Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem dolog az, ha valakinek (4 db)

Tényleg nem normális dolog az, ha valakinek 40-46 napra jön meg? Befolyásolja ez a peteérést? Ilyenkor nincs is?

Legjobb válasz: Befolyásolja a peteérést... Nem a 14. napon van peteérésed, hanem 28-32. napon

Befolyásolja a peteérést... Nem a 14. napon van peteérésed, hanem 28-32. napon
Nekem 40-48 naposak a ciklusaim. Van/volt peteérésem, viszont nem akkor, amikor az elsõ válaszoló írta, hanem mensi után 1, 5 héttel!!! Sajnos a baba nem maradt meg, de nekem volt peteérésem.
Kedevs 2.válaszoló. Tudtommal normális esetben a peteérés a köv. menses elõtt 14 nappal történik. Ha neked így van, az érdekes...
2. válaszoló vagyok. Igen normális esetben, de szted mennyire normális egy ilyen hosszú ciklus??? És igen, érdekes, hogy ilyen korán volt pé-m. Az sem biztos, hogy mindig uebben az idõben van, mert most elõször voltam terhes és most elõször figyeltem a tûneteket!

Most őszintén, szerintetek érettségin nagyon nagy dolog lenne, ha valaki megbukna? Tényleg nem nehéz összeszedni azt a 10%-ot?

A tanárok rendesek, segít?készek, de minent úgy csinálnak, ahogyan kell, komolyan veszik, és a tételek sem lesznek sorban. Könny? megbukni vagy nem? =(

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)

76%, valóban rosszul fogalmaztam, a lényeg az, hogy túlságosan el vannak kényelmesedve a diákok általában. Aki elõrehozott érettségiket tesz, az azért szorgalmasabb, és annak általában az egész érettségi helyzet sem okoz különösebb megterhelést.
Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)
Elég gáz, ha valaki nem tudja összeszedni a 10%-t. Szerintem nehéz megbukni.
Mai diákok, jááájj. Utálom az általánosítást. Egy jobb helyen a diákok nagyrésze elõrehozottan érettségizik, legalább egy tárgyból, és nyelvvizsgát is szerez. Na bumm, ott a vizsgatapasztalat.
Nyugi, ne parázz és a vizsga elõtti este mindenképp aludj. Nem lesz jobb, ha fáradt leszel vizsgán. Ne sírj, én szerdán szóbeliztem, semmi az egész. Tanulj, koncentrálj, pihenj egy kicsit tanulás közben.
A kérdező hozzászólása: 22.54 köszi szépen! :-) Köszi a videót, nagyon nagy, még nem is láttam. :DDDDD Még mindig nevetek. :DD
Annyival kiegészíteném ezt a vizsgatapasztalatos dolgot, ha már rátértünk az egyetemi részre, hogy nálunk volt olyan tárgy, ahol minden zh-n legalább 70%-ot el kellett érni, hogy vizsgázni mehessünk, és mondta, hogy örüljünk, hogy nem 100%-os a beugró. A szaktársaim 90%-a meg úgy áll a vizsgákhoz, hogy "inkább vizsgázzunk írásban, mert akkor tudok puskázni". Nem tudják, hogyan mûködik egy normális szóbeli vizsga, nem tudnak elõadni, sõt, sokan még azt sem tudják, hogy mi az, hogy "tesztes vizsga" vagy kisesszé/nagyesszé. Szerintetek ezek felkészített emberek? (hozzáteszem, az ilyenek többsége költségtérítéses képzésben tanul)
A kérdező hozzászólása: Szóbelirõl beszélek természetesen. Ja és nem minent, hanem mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi, teljesen igazad/igazatok van mindenben. Az én lelkem nagyon megviseli, hetek óta 3 óra hossza a maximális amit egy éjszaka tudok aludni, szóbeli napján le sem fekszek, úgysem fog menni az alvás, az éjszakákat végigbõgöm vagy olvasgatom a tételt, de semmi nem akar megmaradni. Most tanultam törit, 7 tétel 6 óra alatt... Teljesen kikészültem, ott is hagytam. Most rátértem a magyarra, megnéztem Az arany ember-t, hogy legyen egy kis fogalmam róla, de nem sok maradt meg, olyan értelmetlen nekem... :-S Minket nem feleltettek szinte sosem, aki akart, az kiment felelni, nem volt kötelezõ, én meg nem is erõltettem, mert nagyon szégyenlõs vagyok, meg sem merek szólalni. :-( Mi lesz velem??? :-(
22.54 vagyok. Nagyon szívesen, azért küldtem =). 23.05! Igen, igazad van. Sajnos nem tudják sokan, mi is az a szóbeli, még egyetemeken sem. Nekem volt "szerencsém" egyetemen szóbelizni. Azért ha egy kicsit jó fej a tanár, akkor valamennyit segít, még egyetemen is. Mondjuk ha valamit nem tudsz, akkor rávágja, hogy "ez alapvetõ" és megbuktat. Mint engem =). De hogy übereljelek =). Nálunk van egy tárgy, Vállalati pénzügyek a neve. Gazdász tárgy. Én gépész vagyok, mûszaki menedzser. Együtt tanuljuk a gazdászokkal. Nekünk vizsgás a tárgy (gyakorlat nélkül!!!), gazdászoknak gyakjegyes (gyakorlattal!!!). Elõadáson ugye többnyire az elméletet adja le a tanár, egy két tényleg alapszintû feladattal, amolyan példa feladattal. A komolyabb feladatok (amik zh-kon vannak) csak gyakorlatokon vannak. Ami ugye nekünk, gépészeknek nincs. Két zh van, 50-50 pontosak, amiken kb 10 pont az elmélet. A többi a számolás. De olyan feladatok, hogy a gépészek azt sem tudják, hogy is kezdjenek hozzá! Zh-n, 51%-tól megvan a kettes. Gazdászék, ha megírják legalább kettesre a két zh-t, megvan a tárgy és a kredit. De hülye gépésznek még mindig szenvednie kell a zh-k után! A vizsga 50 pontos, ugyanolyan, vagy még sokkal nehezebb mint a két zh! És a zh-kon szerzett pontokat viszi magával az ember vizsgára, hozzáadódik a vizsgán szerzett pontokhoz. 51 ponttól kettes... Pót zh, aláíráspótló nincs, mivel a tanár beírta az aláírást (alapból megkapod, ne kérdezd miért, nem tudja senki sem), szóval ha elrontottad a zh-t, b*szhatod az egészet. Én úgy állok, hogy kemény 0 pontot szereztem a két zh-ból. Ugyanúgy vonatkozik rám is a vizsgán való 51 pont!!! 50 pontos vizsgán azért nem kis teljesítmény lenne összehozni =). És az sincs sokkal könnyebb helyzetben aki 20-25 ponttal vág neki a vizsgának. Nyilván több az esélye, de ennyi. A tanszék meg olyan, hogy ha egy pontra vagy a határtól, akkor egy pontra vagy a határtól. Így jártál "IJ"...

Miért bulémiás valaki? Azért mert azt hiszi, hogy ha kihányja az ételt, akkor nem fog hízni? Tényleg nem hízik? Vagy csak ez ilyen pszihés dolog?

Nem értem. Ha mindent kihány akkor legyengül a szervezete, mert nem tud semmit raktározni és fontos ásványi anyagokat és vitaminokat is kihány. Akkor miért csinálja. Tényleg nem értem

Legjobb válasz: A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124

A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124
Én azért csináltam ( tegyük hozzá h 2 hónap alatt 66 kg-ról lefogytam 47-ra) mert nem bírtam magam elfogadni. Bûntudatom volt minden egyes étkezés után és egyszerûen késztetést éreztem arra, hogy mindent kihányjak. Felzabáltam az egész hûtõt és mentem hányni. Farkaséhes voltam folyamatosan és rengetegszer elájultam. Ez egy betegség, ami abból ered, hogy csúfolnak... vagyis nálam a csúfolás volt és az, hogy nem bírtam elfogadni, hogy nekem ilyen az alkatom...


Ha valaki egy szakmában, amit szeret, 30 éves korára még kezdő szinten van elismertségben és anyagiakban, akkor az tényleg azért volna, mert nem eléggé tehetséges abban a dologban?

Nemrég hallottam ezt. Nem tőlem való és nem nekem mondták, de elgondolkodtatott, hogy csakugyan így volna?

Legjobb válasz: Igen, így van.

Igen, így van.
Addig eltartotta õt apuci!Azért kezdõ még 30éves korában!
Az elismertség és a tehetség két külön fogalom.
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezen gondolkodom én is, mint az utolsó hozzászóló: mi van, ha valaki nagyon tehetséges, de mégsem ismerik el abban a régióban, országban, közösségben, amelyben él? Mi van, ha pocsék az önmenedzsmentje és nincs pénze megfizetni egy menedzsert? Pl. én úgy látom, hogy itt, Magyarországon nagyon sok tehetséges ember él, akik mégsem tudnak megélni a tehetségükbõl, és nem azért, mert nem elég jó, amit csinálnak. Vannak, akiktõl leesik az állam, elõször, mikor meglátom a mûveiket, másodszor, mikor megtudom, hogy nem kelendõek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!