Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem dolog (61 db)

Csak "szerencsés" vagyok, vagy tényleg nem olyan nagy dolog ez a párkeresés?

Nem értem azokat az embereket, akik görcsölnek éjjel

Legjobb válasz: Még 16 évesen voltam reménytelenül szerelmes egy srácba, húztuk egymás agyát, vagyis inkább õ az enyémet, nem is lett belõle semmi. Sikerült túllépnem rajta és végre szabadnak éreztem magam. Akkor döntöttem úgy, hogy én nem keresem a szerelmet. 2 hónap múlva rámtalált és 2 évig együtt voltunk. Az utolsó pár hónap nagyon rossz volt már és akkoriban megismerkedtem egy sráccal, csoporttársam volt az egyik órán. A szakítás után találkozgattunk és szép lassan kialakult a dolog, azóta is együtt vagyunk, lassan 2 éve. Szóval én is szerencsésnek mondhatom magam, mert nem kerestem a kapcsolatokat és mégis rámtaláltak.

Még 16 évesen voltam reménytelenül szerelmes egy srácba, húztuk egymás agyát, vagyis inkább õ az enyémet, nem is lett belõle semmi. Sikerült túllépnem rajta és végre szabadnak éreztem magam. Akkor döntöttem úgy, hogy én nem keresem a szerelmet. 2 hónap múlva rámtalált és 2 évig együtt voltunk. Az utolsó pár hónap nagyon rossz volt már és akkoriban megismerkedtem egy sráccal, csoporttársam volt az egyik órán. A szakítás után találkozgattunk és szép lassan kialakult a dolog, azóta is együtt vagyunk, lassan 2 éve. Szóval én is szerencsésnek mondhatom magam, mert nem kerestem a kapcsolatokat és mégis rámtaláltak.
Akkor igen, örülhetsz hogy mekkora szerencséd van, baromi ritka az ilyen.
hat akkor azmeg azert van mert allandoan azt hirdetik, hogy milyen jo lenne az a pasi aki torodik veluk stb stb es mikor jon az a fiu aki tenyleg ilyen es torodik kedves vicces aranyos akkor "fuuu ne rontsuk el ezt a jo baratsagot". tapasztalat :) F/19 ..|.,
Nemcsak szerencsés vagy, de végtelenül bunkó is, hogy ezzel sértegeted azokat, akiknek nem olyan egyszerû az életük.
Tényleg nem nagy dolog a párkeresés, legfeljebb azoknak akik egész nap a lakásban ülnek... ott valóban nem lehet ismerkedni. De olyan is sok van aki az elsõ kudarc után feladja aztán azon sajnálkozik évekig.
"Szerintetek ez csak azért van, mert sosem kerestem görcsösen a szerelmet, nem voltam kapcsolatfüggõ?" Pontosan.
azert mert lany vagy... ha puncim lenne nekem se lenne nehez dolog part talalni
"Írta itt korábban valaki a matekos példát: világ életemben totál hülye voltam a matekhoz. De tudjátok mit? A magabiztosság azt jelenti, hogy ettõl nem érzem magam kevesebbnek." Számomra meg azt jelenti, hogy nem törõdöm bele, hogy nem értem, hanem bízok magamban, hogy én is képes vagyok felfogni.
31-es elnézést, én nem oktattam ki senkit és nem gúnyolódtam a szerencsétlenebb embertársaimon. Nem tudom, miért akartad ezt kiolvasni belõle, de az már a Te problémád.
A kérdező hozzászólása: És az is tényleg igaz, hogy manapság olyan kevesen vannak, akik félre tudják rakni az irigykedést, rosszakarást, csak hogy valakinek segítsenek, vagy együtt örüljenek. Sajnos ezt a baráti körömben is tapasztalom. Ezért tartunk ott, ahol most, mert ez a "ha az én marhám megdöglött dögöljön meg a másé is!" gondolkodás módra vannak beprogramozva az emberek...... és ez szomorú!
Szerintem itt az a furcsa dolog, megfigyeltem, hogy akinek önbizalma van, az sokszor tényleg kicsit lekezelõ. Az önbizalom egy nagyszerû dolog, és mindenki vágyik rá, de amikor valaki tanácsként adja, hogy: legyen önbizalmad, az vajmi keveset ér. Olyan, mintha egy alacsony embernek azt mondanám: legyél magasabb. Az, hogy nem vagy görcsös és kapcsolatfüggõ, borzasztó jó érzés lehet. De minek vele kérkedni? Csak azt éred el vele, hogy elkezdik kórusban szidni az önbizalom-hiányos embereket, akik meg nem tehetnek arról, hogy úgy éreznek. Örülj neki, hogy ilyen vagy, de nem értem, mi értelme volt a kérdésnek. Tényleg meg akartad oldani az önbizalom-hiányos emberek párkeresési nehézségeit?
Kifordult magától az emberiség. egyre jobban ezt látom a válaszok alapján. Aki NORMÁLISAN gondolkodik (24. 27.) azt lepontozzák, aki meg csak rinyálni tud, azt fel. Talán ezért tartunk ott, ahol tartunk. De egyszer csak meg fog változni a rinyálók hozzáállása. Ha meg nem, akkor így jártak. A véleményem a kérdésrõl pedig egy az egyben megegyezik a már említett két válasszal. Most pedig jöhet a lepontozás. Bízom benne, hogy hozzá tudtam segíteni õket a napi "jó" cselekedet megtételéhez. :-))))
10-es vagyok. Akkor próbálom érthetõbben elmagyarázni, hogy mi a problémám az egésszel. Most tegyük fel, hogy én azt kérdezném, hogy mi a nehéz a trigonometrikus függvényekben (szinusz-koszinusz), hogy hogy lehet valaki annyira debil, hogy ezeket nem érti meg, meghogy nem vagyok egy matekzseni, de ezeken én is röhögök, mert annyira triviális. (Bocsánat, ezzel most nem azokat akartam sértegetni, akik ezt anno nem értették meg, tudom, hogy õk is lehetnek nagyon értékes, és sok esetben más területen nagy tudású emberek, csak konkrétan most ez a példa ugrott be. Más területeken meg sok olyan alapdolog van, amit én nem értek.) Egy ilyen kérdés után mégis mi lenne a vélemény rólam? Az, hogy óriási az egóm, merthogy egy halom embernél okosabbnak érzem magam és igen, hogy végtelenül bunkó vagyok. (Márcsak azért is, mert egyre inkább divat nem érteni a természettudományos tárgyakhoz.) Pedig ha belegondolsz, akkor a trigonometrikus függvények meg nem értése csak addig az egy-két hónapig fáj, nem addig, amíg meg nem érted õket. (Továbbléptek a matek tananyagban és kész, le is lehet érettségizni nélkülük, még ha nem is ötösre. Ezzel szemben a párkeresés problémája addig marad, amíg ténylegesen meg nem oldod.) Azt is vedd figyelembe, hogy ez a probléma sokkal mélyebben érinti az embert. (Ha valakinek nem sikerül megértenie a mateknak ezt a részét, lehet tõle függetlenül boldog ember, ha valakinek a párkeresés nem megy, aligha.) Ha valakinek jól esik, pontozzon le nyugodtan, nem érdekel.
24-es, te sem jutsz túl az önfényezésen meg a szerencsétlenebb embertársaidon való gúnyolódáson, fölényes kioktatáson, sõt, a kérdezõ tulajdonképpen már egy drága angyal hozzád képest - de sebaj, lényeg, hogy te jól érzed magad. 27F-re meg inkább nem mondok semmi rosszat, erõsen úgy érzem, elég neki a maga baja.
38-as, bocs, természetesen az elõttem író 24 éves lányra gondoltam, nem a 24-es hozzászólásra.
Nem nagy dolog a párkeresés, tényleg igen egyszerû, de mindkét nemnél hatalmas igények sorakoznak, így nehéz a normálisaknak párt találni. No nem mondom, sokszor akik normálisnak gondolják magukat nem biztos, hogy azok.
A 10-es vagyok ismét. Szeretném tisztázni: az egész dolog nem maga a kérdés, hanem a hangneme miatt indult. A matek csak egy példa volt, nem azt mondtam, hogy érezd magad miatta kevesebbnek, hanem csak a problémámat akartam vele éreztetni. A segítõ szándék eléggé éles kontransztban van a kérdésben látható empátiával, jobban mondva annak teljes hiányával. Ha azt írtad volna, hogy "szeretnék segíteni a "szingli" barátnõimen, csak nem tudom hogyan, mert szerencsére nekem nincsenek problémáim a párkapcsolatok terén", a szerencsére szót nem teszed idézõjelbe (ami egyértelmûen azt látszik bizonyítani, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy mennyire jó dolgod van, sõt még elképzelni se tudod), és a hisztiznek ige helyett a panaszkodnak-ot használtad volna, akkor normálisan válaszoltam volna. Így viszont csak arra volt jó az egész, hogy a helyzet súlyát éreztesd még jobban azzal, akinek nincs szerencséje ilyen téren.
én nem kezeltem le senkit...nem oktattam ki senkit! én csak elmondtam a saját tapasztalatomat...az önbizalom, magabiztosság és ebbõl adódó kisugárzás fejben dõl el...ez tény...nekem is vannak rosszabb napjaim, én is érzem magam ezerszer rosszabbnak, mint bárki más...de olyankor az elsõ, hogy igyekszem túl lépni rajta, és tenni azért, hogy ne igy legyen...amit irtam, nem kioktatás...egyszerü vélemény és tapasztalat...ezt mondtam, hogy egybõl beképzelt és lekezelõ meg bunkó az, aki tudja mit akar, magabiztos, ismeri elõnyeit és hibáit, ezt jól kihasználja és a legjobbat tudja ezáltal kihozni magából...lehet utálni az ilyen embert...csak fölösleges....és az utálónak rossz érzés....a sok negatív érzés tud ám aztán gátlásossá tenni....önbizalom hiányossá....tapasztalatom és véleményem szerint ez igenis fejben döl el...te döntöd el, hogy állsz a világhoz... 24L
azért meg nem fogok bocsánatot kérni, mert jól érzem magam a börömben....éppen eleget teszek ezért....nem nézek le senkit, aki nem érzi jol magát a bõrében....nem is oktatom ki......nem gunyolodok azon, ha valaki sz*rul érzi magát...de mondjuk nyafi helyett tehet is érte....persze csak mert nekem összejött, már beképzelt és fölényeskedõ vagyok:) vagy siránkozzak, hogy jajj de rossz nektek? nem fogok....tegyen mindenki a saját boldogságáért...és jo érzéseiért:) 24L
Kérdezõ, nem árulod el, hogy hány éves vagy?
Szerintem vagy szerencsés vagy, vagy nem túl válogatós (nem sértésnek mondom) és kapcsolatfüggõ. Nekem egy kétéves kapcsolaton legalább fél évbe telik túltenni magam, szóval a komoly szerintem itt kezdõdik. Nehezen ismerkedek, de mindenkinek másban van sikere, én például munka nélkül nem voltam soha, mégse mondom, hogy mit siránkoznak az álláskeresõk... :) (lány vagyok)
35.hsz.: az erkölcs szerinted szubjektív? Hát, ha ez a felfogás kell a vázolt "szerencsés"-séghez, akkor inkább forever alone meg stb. (Nem kell értened.)
az szerintem is szubjektív... gondolj bele, az arab világban már az erkölcstelen, aki rövidnadrágot vesz fel.
jujj de szépen lepontoztátok szegény 27/F-t:_):) :) :) pedig minden szava igaz..még ha nem is tetszik:) :) :) egyet értsetek meg...de tényleg....oké, hogy láttok magatokon hibát...de szeressétek magatokat...érezzétek jol magatokat a börötökben (ha mégsem, tegyetek érte...) és bizzatok saját magatokban....ti el tudjátok képzelni azt, hogy nem vagytok észrevétlenek? egy dolog teszi: (nem a nagy mell és a tökéletes alak...)...a kisugárzás, amit a magabiztosság éltet....persze ettõl lesz a másik beképzelt, mert tudja, mi a jó és a rossz benne és ezért a legjobbat tudja kihozni magábol......inkább probáljátok ki nyafi helyett, hogy debunkóakérdezõ....:) :) :) 24L
Kedves kérdezõ! Olvasgatva a reakcióidat, kommentjeidet az érkezett válaszokra, nekem a következõ jött le rólad: - értelmes vagy, tudod, mit beszélsz - kedves vagy, hiába bunkóznak itt veled egyesek, a stílusod nem durvult a kérdés kiírása óta - magabiztos vagy, tudod, hogy felesleges felvenni a névtelen válaszolók sértegetéseit És ezek után még kérdés, hogy miért szeretnek a pasik? :D Ha mindenkivel így bánsz körülötted, mint itt az ismeretlen bunkókkal, akkor Te egy csodálatos ember vagy! Látszik, hogy a sok sértegetõnek mennyire kevés önbizalma van, vagy önértékelési problémáik, mert amit eredetileg abszolút nem sértésnek szántál, rögtön magukra vették, és elkezdtek puffogni, hogy már pedig ha õk nem boldogok, akkor te se legyél már az! Lehet, hogy a fiúcskák lyuk-lyuk alapon döntenek, de a férfiak olyan nõt keresnek, mint a kérdezõ. Természetesen árad belõle a magabiztosság, egy ilyen nõ mellett nem kell attól rettegni, hogy a hátunk mögött csekkolja a telefonunkat, hátha megcsaljuk. Nem szapul másokat, hogy aztán õ jobban érezze magát, azon az alapon, hogy "az a csaj csúnyább, mint én, dejó nekem". Ilyet csak azok csinálnának, akik nem szeretik önmagukat. Sajnos én még nem találtam meg a párom, mindenki csak kihasznált, talán mert túl kedves vagyok. De emiatt nem fogom leszólni a kérdezõt ismeretlenül, mert nem az õ hiába, hogy nekem nem sikerül, neki meg igen. A barátaidnak meg nem muszáj tanácsot adni, nem vagy te randiguru, de ha pityeregnek egy-egy pasi miatt, akkor bíztasd õket, hogy úgy is rájuk talál majd a szerelem, és nyugtasd meg õket, hogy nem az õ hibájuk, hogy nem jött össze, mert különben csak önsajnálkozásba esnek és keserûek lesznek (mint itt egy pár válaszoló is), ami aztán nem jó reklám az ellenkezõ nem felé. 27/F
Ahogy már korábban írták nem vagy válogatós, de szerintem nem lehettek olyan mély szerelmek, ha egy hónapra rá már volt egy új belõle. Inkább ez utaal arra, hogy valaki kapcsolatfüggõ. Ha a baràtnõid legközelebb neked panaszkodnak, hogy nem találnak magukhoz illõ párt, akkor mondj bármit, csak ne kezd el ecsetelni, hogy "de én ezt nem értem, hiszen párt találni olyan egyszerû, nekem 18 éves korom óta van!" mert ez nagyon idegesítõ tud lenni.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszoló: ez igaz, sokan nem is tudják kit szeretnének, ha meg igen, akkor nem veszik észre, hogy valaki olyat kosaraznak épp ki.
A kérdező hozzászólása: 4. válaszoló: jól tetted, hogy eldöntötted, nem görcsölsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj, de mi volt ebben a sértõ?
A kérdező hozzászólása: Atyaég, dehogy sértegetek én itt bárkit is! Csak szeretném megérteni, miért kell ezen görcsölni, hogy tudjak tanácsot adni azoknak, akik mindig azt kérdezik, hogy hogyan csinálom!
A kérdező hozzászólása: Meg ez nem azt jelenti, hogy nekem egyszerû az életem. Sajnos nem csak ebbõl áll.
"Szinglin is tökéletesen elvoltam" vs "nem is voltam szingli 1 hónál tovább" Szóval lövésed sincs arról, milyen szinglinek lenni, de azért jólesik beszólni azoknak, akik nem 1 hónapig, hanem mondjuk évekig vannak egyedül, és ebbõl következõen nyilván nem jön be nekik az élet annyira, mint neked. A kérdésed tehát, mint annyi más kérdés is itt a gyakorin, nem más, mint alig burkolt önfényezés. Ezzel nem segítesz senkin, viszont arra csakugyan jó, hogy a hasonló önfényezésre vágyó olvasókkal körbenyaljátok egymást egy picit.
A nõknek sokkal könnyebb dolguk van ebben a tekintetben, jönnek a pasik maguktól is Viszont férfiaknál nekik kell kezdeményezni és ha ronda az illetõ akkor nem sok esélye van arra hogy párt találjon magának, míg a ronda nõk is könnyen találnak párt maguknak hiszen a férfiak lyuk alapján választanak partnert(tehát tök mindegy hogy néz ki csak lehessen dugni) ellenben a nõkkel akik viszont arc alapján szelektálják a pasikat, a többi abszolút nem számít
Húha, az elsõ barátod 18 évesen volt??? Szinte már nyugdíjasan? Aztaaaa, hogy bírtad ki addig "szinglin"? Szerintem addig csak tinédzser voltál, nem "szingli".
2-3 éves kapcsolatot nem lehet lezárni egy hónap alatt. Szerintem te azért vagy "szerencsés", mert igenis kapcsolat függõ vagy, és könnyebb neked megfelelni, mert a kapcsolat ígérete már eleve megdobja a pasik értékét.
Igen, szerencsés vagy.Én évekig voltam egyedül sok csalódás után, én döntöttem úgy, hogy nem akarok olyan párt, aki úgyis csak kikészít lelkileg, utána meg otthagy csak úgy, egyik pillanatról a másikra.Igaza volt annak, aki azt írta, hogy lövésed sincs, milyen érzés évekig egyedül lenni úgy, hogy közben igazából van igényed arra, hogy legyen valakid.Nem olyan egyszerû dolog ez.Sok esetben még az is megnehezítheti szingliként az életedet, hogyha mondjuk a családoddal nem vagy jóban, akkor nincs semmilyen menedéked.Az igaz, hogy nem szabad görcsösnek lenni, de nem olyan egyszerû az, mint ahogy sokan mondják, fõleg azoknak nem, akiknek alapból színvonalasabbak az igényei, tehát nem 3 évre tervez és mellette nehezebbek a körülményei, mint átlagban az embereknek.Persze attól még át lehet esni a ló túloldalára és egész nap csak sajnáltatni magad, közben meg nem tenni semmit....ilyen is van.
Szerencsés vagy, ennyi és nem több. Nekem 200 km-t kellett mennem, mire kellettem egy valakinek, pedig elég nagyvárosban élek. De örülök neki, hogy így lett, nem lettem kiélt nõ.
Ez nem szerencse, csak azt jelenti, hogy nem vagy válogatós. Olyan ugyanis nincs, hogy valaki sorozatban álompasikba botlik.
Az utolsó válaszoló asszem mindent el is mondott.
Hány éves vagy, kérdezõ?
Nem olvastam végig az eddigi válaszokat, de tuti egy nagy adag szerencse kell hozzá sajnos tapasztalat. Én 23 évesen jött össze az elsõ komoly kapcsolatom. Nem kerestem görcsösen, de mindig olyanok találtak meg akikkel nem illettünk össze úgy, hogy az átlagnál sokkal kevesebb az elvárásom a másik iránt.
A kérdező hozzászólása: Hát van sok lány barátom, akik állandóan azon hisztiznek, hogy nem találnak egy rendes pasit. Én meg nem értem, miért, mert szépek, értelmesek stb...

Normális dolog hogy a nők naponta többször is akár felnyúlkálnak maguknak hogy kitalálják, terhesek lettek_e, vagy van-e épp peteérésük? Tényleg nem lehet kibírni azt a pár napot míg kiderül, megjön-e a "nemvárt"?

Úgy gondolom,ezzel sokkal többet ártotok magatoknak mint használtok.Minden második-harmadik n? a péjét kérdezi,a görbéjér?l kér véleményt,8-10kérdésenként van egy clostys kérdés.Tényleg ekkora a baj?Vagy ennyire türelmetlenek a n?k?

Legjobb válasz: Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.

Kérdezõ! Nekem tetszik, hogy vállalod a véleményed, akármi is az, és nem értek mindenben egyet. Nem baj, ha sokan sokfélét gondolunk. :)
Nagyon akartunk gyereket és nagyon hamar összejött. A környezetemben mindenkinek, akik akartak (annak is aki nem), ezért számomra is megdöbbentõ volt az itt megszerzett információ-tenger (méhnyak vizsgálat, ovu teszt, mikroszkóp és társaik). Ezek szerint nekünk mázlink van, az pedig, hogy ki mit csinál, magánügy, bár én is azon az állásponton vagyok, hogy többet árthat, mint használ. Arról nem is beszélve, hogy az én dokim, aki nem tegnap kezdte a szakmát és rengeteg kismama jár hozzá (nem véletlenül) sem tudta megállapítani kézzel nálam az elsõ terhességem. A legtöbb "elõrébb van - hátrébb van, puha-kemény" csak ugyanolyan belemagyarázás szerintem, mint a gyakori pisilési inger, mellfeszülés, tuti, hogy babás vagyok. Aki egy kicsit is jártas a nõi anatómiában az tudja, hogy itt még csak cm-rõl sincs szó, hanem mm-rõl. Nem hiszem, hogy egy nem szakavatott ki tud tapintani 3-5 mm-es eltérést. De ha egyszer kell nekik a remény, a biztatás?!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok nagyon babát????? 10évet vártam a második babámr, de ilyen nem jutott volna eszembe, hogy magamban nyúlkáljak ilyen szinten.És ne haragudj kedves nem tudom hányadik, de az ujjazást a méhszájvizsgálathoz hasonlítani elég primitív dolog. (lehet hogy a szemetekben az én kérdésem a primitív, ezek szerint teljesen normális dolog hogy a nõk napjában többször orvosi feladatot végeznek magukon.legközelebb majd a szülést is levezetik maguknak....
14:48as vagyok. ez neked miért fáj? a kellõ higiénia, ha megvan semmi baja nem lesz. had ismerkedjenek a testükkel. valamikor kell. amúgy pedig lehet, hogy õk meg tudnak állapítani valamit amit mi nem. had csinálják.
Én nem nyúlkálok, de valóban sokan nézik így szerintem, és én is emiatt az oldal miatt gondolom, hogy csinálják, mert valóban le is írják, hogy magasan volt a méhszáj meg hogy kemény volt vagy nem, nyitva volt vagy zárva, stb... Ez tényleg az egyik módja, hogy megállapítsák, hol tartanak a ciklusukban, és nem is vetem meg, aki ezt csinálja, én viszont ilyen messzire nem mentem még el. Mondjuk én a tampont se szerettem soha feltenni, csak akkor használtam, ha nagyon muszáj volt, de hát ezt embere válogatja. Amúgy igen, nehéz kivárni azt a néhány napot is. Ezt addig nem tudod meg, amíg nem akarsz te is kisbabát, de nagyon.
Nem tudom, hogy milyen nõket ismersz, én senkit nem ismerek, akik nyúlkálnak magukban, hogy megállapítsák terhesek-e. Biztos túl butákat ismersz.
az hagyján, de ha nyúlkál, hát nyúlkáljon. a pasid/férjed sose ujjazott meg??? vagy az nem volt undorító? vagy tán õ is türelmetlen, mi???
Hát ez meg milyen kérdés, atya ur isten!! Én sem ismerek senkit aki nyulkálna magának , ezt hol hallottad már bocsi!! üdv egy 11 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Olvasd el itt a terhes teherbeesõs kérdéseket.Nem egy és nem kettõ van, és senki nem kérdezi meg õket hogy miért nyúlkálnak fel, hanem osztják a tanácsokat
A tampon is magától megy fel? Olyankor is nyulkálunk magunkban ha bele gondolok! Az sem másabb szerintem!
Kérdésedre válaszolva, azt nem tudom mekkora a baj, de ide leginkább olyanok írnak, akiknél valami miatt nem egyszerû a teherbeesés.( Persze nem mindenki!) Részemrõl érthetõ, hogy MINDENT megpróbálnak, ami csak meggyõzõdésük szerint segíthet. Hogy türelmetlenek-e? Van, aki igen, de ez teljesen normális.
És mi van akkor, hogy ha 40 évesen próbálkozik valaki és tudatlanként csak szexel és kész. És vár és vár és vár, közben, meg ha okos értelmes felnõtt emberként utánanéz a dolgoknak és megvizsgáltatja magát kiderül, hogy az idõk végeztéig sexelhetne, vajmi kevés az esélye, hogy terhes legyen, mert van vmi bibi, amit clostyval vagy mással hiphip meg lehet oldani...vagy iszik egy kis teácskát vagy itt tudja meg, hogy melyik napokon esélyesebb a történet esetleg...nem csak sötétbe tapogatózva, tudatosság nélkül érdemes élni...akinek ez jön be, legyen, aki irányítja és befolyásolj az életét, annak meg ez legyen...szerintem
A kérdező hozzászólása: Itt olvasom elég gyakran, hogy itt meg itt tartanak és este ilyen volt a méhszáj, reggel olyan, én csak ámulok és bámulok komolyan...
Bár a kérdésed megfogalmazása elég meghökkentõ és naturalisztikus, de a mögötte rejlõ felvetésben (türelmetlenség, teljesítményorientáltság, stb) igazad van. Mindamelett pedig sajnos tényleg ilyen nagy a baj, ha azt vesszük, hogy lassan a párok majdnem fele meddõ vagy termékenységi gondokkal küzd. Vannak, akik ezt intimen kezelik, de sokaknak segít, ha hozzájuk hasonlókkal meg tudják osztani a problémáikat, erõt kaphatnak a többiektõl, úgy, hogy közben az anonimitásukat többé-kevésbé megõrizhetik. Szerintem ez az a szféra (egészség), amibe nem belerondítani, beleordítania kellene egy kívülállónak, hanem ha nem tetszik a téma, csendben, diszkréten félrevonulni.
Kedves kérdezõ! Nekem is nagyon fura, most fõleg meglepõdtem, h valaki kitette a ciklusát, és az is benne van, h mikor voltak együtt.... Én sem értem, de nem vagyok biztos benne, ez ez normális. Arról is itt hallottam elõször, h felnyúlkálnak, én nem tudnám, h mit kell nézni. Másfél évet vártunk a babámra, de annyi volt, h elmentem nõgyógyászhoz, h minden rendben van-e, megcsináltattam a rákszûrést, és kész. Fel sem merült bennem, h ovu tesztet használjak, clostyt szedjek, felnyúlkáljak. Igaz én nem is néztem minden hónapban 3-4 teszttel, h van-e baba. Biztos én vagyok fura. Pedig nagyon akartuk, de szerintem igaza van egy kérdezõnek, az imént láttam, h rágörcsölt a babára, aztán mikor nem jött össze, elkezdett lazítani, és most babás.
Mindenki úgy nyúlkál magának ahogy akar. Én nem szoktam. De ha valaki mégis az az õ dolga. Csak arra kell vigyázni hogy tiszta legyen a keze.
A kérdező hozzászólása: Nos úgy látom a válaszolók nagy része teljesen egyetért az efféle önvizsgálattal(bár van aki nem is hallott még ilyet lásd elsõ két válaszoló) Lehet hogy be kell látnom, én vagyok maradi és ez már egy elfogadott, sõt általános dolog. Köszönöm a válaszokat és NEM ÉN PONTOZTAM LE ÕKET.Nekem a negatív válasz is értékes, bár van akinek a stílusán javítanék :)
Nem mindenki olyan, hogy tátott szájjal várja a sült galambot, hanem tesz is azért, amit szeretne.
le lehet szavazni nyugodtan, de ennyi :) majd doktorálunk :)

Most őszintén, szerintetek érettségin nagyon nagy dolog lenne, ha valaki megbukna? Tényleg nem nehéz összeszedni azt a 10%-ot?

A tanárok rendesek, segít?készek, de minent úgy csinálnak, ahogyan kell, komolyan veszik, és a tételek sem lesznek sorban. Könny? megbukni vagy nem? =(

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)

76%, valóban rosszul fogalmaztam, a lényeg az, hogy túlságosan el vannak kényelmesedve a diákok általában. Aki elõrehozott érettségiket tesz, az azért szorgalmasabb, és annak általában az egész érettségi helyzet sem okoz különösebb megterhelést.
Szerintem attól is függ hogy hogy sikerült az írásbelid. Ha jól akkor már tényleg minimális a tudás amit megkövetelnek. Öcsém elég durván diszlexiás és diszgráfiás de még neki is sikerült. Szóval nyugi.utána már semminek fog tûnni az egész.:)
Elég gáz, ha valaki nem tudja összeszedni a 10%-t. Szerintem nehéz megbukni.
Mai diákok, jááájj. Utálom az általánosítást. Egy jobb helyen a diákok nagyrésze elõrehozottan érettségizik, legalább egy tárgyból, és nyelvvizsgát is szerez. Na bumm, ott a vizsgatapasztalat.
Nyugi, ne parázz és a vizsga elõtti este mindenképp aludj. Nem lesz jobb, ha fáradt leszel vizsgán. Ne sírj, én szerdán szóbeliztem, semmi az egész. Tanulj, koncentrálj, pihenj egy kicsit tanulás közben.
A kérdező hozzászólása: 22.54 köszi szépen! :-) Köszi a videót, nagyon nagy, még nem is láttam. :DDDDD Még mindig nevetek. :DD
Annyival kiegészíteném ezt a vizsgatapasztalatos dolgot, ha már rátértünk az egyetemi részre, hogy nálunk volt olyan tárgy, ahol minden zh-n legalább 70%-ot el kellett érni, hogy vizsgázni mehessünk, és mondta, hogy örüljünk, hogy nem 100%-os a beugró. A szaktársaim 90%-a meg úgy áll a vizsgákhoz, hogy "inkább vizsgázzunk írásban, mert akkor tudok puskázni". Nem tudják, hogyan mûködik egy normális szóbeli vizsga, nem tudnak elõadni, sõt, sokan még azt sem tudják, hogy mi az, hogy "tesztes vizsga" vagy kisesszé/nagyesszé. Szerintetek ezek felkészített emberek? (hozzáteszem, az ilyenek többsége költségtérítéses képzésben tanul)
A kérdező hozzászólása: Szóbelirõl beszélek természetesen. Ja és nem minent, hanem mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi, teljesen igazad/igazatok van mindenben. Az én lelkem nagyon megviseli, hetek óta 3 óra hossza a maximális amit egy éjszaka tudok aludni, szóbeli napján le sem fekszek, úgysem fog menni az alvás, az éjszakákat végigbõgöm vagy olvasgatom a tételt, de semmi nem akar megmaradni. Most tanultam törit, 7 tétel 6 óra alatt... Teljesen kikészültem, ott is hagytam. Most rátértem a magyarra, megnéztem Az arany ember-t, hogy legyen egy kis fogalmam róla, de nem sok maradt meg, olyan értelmetlen nekem... :-S Minket nem feleltettek szinte sosem, aki akart, az kiment felelni, nem volt kötelezõ, én meg nem is erõltettem, mert nagyon szégyenlõs vagyok, meg sem merek szólalni. :-( Mi lesz velem??? :-(
22.54 vagyok. Nagyon szívesen, azért küldtem =). 23.05! Igen, igazad van. Sajnos nem tudják sokan, mi is az a szóbeli, még egyetemeken sem. Nekem volt "szerencsém" egyetemen szóbelizni. Azért ha egy kicsit jó fej a tanár, akkor valamennyit segít, még egyetemen is. Mondjuk ha valamit nem tudsz, akkor rávágja, hogy "ez alapvetõ" és megbuktat. Mint engem =). De hogy übereljelek =). Nálunk van egy tárgy, Vállalati pénzügyek a neve. Gazdász tárgy. Én gépész vagyok, mûszaki menedzser. Együtt tanuljuk a gazdászokkal. Nekünk vizsgás a tárgy (gyakorlat nélkül!!!), gazdászoknak gyakjegyes (gyakorlattal!!!). Elõadáson ugye többnyire az elméletet adja le a tanár, egy két tényleg alapszintû feladattal, amolyan példa feladattal. A komolyabb feladatok (amik zh-kon vannak) csak gyakorlatokon vannak. Ami ugye nekünk, gépészeknek nincs. Két zh van, 50-50 pontosak, amiken kb 10 pont az elmélet. A többi a számolás. De olyan feladatok, hogy a gépészek azt sem tudják, hogy is kezdjenek hozzá! Zh-n, 51%-tól megvan a kettes. Gazdászék, ha megírják legalább kettesre a két zh-t, megvan a tárgy és a kredit. De hülye gépésznek még mindig szenvednie kell a zh-k után! A vizsga 50 pontos, ugyanolyan, vagy még sokkal nehezebb mint a két zh! És a zh-kon szerzett pontokat viszi magával az ember vizsgára, hozzáadódik a vizsgán szerzett pontokhoz. 51 ponttól kettes... Pót zh, aláíráspótló nincs, mivel a tanár beírta az aláírást (alapból megkapod, ne kérdezd miért, nem tudja senki sem), szóval ha elrontottad a zh-t, b*szhatod az egészet. Én úgy állok, hogy kemény 0 pontot szereztem a két zh-ból. Ugyanúgy vonatkozik rám is a vizsgán való 51 pont!!! 50 pontos vizsgán azért nem kis teljesítmény lenne összehozni =). És az sincs sokkal könnyebb helyzetben aki 20-25 ponttal vág neki a vizsgának. Nyilván több az esélye, de ennyi. A tanszék meg olyan, hogy ha egy pontra vagy a határtól, akkor egy pontra vagy a határtól. Így jártál "IJ"...

Mit lehetne tenni? Ez tényleg nem olyan komoly dolog, mint amilyennek én érzem? Többi lent.

Igyekszem lényegre tör? lenni.

Legjobb válasz: valóban nem éppen idelis ez így számodra... zavarja a gyerek? hát de ha eddig is tudta hogy van...rádásul gondolom neki nem kell nevelnie (úgy vettem kia szavaidból hoyg nem éltek együtt) csak "megtûrnie". Ha már heti két alkalommal nem képes "elviselni", akkor ebbõl így komoly kapcsolat nem lesz. Msot te mérlegelj. kell egy olyan kapcsoalt ami NEM fog komoylra fordulni? nem ítéllek el ha kell, akkor oké, csináljátok. de ha ennél többre vágysz akkor vagy beszéld meg vele ezt, vagy hagyjátok...

Ez azért elég komoly dolog. Komolyabb annál, mint hogy itt osszam az észt, ilyen helyzetben nem voltam. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a mosani párod nem akar saját gyereket? Hány éves? És te?
valóban nem éppen idelis ez így számodra... zavarja a gyerek? hát de ha eddig is tudta hogy van...rádásul gondolom neki nem kell nevelnie (úgy vettem kia szavaidból hoyg nem éltek együtt) csak "megtûrnie". Ha már heti két alkalommal nem képes "elviselni", akkor ebbõl így komoly kapcsolat nem lesz. Msot te mérlegelj. kell egy olyan kapcsoalt ami NEM fog komoylra fordulni? nem ítéllek el ha kell, akkor oké, csináljátok. de ha ennél többre vágysz akkor vagy beszéld meg vele ezt, vagy hagyjátok...
Nem lehet, hogy zavartalanul szeretne veled együtt lenni (pl. szex), mert akkor tényleg nem jó, ha egy gyerek is ott van? Ha viszont ugy gondolja, hogy minden alkalommal a gyereket lepasszolod, hogy találkozz vele, akkor ez igencsak gond.
Ha az apjával akarnátok egy szabad hétvégét, gondolom az teljesen rendben volna...
Én ebben, ahogy leírod, még nem látok semmit. Nem lehet, hogy egy kicsit túlkombináltad? Persze van ilyen, de amennyit leírtál, hogy egyszeri alkalom, még nem mernék erre következtetni. Majd ha a 20.
Helló. Ha egyszer vállaltad a gyereket, akkor nyilván nem dobnád el egy idióta pasi kedvéért. Szerintem ezt õ is tudja és éppen lekoptató szövegnek szánta, mert gyáva ahhoz, hogy kimondja, hogy talált valaki mást és nem kellesz neki.
Hosszú távon el kell fogadnia minden gondoddal együtt. Amíg csak összejártok, még elmegy.
A kérdező hozzászólása: Pont õ volt az, aki felhozta az összeköltözést.Ezért nem értem....
A kérdező hozzászólása: párommal* soz -.-
Szerintem várj, hogy mi lesz, hátha még elfogadja. Egyszeri alkalom belefér, mert lehet, hogy nem mindig jó, ha ott lábatlankodik a gyerek. De ha azt látod, hogy nem képes elfogadni, és sose akarja látni a gyereket vagy ilyesmi, akkor nem érdemes folytatni. De szerintem ha csak egy-két alkalomkor nem akarja, hogy veletek legyen a gyerek, az még belefér.
Szerintem egyszerûen csak nem akarja, hogy most máshova kelljen koncentrálnia. Lehet, hogy csak veled akar lenni. Remélem igazam van és nem lesz tartós ez az állapot :)
A kérdező hozzászólása: Egyelõre köszönöm a kommenteket.Mindenkit, aki normális hangvételben válaszol, hasznosnak "minõsítek", mert számomra most nem az a fontos, hogy a nekem tetszõ dolgokat mondjátok.Hanem az, hogy más szemszögbõl is lássam a dolgokat. Több szem, többet lát ugye... :) További válaszokat is várok;)
Elõzõ vagyok, és jogosnak érzem a kételyeidet. Mikor téged választott, a családodat választotta. Ezt vagy bevállalja, vagy nem. Nem hiszem, hogy lenne más megoldás, hogy csak néha... magy félig... De mint mondta, itt már egy családról van szó, úgyhogy inkább nem pofázok bele jobban. Egyébként ennyi infoval neked adok igazat. A (majdani esetleges) saját gyerekkel való kivételezés am. nem biztos, hogy úgy lesz, ez szerintem más kategória. Fontosabb dolgokban talán, de a hétköznapokan nem ezen múlik szerintem.
A kérdező hozzászólása: Én 22/N õ 28/F. Ezért is gondolnám, hogy ennyi idõsen már lehetne fogalma róla.Szeretne gyereket.De mégis, hogy?A közös gyerek tábla csokit kap, a különc meg csak egy szeletet?Mert az zavar, vagy mi? Nem, nekem egyszerûen nem fér bele a fejembe, akárhogy is próbálom beleverni...
A kérdező hozzászólása: A zavartalan együttlétre nekem is igényem van, persze.Két ünnep közt lesz is néhány ilyen napunk...ÉS?Egyszerûen nem tudok úgy hozzáállni a dolgokhoz, ahogy õ.Én valahogy megértem h csak délben, ill este tudunk kettesben lenni.Ez olyan nehéz?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem élünk együtt.Egyelõre más városban is.Összeköltözés?Õ szeretné.Legalábbis eddig ezt mondta.Munkakeresés szintjén van a dolog, mert ugye anélkül nem lehet belevágni.Pláne nem gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Mint utólag kiderült, nyáron is volt egy ilyen dolog... és most is. Azóta a nagymama vigyázott pár napra, így tudtunk kettesben lenni.Most úgy néz ki, minden rendben.Még kérdezõsködök, ha valami baj lenne :P Köszönöm a válaszokat/tanácsokat! :)

Tényleg általános dolog, hogy manapság az emberek már nem járnak társaságba, csak otthon ülnek a fb elõtt?

Ezt tapasztalom (magamat is beleértve:D)

Legjobb válasz: Szerintem nem az, legtöbben eljárkálnak a barátaikkal, meg csinálnak valami mást helyette.

Szerintem nem az, legtöbben eljárkálnak a barátaikkal, meg csinálnak valami mást helyette.
Aki szerencsés, és van egy normális baráti köre, meg viszonylag aktív szociális élete, az eljár.Én mindig is igényeltem a viszonylag gyakori kimozdulást otthonról, és nem preferáltam az internetet.Mostanában viszont már kezdek úgymond lenyugodni, sokszor többet nyújt egy jó könyv, vagy pár óra netezés, mint bármilyen szórakozóhely.Meg a baráti köröm élete is változott, munka, kisgyerek, stb.Nekik sokszor a facés kommunikáció a kényelmes.
Én a négyes vagyok. Én már csak kínomban szoktam elõvenni a telefont, mert mindenki van magának, akkor én meg most mit csináljak? De van mikor azt sem, mert nincsen kedvem netezni, mikor azt itthon is tudok.
Minek menjek mikor találkozunk mindenki csak a telefonját nyomogatja.
Na azt én is tapasztalom amit a 4es ír, néhány helyen betiltanám a mobilok használatát. Néha úgy érzem tök fölöslegesen megyek el, mert azt le kell fotózni, aztán viberezni kell a pasimmal, aztán fel is hív és el is ment az este fele...
Régen jártak? Nálunk régen sem járt senki, 70-es évekig emlékszem vissza, senki nem ment sehova.
Én mennék csak sokszor nincs kivel. De ha elmegyek is mindenki az okostelefonjával buzul, így hiába vagyok nyitott ha más meg a virtuális világban ájuldozik. Nézeget valakit a telefonon, közben elõtte meg elsétál élete szerelem, akit meg sem lát.
Ismerõsi köröm a kocsmába jár csak lerészegedni, szóval inge, otthon ülök.
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor megnyugodtam:)
Egyéni adottság és érdeklõdés kérdése. Aki nem akar elmenni, az nem is fog, aki pedig szereti a társaságot vagy nem szeret egyedül lenni, megtalálja a módját annak, hogy ne a fb legyen az egyetlen szórakozása és társasága. Én nyugdíjas vagyok, házasságban élek, vannak gyerekeim, unokáim, mégis elmegyek túrázni, kirándulni, klub összejövetelekre, mert szeretek emberek között lenni. És láss csudát, leülök a fb elé is, mert ez is az emberekrõl szól.

Miért baj ez a szüleinknek? Tényleg nem normális dolog?

Testvéremmel, õ 10 én 14 , szinte mindig együtt vagyunk, mindent együtt csinálunk/ ugyan azokat a dolgokat szeretjük, baráti körünk azonos. De a szüleink folyton azt akarják hogy legyünk egy kicsit egymástól külön. Nem tetszik nekik, hogy mindig együtt vagyunk / vagy hogy nem szeretnénk külön szobát sem. Ezért kitalálnak mindenféle programot, olyanokat ahol egyikünk anyuval másikunk apuval van. Unokatesóink is dilisek és abnormálisnak tartanak minket... Tényleg azok lennénk..???

Legjobb válasz: Ja, és ez már 4 éve így megy, és nagyon unom

A kérdező hozzászólása: Ja, és ez már 4 éve így megy, és nagyon unom
Ezek szerint a 14 éves még bõven a 10 éves értelmi színvonalán van. Egy 14 évesnek bizony már sok mindenben más az érdeklõdési köre, mint egy 10 évesnek.
Szerintem nem gond. Ha nekem lett volna testvérem, én is sokat lettem volna vele :)
Ha meg ölik egymást a testvérek, az a baj. Vannak emberek, akiknek soha nem lehet a kedvére tenni... Szerintem nagyon szép dolog, hogy ilyen jól kijöttök egymással - felnõtt korotokban nyilván el fognak ágazni az utak, de maradjatok mindig ilyen jó testvérek.
Szerintem sem baj. Pont, hogy jó a testvéri kötelék megléte, biztosan majd felnõtt korotokban is fogtok tudni egymás mellett állni. Szerintem üljetek le beszélni a szüleitekkel, hogy miért találják ezt ennyire fontosnak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt gondolom, hogy inkább csak miattad aggódnak. Azért, mert azt gondolják, hogy nem normális, hogy olyan dolgok érdekelnek, amik egy 10 évest. AZonfelül azért is aggódnak, hogy nem építesz ki kapcsolatokat más emberekkel. Jó, ha együtt vagytok és szeretitek egymást, de azt szeretnék, ha mindketten korabeliekkel is barátkoznátok, töltenétek idõt másokkal is. Persze ezt nem lehet irányítani. Ha egyszer jelenleg nektek így jó, akkor mért kéne máshogy csinálni? Én és a húgom között 11 év van. 15 éves koromig imádtam vele játszani. Rám is rámszóltak, hogy mással is legyek már, de amíg én nem akartam, addig hiába mondták. Aztán én magam igényeltem és cselekedtem is. Ugyanez volt a bulizással, párválasztással. Jóformán meg tudom számolni, hogy hányszor voltam életemben diszkóban. Nõvéremet próbálták ezen a téren visszafogni, engem meg próbáltak volna bulikba "zavarni". Mondták, hogy majd 30 évesen jövök rá, meg arra is, hogy nem pasiztam ki magam. Nem tetszett nekik, hogy életemben csak egyetlen egy komoly kapcsolatom volt. 21 évesen ismerkedtem meg vele. És állandóan próbálták mondogatni, hogy próbáljak ki mást is, meg addig is mondogatták, hogy mikor pasizok már, hogy már lassan öreg leszek hozzá, stb...Hát most kerek 30 vagyok. Nem bántam meg, hogy vele maradtam és nem vágyok bulizni se:D Nem mindig úgy jó, ahogy a szülõ mondja, mindnyájan különbözünk. De egyet tudnod kell: Õk mindig jót akarnak neked, de ilyen dolgokban a szívedre hallgass. Az elsõ pasimmal 16 évesen jöttem össze, csak azért, hogy leszáljanak már rólam. Az elsõ csókomat elpazaroltam egy két hetes kapcsolatra:D Rajta kívül csak 2 pasim volt, de az egyik 2 hónapig, a másik csak 2 hétig tartott:D A szívedre hallgass.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! #1 : Szerintem inkább a húgom van az én szintemen :D Észrevettem kisebbeknél ez mindig így van, a nagyobbak meg inkább komolytalanabbak lesznek:)
A kérdező hozzászólása: Bocs, az elõbbi 2# akart lenni 6# : engem nem nagyon érdekelnek a pasik :'D , de lehet hogy tényleg az a baja a szüleimnek , nehogy már egy 10 évessel legyek egész nap... A szüleim a testvéreikkel nagyon-nagyon rossz kapcsolatban vannak/voltak , 10 éve nem láttam õket, még el is költöztek egymás közelébõl. Nem tudom pontosan miért , de lehet hogy ez is közrejátszik

Mi igaz abból hogy a zöld tea elveszti élénkítő hatását, sőt elaltat ha túl sokáig hagyjuk ázni? Másik dolog hogy tényleg nem szabad leforrázni csak olyan 80C fok körüli vízzel szabad leönteni?

Legjobb válasz: Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.

Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Valóban aljas vagyok? Tényleg nem szép dolog amit tettem?

Szóltam egy srácnak hogy tetszik, és beszélgettünk is sokat, próbáltunk ismerkedni.

Legjobb válasz: Szemét dolgot tettél, te örülnél neki, ha ezt eljátszanák veled? 19/F

Vagy mindent megteszel, hogy belé szeress. Vagy egyszerûen megmondod neki, hogy már nem jön be meg blabla.. maximum egyel kevesebb barátod lesz. És kitudja mikor lesz párkapcsolatod ha így folytatod.. :/
Szemét dolgot tettél, te örülnél neki, ha ezt eljátszanák veled? 19/F
Nem kéne, mert igenis szemét voltál, mert jétszassz más érzéseivel.
Tudod, aljas vagy. De ne aggódj. Vissza kapod te még ezt... :)
Tetszik egyáltalán? Vagy nem? Vagy pedig félsz egy kapcsolattol, ezért nem akarsz vele találkozni.
Jó nagyot hibáztál, mert ez a srác innentõl fogva rajtad fog lógni. Elég felelõtlenül cselekedtél. Minek mondtál olyanokat neki, hogy szerelmes lett beléd?
Ne azzal törõdj hogy most bántod-e meg, mert az elutasítás hosszú távon nem oszt nem szoroz. Csak tudja biztosan hogy nálad esélye sincs, ne próbálkozzon. Nem elég ha célzásképpen nem érsz rá, a fiúk többsége a szavakat érti.
"Nem lóg rajtam a srác, csak félek hogy megbántottam ezzel. ?! Rosszul esik neki?" Hiszi a piszi kis csajszi. Hazudsz most is, mint annak a srácnak. De látom, csak az a vélemény érdekelt, amit olvasni szerettél volna, a valóságról meg nem szeretnél tudomást venni. El buktad, nézz szépen a tükörbe.
Reméljük lesz egy srác, akibe bele fog szeretni, és egyszer jól megdugja, utána eldobja. Akkor kicsit elgondolkodik azon, milyen is ez a féle lelki játszma.
Egy büdös qrva vagy. Velem is ezt csinálta egy csaj. És ha nem érzed magatól, igen ez rohadt nagy szemétség.
"köszönöm, ezek szerint semmi rosszat nem tettem, így már megnyugodtam." Ezek szerint te meg egy érzelmi analfabéta vagy kislányom. Nagyon aqljas dolgot mûveltél, de ne félj, vissza adja az élet ezt neked. Annyit fogsz belõle kapni, amennyit adtál.
Végülis mi a konkrét célod a sráccal? Egyébként igen, csúnya dolog amit tettél.
"Úgy viselkedj felebarátoddal, ahogy szeretnéd , hogy veled is viselkedjen." Amúgy meg mond meg neki kerek perec mit gondolsz , érzel. Szóból ért az ember.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezek szerint semmi rosszat nem tettem, így már megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: Nem lóg rajtam a srác, csak félek hogy megbántottam ezzel. ?! Rosszul esik neki?
A kérdező hozzászólása: Kiegészítés: Lényegében belém bolondult a srác, és mikor arra került volna a sor ... nem mentem találkozóra.
Engem is már átvágtak így 1x és bevallom õszintén azóta rá se bírok nézni a csajra... nem szép dolog, és az a baj hogy ti lányok sajnos nem is tudjátok elképzelni mennyire mélyen tud egy férfi is érezni :/ 18/F

Miért bulémiás valaki? Azért mert azt hiszi, hogy ha kihányja az ételt, akkor nem fog hízni? Tényleg nem hízik? Vagy csak ez ilyen pszihés dolog?

Nem értem. Ha mindent kihány akkor legyengül a szervezete, mert nem tud semmit raktározni és fontos ásványi anyagokat és vitaminokat is kihány. Akkor miért csinálja. Tényleg nem értem

Legjobb válasz: A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124

A bulímia (nem bulémia) egy pszichoszomatikus betegség. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/bulimia/124
Én azért csináltam ( tegyük hozzá h 2 hónap alatt 66 kg-ról lefogytam 47-ra) mert nem bírtam magam elfogadni. Bûntudatom volt minden egyes étkezés után és egyszerûen késztetést éreztem arra, hogy mindent kihányjak. Felzabáltam az egész hûtõt és mentem hányni. Farkaséhes voltam folyamatosan és rengetegszer elájultam. Ez egy betegség, ami abból ered, hogy csúfolnak... vagyis nálam a csúfolás volt és az, hogy nem bírtam elfogadni, hogy nekem ilyen az alkatom...

Már tényleg nem értem. Hogy is van ez a felülés dolog?

Mit jelent ha felül egy baba?Támasztva ül egy baba,te támasztod vagy ő magát?Nagyon kezdek összezavarodni.Hogy nem lehet ültetni?90 fokban vagy sehogy?Remélem érthető,hogy mit szeretnék tudni.

Legjobb válasz: Sehogy nem lehet ültetni, amíg magától nem ül. és nem felülés van, hanem ülés igazából. Az ülés elõtt mászni kezd a baba, majd a mászásból következik a kiülés, kiteszi oldalra a fenekét és onnan egyenesedik ki ülõ helyzetbe, ha már elég erõsek az izmai. Hivatalosan olyan 7-8 hó körül vagy késõbb.

Sehogy nem lehet ültetni, amíg magától nem ül. és nem felülés van, hanem ülés igazából. Az ülés elõtt mászni kezd a baba, majd a mászásból következik a kiülés, kiteszi oldalra a fenekét és onnan egyenesedik ki ülõ helyzetbe, ha már elég erõsek az izmai. Hivatalosan olyan 7-8 hó körül vagy késõbb.
Ha már magától csinál valamit, akkor az már jó. Ha te magad próbálod õt támasztani, akkor az még nem az igazi, sõt azzal ártasz neki. Lányom állásból ült le, csak utána kezdett mászni, viszont az állásból szépen leült és megtartotta magát, nem támaszkodott, nem segítettem neki. Szóval akkor már igazi az ülés, ha õ maga csinálja, és semmilyen segítség nem kell ahhoz, hogy üljön.
Addig nem lehet ültetni, amíg nem ül magától. Azaz, amíg ki nem ül mászásból oldalra. Addig csak félig ülõ helyzetben lehet (mint az autósülésben) és max. 1, 5-2 órát (újszülött baba max. 30-45 percet).
akkor ül fel mikor ülésbe tornázza magát, még ha kitámaszt is felülés. ha már nem támaszt ki akkor az a stabilan ülés :) és míg nem ül fel addig se kitámasztva, se kipárnázva se fogva a kezét, se 90 fokban sem sehogy nem lehet felültetni. van egy kor miután félig ülõbe lehet tenni a babakocsit vagy félig döntött etetõszékbe bele lehet ültetni, de ezekkel is jobb megvárni míg felül. aztán 90 fokban akkor lehet ültetni mikor stabilan ül :)
ja és az én fiamat 6 hónaposan kezdett el mászni, állt fel, de õ állából tanult meg ülni, nem a mászásból
ha úgy ül, hogy nem támaszkodik az a rendes stabil, ülés, ha támaszkodik az még próbálkozás
Értem a problémád. Én is ezen filóztam. Fiacskám 8 hónapos, egyedül még nem ül fel, de már próbálkozik egy ideje. DE: ha az ölembe veszem vagy a hintájába teszem simán ül egyedül, támasz nélkül egyenes háttal. Így a babakocsiban is így visszük, ha ébren van.
Akkor az rossz, hogy az én fiam 14.-én lesz 7 hónapos és még nem mászik, nem jár, a hasáról hátára még csak most kezd forogni, de már ül? Hintában ül, hordozóban felhúzza magát ülésbe és ha leteszem, akkor stabilan ül.
kúszik, feltérdel, kapaszkodva nagy-nagy ritkán feláll remegõ lábakkal!:)
13. És miket tud?
én babóm sem ül, pedig már 10hós:(
Utolsó vagyok, és hozzáteszem, hogy ezt a módszert max 3-4 percig.
Semmiképp ne nagyd magára, ha még nem totál stabil, mert véletlen felbillen. Különben a kisbabák úgy ülnek, hogy mintha összeérintenék a talpukat és a fenekük teljesen lent van. Mint egy kör, így teljesen stabil lehet. Ha mögé ülsz tarthatod lefelé finoman nyomva a combiját, így erõsödik is és az egyensúlyt is gyakorolja. Ne hurrogjatok le légyszi, tudom, hogy sokan mondják, hogy ne ültesd a babát, meg ne támaszd ki, de nekem ezt a módszert gyógytornász mutatta, mert késik a mozgás.
A kérdező hozzászólása: Persze ölben és hintában õ is ül szépen csak úgy simán a földön támaszték nélkül még nem
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nálunk pont forditva van, magától ül fel de még támaszkodik a kezével:D
A kérdező hozzászólása: Ha magától ül fel de egyik kezével még támasztja magát az akkor már felülésnek számiít vagy nem?
igen, az rossz. ugyanis nem magától csinálja hanem te ülteted. attól, hogy félig ülõ helyzetbõl felhúzza magát, nem ült fel! te meg erre felbuzdulva ülteted és tönkrevágod a hátát :( majd akkor ül fel ha az üres szobában egyedül fekvõ helyzetbõl ülésbe tornássza magát! hagyd abba az ültetés, hintába se teheted még, a hordozóba kösd be, stb. hagyd a saját maga ütemében fejlõdni, ez nagyon fontos!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!