Találatok a következő kifejezésre: Tényleg nem a terhesség (53 db)

A tanga bugyi viselése tényleg nem ajánlott terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia. Hát , terhes tangát is lehet kapni. Ha valaki azt szereti, akkor hordja azt. Igazából azért nem ajánlják az orvosok alapból sem a tangát, mert saját magadnak tudsz fertõzést okozni azáltal, hogy a tanga vékony csíkja nem mindig ugyan oda kerül vissza, és így esetleg a végbélrõl átkerülhet vmi a hüvelybemenetre.

Szia. Hát , terhes tangát is lehet kapni. Ha valaki azt szereti, akkor hordja azt. Igazából azért nem ajánlják az orvosok alapból sem a tangát, mert saját magadnak tudsz fertõzést okozni azáltal, hogy a tanga vékony csíkja nem mindig ugyan oda kerül vissza, és így esetleg a végbélrõl átkerülhet vmi a hüvelybemenetre.
Én a terhességem elején csak tanga bugyit hordtam szigorúan tisztasági betéttel, ahogy egyre nagyobb lett a pocakom ugy egyre kényelmetlenebb lett a tanga!hiába vettem terhes tangát!nekem baromira kényelmetlen volt!igy szülni tundrában mentem!:-)Amugy sem látta senki rajtam a férjemen kívül mit hordok mivel tél volt!Azóta már vissza tértem a tanga használatához!Ez szerintem mindenki maga válogatja meg mi kényelmes neki!És szerintem egy kismama mindig szép ha tanga van rajta ha tundra!:-)
Na, akkor én vagyok az arany középút...:-)Én hol ezt horom, hol azt...Nyáron farmerszoknya alá nem tudom elviselni a bugyit(bemászik a fenekembe) , tangát hordok.Viszont farmer alá, számomra kényelmetlen a tanga. Azt, hogy mi lesz pocakkal nyáron, azt még nem tudom...A párom, azt mondja, hordjak olyan ruhát, ami kényelmes és nem azért szeret, ami rajtam van(persze, slamposan nem kell járni).15 hetes pocakos
Atyavilág, csajok, ne essünk már túlzásokba! Mindenki hordja azt, amit eddig, ha kényelmes! Ha eddig telebugyit hordtál, akkor biztos, hogy taszító a tanga gondolata, rendben. De ha a tangát favorizáltad, akkor most ezreket költesz terhesbugyira? Csak mert valaki feltette a fúj-fúj listára? Ugyan már.
én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az hogy lehet szép látvány ahogy a nadrág alatt látszik a nagymamabugyi vonala
Itt már nem a szexizésrõl van szó, hanem megszokásról.Nem bírnám elviselni, hogy állandóan ki kell húzgálnom a tundra bugyit a popsimból, mert ugyebár akkor ennyi erõvel tanga is lehetne rajtam .ÉS van is!!! Tényleg érdemes betét használni, mert azzal nem mozog.Amúgy igen elõre hátra nekem régen elmozgott és így visszagondolva lehet attól volt néha folyásom is.De 26 hétben vagyok és végig tangát viseltem és azt is fogok.
igy van ha azt szereted akkor hord azt miért lenne az gusztustalan az elõzõ válaszolonak igazat adok nem magadnak kell hogy tetszen
Az utolsó válaszolónak:nem neked kell, hogy tetszen a tangában hanem a párjának.Terhes tanga is van, és semmivel sem rosszabb, mint a normál.Én egész terhességem alatt azt hordtam, és kutya bajom nem volt. Nyugodtan vegyél fel tangát, ha neked kényelmes.Én sem szeretem a "tundra bugyikat".Használj tisztaságit.
fel nem foghatom, hogy terhesen miért kell tangát hordani. szerintem annál aszexsuálisabb látvány nincs, mint terhes nõ tangában!
én még ezt nem is hallottam. de ahogy elolvasom a válaszokat, igen elgondolkodtató.
Én kiküszöbölöm ezt a problémát azzal, hogy tisztaási betéteet hordok, így a tanga hátsó vékony csíkja nem vándorol a popsi a és hüvely között.Tuti nincs fertõzés, a leleteimmel alá tudom támasztani :o)
A tisztasági betétrõl annyit, hogy nem ajánlott az egész napos használata, mert kiváló táptalaj a baktériumok számára. Vannak közép méretû alsónemûk se nem tanga se nem tudnra én ezt választottam. 32 hetes kismami

Terhesség alatt tényleg nem szabad ingerelni a mellbimbót?

Én nagyon szeretem amikor a párom ezt csinálja, de azt hallottam, hogy nem szabad és, hogy a mellbimbót sem szabad nyomogatni. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Tényleg nem nagyon ajánlott. Méhizom összehúzódásokat okozhat.

Tényleg nem nagyon ajánlott. Méhizom összehúzódásokat okozhat.
elvileg méhösszehúzó hatása lehet és oxitocin termelõdik, ami beindíthatja a szülést (pl egy ismerõsöm otthon szült de nem akart jönni a baba, és a bába mellszívózta a mellét, mert attól beindulhat a szülés) de szerintem ha ezt finoman csináljátok az égvilágon semmi baj nem lehet 20 hetesen ráadásul sokan még szoptatják az elsõ babát de már terhesek a másodikkal
szia, elsõnél mi ezt nem is nagyon tudtuk, vagy nem foglalkoztunk vele, így nem volt gond :) a másodiknál (most vagyok 19 hetes) még szoptatom a nagyot, semmi gond egyelõre, még méhösszehúzódásom sincs. Ha kellemetlen a pocakodnak utána, akkor óvatosan, ha nem zavar, akkor miért ne? :) (pl. a pocakot sem szabad simogatni elvileg, mert az is méhösszehúzódást okoz és beindíthatja a szülést, én nem tudtam, sokat simiztem a pocim (naponta mondjuk 5x), mégis túlhordtam a nagyot :) )
Én is hallottam... De szülés után, mikor szopott a baba, és már 5 perce masszívan szopott, akkor húzódott össze a méh... Attól ha néha megnyomod, vagy a párod izgatja, nem hinném, hogy baja lesz.
elõfordul, de elég ritka
Igen, ha nem várja ki a 2 hetet... (Tudom, hogy vannak 3 napos tesztek is, de azok nem megbízhatóak). További gyakori hiba, hogy vannak olyan tesztek is, melyeken az 1 csík jelenti a pozitív eredményt, míg más teszteken az 1 csík jelzi a negatívat, és a kettõt keverik, mert nem olvassák el a használati útmutatót.
Elõbb utóbb kimutatja. Az szokott lenni a dobozon, hogy az elmaradt menstruáció utáni 3. napon már biztos az eredmény. Na ez igy is van, annál akinek 28 napos a ciklusa, és a 14. nap van peteérése. Ha késõbb van peteérés, akkor késõbb fog pozitivat mutatni . 2 hétnek kell eltelnie kb a peteéréstõl számitva. Másik lehetõség , hogy nem megfelelõen hazsnálod a tesztet (nem tartod elég ideig a vizeletbe, nem szivv fel eleget például. Hamradik, hogy selejtes a teszt .Ritka de ilyen is van.

Mennyi idő után mutatja ki a terhességi teszt hogy tényleg terhes vagyok e vagy nem? 3 nap vagy több? úgyértem hogy csinálom hétfőn és utána mikor érdemes megcsinálni?

Legjobb válasz: 14 nap. De 72 órán belül még tablettával meg lehet akadályozni a terhességet, márha azt szeretnéd.

14 nap. De 72 órán belül még tablettával meg lehet akadályozni a terhességet, márha azt szeretnéd.
Ha nem jött meg, akkor attól számolva 1-2 hét. Mármint ez a garantált, de valszeg elõbb is bejelez. Ezzel együtt ha 3 nap után negatív, az nem jelent semmit (ha pozitív, akkor terhes vagy). 1 hét után csinálj egy másikat, ha nem jött meg addig, ha az is negatív, akkor nõgyógyász (ha pozitív akkor is, de akkor más miatt).
2 hét.
Nekem a nem várt menzi napja elõtt 6 nappal kimutatta. x-epil, igaz, akkor még nagyon halványan, de napról napra erõsebbet teszteltem :) Ha peteéréskor ill. környékén voltatok együtt és megtermékenyült, akkor 1, 5-2 hét múlva próbálkozhatsz a teszttel. Mivel a beágyazódás után kezd el HCG-t termelni a szervezeted, ezért ennél elõbb nem érdemes tesztelni, mert nem mutatna úgysem semmit. Sok sikert ahhoz, amit szeretnél!
Szerintem ha nálad ez a helyzet, akkor nincs terhesség. Valami tünetnek kéne lennie.
Szerintem lehetséges! Nekem mindig napra pontosan akkor jött meg, amikor "kellett". Amikor nem jött meg aznap mire vártam, már sejtettem, hogy baby van a háttérben! Ma már 3, 5 hónapos tündéri kisfiú! :) Nagyon sok kismamától hallottam, hogy a terhessége elején folyamatosan olyan érzése van, mintha meg akarna jönni neki. Én mondjuk ilyet nem éreztem. Szerintem csinálj egy tesztet, és majd írd meg, hogy mi lett az eredmény! Én szurkolok! :)
Én megálmodtam a terhességemet. Egy kétcsíkos teszttel álmodtam és másnap pozitívat teszteltem :)
Szia! igen én is álmodtam babával mielõtt pozi lett a tesztem :) úgy hogy meglehet érezni :) a terhesség bármikor lehetséges, még akkor is ha vérzel, persze nem bõ vérzésre gondolok, ha nem mondjuk pecsételésre, ha azért kérded mert most kéne megjönnie, akkor várj még pár napot még tesztelsz, mert mutathat tévesen negatívat. A pocin szerintem leghamarabb a 12.héten észlelhetsz valami változást, kicsit keményebb lesz alul és érzékenyebb nyomásra, de nõni nekem például csak a 15.héttõl kezdett el egy picit, egyáltalán nem látványosan csak én láttam magamon :) 20h km

Ma voltam dokinál. A hasi ultrahang tényleg nem mindenkinél mutatja ki a korai terhességet? Holnap megzek hüvely ultrahangra.

Az kimutatja?

Legjobb válasz: korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.

korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.
Hüvelyit szoktak, mert az jobban "odalát" ahova kell. Hasival gyakran nem látják a 12 hét alatti terhességet.

Akinek terhesség alatt magas lett a cukra az tényleg nem hordhatja túl a terhességet? Miért?

Nekem egy szòval nem mondott ilyet a dokim,most akkor baja lehet a babámnak? 39+3hkm

Legjobb válasz: Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet,most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.

Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet, most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.
errõl még soha nem hallottam.arról igen hogy a lepény elöregedhet és koraszülést okoz. De ez nálad már nem fordulhat elõ.:)
Ez nem igaz, pár hete szültem, több cukrostársamnak indították a szülést 40+6-on. Persze lehet hogy Kórháza válogatja, a Margitban Bp.-en túlhordhatod.
Elõzõ vagyok ismét, uh-on látják ha túl sok a magzatvíz, ez pl. nem jól karbantartott terhességi cukrot mutat, ilyenkor el tudom képzelni hogy nem engedik a túlhordást. Esetleg ha mellé más betegség is társul, mint pl. nálam volt epepangás is és a végére magasvérnyomás is, indították is a 39. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Ez megnyugtató, akkor minden ok! Mindenkinek szép napot.
Nálunk egy hetet engednek ráhúzni cukrosan is, nem cukrosan is, a dokim ezt mondta.
Nekem nem engedi tulhordani es a babam normalis kategoriaban kicsike meretu es nem sok az vizem!!Az en orvosom azt mondta azert inditanak ha a nem bujik ki idoben a baba mert a szervezet egyre nehezebben birkozik meg a szenhidratokkal es ez egy igy van mert erzekelem, hogy amit 3hete megettem es normalis volt a cukrom tole attol most mar megugrik igy alig merek mar enni es ez nem jo. 36hetes kismama vagyok.
Valószínûleg azért nem sok a magzatvized, mert karban van tartva a cukrod. A nem karban tartott cukor nem azt jelenti hogy van 1-2 rossz értéked, hanem hogy általánosságban mindig magas.

Tényleg nem lehet inni szénsavasat a terhesség alatt? Miért nem ajánlja egyetlen oldal sem? Ha iszom napi egy két pohárral az nem árt?

Herótom van már a bubi nélküli vízt?l!

Legjobb válasz: Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...

Szia! Kizárólag a szénsavas vizet tudom meginni, a mentestõl hányok a terhességem elejétõl kezdve.Pedig elötte a buborékost nem tudtam meginni. Eddig még nem szólt érte senki...
Szia! A terhességem alatt majdnem mindig szénsavasat ittam, semmi bajom nem volt tõle, és egészséges babám van. Ahogy én tudom szoptatás alatt nem ajánlják a szénsavas italokat!
Szia! Ha jól tudom azért nem ajánlott bubisat inni, mert puffadást okoz. Én mindentõl puffadok, úgyhogy egy kis szénsavas már nem ront a helyzetemen úgy érzem:)
Szia! Én pont ezt kérdeztem a múlt héten a védõnõmtõl! Azt mondta azért nem ajánlott szénsavasat inni, mert kivonja a szervezetbõl a vitaminokat meg ásványi anyagokat, meg nehezebben épül be a szervezetbe! Ettõl függetlenül néha én is iszom!
Szia. Nekem meg azt mondta a védõnõ, hogy azért nem szabad szénsavasat inni, mert a szén-dioxid miatt nem jut elég oxigén a vérbe. De én buborékmentes dolgokat nem tudok meginni! Üdv 26 hetes kismama
hmmm.én is csak szénsavas dolgokat iszok.

Magnézium és tej tényleg nem sjánlott a terhesség végén?

37.hétben vagyok! A legtöbb helyr?l azt olvasom, hogy ilyenkor már nem ajánlatos magnéziumot sedni (Én pezsg?tablettát iszom napi 1db, + gravida 1db/nap, illetve, olyat is hallottam, hogy tejet sem ajánlatos már ilyenkor inni) Tényleg így van ez?

Legjobb válasz: én is úgy tudom, hogy a magnéziumot a 36. héttõl ajánlatos elhagyni, hogy tudjon a méhed gyakorolni a szüléshez, és a baba is szokja. viszont a tejrõl nem hallottam semmit. max azt, hogy egész terhesség alatt nem szabad inni, de ez butaság :) 37 hetes kismama :)

én is úgy tudom, hogy a magnéziumot a 36. héttõl ajánlatos elhagyni, hogy tudjon a méhed gyakorolni a szüléshez, és a baba is szokja. viszont a tejrõl nem hallottam semmit. max azt, hogy egész terhesség alatt nem szabad inni, de ez butaság :) 37 hetes kismama :)
magnéziumot a 36. héttõl nem szabad szedni, tejrõl nem hallottam!!
Magnéziumot a 36. hét után már nem kell, a tejrõl nem hallottam, hogy tilos lenne. Én ittam akkor is, persze nem liter számra, napi 1-2 pohárral. Nem lett allergiás a gyerekem, semmi baja, 3 éves.
ha terhes vagy tejet ihatsz nem attól lesz allergiás a baba amikor megszületik nem szabad neki adni egy ideig ennek a menetét pontosan nem tudom h van de hatalmas tévedésekben élnek az emberek ezzel kapcsolatban ...:/ am a magnéziumot igen azért nem kell már szedni h tudjon a méhed tágulni ugye mert ez ellen szedted eddig...már most hagyni kell h nyílhasson...
Magnéziumot abba kell hagyni a 36.héten illetve akkor kell szedni ha az orvos javasolja de azt is csak a 38.hétig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat csajok! A terhesvitamint meddig szedtétek?Mert Én gravidát szedek, de abban is van magnézium... Szerdán megyek CTG-re utána meg az orvosomhoz, és megkérdezem, csak addig is érdekelnének a a Ti tapasztalaitok.. Hmm???
A terhesvitamint nyugodtan szedheted a szoptatás végéig- már ha szoptatsz majd, ha nem, akkor is szülés utáni 3. hónapig.û A magnéziumról meg annyit, hogy bár nem ajánlott már az utolsó hónapban szedni, nekem ezt a kutya nem mondta, így az elsõnél végig szedtem. Jelentem, 3 nap késéssel de megszületett gond nélkül a gyerkõc, ugyan nem voltak veszedelmes fájásaim, és nem is húzódott órákat (bár a többinél abba hagytam "idõben" a mg szedését, de még így is simán és gyorsan szültem. Szóval szerintem nem árt, ha valaki tovább szedi a mg-t). A tejrõl nem hallottam még. Általában szoptatáskor nem javasolják- fõleg, ha az újdonsült anyuka nem ivott a terhesség alatt, mert akkor a baba lehet hasfájós. A tejben amúgy fehérje van, ami kifejezetten hasznos a pocaklakónak!
Magnézium tablettát már ne szedjél, de tejet nyugodtan ihatsz!!

Tényleg igaz, hogy a terhességi cukrosnál szigorúbban veszik a határértékeket, mint nem terhesen? Milyenek a normál értékek?

Étkezés el?tt és után mennyivel mérjek magamnak itthon, és utána mennyi a normál határ? Terhesen és nem terhesen is érdekelne. Köszönöm.

Legjobb válasz: szia! ha elmész terheléses cukorra,ott 2 óra után max 7.8 lehet,utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani,ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen,és étkezés után 1 órával mérj,és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.

szia! ha elmész terheléses cukorra, ott 2 óra után max 7.8 lehet, utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani, ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen, és étkezés után 1 órával mérj, és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.
Terhesen és nem terhesen is 6 alatt kellene lenni, csak ha nem vagy terhes akkor csak téged rombol a magas vércukor, ha pedig terhes vagy, akkor a babára is veszélyes. Mérni étkezés elõtt közvetlenül és étkezés után 1 órával érdemes mérni. Ha gond van, akkor általában a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem jól tudod, nem 6 a határérték. Én GDM-es voltam, és ahogy az elsõ írta, max. 7 mmol egy órával étkezés után. A terhelésesnél pedig 7, 8 mmol a határ. Tudom mert nekem az volt. Amire kíváncsi lennék, hogy nem terhesen mennyi a határérték, mert nekem azt mondták, hogy a terheseknél sokkal szigorúbban veszik, tehát gondolom, hogy a 7 mmol étkezés után 1 órával nem 7, hanem több. Vagy nem jól gondolom. A neten különbözõ értékek vannak, nem tudok kiigazodni.
2-es vagyok. Én meg 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Napi négyszer inzulinozom magam elég régóta és végigcsináltam így egy terhességet is. A helyzet az, hogy ha valaki teljesen egészséges, akkor nem terhesen bármit eszik nem megy 6 fölé a cukra. A terhesség alatt növekszik az inzulinigény, ami természetes. Nagyon sok kismamának ekkor sem megy 6 fölé a cukra, még a terheléses sem. Ha valaki kicsit érzékenyebb, akkor extrém terhelésre (mert 75gr szénhidrát az elég durva) kicsit magasabb lesz egészséges terhességben is, ezért kicsit magasabb a határ (van ahol 7-nél, van, ahol 7, 8-nál kezdenek diétáztatni, orvosa válogatja). Nekem terhesen 5, 3 körül kelett tartanom az étkezés elõttit és 6, 5 körül az étkezés utánit. Nem terhesen kicsit engedékenyebb a doktornõm, de csak nagyon kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam: A vércukor normál értéke Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4, 0 - 5, 0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6, 0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7, 8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7, 0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11, 1 mmol/l, vagy ennél magasabb. Valószínû, hogy az utolsó válaszoló a 6 mmolt éhomi értéknek akartad írni, ugye?
Elõzõ vagyok. Igen teljesen igazad van abban, amit írtál. Most én is megnéztem a szakkönyveimet, mert van egy pár. Ezek a korrekt adatok. Szerintem ettõl függetlenül azért, ha valakinek az étkezés utáni cukra pl. 7, 6 attól függetlenül, hogy a határon belül van az már jelez valamit. Az tuti, hogy a férjemnek 2 liter kóla után is 5, 4.
Még azt hozzátenném, hogy a gyakorlatban nekem a doktornõm soha, de terhesen meg végképp nem engedte, hogy az étkezés utánim 7, 8-ig menjen. Ráadásul nem is két órával étkezés után kell mérnem, hanem 1, esetleg másfél óra után. Én azt tapasztaltam, hogy ha két óra után még 7, 8 akkor 1 óra után kb. 9-10 is volt. De én valóban cukorbeteg vagyok. A terhességi cukrosok azért nem szoktak ilyen érzékenyek lenni.
1-es vagyok mivel még csak 5 hete szültél így belefér ez a cukoreredmény, de sztem próbáld kibírni ilyen bûnözések nélkül, legalább még 2 hetet.aztán kezdheted light-osan :) meg azt ugye tudod h a terhességi cukor az már jelentheti azt is h késõbb cukros leszel?! ha tartod a diétát néha bûnözéssel, akkor hosszútávon sem lesz gondod!
A kérdező hozzászólása: Sajnos tudom, hogy van esélyem rá, ezért is figyelek oda olyan dolgokra, amik eddig nem érdekeltek. Most már tudatosan vásárolok és eszek, etetem a családot. Viszont olyan rossz lenne, ha pl. a saját szülinapomon nem ehetnék a tortámból, vagy reggelre nem ihatnék tejszínhabos kakaót (light és cukormentes tejszín és kakaópor természetesen). Eddig a tejtermékeket reggelre nem ehettem, mert a tejcukor megdobja a vércukrot. Pontosan most kezdem el az 5-ik hetet. Azért ijedtem meg, mert itt olvastam sok anyukától, hogy szülés után, (mivel távozott a méhlepény, ami okozta a cukorintoleranciát), egybõl ettek-ittak mindent, és egybõl visszaállt a cukruk. Nekem a kórházban diatetikus mondta, hogy feltétlenül fontos a fokozatosság, ezért a 6 hét. Köszönöm, hogy idõt szakítottatok rám. Jó egészséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!