Találatok a következő kifejezésre: Tényleg olyan a (1417 db)

Tényleg olyan a szülés mint a filmekben? Tényleg annyira borzalmas?

Legjobb válasz: NEM olyan. Pl. nem kell üvölteni közben, mert akkor nem lesz energiád a tolófájásoknál nyomni. Kövesd a szülésznõ tanácsait, és akkor nem lesz gond. Bár nálunk is volt egy nõ, aki végigüvöltötte, és sose azt csinálta, amit mondtak neki, szét is szakadt teljesen, meg megijesztette az összes vajúdó kismamát, nekem is elszállt minden bátorságom, de aztán mégis túléltem :) Kibírható! És itt van az én gyönyörû 10 hónapos kislányom!! Érte bármilyen fájdalmat elviselnék bármikor :)

A legtermészetesebb, legõsibb dolog a szülés és egyben a legcsodálatosabb élmény is. Így kell hozzáállni. Természetesen nagyon tud fájni, az embernek meg kel szenvednie azért a kis csodáért, amit a kezedbe adnak utána. :) Nekem személy szerint a szülés semmi nem volt az utána következõ hónapokhoz képest. :( Szövõdményeim voltak szülés után, 24órás fájdalmakkal küzdöttem, nem tudtam rendesen szoptatni, egy merõ káosz és kétségbeesés volt az életem hónapokon keresztül. ehhez képest az a néhány óra szenvedés, semmiség. :) De így is megért és készülök a másodikra. :)
NEM olyan. Pl. nem kell üvölteni közben, mert akkor nem lesz energiád a tolófájásoknál nyomni. Kövesd a szülésznõ tanácsait, és akkor nem lesz gond. Bár nálunk is volt egy nõ, aki végigüvöltötte, és sose azt csinálta, amit mondtak neki, szét is szakadt teljesen, meg megijesztette az összes vajúdó kismamát, nekem is elszállt minden bátorságom, de aztán mégis túléltem :) Kibírható! És itt van az én gyönyörû 10 hónapos kislányom!! Érte bármilyen fájdalmat elviselnék bármikor :)
A legcsodálatosabb dolog a világon.Én most szültem 25évesen elsõ gyerek, fájdalomcsillapító és érzéstelenítõ nélkûl. Fájt, de édes fájdalom volt! Ahogy a hasamra tették a manót, az volt az elsõ szavam, h jöhet a következõ:) ) Bármikor végigcsinálnám újra, meg újra.... A filmek azért vannak, h elszórakoztassanak, megbotránkoztassanak. Semmi köze a valósághoz! Nem tudtam mi vár rám, de nem féltem a szüléstõl.9hónapig izgalommal vártam, h vajon milyen lesz?! EGY CSODA!!!! Kívánom h te is így éld át!
A kérdező hozzászólása: Köszön a válaszokat. Rendes hogy igaz választ kaptam 19 éves lány
EGyáltalán nem. Én utálom is, hogy egy ilyen borzalomnak állítják be. Mindenki ordít, mindenki hisztizik és fájdalomcsillapítóért kiáltt, izzad és kikel magából. Nekem egy csoda volt a szülés, abszolut ki lehetett bírni, már alig várom a másodikat. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, és nem is hiányzott. Sajna a filmekben semmi nem olyan, mint az életben, ne ezt vedd alapul...
Én tavaly szültem 27 évesen, elsõ babámat és hát mondhatom kellemesen csalódtam.Pedig nagyon féltem mert mindenki elijessztett. Fájdalomcsillapitó nélkül és csak a derekam fájt és az se nagyon. Szerencsésnek érzem magam.De megmondom õszintén, amivel viszont megszenvedtem az a varrat helye volt.Az sajna fájt vagy 2 hétig. De kivánok másnak is ilyen kõnnyû szülést mint amilyenben nekem volt részem.
igaz én császárral szültem nem normális úton mint az elõttem szólóak, de még egy jó darabig nem gondolkodom második gyereken, pedig 2-õt szeretnénk és 33 éves vagyok. Tehát idõ szûkében mondhatni. Engem megviselt ez is. De hát különbözõek vagyunk. Filmet elõre a szülésrõl szerintem se nézz meg! Én sem tettem és így volt jó. Lehet hogy nem is olyan lesz mint amit látsz és félrevezet az egész. Ráérsz majd akkor gondolkodni mikor ott tartasz már.. :)
Elõször is nehogy megnézz egy szülésrõl szóló filmet! Nekem a védõnõ hozott egyet, amikor terhes voltam, de közöltem vele, hogy szó sem lehet róla, hogy én azt megnézzem. Ki volt akadva, hogy pedig fel kell készülni rá. Hát szerintem nem így. Fájt, igen, de ki lehet bírni, a gyerekért mindent. Ha annyira szörnyû lenne, senki nem vállalna második gyereket.
Én nem látom a filmekben borzalmasnak a szülést. És az életben sem volt az. Fáj és ki kell bírni, de egyáltalán nem borzalmas.
Szia! AZ igazság az, hogy néha a filmekben eltúlozzák a dolgokat, dehát azért filmek. Mindenki máshogy szül, nincs két egyforma szülés. Én egy hang nélkül fogamat összeszorítva szültem, de a mellettem lévõ szülõ szobán csak úgy ordított mint a fába szorult féreg. Ha borzalmas lenne mint ahogy te is mondod, akkor nem is szülnének a nõk :) 4 hónapos baba anyukája
Szia! Ne aggódj nem olyan borzalmas mint a filmeken. Én is nagyon féltem, pedig senkire sem hallgattam és a fájdalmat sem bírom igazán. Ezzel együtt egy percig sem gondolkodtam azon hogy császárral szüljek, egyedül a fájdalomcsillapításhoz ragaszkodtam, hiszen minek szenvedjek ha nem muszáj, ezt azért találták ki. Sõt annyira jó volt, hogy két vajúdás között telefonálni is tudtam. Ne szégyelld bevallani hogy ha fáj ezt mindenki meg fogja érteni, sok múlik az orvos hozzáértésén és együttmûködésén, a párod jelenlétén, ha azt szeretnék hogy bent legyen, de a legfontosabb a te leszel. Nekem kb 8 órás volt a szülés és csak az utolsó fél óra volt a fájdalmas amikor már nem kaptam fájdalomcsillapítást. Sok sikert és jó egészséget!

Tényleg olyan a Sziget fesztivál, mint egy hippik és drogosok gyülekezete?

Egy ismer?söm kiment egy napra a Sziget fesztiválra, és úgy írta le, mint egy lepratanyát, soha többet nem menne vissza. Azok közül, akik voltak már ilyen rendezvényen, milyennek írjnák le?

Legjobb válasz: Voltam valóban ilyen de annyira nem utáltam meg,de többet nem mennék rá.

Voltam valóban ilyen de annyira nem utáltam meg, de többet nem mennék rá.
Én semmi ilyet nem tapasztaltam, pont olyan mint egy fesztivál, az emberek buliznak, isznak, jól érzik magukat. Semmi különös.
azt hiszem sejtem mire celoz az ismerosod, de szerintem pont ez adja meg a feelingjet! Ettol (is) Sziget a Sziget!:)
keress rá woodstock-ra az se "kultúrált, , módon volt megtartva és mégis a világtörténelem legnagyobb bulija volt. :DDDD
Én rendszeresen járok, és még soha egyetlen drogost sem láttam.

Probálta már valaki az új got2be POWER' fullt? Serintetek tényleg olyan a hatása mint een a videón és ha igen meddig tart? Károsítja a hajat?

http://www.got2b.hu/

Legjobb válasz: Én már probáltam a dúsitosat és nekem jó volt!Állitolag nem kárositja a hajat! :)

Én már probáltam a dúsitosat és nekem jó volt!Állitolag nem kárositja a hajat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és ellnézést a helyesírási hibáért.
Nem ez hülyeség! Amúgy tekken szerintem jobb..
Tekken is jó játszottam vele de ott nem lehet kivégezni az ellenfelet szal a mortal jobb

Tényleg olyan a Windos Mobile mint a számittógép?

Azt szeretném megtudni hogy ha én veszek egy Windos7-es telefont az ugyanannyit tud -e (semmivelsem kevesebbet) a gépem. (gép programok futtatása stb) szakértők és tulajdonosok véleményét várom

Legjobb válasz: NEM! Ez egy mobiltelefon, mobiltelefonos alkalmazásokkal. Nem futnak rajta pcs alkalmazások. De ha veszel wp8 asat. Am az office része korrekt a telónak is, de semmiféle pcs programmal sem érdemes összehasonlítani. Persze egyik telefonos alkalmazást sem. Droidon, symbianon meg más rendszereken sem. Ezek kis alkalmazások, erõsen butítottak. (a pcn is meglévõeket mondom ezalatt) csak alkalmi használatra jók. Pl a szövegszerkesztõk. Behalnál ha ezen kellene egy kiadványt megcsinálni. Egyedül a Windows surface pro táblagép az ami teljes értékû asztali pc s dolgokat futtat. Az korrekt, de az árán eg, brutális gamer konfigot vehetsz!

NEM! Ez egy mobiltelefon, mobiltelefonos alkalmazásokkal. Nem futnak rajta pcs alkalmazások. De ha veszel wp8 asat. Am az office része korrekt a telónak is, de semmiféle pcs programmal sem érdemes összehasonlítani. Persze egyik telefonos alkalmazást sem. Droidon, symbianon meg más rendszereken sem. Ezek kis alkalmazások, erõsen butítottak. (a pcn is meglévõeket mondom ezalatt) csak alkalmi használatra jók. Pl a szövegszerkesztõk. Behalnál ha ezen kellene egy kiadványt megcsinálni. Egyedül a Windows surface pro táblagép az ami teljes értékû asztali pc s dolgokat futtat. Az korrekt, de az árán eg, brutális gamer konfigot vehetsz!
A hasonlóságon kívül nem sok köze van egymáshoz a PC oprendszernek és a telefonosnak. A szoftverek nem kompatibilisek egymással, értsd úgy hogy a PC szoftver nem megy a telón és a telefonos sem PC-n.

A japánoknak tényleg olyan a haja mint a lovaknak?

Legjobb válasz: egyszer régen egy ember közösült egy lóval ebbõl született egy kentaur akinek leszármazottai többször keveredtek emberekkel ezért eltûnt a lótest de a haj maradt õk a mai japánok. röviden ennyi AHOY

egyszer régen egy ember közösült egy lóval ebbõl született egy kentaur akinek leszármazottai többször keveredtek emberekkel ezért eltûnt a lótest de a haj maradt õk a mai japánok. röviden ennyi AHOY
A lovaknak nincs hajuk, azt azért leszögezném.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek szoktam fogdosni a haját, eddig senki sem nézett (annyira) hül*ének, tán õk sem néznének. :D
Ugorj el az ELTE vagy a Károli japán tanszékére, egy-kettõ még meg is érti magyarul, ha megkérdezed megtapizhatod-e a haját...az lehet hülyének néznek, de az mellékes :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Értek a lovakhoz, nem azért írtam hogy hajuk van, csak siettem és gondoltam nem számít, hogy hogy írom ki. :) Egyébként köszönöm a válaszokat. Ami azt illeti én meg egy japán ember haját szeretném nagyon megtapogatni. *-*
Igen valóban dróthajuk van :) Kihúzod aztánúgy marad egész nap. Egészen lenyûgözi õket az európai haj, állandóan taperolni akarják, hogy milyen puha. A szõkékért különösen odavannak... Saját tapasztalat. U.i.: ne szívassátok már szegény kérdezõt, mindenki érti mire gondolt, csak bénán tette fel :D
Én komolyan nem tudom, mire akarsz kilyukadni. Milyen a lovak sörénye?
A kérdező hozzászólása: Mondom sörényük. Egyébként ne csináljatok már úgy mint hogyha nem tudnátok mire akarok kilyukadni.
A japánoknak nincs sörényük. Hajuk van, mint minden más embernek.
nekem is :D lehet ázsiaiakra gondoltál
Persze, fõleg a kopaszoknak. (A lovaknak még mindig nincs haja.)
A kérdező hozzászólása: Akkor sörényük.
Te kis hajfetisiszta... Szakadok a válaszokon! XD

Tényleg olyan a szülési fájdalom, mint a menstruációs görcs? Mármint a típusára gondolok, nem az erősségre.

Legjobb válasz: szia!! ezt nem lehet mihez pontosan hasonlítani!!a menstruációs görcsöknél jóval nagyobb a fájdalom!de túl lehet élni! típusra meg hasonlít de 5 -el legalább még szorozzd meg!! szóval könnyû szülést grat a babához!!

szia!! ezt nem lehet mihez pontosan hasonlítani!!a menstruációs görcsöknél jóval nagyobb a fájdalom!de túl lehet élni! típusra meg hasonlít de 5 -el legalább még szorozzd meg!! szóval könnyû szülést grat a babához!!
Szia! Igen ugyan azt érzed kb a 15-10 perces fájásoknál, mint aki menstruál.Ahogy halad az idõ a fájások erõsödnek nyomást érzel a..tulajdonképpen mindenhol ezek hiába fájnak a legjobb fájások.Ki kell bírni.:) Ez eltart néhány óráig ez a tágulási szak.Amikor ez megtörtént, akkor hirtelen egy egészen másfajta ingert érzel ez a kitolási szak.Ezt nagyjából úgy képzeld el, mint amikor azt érzed, hogy menned kell a wc-re csak intenzívebb nyomás készséget.Ez már a jobbik és egyálltalán nem fájdalmas rész, de aki szerencsés csak rövid idõ egy kis szusszanásra.A fájdalom akkor jön elõ ismét amikor a baba keresztül jön a szülõcsatornán ilyenkor fontos 10 számolásig nyomni különben csak"hintázik" bent a baba.És már kint is az apróság. Amikor nyomsz csukd be a szemed a szád és csak arra figyelj, hogy a baba utját segísd. Szem becsukás fontos, hogy ne vérezzen be a szemed. Száj becsukás pedig azért, hogy ne ordibálj, nem azért mert ""viselkedni kell""(ez hülyeség)csak az oxigénellátás miatt ugyan csak a picike miatt. A szülés egyénenként változó, mint idõben, mint fájásban. De megéri hidd el és nem olyan szörnyû, ha nem csak a fájdalommal foglalkozol akkor egy szép emlék maradhat, sõt hallottam olyat is, hogy van akinek közben többször orgazmusa volt.:) ;) Sok szerencsést és gyors szülést!

Milyen telefont vegyek? Tényleg olyan rossz a samsung galaxy ace?

Egyébként olyan telefonra lenne szükségem, aminek nagy a kijelzője, játszani is lehet rajta és zenét hallgatni.

Legjobb válasz: Bármit, csak ne Samsungot. Tényleg olyan rossz az Ace.

Bármit, csak ne Samsungot. Tényleg olyan rossz az Ace.
Huawei Y300.
Mennyiért? És igen, rossz az ace.
A kérdező hozzászólása: hát olyan 35-40000-ért
A kérdező hozzászólása: egyébként köszönöm hogy írtatok :) ha van ötletetek, hogy milyen típus lenne a megfelelõ akkor kérlek írjátok ide! köszi :)
Huawei Y300.
A kérdező hozzászólása: köszi srácok, szerintem azt veszem meg :)

Azt mondják, olyan semmilyen a hajam. Ez tényleg olyan nagy baj?

A vállamnál kicsit lejjebb ér, nagyon dús és oldalfrufrum van. Mindenki ezzel csesztet, és már az önbizalmam is kezd lesüllyedni emiatt. Azt mondja a n?vérem, hogy "csubakkás" meg ilyenek...:( Ez tényleg csúnya?

Legjobb válasz: Tényleg olyan semmilyen. De ha neked így tetszik, akkor sz*rd le mást mit mond. Lényeg mindig az h magadnak jó legyen és jól érezd magad a bõrödben.

Tényleg olyan semmilyen. De ha neked így tetszik, akkor sz*rd le mást mit mond. Lényeg mindig az h magadnak jó legyen és jól érezd magad a bõrödben.
Igen, sajnos ez nagyon csúnya. Keseredj el.
hol itt a frufru?:O egyébként kicsit szerintem lehetne ritkítani:)
Szerintem nagyon szép. Dús és egészségesnek tûnik. Akiknek nem tetszik szerintem csak irigyek. Ne ritkíttasd meg, mert úgy fog kinézni a fejed, mint egy használt klotyókefe. Ahogy a többi divatkövetõ csajnak is kinéz, aki megtépeti meg kiritkíttatja. Attól tök egészségtelennek néz ki. Ilyen szép dús hajat érdemes lenne megnöveszteni akár derékig érõre, nagyon gyönyörû lenne!
Ja, és a dús, egészséges, fényes haj mindig is veri az agyonnyúzott divatfrizurákat. Tapasztalatból mondom. :)
A kérdező hozzászólása: Na most akkor mit csináljak? :D Köszönöm a válaszokat, nem akarom megritkíttatni, ilyen lépcsõt vagy mit fogok belerakatni. A frufrum amúgy már nagyon megnõtt és hátratûrtem a képen. De amúgy leengedve szoktam hordani.
Nincs semmi baj vele. Az enyém olyan, ha megtépetem (lépcsõzetes/fokozatos) akkor kiszálkásodik, és nagyon igánytelen kinézetû lesz. Ezért egybenövesztettem, igaz "semmilyen" formája van, de legalább egészséges :)
Nagyon szép dús, egészséges hajad van! Szerintem irigyek a hajadra, hogy milyen szép dús! Én örülnék, ha ilyen dús hajam lenne! De sajnos nekem ritkább:(
hát szerintem is olyan semmilyen... kéne valami formát belevinned... a tépetés jó ötlet, de ritkítani se ártana.
Sokan örülnének, ha ilyen hajuk lenne! Ebbõl sok mindent lehet készíteni, de szerintem se ritkítsd meg tépesd meg, meg fogod bánni, én is így jártam! Most olyan, mint a söprû, gyõzöm megnöveszteni egyformára!
Nagyon szép!! Ilyenem lesz, ha megnõ még kicsit, de kb. fél év még, mire lesz ennyire hosszú.
Ja és nee, ne ritkítsd! Szerintem. A dús haj sokkal jobb, szebb, nõiesebb, mint ezek a tépett, kezelhetetlen kis semmik.
szerintem is szép a hajad..de azért ha kicsit megritkitatnád nem lenne rosszabb:D
nekem tetszik, szerintem annyira nem semmilyen, esetleg valami frufrufélét vágathatnál, de így is jó :)
Hát...tényleg olyan "semmilyen".De nekem tetszik, mert sokféle frizurát lehet belõle csinálni.Pl feltûzheted.Most amõgyis divat az, hogy feltesszük a fejünk tetejére.:) Vagy befonhatod.Meg sokminden. Amúgy nem is látszik, hogy lenne oldalfrufrud.:D
Kép nincsen?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom, hogy esetleg felismerjenek...
firkáld ki az arcod, majd mi megmondjuk csúnya-e vagy sem :D
A kérdező hozzászólása: http://kepkezelo.com/images/2t59i44jugkdp6mssfat.jpg Itt van.
szerintem nemvagy csunya
:D sztem nagyon szép a hajad:D
Jéé tényleg csubakkás! De durva, ilyet még sosem láttam!
hoppá 1 luzer aki meg akar dugni:D
Szerintem átlagos. És ne haragudj hogy ezt mondom de nekem inkább a színe nem tetszik, szerintem ha fekete lenne jobban állna.
szerintem szép és egészséges a hajad. esetleg vágathatnál bele fokozatot... igaz az is divat, de szerintem jólnézne ki. nekemis olyan hajam van, mert különben rálapul a fejemre... :D én örülnék ha ennyi hajam lenne mint neked, ne foglalkozz másokkal.
hát én pl. egyáltalán nem vagyok irigy.gyönyörûszép haja van..de egykis tépetés télleg nem ártana..igy a végéböl.v h mondjam..h ne olyan egyforma legyen a vége.de ez ízlés kérdése..kinek tetszik kinek nem.

Anyukák! Tényleg olyan érzés a szülés, mintha valaki az ánuszán próbálná magát kifordítani?

És nem féltetek a szüléstõl, hogy milyen lesz? Egy 10-es skálán mennyire értékelnétek a szülés fájdalmát, ha a 10-es olyan, mintha mondjuk elevenen elégetnének, miközben kikaparják a szemed?

Legjobb válasz: Ja és még egy kérdés: Olyan tényleg létezik, hogy valaki több NAPON ÁT vajúdik? Olyankor komolyan ott ülnek körülötte mondjuk 48 órán keresztül az orvosok és várják, hogy mikor születik már meg szerencsétlen gyerek?

A kérdező hozzászólása: Ja és még egy kérdés: Olyan tényleg létezik, hogy valaki több NAPON ÁT vajúdik? Olyankor komolyan ott ülnek körülötte mondjuk 48 órán keresztül az orvosok és várják, hogy mikor születik már meg szerencsétlen gyerek?
A császármetszès is fáj csak nem kozben hanem utana.
szia.en 24 órát vajúdtam. a végén mondták h medence téraránytalanság van ezért császár. Hát azért annyira nem rossz a vajúdás h olyan mintha elevenen elégetnének es kikaparnak a szemed. en amennyire feltem annyira nem volt veszes csak a derekam akart leszakadni:) azota 7 honapos a kislanyom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) utolsó: Grat a babádhoz :)
Szia én 23 órát vajúdtam, 10-es skálán :D olyan 6 Az utólsó 10 óra már elég rossz volt, de kibírható maga a szülés nem fájt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csak a csaszarrol tudok nyilatkozni, surgossegim volt. Nem altattak el vegig ebren voltam. Annyi h eltakartak igy semmit nem lattam az egeszbol es ereztem. Reszkettem sz biztos de nem azert mert fajt hanem a tudat h vilagra jon a lanyom es latni fogom, renbden legyen vele minden stb.. Az erzestelenites pl nekem egyaltalan nem fajt. Szerintem fel sem fogtam az extazis miatt amit akkor ereztem. :-) Lehet h akkor nem fajt de utana, haaaat nem vot egy kellemes erzes mikor masnap kikotnek egy kotelet az agyad vegebe es kozlik veled h na ulj fel. Akkor rossz volt nagyon meg kb 2 hetig de eltelt 10 honap es szinte nem is emlekszem a fajdalomra, csak a jokra. :-) Nem nagy dolog szerintem egy szules, legyen az csaszar rendes szules. Akik meg teljesen a remtorteneteket tudjak meselni azert ferditenek is rajta es szeretik sajnaltatni magukat. En is tudnam most sajnaltatni magam h miert kellett a surgos csaszar, utana miben kertem a ferjem segitseget, felesleges. Mindenkinek mas a teste, maskepp eli meg a szulest, felepulest. Nem ul mar senki manapsag a foldre attol h vki szult egy gyereket. Ez a normalis. :-) hidd el ha majd odaig jutsz maskepp latod. Foleg ha mar terhes leszel es a vegen jarsz mar alig hiszed h ki bujjon legyen az akarhogy. Az ilyen buta felelmeket meg el kell terelni a baba varasaval, tervezgetesekkel. Meg annyi h amit a filmekben latsz h prditanak szules kozben az se igaz. :-) sokkal kevesbe birsz annyira nyomni ha uvoltesz mintha csendesen nyomnal. :-)
14es vagyok. koszi es ha majd terhes leszel ne felj ha faj is a szules a vegeredmeny egy csoda:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) )
Ugyan én még nem szültem, de bennem is voltak/vannak hasonló gondolatok. Ha nagyon félsz tõle még tudsz EDÁ-t kérni, illetve szerintem jobb lehet egy alternatív szobában szülni. De hogy melyik kórházban van pesten alternatív szoba és adnak kérésre EDA-t..háát jó kérdés.:) Erre meg én lennék kíváncsi.:D
:D ezért sem kell 16 évesen szülni de talán még 20 évesen se... fáj , nagyon , az egész testedet elönti, de nem szabad ellenkezni én 12 órát vajúdtam , és sokkal jobban fáj pl egy gyökérkezelés ami 2 óra hosszat tart .... szobatársam 36 órán át vajúdott, nem ülnek ott az orvosok csak a kitolásra esnek be.
A kérdező hozzászólása: 9/10 Köszönöm :) És ha nincs semmilyen eü.-i problémám, csak nem akarom, hogy fájjon, akkor nem végezhetik el a császármetszést rajtam? 10/10 Te meg aztán nagyon a kérdésre tudsz válaszolni
:D Te aztán nagyon érzékletesen fogalmazol.
Bizonyos idõ után, ha nem akar megszületni a baba császármetszést végeznek-
Szülheted császárral is Egyébként a gátnál metszést szoktak végrehajtani, amit utána összevarrnak, nem hülyék az orvosok
A kérdező hozzászólása: Jaaa szóval az nem szakadhat szét magától?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Négy gyereket szültem, de még nem égettek el elevenen, és a szememet sem kaparták még ki, úgyhogy nem tudom összehasonlítani. Viszont amivel össze lehet hasonlítani, az a menzeszes görcsök, kb 5-szörösre felerösítve, és igen gyakori ismétlödéssel. A gátszakadást normál helyen megakadályozzák gátmetszéssel (mert a símán vágott seb könnyebben, gyorsabban és szebben gyógyul, mint a szakadt), de a szülö nö jóformán nem érez belöle semmit, mert félig-meddig transzban van. A rémtörténetekel nem érdemes foglalkozni meg meghallgatni, ugyanis a legtöbb nö szerint akkor "szült igazán", ha minél több rémséget tud elmesélni, akinek símán, könnyen meglesz a baba, azt lenézik, hogy az nem is tudja, mi a szülés. Hidd el, nem olyan rémes, mint ahogy terjeszi sok ember, inkább olyan hangulata van, mintha pl végigfutsz egy maratont és sikerül - hullafáradt vagy a végén, de akkor is az az érzésed, hoyg megérte, lett valami nagyon szép eredménye. Az ilyen általad a kérdésben idézett hasonlatok egyes túlpörgött idióták fejében születik meg, aki ilyeneket mond, azt jobb, ha elkerülöd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És egyébként ha valaki császármetszéssel szüli meg a babáját, akkor közben elaltatják? És nem múlhat el az altató hatása? És egy császármetszés kb menyi idõ?
Én fetrengõs fájdalomnak hívom. Az, hogy milyen érzés, ha az ánuszomon akarna valaki kifordítani, nem tudom:D És az elevenen elégést se tudom:D De azt tudom, hogy úgy fájt, mint még semmi, de azt is tudom, hogy megcsinálnám még egyszer:D Sokáig fél az ember a szüléstõl, aztán elmúlik, az izgalom, és a tudat, hogy a babádat a kezedben tarthatod nem sokára, sokkal erõsebb a félelemnél. Amikor meg jönnek a fájások, akkor már nem félsz...nincs rá idõd, nincs rá energiád.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Igaz :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "És egyébként ha valaki császármetszéssel szüli meg a babáját, akkor közben elaltatják? És nem múlhat el az altató hatása? És egy császármetszés kb menyi idõ?" A császármetszés ugyanolyan hasmütét, mint minden más operáció - ha altatnak, akkor közben az altatóorvos figyelni, hogy mennyire van hatása az altatásnak és szükség szerint adagolja a szert, szóval olyan nincs, hogy közben elmúlik a hatása. A császármetszést végezhetik altatásban vagy gerincbe adott érzéstelenítéssel (edipurális érzéstelenítés a hivatalos neve), ebben az esetben a nö ébern van, csak nem érez semmit, ami az alsóbb részen történik, mert az idegek blokkolva vannak. (Ez a szülés után természetesen megszünik.) Így az anya nem alussza át, amikor megszületik a babája. A császármetszés maga kb 15-20 perc, szóval nem igazán tart sokáig. Ha elhúzódik a vajúdás, akkor sürgösségi császármetszést végeznek, ez azt jelenti, hogy ott derül ki, hogy szükséges, elöre nem tudják. De van a programozott császármetszés is, amikro az orvos elöre tudja, hogy valaki egészségügyi oka lenne a természetes szülésnek, vagy túlhordás miatt szükséges, ilyenkor elöre megbeszél idöpontban megy be a nö a kórházba, és akkor végzik el a mütétet.
A kérdező hozzászólása: Én is :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!