Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem dolog az, (23 db)

Normális dolog hogy a nők naponta többször is akár felnyúlkálnak maguknak hogy kitalálják, terhesek lettek_e, vagy van-e épp peteérésük? Tényleg nem lehet kibírni azt a pár napot míg kiderül, megjön-e a "nemvárt"?

Úgy gondolom,ezzel sokkal többet ártotok magatoknak mint használtok.Minden második-harmadik n? a péjét kérdezi,a görbéjér?l kér véleményt,8-10kérdésenként van egy clostys kérdés.Tényleg ekkora a baj?Vagy ennyire türelmetlenek a n?k?

Legjobb válasz: Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.

Kérdezõ! Nekem tetszik, hogy vállalod a véleményed, akármi is az, és nem értek mindenben egyet. Nem baj, ha sokan sokfélét gondolunk. :)
Nagyon akartunk gyereket és nagyon hamar összejött. A környezetemben mindenkinek, akik akartak (annak is aki nem), ezért számomra is megdöbbentõ volt az itt megszerzett információ-tenger (méhnyak vizsgálat, ovu teszt, mikroszkóp és társaik). Ezek szerint nekünk mázlink van, az pedig, hogy ki mit csinál, magánügy, bár én is azon az állásponton vagyok, hogy többet árthat, mint használ. Arról nem is beszélve, hogy az én dokim, aki nem tegnap kezdte a szakmát és rengeteg kismama jár hozzá (nem véletlenül) sem tudta megállapítani kézzel nálam az elsõ terhességem. A legtöbb "elõrébb van - hátrébb van, puha-kemény" csak ugyanolyan belemagyarázás szerintem, mint a gyakori pisilési inger, mellfeszülés, tuti, hogy babás vagyok. Aki egy kicsit is jártas a nõi anatómiában az tudja, hogy itt még csak cm-rõl sincs szó, hanem mm-rõl. Nem hiszem, hogy egy nem szakavatott ki tud tapintani 3-5 mm-es eltérést. De ha egyszer kell nekik a remény, a biztatás?!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok nagyon babát????? 10évet vártam a második babámr, de ilyen nem jutott volna eszembe, hogy magamban nyúlkáljak ilyen szinten.És ne haragudj kedves nem tudom hányadik, de az ujjazást a méhszájvizsgálathoz hasonlítani elég primitív dolog. (lehet hogy a szemetekben az én kérdésem a primitív, ezek szerint teljesen normális dolog hogy a nõk napjában többször orvosi feladatot végeznek magukon.legközelebb majd a szülést is levezetik maguknak....
14:48as vagyok. ez neked miért fáj? a kellõ higiénia, ha megvan semmi baja nem lesz. had ismerkedjenek a testükkel. valamikor kell. amúgy pedig lehet, hogy õk meg tudnak állapítani valamit amit mi nem. had csinálják.
Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.
Nem tudom, hogy milyen nõket ismersz, én senkit nem ismerek, akik nyúlkálnak magukban, hogy megállapítsák terhesek-e. Biztos túl butákat ismersz.
az hagyján, de ha nyúlkál, hát nyúlkáljon. a pasid/férjed sose ujjazott meg??? vagy az nem volt undorító? vagy tán õ is türelmetlen, mi???
Hát ez meg milyen kérdés, atya ur isten!! Én sem ismerek senkit aki nyulkálna magának , ezt hol hallottad már bocsi!! üdv egy 11 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Olvasd el itt a terhes teherbeesõs kérdéseket.Nem egy és nem kettõ van, és senki nem kérdezi meg õket hogy miért nyúlkálnak fel, hanem osztják a tanácsokat
A tampon is magától megy fel? Olyankor is nyulkálunk magunkban ha bele gondolok! Az sem másabb szerintem!
Kérdésedre válaszolva, azt nem tudom mekkora a baj, de ide leginkább olyanok írnak, akiknél valami miatt nem egyszerû a teherbeesés.( Persze nem mindenki!) Részemrõl érthetõ, hogy MINDENT megpróbálnak, ami csak meggyõzõdésük szerint segíthet. Hogy türelmetlenek-e? Van, aki igen, de ez teljesen normális.
És mi van akkor, hogy ha 40 évesen próbálkozik valaki és tudatlanként csak szexel és kész. És vár és vár és vár, közben, meg ha okos értelmes felnõtt emberként utánanéz a dolgoknak és megvizsgáltatja magát kiderül, hogy az idõk végeztéig sexelhetne, vajmi kevés az esélye, hogy terhes legyen, mert van vmi bibi, amit clostyval vagy mással hiphip meg lehet oldani...vagy iszik egy kis teácskát vagy itt tudja meg, hogy melyik napokon esélyesebb a történet esetleg...nem csak sötétbe tapogatózva, tudatosság nélkül érdemes élni...akinek ez jön be, legyen, aki irányítja és befolyásolj az életét, annak meg ez legyen...szerintem
A kérdező hozzászólása: Itt olvasom elég gyakran, hogy itt meg itt tartanak és este ilyen volt a méhszáj, reggel olyan, én csak ámulok és bámulok komolyan...
Bár a kérdésed megfogalmazása elég meghökkentõ és naturalisztikus, de a mögötte rejlõ felvetésben (türelmetlenség, teljesítményorientáltság, stb) igazad van. Mindamelett pedig sajnos tényleg ilyen nagy a baj, ha azt vesszük, hogy lassan a párok majdnem fele meddõ vagy termékenységi gondokkal küzd. Vannak, akik ezt intimen kezelik, de sokaknak segít, ha hozzájuk hasonlókkal meg tudják osztani a problémáikat, erõt kaphatnak a többiektõl, úgy, hogy közben az anonimitásukat többé-kevésbé megõrizhetik. Szerintem ez az a szféra (egészség), amibe nem belerondítani, beleordítania kellene egy kívülállónak, hanem ha nem tetszik a téma, csendben, diszkréten félrevonulni.
Kedves kérdezõ! Nekem is nagyon fura, most fõleg meglepõdtem, h valaki kitette a ciklusát, és az is benne van, h mikor voltak együtt.... Én sem értem, de nem vagyok biztos benne, ez ez normális. Arról is itt hallottam elõször, h felnyúlkálnak, én nem tudnám, h mit kell nézni. Másfél évet vártunk a babámra, de annyi volt, h elmentem nõgyógyászhoz, h minden rendben van-e, megcsináltattam a rákszûrést, és kész. Fel sem merült bennem, h ovu tesztet használjak, clostyt szedjek, felnyúlkáljak. Igaz én nem is néztem minden hónapban 3-4 teszttel, h van-e baba. Biztos én vagyok fura. Pedig nagyon akartuk, de szerintem igaza van egy kérdezõnek, az imént láttam, h rágörcsölt a babára, aztán mikor nem jött össze, elkezdett lazítani, és most babás.
Mindenki úgy nyúlkál magának ahogy akar. Én nem szoktam. De ha valaki mégis az az õ dolga. Csak arra kell vigyázni hogy tiszta legyen a keze.
A kérdező hozzászólása: Nos úgy látom a válaszolók nagy része teljesen egyetért az efféle önvizsgálattal(bár van aki nem is hallott még ilyet lásd elsõ két válaszoló) Lehet hogy be kell látnom, én vagyok maradi és ez már egy elfogadott, sõt általános dolog. Köszönöm a válaszokat és NEM ÉN PONTOZTAM LE ÕKET.Nekem a negatív válasz is értékes, bár van akinek a stílusán javítanék :)
Nem mindenki olyan, hogy tátott szájjal várja a sült galambot, hanem tesz is azért, amit szeretne.
le lehet szavazni nyugodtan, de ennyi :) majd doktorálunk :)

Most őszintén, szerintetek érettségin nagyon nagy dolog lenne, ha valaki megbukna? Tényleg nem nehéz összeszedni azt a 10%-ot?

A tanárok rendesek, segít?készek, de minent úgy csinálnak, ahogyan kell, komolyan veszik, és a tételek sem lesznek sorban. Könny? megbukni vagy nem? =(

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)

76%, valóban rosszul fogalmaztam, a lényeg az, hogy túlságosan el vannak kényelmesedve a diákok általában. Aki elõrehozott érettségiket tesz, az azért szorgalmasabb, és annak általában az egész érettségi helyzet sem okoz különösebb megterhelést.
Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)
Elég gáz, ha valaki nem tudja összeszedni a 10%-t. Szerintem nehéz megbukni.
Mai diákok, jááájj. Utálom az általánosítást. Egy jobb helyen a diákok nagyrésze elõrehozottan érettségizik, legalább egy tárgyból, és nyelvvizsgát is szerez. Na bumm, ott a vizsgatapasztalat.
Nyugi, ne parázz és a vizsga elõtti este mindenképp aludj. Nem lesz jobb, ha fáradt leszel vizsgán. Ne sírj, én szerdán szóbeliztem, semmi az egész. Tanulj, koncentrálj, pihenj egy kicsit tanulás közben.
A kérdező hozzászólása: 22.54 köszi szépen! :-) Köszi a videót, nagyon nagy, még nem is láttam. :DDDDD Még mindig nevetek. :DD
Annyival kiegészíteném ezt a vizsgatapasztalatos dolgot, ha már rátértünk az egyetemi részre, hogy nálunk volt olyan tárgy, ahol minden zh-n legalább 70%-ot el kellett érni, hogy vizsgázni mehessünk, és mondta, hogy örüljünk, hogy nem 100%-os a beugró. A szaktársaim 90%-a meg úgy áll a vizsgákhoz, hogy "inkább vizsgázzunk írásban, mert akkor tudok puskázni". Nem tudják, hogyan mûködik egy normális szóbeli vizsga, nem tudnak elõadni, sõt, sokan még azt sem tudják, hogy mi az, hogy "tesztes vizsga" vagy kisesszé/nagyesszé. Szerintetek ezek felkészített emberek? (hozzáteszem, az ilyenek többsége költségtérítéses képzésben tanul)
A kérdező hozzászólása: Szóbelirõl beszélek természetesen. Ja és nem minent, hanem mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi, teljesen igazad/igazatok van mindenben. Az én lelkem nagyon megviseli, hetek óta 3 óra hossza a maximális amit egy éjszaka tudok aludni, szóbeli napján le sem fekszek, úgysem fog menni az alvás, az éjszakákat végigbõgöm vagy olvasgatom a tételt, de semmi nem akar megmaradni. Most tanultam törit, 7 tétel 6 óra alatt... Teljesen kikészültem, ott is hagytam. Most rátértem a magyarra, megnéztem Az arany ember-t, hogy legyen egy kis fogalmam róla, de nem sok maradt meg, olyan értelmetlen nekem... :-S Minket nem feleltettek szinte sosem, aki akart, az kiment felelni, nem volt kötelezõ, én meg nem is erõltettem, mert nagyon szégyenlõs vagyok, meg sem merek szólalni. :-( Mi lesz velem??? :-(
22.54 vagyok. Nagyon szívesen, azért küldtem =). 23.05! Igen, igazad van. Sajnos nem tudják sokan, mi is az a szóbeli, még egyetemeken sem. Nekem volt "szerencsém" egyetemen szóbelizni. Azért ha egy kicsit jó fej a tanár, akkor valamennyit segít, még egyetemen is. Mondjuk ha valamit nem tudsz, akkor rávágja, hogy "ez alapvetõ" és megbuktat. Mint engem =). De hogy übereljelek =). Nálunk van egy tárgy, Vállalati pénzügyek a neve. Gazdász tárgy. Én gépész vagyok, mûszaki menedzser. Együtt tanuljuk a gazdászokkal. Nekünk vizsgás a tárgy (gyakorlat nélkül!!!), gazdászoknak gyakjegyes (gyakorlattal!!!). Elõadáson ugye többnyire az elméletet adja le a tanár, egy két tényleg alapszintû feladattal, amolyan példa feladattal. A komolyabb feladatok (amik zh-kon vannak) csak gyakorlatokon vannak. Ami ugye nekünk, gépészeknek nincs. Két zh van, 50-50 pontosak, amiken kb 10 pont az elmélet. A többi a számolás. De olyan feladatok, hogy a gépészek azt sem tudják, hogy is kezdjenek hozzá! Zh-n, 51%-tól megvan a kettes. Gazdászék, ha megírják legalább kettesre a két zh-t, megvan a tárgy és a kredit. De hülye gépésznek még mindig szenvednie kell a zh-k után! A vizsga 50 pontos, ugyanolyan, vagy még sokkal nehezebb mint a két zh! És a zh-kon szerzett pontokat viszi magával az ember vizsgára, hozzáadódik a vizsgán szerzett pontokhoz. 51 ponttól kettes... Pót zh, aláíráspótló nincs, mivel a tanár beírta az aláírást (alapból megkapod, ne kérdezd miért, nem tudja senki sem), szóval ha elrontottad a zh-t, b*szhatod az egészet. Én úgy állok, hogy kemény 0 pontot szereztem a két zh-ból. Ugyanúgy vonatkozik rám is a vizsgán való 51 pont!!! 50 pontos vizsgán azért nem kis teljesítmény lenne összehozni =). És az sincs sokkal könnyebb helyzetben aki 20-25 ponttal vág neki a vizsgának. Nyilván több az esélye, de ennyi. A tanszék meg olyan, hogy ha egy pontra vagy a határtól, akkor egy pontra vagy a határtól. Így jártál "IJ"...

Mit lehet tenni azokkal a Nőkkel akik nem hajlandóak az orális sexre, viszont elvárják, hogy a kényeztessék őket? Egyes Nők számára tényleg ennyire undorító és visszataszító az a dolog?

Legjobb válasz: nem is az undor a legjobb szó rá =) inkább rossz beidegzõdés, önbizalom hiány egyik megnyilvánulása, esetleg a nem teljes biztonságérzet is okozhatja =) sok oka lehet, lánytól és kapcsolattól függõen. az ilyesmit a párnak értelmesen meg kell szerintem beszélnie és nem a másik háta mögött puffogni, hiszen ezért van két ember kapcsolatban, hogy még ilyenekrõl is tudjanak beszélni, nemde? =) ezek a dolgok is segítenek a bizalom kiépítéséhez és egy tartós kiegyensúlyozott kapcsolat kialakításához.

nem is az undor a legjobb szó rá =) inkább rossz beidegzõdés, önbizalom hiány egyik megnyilvánulása, esetleg a nem teljes biztonságérzet is okozhatja =) sok oka lehet, lánytól és kapcsolattól függõen. az ilyesmit a párnak értelmesen meg kell szerintem beszélnie és nem a másik háta mögött puffogni, hiszen ezért van két ember kapcsolatban, hogy még ilyenekrõl is tudjanak beszélni, nemde? =) ezek a dolgok is segítenek a bizalom kiépítéséhez és egy tartós kiegyensúlyozott kapcsolat kialakításához.
én sem szeretek orálisan pasit kényeztetni, de ennek ellenére volt egy srác, akinek megtettem mindenféle undor nélkül, mert nagyon szerettem, csak idõ kellett hozzá, amíg megbíztam benne ennyire. fura dolog, de van olyan lány, akinek több bizalom kell ehhez, mint a szexhez, én is ilyen vagyok. de nem kértem soha, h engem kényeztessenek orálisan, mikor én se tettem. közöltem, h én ezt még nem, neki se kell, ha nem akarja, ez így tisztességes.
Nah gondolom akik eddig válaszoltak azok pasik voltak... Ennyit az észrõl... Nem kell egybõl dobni valakit ilyenért, vagy ha megteszi az illetõ akkor az egy barom! Inkább beszéld meg vele és ha nagyon nem akarja kérdez rá, hogy miért nem, hátha nyomós indoka van rá, sose lehet tudni.
24/F: Nekem még pár éve volt egy csajom akivel másfél évet jártam. Eleinte õ se szopott, el se várta a nyalást, de azért kapott. Nem dobtam, mert szerettem és csak azért, mert nem szopja a brét nem volt szívem kidobni, de rendszeresen mondtam neki, utaltam rá, hogy kívánom a száját. Egyszer egy erdei bográcsozós bulinál kis alkohol után (TÉNYLEG KIS) ugy szétszopta a dákót, mintha valami profi pornófilm forgatásán lett volna:) Megérte várni, bár azt is leszartam volna, ha nem szopja, mert igen jól tudott mást:)
meg kell mondani nekik, hogy a kényeztetés csak akkor mûködik ha mindketten csináljátok. Vagy mindketten, vagy egyikõtök se. Ne hagyd magad kihasználni, ne legyél balek.
miért undorító? én nagyon szeretek szopni, nincs annál jobb! illetve mikornyalnak közben az is szuper!!!
Bizony. Megmondod neki, hogy ez így nem mûködik. Vagy õ is kielégít téged, vagy te sem õt. Ha még így sem hajlandó, akkor kidobod a francba (és ha elég szemét vagy, még el is híreszteled róla, hogy nem hajlandó szopni).
Semmit, ki kell dobni és keresni normálisat.
nem tudom mit vannak kiakadva a nõk a cumitól... pedig a nyalás sokkal gusztustalanabb de mégis bevállaljuk a kedvükért...ezért cserébe igazán viszonozhatnák...
Már nem azért de az elsõ válasszal mi a baj?
Egyébként kíváncsi vagyok hogy azok a nõk akik undorodnak tõle miért undorodnak? Csak magyarázzák el pontosan. Én szeretem a páromat nyalni (és õ is nagyon szereti ezt viszonozni) és semmi visszataszítót nem találok ebben de ha belegondolunk tényleg érdekesebb hiszen sokkal több minden örül ott a nõknél mint a férfiaknál de mégis elég kevés férfi mond erre a dologra nemet. Én élvezem csinálni és élvezem nézni hogy ezzel a páromnak is örömet okozok. Hogyan lehet rávenni egy nõt? Próbálj meg elbeszélgetni vele. Kérdezz rá konkrétan hogy mit tart rajtad undorítónak (ne legyen belõle veszekedés). Majd ezután valamikor fürödjetek együtt és ott elõtte mosd meg jó alaposan a szerszámot és izgasd fel az asszonyt majd kérd meg hogy csinálja neked... legalább próbálja meg. Ha elkezdi akkor meg lássa rajtad hogy nagyon élvezed. Mivel a kádban vagytok nem kell tartania hogy hova élvezel de idõben szólj neki hogy közeledsz és döntse el õ hogy hova engedi a spermát. Én ennyit tudtam segíteni.
69 forever és minden probléma megoldva.
Ha valaki csak azért szakít a párjával, mert nem részesítette orális szexben, akkor az a személy igazán nem is szereti a nõt. El kell fogadni a tolerálni kell ezt a döntését. Biztos találtok más módot, hogy a barátnõd szexuális örömben részesítsen Téged. F/34
Érdekesek ezek a "ha õ nem csinálja, akkor te se" válaszok. Van akinek egyszerûen nem fér bele, mint pl az análra is sokan nem-et mondanak, ugyanaz a kategoria. Te meg ha szereted és n insc bajod a dologgal csinálod neki, ha ilyenek gondolkozol nem is szereted igazán a csajt, akkor meg tényleg érdemesebb dobni inkább. Ha nem csinálnám a barátomnak én se várnám el, de vannak nõk akik csak igy tudnak elmenni...
Hát elõször is megkéred h fogja két copfba a a haját két oldalt. Aztán térdhajlaton kell rugni, ekkor önkéntelenül is letérdel, a többit a fantáziádra bízom... voilá, problem megoldva

Az emberek miért nem csak az okosaktól, sikeresektől fogadnak el tanácsot? Ez tényleg olyan nagy dolog lenne?

Például aki milliomos akar lenni: Miért nem csak egy milliomostól fogad el tanácsot a témában? Ki tudná jobban, hogy hogy kell milliomossá válni, ha nem egy milliomos? Vagy aki le akar fogyni, az sem egy kövértől kér tanácsot. Aki jól akar tanulni, az sem egy rossz tanulótól kér tanácsot. Miért nem így működnek az emberek és csak olyanoktól kérnek és fogadnak el tanácsot, akik már bizonyítottak a tanács területén?

Legjobb válasz: Mert nem biztos hogy más nem tud jobb ötletet adni!

Mert nem biztos hogy más nem tud jobb ötletet adni!
1. Nem mindenkinek áll módjában! 2. Amiben nem biztos, azt igaznak fogja hinni. 3. A tudósok bebizonyították, hogy minden hülye elhisz valamit, ha az úgy kezdõdik, hogy "A tudósok bebizonyították".
Azért, mert a tudat alattiban megfogalmazódik a megoldásunk, és azt fogadjuk el, ami ezt többnyire alátámasztja. Akkor is, ha jó, akkor is, ha helytelen.
Mert egy rossz útjelzõ is mutathatja a helyes irányt. Mások hibájából is lehet tanulni.
Ez az adott témakörtõl is függ. Vannak témák, amikben vannak szakik, de ez nem érvényes mindenre. Minél személyesebb a kérdés, annál kevésbé körvonalazott, hogy kitõl is kellene választ kapni, és minél általánosabb a kérdés, annál egyszerûbb eldönteni, hogy kihez kell fordulni. Egy jó anti-példa erre az, amikor valaki a szomszédtól kérdezi meg, hogy milyen gyógyszert vegyen be a gyomorfájására, valamint az autószerelõvel beszéli meg azt, hogy milyen problémák vannak a házasságán belül. Ez nyilván ésszerûtlen viselkedés, de egyeseknek teljesen természetesnek tûnik. Ezért mondják, hogy az élet nehéz, de még nehezebb annak, aki ostoba.
Vannak olyan szituációk, amikor tudod, hogy mi lenne a helyes, de te mégsem azt teszed. Pl. amikor haverod meglát egy jó nõt, akkor mondod neki, hogy menjen oda, beszélgessen vele, de mikor nálad van a labda, akkor csak nézel és vársz a csodára. Ergo attól, hogy valakinek valami nem megy, még tudhatja, hogy mi a jó és a helyes!
Mert az emberek többsége kérdésnek álcázza saját önigazolásait. Ez a fórum tipikus példa erre.

Miért bulémiás valaki? Azért mert azt hiszi, hogy ha kihányja az ételt, akkor nem fog hízni? Tényleg nem hízik? Vagy csak ez ilyen pszihés dolog?

Nem értem. Ha mindent kihány akkor legyengül a szervezete, mert nem tud semmit raktározni és fontos ásványi anyagokat és vitaminokat is kihány. Akkor miért csinálja. Tényleg nem értem

Legjobb válasz: A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124

A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124
Én azért csináltam ( tegyük hozzá h 2 hónap alatt 66 kg-ról lefogytam 47-ra) mert nem bírtam magam elfogadni. Bûntudatom volt minden egyes étkezés után és egyszerûen késztetést éreztem arra, hogy mindent kihányjak. Felzabáltam az egész hûtõt és mentem hányni. Farkaséhes voltam folyamatosan és rengetegszer elájultam. Ez egy betegség, ami abból ered, hogy csúfolnak... vagyis nálam a csúfolás volt és az, hogy nem bírtam elfogadni, hogy nekem ilyen az alkatom...

Szerelem tényleg vak, mi az a dolog pénz mennyiségben, ami még nem jelenti azt hogy ki használ a párom?

Mit engedhetek meg neki pár ruha , édesség, néhány cip? utazgatás, buli?

Legjobb válasz: pénzel nem sok nõt lehet "megvenni" -ha nincs szeretet, szerelem sokáig nem tudod anyagiakkal megtartani

pénzel nem sok nõt lehet "megvenni" -ha nincs szeretet, szerelem sokáig nem tudod anyagiakkal megtartani
a férfiak abban a tévhitben élnek, h a nõknek anyagilag nagy dolgokkal tudnak igazán örömet okozni... pedig nem, de ez ilyen férfi dolog, õ a pénzkeresõ, aztán így fejezi ki, h én ezt is meg tudom neked adni, ha szereti a nõt, akkor nincs ebben semmi rossz, meg semmi 'felvásárlás' de azért a nõ jobban örülnek az apróságoknak, figyelmességeknek... aki meg a pénzre utazik, az nem szereti a férfit ettõl még lehet elfogadja tõled a nagyobb dolgokat, ha szeret, mert nem akar megbántani
4-akkor én kivétel vagyok ez miatt akarok válni-pedig azt szajkózza én mindent megkaptam...JA CSAK SOSE ÁLLT MELLEM, nem éreztem azt amit kéne.
igen, jól mondod 6.os, az elég nagy baj, ha csak az anyagiakban tudja kifejezni a szeretetét vagy esetleg, még rosszabb, nem is a szeretetét fejezi már ki azzal, hanem egyfajta lerázás, h tessék, most már aztán ez legyen elég, mert én mindent megadtam neked
Rajtad áll, ha õ kéri az kicsit necces, magadtól viszont ne kapasd el, nem a pénzen múlik azért a szerelem kimutatása
ha érzed, h szerte, akkor nem kihasználás semmi ha túl sokat vár el, akkor elkényeztetett liba
utolsó válaszoló élénk tévedésben él, vannak ilyen nõk
Eleinte szerintem nagyjából semmi komolyabbat nem kellene állni egy nõnek, ahogy fordítva sem. Fizesse mindenki a saját részét, vagy legyenek egálban. Esetleg néha a srác meghívhatja egy-egy mozira a lányt, vagy valami, de nem kell túlzásba vinni. Mi a mai napig, ha utazunk valahova, felesben fizetünk, én nõként nem érezném jól magam, ha a párom elvinne valahova nyaralni saját pénzébõl, pláne hogy tudom nincs túl jó anyagi körülmények között. Sokszor kapok tõle egy-egy csokit (baromira édesszájú vagyok) és bulikban is olykor meghív erre-arra, nagy ritkán egy felsõ, vagy olcsóbb cipõ, de ez már annyira nem jellemzõ. Viszont ahelyett, hogy visszaélnék ezzel én is gyakran készülök a kedvenc üdítõjével vagy kajájával ha jön, ha vásárolni megyek és találok valamit, amirõl tudom, hogy tetszene neki, akkor megveszem, stb. Én úgy gondolom, hogy amíg nem egyoldalú a dolog, addig nem probléma, ha kedveskedünk a másiknak. Amint ez egyoldalúvá avagy elvárássá fejlõdik, le kell állni!

Tényleg óvodás dolog ha 17 éves korom létére nem merek kezdeményezni mert félek az elutasítástól?

Én ?szinte voltam a lánnyal ..mondtam neki hogy nem merek kezdeményezni mert félek hogy elutasít aztán nevetett és mondta hogy ez óvodás dolog ..:((

Legjobb válasz: Dehogy vagy óvodás :) Inkább vezessen rá õ, és majd utána belejössz te is, és már akkor nem leszel félénk. 17/L

Dehogy vagy óvodás :) Inkább vezessen rá õ, és majd utána belejössz te is, és már akkor nem leszel félénk. 17/L
ha ezt el tudtad neki mondani, mostmár tudja, hogy önbizalomhiányban szenvedsz. ezek után én már csak azért is elhívnám valahova, ha ennek ellenére visszautasít ne törõdj vele jobban jártál :)
Te õszinte voltál de ha a lány nem értékeli, õ veszít vele. Még próbálkozhatsz csak magabiztosabban!
Nem így nevezném, de Nekem, mint nõnek sem szimpatikusak az olyan fiúk, akik a lánytól várják a kezdeményezést.Ok, tudom, majd jönnek a támadó kommentek, hogy de miért nem, de akkor ugyanúgy vissza lehetne kérdezni, hogy a fiúk miért nem?Szerintem egy lánynak sokkal kellemetlenebb, ha visszautasítják, szerintem ezt nem kell megmagyarázni, mert érthetõ miért.Persze kettõn áll a dolog, a lánynak is kell jeleket adni, ha akar valamit az illetõtõl és a fiúnak pedig "venni" azokat.De a nagyobb lépések megtétele szerintem nem a nõ dolga kellene, hogy legyen. 22L
Egyáltalán nem óvódás dolog....
Az, mert a kezdeményezés még nem egyenlõ a feleségül kéréssel...

Van egy bátyám aki maszturbálás után nem mos kezet és félek hogy a " dolog " rákerült a WC-re mert nem mosott kezet, és én megfogtam és félek hogy rákerült a kezemre. Csak az írjon aki tényleg nem szid le?

Nyitottam már ilyen témát a rettegés a terhesség címmel ahol leírtam hogy van egy bátyám aki maszturbálás után nem mos kezet és félek hogy a " dolog " rákerült a WC-re mert nem mosott kezet, és én megfogtam és félek hogy rákerült a kezemre, én balfék meg nem mostam kezet és úgy önkielégítettem a héten több alkalom volt ilyen.. Nem kamu kérdés, pszihológushoz megyek jöv? héten de nagyon félek, igaz nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Pár másodpercig élnek a spermák.Ha rákerül a wc re vagy a kezedre azt észrevennéd.Ne aggódj

Szerintem nem a terhességtõl kellene feléned! Ne haragudj, de gondoltál már arra, hogy mennyi mennyi baktérimot jutatsz be a szervezetbe önkielégítéskor, ha nem mosol kezet elõtte? Szerintem pedig nem kellene tudnod, hogy a tesód mikor önkielégít!
Pár másodpercig élnek a spermák.Ha rákerül a wc re vagy a kezedre azt észrevennéd.Ne aggódj
A kérdező hozzászólása: : !
Ne foglalkozz a szûzhártyáddal, hisz odáig el sem jutnak. A levegõn pár másodperc alatt elpusztulnak. A rendes nemi aktus után amikor a férfi beléd élvez akkor élhetnek 48 óráig. De a levegõn pár másodpercig. Gondolom nem abban a fél percben váltottátok egymást?! De még ha így is van, attól nem lehetsz terhes! Nem tudjuk hogy hányszor írjuk még le hogy NEM VAGY TERHES! Sok nõ nem védekezik és peteéréskor van együtt és mégsem sikerül a baba, akkor te a wc ülõkétõl hogy lehetnél már terhes! De ha megnyugtat, mond ezt el a biosz tanárodnak és majd elmondja hogy nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért félek ennyire, de már hányingerem van a sok idegeskedéstõl
A kérdező hozzászólása: Mert a szûzhártya nem egy zárt fedél, a vér és hüvelyváladék is itt jön ki.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem az egyik ismerõsöm még régebben aki orvoshallgató és azt mondta de igen is átjut rajta, nem véd meg semmitõl. És itt az oldalon is olvastam sok helyen, + a biológia tanár is mondta, meg a védõnõ felvilágosító, védekezés órán is.
a szûzhártyán nem jut át a spermium válaszolónak üzenném: akkor szted a szüzek hol menstruálnak... a fülükön?
nyugodj már meg ne pánikolj :) a spermiumok csak a nõ testében élnek napokig, a szabad levegõn valóban pár perc alatt elpusztulnak, és mellesleg még ha élnének is nagyon kicsi az esélye, hogy így kézrõl kézre vándorolva a hüvelyedbe kerüljenek és hogy neked épp akkor legyen peteérésed! az esélyed a terhességre kb 1: 1000000 .... na, ne parázz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és igaz hogy aki azt írta hogy a szûzhártyán nem jut át az butaság? Vagy a tanárom buta?
A kérdező hozzászólása: Remélem igazatok van. Mert már a hányás kerget.
igen, az egy oltári nagy baromság volt, h a szûzhártyán nem jut át, amiket írtál, azok voltak a helyesek...a mensis ér szted hol jön ki?... de akkor sem kell félned semmitõl :) az elõttem szólókra hallgass...
és még vmi, hogy megnygodj, nekem többször is volt már, hogy elfelejtettem bevenni a bogyómat egy nap, olyankor egy hétig nincs védelem...megszakítással voltunk együtt a párommal egy hétig, és nekem sokkal de sokkal több esélyem lett volna így teherbe esnem, mégsem történt meg...
Tudod azért nem ilyen egyszerû a teherbeesés mint gondolod. Egészséges párok akik a babára gyúrnak van hogy 1-2 évet várnak mire végre sikerül. Neked meg már egybõl a wcdeszkáról??? Jó lenne ha így mûködne és ilyen egyszerû lenne. Nem lehetsz terhes!!!!!! Ha megnyugtat vegyél egy tesztet és bizonyosodj meg róla!
A másik kérdésednél válaszolt egy szaporodásbiológus, aki spermákkal foglalkozik egész nap. Õ leírta, hogy lehetetlen. Ha neki nem hiszel, akkor minek kérdezel minket, laikusokat??? Ne legyél már ennyire liba...
Kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy NEM LEHETSZ TERHES! Hidd el, küldönben nem fogsz válaszokat kapni a kérdéseidre, hiszen minek írjunk, ha ugysem hiszed el!
Tök jó, hogy mész pszichológushoz!! Mert ezzel a stresszel gondjaid lennének késõbb a szexben is. Tesódat meg kérd meg hogy ne wc-n rejszoljon... Addig meg ha hányingered van hányj nyugodtan vagy inkább menj el futni, táncolj, ússz. Bármit, ami leköti a figyelmedet. És ne mondd azt hogy ilyen tevékenység nincs, mert a sport, mozgás igenis kikapcsol. Kérdezd csak meg a biológia és testnevelõ tanárodat!
A kérdező hozzászólása: Most komolyan, tudom hogy történik a teherbeesés és a spermának semmi köze ahoz hogy meg e van a hártya vagy nincs, ha megvan akkor is teherbe lehet esni, voltam felvilágosításon nem is egyszer. Légyszíves csak az írjon aki tényleg tudja.
De drága vagy!..:) Nem én írta a szûzhártyás szorit, de azért kérdeznék tõled. Szerinted hol helyezkedik el a szûzhártya? milyen vastag? Mekkora a spermium? Ha gondolod olvass utána itt a neten. Tényleg nem tud áthatolni a hártyán a sperma. És a levegõn elpusztulnak. A hüvelyben életképesek az általad megadott ideig.
A kérdező hozzászólása: Tudom az életbe lesznek nagyobb gondjaim, és felelõtlen vagyok de nagyon félek az ilyen dolgoktól.
A cikusod melyik szakaszában, hanyadik napokon történt? Szerintem kicsi az esély erre. Egy kérdés? Szûz vagy még?
A cikusod melyik szakaszában, hanyadik napokon történt? Szerintem kicsi az esély erre. Egy kérdés: Szûz vagy még?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom kinek higgyek mindenki mást mond. Bioszon úgy tanultuk hogy akár 4-48 óra, függ a hõmérséglettõl.
Bocsi a kétszeri kiírásért. Tudom, hogy ez elég intim kérdés, remélem válaszolsz rá.
A kérdező hozzászólása: Igen szûz vagyok. Nagyon félek :S
Akkor biztosan nem lehetsz terhes
A kérdező hozzászólása: Többen írták hogy ne féljek, de én félek.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom..
A sperma nem tud átjutni a szûzhártyán. Ne aggódj nincs rá okod.
Megkédezted, hogy félj-e! Írtuk hogy NEM! Azért írtuk, mert tényleg úgy gondoljuk, ÚGYHOGY NYUGI! NE FÉLJ! Csak legközelebb a bacik miatt moss kezet! Nehogy egyszer majd ha babát akarsz ne jöjjön össze!
szia, Én már akkor is írtam neked, és többen voltunk ezen a véleményen, hogy NEM, NEM LEHETSZ ETTÕL TERHES! Próbálj megnyugodni. És ha van rá mód akkor erre a játékra keress valami sterilebb környezetet. Esetleg, ha van barátod, akkor kellõ védekezés mellett vele szórakozz. A dokit meg mindenképp keresd fel a problémáddal, mert lehet, hogy egy gyerekkori rossz élmény okozza a félelmedet.
A kérdező hozzászólása: Bocsi hogy kioktatom az eggyik válaszolót de a szûzhártya nincs összefüggésben a spermákkal, attól még teherbe lehet esni..
A kérdező hozzászólása: csak az ideg tönkre tesz, a gyomrom már ég :( Nem akarok terhes lenni.
nah megvan már a baba?:P:D

Tényleg nem normális dolog az, ha valakinek 40-46 napra jön meg? Befolyásolja ez a peteérést? Ilyenkor nincs is?

Legjobb válasz: Befolyásolja a peteérést... Nem a 14. napon van peteérésed, hanem 28-32. napon

Befolyásolja a peteérést... Nem a 14. napon van peteérésed, hanem 28-32. napon
Nekem 40-48 naposak a ciklusaim. Van/volt peteérésem, viszont nem akkor, amikor az elsõ válaszoló írta, hanem mensi után 1, 5 héttel!!! Sajnos a baba nem maradt meg, de nekem volt peteérésem.
Kedevs 2.válaszoló. Tudtommal normális esetben a peteérés a köv. menses elõtt 14 nappal történik. Ha neked így van, az érdekes...
2. válaszoló vagyok. Igen normális esetben, de szted mennyire normális egy ilyen hosszú ciklus??? És igen, érdekes, hogy ilyen korán volt pé-m. Az sem biztos, hogy mindig uebben az idõben van, mert most elõször voltam terhes és most elõször figyeltem a tûneteket!

Durva dolog hogy néha azt érzem, hogy nem bírok tovább a barátnőmmel, és legszívesebben szétverném a fejét? Ez mellet szeretem, de sokat bosszant. (tényleg szeretem, de mikor felbosszant, csak nehezen bírom visszafogni magam)

Tettlegesség még nem volt, de remélem nem is lesz.

Legjobb válasz: Érdekes egy helyzet, mert nálunk pont ugyanez az eset áll fenn. Én egy borzasztó érzékeny, pillanatok alatt dühbe guruló ember vagyok, a férjem pedig egy végletekig nyugodt fazon, akinek irtóra elege van a "felcsattanásaimból". Nem érti meg, hogy miért vagyok ilyen, és igazából én sem értem. Ilyen vagyok, és kész... Szerintem ne keress emögött értelmet. Van, akinek kötélbõl vannak az idegei, és sosem emeli fel a hangját, van, aki akinek hullámzó a kedélye, és nagyon hamar ideges lesz. Nem vagyunk egyformák... Amit tanácsolni tudok, az az, amit a férjem csinál velem olyankor, amikor kiakaszt. Azon túl, hogy valami irdatlan nagy hülyeséget csinál, amit már százszor elmagyaráztam neki, hogy ne tegye (pl. ne a porcelántányéron vágja a hagymát, hanem a vágódeszkán, és szászegyedszerre is csak a tányéron vágja), mindig megkérdezi, hogy szerintem hogy lenne jó, hogy legközelebb jó csinálja. Erre általában meg szoktam nyugodni, és elmagyarázom neki, hogy miért nem jó az a dolog, amit csinál... Aztán persze ugyanúgy csinálja a hülyeséget tovább, mert egyik fülén be, a másikon ki... A kiakadásnak mindig oka van, és általában nyomós oka. Nem mindenki képes elviselni, hogy a másik rosszat tegyen azzal, hogy nem hallgat az okos szóra. Nem mindneki beletörõdõ alkat.

Érdekes egy helyzet, mert nálunk pont ugyanez az eset áll fenn. Én egy borzasztó érzékeny, pillanatok alatt dühbe guruló ember vagyok, a férjem pedig egy végletekig nyugodt fazon, akinek irtóra elege van a "felcsattanásaimból". Nem érti meg, hogy miért vagyok ilyen, és igazából én sem értem. Ilyen vagyok, és kész... Szerintem ne keress emögött értelmet. Van, akinek kötélbõl vannak az idegei, és sosem emeli fel a hangját, van, aki akinek hullámzó a kedélye, és nagyon hamar ideges lesz. Nem vagyunk egyformák... Amit tanácsolni tudok, az az, amit a férjem csinál velem olyankor, amikor kiakaszt. Azon túl, hogy valami irdatlan nagy hülyeséget csinál, amit már százszor elmagyaráztam neki, hogy ne tegye (pl. ne a porcelántányéron vágja a hagymát, hanem a vágódeszkán, és szászegyedszerre is csak a tányéron vágja), mindig megkérdezi, hogy szerintem hogy lenne jó, hogy legközelebb jó csinálja. Erre általában meg szoktam nyugodni, és elmagyarázom neki, hogy miért nem jó az a dolog, amit csinál... Aztán persze ugyanúgy csinálja a hülyeséget tovább, mert egyik fülén be, a másikon ki... A kiakadásnak mindig oka van, és általában nyomós oka. Nem mindenki képes elviselni, hogy a másik rosszat tegyen azzal, hogy nem hallgat az okos szóra. Nem mindneki beletörõdõ alkat.
Nem javaslom, hogy folytassátok a kapcsolatot ilyen esetben, különben késõbb olyannak árthattok vele, aki semmirõl nem tehet (gondolok itt pl. gyerekre). A nagymamám olyan, aki csak a saját igazát hajlandó elfogadni, de mindig ilyen hiú és önfejû volt, azt mondják, akik ismerték fiatalon is. Mindig mindenkibe beleköt, és ha valaki csak a véleményét mondja meg neki akár a legnyugodtabb hangnemben, megsértõdik, hogy õt akarják bántani, pedig szerinte õ nem vétett senki ellen. A vége az lett, hogy anyu, aki a lánya, egyszerûen nem meri a saját anyja elõtt a véleményét felvállalni (pedig anyu már 50 éves), minden más közegben megy ez neki, a saját anyja elõtt fél.
Nem, de az orvos gyerekeire nagyra van, csak anyut nézi le, aki a szemében "csak tanítónõ", pedig az egyik legjobb a szakmában. Mama csak érdekember (holott neki még érettségije sincs).
Ha így érzel lehet hogy a kapcsolat alapjaival van a gond. Ne várd meg amíg egy verekedõ seg'ej leszel (bocsi de ha ütsz akkor te leszel a hibás) mennyetek szét keres olyat akivel kijösz. Amugy mi a baj?
Konkrétan mi a probléma? Minden embernél van egy tûréshatár, ez normális dolog, kérdés, hogy nálad mi borítja a bilit. Vele próbáltál már beszélni errõl a problémáról?
A tesom volt egy ilyen kapcsolata elég komoly ahol õ már egy szakmában komolyan dolgozot a csaj meg még középsulis volt. Egyszerûen megmérgezte a kapcsolatukat hogy totál más éretségi szinten voltak. Szerintem nálatok is ez van bármenyire bele vagy zúgva szakitsatok. Ebbõl késöbb csak baj lehet. Ne várj meg egy ronda és fájdalmas kapcsolatott és szakitást.
A kérdező hozzászólása: A nagymama nem KOS véletlenül?
Ááá errõl az jutott eszembe, hogy régen mindig elítéltem a pasit, ha megüt 1 nõt. Aztán mesélte az egyik túratársam, hogy voltak valahol csapatban, szintén túrázni és az egyik srác hozta az újdonsült barátnõt, aki még életében nem volt ilyenen. A lényeg, hogy mikor letáboroztak és elõvették a kaját, valami nokedlis krumpli vagy hasonló lehetett. a csaj számon kérte, hogy hol a tejföl?! Hát..tejföl az nem volt, de a csávó volt olyan lovagias és a (nem akarok nagyot mondani, de kb.) 15-20 km lévõ faluba elsétált tejfölért. Órák múlva mikor visszaért a csaj kijelentette, hogy neki már elment az étvágya. Szóval én is nõ vagyok, de akkor megértettem...(Természetesen nem volt verekedés meg ilyenek)
Mindenesetre ne fojtsd magadba, és ne higgye, hogy minden rendben.
Én is hirtelen haragú vagyok, de nem ennyire. Párom elõtt még inkább ilyen voltam, de mivel õ birkatürelmû, hatással van rám, és emiatt én is változom. De én az embergyûlöletembõl adódóan (amit szintén tudom, hogy minek köszönhetek) hirtelen felkapom a vizet, ha épp olyan ember csinálja, akit nem kedvelek, vagy ha rosszabb napom van, akkor olyan ember, akit nem ismerek. A szeretteimmel kedves vagyok, és tûzbe mennék értük, de mások kiállhatatlannak hisznek, mert én is kiállhatatlannak hiszem õket. Máskor pedig jó hangulatom van, amikor ez az embergyûlölet csitul, háttérbe kerül. De szerintem barátnõdnél ez már pszihológiai eset, hisz õ már egy szia miatt a plafonon van, ha jól értettem. Szerintem vidd el dokihoz.
Tegyetek kompromisszumot.Beszéljétek meg a problémákat és ha õ is szeret akkor muszáj lesz neki is alkalmazkodni.Fõleg ha együtt éltek és még együtt is akartok maradni, akkor kell az alkalmazkodás, hogy nehogy a másik érezze azt hogy csak õ tesz a kapcsolatért.Te próbálj eljárni sportolni vagy valami olyat amivel levezetheted a feszültséget(erre jó a sport).Amúgy nem lehet, hogy annó a szülõk túl elkényeztették a barátnõdet és emiatt trehány?
Ez csak mégrosszabb lesz. Sürgõsen hagyd ott! (tapasztalatból mondom--én nem hagytam ott, csak késõb---meg is szívtam...-gyerektartás..bíróság, stb.
00:19 - Neked eddig nem tûnt még fel, hogy a férjed cinikusságból ajánlja fel, hogy mutasd meg (magyarán hülyére vesz), hogyan csinálja, és nem azért, mert olyan szerencsétlen, hogy nem tudná, csak elege van a vitáidból és már csak a cinizmus nyugtatja le olyankor? Kicsit gondolkodj, ha legközelebb is ez lesz, mert sokan csinálják ezt a módszert azokkal, akik irányítani akarják a másikat a szokásaikban.
A kérdező hozzászólása: Igen, mondtam neki. Minden szavamból azt hiszi, neki akarok ártani. A hátsó szándékot kerese bennem. Pedig nincs. Fél, hogy veszekedni fogunk újra és mégis agresszív. Na ezért már persze nem bírom tovább.
A kérdező hozzászólása: Sose bántanám! Imádom. De annyira hirtelen haragú, hogy kezelhetetlen. Lehet gond, hogy én 23 vagyok õ meg 18. 1, 5 éves kapcsolat. Együtt lakunk. Én szorgalmasabb vagyok, õ trehány. Ezen is van némi nézeteltérés.
A kérdező hozzászólása: Az én szívem tisztel, most vegyésztechnikusnak tanulok, õ pedig középsuliba jár. Kedves lány, de nem tudom tartani magam, mert fél pillanat alatt a plafonon van.
A kérdező hozzászólása: Nos sok sok válasz érkezett. Köszönöm. A barátnõ szerintem kicsit el lett kényeztetve, hozzám képest pláne. De szeretem és jó ez így, ma pl nem vitáztunk. Mert sportoltam. De ma kedves volt velem. Nekem ingadozó a hangulatom, de neki is és úgy gondolom, ez lehet néha tetõponton, mikor nem kéne találkozzunk. :) Ta lán ha idõsebb lesz és türelemmel fordulok hozzá, õ is türelmesebb lesz. És ha példát mutatok, akkor tanul belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!