra, csak a jokra. :-) Nem nagy dolog szerintem egy szules, legyen az csaszar rendes szules. Akik meg teljesen a remtorteneteket tudjak meselni azert ferditenek is rajta es szeretik sajnaltatni magukat. En is tudnam most sajnaltatni magam h miert kellett a surgos csaszar, utana miben kertem a ferjem segitseget, felesleges. Mindenkinek mas a teste, maskepp eli meg a szulest, felepulest. Nem ul mar senki manapsag a foldre attol h vki szult egy gyereket. Ez a normalis. :-) hidd el ha majd odaig jutsz maskepp latod. Foleg ha mar terhes leszel es a vegen jarsz mar alig hiszed h ki bujjon legyen az akarhogy. Az ilyen buta felelmeket meg el kell terelni a baba varasaval, tervezgetesekkel. Meg annyi h amit a filmekben latsz h prditanak szules kozben az se igaz. :-) sokkal kevesbe birsz annyira nyomni ha uvoltesz mintha csendesen nyomnal. :-)
14es vagyok. koszi es ha majd terhes leszel ne felj ha faj is a szules a vegeredmeny egy csoda:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) )
Ugyan én még nem szültem, de bennem is voltak/vannak hasonló gondolatok. Ha nagyon félsz tõle még tudsz EDÁ-t kérni, illetve szerintem jobb lehet egy alternatív szobában szülni. De hogy melyik kórházban van pesten alternatív szoba és adnak kérésre EDA-t..háát jó kérdés.:) Erre meg én lennék kíváncsi.:D
:D ezért sem kell 16 évesen szülni de talán még 20 évesen se... fáj , nagyon , az egész testedet elönti, de nem szabad ellenkezni én 12 órát vajúdtam , és sokkal jobban fáj pl egy gyökérkezelés ami 2 óra hosszat tart .... szobatársam 36 órán át vajúdott, nem ülnek ott az orvosok csak a kitolásra esnek be.
A kérdező hozzászólása: 9/10 Köszönöm :) És ha nincs semmilyen eü.-i problémám, csak nem akarom, hogy fájjon, akkor nem végezhetik el a császármetszést rajtam? 10/10 Te meg aztán nagyon a kérdésre tudsz válaszolni
:D Te aztán nagyon érzékletesen fogalmazol.
Bizonyos idõ után, ha nem akar megszületni a baba császármetszést végeznek-
Szülheted császárral is Egyébként a gátnál metszést szoktak végrehajtani, amit utána összevarrnak, nem hülyék az orvosok
A kérdező hozzászólása: Jaaa szóval az nem szakadhat szét magától?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Négy gyereket szültem, de még nem égettek el elevenen, és a szememet sem kaparták még ki, úgyhogy nem tudom összehasonlítani. Viszont amivel össze lehet hasonlítani, az a menzeszes görcsök, kb 5-szörösre felerösítve, és igen gyakori ismétlödéssel. A gátszakadást normál helyen megakadályozzák gátmetszéssel (mert a símán vágott seb könnyebben, gyorsabban és szebben gyógyul, mint a szakadt), de a szülö nö jóformán nem érez belöle semmit, mert félig-meddig transzban van. A rémtörténetekel nem érdemes foglalkozni meg meghallgatni, ugyanis a legtöbb nö szerint akkor "szült igazán", ha minél több rémséget tud elmesélni, akinek símán, könnyen meglesz a baba, azt lenézik, hogy az nem is tudja, mi a szülés. Hidd el, nem olyan rémes, mint ahogy terjeszi sok ember, inkább olyan hangulata van, mintha pl végigfutsz egy maratont és sikerül - hullafáradt vagy a végén, de akkor is az az érzésed, hoyg megérte, lett valami nagyon szép eredménye. Az ilyen általad a kérdésben idézett hasonlatok egyes túlpörgött idióták fejében születik meg, aki ilyeneket mond, azt jobb, ha elkerülöd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És egyébként ha valaki császármetszéssel szüli meg a babáját, akkor közben elaltatják? És nem múlhat el az altató hatása? És egy császármetszés kb menyi idõ?
Én fetrengõs fájdalomnak hívom. Az, hogy milyen érzés, ha az ánuszomon akarna valaki kifordítani, nem tudom:D És az elevenen elégést se tudom:D De azt tudom, hogy úgy fájt, mint még semmi, de azt is tudom, hogy megcsinálnám még egyszer:D Sokáig fél az ember a szüléstõl, aztán elmúlik, az izgalom, és a tudat, hogy a babádat a kezedben tarthatod nem sokára, sokkal erõsebb a félelemnél. Amikor meg jönnek a fájások, akkor már nem félsz...nincs rá idõd, nincs rá energiád.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Igaz :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "És egyébként ha valaki császármetszéssel szüli meg a babáját, akkor közben elaltatják? És nem múlhat el az altató hatása? És egy császármetszés kb menyi idõ?" A császármetszés ugyanolyan hasmütét, mint minden más operáció - ha altatnak, akkor közben az altatóorvos figyelni, hogy mennyire van hatása az altatásnak és szükség szerint adagolja a szert, szóval olyan nincs, hogy közben elmúlik a hatása. A császármetszést végezhetik altatásban vagy gerincbe adott érzéstelenítéssel (edipurális érzéstelenítés a hivatalos neve), ebben az esetben a nö ébern van, csak nem érez semmit, ami az alsóbb részen történik, mert az idegek blokkolva vannak. (Ez a szülés után természetesen megszünik.) Így az anya nem alussza át, amikor megszületik a babája. A császármetszés maga kb 15-20 perc, szóval nem igazán tart sokáig. Ha elhúzódik a vajúdás, akkor sürgösségi császármetszést végeznek, ez azt jelenti, hogy ott derül ki, hogy szükséges, elöre nem tudják. De van a programozott császármetszés is, amikro az orvos elöre tudja, hogy valaki egészségügyi oka lenne a természetes szülésnek, vagy túlhordás miatt szükséges, ilyenkor elöre megbeszél idöpontban megy be a nö a kórházba, és akkor végzik el a mütétet.
A kérdező hozzászólása: Én is :D

A német nagyvárosok tényleg olyan zöldek és élhetőek, mintha az ember vidéken lenne?

Legjobb válasz: Azért az túlzás, hogy olyan, mint vidéken, de tényleg nagyon sok a szép, rendezett park.

Azért az túlzás, hogy olyan, mint vidéken, de tényleg nagyon sok a szép, rendezett park.
Szépek, rendezettek, vannak parkok is, de a nagyváros mindenhol nagyváros. Fõleg a régi, középkori eredetû városokban (pl.: Regensburg) a belvárosban nem igen van zöldterület, mert ugye az 1300-as években még nem igazán volt ez szempont...

A HTC One X tényleg olyan jó telefon, mint amilyennek látszik? Megéri az árát? Tapasztalatok ezzel a telóval kapcsolatban?

Nemrég láttam meg a trémobil kínálatában a telefont. Nagyon bejön.

Legjobb válasz: tényleg olyan jó Én mondjuk ennyit biztos nem adnék ki telóra, hanem várnék pár hónapot és megvenném használtan. De te tudod. Amúgy az az 5000FT lebeszélhetõ. Vagyis annyi perc, amennyi a tarifában van.

tényleg olyan jó Én mondjuk ennyit biztos nem adnék ki telóra, hanem várnék pár hónapot és megvenném használtan. De te tudod. Amúgy az az 5000FT lebeszélhetõ. Vagyis annyi perc, amennyi a tarifában van.
A kérdező hozzászólása: Jaja. Az N73at anno 100.000-ért vettem aranykártyás készülékcserével + 2 gigás memkártyával + bõrtokkal. Még azóta is bírja, csak már unom. :D Kicsit még mondjuk tartok az érintõképernyõs kütyüktõl, de hát ez a jövõ...
egyszer mindent el kell kezdeni
A kérdező hozzászólása: Azért is írtam "nagy tudásúnak". :D De már majdnem elhittem neki amúgy...még nem volt elõfizus telefonom, pedig már több mint tíz éve trémobilos vagyok.
az a nagytudású akkor hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Hú köszi, akkor lehet megveszem. :D Eddig egy iPhone 4S volt álmaim netovábbja, ugyanilyen feltételek mellett a 16 gigás változat 160.000. Egy "nagy tudású" meg azt írta ugyanerrõl az elõfizetésrõl oda, h az ötezret alapból csengetni kell és azon felül amit beszélsz + még.
persze hogy az egyik legjobb telefon a piacon extra gyors processzor és gyönyörû kijelzo bár az akksinak lehetne kicsit nagyobb készenléti ideje
Igen, tényleg megéri. :) Párom vett ~1 hónapja, webkamerán nézi rajta az irodáját, meg fel tud menni szerverekre meg minden...szóval nagyon jó, és neki meg fõleg megérte. :) És az 5ezer lebeszélhetõ. De én inkább részletre venném, párom is úgy vette, és csak 85-90ezerre fog neki kijönni a telefon végsõ ára, 1 évig törleszti.
Igen, tenyleg olyan jo, nekem is van egy szurke. Meg a megjelenes napjan vettem :)
tényleg olyan jó én is olyat szeretnék venni csak annyi pénzem most nincs rá xD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!