Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem a terhesség alatt (19 db)

A tanga bugyi viselése tényleg nem ajánlott terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia. Hát , terhes tangát is lehet kapni. Ha valaki azt szereti, akkor hordja azt. Igazából azért nem ajánlják az orvosok alapból sem a tangát, mert saját magadnak tudsz fertõzést okozni azáltal, hogy a tanga vékony csíkja nem mindig ugyan oda kerül vissza, és így esetleg a végbélrõl átkerülhet vmi a hüvelybemenetre.

Szia. Hát , terhes tangát is lehet kapni. Ha valaki azt szereti, akkor hordja azt. Igazából azért nem ajánlják az orvosok alapból sem a tangát, mert saját magadnak tudsz fertõzést okozni azáltal, hogy a tanga vékony csíkja nem mindig ugyan oda kerül vissza, és így esetleg a végbélrõl átkerülhet vmi a hüvelybemenetre.
Én a terhességem elején csak tanga bugyit hordtam szigorúan tisztasági betéttel, ahogy egyre nagyobb lett a pocakom ugy egyre kényelmetlenebb lett a tanga!hiába vettem terhes tangát!nekem baromira kényelmetlen volt!igy szülni tundrában mentem!:-)Amugy sem látta senki rajtam a férjemen kívül mit hordok mivel tél volt!Azóta már vissza tértem a tanga használatához!Ez szerintem mindenki maga válogatja meg mi kényelmes neki!És szerintem egy kismama mindig szép ha tanga van rajta ha tundra!:-)
Na, akkor én vagyok az arany középút...:-)Én hol ezt horom, hol azt...Nyáron farmerszoknya alá nem tudom elviselni a bugyit(bemászik a fenekembe) , tangát hordok.Viszont farmer alá, számomra kényelmetlen a tanga. Azt, hogy mi lesz pocakkal nyáron, azt még nem tudom...A párom, azt mondja, hordjak olyan ruhát, ami kényelmes és nem azért szeret, ami rajtam van(persze, slamposan nem kell járni).15 hetes pocakos
Atyavilág, csajok, ne essünk már túlzásokba! Mindenki hordja azt, amit eddig, ha kényelmes! Ha eddig telebugyit hordtál, akkor biztos, hogy taszító a tanga gondolata, rendben. De ha a tangát favorizáltad, akkor most ezreket költesz terhesbugyira? Csak mert valaki feltette a fúj-fúj listára? Ugyan már.
én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az hogy lehet szép látvány ahogy a nadrág alatt látszik a nagymamabugyi vonala
Itt már nem a szexizésrõl van szó, hanem megszokásról.Nem bírnám elviselni, hogy állandóan ki kell húzgálnom a tundra bugyit a popsimból, mert ugyebár akkor ennyi erõvel tanga is lehetne rajtam .ÉS van is!!! Tényleg érdemes betét használni, mert azzal nem mozog.Amúgy igen elõre hátra nekem régen elmozgott és így visszagondolva lehet attól volt néha folyásom is.De 26 hétben vagyok és végig tangát viseltem és azt is fogok.
igy van ha azt szereted akkor hord azt miért lenne az gusztustalan az elõzõ válaszolonak igazat adok nem magadnak kell hogy tetszen
Az utolsó válaszolónak:nem neked kell, hogy tetszen a tangában hanem a párjának.Terhes tanga is van, és semmivel sem rosszabb, mint a normál.Én egész terhességem alatt azt hordtam, és kutya bajom nem volt. Nyugodtan vegyél fel tangát, ha neked kényelmes.Én sem szeretem a "tundra bugyikat".Használj tisztaságit.
fel nem foghatom, hogy terhesen miért kell tangát hordani. szerintem annál aszexsuálisabb látvány nincs, mint terhes nõ tangában!
én még ezt nem is hallottam. de ahogy elolvasom a válaszokat, igen elgondolkodtató.
Én kiküszöbölöm ezt a problémát azzal, hogy tisztaási betéteet hordok, így a tanga hátsó vékony csíkja nem vándorol a popsi a és hüvely között.Tuti nincs fertõzés, a leleteimmel alá tudom támasztani :o)
A tisztasági betétrõl annyit, hogy nem ajánlott az egész napos használata, mert kiváló táptalaj a baktériumok számára. Vannak közép méretû alsónemûk se nem tanga se nem tudnra én ezt választottam. 32 hetes kismami

Tényleg nem lehet inni szénsavasat a terhesség alatt? Miért nem ajánlja egyetlen oldal sem? Ha iszom napi egy két pohárral az nem árt?

Herótom van már a bubi nélküli vízt?l!

Legjobb válasz: Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...

Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...
Szia! A terhességem alatt majdnem mindig szénsavasat ittam, semmi bajom nem volt tõle, és egészséges babám van. Ahogy én tudom szoptatás alatt nem ajánlják a szénsavas italokat!
Szia! Ha jól tudom azért nem ajánlott bubisat inni, mert puffadást okoz. Én mindentõl puffadok, úgyhogy egy kis szénsavas már nem ront a helyzetemen úgy érzem:)
Szia! Én pont ezt kérdeztem a múlt héten a védõnõmtõl! Azt mondta azért nem ajánlott szénsavasat inni, mert kivonja a szervezetbõl a vitaminokat meg ásványi anyagokat, meg nehezebben épül be a szervezetbe! Ettõl függetlenül néha én is iszom!
Szia. Nekem meg azt mondta a védõnõ, hogy azért nem szabad szénsavasat inni, mert a szén-dioxid miatt nem jut elég oxigén a vérbe. De én buborékmentes dolgokat nem tudok meginni! Üdv 26 hetes kismama
hmmm.én is csak szénsavas dolgokat iszok.

Tényleg könnyebben szül az, aki a terhesség során nem hagyja el magát, hanem a végéig dolgozik, mos, főz, vasal, takarít vagy esetleg a kissebbik gyermekkel van otthon, mint az akinek végig kell feküdnie a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez inkább alkati kérdés. Én veszélyeztetett kismama voltam az elsõvel nagyon sokat kellett feküdnöm, otthon voltam a kezdetektõl fogva, de a házimunkát nyilván én csináltam. Az elsõ pici görcstõl a szülésig eltelt 3,5 óra.

Szia! Szerintem ez inkább alkati kérdés. Én veszélyeztetett kismama voltam az elsõvel nagyon sokat kellett feküdnöm, otthon voltam a kezdetektõl fogva, de a házimunkát nyilván én csináltam. Az elsõ pici görcstõl a szülésig eltelt 3, 5 óra.
24. hétig dolgoztam, pedagógsu vagyok, utána jött a nyári szünet. Ekkor lakásbõvítés, festés, házimunka, 34. hétig bicajoztam, napközben nagyon ritkán aludtam, sokat mozogtam, még szülés elõtt délelõtt kitakarítottam az egész lakást. 17 órát vajúdtam:(:(
Szerintem is inkább alkati kérdés, hogy széles-e, vagy keskeny a csípõd, illetve az is fontos, hogy milyen az izomzatod, és mennyire bírod a terhelést stb, ezer dolog lehet még...
semmi köze a 2-nek egymáshoz. én jógáztam, kirándultam rengeteget. lakásvásárlás, költözés, felújitás, munka. normálisan hiztam, 65kg al mentem szülni. ittam teákat, szedtem homeopátiát. 36 órát vajudtam, végül császár lett
Szia! Én április 17-éig dolgoztam 27-én szültem, májusra voltam kiírva. Hétfõtõl-szombatig, reggeltõl estig, egyszerûen nem bírtam a fenekemen megmaradni, tele voltam energiával. Végül rákényszerítve mentem egy táppénzre 17-én! kb. 15 perc alatt meglett a baba az elsõ fájástól!Szerencsém volt, bár Én tényleg sokat mozogtam, vissza gondolva, nagyon sokat izegtem-mozogtam.
Szia! En a hetedig honapig dolgoztam( szallodaban takaritottam) es mondhatom majd 24 ora volt a vajudas es ebbol 2 ora a kitolas, mert nem birtam kinyomni. :( Pedig kemenyen dolgoztam vegig. Ez van.
Sportoló kismama, versenysportból mentem babázni, egy percet nem ültem soha terhesség alatt, elsõ babóval vajúdtam kemény 14 órát, plusz több mint egy óra kitolás. Igaz, nem tudhatom, hogy ha többet fekszem, hogyan szültem volna... Tény, hogy gátmetszés és repedés nélkül megúsztam és már másnap úgy éreztem magam, mint aki nem is szült. Második babómmal ugyanilyen aktív voltam végig, plusz ott volt a még kicsi tesója is, az elsõ kósza fájásocskától számítva 3 óra múlva a kezemben volt. De az igazat megvallva, amolyan igazi fájások csak úgy másfél órát voltak, a kitolás is pikk-pakk ment, alig pár tolófájással...
Semmi koze hozza. En dolgoztam szulesig (pakolos munka), ferjemet apoltam mutet utan + hazimunka. Nehezen szultem
Hát végig jöttem-mentem, dolgoztam jó darabig, társaságba jártam. 48kg-mal kezdtem a terhességet, feljött 15kg. 30.héten letiltottak a menésrõl, még az emeletre sem mehettem fel a lépcsõn, ezért leköltöztünk a földszintre. Aztán amikor eljött az idõ, 3óra alatt megszületett a lánykám. Nekem mindig azt mondták, h nehezen fogok szülni, mert vékony vagyok és nem pihenek, aztán tessék! :)


Tényleg nehezebben szül meg az (és hosszabb lesz a vajúdása), aki nem mozog a terhessége alatt mint aki csinál pl terhes tornát?

Az anyósom már ezzel akaszt ki,hogy miért nem járok terhes tornára,és hogy majd nehéz szülésem lesz,és majd császározni fognak meg jobban is járnék a császárral,mert majd nem bírok megszülni,mert nem mozgok semmit sem.Nem érti meg,hogy 22 hetes korom óta veszélyeztetett lettem keményedések és görcsök miatt,és az orvos azt mondta,hogy pihennem kell és naponta kell szednem a magnéziumot!!És még így sem fekszem,mert állandóan mosok-főzök-takarítok,meg a párommal elsétálok a nem éppen legközelebbi boltba,és volt már olyan,hogy alig bírtam hazajönni,mert annyira bekeményedett a hasam. :/ És ezt nem bírja megérteni az anyósom,hogy nem szeretnék miatta koraszülni.

Legjobb válasz: Én végig mozogtam a szülést, joga, úszás, sok séta, cipekedés, alig pihentem és mégis nagyon hosszú szülésem volt és lassan tágultam. Barátnõm egy nagy lustaság soha nem sportol vagy mozog és megszült 4 óra alatt... hidd el semmi köze a szüléshez, hogy te mennyit sportolsz. Én a helyedben anyóst küldeném el tornázni, hogy ne rajtad köszörülje a nyelvét, - mondd meg neki, hogy én ezt üzenem :-). pihenj sokat, a kemyényedés nem tréfa. az én anyósom szülés után 2 héttel már tornázni akart küldeni, hogy csinos legyek hamar újra. Lényegtelen hogy örültem, hogy élek, és sajnos még meg is kellett újra mûteni szülés után 2 héttel... sajnos vannak ilyen gyökér anyósok akik ahelyett, hogy az unokájuknka örülnének inkább minket piszkálnak.

Én végig mozogtam a szülést, joga, úszás, sok séta, cipekedés, alig pihentem és mégis nagyon hosszú szülésem volt és lassan tágultam. Barátnõm egy nagy lustaság soha nem sportol vagy mozog és megszült 4 óra alatt... hidd el semmi köze a szüléshez, hogy te mennyit sportolsz. Én a helyedben anyóst küldeném el tornázni, hogy ne rajtad köszörülje a nyelvét, - mondd meg neki, hogy én ezt üzenem :-). pihenj sokat, a kemyényedés nem tréfa. az én anyósom szülés után 2 héttel már tornázni akart küldeni, hogy csinos legyek hamar újra. Lényegtelen hogy örültem, hogy élek, és sajnos még meg is kellett újra mûteni szülés után 2 héttel... sajnos vannak ilyen gyökér anyósok akik ahelyett, hogy az unokájuknka örülnének inkább minket piszkálnak.
Nem szabad ezzel szórakozni, te érzed. Ha egész nap feküdnél, akkor feküdj, az csak jót tesz. A végén még a sétától meg ilyesmiktõl tágulni kezdesz, aztán kora szülés lesz. Aki elõtte nem tornázott, nem szokott hozzá, annak várandóság alatt fõleg nem javasolják.
Szerintem nem sok összefüggés van sõt a sportolók pl. pont h nehezebben szülnek. Én az elsõnél úsztam 32.hétig, a második terhességemnél pedig semmit nem tornáztam így kifejezetten, elsõ szülésem 7 óra volt, második 2.5 óra. Harmadik terhességemnél tornáztam is és kocogtam elég gyakran ( a végén persze már nem) és 5 óra volt a szülés.
A kérdező hozzászólása: Jah azt kifelejtettem, hogy 29+5 hetes vagyok. Hát sokszor már annyitól is bekeményedik a pocim, hogy a gáztûzhely elõtt állok és egy másfél óra alatt megfõzök..sajnos nagyon front érzékeny vagyok, és ha jön valami front akkor elég szépen elkezdek görcsölni is a keményedések mellé :/ Gondoltam én is arra, hogy valamit csak kéne tornázni, de nem merek.Még hála Istennek teljesen zárt vagyok, és szeretnék még így maradni egy pár hétig..(legalább a 36.-ig).
Szerintem ne tornázz, ha így keményedsz. Amúgy aki sokat sportol kötöttebek az izmai, nehezebben tágul. Egy ismerõsömet emiatt csásuározták. Mondjuk õ aerobic edzõ. :)
Na, jó ne felejtsük el, hogy anyós jót akar. Az unokája fog születni. Elég csak annyit mondani, hogy szívesen eljárnék, de olyan hamar megfájdul a hasam. Nem kell vitatkozni. A harag sem vezet semmire, csak kedvesen.
én jártam kismama tornára, másra nem szabadott, én is eléggé keményedõs voltam...19 órát vajúdtam, pedig légzéstechnikától kezdve minden francot megtanultam..szerintem nem függ össze.. nyugi, pihenj és hordj hastartó pántot, nekem az sokat segített a keménykedések kivédésében!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, nagyon jól esnek a bíztató szavak :) ) Pedig az anyósom tudja is, hogy keményedek és az orvos azt mondta, hogy kíméljem magam és pihenjek, a házas élettõl is el vagyok tiltva, és még is mondogatja, hogy mozogjak :/ Mindegy, megpróbálom elengedni a fülem mellett a hülyeségeit, csak nem mindig sikerül.Sajnos nekem olyan anyósom van, hogy van mikor kedves meg van jó szava az emberhez, aztán másnapra megváltozik, még sokszor az élet is terhére van, mindenben a rosszat látja, elveszi az embernek a jókedvét, és mindig mindenhez van valami hozzáfûznivalója, és úgy belemondja az ember arcába a véleményét, hogy nem érdekli, hogy esetleg beletapos a lelkedbe, õ soha nem kér érte bocsánatot.Néha már úgy be tudnék neki olvasni, de a páromat nézem csak, hogy az anyukája, és mivel szeretem a páromat nem akarom ezzel megbántani.De egyébként a párom sem ért vele egyet, azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele!! :) Legalább a párom maximálisan mellettem áll. :)

Tényleg nem szabad enni k betűs ételeket a terhesség alatt? én nagyon szeretem a krumplit és a káposztát

Legjobb válasz: A k betûsök ált puffasztanak. Ezért nem javasolt SZOPTATÁS alatt. DE A BURGONYA VAGYIS KRUMPLI NEM K BETÛS.

A k betûsök ált puffasztanak. Ezért nem javasolt SZOPTATÁS alatt. DE A BURGONYA VAGYIS KRUMPLI NEM K BETÛS.
Terhesség alatt eheted, szoptatás alatt bizonyos babáknál, akik érzékenyebb emésztõrendszerûek, azoknál pocakfájást okoz. A krumpli neve burgonya, azt eheted. Amit ne: K betûsek, hüvelyesek és aprómagvas gyümölcsök(eper, málna, kivi) De ki kell majd tapasztalni, mert lehet a szerencsések közé fogsz tartozni.
én is úgy tudom, hogy szoptatás alatt nem lehet k-betûseket és hüvelyeseket (bab, borsó). De anyósom pl. azt mondta, hogy ha ezekrõl leöntöd az elsõ felfõtt levet, akkor nem lesz baj vele. Nem tudom, mennyire igaz, majd kipróbálom, ha szoptatni fogok
Én is úgy tudom, csak a szoptatás alatt nem ajánlott ezeket enni, nehogy hasfájós legyen a bébike.
Szoptatásra vonatkozik ez, nem a terhességre!! És a burgony a tényleg nem tartozik bele. :) A káposzta, a kelbimbó igen. SZOPTATÁS alatt!
Én úgy tudom, hogy ezeket szoptatás alatt nem javasolt enni. 37 hetes
A bab sem k betûs étel, legalábbis magyarul, mégsem javaslott terhesség alatt, mert szelet csinál és puffaszt, ami nagyon nem hiányzik.
Butaság, azt egyél, ami neked jó, amit szeretsz!
Ezeket szoptatás alatt nem lehet enni. Terhesség alatt azt eszel amit csak akarsz.
Ugyan-ugyan!!! Mindent lehet, csak mértékkel! Ln a káposztán keresztül a babig, karfiolt imádom. Nyers hús, meg a nyers tojás kizárva! Ez a kettõ ami tabu. 32km
Nagyon fontos hogy sok krumplit és kápsztát egyél a terhesség alatt, tele van vitaminnal. A szoptatás alatt kell a K-betûseket hagyagolni mert puffaszt!

Tényleg nem mindegyik illóolajat lehet használni a terhesség alatt? Nekem gyömbéres van, ami nekem jól esik.

Legjobb válasz: Én ilyet nem is halottam és olyan illatúakat használtam amik tetszettek.

Én ilyet nem is halottam és olyan illatúakat használtam amik tetszettek.
http://www.illoolajok.hu/mikor-tilos-az-aromaterapia.html Valóban nem, de ezen az oldalon (ha még nem ismered) többet is megtudhatsz.
nem, miért is?
A vitaminszedésnek nincs semmi köze a szülés idöpontjához.
szerintem sem. én sem szedtem semmit, a 39. héten szültem.
csak összehasonlítás -képp, én végig szedtem az elevitet 40+3napon szültem de szerintem sincs sok köze hozzá, max a magnéziumnak, mert az elnyomhatja a jósló fájásokat is.azért mondják, hogy csak a 37.hétig szabad szedni
Ez hülyeség, nem igaz.
Tuti, hogy baromság. Kislányommal egy darab vitamint nem szedtem és 42 hétig hordtam.
Szerintem a mai világban, fõleg terhesen, jó ha az ember szed vitamint, mert az élelmiszerekben nincs benne a szükséges mennyiség. Ahhoz kb. napi 1 kg spenótot kéne megenni (ez csak egy példa).
Nem. Én a 41. héten szültem és nem szedtem vitamint

Tényleg nem szabad használni édesítőszert (pl. Canderelt) a terhesség alatt? Miért?

Legjobb válasz: Hát a Canderelben is aszpartám van, meg aceszulfám-K, ezek túlzott fogyasztás esetén hasmenést okozhatnak. De ide sorolhatóak a xilit tartalmú rágógumik (a legtöbben van). Kis mennyiségben egyik sem okoz gondot, de ha mindent édesítõszerrel készítesz, akkor már nem jó ötlet terhesen használni. Kávéba, teába nyugodtan mehet, de sütni-fõzni nem nagyon ajánlatos velük ilyenkor.

Hát a Canderelben is aszpartám van, meg aceszulfám-K, ezek túlzott fogyasztás esetén hasmenést okozhatnak. De ide sorolhatóak a xilit tartalmú rágógumik (a legtöbben van). Kis mennyiségben egyik sem okoz gondot, de ha mindent édesítõszerrel készítesz, akkor már nem jó ötlet terhesen használni. Kávéba, teába nyugodtan mehet, de sütni-fõzni nem nagyon ajánlatos velük ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: és az a 20 perc elég a harmadik trimeszterben, hogy fittek legyünk?
Ahhoz, hogy fitt maradj szerintem 20-30 perc séta is elég. Rubint Réka dvd-t én is kipróbáltam a 25-ik hétig.
Nem tudom a választ, arra, hogy lehet-e kitöréseket csinálni. Azt tudom, hogy akkora hassal már elég mutatvány egy cipõ felhúzás is. Vannak kismama tornák, járj arra vagy van kismama dvd. Vagy sétálj nagyokat. Nem tornáztam, de Nekem nagyon "könnyen" és gyorsan ment a szülés. A vajúdásom volt nagyon rövid. Szerintem ha valaki sokáig vajúdik az veszi ki az erõt. Edzettségi állapotától függetlenül.
Mar a 2. trimeszterben sem lehet kitoreseket és melyguggolasokat csinálni. Rubinz rekara tornától, a légy bombajo kismamara, és mar abban felhívja a figyelmünket, hogy ezeket csakis kizárólag az elsõ trimeszterben szabad. Ajánlani tudom ezt a dvdt:) ) trimeszterekre van bontva, én a 12. héttõl minden nap tornazom:) nagyon jól esik!!! Van benne popsi, comb, vall, belsõ comb, hat:) minden trimeszter 20 perces, én mar csak a másodikat és a harmadikat csinalhatom, ez ugye 40 perc naponta :) ha te mar a 3-ban vagy, akkor mar csak az utolsó 20 percet csinálhatod!
Ja, 15 hetes kismami :) elõzõ voltam:) *rubint rekara tornazom

Tényleg igaz ha valakinek a terhesség alatt a babánál valamit jobban figyelnek? ( nálunk például a koponya kamrát) Akkor az császárral fog szülni. A dokival még nem beszéltem.

Legjobb válasz: Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!