Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem csak vizet (11 db)

Mi igaz abból hogy a zöld tea elveszti élénkítő hatását, sőt elaltat ha túl sokáig hagyjuk ázni? Másik dolog hogy tényleg nem szabad leforrázni csak olyan 80C fok körüli vízzel szabad leönteni?

Legjobb válasz: Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.

Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Fehérjeturmixot tényleg csak vízzel szabad inni, mert zsírszegény tejben nem szívódik fel rendesen?

Legjobb válasz: Tejhez azért nem jó, mert az tele van laktózzal. Minek iszol csak fehérjét, ha közben a laktóz is ott van?

Tejhez azért nem jó, mert az tele van laktózzal. Minek iszol csak fehérjét, ha közben a laktóz is ott van?
A tejsavó protein úgy készül, hogy a fehérjét elkülönítik a tej mindenféle szutyok részeitõl. Most ha te megint hozzáöntöd azokat, akkor mi értelme volt drágán megvenni azt, amibõl el van távolítva???
A tej amúgysem jó, nemcsak fehérje turmixhoz felesleges, hanem úgy önmagában hanyagolható a mindennapi táplálkozásból is.
Azért a bolti zsírszegény tej már nem az az igazi tej. De a használati utasításban az szerepel, hogy "vízben, tejben vagy más italban feloldva fogyasztható." Ha te csak tejben tudod, akkor idd úgy.

Tényleg nem szabad csak vizet inni, hanem kell rostos gyümiléket is, mert a csak víztől híg lesz a tej?

( A teát nem bírja a gyomrom, mit lehetne még inni ami jó és hasznos és nem hízlal - mint a rostos gyümilé pld sió)

Legjobb válasz: Azt iszol ami jól esik.Én még ilyet nem hallottam.

Azt iszol ami jól esik.Én még ilyet nem hallottam.
Az lemaradt, én csak vizet iszom, a lányomnak pedig elég a tej pedig már 5 hónapos.
Szia! Igyál vizet, az nem hizlal. Szerintem a csak víztõl nem lesz higabb a tejed, de azért változatosan egyél, hogy a tejbe minden belekerüljön. A legjobbakat! 19 hetes kismami
Ihatsz nyugodtan vizet.Nem higul a tejed legfeljebb több lesz!Persze egyél is !
Én is csak vizet iszom+zöld teát, mert a babámnak nagyon fájt a hasa bármilyen rostosat ittam. Gondolom mostmár nem okozna gondot, mert 6 hónapos, de valahogy "leszoktam" róla. A tejem pedig tuti nem vizes, mert még mindig csak szopizik. Ja, és minden nap iszom 1-2 pohár tejet is.
Szegény szoptatós mamik. mennyi hülyeséggel tömik csupa jószándékból a fejüket:) )) Azt és akkor iszol ami jól esik. még egy kevéske bor is belefér. Lényeg sokat ígyál és egyél is. Sajnos a jóakarók sok tévhittel tudnak idegesíteni:) )) mosolyogj és jó babázást:) )
Szia! Én még eperszörpit is ittam, sima csapvizzel higitva, pedig azt mondták, hog aprómagvas gyümit sehogy se fogyasszunk, mert hasfájós lesz a baba. 16 hetes a picilányom és úgy "dagad" a tejemtõl, hogy csak na! Néha iszok multivitaminos pezsgõtablettából készült löttyöt is. A bortól sem lesz semmi baj, persze 1-2 dl-re gondolok. Tegnap megittam egy 0, 33 l sört is. Érdekes, de szopi közben, után sem dalolt a picim:) ) Idd, edd azt, amit megkivánsz! Jó egészséget! Üdv. 16 hetes picilány anyukája

Ha napi 2 liter vizet iszom, s tenyleg csak akk eszek ha erzem h ehes vaok. (ami naon ritkan van) akk szerintetek 1 honap alatt le lehet fogyni 5-6 kgt? Amit 3 honap alatt szedtem fel s nem is ittam vizet. De szinte folyton ettem?

Legjobb válasz: Anyagcseréd le fog lassulni, szervezeted raktározni fogja a ritkán bevitt táplálékot! A tornázás, bármiféle mozgás többet érne. Én napi 3-4 liter vizet is megiszok, nyáron 5-6 litert. 22/leányzó

Anyagcseréd le fog lassulni, szervezeted raktározni fogja a ritkán bevitt táplálékot! A tornázás, bármiféle mozgás többet érne. Én napi 3-4 liter vizet is megiszok, nyáron 5-6 litert. 22/leányzó
Persze, ha nem gond, hogy izmot fogysz és nem zsírt!

Férjem nagyszülei tegnap azt mondták, hogy szomjaztatom a babát, mert nem adok neki ebben a nagy melegben is csak anyatejet. Tényleg így van, kellene vizet v. teát adnom?

Most 4,5 hónapos, csak anyatejes.

Legjobb válasz: Nem kellene semmit adnod, jól csinálod! A csak anyatejes baba mindent megkap, amire csak szüksége van. Ha szomjas lesz, majd jelzi, hogy szopizni szeretne. A víz és a tea az õ idejükben szokás volt, de kiderült, hogy erre a babáknak nincs szüksége. Örülj, hogy szoptatni tudsz még mindig! További sok sikert ezen a téren és jó babázást!

Nem kellene semmit adnod, jól csinálod! A csak anyatejes baba mindent megkap, amire csak szüksége van. Ha szomjas lesz, majd jelzi, hogy szopizni szeretne. A víz és a tea az õ idejükben szokás volt, de kiderült, hogy erre a babáknak nincs szüksége. Örülj, hogy szoptatni tudsz még mindig! További sok sikert ezen a téren és jó babázást!
Mondd meg nekik, hogy Te nem 3 óránként szoptatsz, mint õk annak idején, hanem amikor a babád szomjas, akkor megszoptatod akkor is, ha fél órája evett. Ezért nem szomjazik. (Esetleg elmagyarázhatod, hogy a tej eleje hígabb, a vége zsírosabb, így bebizonyították, hogy amit a baba az elején szopik, az kiváló szomjoltó. Az õ idejükben még nem tudták ezt. Hivatkozhatsz arra is, hogy a természeti népek gyerekei is csak szopiznak és mégsem szomjaznak.)
Minden megvan az anyatejben, amire a babának szüksége van, de ha beüt a nagy kánikula, a picinek is nagyobb lesz a folyadék igénye, nyílván nem fogod a bevásárlóközpont közepén, vagy egy laza séta közben óránként mellre tenni. Egy picit bûnözhetsz, nyugodtan megkínálhatod üvegbõl. A nagyszülõkre meg már most rátörtek a hõhullámok, hiszen még csak május van, eddig nem igazán voltak olyan nagy melegek, hogy így megszóljanak?! Mondjuk a hónap végéig tuti jó idõk lesznek, érdemes bekészítened a babakocsiba egy kis vizet, ha elmentek otthonról, és éppen nincs lehetõséged szoptatni.
Az én családom is állandóan teáztatni akarná a 2.5 hónapos kisfiamat. Régen ez volt a szokás. Én sem adok mást csak anyatejet.
Szia! Nekem két gyermekem van. Mindkettõt 1 éves koráig szoptattam. Én bizony adtam mindkettõnek egy kis vizet. A nagyfiam pont nyáron született õt már egy hónaposan megkínáltam. Mivel állandóan nyügös volt és sírt. Hiába adtam neki a cicit fél óránként óránként.Adtam neki kb 3-4 korty vizet és teljesen megnyugodott. Szomjas volt. A másodi fiam 4 hónaposan kapott elõszõr, mert õ tél végén született. Addig nem igényelte. Semmi baja nem lesz ha néha-néha(nem azt mondom, hogy állandóan)megkínálod egy kis vizzel. Meg ahogy az elõttem válaszoló is irta, nem mindig tud az ember szoptatni.
Bocsi kettõvel elõttem irták.:)
Én a babámnál (7 hetes) tartom a 3 óránkénti szopizást, és ettõl még semmi baja nincs. Szépen fejlõdik, igazi pufók kisbaba. Ritkán ugyan, de ha látom, hogy szomjas, akkor édeskömény teát adok neki (pár kortyot). Ez nem csak a szomjúságra jó, de ha picit fáj a pocija, azon is segít.
A tejtermelés alkalmazkodik a meleghez, kánikulához is, nagy melegben vizesebb tej termelõdik. Szerintem Te döntsd el, saját szívedre hallgatva, hogy adsz-e, mert Te vagy az anyja, aki mindenkinél jobban ismered a gyermekedet.

Egy évesen már tényleg csak megszokásból eszik éjszaka? Máshogy nem alszik vissza, de benyel 200 ml-t, és a vizet nem fogadja el. Ja és nem cumis, nem ujjszopós! Leszokik magától vagy hagyjam sírni?

Legjobb válasz: Nem tudom... Szerintem egy egyéves babának már nem kellene ennie éjszaka. Lehet lepontozni, de, ha a súlya nem indokolja, akkor én bizony leszoktatnám. Okok: Az õ gyomrának is kell a pihenõ éjjelre, az éjszaka az alvásé, nem az evésé, mindkettõtöknek kell a pihenés. Vízzel próbálkoznék...

Nem tudom... Szerintem egy egyéves babának már nem kellene ennie éjszaka. Lehet lepontozni, de, ha a súlya nem indokolja, akkor én bizony leszoktatnám. Okok: Az õ gyomrának is kell a pihenõ éjjelre, az éjszaka az alvásé, nem az evésé, mindkettõtöknek kell a pihenés. Vízzel próbálkoznék...
Le fog szokni magától!!! Ne hagyd sírni, mért hagynád? Lányom 14 hónaposan magától hagyta el az éjszakai cicit, csak akkor kelt fel ha fájt valamije, beteg volt, ilyesmi. Az nem megoldás hogy vizet adsz neki, arra is ugyanúgy rá lehet szoktatni. Szóval még nyugodtan cicizhet, fõleg ha így egybõl visszaalszik. Valószínûleg a te közelségedre vágyik és így nyugszik meg. Sírni semmiképp nem hagynám.
10 hónapos fiam is még mindig eszik éjjel. Ha csak innivalót kap, visszaalszik, de max. fél óra múlva már fenn is van. Ha semmit nem kap, nem alszik vissza. Szóval megoldást én sem tudok, de nem vagy egyedül a problémával. A cumi neki sem kell, egybõl kiköpi.
Ez nagyon aktuális nálam is. Most 1 éves, a rekord eddig a hajnali 5-ös kelés volt, de az átlag fél 1 és 2 között kell egyszer enni. És is rendszeresen próbálkozom a vízzel, de nem sok sikerrel, próbáltam már homeos szereket is adni, semmi hatása. Már én is kezdek fáradni, de nem látom a fényt az alagút végén. Fogzás idején még rosszabb, mert akkor nappal kevesebbet eszik, így éjjel többször is kell.
Mennyi a súlya? És milyen magas?
Az én lányom 2 éves koráig szopizott, és volt hogy éjszaka kétszer is felkelt. Egyszer csak nem akart felkelni éjszaka, azóta végigalussza az éjszakákat. Én is megetetném éjszaka, majd leszokik róla. Ne hagyd sírni, mert utána nyugtalan lesz, és lehet hogy egyáltalán nem fog aludni.
Semmi gond nincs ezzel, megeteted és kész.Majd leszokik magától, enyémek is leszoktak. Ne hagyd sírni, ez csak átmeneti.
A kérdező hozzászólása: Dehogy pontozok le senkit, köszönöm a válaszokat!Van hogy elég a víz, de van hogy bepöccen tõle, mert nem tápszer.Megeszi és alszik reggelig.Se simogatás, se más nem nyugtatja meg és Tesóval egy szobában alszik.A nõvére 15 hónaposan aludt elõször reggelig, addig Õ is evett hajnalban.Fogzik is, és nem mindig ugyanabban az idõpontban ébred.Biztos nem éhes?
Már 2-3 hónapos kora után is csak megszokásból eszik éjjel. Ha este eleget eszik, akkor ki kell bírnia reggelig.Vagy eteted tovább, akár 2-3 éves koráig, vagy hagyod egy-két éjszaka sírni, és akkor leszokik. Próbálj a víz helyett teát adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a válaszát, és nagyon örülök hogy azt írtátok, hogy leszokik róla, mert a lelkem mélyén én is így gondolom, hisz a másik lányom is leszokott, csak mikor már mindenhol azt hallod, hogy nem kéne, meg már aludnál egyhuzamban egy nagyot, persze hogy agyalni kezd az ember, hogy valamit csinálni kéne, de nem bírom ki, és a Tápitól pikk-pakk megnyugszik, megeszi, elalszik.Ráadásul pont a napokban már reggel hétkor kelt 4 napon keresztül, és valószínû rásegített az is hogy nagyobb ágyat kapott, van helye forgolódni, mert Õ nagyon mozgékony Baba!Szóval van fény az alagút végén, a 10 hónapos Anyukának mondom, hogy itt még a szeparációs szorongás és a fogak játszanak de nagyon, úgyhogy kitartást!Köszi Mindenkinek!!!
NEM!!!!!! Az nem arra való 2000-3000ft-ért már lehet kapni kis csobogót. És az szerintem még mindig olcsóbb mint egy temetés......

A hideg vízben tényleg életképtelenné válnak a spermák, vagy csak lassabban mozognak, esetleg ott nem tudnak mozogni, vagy hogy van ez?

nem, nem sexeltem vízben, csak érdekelne a dolog, mert mindenhol mást és mást olvastam róla

Legjobb válasz: vízben minden esetben életképtelenné válnak...

vízben minden esetben életképtelenné válnak...
Én ugy tudom hogy a meleg vízben elpusztulnak.
A kérdező hozzászólása: és kb mennyi idõ után? azt esetleg tudja valaki?
én úgy olvastam, hogy egybõl.
A vízben igen - de ugye nem arra gondoltál, hogy TE vagy a hideg vízben, és benned a spermák? Mert akkor bizony semmi változás: simán teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: nem:-) nem bennem, csak arra voltam kíváncsi hogyha a strandon pl valaki a vízbe.... akkor attól másnak lehet-e késõbb egy olyan 9 hónaps programja...
A vízben másodpercek alatt kicsapódnak ezek a fehérjék. Márpedig kicsapódott fehérjékben mozogni sem tudnak - ezek után sokat nem számt, hogy még meddig élnek. Nem sokáig, egyébként. Táplálkozniuk kéne...

Sterilizálás? Nem elég forró vízben kifőzni a baba dolgait? Tényleg kellenek ezek a mikrós sterilizáló cuccok? Elvégre régen is csak kifőzték.

Legjobb válasz: nekem sem voltak ilyen extra dolgaim és mégis itt vagyok két tesómmal együtt:) szereintem a babámnak is majd a sima fõzõs cuccban csinálom a dolgait. csak marketing ez a sok mikrós bigyó.

nekem sem voltak ilyen extra dolgaim és mégis itt vagyok két tesómmal együtt:) szereintem a babámnak is majd a sima fõzõs cuccban csinálom a dolgait. csak marketing ez a sok mikrós bigyó.
Mi azért vettünk sterilizálót (elektromosat, nem mikrósat), mert az kevesebb vizet eszik és mert a fõzéstõl (nálunk kemény a víz) csurom vízkõ lett a cumisüveg. Itt meg csak a pára éri, nem úszik a vízben. Igaz a gépet íy néha vízkõtleníteni kell, de legalább a cumisüveg nem lett vízköves.
Én nagyon praktikusnak tartom a mikrósat.Régen sokat fejtem, cumink is van, aventes poharat is használunk, most már kanalazunk is, nekem nagyon könnyû vele, csak elmosom, bedobom 5 perc és kész.Nem egyszerûbb a kifõzés, a nagynál úgy csináltam, de próbáld ki azt és el tudod dönteni.
Nekem nem volt mikrós strelilizálóm, csak kifõztem a cumisüveget, és azt is csak kb. 7-8 hónapos koráig. Utána már csak alapos mosogatás és még alaposabb öblítés is elég volt.
Én azért se vettem sterilizálót, mert próbálunk az árammal spórolni, mióta itthon vagyok, iszonyat megnõtt az ármaszámlánk. A mikró veszettül pörgeti az órát, míg a gáztûzhely fogyasztása erre a célra szinte nulla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mi sem veszünk felesleges dolgokat, majd ha nagy macerának érezzük a fõzõcskézést talán akkor! :-)
8 hónapos a fiam, nem vettünk sterilizálót, 1 szer kifõztem az elején mindent, aztán kb még 2x...ennyi...
NEKEM a 8 percig tartó veszett órapörgés miatt nem éri meg a mikrót üzemeltetni, szemben a gáztûzhely adta 0 Ft-os megoldással. :)
Távol áll tõlem a kötekedés, de: Oké, gondolom gázátalányt fizetsz, ezért jön ki 0 Ft-ra a gázfogyasztás. Amit én levezettem az az, hogy ha teszel a fõzõvízbe vízkövesedés ellen citromsavat vagy citromlét, akkor csak annak az ára több, mint a villanyóra "veszett pörgése", ami 3 Forint 60 fillérbe kerül. Ha pedig nem teszel semmit, akkor seperc vízköves lesz minden.
ha szoptatsz nem kell kifõznöd sem semmit, mert nem kell neki sem cumi, sem cumisüveg-igazából nincs is mit kifõzni vagy sterilizálni. erre egyébként is az elsõ pár hétben van szükség. Nekem azt mondták, hogy még a mellszívót sem kell és amibe elteszem az anyatejet sem, mert ha adni akarom neki pótlásnak, elég nagy lesz már, semmi szükség erre. Kellenek a bacik, és az egyebek az egészséges fejlõdéshez, én is azt vallom.
Nekem mezei 3000 Ft-os mikrós sterilizálóm van, és szerintem sokkal egyszerûbb, mint kifõzögetni. Citromlé meg ecet, meg mittudomén milyen port szoktak beleönteni a vízbe, hogy ne legyen vízköves a sok cumisüveg, na meg a kifõzõ edény. Ehhez képest 2 dl víz a mikrós sterilizálóba, belerakod az üvegeket, és irány a mikróba 5 percre. Na ennél egyszerûbb és praktikusabb szerintem nem létezik. A kifõzés sokkal macerásabb.
A mikrós sterilizáló is kb annyit csinál, mintha kifõznéd. Csak a neve nem "kifõzõ" hanem sterilizáló. Viszont jóval egyszerûbb, gyorsabb. Nemcsak drága, márkás sterilizálók vannak, a no name éppoly jó. Ha van valakinek ideje, kedve a kifõzögetéshez, akkor nem kell a strelizáló.
2, 5 éves a lányom, nem vettem sterilizálót, feleslegesnek tartottam. 6 hónapos korig sterilizáltam egy erre a célra kinevezett új lábasban a cuccait. (azaz forró vízben kifõztem, hetente egyszer).
én is csak kifõzöm meg néha neomagnolba áztatom. van az Chicco sterilizáló folyadék, az is nagyon jó, csak drága.
Bõven elég kifõzni. Ha a vízbe, amiben kifõzöd, teszel egy pici ecetet vagy citromsavat, az üvegek nem lesznek vízkövesek sem. Ha valaki megteheti, vegye meg a mikrós kütyüt, de nem feltétlenül szükséges. Mondjuk, nekem nem kellett sokat sterilizálni, mert anyatejes babám (babáim) voltak, de fejtem az elején. Naponta kifõztem a fejõs cuccokat citromsavas vízben és tiszta, vasalt peluson hagytam megszáradni.
A kérdező hozzászólása: És az újszülöttnek is elég csak kifõzni?
Elég kifõzni a baba holmijait. Sõt, elsõre mindig ki kell fõzni, nem elég a mikrós. Nekem nincs mikrós sterilizálóm, most már csak másfél, két hetente fõzöm át a fiam cuccait, na meg akkor, ha új dolgot vettem neki, cumi, cumisüveg...
Én is csak kifõztem, azt is csak kb. 3 hónapos koráig.
Elég csak fertõtleníteni. Kellenek a kórokozók, hogy kialakuljon a gyerek normál flórája és védekezõrendszere. Fölösleges sterilizálni.
Mi is feleslegesnek tartottuk a mikrós sterilizálót, hiszen ugyanaz mintha kifõznénk. Aztán vennem kellett egy elektromos mellszívót, amihez ajándékba adták. Bazi jó, 5 perc alatt készen vagyok, amikor sterilizálok akkor mindenét, ezért 3 adagot (Avent poharak, cumis üvegek, mellszívó stb) mikrózok, hát mire ezeket kifõzném, én szeretem, bár az is igaz magamtól én sem vettem volna. 7 hós kisfiú anyukája

Anyukák, tényleg csak tiszta vízzel szabad mosni a kislányok nemi szervét?

Párom kislánya öt éves, és nem engedi, hogy szappannal vagy tusfürdõvel mossuk meg a nemi szervét. Azért, mert anyukája azt mondta neki, hogy csak tiszta vízzel szabad.

Legjobb válasz: Ja, az lemaradt, hogy így is állandóan piros a feneke és a puncija, és folyton vakarja, meg mondogatja hogy viszket. Mi kenjük popsikrémmel minden fürdés után, anyukának is vettünk, de õ nem hajlandó bekenni vele, mert szerinte ez ártalmas.

A kérdező hozzászólása: Ja, az lemaradt, hogy így is állandóan piros a feneke és a puncija, és folyton vakarja, meg mondogatja hogy viszket. Mi kenjük popsikrémmel minden fürdés után, anyukának is vettünk, de õ nem hajlandó bekenni vele, mert szerinte ez ártalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó olvasni, hogy ezek szerint mégse én vagyok a hülye. :)
Ha szappant nem engedi, esetleg vegyetek neki nedves popsitörlõt és minden wc-használat után azzal törölje meg magát. Jobb mint a semmi. Szerintem ez is amúgy olyan lehet, mint hogy valakinek száraz v zsíros a bõre. Valakinek életfeltétel a testápoló mert szanaszét repedezne a bõre, valakinek meg nem kell. Ez is ugyanígy lehet, hogy valakinek kell az intim mosakodó valakinek nem. Ebben az esetben feltehetõleg anyukának nem kell, de gyereknek kéne.
Amúgy tényleg, menstruációkor csak tiszta vízzel..hát nem tudom...nem érezném "tisztának" magam.
hát, nekem azóta mûködik minden normálisan, mióta intim mosóval mosom minden zuhinál:) azelõtt sokszor nem volt jó a ph-m, meg ilyesmik
Most komolyan mondjátok, hogy ti megmossátok? Nem is kell mosni. Néhány hét és beáll az öntisztulás. Sõt a fogamzásgátlás is megoldva! Viccet félretéve. Sajnálom a kislányt hogy ilyen hülye anyja van. Az én kislányaim 5 és 7 évesek. Ha csak vízzel lögybölném simán büdös marad. Arról nem is beszélve aki felnõtt nõként pl menses idején nem mosakszik normálisan. Booáá!
Én errõl nem hallottam... De akik csak tiszta vízzel mossák, nem lesz büdös ahogy itt írták? :S Nekem fiam van (szeptemberben jön a lányom), úh csak a sajátomról tudok nyilatkozni. Én mindig is tusfürdõvel mostam és semmi baja nem lett. Gyóygszertárban nem kérdezted, lehet van vmi fürdetõ krém szerû amivel lehet mosni, mint újszülött korban is , tudod...
Én is hallottam, hogy csak vízzel szabad, hát nekem konkrétan a 3.napra szagos lett a puncim. Én magamnak szappannal mosom, ügyelve, hogy a hüvelybe, meg a bemenethez ne jusson.Kislányomnak mosdató kenõccsel mosom, a gyógyszertárival.
Én is csak tiszta vízzel mosom magamnak is meg a két kislányomnak is. 30/N
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom pont azt mondja, hogy nyugodtan lehet szappant vagy tusfürdõt használni. 30 év alatt soha nem kaptam el semmilyen fertõzést. Elképzelni sem tudom, hogy csak tiszta vizet használjak. Aki meg azt írta, hogy "ezt minden értelmes nõ tudja", az rohadtul szálljon le a magas lóról és vegyen vissza az arcából, mert a stílusa bicskanyitogató.
A barátnõm is csak tiszta vízzel mossa. Én kipróbáltam , de 5 nap után már viszketett meg teli volt kosszal. Mindenki azzal mossa amivel szeretné. Én tusfürdõvel mosom
Minden nõgyógyász ezt mondja, és egyébként minden értelmes nõ is tudja, hogy a nõi nemi szervet csak sima vízzel szabad mosni.Szappan, intim mosakodó és egyéb hülyeségek arra jók, hogy tönkretegyék ami jól mûködik. Olvass utána vagy kérdezz meg egy orvost. Gyereknek meg fõleg nem való intim mosakodó.
felénk is ezt mondják, hogy csak tiszta vizzel, mert tényleg felboritja a ph-t..de a nögyogyászom még nekem is ezt mondja, hogy semmiképp se tusfürdövel vagy szappannal, max. intimmosakodoval.
Én is sima vízzel mosdatom a lányomat, mert mindig azt mondja, hogy csípi neki. (4 éves) Viszont fürdés után nedves törlõkendõvel kitörlöm a nuniját. Az ovi miatt egyébként hiába is vigyázok rá bármennyire be szokott pirosodni neki is elég csúnyán. Szóval szerintem nem idióta az sem, aki tiszta víz párti és az sem, aki tusfürdõzik. Ez is teljesen egyéni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!